George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Több
14 éve 8 hónapja #388250 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Felci: láttam Tamzint a Tudorokban és nem voltam tőle elájulva. Nem annyira csinos mint amilyennek Danynek lennie kell és nem egyszerűen nem tudtam elképzelni abban a szerepben.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 8 hónapja #388249 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Némi hírek a winter-is-coming.net-ről

Nagyon úgy néz ki, hogy Daeneryst még mindig kasztingolják, vagyis nem Tamzin Merchant fogja játszani
(szomor, szerintem elég dögös volt... :( :twisted: )

Ellenben van itten egy-két kép, amint Maisie Williams, a leendő Arya Stark Tűvel gyakorol .

ÉS CEFETÜL SZAVAZZATOK JAIME-RE A DÖNTŐBEN, E!!!

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 8 hónapja #388166 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Már 12 szavazattal vezet, de még ne pihenjünk.

Szerk.: Jaime előnye már több mint 1000 pont. Hajrá!

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
14 éve 8 hónapja #388164 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Feleim, szavazzatok Jaime-re , mert ez már az elődöntő, és jelenleg vesztésre áll! :o

Több
14 éve 8 hónapja #388125 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Öhm igen, amúgy kölcsönös a dolog (dolgozatírás közben is az ölemben maradt, amíg el nem kezdett panaszkodni a térdem és abba nem hagytam a törökülést :D)

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
14 éve 8 hónapja #388123 Írta: Nóli i linantea
Én pont fordítva voltam: Elkaptam a könyvet és nem eresztettem ;)

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
14 éve 8 hónapja #388073 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Kicsit belenéztem a topicba... és most gyorsan megyek vissza Trónok harcát olvasni :) (elkapott a könyv és nem ereszt)

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
14 éve 8 hónapja #387994 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Felagund írta: A pilot epizód vonatkozó részeit természetesen újraforgatják...

Ez így már korrektebb, de az eredeti hölgy akkor is szimpibb volt.

Több
14 éve 8 hónapja #387991 Írta: Felagund

Thereon írta:

Felagund írta: Valaki, munkát, esetleg? ;)
Munkalehetőségek a GoT forgatásán
(mondjuk nem árt, ha az ember Írország környékén él, Thereon előnyből indul :D )

Ez nem volt szép, tökre megörültem, hogy statisztákat keresnek :)

Szerintem ezeknek a melóknak a többségével jóval közelebb tudsz kerülni a "sztárokhoz", mint mezei statisztaként :D

Amúgy meg tudom, hogy már unalmas, de Jamie vs Őfelsége Sárkánya!!!

Cthulhu után egy nyoffadt sárkány? Ugyan kérem, csak egy kis ujjgyakorlat, mielőtt Dany partra száll Westeroson :D :D

Több
14 éve 8 hónapja #387990 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Felagund írta: Valaki, munkát, esetleg? ;)
(mondjuk nem árt, ha az ember Írország környékén él, Thereon előnyből indul :D )

Ez nem volt szép, tökre megörültem, hogy statisztákat keresnek :)

Thereon, a vándorló varázsló

Több
14 éve 8 hónapja #387979 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta: Azért az vicces, hogy az első rész után hirtelen megváltozik Catelyn...

A pilot epizód vonatkozó részeit természetesen újraforgatják...

Amúgy tessék, itt van egy kicsivel előnyösebb kép a hölgyről :)

Tegyük hozzá, hogy Jennifer Ehle 10 évvel fiatalabb Sean Beannél, és kifejezetten fiatalosnak néz ki, míg Catelyn azért inkább már túlvan a szépsége zenitjén (jó, tudom, hogy a sminkesek csodákra képesek manapság :D )

Több
14 éve 8 hónapja #387964 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Gandalf írta: Az új ráadásul öregebb, randább és nem is hasonlít a régire. Nem, más gond nincs vele...

Legalább nem kell majd rajta sokat maszkírozni a harmadik évadnál... :mrgreen:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
14 éve 8 hónapja #387963 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Az új ráadásul öregebb, randább és nem is hasonlít a régire. Nem, más gond nincs vele...

Több
14 éve 8 hónapja #387962 Írta: Alyr Arkhon
Azért az vicces, hogy az első rész után hirtelen megváltozik Catelyn...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
14 éve 8 hónapja #387961 Írta: Felagund
Te vagy a médiafigyelő, vazz :D

Egyébként ezt találtam:

Sources say this change was more a behind-the-scenes issue and not a performance issue.

Vagyis szerintem összevesztek a pénzen :D
(mert ha mondjuk simán nem ér rá, azt lazán lenyilatkozzák, hogy "bocsi, nem tudtuk összeegyeztetni...")

ábdét:

Airlock Alpha írta: The premium cable channel made it clear the change had nothing to do with Ehle's acting ability, but simply a desire to go in a different direction when it comes to the matriarch of the family that gets involved in the royal shenanigans based on the George R.R. Martin book series.

Na most ezen igazodjon ki az ember...

Több
14 éve 8 hónapja #387960 Írta: Gandalf

Több
14 éve 8 hónapja #387959 Írta: Felagund
Valaki, munkát, esetleg? ;)

továbbá bréking: Jennifer Ehle helyett Michelle Fairley lesz Catelyn Stark a sorozatban

(szerintem nem túl jó választás, de na... :roll: )

Több
14 éve 9 hónapja #387869 Írta: Felagund
Hermione letudva, jöjjön a nagy Cthulhu! :D

SZAVAZZATOK MEGINT, E!

Több
14 éve 9 hónapja #387868 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Felagund írta: Jaime (aki nekem 'Dzséjm' :) ) és Hermione párbajára visszatérve: szerinted ha Jaime megtudja, hogy egy varázsló lesz az ellenfele, nem kevertet valamit Hermione reggeli teájába mondjuk Tyrionnal vagy Qyburnnel? ;) :mrgreen:

Ha Hermione megtudja, hogy egy Lannister lesz az ellenfele, biztosan elmond egy feltáró bűbájt, mielőtt beleiszik a teájába. :)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
14 éve 9 hónapja #387867 Írta: Felagund
Amúgy ehhez az egész szavazósdihoz hozzátenném, hogy Jaime eddig több, mint 14000 szavazaton áll, ennyit pedig - ahogy nézegettem - senki nem kapott, még Cthulhu se (Gandalf és Aragorn se! :o ), szóval én bizakodó vagyok :)

Több
14 éve 9 hónapja #387849 Írta: Felagund
Jaime (aki nekem 'Dzséjm' :) ) és Hermione párbajára visszatérve: szerinted ha Jaime megtudja, hogy egy varázsló lesz az ellenfele, nem kevertet valamit Hermione reggeli teájába mondjuk Tyrionnal vagy Qyburnnel? ;) :mrgreen:

És következetesen angolosan ejtem/olvasom az összes nevet, így lesz aztán "Szend'r" Clegane és "Dzsen's" Slynt :)

Több
14 éve 9 hónapja #387846 Írta: Alyr Arkhon

Cerebrum írta: Háhá, hát ez király, hogy mindenki másképp ejti őket. :D Kíváncsi vagyok a sorozatban majd hogyan fognak hangzani...

Én pl Dzséjmnek és Szerszejnek szoktam ejteni.

Én arra lennék kíváncsi, Martin hogy ejti.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
14 éve 9 hónapja #387832 Írta: Cerebrum
Háhá, hát ez király, hogy mindenki másképp ejti őket. :D Kíváncsi vagyok a sorozatban majd hogyan fognak hangzani...

Több
14 éve 9 hónapja #387819 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Nálam 'dzsájm' és 'szerszej' az általánosan használt kiejtés. De az is tény, hogy Jaime valóban spanyol név így 'haim'nak ejtendő (hamár Sándort és Jánost mondunk).

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
14 éve 9 hónapja #387816 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Én úgy ejteném, h. 'dzsémi' és 'cerszi', és amúgy nem szokott érdekelni létező neveknél sem az eredeti nyelven való kiejtésük, úgy mondom, ami nekem szimpi. :D

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
14 éve 9 hónapja #387813 Írta: Cerebrum
Na, csakhogy ne legyek annyira OFF, már régóta kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan ejtenétek ki Jaime és Cersei nevét? Mert én mikor elkezdtem olvasni, akkor teljesen tudattalanul az agyam "cerszi"-t és "dzséjm"-et "hallott" (talán mert az én fülemnek a "c" hang olyan bántónak hangzik, és önkéntelenül is ezt rendeltem egy unszimpatikus karakter nevéhez), de a harmadik könyvben figyeltem egyszer fel egy -jel ragra Cersei neve mögött, és akkor esett le, hogy talán sokkal inkább "szerszej"-nek kéne ejteni, csak hát két könyv után ez már baromi furcsának hatott, így nálam azóta is maradt "cerszi" a fülsértő c-vel. :) Jaime-el kapcsolatban meg az egyik ismerősöm mondta, hogy ő azt alapból spanyolosan "haim"-nak gondolná, én meg kiröhögtem, hogy az meg milyen rettentő hülyén hangzik már, ugyanakkor azért elgondolkodtatott, hogy mi van, ha tényleg úgy kell ejteni. Remélem azért nem. :P

Több
14 éve 9 hónapja #387811 Írta: Cerebrum
Na jó, de ha már azt mondjuk, hogy XY vs. ZX, akkor eleve egy rendes harcot feltételezünk, egy olyan harcot, amire mindkét fél már eleve "úgy megy oda", hogy győznie kell, nem? Mert azt fejtegetni, hogy Hermione érzelmi alapon miért nem támadna, vagy Jaime miért lenne előnyben maximum akkor lehetne, ha egy véletlenszerű összetalálkozásról lenne szó, ez esetben viszont felmerül a kérdés, hogy ugyan miféle okból akarna a két karakter egy ilyen során egymásnak ugrani? Magyarán az én értelmezésemben vagy rendesen harcolnak, vagy sehogy sem, márpedig ha rendesen harcolnak, akkor egyértelműen Hermione lenne a nyerő, hiszen egy finom csuklómozdulat, egy elmormogott átok, és Jaime máris elkábítva terülne el a földön. :) Amúgy meg a győzelem kimenetele eleve az alapfelállástól is erősen függene. Mert mi is volna ez? Egy arénában állnának egymástól húsz méternyire, és sípszóra indulna a támadás? Vagy inkább egy labirintusban kergetőznének? Utóbbi esetben még talán lenne is esélye Jaime-nek, előbbiben viszont fikarcnyi sem.

(Amúgy azon vitatkozni, hogy két kitalált szereplő közül egy képzeletbeli harc során ki kerülne ki nyertesen kb. a The Big Bang Theory-be illő szituáció. :D )

Több
14 éve 9 hónapja #387788 Írta: Felagund
A legnyomósabb érv, ami elhangzott (és hajlamos vagyok én is elfogadni) Jaime sikere mellett, hogy neki határozottan nagy gyakorlata van gyilkolásban, és gyerekekre nézve sincsenek skrupulusai, ellentétben Hermionéval :D

Több
14 éve 9 hónapja #387781 Írta: Cerebrum

Felagund írta: Feleim, szavazzatok Jaime-re, e!

És majd annál inkább, mert a második fordulóban magával a nagy Cthulhuval kell megküzdenie :mrgreen:

Bullshit, Hermione simán lenyomná Jaime-et. Cthulhu meg még inkább. :mrgreen:

Több
14 éve 9 hónapja #387780 Írta: Felagund
Feleim, szavazzatok Jaime-re, e!

És majd annál inkább, mert a második fordulóban magával a nagy Cthulhuval kell megküzdenie :mrgreen:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.694 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére