J. K. Rowling: Harry Potter
- gilloth
- Látogató
Alyr Arkhon írta: gilloth: Nem hiszem, hogy az Ann Rice könyveket holmi vámpír "Bibliának" kellene elfogadni, tudtommal ahány szerző, annyiféle koncepció. Pl a Drakulában ha jól emlékszem eszik, sőt "jóllakott" állapotban a napfénnyel sincs semmi gondja.
Alyr: én sem gondolom h az AR könyvek lennének az aranyszabály csak én még mást nem olvasván, csak ahhoz bírok viszonyítani, de írtam is h nem tom, más világokban mi a helyzet...
Köszi a tájékoztatást.
A DRakulát eredetileg ki írta? v filmre gondolsz?
(Megint BOCSI a tájékozatalanságért!!!)
Zizzo, Kincső: ha jól csal meg a memóriám, Dumbledore tényleg említi, h szereti a kamarazenét/v a csokibékakártyán olvassa Harry?... [size=9:158rbq5i]Meg amikor az iskolai indulót is éneklik, habár az inkább paródia, nemcsak szövegét, de előadásmódját is tekintve...[/size]
De a modern zene is említésre kerül : ld a boszorkányegyüttest a Karácsonyi Bálon(4.kötet) ill a rádiót Weasley-éknél(2.kötet)
Amellett, Fawkes megjelenésekor a Titkok Kamrájában vmi csodálatos zene szólal meg...ez vmiért engem arra késztet gondolni: muszáj h vmi jelentősége legyen!!!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Zizzo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ugylátszik a mágusok nem szeretik a zenét... de most h mondod még szó sem esik semmilyen muzsikáról... (na jó asszem Dumbledore említi,h szereti Mozartot vagy mi )
Itélet csere van írva a vényre...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Zizzo írta: Nos, 1, nem tom hogy Rowling vámpírjai félnek-e a fokhagymátpl és ezüstöl... ha meg igen, akkor Piton elötte csinál 1 bájitalt, h kibirja őket, mint ahogy Lupin betegségére is van ellenszer.
2, ugyibár van nékünk 1 HP klubunk, ami azon kivül hogy hasonló dolgokat siná mint az MTT, üzemeltet 1 online mágus sulit is, ahol spec én vaok a bájitaltan és máguszene tanár... és nem használjuk ezeket és a könyvben sem
Van olyan, hogy máguszene??
Különben én ezt hiányolom nagyon a könyvekből, hogy alig van benne zene...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Zizzo
- Nem elérhető
2, ugyibár van nékünk 1 HP klubunk, ami azon kivül hogy hasonló dolgokat siná mint az MTT, üzemeltet 1 online mágus sulit is, ahol spec én vaok a bájitaltan és máguszene tanár... és nem használjuk ezeket és a könyvben sem
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ám egy ok a vámpírlét ellen: Nemhiszem hogy a bájitalokhoz ne használnának fokhagymát és ezüstöt. Mit csinál akkor ezekkel Piton?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Zizzo
- Nem elérhető
- gilloth
- Látogató
Alyr Arkhon írta:
Sirgon Esgalnor írta: És ha nem is nagy kedvvel, de eszik a tanári asztalnál. Dumbledore egyszer kínálja is, gondolom nem gúnyból.
Attól, hogy vámpír még ehet.
Szvsz...
öööö, bocsi Alyr, de mire gondolsz mikor azt mondod h szvsz? Hogy ez a véleményed hogy nem feltétele a "normális" ételek fogyasztása a vámpírlétnek, de nem tudod van-e rá bizonyíték? (ez NEM kötekedés akar lenni csak KÉRDÉS!!! )
(az Anne Rice könyekben az, de könnyen lehet h más világokban simán esznek a vámpírok pl rántott húst.)([size=9:3rtm5wbu]izé, menjek ezzel a kérdéssel a Vimpár topicba? [/size] : )
De az is lehet h Piton imitálja az evést?
V Dumbledore esetleg fedezi?
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Sirgon Esgalnor írta: És ha nem is nagy kedvvel, de eszik a tanári asztalnál. Dumbledor egyszer kínálja is, gondolom nem gúnyból.
Attól, hogy vámpír még ehet.
Szvsz...
Vajon árnyéka/tükörképe van?
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
- Rabyn
- Nem elérhető
- Zizzo
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Nocsak...
Miféle jelek?
Ti erről nem tudtatok? A vámpíros cuccról?
Hát öh...
