J. K. Rowling: Harry Potter

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 5 napja #225460 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta: gilloth: Nem hiszem, hogy az Ann Rice könyveket holmi vámpír "Bibliának" kellene elfogadni, tudtommal ahány szerző, annyiféle koncepció. Pl a Drakulában ha jól emlékszem eszik, sőt "jóllakott" állapotban a napfénnyel sincs semmi gondja.

Alyr: én sem gondolom h az AR könyvek lennének az aranyszabály :oops: csak én még mást nem olvasván, csak ahhoz bírok viszonyítani, de írtam is h nem tom, más világokban mi a helyzet...
Köszi a tájékoztatást. :)
A DRakulát eredetileg ki írta? v filmre gondolsz?
(Megint BOCSI a tájékozatalanságért!!!)

Zizzo, Kincső: ha jól csal meg a memóriám, Dumbledore tényleg említi, h szereti a kamarazenét/v a csokibékakártyán olvassa Harry?... [size=9:158rbq5i]Meg amikor az iskolai indulót is éneklik, habár az inkább paródia, nemcsak szövegét, de előadásmódját is tekintve...[/size]
De a modern zene is említésre kerül :P : ld a boszorkányegyüttest a Karácsonyi Bálon(4.kötet) ill a rádiót Weasley-éknél(2.kötet)
Amellett, Fawkes megjelenésekor a Titkok Kamrájában vmi csodálatos zene szólal meg...ez vmiért engem arra késztet gondolni: muszáj h vmi jelentősége legyen!!! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 napja #225452 Írta: Zizzo
Zizzo válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Kincső: nálunk tuti van ;) a 2003-as táborban lett megszavazva... a könyvben nincs... amugy azért jó tárgy me legalább nem csak kamut tanítunk ;)
Ugylátszik a mágusok nem szeretik a zenét... de most h mondod még szó sem esik semmilyen muzsikáról... (na jó asszem Dumbledore említi,h szereti Mozartot vagy mi :) )

Itélet csere van írva a vényre...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 6 napja #225430 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Zizzo írta: Nos, 1, nem tom hogy Rowling vámpírjai félnek-e a fokhagymátpl és ezüstöl... ha meg igen, akkor Piton elötte csinál 1 bájitalt, h kibirja őket, mint ahogy Lupin betegségére is van ellenszer.
2, ugyibár van nékünk 1 HP klubunk, ami azon kivül hogy hasonló dolgokat siná mint az MTT, üzemeltet 1 online mágus sulit is, ahol spec én vaok a bájitaltan és máguszene tanár... és nem használjuk ezeket ;) és a könyvben sem ;)

Van olyan, hogy máguszene??
Különben én ezt hiányolom nagyon a könyvekből, hogy alig van benne zene... :roll:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
20 éve 6 napja #225428 Írta: Zizzo
Nos, 1, nem tom hogy Rowling vámpírjai félnek-e a fokhagymátpl és ezüstöl... ha meg igen, akkor Piton elötte csinál 1 bájitalt, h kibirja őket, mint ahogy Lupin betegségére is van ellenszer.
2, ugyibár van nékünk 1 HP klubunk, ami azon kivül hogy hasonló dolgokat siná mint az MTT, üzemeltet 1 online mágus sulit is, ahol spec én vaok a bájitaltan és máguszene tanár... és nem használjuk ezeket ;) és a könyvben sem ;)

Több
20 éve 1 hete #225252 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
gilloth: Nem hiszem, hogy az Ann Rice könyveket holmi vámpír "Bibliának" kellene elfogadni, tudtommal ahány szerző, annyiféle koncepció. Pl a Drakulában ha jól emlékszem eszik, sőt "jóllakott" állapotban a napfénnyel sincs semmi gondja.

Ám egy ok a vámpírlét ellen: Nemhiszem hogy a bájitalokhoz ne használnának fokhagymát és ezüstöt. Mit csinál akkor ezekkel Piton?

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hete #224909 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Véülgis én olvastam már olyan fanfictet, hogy félvámpirnak állította be Pitont (tudjétok mint a Pengébe a pengét:) a nappaljáró vámipir)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
20 éve 1 hete #224655 Írta: Zizzo
Vicces hogy nem azt kérdőjelezitek meg, hogy vámpír-e, hanem elkezdtek filózni azon, hogy mitől lehetne még az ;) sztm elég reális dolog lenne.

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 1 hete #224645 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta:

Sirgon Esgalnor írta: És ha nem is nagy kedvvel, de eszik a tanári asztalnál. Dumbledore egyszer kínálja is, gondolom nem gúnyból.

Attól, hogy vámpír még ehet.
Szvsz...

öööö, bocsi Alyr, de mire gondolsz mikor azt mondod h szvsz? Hogy ez a véleményed hogy nem feltétele a "normális" ételek fogyasztása a vámpírlétnek, de nem tudod van-e rá bizonyíték? (ez NEM kötekedés akar lenni csak KÉRDÉS!!! :) )
(az Anne Rice könyekben az, de könnyen lehet h más világokban simán esznek a vámpírok pl rántott húst.)([size=9:3rtm5wbu]izé, menjek ezzel a kérdéssel a Vimpár topicba? [/size] :oops: :?: )

De az is lehet h Piton imitálja az evést?
V Dumbledore esetleg fedezi?

Több
20 éve 1 hete #224565 Írta: Alyr Arkhon

Sirgon Esgalnor írta: És ha nem is nagy kedvvel, de eszik a tanári asztalnál. Dumbledor egyszer kínálja is, gondolom nem gúnyból.

Attól, hogy vámpír még ehet.
Szvsz...

Vajon árnyéka/tükörképe van?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hete #224559 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
És ha nem is nagy kedvvel, de eszik a tanári asztalnál. Dumbledor egyszer kínálja is, gondolom nem gúnyból.

Több
20 éve 1 hete #224437 Írta: Rabyn
Zizzo: esetleg félvámpir mert mászkál ön apfényben is

Több
20 éve 1 hete #224159 Írta: Zizzo

Alyr Arkhon írta: Nocsak...
Miféle jelek?

Ti erről nem tudtatok? A vámpíros cuccról?
Hát öh... ;)
Most igy IQból kiszedve csak egy párat. Emlékezzünk csak, elvben mikor Lupin beteg lett a 3-ban, akkor Piton tartott egy előadást a várfarkasokról (mikor L-t helyettesítette), mikor Lupin visszajött, (szerintünk bosszúből) a vámpírokról tartott előadást. (asszem ezt nehéz lesz megtalálni a könyvben, mert csak apró elejtett megjegyzés, nekem is csak úgy mondták)
Aztán: kinézete. Kampós orr, fehér bőr...
Mindig sötétben tartja az óráit, kinti helyszineken alig szerepel. Huh... egyelőre ennyi jutott eszembe, meg kéne néznem a tábori veideónkat, hogy tudjam még mi jött szóba.

Több
20 éve 1 hete #224145 Írta: Rabyn
Sziasztok népek!

Hoztam nektek képeket:)
Ill egy oldalt amin tökjó képek vannk
www.minstrelbook.net/hpbook/hpcolor.htm

Több
20 éve 2 hete #223832 Írta: Alyr Arkhon

Zizzo írta: Amugy azon röhögnék, ha mondjuk Pitonról mégis kiderülne h vámpír (HP táborban összeszedtük az összes erre jutaló jelet és hát öhömm... marha sok van belőle) mert arra is mondta, illetve utalt rá, hogy nem az.

Nocsak...
Miféle jelek?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hete #223735 Írta: Zizzo

Kincső írta: Nem hiszem, hogy Rowling a levegőbe beszélt volna... Több millióan figyelik a nyilatkozatait, nem hiszem, hogy jó fényt vetne rá, ha azt állítaná megölvalakit aztán mégse... :roll:
[size=9:1x1bna0x](OFF: mire is emlékeztet ez az "aztán mégse"? :D )[/size]

Hát figyu, a média keresztüzében te se tudnád mit beszélsz... meg akkor még ott van a Warner nyomása, akiknek szenzáció kell, meg flhajtás...
Amugy azon röhögnék, ha mondjuk Pitonról mégis kiderülne h vámpír (HP táborban összeszedtük az összes erre jutaló jelet és hát öhömm... marha sok van belőle) mert arra is mondta, illetve utalt rá, hogy nem az.

Ilwerannal egyet értek, aki arra vár olvasás közben h ki hal meg, az mehet a piklibe. Nem erről szól a dolog!

Több
Több
20 éve 2 hete #223702 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sil írta: Meg persze még azt lehet tudni Aberforth Dumbledore-ról, hogy a Szárnyas Vadkanban ő a csapos... :wink:

8O 8O 8O
Húha asszem ezt is újra kell olvasnom...
[size=9:1289vion](OFF: de egyelőre nov. közepéig még 5 vaskos (értsd: min. 500 oldal) regényt "kell" (must értelemben :) ) elolvassak, mert beneveztem egy versenyre, amire 7 ilyen könyvet kell elolvasni 2-t már elolvastam belőle :) )[/size]

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
20 éve 2 hete #223699 Írta: *Niko*
*Niko* válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sirgon Esgalnor írta:

Sil írta: Meg persze még azt lehet tudni Aberforth Dumbledore-ról, hogy a Szárnyas Vadkanban ő a csapos... :wink:

Hü, ez elkerülte a figyelmemet! Melyik kötet melyik fejezetét vegyem elö gyorsan újraolvasni?

Az ötödiket, és a sorközöket figyeld;-) (No meg a kecskéket.)

a gyöngyfűzők valája - by Csele

Több
20 éve 2 hete #223591 Írta: Sirgon Esgalnor

Hü, ez elkerülte a figyelmemet! Melyik kötet melyik fejezetét vegyem elö gyorsan újraolvasni?

Több
20 éve 2 hete #223361 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Meg persze még azt lehet tudni Aberforth Dumbledore-ról, hogy a Szárnyas Vadkanban ő a csapos... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 2 hete #223324 Írta: Sirgon Esgalnor

Alyr Arkhon írta: Hmmm...
Ha jól emlékszem még nem egészen volt téma.
Mi a helyzet Dumbledore öccsével?

(ha ez is kiderül az ötödik kötetből és nem emlékszem (most olvasom kettedszer) akkor megin bocs)

Nem derült ki az elsö ötböl. Csak hogy feltünt a Rend körül majd azóta se látták a többiek. Szerepel egy fényképen.
Meg hogy egyszer megvádolták egy kecske szabálytalan megbüvölésével, de ö rá se rántott, kihuzta magát és élte tovább az életét. Bár lehet hogy nem is tud olvasni, jegyezte meg csipkelödve Dumbledor, ezért nem is olyan nagy tett töle.

Több
20 éve 2 hete #223311 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Erre -már ha jól emléxem- a 4. részben van utalás, amikor Hagrid duzzog Vitrol cikke miiatt és + barát rátöri az ajtót: akkor mond valamit róla Dumby.
Meg esetleg az 5. rész- ben, amikor Mordon megmutatja Harrynek a régi Főnix Rendje- fényképet - lehet vmi utalás.

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/

Több
20 éve 2 hete #223307 Írta: Alyr Arkhon
Hmmm...
Ha jól emlékszem még nem egészen volt téma.
Mi a helyzet Dumbledore öccsével?

(ha ez is kiderül az ötödik kötetből és nem emlékszem (most olvasom kettedszer) akkor megin bocs)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hete #223181 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta: Miért ne lehetne mese?
Ha úgy nézzük, a Star Wars is mese, mégis meghalnak benne egy jópáran és dark is néhol.
Ha megnézel egy magyar népmesét, általában azok sem túl jók, csak a végük boldog.

Hát nem tudom... A mese számomra egy olyan történet, ahol egyértelműen van egy jó és egy gonosz szereplő. A jónak ki kell állnia néhány próbát, de utána megkapja jutalmát, a gonosz pedig méltó büntetését. És vége. Nincs bonyodalom, mellékszál, vagy szürke szín. Minden egyértelműen vagy fehér vagy fekete. Ez nem mondható el szvsz sem a Hpre, se a SWra. Az én szemszögemből,ami persze egyáltalán nem biztos, hogy helyes :roll:

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
20 éve 2 hete #223176 Írta: Alyr Arkhon
Miért ne lehetne mese?
Ha úgy nézzük, a Star Wars is mese, mégis meghalnak benne egy jópáran és dark is néhol.
Ha megnézel egy magyar népmesét, általában azok sem túl jók, csak a végük boldog.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hete #223169 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sil írta: Azt egy szóval se mondta, hogy a 6. könyvben öl meg valakit, szvsz simán lehet a hetedikben is...

Én is így emlékeztem, de aztán le lettem intve :wink:

Kincső írta: Ne fogjátok már fel úgy, hogy ez egy mese, amiben jó dolgoknak kéne történni, szerintetek egy Voldemort-szerű alak nem ölne, ha lehetősége van rá?? Hiszen erről szól az egész, hogy igenis ölne és öl is! Vagy akármelyik csatlósa! Pettigrewnek gondot okozott 12 ártatlan járókelőt halomra gyilkolni, csupán gyávaságból??
Nem lenne hiteles, ha nem gyilkolna a Sötét oldal!!!

Azzal én is egyetértek, hogy a HP nem mese és nem lenne hiteles, ha nem halnának meg benne szereplők az úgy nevezett jó oldalról is, de szvsz egy kicsit már túl darkosított lett a történet. Az 5. rész enyhén depressziós hangulatúra sikeredett, bár lehet, hogy szándékos az illúziórombolás. Nem azzal van a fő gondom, hogy meghalt valaki, hanem az egész hangulatával, nem is tudom igazán megfogalmazni, valami elveszett, ami korábban megvolt. De ez csak egy egyéni vélemény és ettől függetlenül, még mindig alig várom a folytatást :wink:

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
20 éve 2 hete #223167 Írta: Alyr Arkhon

Sil írta: Azt egy szóval se mondta, hogy a 6. könyvben öl meg valakit, szvsz simán lehet a hetedikben is...

Ha a hetedik végéig nem hal meg senki, az roppantul érdekes lesz. Valószínűnek tartom, hogy legalábbis Tudjátokkit megsemmisítik.

Ilweran: ja persze... Teljesen kiment a fejemből...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hete #223164 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Azt egy szóval se mondta, hogy a 6. könyvben öl meg valakit, szvsz simán lehet a hetedikben is...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 2 hete #223106 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta:

Kincső írta:

Zizzo írta: Még mindíg a ki hal meg tippelés megy? :) Hmm... és mi van ha senki nem hal meg?

Nem hiszem, hogy Rowling a levegőbe beszélt volna... Több millióan figyelik a nyilatkozatait, nem hiszem, hogy jó fényt vetne rá, ha azt állítaná megölvalakit aztán mégse... :roll:
[size=9:1o6qf337](OFF: mire is emlékeztet ez az "aztán mégse"? :D )[/size]

Elképzelem, ahogy az emberek kinyitják a 6. kötetet (lehet már tudni mi lesz a címe csak elfelejtettem, vagy nem lehet?) és lapoznak és lapoznak és nem hal meg senki...
Kissé bosszúsak lennének, szvsz...

Harry Potter és a Félvér herceg..... :wink:
Amúgy aki így olvas könyvet az meg is érdemli...... :roll:

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
20 éve 2 hete #223104 Írta: Alyr Arkhon

Kincső írta:

Zizzo írta: Még mindíg a ki hal meg tippelés megy? :) Hmm... és mi van ha senki nem hal meg?

Nem hiszem, hogy Rowling a levegőbe beszélt volna... Több millióan figyelik a nyilatkozatait, nem hiszem, hogy jó fényt vetne rá, ha azt állítaná megölvalakit aztán mégse... :roll:
[size=9:3s1azh8a](OFF: mire is emlékeztet ez az "aztán mégse"? :D )[/size]

Elképzelem, ahogy az emberek kinyitják a 6. kötetet (lehet már tudni mi lesz a címe csak elfelejtettem, vagy nem lehet?) és lapoznak és lapoznak és nem hal meg senki...
Kissé bosszúsak lennének, szvsz...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.517 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére