- Köszönetek: 0
George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Csak így egyben, már unom a kvótot szerkeszteni.
Elendurral értek egyet Danyvel kapcsolatban. Tényleg hasonlít Rhaegarra, akiről egyre inkább egy pozitív kép rajzolódik ki a visszaemlékezésekből. Sőt, már talán mondtam, hogy Rhaegarral Wsteros sokkal jobban járt volna.
Dany karakterében semmi őrültséget sem olvashattunk mi sem, és olybá tűnik nekem, hogy az őrület inkább a férfiakra érvényes.
Egyre inkább elfogadom azt az elméletet, hogy A Tűz és Jég dala (vagy Jég és Tűz dala, kinek hogy tetszik) tulajdonképpen Danyről és Jonról szól majd.
Viszont van igazsága rob73nak is. Petyr nagyon jól tudja játszani a hatalmasok játszmáját, erre Ned is felfigyelt, hogy araszolt szépen felfelé, hogy lavírozott mindig úgy, hogy jól jöjjön ki.
És remek volt az emlékeztetés a két alakra. Ő beszél elsőkként a Három Királynő Háborújáról. Illyrioról meg alig tudunk valamit, de szinte biztos vagyok benne, hogy megvan a hatalma, épp ezért okkal állt a Targaryenek mellé.
Szóval lesznek itt még fordulatok. Remélem Varys majd helyreteszik őket.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Dany eddig nem mutatta a jelét annak az őrültségnek, amiről Ser Barristan beszélt, sőt, pontosan olyan józannak látszik, mint Rhaegar.rob73 írta: Igen, végül is Keleten jogos Daenerys könyörtelensége, főleg a rabszolgatartó városokban. De ne felejtsük azt sem, kinek a vére. És hogy miért lett a Királyölő az, aki (gondolok itt a két Stark halálára, Brandonéra és az apjáéra).
Nekem egy rész azt sejteti, hogy Kisujj és egy másik mozgatja a szálakat: lehet, más is emlékszik arra a részre, amikor Arya eltéved Királyvárban, és kihallgatja két férfi beszélgetését, akik egy kútból másznak ki.
Kisujjnál nincs könyörtelenebb karakter a történetben (gondoljunk csak Lady Arryn meggyilkolására). Elérte, hogy a Starkok és a Lannisterek egymásnak essenek, sőt, azt is, hogy a Lannisterek családja is egymás ellen forduljon. Mi lehet a valódi célja?
Igen, emlékszem arra a bizonyos részre; a kövérebb ember jól felismerhetően Illyrio (villás sárga szakáll, kövér, akcentus), a másikról fogalmam sincs.
Lysa meggyilkolása kegyetlennek kegyetlen volt, de a nő már megőrült, és éppen Sansát akarta megröptetni... Ettől függetlenül Kisujj tényleg az egyik legmocskosabb (és legizgalmasabb ) alak a történetben.
Azért Petyr és Joff között Grand Canyonnyi különbség van! Joff egy elkényeztetett, félőrült, gyáva kölyök, Kisujj pedig okos, számító és zseniálisan manőverezik Westeros gubancos intrikáiban.rob73 írta: Van: Kisujj.
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- rob73
- Látogató
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
A Martell-családért én is oda vagyok, csak arra mutattam rá, hogy Oberyn kicsit túl tüzes. A leánykák meg...szeretetreméltóak.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta:
Elendur Parmandil írta: Tyrionnal biztos csak jól járna, és Quentynről sem tudunk sokat, de apját ismerve nem lehet akkora őrült, mint Oberyn (félreértés ne legyen, szerettem a fickót , de azért ő sem volt teljesen százas).
Pedig Oberyn az egyik legjobb karakter. Lehet nem százas, de még mindig jobb mint a debil Joff.
A lányai meglehetősen tüzesek, "lájkolni" valók, legalábbis én úgy képzeltem el őket. Kíváncsi vagyok kiket válogatnak a szerepükre.
Van Joff-nál rosszabb?
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- rob73
- Látogató
Nekem egy rész azt sejteti, hogy Kisujj és egy másik mozgatja a szálakat: lehet, más is emlékszik arra a részre, amikor Arya eltéved Királyvárban, és kihallgatja két férfi beszélgetését, akik egy kútból másznak ki.
Kisujjnál nincs könyörtelenebb karakter a történetben (gondoljunk csak Lady Arryn meggyilkolására). Elérte, hogy a Starkok és a Lannisterek egymásnak essenek, sőt, azt is, hogy a Lannisterek családja is egymás ellen forduljon. Mi lehet a valódi célja?
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: Tyrionnal biztos csak jól járna, és Quentynről sem tudunk sokat, de apját ismerve nem lehet akkora őrült, mint Oberyn (félreértés ne legyen, szerettem a fickót , de azért ő sem volt teljesen százas).
Pedig Oberyn az egyik legjobb karakter. Lehet nem százas, de még mindig jobb mint a debil Joff.
A lányai meglehetősen tüzesek, "lájkolni" valók, legalábbis én úgy képzeltem el őket. Kíváncsi vagyok kiket válogatnak a szerepükre.
Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Ha már itt tartunk, a Sandor/Sansa-nak én is nagy fanja vagyok... Amúgy töménytelen mennyiségű fanart van róluk.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta:
Elendur Parmandil írta: Nemtom, ez az "Alayne" már elég kemény lett ahhoz a lányhoz képest, aki Joffrey-t istenítette...
Igen, igen, Petyr szárnyai akatt szépen nevelődött.
Ha már Sansa. Az első három kötetben végig azt vártam, hogy Sandorral összejöjjön . Azt hittem csak én vagyok ilyen "perverz", de YouTube-on van egy fan art videó róluk.
Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Szegény Dany. Bár, egy Tyrionnal csak jól járna. Annak ellenére, hogy Lannister, inkább az igazság pártáján áll, hanem is tökéletes és teljes mértékben, de törekszik erre.
És Jaime is egyre jobban változik.
Tyrionnal biztos csak jól járna, és Quentynről sem tudunk sokat, de apját ismerve nem lehet akkora őrült, mint Oberyn (félreértés ne legyen, szerettem a fickót , de azért ő sem volt teljesen százas).
Jaime nálam már hatalmas kedvenc.
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
rob73 írta: Daenerys viszont egyre kegyetlenebb, valóban jót tesz majd Westerosnak, ha a végjátékban ő kerül trónra?
Ezt kihagytam.
Lentebb kérdeztem kétszer is, de akkor majd út megint.
Szerintem, mivel Dany nem élt sosem Westeroson, hanem Keleten cseperedett fel, az itteni szellemiség és hatások formálták jelelmét, egyre inkább keleti uralkodó lesz, és egyre kevésbé westerosi.
Viszont nem hinném, hogy túl kegyetlen lenne, legalábbis nem az elesettekkel és ártatlanokkal szemben. Konkrétan örültem, hogy legyűrte a rabszolgatartó városokat, bár, eléggé felkavarta az állapotokat.
Én úgy látom, végig a jó szándék, a segíteni akarás és mások szánása vezette a kezét, nem pedig a kegyetlenség. Dany egy jó karakter.
Azonban a mesternek, aki utána megy, igaz van: nem vették körül a megfelelő emberek, aki segíteni tudnák. Martell is ezért küldhette el a fiát hozzá (vagy azért, hogy feltüzelje a vendetta okán).
Elendur Parmandil írta: Szerintem Brienne nem tenne ilyet, ő túl makacs.
A számkivetettek csak Kőszív alatt lettek ilyenek, Beric és Thoros egy nagyon jó szellemű csapatot tartott össze.
Tényleg, mi lett Thoros-szal?
Thoros emlékeim szerint még ott volt közöttük, bár, meglehetősen visszafogott és letört volt.
Brienne egy jószívű és állhatatos karakter, ha igaz az elmélet, akkor sem hiszem, hogy megölné Jaimet, ha szembekerülne vele. A belső tartása helyre kell, hogy igazítsa. Ezért is írtam, hogy elárulná a természetét.
