George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
A hangulat teljesen rendben van, a többit majd meglátjuk.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Ma este 23:10-kor adja le az HBO. Utána már lehet.Grondir írta: Feliratos Prológus nincs fent youtubeon?
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Ser Barristan sem mai csirke, oszt mégis elég kemény legény.Felagund írta: Ser Rodrik már öreg fegyvermester
Nem gond, így is bírom az öreg szakállát.
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Rodrik kicsit túl testes fegyvermester létére, nem?
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Felagund írta: Nem, hanem hogy természetes folyamatok részeit kihagyják... Pl.
Ahogy egyszer csak előkerül Jég
Ahogy Arya egyszer csak lekerül és lő
Ahogy Will úgy hirtelen átkerül a falon azok után, hogy azt hiszed, hogy most kampó...
Nem nagyon zavaró, de nekem kicsit fura...
Ja és a külön fáklya a falon való átmenéshez az LOOOL
Szerintem ez azért érezhető így, mert végül is még tíz rész esetén is rövidíteniük kellett. A könyvbéli prológus sokkal többet tett volna ki időben, ha végig megcsináljál.
Aryát meg mutatják, hogy feszeng, hallja kint az íjászkodást, így nem olyan meglepő, hogy kiszökött a hímzésről.
A Jégre. Ned meghallgatta az ős i szokásnak megfelelően azt, aki felett ítélkezni óhajt, majd int az embereinek. A könyvben is "hirtelen" kerül elő, Theon adja oda neki.
Kérdéseket tettek fel és feleletek hangzottak el ott a csípős reggeli hidegben, de Bran később nem tudta pontosan felidézni, miről is volt szó. Apja végül parancsot adott és két őr a tér közepén elhelyezett vasfa tuskóhoz vonszolta a rongyos embert. A fejét erővel lenyomták a kemény fekete fára. Lord Eddard Stark leszállt a nyeregből, nevelt fia, Theon Greyjoy pedig előhozta a kardot. Ezt a kardot Jégnek hívták. Olyan széles volt, mint egy férfi keze és még Robb magasságánál is hosszabb. A penge valyriai acélból készült. Varázslattal kovácsolták és sötét volt, mint a füst. Semmilyen penge éle nem volt fogható a valyriai acéléhoz.
Apja lehúzta a kesztyűjét és odaadta testőrkapitányának, Jory Casselnek. Mindkét kezével megragadta Jeget és így szólt:
- Robert, a Baratheon ház fia, aki első ezen a néven, az andalok, Rhoynar és az Elsők királya, a Hét Királyság Ura és a Birodalom Védelmezője nevében, Eddard, a Stark ház fia, Deres ura és Észak Kormányzója szava által ezennel halálra ítéllek! - magasan a feje fölé emelte a pallost.
Tökéletesen könyvhű, szerintem. Én nem éreztem diát, vagy mit.
És a könyveb is úgy végződik a prológus, hogy azt hisszük meghal. Ottsenem írják le a menekülést.
Szerkesztés:
Apja egyetlen biztos suhintással leválasztotta a fejet. Vér fröcskölt a hóra, vörösen mint a bor. Az egyik ló felágaskodott és keményen meg kellett fogni, hogy visszatartsák a meneküléstől. Bran képtelen volt levenni a szemét a vérről. A hó a tuskó körül mohón itta magába és a szeme előtt vörösödött egyre mélyebbre.
A fej megpattant egy vastag gyökéren és elgurult. Greyjoy lába közelében állt meg. Theon a tizenkilencedik évében járó ösztövér, sötét hajú ifjú volt, aki mindent szórakoztatónak talált. Felnevetett, csizmáját a fejre helyezte és belerúgott.
- Barom - morogta Jon elég halkan ahhoz, hogy Greyjoy ne hallja meg. A kezét Bran vállára tette, Bran pedig fattyú testvérére pillantott.
- Jól csináltad - mondta neki Jon ünnepélyesen.
Kár, hogy ezt kihagyták: egyértelmű tehették volna, hogy Theon mekkora egy gyík Greyjoy. Asha nyomába sem ér.
- Felagund
- Nem elérhető
Ahogy egyszer csak előkerül Jég
Ahogy Arya egyszer csak lekerül és lő
Ahogy Will úgy hirtelen átkerül a falon azok után, hogy azt hiszed, hogy most kampó...
Nem nagyon zavaró, de nekem kicsit fura...
Ja és a külön fáklya a falon való átmenéshez az LOOOL
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Felagund írta: És ami viszont fura volt: nagyon "szélesek" a vágások, már majdhogynem diavetítés jelleggel megy a dolog, egy csomó apróságot kihagynak. (ha nem érthető, mondok példát )
Ezt úgy érted, mintha konkrétan érezhetőek lennének a "fejezetváltások", pl. mintha a könyvet olvasnánk?
- Felagund
- Nem elérhető
Juraviel.Ihuan.Bedvin írta:
Felagund írta: Engem megvettek kilóra
És törekedtek arra, hogy háttérre is figyeljenek. Pl. amikor Jon szedi össze a nyilakat és összenéznek Lady Starkkal, a háttérben ott van Robb és Rickon, és teljes természetességgel leledzenek.
Ja, ez a jelenet nekem is feltűnt (és abszolút pozitív).
A másik ser Waymar Royce, akinek habár nyúlfarknyi a szerepe, de nagyon jól átjött nekem.
Amit ellenben nem értek, hogy hogy jutott át Will a Falon menekülés közben?
És ami viszont fura volt: nagyon "szélesek" a vágások, már majdhogynem diavetítés jelleggel megy a dolog, egy csomó apróságot kihagynak. (ha nem érthető, mondok példát )
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Felagund írta: Engem megvettek kilóra
Engem is.
És törekedtek arra, hogy háttérre is figyeljenek. Pl. amikor Jon szedi össze a nyilakat és összenéznek Lady Starkkal, a háttérben ott van Robb és Rickon, és teljes természetességgel leledzenek.
Amikor Septa Mordane agyba-főbe dicséri Sansát a hímzése okán, Arya meg ilyen szúrós szemmel néz rá, az arcáról leír, hogy "nem itt lennék" - mert közben hallja a nyilazást odakint.
És aztán szépen beégeti Brant. Király!
- Felagund
- Nem elérhető
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Hát ez remekül sikerült. A Fal nagyon király lett, a Másokat kicsit másképp képzeltem el, de üsse kő, elég "zombulva" néznek ki.
Arya, amikor beégeti... (L)
Jó lesz ez kérem, jó lesz ez.
- Felagund
- Nem elérhető
Ha UK lenne, akkor mostanság van vége, és ma este még felrakhatják, de van egy olyan rossz érzésem, hogy ez amerikai, keleti parti idő szerinti kilenc, ami meg nálunk, ha jól számolom, hajnali egy, szóval a fene se tudja...
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Felagund írta:
Alyr Arkhon írta: Csendesen és alázatosan hívnám fel nagyrabecsült figyelmét arra, hogy a külföldi HBO bizony 3-án (azaz ma ) este kilenckor fogja vetíteni a cuccot... (vagyis emberi számítás szerint tízre már online is lesz... )
Csendesen, bár nem nagy örömmel felhívnám a nagyérdemű figyelmét, hogy ez a 9 PM szerintem nem a honi kilenc PM-re vonatkozik hanem a kűfödire, vagyis lényegében az US-re (vagy UK?).
Egyébként a magyar HBO oldalán azt írták már negyedikén elérhető lesz feliratos verzióban, jóval a holnap esti tizenegy órás vetítés előtt.
- Felagund
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Felagund írta: Csendben hívnám fel a tisztelt lordok és lady-k figyelmét arra, hogy ma este fog menni az HBO-n a tizenöt perces részlet az első részből, amit azután azon nyomban felpakolnak a www.makinggameofthrones.com -ra
Csendesen felhívnám a figyelmét, hogy ma még csak 3-a van.
Csendesen és alázatosan hívnám fel nagyrabecsült figyelmét arra, hogy a külföldi HBO bizony 3-án (azaz ma ) este kilenckor fogja vetíteni a cuccot... (vagyis emberi számítás szerint tízre már online is lesz... )
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Felagund írta: Csendben hívnám fel a tisztelt lordok és lady-k figyelmét arra, hogy ma este fog menni az HBO-n a tizenöt perces részlet az első részből, amit azután azon nyomban felpakolnak a www.makinggameofthrones.com -ra
Csendesen felhívnám a figyelmét, hogy ma még csak 3-a van.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Felagund
- Nem elérhető
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Plusz egy kép . Csak én kezdtem el röhögni Robb képétől?
- Ery
- Nem elérhető
Gandalf írta:
sixx a comment:com-on írta: Az HBO jelezte, hogy akad pár változás a Trónok harca premiert, és a negyedórás felvezető filmet illetően, mégpedig az, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a az április 4-én bemutatkozó rövidfilmet csak egy alkalommal vetítik le a beígért öt helyett, és az HBO2 műsorán egyáltalán nem lesz látható.
comment.blog.hu/2011/04/02/csak_ ... onok_harca
A hivatalos műsorrendben ez még nem látszik.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Gandalf
- Nem elérhető
sixx a comment:com-on írta: Az HBO jelezte, hogy akad pár változás a Trónok harca premiert, és a negyedórás felvezető filmet illetően, mégpedig az, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a az április 4-én bemutatkozó rövidfilmet csak egy alkalommal vetítik le a beígért öt helyett, és az HBO2 műsorán egyáltalán nem lesz látható.
Az április 18-án érkező sorozat epizódjai szintén csak az HBO-n kerülnek képernyőre, az HBO2 nem vetít belőle egy képkockát sem, ráadásul nem szinkronos, hanem csak feliratos verzióban lesz látható - ennek speciel én örülök, de legyen ez az én bajom. A lényeg továbbra is az, hogy egy nappal az amerikai bemutató után mi is láthatjuk a tavasz legjobban várt sorozatát.
comment.blog.hu/2011/04/02/csak_ ... onok_harca
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: Más: szerintetek a Tyrell-ház több, mint aminek mutatkozik? Van az a sanda gyanúm, hogy Lady Olenna (szintén kedvenc ) is kavar valamit.
Nos, a Töviskirálynő nekem is kedvenc, és egyetértek, nem szabad lebecsülni őket. A fia fel is hagyott Viharvég ostromával, miután Cersei "vitatni kezdte" Margaery "ártatlanságát.
Viszont túl sem becsülném őket, inkább Tarlypapát emelném (ő is megindult) felébük, Briennet is keményen leoltotta... Ha már Tarlypapa, biztos kamillázni fog, ha megtudja, megint a közelében van nem épp kedvelt fia. Király találkozás lenne... mármint nem királyi, csak szimplán olyan epikus, humorheroldos.
S ha már az angol berkekben kutatunk, a Varjak magyar utószavának írója a Vörös Nász csúcspontját már-már shakespeare-i magasságúnak minősíti. El kell ismerni, kellően drámai és elég patkány volt ahhoz, hogy illő legyen a Freyekhez.
- Felagund
- Nem elérhető