- Köszönetek: 2
George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
- Felagund
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Az öreg Freyről mindig az a vicc jut eszembe, mikor az istentisztelet vége felé a lelkész megkérdezi a híveket:
- Hányan bocsátottatok meg az ellenetek vétkezőknek?
Mindenki teszi a kezét, kivéve egy vénségesen vén asszonyt.
- Mari néni! Hát nem tetszik megbocsájtani az ellenségeinke? - kérdezi a lelkész megütközve
- Nekem, tisztelendőúr nincs egyetlen ellenségem sem - mondja az apró hölgy.
- Nohát, ez különös, no és hány évesnek is tetszik lenni?
- Kilencvennyolc múltam.
- Mari néni, ha megkérhetem, tessék kijönni a gyülekezet elé, s mesélje el nekünk, miképpen lehetséges, hogy valaki majdnem százéves, és nincs egyetlen ellensége sem!
Az aranyos néni kitotyog a lelkész mellé, szembefordul a gyülekezettel, és csak ennyit mond angyali mosollyal:
- Túléltem a rohadékokat!
Our knees do not bend easily
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
A Cailin-árkot még mindig Ralf Kenning tartja, de közben Boltonok veszik körül, ott is szöszmötölnek még egy ideig. Ha pedig Bolton uralma alá vonja a Nyakat, a Reedekkel mindenképp meggyűlik a baja.
Stannis persze elég ütőképes haderőnek parancsol, de az északi urak nem ismerik el.
Amúgy Északra eléggé igaz a Martell-ház mottója, mert a Boltonok és Karstarkok kivételével az urak még mindig a Starkokkal szimpatizálnak, nem királyhűek (Brant és a Reedeket egy Liddle látja el a hegyekben). Ha Bran és Rickon előkerülnek, a felesküdött házak minimum fele melléjük áll.
Ja, Lord Walder érdekes szereplő, de hogy imádni...
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Felagund
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ne feledkezzünk meg Stannisról se, elvégre Fal védelme így meg úgy, Észak egyetlen számottevő hadereje pillanatnyilag az övé...
Roose Boltont nyilván utoléri a vég, és remélem az öreg Freyt is...
(bár még simán kaphatunk egy Frey szempontszereplőt aki által megkedveljük kicsit őket is, csakúgy mint Jaime-nél a Lannistereket)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Felagund
- Nem elérhető
A Tullykhoz hű zászlósurak meg valószínűleg hosszú tömött sorokban fognak hűséget esküdni Kisujjnak, akinek történetesen Lady Catelyn lánya a felesége (adott esetben, ugye)...
Roose Boltonnak meg, úgy érzem, a Greyjoyokkal fog meggyűlni a baja (vagy hasonlóan, a Starkokhoz hű lordok fogják megütni az arcát durván, ha a Stark gyerekek előkerülnek)
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Tullyk tulajdonképpen már nincsenek hatalmon, bár Edmure még okozhat gondokat (de amennyire butus, nem valószínű). Helyettük az a halagyú Emmon Frey van Zúgóban... Szerintem a Folyóvidék gyorsan szét fog esni ilyen úrral.
Észak: Bolton eléggé számító, úgyhogy ha Kisujj valóban ígéretes hatalmi pozícióba kerül, számíthat Rémvár támogatására (másrészt pedig ha az északiak elismerik Sansát, akkor egyáltalán nem lesz probléma a támogatással).
Kisujj szerintem nem számol Danyvel, senki nem veszi komolyan a keleti híreket.
Nem hiszem, hogy Sansa és Robert kötnének házasságot, Petyr inkább kivárja (vagy sietteti egy kicsit) Robert halálát, aztán Örökös Harry hatalomátvétele és az esküvő után szépen folytatja a machinációit.
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Harrenhal átka is visszacsaphat rá, azt hiszem volt már olyan ura, aki oda se ért, hogy átvegye, máris meghalt...
Szerintem Robertet házasítja össze Sansával, egy kisfiút mégis könnyebb eltakarítani. (Bár nem tudom nem túl közeli rokonok-e)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Felagund
- Nem elérhető
Valószínűleg esze ágában sincs betenni a lábát Harrenhalba, épp elég neki a cím, meg a környező urak hűségesküje, és a továbbiakat én is valahogy úgy képzelem, mint Elendur kolléga (Robert belehal egy rohamba, Örökös Harryt baleset éri), hozzátéve, hogy innentől már csak egy kis lépés lenyomni a Tullykat is (ugyebár velük is van némi elszámolnivalója...), akik be lesznek szorulva a három "kisujji" terület közé (Észak, Harrenhal, Holdhegység), és voilá, a hét királyságból máris három egy kézben van...
(Amúgy meg Stannisnek a maga szemszögéből tökéletesen igaza van, amikor bitorlónak nevezi Robbot )
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Öltözz melegen.Grondir írta:
Elendur Parmandil írta: (Jujj, az Őrség tagja lettél? )
Jujj, igen.
Apropó Harrenhal ura... akkor, ha a hagyományokat követjük, rá is csúnya vég vár. Meg Roose Boltonra is, bár szerintem ő az egyik Starktól kapja meg a magáét, úgy lenne igazságos.
Szerintem az "átok" azt sújtja, aki ténylegesen elfoglalja...
- Grondir
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: (Jujj, az Őrség tagja lettél? )
Jujj, igen.
Apropó Harrenhal ura... akkor, ha a hagyományokat követjük, rá is csúnya vég vár. Meg Roose Boltonra is, bár szerintem ő az egyik Starktól kapja meg a magáét, úgy lenne igazságos.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Kisujj játszadozása közben hirtelen a Völgy Védelmezője és Harrenhal ura lett...Grondir írta: Hát nem tudom... nekem eddig nem úgy tűnik, mintha Kisujj nagyon király akarna lenni... Eddig is lett volna rá lehetősége, hogy megszerezze a Vastrónt, és mégsem tette; lehet hogy csak azért, mert szeret játszadozni, de akkor is
Szerintem ő még Danyvel is akar valamit... Persze az is biztos, hogy nem merő jó szándékból tenné meg Sansát Deres és Sasfészek örökösévé.
(Jujj, az Őrség tagja lettél? )
- Grondir
- Nem elérhető
Felagund írta: Amúgy meg, gyakorlatilag egymaga eltakarította az Arryn házat, egy (két) noname gyerek hadd ne legyen már neki probléma
Szerintem is el fogja venni Sansát, majd mikor már Deres és Sasfészek úrnője is lesz egyben
Elendur Parmandil írta: Petyr
Simán hozzáadná Sansát Örökös Harryhez, az esküvőn fellebentenék a fátylat Sansa kilétéről, az újdonsült úr aztán vadászbalesetben életét vesztené... Petyr meg elveszi Sansát, és voilá, Lord of the Eyrie and Winterfell.
Hát nem tudom... nekem eddig nem úgy tűnik, mintha Kisujj nagyon király akarna lenni... Eddig is lett volna rá lehetősége, hogy megszerezze a Vastrónt, és mégsem tette; lehet hogy csak azért, mert szeret játszadozni, de akkor is
Szerintem ő még Danyvel is akar valamit... Persze az is biztos, hogy nem merő jó szándékból tenné meg Sansát Deres és Sasfészek örökösévé.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Helyben tekertem volna ki Stannis nyakát.
Azon gondolkozom, mi lesz a Homokkígyókkal. Annyira családias hangulat uralkodik most Dorne-ban...
- rob73
- Látogató
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Megtehetné, de szerintem Doran nem a saját lányát akarja előtérbe nyomni, hanem Danyt akarja támogatni Dorne minden erejével. A bosszú pedig sokkal inkább a Lannisterek ellen irányulhat, hiszen most ők vannak hatalmon, illetve a régi (Elia, Aegon, Rhaenys) és az új (Oberyn) sebeket is ők ütötték. Doran mondatából (Bosszú. Igazság. Tűz és vér.) nekem legalábbis ez jött le.Rabyn írta: Amennyiben Doran tényleg bosszúra készül (és arra készül), simán lehet a lányából királynő is. Csak a címet kell megváltoztatni.)
Petyr
Simán hozzáadná Sansát Örökös Harryhez, az esküvőn fellebentenék a fátylat Sansa kilétéről, az újdonsült úr aztán vadászbalesetben életét vesztené... Petyr meg elveszi Sansát, és voilá, Lord of the Eyrie and Winterfell.
- Felagund
- Nem elérhető
Grondir írta:
Szerintem nem ilyen kicsinyes...
Akkor ő venné el Sansát és nem ahhoz a "kölyökhöz" adná hozzá. Nem kétséges vannak tervei, de hogy mik, az szerintem nem fog egyhamar kiderülni, elvégre ő az egyik legnagyobb mozgatórugó.
Ez szerintem azért elég nagyívű terv
Amúgy meg, gyakorlatilag egymaga eltakarította az Arryn házat, egy (két) noname gyerek hadd ne legyen már neki probléma
Szerintem is el fogja venni Sansát, majd mikor már Deres és Sasfészek úrnője is lesz egyben
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Grondir
- Nem elérhető
Felagund írta: Én valahogy úgy érzem, hogy Sansa lesz a harmadik...
Habár "bizonyítani" nem tudom, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy Kisujj arra gyúr, hogy ő legyen Lord Arryn (Lysa révén) és Lord Stark is (Sansa révén), aminek révén simán lehet olyan hatalmas lord, hogy ő maga is egyfajta királyságot hozzon létre, vagy elkezdje darabonként bekebelezni mondjuk a Tullykat (Harrenhall uraként ugyebár már amúgyis van némi nominális hatalma a Folyóvidéken...)
Én valahogy úgy érzem, hogy Sansa lesz a harmadik...
Habár "bizonyítani" nem tudom, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy Kisujj arra gyúr, hogy ő legyen Lord Arryn (Lysa révén) és Lord Stark is (Sansa révén), aminek révén simán lehet olyan hatalmas lord, hogy ő maga is egyfajta királyságot hozzon létre, vagy elkezdje darabonként bekebelezni mondjuk a Tullykat (Harrenhall uraként ugyebár már amúgyis van némi nominális hatalma a Folyóvidéken...)
Szerintem nem ilyen kicsinyes...
Akkor ő venné el Sansát és nem ahhoz a "kölyökhöz" adná hozzá. Nem kétséges vannak tervei, de hogy mik, az szerintem nem fog egyhamar kiderülni, elvégre ő az egyik legnagyobb mozgatórugó.
Lacho calad! Drego morn!
- Felagund
- Nem elérhető
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
Lehet, hogy elsiklottam felette, de szerintem a három királyné az Margery, Dany és Arianne lesz. Elvégre ő a Martell trón örököse.
És ne feledkezzetek meg Doran utolsó mondatáról sem.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Gondolom, a Pajzsok meghódítása utáni lakomáról beszélsz, akkor Euron Lord Hewett törvénytelen lányát, Faliát fűzte éppen.Alyr Arkhon írta: Euron: Szerintem is dolgozik valakinek, még akkor is ha ő nem úgy gondolja. Érdekesnek találtam a jelenetét amikor csajozik a fosztogatás közben. (nem emlékszem pontosan már, de valami fekete volt aminek nem kellett volna)
A legegyszerűbb magyarázat az lenne, hogy Euron szemét jelképezi... De lehet, hogy valójában Szauron szolgái!Alyr Arkhon írta: Ezenkívül érdekes a letakart szeme és az hogy vajon mért vörös szem van a zászlójukon. (hacsak nem Szauronét találták meg véletlenül)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ezenkívül érdekes a letakart szeme és az hogy vajon mért vörös szem van a zászlójukon. (hacsak nem Szauronét találták meg véletlenül)
Melisandre:
Varázsol az oké, de nekem Thoroshoz képest a mágiája nem hasonlít egyáltalán a tűzistenéhez, ellenben nagyon hasonlít a maegiéhez.
És végülis eladni magát tűzisten papnőként ott ahol ezt a vallást nem is ismerik...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Lehet, hogy a menekülők találkoznak a Másokkal... Micsoda banzáj lenne!Felagund írta:
Elendur Parmandil írta:
Akkor meghal! Eddig minden prológusos POV meghalt (csúnyán ).Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: A prológus az ADwD-ben Varamyrról fog szólni. Aki más néven hatbőrű, bőrváltó, három farkas, egy árnyékmacska és egy hómedve varázslója.
Már azóta nem volt túl jó bőrben, mióta Melisandre kigyújtotta a kémkedő sasát...
- Felagund
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta:
Akkor meghal! Eddig minden prológusos POV meghalt (csúnyán ).Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: A prológus az ADwD-ben Varamyrról fog szólni. Aki más néven hatbőrű, bőrváltó, három farkas, egy árnyékmacska és egy hómedve varázslója.
Már azóta nem volt túl jó bőrben, mióta Melisandre kigyújtotta a kémkedő sasát...
(amire nekem egy ilyen "aztabazze, ez már ilyet is tud? :shock: " reakcióm volt. Melisandre úgy néz ki, egyre erősebb lesz...)
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Én is megnézném. Szerintem Euronnak max. szövetségesei vannak (legalábbis ő úgy hiszi, hogy azok), nem urai. Persze simán összedolgozhat valakivel, hogy aztán hátbaszúrja.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Euron
Azért megnézném, amikor Dany elküldi a búbánatba. Viszont továbbra is az a megérzésem, hogy valakiknek "segít" (és persze megvannak a saját önös érdekei és céljai is), mert nem véletlenül tudott szerezni egy kürtöt...
Micsoda idill lenne.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Victarion
Dany elbűvöl mindenkit: Victariont, Quentynt, Tyriont (meg fordítva ), sőt, ha Asha is csatlakozik, akkor őtet is.
Ki nem?Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Sőt, szívesen megnéznék egy Dany-Melisandre catfightot. :mgreen:
Nem igazán elbűvölő mivolta miatt. Dany megnyerte magának a (maradék) khalasart, a Viharvarjakat, a Makulátlanokat... Nem okozna neki nagy nehézséget, hogy a vasembereket is a maga oldalára állítsa valahogy.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Talán igazad van abban, hogy elég sokan csatlakoznának Victarionhoz, viszont azt se feledd, hogy a vasemberek nem behódolnak, hanem vassal fizetnek azért,. Ha Victarion átállna Dany oldalára elbűvölő mivoltából eredően, azt kell, hogy mondjam, sokan csalódnának.
A vasemberek eleve azért mennek oda, hogy elszedjék a sárkányokat és majdnem-só-feleségnek vigyék Danyt. Egy ilyen átállást árulásnak tekintetének.
S talán épp ez Euron célja, hogy kiiktassa a testvérét, tudván a mélyen búvópatakként meglévő gyűlöletről.
Euron meg biztos keveri a szőrt, akár ez is megtörténhet. A Vasflotta akkor hatalmas erőt jelent.
Dany biztosan oda fog keveredni előbb-utóbb.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Hisz a valyriai romok nincsenek messze a Rabszolga-öböltől...
Szerintem Benjen megegyezik Hidegkézzel, de ki tudja?Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Bran
Róla meg eszembe jutott valami. Van rá esély, hogy Benjen (bácsi) Stark életben lehet és összefutnak, találkoznak.
"Én és a madaraim távozunk!" Imádom.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Amúgy a vadak közül Tormund a legjobb karakter.
Nem a Fehérrévbe mentek? Elvileg Davosnak is ott kéne lennie (egy darabban, vagy...sokban ).Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Vajon Rickonnal mi lesz?
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Azért megnézném, amikor Dany elküldi a búbánatba. Viszont továbbra is az a megérzésem, hogy valakiknek "segít" (és persze megvannak a saját önös érdekei és céljai is), mert nem véletlenül tudott szerezni egy kürtöt...
Victarion
Dany elbűvöl mindenkit: Victariont, Quentynt, Tyriont (meg fordítva ), sőt, ha Asha is csatlakozik, akkor őtet is.
Sőt, szívesen megnéznék egy Dany-Melisandre catfightot. :mgreen:
Talán igazad van abban, hogy elég sokan csatlakoznának Victarionhoz, viszont azt se feledd, hogy a vasemberek nem behódolnak, hanem vassal fizetnek azért,. Ha Victarion átállna Dany oldalára elbűvölő mivoltából eredően, azt kell, hogy mondjam, sokan csalódnának.
A vasemberek eleve azért mennek oda, hogy elszedjék a sárkányokat és majdnem-só-feleségnek vigyék Danyt. Egy ilyen átállást árulásnak tekintetének.
S talán épp ez Euron célja, hogy kiiktassa a testvérét, tudván a mélyen búvópatakként meglévő gyűlöletről.
Hisz a valyriai romok nincsenek messze a Rabszolga-öböltől...
Bran
Róla meg eszembe jutott valami. Van rá esély, hogy Benjen (bácsi) Stark életben lehet és összefutnak, találkoznak.
Sőt ad absurdum, lehet, hogy Mások nem azok, akiknek gondoljuk őket (ez alatt nem a sétáló hullákat értem).
_________
Amúgy a vadak közül Tormund a legjobb karakter.
Egy érdekesség, a lentebb linkelt Latest Infoból. A prológus az ADwD-ben Varamyrról fog szólni. Aki más néven hatbőrű, bőrváltó, három farkas, egy árnyékmacska és egy hómedve varázslója.
Szerintem a csata utáni menekvését fogja megmutatni. Valami "értelmesebb" erőnek kell lenni a Mások mögött, és a vadak egy részének is kötődnie kell hozzájuk.
Osha nem hiába emlegeti és mások is, hogy vannak olyan erők a Fal mögött, amik rég feledésbe merülnek. Bran jóvoltából ebből meg fogunk tudni valamit, de Ygritte nekünk is mondhatná, hogy semmit sem értünk, semmit sem tudnunk.
Vajon Rickonnal mi lesz?
Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.
- Encsi
- Nem elérhető
Meg aztán lehet, hogy hülyeség, de nekem gyanús volt Taena Merryweather is, amikor olvastam a Varjak Lakomáját. Mondjuk amúgy tényleg egyértelműbb, hogy Danyről van szó
(ja, azt meg továbbra is fenntartom, hogy ki tudna kölcsönadni egy trónok harcát? Már csak a live miatt is szeretném elolvasni őket újra. Sajnos lejárt a könyvtárjegyem, és nem tudom még meghosszabbítani)
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'