George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Több
15 éve 6 hónapja #380116 Írta: Gandalf

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 6 hónapja - 15 éve 6 hónapja #380115 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Hát, ha előre tudom, hogy ez egy másmilyen jellegű fantasy-mű, akkor egy szavam se lenne, csak mint mondtam a borító felirata (azaz Tolkien nevének említése) után én valahogy automatikusan ezt a bizonyos "törp-tünde-ork-troll felállás"-t vártam, sőt egészen idáig valahogy el sem tudtam volna képzelni olyan fantasy-t, amelyikben ne szerepelne legalább egy vagy két "faj" ebből a négyesből. Ez persze nem jelenti azt, hogy most borzasztó csalódott volnék, dehogy, így tünde-, meg törpmentesen (bár egy törpe azért csak van benne :P ) is baromi jó a történet, csak hát akkor is sokat számít, hogy az ember milyen elvárásokkal kezd el olvasni egy könyvet...

Amúgy a filmsorozatról van valami hír? Az imdb-n 2009-re van írva, de a hozzászólások alapján (nagyon nem mertem olvasgatni őket a spoiler veszély miatt) még csak most forgatják...

Ja, illetve létezik olyan autentikus térkép, amin nem csak Westeros van rajta, hanem a tőle keletre fekvő területek is? Miért nem rajzolta rá Martin azokat is a könyvben lévő térképre, ha egyszer a Targaryen-es vonal ott játszódik?

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Utolsó szerkesztés: 15 éve 6 hónapja által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 6 hónapja #380111 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Csak azért, mert fantasy, mindenképp kellenek bele klisés, unalomig ismert, csontig rágott high-fantasy elemek? :rolleyes:
A rajongók többsége pont ezért szereti Martint, mert képes volt a műfajon belül merészen újítani. Én például már rosszul voltam a törp-tünde-ork-troll felállástól, amely a WarCraft, Forgotten Realms, KÁOSZ, MAGUS (stb., nem sorolom tovább, mert annyi, nulligényű futószalag-világ létezik, amelyek lényegében Középfölde mintájára lettek felhúzva) "világait" jellemezte. Martin (és Erikson, és egyéb underground-többstílusú író) épp azzal ért el sikert, hogy levetkőzte a műfaj ezen rétestészta-elemeit.

Egyébként megsúgom mindenféle spoiler-elem nélkül, hogy nem fogsz csalódni, lesz itt még ez-az, ami után egy szavad sem lehet majd :P

Több
15 éve 6 hónapja #379959 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Ugye nem gondolod, hogy ezekre a kérdésekre válaszolunk? :D

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
15 éve 6 hónapja - 15 éve 6 hónapja #379935 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Tyű, ez tényleg jó kis könyv, nehéz letenni... :)

Bár az elején nem kicsit idegesítő, míg meg nem szokja az ember a huszonhatezer szereplő nevét, és hogy kétpercenként hátra kell lapozgatnia, hogy akkor most ki kicsoda is, és ugyan melyik ház fia-borja (Martin ezzel a Szilmarilokat akarta überelni? :P ), ill. hogy kis szaros 8-10 éves gyerekek úgy pattognak benne, mintha legalábbis kész felnőttek lennének... No meg kár, hogy csak emberek szerepelnek benne, nekem legalábbis egy fantasy-könyvben (pláne ha az van a borítójára írva, hogy "A fantasy műfajának Tolkien óta egyik legnagyobb teljesítménye") valahogy magától értetődő lenne elfek, törpök, koboldok, miegymás szerepeltetése, mert ez így idáig (a prológust, meg egy-két apróságot leszámítva) akár egy "sima" történelmi regénynek is elmenne. Remélem legalább sárkányok, meg némi varázslás azért később lesz benne, ha már szóba kerültek...

Amúgy mit tartanak egy 200 méter magas fal mögött? King Kong-ot? :D

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
15 éve 6 hónapja #379607 Írta: Cerebrum
Szeged Pláza, Alexandra Könyváruház. ;)

De csak egy darab volt.

Több
15 éve 6 hónapja #379606 Írta: Alyr Arkhon

Cerebrum írta: Gondolkodtam is rajta melyik kiadást vegyem meg, aztán végül is ezt a sárkányos elejűt választottam, mert ez olyan helyes kis alakú, táskában könnyen elférős, igaz puhafedeles...

Hát ha tudsz olyan helyről ahol a Trónok harcának nem csak az új kiadását lehet kapni, akkor az csoda.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 6 hónapja #379586 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Mondjuk a dizájn nekem is jobban bejön ennél az újnál, viszont erős kétségeim vannak afelől, hogy tartósan szép állapotban lehet tartani a kötetet (erre én nagyon kényes vagyok). Ilyen megfontolásból nem cserélném le a keményfedeles sorozatomat.
Kíváncsi vagyok rá, hogy a DwD milyen kiszerelésben fog majd kijönni nálunk (feltéve persze, hogy Martin még ebben az évezredben befejezi a kötetet. A nem-blogját olvasva ugyanis én úgy látom, hogy megint mindennel foglalkozik, csak az írással nem :| )

Több
15 éve 6 hónapja - 15 éve 6 hónapja #379585 Írta: Cerebrum
Gondolkodtam is rajta melyik kiadást vegyem meg, aztán végül is ezt a sárkányos elejűt választottam, mert ez olyan helyes kis alakú, táskában könnyen elférős, igaz puhafedeles...

Több
15 éve 6 hónapja #379583 Írta: cortez71
Kezeskedem érte :)

A héten én is voltam könyvesboltban, és láttam az újrakiadásokat. Fogadok egy gombóc fagyiban, hogy a Kardok vihara gerince sok embernél nem fogja bírni a strapát.

Több
15 éve 6 hónapja #379582 Írta: Cerebrum
Na, tegnap megvettem az első könyvet, kíváncsi vagyok tényleg olyan jó-e ez a sorozat, mint mondják. :)

Több
15 éve 6 hónapja #379190 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Én most rendeltem meg a bookline-tól 2.600,- Ft-os áron...

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
15 éve 6 hónapja #379189 Írta: cortez71
Az Alexandra online shopjából már lehet rendelni mindhárom rész az új dizájnnal, és az áruk sem vészes: a boltokban 3500 Ft-ot kérnek értük kötetenként.

Több
15 éve 6 hónapja #379082 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Szupii!
Én ma lestem könyvesboltban, de nem láttam még. (egy darabot se láttam egyikből se)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
15 éve 6 hónapja - 15 éve 6 hónapja #379073 Írta: cortez71
Nem releváns az, amit az Alexandra mond, kész e-mailgyűjteményt láttam, amiben hónapról hónapra ígérték az újrakiadást közel két éven keresztül :)

De ebben az évben már tényleg kijön, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az Alexandra adatbázisában szerepel a Trónok harca és a Királyok csatája új változata (csak éppen rákeresni már nem lehet, mert leszedték). Én azonban lementettem a linket :P
Trónok harca
Királyok csatája
Egyébként puhafedeles lesz (ami elég kiábrándító egy 1000 oldalas könyvnél, ráadásul ismerem a magyar könyvkiadás minőségét, és biztos vagyok benne, hogy fényévekre lesz az angol vagy amerikai paperbackektől), ára pedig várhatóan 4 és 5 ezer Ft magasságában mozog majd.

Több
15 éve 6 hónapja #379027 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Gandalf írta: Állítólag heteken belül újra kiadják a magyar Trónok Harcát.
Legalább is nekem személyesen ezt ígérték e-mailben, miután rákérdeztem.

o__O
:D
*reménykedik*
(nem mintha nekem nem lenne meg, de így könnyebb lesz terjeszteni az igét :cool: )

Több
15 éve 6 hónapja #379026 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Állítólag heteken belül újra kiadják a magyar Trónok Harcát.
Legalább is nekem személyesen ezt ígérték e-mailben, miután rákérdeztem.

Több
Több
Több
15 éve 8 hónapja #377706 Írta: Alyr Arkhon
Ráadásul a borító is csúnya.

Mondjuk a Trónok harca társasjáték nem lett annyira rossz, főleg ha eltekintünk az időkorláttól.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 8 hónapja #377558 Írta: cortez71
A korábbi RPG-ötlet is csúfos bukás lett (asszem az első kiegészítő megjelenését sem érte meg, nagy valószínűség szerint ez se fog másképp járni. Vannak világok, ahol nem érdemes szerepjátszani, Középfölde és Westeros szerintem beleesik ebbe a kategóriába.

Több
15 éve 8 hónapja #377550 Írta: Gandalf

Több
15 éve 9 hónapja #376653 Írta: Alyr Arkhon

cortez71 írta: Ez a "hiszem, ha látom" kategóriába tartozik. Ha jól számolom, ez már a negyedik őszi időpont, amit kiszabott magának (2006 ősze, 2007 ősze, 2008 ősze, 2009 ősze). Ne legyen igazam, de idén se lesz belőle semmi.
És ha már Trónok harca: A kiszivárgott állítólagos forgatókönyv a sorozat első részéhez . Lehet vitatkozni, hogy autentikus-e vagy sem, mindenesetre én örülnék neki, ha az lenne, mert baromi jól van összerakva.

Nem vagyok benne biztos hogy egy forgatókönyvnek pont gy kéne kinéznie...

De ha ez lesz akkor biza jó lesz. (és persze ha jók lesznek a képi megjelentések)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 9 hónapja #376650 Írta: Kincső
De olyan aranyosan írta, hogy ő mindig csak téved, hogy mennyi ideig tart egy könyv vagy akár csak egy fejezet megírása... szerintem nem is érdemes bosszankodni rajta, úgyis megvárjuk, és remélhetőleg az idő jót tesz neki. :)

Több
15 éve 9 hónapja - 15 éve 9 hónapja #376644 Írta: cortez71
Ez a "hiszem, ha látom" kategóriába tartozik. Ha jól számolom, ez már a negyedik őszi időpont, amit kiszabott magának (2006 ősze, 2007 ősze, 2008 ősze, 2009 ősze). Ne legyen igazam, de idén se lesz belőle semmi.
És ha már Trónok harca: A kiszivárgott állítólagos forgatókönyv a sorozat első részéhez . Lehet vitatkozni, hogy autentikus-e vagy sem, mindenesetre én örülnék neki, ha az lenne, mert baromi jól van összerakva.
Utolsó szerkesztés: 15 éve 9 hónapja által.

Több
15 éve 9 hónapja #376560 Írta: Alyr Arkhon
Martin írt egy igen hosszú szabadkozó megjegyzést, hogy tudja, hogy késik a DWD-vel (ez a Dance with Dragons rövidítése, ő használta) és sorry, mostmáraztán tényleg kész lesz, csak nem tudja mikor.
Azt is írta, hogy a szerkesztpjével úgy döntöttek, hogy a Sansás fejezet amin annyit szenvedett (korábban állítólag írt ról a blogján) mégse a DWDbe hanem a Winds of Winterbe kerül be.
Következésképp: Sansa nem fog szerepelni a Dance with Dragonsban.

(legalábbis szempontszereplőként nem)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
Több
16 éve 1 hónapja #374407 Írta: Alyr Arkhon
Az HBO hamarosan elkezdi a pilot epizód forgatását a Trónok Harcához.

(forrás: GRRM blogja)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 2 hónapja #371598 Írta: Alyr Arkhon
Ma láttam a Trónok Harcát a múzeum körúton az egyik antikváriumban, de tízezer forintot kérnek érte.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 2 hónapja #371144 Írta: Alyr Arkhon

Sötét Úr írta: Nem hiszek neked, Alyr! Hatvan éve még nem is volt blog! :)

:D :D :D

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.601 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére