J. K. Rowling: Harry Potter

Több
19 éve 11 hónapja #230628 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Idhren írta: Úgy érzem, Harry túl hülye hozzá, h megreparozza a tükröt.... Szvsz még lehet valahol Siriusról fesmény! Csak jól eltették valahová, miután kitagadták a drágát. :roll: :roll:

Nem hinném, hogy Sirius fesményként szerepelne később, viszont bár Harry szerintem is túl hülye a reparohoz, Hermione nem az, és ebből bármi kisülhet.

Kārātārānen a áirâë...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 11 hónapja #230526 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nehogy meghaljon Piton! :o :evil: De mivel felmerült bárkiben is, tuti nem fog! :wink: :D
Szerintem a festmény nem teljesen ugyanúgy él, mint az ember, akit lefestették... Mondjuk abban meg jobb, hogy feltűnés nélkül tud közelekedni és infót szerezni más festményektől. Ez fura, mégse lehet mindegy, hogy egy festmény a keresztapád vagy egy ember. Szerintetek mi lehet a trükk benne?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 11 hónapja #230472 Írta: Idhren/Ryelnya
Idhren/Ryelnya válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Snuffles írta:

Cerebrum írta: Ha vkit megfestenek, akkor az halála után gyakorlatilag tovább él a képen, nem?

Elvileg igen, sőt gyakorlatilag is, de Blackék biztos nem készíttettek róla festményt, mert nem voltak büszkék rá. De ha Harryke egy reparo-t mond arra a nyavalyás tükörre, akkor abból még lehet valami. Csak Siriusnál nincs ott a tükör, akárhol is van.

Úgy érzem, Harry túl hülye hozzá, h megreparozza a tükröt.... Szvsz még lehet valahol Siriusról fesmény! Csak jól eltették valahová, miután kitagadták a drágát. :roll: :roll:

it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini

Több
19 éve 11 hónapja #230429 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta: Ha vkit megfestenek, akkor az halála után gyakorlatilag tovább él a képen, nem?

Elvileg igen, sőt gyakorlatilag is, de Blackék biztos nem készíttettek róla festményt, mert nem voltak büszkék rá. De ha Harryke egy reparo-t mond arra a nyavalyás tükörre, akkor abból még lehet valami. Csak Siriusnál nincs ott a tükör, akárhol is van.

"Well, I'm back."

Több
19 éve 11 hónapja #230418 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ha vkit megfestenek, akkor az halála után gyakorlatilag tovább él a képen, nem? :hein: Harrynek keresnie kéne egy festményt Siriusról... (márha készült róla egyáltalán)... :roll:

Niniel Nienor írta: Ámokfutó Harryn azt értettem, hogy már most is inkább emlékeztet néha dühöngő őrültre, mint varázslóra...

Érdekes, h. sokan gondolják így... Lehet, h. belül én is egy dühöngő örült vagyok, de h. ilyen helyzetben magam is így viselkedtem volna, az biztos... :roll:

Niniel Nienor írta: ...nagyon nem szeretném, hogy Pitonnak miatta kéne meghalnia, mondjuk úgy, hogy megmenti az életét a sajátja feláldozásával. Bár remélem, Rowlingnak több fantázia adatott annál, hogy egy ilyen klisével oldja meg művének befejezését.

Szvsz az lenne inkább klisé, ha Dumbledore-t ölné meg Voldemort a finálé előtt, és Harry azután végezne vele...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 11 hónapja #230398 Írta: *Niko*
*Niko* válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Snuffles írta:

Panda írta: És mit tehetne érte Piton?

Mondjuk meghalna.

Sirius... *rosszalló fejcsóválás*

a gyöngyfűzők valája - by Csele

Több
19 éve 11 hónapja #230397 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Panda! Ámokfutó Harryn azt értettem, hogy már most is inkább emlékeztet néha dühöngő őrültre, mint varázslóra... És nagyon nem szeretném, hogy Pitonnak miatta kéne meghalnia, mondjuk úgy, hogy megmenti az életét a sajátja feláldozásával. Bár remélem, Rowlingnak több fantázia adatott annál, hogy egy ilyen klisével oldja meg művének befejezését.

Több
19 éve 11 hónapja #230296 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Panda írta: És mit tehetne érte Piton?

Mondjuk meghalna.

"Well, I'm back."

Több
19 éve 11 hónapja #230293 Írta: Panda

Niniel Nienor írta: Piton mint sötét varázslatok kivédése tanár? Nem hinném, hogy ez bekövetkezne. Inkább valószínűbb, hogy valamikor életét adja majd ámokfutó Harry Potterért.

8O Hogy? Bocs, de ezt az ámokfutó Harry- dolgot nem értem. És mit tehetne érte Piton?