Most igy IQból kiszedve csak egy párat. Emlékezzünk csak, elvben mikor Lupin beteg lett a 3-ban, akkor Piton tartott egy előadást a várfarkasokról (mikor L-t helyettesítette), mikor Lupin visszajött, (szerintünk bosszúből) a vámpírokról tartott előadást. (asszem ezt nehéz lesz megtalálni a könyvben, mert csak apró elejtett megjegyzés, nekem is csak úgy mondták)
Aztán: kinézete. Kampós orr, fehér bőr...
Mindig sötétben tartja az óráit, kinti helyszineken alig szerepel. Huh... egyelőre ennyi jutott eszembe, meg kéne néznem a tábori veideónkat, hogy tudjam még mi jött szóba.
- Rabyn
- Nem elérhető
Hoztam nektek képeket:)
Ill egy oldalt amin tökjó képek vannk
www.minstrelbook.net/hpbook/hpcolor.htm
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Zizzo írta: Amugy azon röhögnék, ha mondjuk Pitonról mégis kiderülne h vámpír (HP táborban összeszedtük az összes erre jutaló jelet és hát öhömm... marha sok van belőle) mert arra is mondta, illetve utalt rá, hogy nem az.
Nocsak...
Miféle jelek?
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Zizzo
- Nem elérhető
Kincső írta: Nem hiszem, hogy Rowling a levegőbe beszélt volna... Több millióan figyelik a nyilatkozatait, nem hiszem, hogy jó fényt vetne rá, ha azt állítaná megölvalakit aztán mégse...
[size=9:1x1bna0x](OFF: mire is emlékeztet ez az "aztán mégse"? )[/size]
Hát figyu, a média keresztüzében te se tudnád mit beszélsz... meg akkor még ott van a Warner nyomása, akiknek szenzáció kell, meg flhajtás...
Amugy azon röhögnék, ha mondjuk Pitonról mégis kiderülne h vámpír (HP táborban összeszedtük az összes erre jutaló jelet és hát öhömm... marha sok van belőle) mert arra is mondta, illetve utalt rá, hogy nem az.
Ilwerannal egyet értek, aki arra vár olvasás közben h ki hal meg, az mehet a piklibe. Nem erről szól a dolog!
- Gandalf
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Sil írta: Meg persze még azt lehet tudni Aberforth Dumbledore-ról, hogy a Szárnyas Vadkanban ő a csapos...
8O 8O 8O
Húha asszem ezt is újra kell olvasnom...
[size=9:1289vion](OFF: de egyelőre nov. közepéig még 5 vaskos (értsd: min. 500 oldal) regényt "kell" (must értelemben ) elolvassak, mert beneveztem egy versenyre, amire 7 ilyen könyvet kell elolvasni 2-t már elolvastam belőle )[/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- *Niko*
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Sirgon Esgalnor írta:
Hü, ez elkerülte a figyelmemet! Melyik kötet melyik fejezetét vegyem elö gyorsan újraolvasni?Sil írta: Meg persze még azt lehet tudni Aberforth Dumbledore-ról, hogy a Szárnyas Vadkanban ő a csapos...
Az ötödiket, és a sorközöket figyeld;-) (No meg a kecskéket.)
a gyöngyfűzők valája - by Csele
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Hü, ez elkerülte a figyelmemet! Melyik kötet melyik fejezetét vegyem elö gyorsan újraolvasni?Sil írta: Meg persze még azt lehet tudni Aberforth Dumbledore-ról, hogy a Szárnyas Vadkanban ő a csapos...
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Nem derült ki az elsö ötböl. Csak hogy feltünt a Rend körül majd azóta se látták a többiek. Szerepel egy fényképen.Alyr Arkhon írta: Hmmm...
Ha jól emlékszem még nem egészen volt téma.
Mi a helyzet Dumbledore öccsével?
(ha ez is kiderül az ötödik kötetből és nem emlékszem (most olvasom kettedszer) akkor megin bocs)
Meg hogy egyszer megvádolták egy kecske szabálytalan megbüvölésével, de ö rá se rántott, kihuzta magát és élte tovább az életét. Bár lehet hogy nem is tud olvasni, jegyezte meg csipkelödve Dumbledor, ezért nem is olyan nagy tett töle.
- Eldamyn
- Nem elérhető
Meg esetleg az 5. rész- ben, amikor Mordon megmutatja Harrynek a régi Főnix Rendje- fényképet - lehet vmi utalás.
"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ha jól emlékszem még nem egészen volt téma.
Mi a helyzet Dumbledore öccsével?
(ha ez is kiderül az ötödik kötetből és nem emlékszem (most olvasom kettedszer) akkor megin bocs)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Lin
- Nem elérhető
Hát nem tudom... A mese számomra egy olyan történet, ahol egyértelműen van egy jó és egy gonosz szereplő. A jónak ki kell állnia néhány próbát, de utána megkapja jutalmát, a gonosz pedig méltó büntetését. És vége. Nincs bonyodalom, mellékszál, vagy szürke szín. Minden egyértelműen vagy fehér vagy fekete. Ez nem mondható el szvsz sem a Hpre, se a SWra. Az én szemszögemből,ami persze egyáltalán nem biztos, hogy helyesAlyr Arkhon írta: Miért ne lehetne mese?
Ha úgy nézzük, a Star Wars is mese, mégis meghalnak benne egy jópáran és dark is néhol.
Ha megnézel egy magyar népmesét, általában azok sem túl jók, csak a végük boldog.
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ha úgy nézzük, a Star Wars is mese, mégis meghalnak benne egy jópáran és dark is néhol.
Ha megnézel egy magyar népmesét, általában azok sem túl jók, csak a végük boldog.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Lin
- Nem elérhető
Én is így emlékeztem, de aztán le lettem intveSil írta: Azt egy szóval se mondta, hogy a 6. könyvben öl meg valakit, szvsz simán lehet a hetedikben is...
Azzal én is egyetértek, hogy a HP nem mese és nem lenne hiteles, ha nem halnának meg benne szereplők az úgy nevezett jó oldalról is, de szvsz egy kicsit már túl darkosított lett a történet. Az 5. rész enyhén depressziós hangulatúra sikeredett, bár lehet, hogy szándékos az illúziórombolás. Nem azzal van a fő gondom, hogy meghalt valaki, hanem az egész hangulatával, nem is tudom igazán megfogalmazni, valami elveszett, ami korábban megvolt. De ez csak egy egyéni vélemény és ettől függetlenül, még mindig alig várom a folytatástKincső írta: Ne fogjátok már fel úgy, hogy ez egy mese, amiben jó dolgoknak kéne történni, szerintetek egy Voldemort-szerű alak nem ölne, ha lehetősége van rá?? Hiszen erről szól az egész, hogy igenis ölne és öl is! Vagy akármelyik csatlósa! Pettigrewnek gondot okozott 12 ártatlan járókelőt halomra gyilkolni, csupán gyávaságból??
Nem lenne hiteles, ha nem gyilkolna a Sötét oldal!!!
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Sil írta: Azt egy szóval se mondta, hogy a 6. könyvben öl meg valakit, szvsz simán lehet a hetedikben is...
Ha a hetedik végéig nem hal meg senki, az roppantul érdekes lesz. Valószínűnek tartom, hogy legalábbis Tudjátokkit megsemmisítik.
Ilweran: ja persze... Teljesen kiment a fejemből...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ilweran
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Kincső írta:
Zizzo írta: Még mindíg a ki hal meg tippelés megy? Hmm... és mi van ha senki nem hal meg?
Nem hiszem, hogy Rowling a levegőbe beszélt volna... Több millióan figyelik a nyilatkozatait, nem hiszem, hogy jó fényt vetne rá, ha azt állítaná megölvalakit aztán mégse...
[size=9:1o6qf337](OFF: mire is emlékeztet ez az "aztán mégse"? )[/size]
Elképzelem, ahogy az emberek kinyitják a 6. kötetet (lehet már tudni mi lesz a címe csak elfelejtettem, vagy nem lehet?) és lapoznak és lapoznak és nem hal meg senki...
Kissé bosszúsak lennének, szvsz...
Harry Potter és a Félvér herceg.....
Amúgy aki így olvas könyvet az meg is érdemli......
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Kincső írta:
Zizzo írta: Még mindíg a ki hal meg tippelés megy? Hmm... és mi van ha senki nem hal meg?
Nem hiszem, hogy Rowling a levegőbe beszélt volna... Több millióan figyelik a nyilatkozatait, nem hiszem, hogy jó fényt vetne rá, ha azt állítaná megölvalakit aztán mégse...
[size=9:3s1azh8a](OFF: mire is emlékeztet ez az "aztán mégse"? )[/size]
Elképzelem, ahogy az emberek kinyitják a 6. kötetet (lehet már tudni mi lesz a címe csak elfelejtettem, vagy nem lehet?) és lapoznak és lapoznak és nem hal meg senki...
Kissé bosszúsak lennének, szvsz...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/