Egyetértek, de a számkivetettek akkor is kegyetlenné váltak, és valahol már Beric alatt is azok voltak, megvoltak a saját céljaik.
Elendur Parmandil írta: Nemtom, ez az "Alayne" már elég kemény lett ahhoz a lányhoz képest, aki Joffrey-t istenítette...
Igen, igen, Petyr szárnyai akatt szépen nevelődött.
Ha már Sansa. Az első három kötetben végig azt vártam, hogy Sandorral összejöjjön . Azt hittem csak én vagyok ilyen "perverz", de YouTube-on van egy fan art videó róluk.
Elendur Parmandil írta: Már olvastam. Illyrio nagyon kavar valamit! Előbb-utóbb Dany körül lesz véve mindenféle Quentynekkel, Victarionokkal meg Tyrionokkal.
Szegény Dany. Bár, egy Tyrionnal csak jól járna. Annak ellenére, hogy Lannister, inkább az igazság pártáján áll, hanem is tökéletes és teljes mértékben, de törekszik erre.
És Jaime is egyre jobban változik.
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Szerintem Brienne nem tenne ilyet, ő túl makacs.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta:
rob73 írta: Én sem hiszem, hogy meghalt Brienne: az utolsó szava "megteszem" vagy ilyesmi lehetett, hogy mentse - ha nem is a saját, de Podrick - életét. Ha így történt, hát érdekes újabb találkozása következhet Jaime-vel.
Samről is kiderülhet, hogy bátrabb, mint hiszi magáról, már a Mások ellen is bizonyított.
Daenerys viszont egyre kegyetlenebb, valóban jót tesz majd Westerosnak, ha a végjátékban ő kerül trónra?
Ez egy jó meglátás, megközelítés. Bár, akkor elárulja az eddigi természetét és elveit. A hűségét, épp ezért kedvelte meg Jaime. Mert Brienne valóban nem árulta el a Starkokat, és végig úgy tudott előre haladni az útján, hogy hű maradt önmagához.
Ezek a számkivetettek is meglehetősen setét társaság.
A számkivetettek csak Kőszív alatt lettek ilyenek, Beric és Thoros egy nagyon jó szellemű csapatot tartott össze.
Tényleg, mi lett Thoros-szal?
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Nemtom, ez az "Alayne" már elég kemény lett ahhoz a lányhoz képest, aki Joffrey-t istenítette...Juraviel.Ihuan.Bedvin írta:
Elendur Parmandil írta: Szerintem Dany és Cersei biztos (a jóslatok miatt), esetleg még Sansa (nem valószínű, de Petyrt ismerve bármi történhet )...
Sansa bár változott, elég nyafka még mindig, nem egy királynő típus. Bár lehet Alyaneként Petyr kineveli belőle.
Bábnak nem mondanám, de mindenképpen valami szerepet tölt be. Hogy Asshainak külön bábjátékai vannak-e...Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Hát, tudom, hogy Beric végleg megért az ura keblire -vagy tüzibe -, de Stannis szerintem csak egy báb az asshaiak játékában. Eléggé befolyásolhatónak tűnik.
Azért annyira ne kösd össze a Városokat az Arcnélküliekkel! Nem hiszem, hogy ők alávetnék magukat bárkinek, inkább játsszák a saját játékaikat, mint minden braavosi, pentosi, myri és a többiek.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Van egy olyan érzésem, hogy a Szabad Városok igen fontos szerepet fognak kapni a világ sorosában. Nem hiába vette át egy Arctá... emberük a kondáslegény helyét, aki annyira meg akarta szerezni a fogadós kiscsajt magának.
Az biztos.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Bran...Szerintem repülni fog és olyan képességei lesznek, hogy kamillázni fogunk, meg állat keresgélni.
Nem a vadakhoz mennek, hanem azon túlra valahová...
Ne feledkezzünk meg Hidegkézről sem!
Már olvastam. Illyrio nagyon kavar valamit! Előbb-utóbb Dany körül lesz véve mindenféle Quentynekkel, Victarionokkal meg Tyrionokkal.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta:
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
rob73 írta: Én sem hiszem, hogy meghalt Brienne: az utolsó szava "megteszem" vagy ilyesmi lehetett, hogy mentse - ha nem is a saját, de Podrick - életét. Ha így történt, hát érdekes újabb találkozása következhet Jaime-vel.
Samről is kiderülhet, hogy bátrabb, mint hiszi magáról, már a Mások ellen is bizonyított.
Daenerys viszont egyre kegyetlenebb, valóban jót tesz majd Westerosnak, ha a végjátékban ő kerül trónra?
Ez egy jó meglátás, megközelítés. Bár, akkor elárulja az eddigi természetét és elveit. A hűségét, épp ezért kedvelte meg Jaime. Mert Brienne valóban nem árulta el a Starkokat, és végig úgy tudott előre haladni az útján, hogy hű maradt önmagához.
Ezek a számkivetettek is meglehetősen setét társaság.
- Encsi
- Nem elérhető
he..Tehát Davos még simán puzzle lehet.
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- rob73
- Látogató
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: Én nem vagyok ebben annyira biztos, Martin bá szereti az olvasókat bizonytalannak hagyni. (Syrio, Davos, Brienne...)
Szereti, de...de... ...nem hinném, hogy Kőagy Őrnagyasszonyság megkegyelmezett volna neki. Syrio megsenem fordult a fejemben, de bevallom, tetszik az ötlet.
Aryából akkora Arctáncoltató lesz ööö......ez egy másik világ....akkor Jaqen H'ghar féleség.
Elendur Parmandil írta: Szerintem Dany és Cersei biztos (a jóslatok miatt), esetleg még Sansa (nem valószínű, de Petyrt ismerve bármi történhet )...
Sansa bár változott, elég nyafka még mindig, nem egy királynő típus. Bár lehet Alyaneként Petyr kineveli belőle.
Elendur Parmandil írta: Beric már (véglegesen ) halott, ha jól emlékszem, úgyhogy ő semmiképp. Stannist pont azért nem gondolnám jó jelöltnek erre, mert Melisandre mindig annyira bizonygatja, hogy ő Azor Ahai.
Annak azért örülnék, ha Bran valahogyan újra tudna járni... Olyan kis szerencsétlen a kölyök.
Nőstényördög??? Az Úr megéget ezért!
Hát, tudom, hogy Beric végleg megért az ura keblire -vagy tüzibe -, de Stannis szerintem csak egy báb az asshaiak játékában. Eléggé befolyásolhatónak tűnik.
Van egy olyan érzésem, hogy a Szabad Városok igen fontos szerepet fognak kapni a világ sorosában. Nem hiába vette át egy Arctá... emberük a kondáslegény helyét, aki annyira meg akarta szerezni a fogadós kiscsajt magának.
És ne feledjük ezt sem...
Bran...Szerintem repülni fog és olyan képességei lesznek, hogy kamillázni fogunk, meg állat keresgélni.
Nem a vadakhoz mennek, hanem azon túlra valahová...
Bizony, bizony. Illyrioval beszélget.[/spoiler:2fcoxxh6]
Amúgy Varys fejébe is belenéznék, de ő elég messzire sunnyoghatott.
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Juraviel.Ihuan.Bedvin írta:
Elendur Parmandil írta: ...Brienne (még nem halt meg)...
Szerintem őt Martin szemrebbenés nélkül feláldozta. Cat..ööö..Kőszív úrnő, Csendes Nővér...etc...amióta visszajött a halálból, "kicsit" ellenszenves .
Szerintem Brienne meghalt.
Én nem vagyok ebben annyira biztos, Martin bá szereti az olvasókat bizonytalannak hagyni. (Syrio, Davos, Brienne...)
Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: A másik, sokkal érdekesebb kérdés, hogy ki lesz a Petyr által emlegetett Három Királynő...
Dany/Cersei/Margaery? Dany/Margaery/Myrcella? Dany/Cersei/Myrcella ?
Szerintem Dany és Cersei biztos (a jóslatok miatt), esetleg még Sansa (nem valószínű, de Petyrt ismerve bármi történhet )...
Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Valamint, ki lesz Azor Azhai? Én Bericre gondoltam, hiába hangoztatja azt a veres szemű nőstényördög, hogy Stannis az. Akkor most Catelyn lett-é vagy sem? Vagy valaki más, amint azt a furcsa "pap" sejteti Aryának? Jon lenne az, a sárkány egyik valószínű feje? Vagy Bran?
Beric már (véglegesen ) halott, ha jól emlékszem, úgyhogy ő semmiképp. Stannist pont azért nem gondolnám jó jelöltnek erre, mert Melisandre mindig annyira bizonygatja, hogy ő Azor Ahai.
Annak azért örülnék, ha Bran valahogyan újra tudna járni... Olyan kis szerencsétlen a kölyök.
Nőstényördög??? Az Úr megéget ezért!
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Dreamer_KF írta: Habár még mindig zavar Martin karaktereivel szemben tanúsított néha túlzó kegyetlenkedése, de legalább a főszereplők cserélődnek.. gyakran..
Erre elfelejtettem reagálni. Szerintem ez Martin egyik nagy pozitívuma, mármint annak ellenére, hogy körvonalazódik, kik maradhatnak meg a végére, mégis gond nélkül kiírja a főszereplőket, mellékszereplőket, és szemetebbeknél szemetebb helyzetekbe sodorja őket.
Salvatore annyiszor ment, hozza vissza Wulfgart, Bruenort, hogy "sírni" tudnék. Bár az Átmeneteket nem olvastam, mégis meglépte...
rob73 írta: Hasonlóan jó története van Erikson Malazai bukottak regéje c. sorozatának, a napokban jelent meg az új kötet (Erikson, Steven: A kaszás vihara).
Sokan ajánlották már nekem ezt a sorozatot, legutóbb épp a Junkien kérdeztem rá. Többségében pozitívan nyilatkoztak róla, de felhívták a figyelmemet a történet szerteágazódására és időtávjának hosszára. Mivel egyelőre nem tervezem elolvasni, főleg, hogy az első kötet nem kapható, a hetedik kötet meg az első hattól eltérő kötésben jött ki, szerintem megvárom az újra kiadást.
Külföldön épp most jelent meg a zárókötet, tudtommal.
Dreamer_KF írta: Ne feledd, hogy a Sárkánytánc paralell időben játszódik az előző könyvvel, azaz párhuzamos idősíkon. Tehát Davost még simán puzzle lehet. Az más kérdés, hogy egy kicsit tovább halad az időben
Martin valamelyik idei blogbejegyzésben vagy kommentjében szerepelt, hogy a Sárkányok tánca fele, kicsivel több, mit a fele fog egy időtávban játszódni a Varjakkal, utána két időtáv egybeér.
Bár ez majd kiderül. Már harminc oldallal több, mint az ASoS, és még nem fejezte be.
Elendur Parmandil írta: ...Brienne (még nem halt meg)...
Szerintem őt Martin szemrebbenés nélkül feláldozta. Cat..ööö..Kőszív úrnő, Csendes Nővér...etc...amióta visszajött a halálból, "kicsit" ellenszenves .
Szerintem Brienne meghalt.
Dany/Cersei/Margaery? Dany/Margaery/Myrcella? Dany/Cersei/Myrcella ?
Valamint, ki lesz Azor Azhai? Én Bericre gondoltam, hiába hangoztatja azt a veres szemű nőstényördög, hogy Stannis az. Akkor most Catelyn lett-é vagy sem? Vagy valaki más, amint azt a furcsa "pap" sejteti Aryának? Jon lenne az, a sárkány egyik valószínű feje? Vagy Bran?
Érdekes lesz ez.
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Háát... Én nem imádtam rögtön, kellett egy kis idő. Amit a Trónok Harcában művelt, azért szívesen megrugdaltam volna az aranyló hátsó felét; pont olyan volt, mint valamelyik Malfoy. (Nem mintha bármi ellenérzésem lenne a Malfoyokkal szemben... Dehogy. )Dreamer_KF írta: Ó, Jamie a kezdetek óta szimpatikus. A pökhendi, egomán állat, aki tudja, hogy ő egyszerűen.. JOBB mindenkinél. És a rohadéknak még igaza is van! Lehet nem imádni?
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: Brom??? Mármint Bronn, nem?
Jaime engem is nagyon érdekel, egészen megkedveltem a fickót (főleg a Conningtonnak adott kis jobbhorog óta ). Dany, Asha, Euron, Brienne (még nem halt meg), Melisandre, Arya (!)... Lehetne még sorolni. A Királyvárban folyó események sem lesznek unalmasak, az biztos. Jon engem nagyon irritál, nem tudom, miért; mindenesetre Melisandre meg ő... Történnek majd érdekes dolgok a Falon.
A Makulátlanok: hát, ha kifejezetten nincs is 300-feelingem, azért van némi hasonlóság.
Igen, Bronn, benéztem
Ó, Jamie a kezdetek óta szimpatikus. A pökhendi, egomán állat, aki tudja, hogy ő egyszerűen.. JOBB mindenkinél. És a rohadéknak még igaza is van! Lehet nem imádni?
Aztán persze az események fodrában ő lesz a "kiélt" noir hős
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Grondir
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: A Makulátlanok: hát, ha kifejezetten nincs is 300-feelingem, azért van némi hasonlóság.
Nem csak kicsit, valami utalás is volt rá, amikor felfogadta őket vagy előtte, hogy 300 (vagy 3000, nem emlékszem pontosan) Makulátlan falakon kívülről megvédett egy várost sok ezer dothraki ellen. És az egész dothraki sereg levágta előttük a varkocsát, mielőtt elvonultak.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Dreamer_KF írta: Engem elsősorban Brom, Jamie, Snow urak érdekelnek, és Danerys meg a 300..izé Makulátlanjai
(Csak nekem van egy kis "300" érzetem olvasván róluk?)
Brom??? Mármint Bronn, nem?
Jaime engem is nagyon érdekel, egészen megkedveltem a fickót (főleg a Conningtonnak adott kis jobbhorog óta ). Dany, Asha, Euron, Brienne (még nem halt meg), Melisandre, Arya (!)... Lehetne még sorolni. A Királyvárban folyó események sem lesznek unalmasak, az biztos. Jon engem nagyon irritál, nem tudom, miért; mindenesetre Melisandre meg ő... Történnek majd érdekes dolgok a Falon.
A Makulátlanok: hát, ha kifejezetten nincs is 300-feelingem, azért van némi hasonlóság.
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Engem elsősorban Brom, Jamie, Snow urak érdekelnek, és Danerys meg a 300..izé Makulátlanjai
(Csak nekem van egy kis "300" érzetem olvasván róluk?)
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
A valonqar kis testvért jelent, ez lehet Tyrion és Jaime is (az ikrek közül Cersei született elsőnek, az AGoT-ban el is mondja Nednek, hogy Jaime a nővére bokáját fogva jött világra) - innen én Jaime-t tartom valószínűbbnek.
Nekem a szereplők nagy része rokonszenves, ki miért... Egy Melisandre POV fejezetet tényleg jó lesz olvasni (pláne Ashát), imádkozzunk ugyanezért Kisujjal! Amúgy a link szerint lesz Davos POV fejezet is, azt pedig felnégyelt szereplővel nehéz elképzelni (valószínű, hogy ugyanúgy "odahamisítottak" egy Hagymalovagot, mint ahogy Theon csinálta a Stark-fejek replikáit - na ez hogy hangzik...).
A fantasy-könyvekről (bár kicsit off): én valahogy nem vagyok annyira oda ezért a műfajért ( ). Szeretek néhány sorozatot, de úgy nagy általánosságban nem szeretem a fantasy-t. Pl. Salvatore-t elkezdtem olvasni, de másfél könyv után úgy eluntam magam, hogy ahhoz még a Gyűrűk Ura előszöri olvasása sem volt hasonlítható (8 voltam, na, hiányzott az eksön ). De persze de gustibus non est disputandum.
Sorozat vs. Dance of Dragons: a könyv. Egyértelműen.
- rob73
- Látogató
Szellemiségében Martin ciklusának szinte tökéletes ellentéte Silvana De Mari Az utolsó tünde regénye, és folytatása, Az utolsó ork trilógia. Mondhatni, egy fantasy köntösbe bújtatott antimilitarista mű. Lehet még kapni, és ritka a negatív kritika e művekről.
A Gyűrűk Ura óta nem igazán olvastam olyan fantasyt, ami igazán le tudott kötni (Dragonlance nem tetszett, a Malazaiakat pedig abbahagytam a Harry Potter vetélkedőre való felkészülés miatt, és visszatérve rá elvesztettem a fonalat), erre tessék, 2010 óta két szerző is nagyon megfogott: a topictéma ihletője, George R. R. Martin és Silvana De Mari.
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
rob73 írta: Sziasztok!
Örülök, hogy ennyi Tolkien-rajongót megfogott ez a sorozat is .
Hasonlóan jó története van Erikson Malazai bukottak regéje c. sorozatának, a napokban jelent meg az új kötet (Erikson, Steven: A kaszás vihara).
Számomra a legunszimpatikusabb karakter Cereis. Vajon jól értelmezte-e a jóslatot? Valóban a Tyrell lány fenyegeti a trónját? Szerintem nem. Jaime kezd rokonszenvessé válni, ám ugyanez ikertestvéréről nem mondható el. És meglehet, Sansából Kisujj védelme alatt egy újabb "Cereis" fog válni.
Cersei
A jóslat szerintem elég egyértelmű, bár pontosan nem emlékszem rá.. De mintha a veszély egy kontinensel arrébb kéne keresni (Amúgy, amennyire béna, elintézheti még saját magát is, főleg az uccsó könyv fényében.. )
Ahoyg olvastam, Malazai könyvei egy AD&D sub-world alapján íródtak(és fordítva) ´87-ben. Mármint az eredetit alkották akkor, na.
Ezzel szemben, habár a Trónok harca már nem mai darab, mégis, van a sorozatban valamin fesletten modern szellemiség
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- rob73
- Látogató
Örülök, hogy ennyi Tolkien-rajongót megfogott ez a sorozat is .
Hasonlóan jó története van Erikson Malazai bukottak regéje c. sorozatának, a napokban jelent meg az új kötet (Erikson, Steven: A kaszás vihara).
Számomra a legunszimpatikusabb karakter Cereis. Vajon jól értelmezte-e a jóslatot? Valóban a Tyrell lány fenyegeti a trónját? Szerintem nem. Jaime kezd rokonszenvessé válni, ám ugyanez ikertestvéréről nem mondható el. És meglehet, Sansából Kisujj védelme alatt egy újabb "Cereis" fog válni.
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Én örültem, hogy végre kicsit jobban beletekinthetünk a Martellek világába, maradt Jaime és az átalakulása, Briennet is kedveltem.
Ezeknek én is örültem, kivéve Brienne-t, tőle a végén hideglelést kaptam... Pedig eleinte kedveltem.
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Dreamer_KF írta: Imsered Robert Salvatore-t és a félisteni sötételfjét?
Habár még mindig zavar Martin karaktereivel szemben tanúsított néha túlzó kegyetlenkedése, de legalább a főszereplők cserélődnek.. gyakran..
Ó, nagyon remélem, hogy egy bizonyos ellenszenves is megy a levesbe a Sárkánytánc folyamán..
Egy kérdés:
Ki mit vár jobban? A soron következő könyvet, vagy az HBO sorozatot?
Sajnos ismerem. A Két Kardig meg is van a teljes sorozat, de időnként megfordul a fejemben, hogy legszívesebben odaadnám a könyvtárnak az egészet az első hat kötet kivételével.
Látod, annyira lényegtelennek tartom, hogy ez eszembe sem jutott.
Könyv vs. sorozat. Nehéz kérdés. A könyvet már nagyon várom, mert csak jó lenne tovább olvasni, mi lett Tyrionnal, Jonnal, Danyvel...
Melisandrénak a fejibe látni.
De a sorozat az eddigi előzetesek alapján elképesztően bejön. És mivel legalább egy év, mire minőségi fordítást kapunk szerintem, vagy ha csoda történik, Karácsonyra kész lesz, így a türelmes várakozást csillapítja a sorozat egy ideig.
Idhren írta: Én nem tudom...
A Varjak lakomája nekem kicsit kiábrándító volt... A POV karekterek 3/4ét utáltam, és valahogy lassú, vontatott volt.
De remélem a Sárkányok tánca visszatér a régebbiek ritmusához. Ha igen, akkor a könyvet várom jobban
Ha nem, akkor a sorozatot.
De ígyis-úgyis a sorozat lesz előbb, szal
Érdekes, én a Varjakat is élveztem, a háború utáni, pontosabban a szélcsendbeli eseményeket remekül ábrázolja Martin, illetve az új irányokat: ennek ékes példája a verebek és a növekvő fanatikus sereg, akik valószínűleg szépen megindulnak majd Északnak.
Én örültem, hogy végre kicsit jobban beletekinthetünk a Martellek világába, maradt Jaime és az átalakulása, Briennet is kedveltem.
Dany története a tenger túloldalán, Keleten játszódik és a készítők, designerek, "művészetisek" is elmondták, hogy igyekeztek és törekedtek arra, hogy az ázsiai, keleti és afrikai hatások is domináljak.
Dany is a trón visszaszerzésére törekszik, ám sosem élt Westeroson, és ebből kifolyólag egyre inkább keletivé válik, ezek hatnak rá, formálják a jellemét, így egyre inkább keleti uralkodó lesz, és kevésbé westerosi.
Mit gondol a színésznő erről?
Ti mit gondoltok erről?
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
A Varjak lakomája nekem kicsit kiábrándító volt... A POV karekterek 3/4ét utáltam, és valahogy lassú, vontatott volt.
De remélem a Sárkányok tánca visszatér a régebbiek ritmusához. Ha igen, akkor a könyvet várom jobban
Ha nem, akkor a sorozatot.
De ígyis-úgyis a sorozat lesz előbb, szal
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Juraviel.Ihuan.Bedvin írta:
Gandalf írta: Hú, de ismerős ez!
Mesélj!
Imsered Robert Salvatore-t és a félisteni sötételfjét?
Habár még mindig zavar Martin karaktereivel szemben tanúsított néha túlzó kegyetlenkedése, de legalább a főszereplők cserélődnek.. gyakran..
Ó, nagyon remélem, hogy egy bizonyos ellenszenves is megy a levesbe a Sárkánytánc folyamán..
Egy kérdés:
Ki mit vár jobban? A soron következő könyvet, vagy az HBO sorozatot?
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Gandalf írta: Hú, de ismerős ez!
Mesélj!
Dreamer_KF írta: Egyetértünk. Lásd Robert Jordan és a Wheel of Time esetét, aki a tizenixedik kötetnél elhunyt. PONT az utolsó rész megírása előtt. Reméljük Martin papa kitart sokáig.
Igen, én is pl. -bár még nem olvastam- Jordan történetére gondoltam. Igazi "gyöngyszem", hogy a zárókötet három kötetre bontva íródik meg.
Azért remélem Sanderson -ő-e írja? - nem lesz olyan pofátlan és tehetségtelen (hallomás szerint nem, de akkor is pénzszaga van a három regénynek), mint Frank Herbert fia meg a haverja, akik konkrétan teljesen kiforgatták Herbert szellemiségét, filozófiáját, gyomorforgatóan.
Másrészt nem szeretem, ha belekontárkodnak más világába. Úgysenem úgy fejezik be, ahogy az író fejezte volna, ennyi erővel mi is írhatnánk alternatív befejezéseket jegyzetek alapján.
Ha nem fejeződött be egy sorozat, így jártunk. El kell fogadni.
No, nem baj, Martin megnősült, a bódogság tartsa meg még vagy Harminc-negyven évig.
Ebbe belefér még egy történet is.