Több
19 éve 11 hónapja #230245 Írta: Idhren/Ryelnya
Luna nagyon fontos szereplő lecc, az tuti. Én legalábbis úgy gondolom.... :roll: Sirius mellett meg nem mehet csak úgy el!!! 8)

Több
19 éve 11 hónapja #230162 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Tutira biztos, hogy vadiúj ember lesz az svk tanár, eddig is mindig az volt, és ez a könyv egyik kulcspontja.

Siriussal 100% hogy lesz valami extra, és szerintem Lunához is köze lesz a dolognak (én valahogy arra tippelek, hogy a Mágiaügyi minisztériumban Harry bemegy a függöny mögé, és valami Ariadné fonala szerűen jön vissza... :roll: ) (persze ez csak tipp és az én írói fantáziám túltengése)

Kārātārānen a áirâë...

Több
19 éve 11 hónapja #230119 Írta: Celebriel
Celebriel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Zizzo írta: Nyilván oka van, hogy PePi nem kapja meg azt a tárgyat... sztm jól elő lenne készítve ha mégis megkapná (képzavar rulz...) Meg sztm Piton túl lényeges szereplő, több szempontból is, hogy kinyírja.

Így legyen! :bounce:
Apropó, lehet, hogy ez már lerágott csont, de... :roll: Nem lehet, hogy Sirius visszatér? Olyan jó lenne... :crying:

Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...

Több
19 éve 11 hónapja #230068 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem is Lupin a következő a fekete listán...
Piton mint sötét varázslatok kivédése tanár? Nem hinném, hogy ez bekövetkezne. Inkább valószínűbb, hogy valamikor életét adja majd ámokfutó Harry Potterért. (Harry rajongók elnézését kérem)

Több
19 éve 11 hónapja #230038 Írta: Panda
Ha Lockhart helyett, akkor már Mógus helyett is lehetett volna Piton, és akkor nem lett volna bájitaltan. De akkor nem tűnt annyira fonosnak a svk, még Dumbledore- nak se. Most más a helyzet, én elképzelhetőnek tartom, hogy Pitont kéri fel svk tanárnak. Sokaknál többet tudna tanítani, legalábbis jelenlegi tudásunk alapján. Aztán valszleg olyan lesz, amire senki se számít, ahogy Sirgon Esgalnor is írta.

Több
19 éve 11 hónapja #230032 Írta: Idhren/Ryelnya
Szerintem Lupint fogja kinyírni :cry: :crying: De h Piton legyen az SVK tanár?? Azt tuti nem csinálja....Van oka rá, az 100%. Különben Lockhart helyett is ő lett volna. Itt valami nagyon bűzlik.

Több
19 éve 11 hónapja #230008 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta: Amikor Harry az 5. részben belenéz a merengőbe, akkor hogyhogy kívülről látja az eseményeket, nem pedig Piton szemével, mintha ő maga lenne Piton? :roll:

Ezen már én is gondolkoztam, hiszen Dumbledor emlékeit is kívülről látta a tárgyalásokról a 4. könyvben. Lehetne azt mondani, hogy ez a merengő tulajdonsága, hogy megmutatja az emlékeket, nem pedig saját élménnyé teszi. Viszont érdekes megjegyezni, hogy Rowling ugyan ezt a külső nézőpontot választja mikor Tom Denem naplója szintén bepillantást ad a napló által rögzített emlékekbe, és megmutatja Harrynak a fiatal Hagrid elkapását és bevádolását. Ugyanakkor mikor Voldemort és Harry tudata részben összeolvad, akkor saját maga lesz Voldemor ill. a kígyó. Tehát másképpen müködik a dolog Rowling szerint emlékeket közvetítő varázstárgyak és jelen idejü egymással kapcsolatba kerülő tudatok esetén a dolog.

Cerebrum írta: Amúgy szerintetek lehetséges, h. a 6. részben Piton lesz a sötét varázslatok kivédése tanár, és egyúttal szegény meg is hal? (Pl. lelepleződik a halálfalók előtt és Voldemort megöli...) (Márha Rowling ezután is követi a tendenciát, és mindegyik részben végez egy-egy karakterével... főleg ha az illető az "elátkozott" sötét varázslatok kivédése tanár...)

Azt nagyon is el tudom képzelni, hogy Piton lelepleződik Voldemort elött és az megöli, mert ez a jelen cselekményszálból is következhet, de nem hinném, hogy ő lesz a sötét varázslatok kivédése tanár, hacsak nem derül ki, hogy Dumbledor mért ellenezte ezt eddig, és most mi változott, miért változtatta meg a nyílván alaposan és jól átgondolt álláspontját. Persze Rowling minden könyvben szolgál egy csomó új magyarázattal, ami más megvilágításba helyezi a dolgokat, és új irányt ad a cselekménynek.

Több
19 éve 11 hónapja #229866 Írta: Zizzo
Zizzo válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nyilván oka van, hogy PePi nem kapja meg azt a tárgyat... sztm jól elő lenne készítve ha mégis megkapná (képzavar rulz...) Meg sztm Piton túl lényeges szereplő, több szempontból is, hogy kinyírja.

Itélet csere van írva a vényre...

Több
19 éve 11 hónapja #229865 Írta: Panda
A merengőben mindeki (mindig) a saját szemével látja az eseményeket, kívülről, és láthatatlan.

Jaj neee! Ne haljon meg Piton! De azért sötét varázslatok kivédését taníthatna... Hát csak nem ölik meg... szerintem tud ő még egyet- mást csinálni, amiről mi még nem derült ki.

Több
19 éve 11 hónapja #229864 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Amikor Harry az 5. részben belenéz a merengőbe, akkor hogyhogy kívülről látja az eseményeket, nem pedig Piton szemével, mintha ő maga lenne Piton? :roll:

Amúgy szerintetek lehetséges, h. a 6. részben Piton lesz a sötét varázslatok kivédése tanár, és egyúttal szegény meg is hal? (Pl. lelepleződik a halálfalók előtt és Voldemort megöli...) (Márha Rowling ezután is követi a tendenciát, és mindegyik részben végez egy-egy karakterével... főleg ha az illető az "elátkozott" sötét varázslatok kivédése tanár...)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 11 hónapja #229786 Írta: Idhren/Ryelnya

Zizzo írta: Hát hogy mikor jön ki a kövi rész, azt télleg marha jó lenne tudni, de össze vissza késtek az eddigiek is! Minden esetre a magyar megjelenéskor tuti rendezünk bulájt! ;-)

Rowlingban már nem lehet bízni :shake: De azt olvastam, h a 6. könyv fele már kész.... :wink: :) :)

Több
19 éve 11 hónapja #229764 Írta: Zizzo
Zizzo válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hát hogy mikor jön ki a kövi rész, azt télleg marha jó lenne tudni, de össze vissza késtek az eddigiek is! Minden esetre a magyar megjelenéskor tuti rendezünk bulájt! ;-)

Itélet csere van írva a vényre...

Több
19 éve 11 hónapja #229071 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Mégsem Mira Nair rendezi a Főnix rendjét......

origo.hu/filmklub/20041119megtalaltak.html

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
19 éve 11 hónapja #228964 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Lin írta:

Celebriel írta: Szőke Celebriel kérdése (ami platinaszőke): mikor jelenik meg (magyarul) a következő rész??? :lol:

A pletykák már terjednek egy 2005 júniusi (angliai) megjelenésről, de amíg nem Rowling mondja :roll:

Más: Még azt hiszem nincs megerősítve, de vszínű Tiana Benjamin játssza majd Angelina Johnson-t. Kép róla itt.

Szegény Rowlingot nagyon hajtják...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #228926 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Celebriel írta: Szőke Celebriel kérdése (ami platinaszőke): mikor jelenik meg (magyarul) a következő rész??? :lol:

A pletykák már terjednek egy 2005 júniusi (angliai) megjelenésről, de amíg nem Rowling mondja :roll:

Más: Még azt hiszem nincs megerősítve, de vszínű Tiana Benjamin játssza majd Angelina Johnson-t. Kép róla itt.

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
19 éve 11 hónapja #228898 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Celebriel írta: Kérdés (igen, műveletlen vagyok, kíváncsi, stb. :roll: ): a további részekben is ugyanaz a színész (neve nem jut eszembe, mea culpa!) játssza majd Lucius Malfoyt??? :?:

Lucius Malfoy-t Jason Isaacs játssza, és előreláthatólag szerződtetve van a Globet of Fire-re, és az Order of the Phoenix-re, amik 2005-ben, illetve 2007-ben jönnek ki az amerikai mozikba. :wink:

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Több
19 éve 11 hónapja #228842 Írta: Idhren/Ryelnya

Még be sincs fejezve. :cry:

Több
19 éve 11 hónapja #228825 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ezt még a festett feketék sem tudják.

Több
19 éve 11 hónapja #228682 Írta: Celebriel
Celebriel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szőke Celebriel kérdése (ami platinaszőke): mikor jelenik meg (magyarul) a következő rész??? :lol:

Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...

Több
19 éve 11 hónapja #228642 Írta: Panda
Jóvanmá, azért ne egyetek meg! :lol: :( Ezt csak erre az egy esetre mondtam! Mert ez nem csoda, és nem is egy olyan hűdejó dolog. Nem annak a kislánynak a nevével történt jó dolog, hanem az összes többi hasonló helyzetű gyerekkel rossz (bár ők valszleg nem tudtak róla), ha meg az ő neve se került volna be, az a többivel szemben sem lenne rossz.

Több
19 éve 11 hónapja #228624 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
hát.. ha neked nem lehet jó lehet h azzal mégis jobb lesz ha másnak jobb lesz mert akkor a más tud segíteni neked.

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.707 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére