George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Több
16 éve 2 hónapja #371137 Írta: Sötét Úr
Nem hiszek neked, Alyr! Hatvan éve még nem is volt blog! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 2 hónapja #371128 Írta: Alyr Arkhon
Szerintem most jutottak el Martin blogjának fordításáig.

Én hetente legalább kétszer olvasom. (minap lett 60 éves)

Amíg nincs vmi jobb hír addig tegyük azt amit Martin javasol: drukkoljunk.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 2 hónapja #371121 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Az HBO már a sokadik könyvjogot vette meg, de ez a legizgalmasabb talán, hiszen George R. R. Martin A Game of Thrones, vagyis a Trónok harca a legújabb áldozat. Ez még semmit nem jelent, hisz csak az első fázis, [áthúzva]még a pilot forgatása sem biztos, de a szkript elkészülhet[/áthúzva], a szkript elkészült, most a forgatási helyszínt (Csehország, Spanyolország) keresik.

www.sorozatjunkie.hu/2008/09/28/hirvasarnap-24/

I have some exciting news to share.

(But please, guys and gals, don't get TOO excited. This is what it is, and so far that's all it is, so don't make any assumptions).

HBO has just exercised its option, and purchased the television rights to A GAME OF THRONES.

For those of you who don't know Hollywood, an option gives a production company the right to buy a property (a book, a screenplay, whatever) at a certain agreed-upon price for a certain period of time (a year, six months, whatever). When that time runs out, they can let the option lapse, renew the option, or exercise the option and buy the property. The last is what HBO has just done.

What they have NOT done is greenlight the project. A GAME OF THRONES remains in development. They're still budgeting, still looking at locations (Spain and the Czech Republic at present, I hear). No decision has been reached, so any celebration would be premature. In Hollywood it is always best not to assume something is going to happen until it actually happens.

Even so... this is a very encouraging sign, and one that suggests a continued high level of enthusiasm and commitment for A GAME OF THRONES at HBO.

So keep your fingers crossed.

grrm.livejournal.com/51779.html

Mint látszik, Martin szept. eleji blogbejegyzéséhez képest nem túl sok újat lehet tudni... :?

Több
16 éve 5 hónapja #362736 Írta: Alyr Arkhon
Új hírek a tévésoreozatról, bár finoman szólva nem túl jók:

grrm.livejournal.com/46002.html

(azért nincs minden veszve)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 6 hónapja #361666 Írta: Alyr Arkhon
Új hírek:

- Az imdb-n a sorozat megjelenését lazán átdátumozták 2009-re.

- Martin még mindig írja a DoD-t, de fekrakott egy új részletet a honlapjára (bár asszem már volt fenn csak én nem láttam eddig.)
Link:
www.georgerrmartin.com/if-sample.html

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 6 hónapja #360604 Írta: Alyr Arkhon
Érdekes

"I also hope to make it down south to visit the Rock of Gibraltar (my model for Casterly Rock)"

GRRM blogjából való az idézet.
Ha jól értelmezem, akkor Gibraltár szolgált modellül a Kaszter-hegynek. (most júliusban jön Európába, Spanyolországba-Portugáliába, aki arra jár, kérjen már egy autogramot... :D )

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 6 hónapja #360387 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Gandalf írta: Ti már biztosan olvastatok róla, de nekem az újdonság erejével hatott Martin hivatalos oldalán a Bibliográfiája ezen bejegyzése:

s A Song of Ice and Fire:
o A Game of Thrones, Bantam Books, 1996
o A Clash of Kings, Bantam Books, 1999
o A Storm of Swords, Bantam Books, 2000
o A Feast for Crows, Bantam Books, 2005
o A Dance with Dragons, forthcoming/Bantam Books
o The Winds of Winter, forthcoming/Bantam Books
o A Dream of Spring, forthcoming/Bantam Books

Ezek szerint már tudni lehetett az utolsó két kötet címét?

Már közel két éve tudni lehet.

Több
16 éve 6 hónapja #360380 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Ti már biztosan olvastatok róla, de nekem az újdonság erejével hatott Martin hivatalos oldalán a Bibliográfiája ezen bejegyzése:

s A Song of Ice and Fire:
o A Game of Thrones, Bantam Books, 1996
o A Clash of Kings, Bantam Books, 1999
o A Storm of Swords, Bantam Books, 2000
o A Feast for Crows, Bantam Books, 2005
o A Dance with Dragons, forthcoming/Bantam Books
o The Winds of Winter, forthcoming/Bantam Books
o A Dream of Spring, forthcoming/Bantam Books

Ezek szerint már tudni lehetett az utolsó két kötet címét?

Több
16 éve 6 hónapja #360236 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Gandalf írta: Én még kíváncsi lennék Osha, Rickon és Borzaskutya sorsára is. Tudom, nem sok port kavartak eddig se, de biztos sok érdekes lehetőséget rejtenek még magukban. Rickon még túl fiatal szempontkarakternek, Borzaskutya túl rémfarkas, viszont Osha.... Hm. :roll:

Vagy legalább álmodhatnának farkasálmokat róluk a tesóik. :P

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 6 hónapja #360231 Írta: Gandalf
Én még kíváncsi lennék Osha, Rickon és Borzaskutya sorsára is. Tudom, nem sok port kavartak eddig se, de biztos sok érdekes lehetőséget rejtenek még magukban. Rickon még túl fiatal szempontkarakternek, Borzaskutya túl rémfarkas, viszont Osha.... Hm. :roll:

Több
16 éve 7 hónapja #360036 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Mert amíg az ember nem tudja mire kell figyelni, addig nem veszi észre abban a betűrengetegben :D

Például azt is ma olvastam, h. amikor Joffrey első kihallgatásán Sansa kegyelmet kér az apjának, akkor a tömegben (akik nem állnak szóba vele) ott van Ser Dontos is, de ha valaki erre első olvasásra emlékszik amikor a második részben Dontos a tornán előkerül érdemben először, annak őszintén gratulálok :P :D

Több
16 éve 7 hónapja #360033 Írta: Alyr Arkhon

Kincső írta: A rózsák illatát, mi?

Hahh, és hol marad a romantika?
Igenis a rózsák illatát, mert Rhaegar egy csodás gánycsnélküli lovag volt és Lyanna egy gyönyörű és nemes úrnő, és ártatlan gyermeki szeretet volt közöttük...

Najó, Sansa mode off.
:D

Ned egyébként mindenhol a kék rózsákra gondol az első kötetben, egy csomószor eszébejut, csak én felejtettem el.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 7 hónapja #360016 Írta: Kincső
Kékrózsa-téma (előzmények):

Eruntale/Hanna írta:

Kincső (Thilanna) írta: Dany látomásai a Halhatatlanoknál tett látogatásakor.
(...)
Aztán a rothadó szíves teremben lát egy jégfalból kinövő kék rózsát... Ygritte pedig egy olyan történetet mond el Jonnak pár fejezettel arrébb, amiben kék rózsa van... lehet összefüggés szerintetek?

a jégfalból kinövő kék rózsa szerintem alátámasztja a Jon szülei teóriát: nevezetesen, h Lyanna és Raegar fia, akinek össze kéne jönnie Danyval hogy végre valami jó is történjen

Nemtom ez feltűnt-e már mindenkinek, topicban még nem volt szerintem, és szeretem ha az ilyenek össze vannak írva :P :

GRRM a Trónok harca 381. oldalán írta: i]Ned a börtönben hallucinál/ámodik c. rész[/i Ned emlékezett arra a pillanatra is, amikor Rhaegar Targaryen herceg ellovagolt saját felesége, Elia Martell, a dorne-i hercegnő előrr és a szépségkirálynőnek járó koszorút Lyanna ölébe helyezte. Most is maga előtt látta: téli rózsákból font koszorú, kék, mint a fagy.
Ned Stark kinyúlt, hogy megragadja a virágos koronát, de a világoskék szirmok alatt tövisek lapultak. Érezte, ahogy a bőrébe hasítanak, élesen és kegyetlenül, látta, ahogy a vér vékony patakocskában végigcsorog az ujjain és reszketve riadt fel a vaksötétben.
Ígérd meg, Ned, suttogta a nővére véres ágyáról. Nagyon szerette a téli rózsák illatát.

(A rózsák illatát, mi... :roll: :P )
Ned Stark

Több
Több
16 éve 8 hónapja #357995 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Gandalf írta: ecx.images-amazon.com/images/I/51i-DmqzJ0L._SS500_.jpg

Hát, attól nem kell félni, hogy ez a borító túl sok spoilert elárulna... :lol:

nálunk valsz zöld sárkáányos címeres lesz, még úgysincs kész a könyv nem lehet nagyon spoileres

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
16 éve 8 hónapja #357990 Írta: Gandalf

Több
16 éve 8 hónapja #357418 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Ha valaki Királyok csatáját keresne, az szóljon, mert nálunk az Alexandrában van még elfekvő példány!

Több
16 éve 8 hónapja #357391 Írta: Kincső
Megint van egy korábban előjegyzett Királyok csatájánk a bookline-on, ami most márc. 28-ig megrendelhető. Akit érdekel 3000 Ft-ért, visítson egy privit, h. megrendeljük neki, és utólag kifizeti! ;)

Több
16 éve 9 hónapja #357166 Írta: Gandalf

Több
16 éve 9 hónapja #357165 Írta: Kincső
félOFF
bibibí a bookline küldött e-mailt h. megrendelhető az előjegyzett Trónok harcám, úgyhogy 1-2 héten belül nekem is a kezemben lesz a saját példányom 8) szal érdemes előjegyezni :) (már vagy fél éve elő volt jegyezve, de mivel máshol se láttam megérte :) )
félOFF vége :)

Több
16 éve 9 hónapja #356750 Írta: Finwe
Finwe válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
igen de nagyjából végig ugyanaz a ritmus, míg a zene be is gyorsul. Ezt kellene a kpeknek is sokkal egyértelműbben követni!

a sötétek inkább csak azért zavaróak mert rövid ideig mutatod a képeket.

szerintem egyébként akkor is lehet a képek ritmusával játszani és érdemes is ha nagyon egy alapritmusa van a mjúziknak, zenenyelven nemértek, úgyhogy ezt most hülyén magyarázom el: mondjuk ha nem a "legkisebb ritmusegységet" követed mindig. hanem mondjuk hármasával lépkedsz. Hogy hogy váltakozik azt pedig meghatározhatja a képek hangulata, egyszerűbb dramaturgia, csata esetén gyorsabb, csata után gyász bemutatása lassabb. Most csak mondtam valamit...
Csak az a fontos, hogy a ritmusváltás mindig szinkronban legyen
(De majd GyU-val kapcsolatban lehet én is kipróbálok valami ilyesmi összehozni ha lesz kedvem.)

Több
16 éve 9 hónapja #356747 Írta: Alyr Arkhon

Finwe írta: Kicsit gépiesen, nagyon egy ritmusban jönnek nekem a képek, és az elején túl gyorsan, lehetne több időt hagyni a szemnek, főleg, hogy a zenének van lassabb meg gyorsabb része, és ezt a ritmusváltást sem nagyon játszod ki, így teljesen olyan érzésem van, hogy a kép és a zene nincs szinkronban, nem viszik egymást. Zene megy, mellette képek, de nem képeznek egységet.

Meg az elején túl sok az a fekete képbe való áttűnés, szerintem az ilyet csak ritkán érdemes alkalmazni, nagyon szagatottá teszi az egészet. Annál a résznél viszont jól kijön a ritmus amikor az egyes királyokat mutatod, a fekete képbe való áttűnések után.

A ritmust teljesen a zene diktálta, bár a jútúb majdnem egy egész másodperccel eltolta egymáshoz képest a kettőt.
Az elején szándékos a sok sötét (ami szintén teljesen a zenére megy elvileg) mert az régen volt, kevés a kép de nagyon fontos és mégsem akartam átrohanni rajta. Talán kicsit hosszúak a sötét részek, de így jön a zene.
Egyedül egy rész független teljesen a zenétől és a a Targaryen királyok bemutatása (sök ezüst-arany hajú illető sárkányos háttérben) mert nagyon sokan vannak.
A további képek többsége szinte teljesen ütemre jön (ezt nem olyan nehéz megcsinálni múvimékerben) egynémely kivétellel, főleg a vége felé.
Harmadrészt meg némi szándékkal filmelőzetes metodikát követtem, ahol az elején nem történik semmi, de a végére minden begyorsul.

Egyébként köszönöm a kritikát, legközelebb megpróbálom még jobbra csinálni.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 9 hónapja #356661 Írta: Finwe
Finwe válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Kicsit gépiesen, nagyon egy ritmusban jönnek nekem a képek, és az elején túl gyorsan, lehetne több időt hagyni a szemnek, főleg, hogy a zenének van lassabb meg gyorsabb része, és ezt a ritmusváltást sem nagyon játszod ki, így teljesen olyan érzésem van, hogy a kép és a zene nincs szinkronban, nem viszik egymást. Zene megy, mellette képek, de nem képeznek egységet.

Meg az elején túl sok az a fekete képbe való áttűnés, szerintem az ilyet csak ritkán érdemes alkalmazni, nagyon szagatottá teszi az egészet. Annál a résznél viszont jól kijön a ritmus amikor az egyes királyokat mutatod, a fekete képbe való áttűnések után.

Több
16 éve 9 hónapja #356548 Írta: Alyr Arkhon

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 9 hónapja #355440 Írta: Alyr Arkhon
Most nézegettem tovább:

Jaime
jelentése: I love

Cersei
nem létezik ilyen név, amit én közelinek tartok, az a Cerise (francia, jelentése cseresznye, hasonló még a Cerys (velszi) jelentése: szerelem)

ARYA
Usage: Indian
Other Scripts: आरय, आरया (Hindi)
Means "honourable, noble" in Sanskrit

A legtöbb nevet persze nem lehet megtalálni (a Targaryenekéhez még csak hasonlót is alig :) )

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 9 hónapja #355438 Írta: Kincső

Alyr Arkhon írta:

behindthename.com írta: BRAN (1) m Irish, Irish Mythology
Means "raven" in Irish...

Lehet hogy már mindneki tudta rajtam kívül de nekem leesett az állam.

Én sem tudtam. Jé. *pislog*

Több
16 éve 9 hónapja #355435 Írta: Alyr Arkhon

behindthename.com írta: BRAN (1) m Irish, Irish Mythology
Means "raven" in Irish...

Lehet hogy már mindneki tudta rajtam kívül de nekem leesett az állam.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 10 hónapja #354122 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Ben írta: Mittaláltam, nem tudom, ismeri-e valaki:

Coins from Westeros

Kíváncsi leszek, mikor fogják bezáratni a jogtulajdonosok. Pár éve még főleg középföldi érméket csinált (és bélyegeket, nem véletlenül Shirepost a neve), de annak már nyoma sincs az oldalon.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
16 éve 10 hónapja #354121 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Mittaláltam, nem tudom, ismeri-e valaki:

Coins from Westeros

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
16 éve 10 hónapja #354119 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Igen de később lesz-e valami célja a dolognak?

Illetve hát Bran sorsa érdekel nagyon.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.613 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére