George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Több
16 éve 10 hónapja #354111 Írta: Alyr Arkhon

Rabyn írta: Szerintem nincsen bővebb megfejtése.

Arra is kíváncsi lennék, hogy mi a célja annak, hogy Arya elvesztette a látását.

Hogy megtanulja, hogy ő nem Arya Stark Deresből és nem járhat igazságosztó betmenként az utcákon.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 10 hónapja #354085 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Más: éccs'anyám még régebben előjegyezte a Királyok csatáját bookline-on, de én azóta megkaptam karácsonyra nagynénéméktől. Viszont most jött a bookline-tól az értesítés, hogy: "Martin, George R. R.: Királyok csatája - az előjegyzett terméket most megrendelheti! Jó állapotú antikvár könyv Internetes ár: 2 772 Ft" Szóval, akit érdekel, az sikítson priviben keddig (feb.5.) ;)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 10 hónapja #354037 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Szerintem nincsen bővebb megfejtése.

Arra is kíváncsi lennék, hogy mi a célja annak, hogy Arya elvesztette a látását.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
16 éve 10 hónapja #354031 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Eruntale/Hanna írta:

Ery írta: Ami Ygrittet illeti, úgyhiszem át kell értékelnünk a "megcsókolt a tűz" jelentéstartalmát.

nemakarooom. maradjon meg a királyánál, szüljön neki árnykat, jont hagyja már békén.

Rabyn írta: Csakhogy a király már nem sokáig fogja bírni az árnycsinálást.

Akkoris. :P Mármint hagyja békén Jont. Az egy dolog, ha meghalnak a szereplők, de ha a legjobb karakterek átmennének negatívba azt nagyon nehezen viselném 8O :?

Ja, mégvalami eszembe jutott. Varys rejtvényének, h. a király, a gazdag ember meg a nememlékszemki közül melyik marad életben, van bővebb/konkrétabb jelentése, mint amit Tyrion megfejt, h. "a fegyveresen múlik"? Vagy ennyit azért ne várjak egy eunuchtól? :D

Több
16 éve 10 hónapja #354024 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Csakhogy a király már nem sokáig fogja bírni az árnycsinálást.

Több
16 éve 10 hónapja #354006 Írta: Eruntale/Hanna

Ery írta: Ami Ygrittet illeti, úgyhiszem át kell értékelnünk a "megcsókolt a tűz" jelentéstartalmát.

nemakarooom. maradjon meg a királyánál, szüljön neki árnykat, jont hagyja már békén.

Több
16 éve 10 hónapja #353993 Írta: Alyr Arkhon
A nőkkel csak a gond és a baj van. :D

Egyébként meg komolyra fordítva a szót, nem az a lényeg hogy férfiak vagy nők, hanem hogy egyneműek legyenek az őrök. (a szexuális kapcsolatot egyébként nők nélkül is megoldják a katonák akik hosszú ideig vannak távol a feleségüktől, sőt van aki erre épít. ld még a thébaii szent csapatot)
A kétnemű őrség ugyanis olyan problémát szül aminek az a neve, hogy gyerek. Márpedig a gyereket nevelő, ápoló, szülő nő nem teljes értékű katona. És ezt nem ellensúlyozza az, hogy esetenként a gyermekéért erején felül tud küzdeni.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 10 hónapja #353990 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Kincső (Thilanna) írta:

Rabyn írta: Nők mért nem lehetnek az éjjeli őrség tagjai? Brienne-t simán el tudtam volna ott képzelni.

mert értelmetlen megfogadniuk, hogy nem lesz dolguk nőkkel :D
najó, viccet félretéve nemtom, habár talán azért mert a harcos nő még mindig elég ritka (Brienne-n és Lady Mormonton kívül mást tudunk?). meg nem akarom elképzelni mit csinálnának a Mások az elkapott női "varjakkal"... asszem ez egyik sem kimerítő válasz. dehát nem olyan kor, amiben női egyenjogúság van, vsz lovagok sem lehetnek, és ez is egyfajta "rend".

A Mások még hagyján, de előtte a férfi éjjeli őrök mit csinálnának velük!? Fogadalom ide vagy oda (egyébként is majd' mindegyikük kijárt "gyémántot" ásni - vagy hogy volt ez, már én is nagyon-nagyon régen olvastam).

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
16 éve 10 hónapja #353974 Írta: Kincső

Rabyn írta: Nők mért nem lehetnek az éjjeli őrség tagjai? Brienne-t simán el tudtam volna ott képzelni.

mert értelmetlen megfogadniuk, hogy nem lesz dolguk nőkkel :D
najó, viccet félretéve nemtom, habár talán azért mert a harcos nő még mindig elég ritka (Brienne-n és Lady Mormonton kívül mást tudunk?). meg nem akarom elképzelni mit csinálnának a Mások az elkapott női "varjakkal"... asszem ez egyik sem kimerítő válasz. dehát nem olyan kor, amiben női egyenjogúság van, vsz lovagok sem lehetnek, és ez is egyfajta "rend".

Több
16 éve 10 hónapja #353973 Írta: Rabyn
Én is Illyróra tippeltem, de nem vagyok benne biztos.

Nők mért nem lehetnek az éjjeli őrség tagjai? Brienne-t simán el tudtam volna ott képzelni.

Több
16 éve 10 hónapja #353972 Írta: Rabyn
Én is Illyróra tippeltem, de nem vagyok benne biztos.

Nők mért nem lehetnek az éjjeli őrség tagjai?

Több
16 éve 10 hónapja #353971 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Rabyn írta: Én azon gondolkodtam, hogy Arya vajon kiket hallgat ki a kazamatákban.

Illyrio és Varys.

Több
16 éve 10 hónapja #353969 Írta: Rabyn
De Sansa nélkül talán már akkor amikor elhajóztak.

Én is tudok olyanról aki olvassa de az nem nézi a topicot:D

Több
16 éve 10 hónapja #353965 Írta: Kincső
Oké, csak mindig tudok olyanokról akik épp most olvassák, és azért Martin több meglepetéssel szolgáltat mint Tolkien, sztem :D de akkor nem fehérítünk. :P

Hanna: igeeen szerintem is jöjjenek összeee! :D már az első kötet első olvasása óta ez a titkos vágyam! :P :D (csak sajna túl evidensnek tűnik :roll: )
Egyébként a Rabyn által linkelt videóban vajon miért van kék rózsa a végén?! a készítő fantáziája, vagy Rhaegarral kapcsolatban is megemlítődik vhol egy kék rózsa?

Rabyn: kazamaták... öö... az első kötet? azt pont egy éve olvastam szal nemigazán emléxem :roll: Ned meg ilyen h. nem képes nem becsületes lenni, különben nem lenne Ned :) (és a gyerekei sem lennének olyanok, még Jon sem, függetlenül a vérségi teóriáktól, mivel itt a viselkedésminta a fontos). És muszáj vkin keresztül megmutatni h. a teljes egyenesség&gerincesség hogy jár ilyen környezetben :? Egyébként vsz Sansa nélkül is kipattant volna a dolog valahogy, Királyvárban a falnak is füle van... :roll:

Több
16 éve 10 hónapja #353964 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Ami Ygrittet illeti, úgyhiszem át kell értékelnünk a "megcsókolt a tűz" jelentéstartalmát.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
16 éve 10 hónapja #353962 Írta: Rabyn
Szerintem sincsen értelme a spoilerezősdinek. :) Ez olyan mintha a Gyűrűk Uráról beszélgetnénk úgy, hogy ah spoiler vagy a HP eddig megjelent köteteiről:) (magyarul megjelent)

Én azon gondolkodtam, hogy Arya vajon kiket hallgat ki a kazamatákban. Ned miért olyan idióta, hogy azt hiszi, hogy a becsülettel életben maradhat és mért nem magyarázta el Sansának, hogy azért kell elmenniük mert veszélyben vannak. Én a helyében megígértem volna a lányomnak, hogy perszeee hozzámehet Joffhoz de most muszáj hazamenni.

Még nem fejeztem be az első kötet újraolvasását, szal a többi kérdés majd később jön:)

Több
16 éve 10 hónapja #353961 Írta: Eruntale/Hanna
Spoiler

(bár szerintem már a Varjak iselérhető fél éve, szóval nincas sok értelme spilerezni)

a jégfalból kinövő kék rózsa szerintem alátámasztja a Jon szülei teóriát: nevezetesen, h Lyanna és Raegar fia, akinek össze kéne jönnie Danyval hogy végre valami jó is történjen

Több
16 éve 10 hónapja #353930 Írta: Kincső
No én "kivégeztem" másodszor a Királyok csatáját (de visszafogtam magam mert sok más dolgom volt úh. 1,5 hét volt :P ), és néhány dolog felmerült bennem... ez részletekbe menő lesz, de a többi könyvből nem vagyok ennyire áptudét :D (ha meg olyan ami másnak már leesett akkor sorry :P ) szóval:

Figyelem: Spoiler!

Több
16 éve 10 hónapja #353501 Írta: Rabyn

Több
16 éve 10 hónapja #353499 Írta: Alyr Arkhon
A németek megint nagyot alkottak, kezdem elhinni azt amit az ÖTGsek mondtak Bécsben az új GyU fordításról.

A Trónok harca német címe ugyanis: Der Eiserne Thron azaz A Vastrón.

(bár ahogy nézem csak a társasjátékkal lehettek ilyen bajban, ugyanis ők többfelé bontották az egyes köteteket és annak ugye olyan címet adnak amilyet csak akarnak)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 11 hónapja #353290 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

.Elessar király. írta: Én még nem hallottam soha erről a könyvsorozatról, de nagyon érdekel. Meg tudná mondani valaki, hogy mi az első rész címe?

Trónok harca, de jelenleg még nem kapható, mert utánnyomás alatt van (már több mint egy éve :? )

Több
16 éve 11 hónapja #353289 Írta: .Elessar király.
Én még nem hallottam soha erről a könyvsorozatról, de nagyon érdekel. Meg tudná mondani valaki, hogy mi az első rész címe?

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Több
16 éve 11 hónapja #351937 Írta: cortez71
Tudom, hogy kinn vannak, de ez ugyanúgy első szériás figura. Azért mondtam, hogy a darkswordre menj.

Több
16 éve 11 hónapja #351934 Írta: Alyr Arkhon

cortez71 írta:

Alyr Arkhon írta: Megcsekkoltam a 9. bekezdést, ha emlékeznél rá, hogy én írtam a topikba bele h van új update, gondolhattad volna, hogy megtettem.

Megcsekkoltam a figurákat, erre volt a megjegyzésem, ami felett nyilván átsiklottál, miszerint a Melisandre figura képe nincsen is kint, csak a felsorolásban szerepel. (kint van balról jobbra, 1. kép: Viráglovag, Véreb, Cersei, Jaime, Jon, 2. kép: egy csomó Őrségtag, plusz Jon megin.)

????

Váháh.

Martin honlapján csekkoltam a figurákat, ugyanis ott is kinnvannak. Csak mellékesen jegyezném meg.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 11 hónapja #351932 Írta: cortez71

Alyr Arkhon írta: Megcsekkoltam a 9. bekezdést, ha emlékeznél rá, hogy én írtam a topikba bele h van új update, gondolhattad volna, hogy megtettem.

Megcsekkoltam a figurákat, erre volt a megjegyzésem, ami felett nyilván átsiklottál, miszerint a Melisandre figura képe nincsen is kint, csak a felsorolásban szerepel. (kint van balról jobbra, 1. kép: Viráglovag, Véreb, Cersei, Jaime, Jon, 2. kép: egy csomó Őrségtag, plusz Jon megin.)

????

Több
16 éve 11 hónapja #351928 Írta: Alyr Arkhon

cortez71 írta: Itt csekkold meg a 9. bekezdést, és kiüti a szemedet az info... De ne higgy neki, mert te enélkül is tudod, hogy ez hazugság, mert nem a blogban szerepel, következésképp nem is igaz, lényegtelen, hogy Martin maga írta ;)
Aztán menj fel a Dark Sword miniatures honlapjára, és nézd meg, hogy milyen Westeros-figurák készültek. És vond le a következtetést...

Egyébként ha még mindig nem hiszel nekem: kérlek, sorold már, hogy mely nevesített főkarakterek hullottak el úgy, hogy nem a szemünk láttára vagy a fülünk hallatára történt az eset :boci:

Rabyn: úgy néz ki, a te példányodat valaki átírta, mert mind a magyar, mind az amerikai HC változatban kámzsát viselnek ("cowled men in dun-and-brown"), és egyszer sem néz rá Brienne-re a sírásó, csak lehajtja a fejét ("lowered his head")

Megcsekkoltam a 9. bekezdést, ha emlékeznél rá, hogy én írtam a topikba bele h van új update, gondolhattad volna, hogy megtettem.

Egyébként a blogját sokkal ritkábban szoktam olvasni, az abban írtakat be sem írnám ide, de az update részbe átlag évente egyszer ír.

Bár én már három napja az új fejezet utolsó mondatán agyalok. (t.i.: "Nem tudsz te semmit, Havas Jon. - suttogta Melisandre" )

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 11 hónapja #351896 Írta: cortez71

Alyr Arkhon írta: Hah minő lekezelő beszéd.
Vártam én már elég folytatást, olvastam elég Martint és utóbbiból egy valamit tanultam meg, méghozzá azt, hogy semmit ne vegyek készpénznek amíg nem látom leírva.
Akármit kitalálhatsz, amíg nem jön ki a könyv vagy nem rak fel egy Melisandre című fejezetet (esteleg nem írja le a blogjába vagy máshova), épp annyi esélye van mint bárki másnak. Nem tudom, te honnan meríted a hatalmas meggyőződésed, de örülnék ha elárulnád.

Egyébként pont Melisandre figurája kint sincs a honlapon, igaz a felsorolásban bennevan.
Én továbbra sem rá tippelek.

Alkalmasint elolvasom figyelmesebben is, egyelőre még nincs meg itthon. A kérdésre még visszatérek akkor. Őszintén szólva a Brienne fejezeteket nem olvastam akkora érdeklődéssel mint az egyebeket. (Akkor sem hajtaná hátra a csuklyáját amikor behívja Brienne-t beszélgetni?)

Talán nemcsak a blogját kéne olvasni, hanem azokat a helyeket is, ahol a bloggal egyszerre update-elt Martin...
De a gyengébbek kedvéért:
Song of Ice and Fire Updates
Itt csekkold meg a 9. bekezdést, és kiüti a szemedet az info... De ne higgy neki, mert te enélkül is tudod, hogy ez hazugság, mert nem a blogban szerepel, következésképp nem is igaz, lényegtelen, hogy Martin maga írta ;)
Aztán menj fel a Dark Sword miniatures honlapjára, és nézd meg, hogy milyen Westeros-figurák készültek. És vond le a következtetést...

Egyébként ha még mindig nem hiszel nekem: kérlek, sorold már, hogy mely nevesített főkarakterek hullottak el úgy, hogy nem a szemünk láttára vagy a fülünk hallatára történt az eset :boci:

Rabyn: úgy néz ki, a te példányodat valaki átírta, mert mind a magyar, mind az amerikai HC változatban kámzsát viselnek ("cowled men in dun-and-brown"), és egyszer sem néz rá Brienne-re a sírásó, csak lehajtja a fejét ("lowered his head")

Több
16 éve 11 hónapja #351878 Írta: Rabyn
Én direkt megnéztem azt a Briennes fejezetet! És nincsen csukjája a fazonnak! Rá is néz Briennre!

Több
16 éve 11 hónapja #351877 Írta: Alyr Arkhon

cortez71 írta:
Martint meg majd idővel megtanulod rugalmasan kezelni, és nem ilyen görcsösen, mint most... Majd ha te is kivársz 1-2, soron következő folytatást ;)

Ha figyelmesebben olvasol, akkor láthatod, hogy a testvérek arcát kámzsa borította, ergo nem is láthatta az arcát.

Hah minő lekezelő beszéd.
Vártam én már elég folytatást, olvastam elég Martint és utóbbiból egy valamit tanultam meg, méghozzá azt, hogy semmit ne vegyek készpénznek amíg nem látom leírva.
Akármit kitalálhatsz, amíg nem jön ki a könyv vagy nem rak fel egy Melisandre című fejezetet (esteleg nem írja le a blogjába vagy máshova), épp annyi esélye van mint bárki másnak. Nem tudom, te honnan meríted a hatalmas meggyőződésed, de örülnék ha elárulnád.

Egyébként pont Melisandre figurája kint sincs a honlapon, igaz a felsorolásban bennevan.
Én továbbra sem rá tippelek.

Alkalmasint elolvasom figyelmesebben is, egyelőre még nincs meg itthon. A kérdésre még visszatérek akkor. Őszintén szólva a Brienne fejezeteket nem olvastam akkora érdeklődéssel mint az egyebeket. (Akkor sem hajtaná hátra a csuklyáját amikor behívja Brienne-t beszélgetni?)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 11 hónapja #351873 Írta: cortez71

Alyr Arkhon írta:

cortez71 írta: Hm, az új nézőpontkari Melissandre lesz. Egyrészt az asshaiokról fájdalmasan keveset tudunk, másrészt Melissandre nagyon sokat tudhat. Valszeg nem olyan keletről jött noname papnő, mint amilyen myri Thoros. Plusz ugye ő a Falnál van perpillanat, tehát nagyon sanszos, hogy ő lesz az új karakter.

Továbbra is egy s-el, Melisandre.

Thoros meg nem is papnő :) ))

Egyébként meg tippet kijelentésként leírni nem illik. Sanszos vagy sem, amíg Martin nem nyilatkozik egyértelműen addig nem fogadnék nagy összegben egyikre sem.
s0poiler:

Brienne meg nem vak, ha egy ember fél arca szét van égve az feltűnő, nem hiszem, hogy ne vette volna észre.

Melisandrét elírtam, mea culpa. Thorost értsd jól.

Martint meg majd idővel megtanulod rugalmasan kezelni, és nem ilyen görcsösen, mint most... Majd ha te is kivársz 1-2, soron következő folytatást ;)

Ha figyelmesebben olvasol, akkor láthatod, hogy a testvérek arcát kámzsa borította, ergo nem is láthatta az arcát.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.566 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére