George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
<!-- komment -->Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Osztom itt megfele a jóságokat, és egy darab komment sem.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
House Stark Feature
House Baratheon Feature
House Targaryen Feature
House Lannister Feature
És Martin kommentál egy csomó mindent, ami, nekünk olvasóknak nem meglepő, de másoknak sokat segít megvilágítani a hatalmi súlyokból.
És a háttérben ott van a Greyjoy név is. A GOT-ban még nincs túl nagy szerepük, szerintem csak a Királyok csatájában kapnak fícsört.
Kedves olvasóink, a c:c abban a megtiszteltetésben részesült, hogy képviseltetheti magát a Trónok harca európai sajtópremierjén, aminek helyszínét és idejét és pontos programját nem árulhatjuk el, de azt igen, hogy a sorozat hat szereplőjével is készíthetünk interjút. Az az ötletünk támadt, hogy ha már így alakult, az olvasótábor is szólalhasson meg, és ha van valami, ami a kollektív oldalát böki a sorozattal vagy az egyes karakterekkel kapcsolatban, akkor itt a nagyszerű alkalom, hogy megkérdezze.
Az eseményen az alábbi szereplők vesznek részt, a kérdéseket kommentekben várjuk, és istenbizony feltesszük a legjobbakat: Mark Addy (King Robert Baratheon), Sean Bean (Eddard “Ned” Stark), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Nikolaj Coster-Waldau (Ser Jamie Lannister), Harry Lloyd (Viserys Targaryen) és Jason Momoa (Khal Drogo). A fenti promó mellesleg tegnap este ment le az HBO-n, ebbél frissebbet nem tudunk mutatni.
Tegyétek fel ti is a kérdéseket.
Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
A második évadhoz tesznek ajánlásokat a WiC.net-en Davos karakterére.
Stark-előzetes. Megszólalnak a szereplők, egy csomó új bevágott jelenet látható. Még Rickon is benne van egy villanásnyira. Négy perces körülbelül.
Nem akarok csúnyán beszélni , de ez kibek@rt jó lesz. A töménytelen előzetes, a kellékesekkel, designerekkel készített interjúk teljes mértékben meggyőztek, hogy ez nem lehet bukta. :)
Legalábbis én nagyon remélem.
House Stark Feature
Egy másik, kicsivel több mint két perces, új előzetes.
"Fear and Blood" Preview
Ez eszméletlen jó lett.
Végre láthatjuk Öreg Nant (R.I.P. ), a Falat másodjára (legutóbb el is felejtettem mondani a linkelt előzetesnél, hogy mennyire eszméletlen jól néz ki.). Varys megszólal. Mutatják a távolból, hogy fest a Királyvár látképe.
Köszönjük előre is HBO. Hihetetlen mit hoztak össze.
Aki olvasta, a könyvben ez a jelenet (van benne egy kisebb eltérés):
Tyrion megvonta a vállát.
- Nyolcat, kilencet. Nem emlékszem.
- És mindegyik rövid volt.
- Ahogy mondod, uram - tél közepén született, szörnyű, kegyetlen télben, amelyről a mesterek azt mondták, három évig tartott, de Tyrion legkorábbi emlékei a tavaszhoz fűződtek.
- Amikor kisfiú voltam, azt tartották, hogy a hosszú nyár mindig hosszú telet jelent. Ez a nyár már kilenc éve tart, Tyrion, s nemsokára itt a tizedik esztendő is. Gondolkodj el ezen!
- Amikor én voltam kisfiú - felelte Tyrion -, a dajkám azt mesélte, hogy egy napon, ha az emberek jók lesznek, az istenek végtelen nyarat ajándékoznak majd a világnak. Talán jobbak voltunk, mint gondolnánk és a Nagy Nyár végre beköszöntött. - Elvigyorodott.
A parancsnokon nem látszott, hogy jól szórakozna.
- Te nem vagy olyan bolond, hogy elhiggyed ezt, uram! A napok máris rövidülnek. Semmi kétség.
Aemon mester üzeneteket kapott a Fellegvárból olyan felfedezésekről, amelyek alátámasztják az övéit. A nyár vége a képünkbe bámul! - Mormont kinyújtotta a kezét és megragadta Tyrionét. - Meg kell értetned velük! Én mondom neked, uram, közeleg a sötétség. Szörnyű dolgok vannak az
erdőkben, rémfarkasok, mamutok és hómedvék, amelyek akkorák, mint egy bölény, s álmaimban sötétebb formákat is láttam.
- Álmaidban - ismételte Tyrion. Óriási szüksége lett volna még egy erős italra.
Mormont nem hallotta meg a gúnyt a hangjában.
- A Keleti Őrség közelében élő halászok fehér alakokat láttak a parton.
Tyrion ezúttal nem tudta fékezni a nyelvét.
- A lannisporti halászok gyakran látnak tengeri lényeket.
- Denys Mallister azt írja, hogy a hegyi emberek dél felé vándorolnak. Soha nem látott számban lopóznak át az Árnyéktoronynál. Menekülnek, uram... de mi elől menekülnek? -Lord Mormont az ablakhoz lépett és kibámult az éjszakába. - Az én csontjaim már öregek, Lannister, de még sohasem éreztek ilyen fagyot. Kérlek, mondd el a királynak, amit tőlem hallottál! A tél közeleg és amikor leszáll a Hosszú Éjszaka, csak az Éjjeli Őrség áll majd a birodalom és az északról előretörő sötétség
között. Ha nem állunk készen, az istenek irgalmazzanak mindannyiunknak![/spoiler:2cuupw13]
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Catelyn és Tyrion találkozása Lysa felé tartva
A könyvből ez a jelenet:
- Miért mennék oda? - kérdezett vissza Marillion. - Arrafelé csak hóviharok meg medvebőrök
vannak, a Starkok pedig nem ismerik a zenét, csak a farkasüvöltést. - Az asszony távolról érzékelte,
hogy a terem túlsó végén kinyílik az ajtó.
- Fogadós! - hallatszott mögötte egy szolgáló hangja. - El kellene látni a lovainkat, s Lannister uramnak szobára és forró fürdőre van szüksége!
Masha Heddle hajlongott és rút mosolyát villogtatta.
- Sajnálom, uram, de tényleg tele vagyunk, minden szoba.
Catelyn látta, hogy négyen vannak. Egy öregember az Éjjeli Őrség fekete gúnyájában, két szolgáló...
és ő maga, teljes életnagyságban.
- Az embereim az istállódban alszanak, ami pedig engem illet, nos, én nem igénylek nagy szobát, amint magad is láthatod - gúnyosan elvigyorodott. - Amíg a tűz meleg, a szalma pedig viszonylag mentes a tetvektől, boldog ember vagyok!
Masha Heddle kétségbe esett.
- Uram, nincs semmi, a torna miatt van, nem tudok mit tenni, ó jaj...
Tyrion Lannister elővett egy pénzérmét a bugyellárisából, feldobta a feje fölé és elkapta, majd
megint feldobta. Az arany villanása még a szoba másik sarkában is összetéveszthetetlen volt, ahol Catelyn ült.
Egy kopott kék köpönyeget viselő szabadlovas feltápászkodott.
- A szobám a rendelkezésedre áll, uram.
- Egy okos ember! - mosolygott Lannister és az érme pörögve repült át a szobán. A szabadlovas
elkapta a levegőben. - És ráadásul ügyes is - a törpe visszafordult Masha Heddle-hez. -Remélem,
tudsz nekünk ételt adni?
- Amit csak akarsz, uram, bármit - ígérte a fogadós. És fulladj meg tőle, gondolta Catelyn, és
Brant látta maga előtt, amint a saját vérében fuldokol. Lannister végignézett a legközelebbi asztalokon.
- Az embereimnek jó lesz, amit a többi vendégnek is felszolgálsz. Dupla adagot kérünk, hosszú és kemény vágta áll mögöttünk. Én roston sült szárnyast eszek, csirkét, kacsát, galambot, teljesen mindegy. És küldess fel egy kancsóval a legjobb borodból! Yoren, vacsorázol velem?
- Igen, uram -felelte a fekete testvér.[/spoiler:2dlkjyd4]
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 2
Ha szerencsénk van, már tudom mi lesz a karácsonyi ajándék
Our knees do not bend easily
- Alew
- Nem elérhető
Vajon magyarul mikor? Nem mintha angolul gond lenne, csak a hangulat kedvéért.
Alew
War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Felagund írta: Juraviel: szerintem szedd ki a videót, ez így nem fair
Amúgy meg
NAGY ÖRÖMET MONDOK NÉKTEK, TESTVÉREK!
Már linkeltem, pár kommenttel lejjebb.
Martin is megerősítette.
- Felagund
- Nem elérhető
Amúgy meg
NAGY ÖRÖMET MONDOK NÉKTEK, TESTVÉREK!
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Örvendek, hogy napod kellemesebb lett, tényleg örömteli hír. Nem lenne jó, ha elkapkodnák a fordítást, de jó lenne Karácsonyra kézben tartani.
Nos, elindult a Maester's path nevű játék. Minden héten lesz egy feladvány és ajándékba kapunk egy eddig nem látott videót.
Itt van magyarul hozzá leírás.
Itt a segítség -ami a ládában lenne, de netesek lévén ugye ezt mi nem kapjuk meg- a játékhoz, hogy a logikai feladvány megoldhassuk.
Itt a megoldás, aki elakadt. Nekem kellett, mert annyira nem tudok angolul, hogy a segítség az is lett volna.
És a meglepetés videó, aki nem akar a játékkal bajlódni.
Arya hátrapillantott, meglátta Jont és felugrott. Vékony karjait szorosan a nyaka köré fonta.
- Már megijedtem, hogy elmentél - mondta neki akadozó lélegzettel. - Nem engedtek ki, hogy
elbúcsúzhassak.
- Miért, mit követtél el megint? - Jon jól szórakozott.
Arya kibontakozott az ölelésből és grimaszt vágott.
- Semmit. Pakoltam, meg miegymás - a hatalmas láda felé intett, amely harmadáig sem volt tele,
és a ruhákra, amelyek szanaszét hevertek a szobában.
- Septa Mordane azt mondta, elölről kell kezdenem az egészet. Szerinte a holmijaim nem voltak
megfelelően összehajtogatva. Szerinte egy igazi déli hölgy nem csak úgy belehajigálja a ruháit a
dobozába, mint valami rongyokat.
- És te ezt tetted, kicsi húgom?
- Hát, úgyis mind összekeverednek - válaszolta a lány. - Kit érdekel, hogyan hajtogattam össze
őket?
- Septa Mordane-t - mondta Jon. - Azt sem hiszem, hogy tetszene neki, hogy Nymeria segít. - A
nőstényfarkas csendben ráemelte sötét aranyszemét. - Jól is van így. Van valamim a számodra, amit
szeretném, ha magaddal vinnél, és ezt nagyon gondosan kell becsomagolni.
A kislány arca felderült.
- Egy ajándék?
- Annak is nevezhetjük. Csukd be az ajtót!
Arya óvatosan, ám izgatottan ellenőrizte az előcsarnokot.
- Nymeria, ide! Őrizd! - Kívül hagyta a farkast, hogy figyelmeztesse őket a betolakodókra és
becsukta az ajtót. Addigra Jon lehámozta a rongyokat, amibe ajándékát belecsomagolta. Feléje tartotta.
Arya szemei elkerekedtek. Olyan sötét szemek voltak, mint az övé.
- Egy kard - suttogta vékony, fojtott hangon.
A hüvely puha, rugalmas szürke bőrből volt. Jon lassan húzta ki a pengét, hogy a lány láthassa
az acél kékes csillogását.
- Ez nem játék - figyelmeztette. - Vigyázz, nehogy megvágd magad! Olyan éles, hogy borotválkozni
is lehetne vele.
- A lányok nem borotválkoznak.
- Talán nem ártana nekik. Láttad már a septa lábait?
Arya kuncogott.
- Olyan vékonyka.
- Ahogy te is az vagy - közölte Jon. - Mikkennel külön csináltattam ezt. Az útonállók ilyen kardokat
használnak Pentosban, Myrben és a többi Szabad Városban. Nem lehet vele lecsapni egy
ember fejét, de ki lehet lyuggatni vele, ha elég gyors vagy.
- Én elég gyors vagyok - bizonygatta Arya.
- Mindennap gyakorolnod kell. - A fiú a kezébe helyezte a fegyvert, megmutatta neki, hogyan
tartsa és hátralépett. - Na, milyen érzés? Jó az egyensúlya?
- Azt hiszem, igen - válaszolta Arya.
- Első lecke - mondta Jon. - A hegyes végével szúrunk.
Arya a karjára suhintott a penge lapjával. Az ütés fájt, de Jon azon kapta magát, hogy vigyorog,
mint egy bolond.
- Tudom, melyik végét kell használni - világosította fel Arya. Kétely villant át az arcán. -Septa
Mordane el fogja venni tőlem.
JON
65
- Nem, ha nem tudja meg, hogy nálad van - nyugtatta meg Jon.
- Kivel fogok gyakorolni?
- Találsz majd valakit - ígérte Jon. - Királyvár igazi város, ezerszer nagyobb Deresnél. Amíg
nem találsz partnert, figyeld, hogyan küzdenek az udvaron! Fuss, lovagolj, erősítsd magad. És bármit
teszel...
Arya tudta, mi következik. Együtt fejezték be.
- ... ne... mondd... el... Sansának!
Jon összeborzolta a haját.
- Hiányozni fogsz, kicsi húgom.
Hirtelen úgy tűnt, a lány elsírja magát.
- Bárcsak velünk jöhetnél!
- A különböző utak néha ugyanabba a kastélyba vezetnek. Ki tudja? - Már jobban érezte magát.
Nem fogja megengedni magának, hogy szomorú legyen. - Jobb lesz, ha megyek. Azzal töltöm az
első évemet a Falon, hogy éjjeliedényeket ürítek, ha még tovább várakoztatom Ben bácsit.
Arya odaszaladt hozzá egy utolsó ölelésre.
- Először tedd le a kardot! - figyelmeztette nevetve Jon. A lány majdnem szégyenlősen tette félre
és elborította csókokkal.
Amikor a fiú visszafordult az ajtóból, Arya kezében megint ott volt a kard és az egyensúlyát
próbálgatta.
- Majd' elfelejtettem - szólalt meg. - A legjobb kardoknak nevük is van.
- Mint Jégnek - mondta a lány. Megvizsgálta a kezében lévő pengét. - Ennek is van neve?
Mondd meg, kérlek!
- Találd ki! - ugratta Jon. - Az a dolog, amit a legjobban kedvelsz.
Arya először elgondolkodott, aztán eszébe jutott. Félelmetesen jól vágott az esze. Együtt mondták
ki:
- Tű!
A lány nevetésének emléke melegítette Jont az északra tartó hosszú úton.[/spoiler:2zrvfib0]
- Grondir
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: a videóban végre láthatjuk az arakhot, szerintem elég furcsán néz ki (vagy csak én képzeltem el úgy, mint egy scimitar... ).
Ez nekem sem tetszik. Én is inkább valami szablyához hasonló, hosszabb, enyhébben ívelt pengére gondoltam.
Ráadásul szerintem nem is logikus; a dothrakik lovas nép, és ezekkel a filmbeli arakhokkal nem is lehet lóról harcolni. És még csúnya is.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Ez azért kicsit meredek, nem?:DDD
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Köszi, akkor nem lőttem annyira mellé.Cerebrum írta:
Elendur Parmandil írta: komolyan, hogy a manóba lehet normálisan visszaadni magyarul a "fight coordinator"-t?
Harckoreográfusnak mondják.
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Cerebrum
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: komolyan, hogy a manóba lehet normálisan visszaadni magyarul a "fight coordinator"-t?
Harckoreográfusnak mondják.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Végül egy újabb trailer: Iron Throne .
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Juraviel.Ihuan.Bedvin írta:
Alyr Arkhon írta: Nemtom, nekem kicsit túlságosan tudálékosnak tűnik, de ennek ellenére elég felszínes. (pl nem veszi észre, hogy nem egy fordító fordította az eddigi könyveket, és annak ellenére beszól neki, hogy képes leírni ilyet asaját blogján, hogy "dornish-i származású"... meg engem eléggé zavar, hogy egyes könyvekre a saját, szó szerinti fordításait használja. (pl Trónok Játéka, Citadella, stb... )
Az okfejtései szintúgy felszínesek, Jonig még nem jutottam el.
Az írásai közül legjobban a Jon szüleivel kapcsolatos tetszett, ezt emeltem ki. Ez azért tetszett, mert inkább összefoglaló jellegű, hogy neten milyen elméletek és érvek terjengnek.
És egyetértek, hogy a tudálékos, spanyolviasz-stílus jelen van.
A fordításhoz. Mivel nincs olyan szinten az angoltudásom, hogy angolul irodalmi minőségben tudjak olvasni, nem tudom megítélni, milyen az eredeti a magyarhoz képest. Nekem nem volt bajom vele egyáltalán.
Pl. az ő javaslata -a Kéz széke- szerintem nagyon idétlenül hangzik, szerintem remek fordítás a Király Segítője.
Közben majd elfelejtettem, hogy április 18-án az HBO szinkronosan már veteti is itthon a sorozatot. Vagyis egy nappal a premier után már láthatják azok is itthon, akiknek elő van fizetve a csatorna. 20-án pedig feliratosan kerül bemutatásra.
A Kéz Széke nálam kimaradt, de ez vicces.
Amúgy meg teljesen oké, hogy valaki nem ért egyet bizonyos fordításokkal, sőt, javaslatot tesz/kritizál, de szövegben használni a hivatalosat illik a közérthetőség kedvéért.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Nemtom, nekem kicsit túlságosan tudálékosnak tűnik, de ennek ellenére elég felszínes. (pl nem veszi észre, hogy nem egy fordító fordította az eddigi könyveket, és annak ellenére beszól neki, hogy képes leírni ilyet asaját blogján, hogy "dornish-i származású"... meg engem eléggé zavar, hogy egyes könyvekre a saját, szó szerinti fordításait használja. (pl Trónok Játéka, Citadella, stb... )
Az írásai közül legjobban a Jon szüleivel kapcsolatos tetszett, ezt emeltem ki. Ez azért tetszett, mert inkább összefoglaló jellegű, hogy neten milyen elméletek és érvek terjengnek.
És egyetértek, hogy a tudálékos, spanyolviasz-stílus jelen van.
A fordításhoz. Mivel nincs olyan szinten az angoltudásom, hogy angolul irodalmi minőségben tudjak olvasni, nem tudom megítélni, milyen az eredeti a magyarhoz képest. Nekem nem volt bajom vele egyáltalán.
Pl. az ő javaslata -a Kéz széke- szerintem nagyon idétlenül hangzik, szerintem remek fordítás a Király Segítője.
Közben majd elfelejtettem, hogy április 18-án az HBO szinkronosan már veteti is itthon a sorozatot. Vagyis egy nappal a premier után már láthatják azok is itthon, akiknek elő van fizetve a csatorna. 20-án pedig feliratosan kerül bemutatásra.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Újabb előzetes
És emellett ajánlom figyelmetekbe ezt a blogot is.
Ha visszább lapoztok, találhattok egy remek fejtegetést, amit lentebb is megejtettetek, miszerint kik lehet Jon valódi szülei...
Katt...három lehetőséget vázol fel, de a legvalószínűbbnek mégis Rhaegart és Lyannát tartja.
Elég részletesen kifejti, érdemes elolvasni.[/spoiler:2ootbmrm]
Nemtom, nekem kicsit túlságosan tudálékosnak tűnik, de ennek ellenére elég felszínes. (pl nem veszi észre, hogy nem egy fordító fordította az eddigi könyveket, és annak ellenére beszól neki, hogy képes leírni ilyet asaját blogján, hogy "dornish-i származású"... meg engem eléggé zavar, hogy egyes könyvekre a saját, szó szerinti fordításait használja. (pl Trónok Játéka, Citadella, stb... )
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Felagund írta: További hírek:
Megerősített hírek szerint az Oscar-díjas Stephen Warbeck helyett a sorozat zenéjét az iráni származású német Ramin Djawadi (A szökés, FlashForward, Vasember, Titánok harca) fogja szerezni.
A Vasembernek nem az AC/DC írta a zenéjét?
Kicsit érdekes lenne a sorozat zenéjeként, de nem feltétlenül rossz...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
És emellett ajánlom figyelmetekbe ezt a blogot is.
Ha visszább lapoztok, találhattok egy remek fejtegetést, amit lentebb is megejtettetek, miszerint kik lehet Jon valódi szülei...
Elég részletesen kifejti, érdemes elolvasni.[/spoiler:192vurpe]
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Felagund
- Nem elérhető
Sok boldogságot nekik!
Ugyanakkor nem tudok nem arra gondolni, hogy a ADwD tovább fog csúszni emiatt...
- Felagund
- Nem elérhető
Megerősített hírek szerint az Oscar-díjas Stephen Warbeck helyett a sorozat zenéjét az iráni származású német Ramin Djawadi (A szökés, FlashForward, Vasember, Titánok harca) fogja szerezni.
- Felagund
- Nem elérhető
Nyugodjék békében!
Forrás
- Felagund
- Nem elérhető
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
Mivel eleve több évadot terveznek, és a könyvek összesen két-három évet fognak át, eléggé elcsúsznának a szereplők a "valós" életkorukhoz képest, különösen a fiatalabbak (Arya, Bran, Rickon), mivel ebben a korban nagyon gyorsan változik a külső...
A hajra nem tudok mit mondani Sansáé stimmel, a többiekét ezek szerint nem tartották annyira fontosnak (mint ahogy eleddig nem is igen volt...)
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Thorongil Hunadán írta: A filmmel kapcsolatban csak engem zavar, hogy szinte minden Stark idősebbnek néz ki, mint amennyi? Pl: Jon és Rob harmincnak néznek ki a tizenöt évükhöz képest. Vagy Westeroson máshogy számolják az időt?
Észak lehelete.
Amúgy meg igazad van, Catelyn is minimum 50-nek néz ki, pedig neki még oka sincs az öregedésre, mint Nednek.
Másrészt, a Stark gyereknek (Aryát kivéve, azt hiszem), vörösesbarna hajúnak kéne lenniük, nem (Tully örökség)? És Theon is elég satnya ahhoz képest, hogy 19-nek kéne lennie (hogy másról már ne is beszéljünk).
DE! Dany tökéletes.