George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Több
13 éve 8 hónapja #395711 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Amúgy én csak azt nem értettem a ser Gregor-Oberyn meccsben, hogy milyen alapon hirdették ki az előbbit győztesnek? :D

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 8 hónapja #395708 Írta: Elendur Parmandil
Cáfolnám. Nincs bátor zsoldos, csak zsoldos. :P Bronn szerintem nem állt volna ki, még ha Cersei-t (fúj) és a Kaszter-hegyet ajánlja is fel neki Tyrion.

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Westeroson először Dorne vidékét járná be, majd szép sorban az egész kontinenst. Főleg Óváros, Égikert, Királyvár, Sárkánykő, Zúgó, benéznék Frey papához :lol: is, majd a Falra is Pyke-ra is.

Essosnál körbejárnám a Szabad Városokat, de elsősorban Braavosban tengődnék, majd irány a dothaki tenger, a legészakibb csücsökben benéznék a három furcsa városba, majd irány Qarth, Yi Ti, Asshai

Hasonló. Bejárnám az egész világot! :D
És benéznék Walder bához is... Egy fejszével, mondjuk. :evil:

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 8 hónapja #395706 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Dreamer_KF írta:

Elendur Parmandil írta: Bronn pedig leszögezte, hogy nem állna ki Gregor ellen. Más kérdés, hogy Oberyn személyes okok miatt már sok éve vágyott a bosszùra, így a hülyesége érthetô; Bronn ugyanebben a helyzetben nyilván nem tette volna ezt.

Kiegészíteném: Bronn igenis kiállt volna, ha kap megfelelő ellenjuttatást :)

Szerintem nem. Van bátor zsoldos és öreg zsoldos, de bátor és öreg zsoldos nincs, ugyebár :P :D
Bronn meg szerintem inkább a kényelmes nyugdíjaslétre szavaz :D

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #395705 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
Egyébként felhívnám a nagyérdemű figyelmét, hogy feliratos verziót még hétfőn linkeltem itt a topikban. :P

Alyr Arkhon írta: A Másokról:

[Itt egy hosszú szöveget olvashattok lentebb, csak nem akartam terhelni vele a komment méreteit.]

Ez érdekes információ, a saját elképzeléseimet támasztja alá. Nos, a Másokat én úgy értelmeztem a könyvek alapján, hogy valami nagyon ősi erő sötét szolgálói, de értelmes lények/emberek, akik meglehetősen nagy hatalommal bírnak, a mászkahullák meg orkmódra hullatható gyaloggaloppok.

Gondolkodtam azon is, hogy vajon nem elbukott és setét szolgálatába állt Elsők/Erdők gyermekei/Valyriaiak köreiből kerültek ki, főleg az előbbi kettő közül, bár ez csak pusztán felvetés.

A sárkányokra azt írják, hogy az Árnyékföldről származtak, ami Asshain túl található, nos, bár Mormont beszél Danynek bölcs sárkányokról, valahogy inkább setét lények.

Valahol a Másokat is így képzelem, hogy olyan földről származnak, amely nem ismert, emellett túlvilágiak is, hisz a tél maga a halál, az elmúlás betetőzésnek szimbóluma.

Viszont kíváncsi vagyok, vannak-e közöttük másmilyenek, hogy vajon Hidegkéz Westeros Drizzt Do'Urdenje-e. :D :O :P

Loras és Jaime, régebbi testőrök

Tényleg lezüllött a Király Testőrség az Őrült uralkodása óta. A fajsúlyos mondatok kapcsán gondolom arra az ominózus jelenetre gondotok, amikor Nedék megvívnak velük.

Remélem lesz ilyen flashback, mert az már tuti benne lesz, amikor Ned Jaimet a trónon találja.

Nos, Loras szerintem jól megégett. Nincs okunk kételkedni ebben, bár... :D Ki tudja? :D Furcsa egy fordulat lenne.

Viszont Jaime pártfogását annak is köszönheti, hogy saját magára emlékezteti, meg benne azért más lát, mint a szedett-vedett társaságban.

Elendur Parmandil írta: Tényleg, ki hova menne vakációzni Westeroson/Essoson belül? :P Ott vannak a szépségek, mint Braavos vagy Óváros, akár az Arbor... Kalandvágyóbbaknak meg a Fal, a Vas-szigetek, a Sasfészek... Arany középút pedig Kaszter-hegy. :D

Westeroson először Dorne vidékét járná be, majd szép sorban az egész kontinenst. Főleg Óváros, Égikert, Királyvár, Sárkánykő, Zúgó, benéznék Frey papához :lol: is, majd a Falra is Pyke-ra is.

Essosnál körbejárnám a Zsabad Városokat, de elsősorban Braavosban tengődnék, majd irány a dothaki tenger, a legészakibb csücsökben benéznék a három furcsa városba, majd irány Qarth, Yi Ti, Asshai, és végül...

...a harmadik kontinens meg felfedezném. :D Bár, ezt szerintem Euron megtette. :D

Viszont egy érdekes dolog a Trónok harcából:

- Hol tanultad a gyógyítást, Mirri Maz Duur?
- Előttem az anyám volt papnő és ő tanította meg nekem a dalokat és varázslatokat, amelyek a leginkább a Nagy Pásztor kedvére valók és azt, hogyan kell szent füstöt és kenőcsöket készíteni levelekből, gyökerekből és bogyókból. Amikor fiatalabb és szebb voltam, egy karavánnal elmentem Asshaiba az Árnyék mellett, hogy tanuljak a mágusaiktól. Sok földről érkeztek hajók Asshaiba, így sokáig maradtam és megtanultam távoli népek gyógyító tudományát. Egy Jogos Nhaiból való holdénekes megajándékozott a születés dalaival, egy asszony a te lovas népedből megtanított a fű, a kukorica és a ló varázslataira, egy mester a Napnyugati Földekről pedig felnyitott nekem egy holttestet és megmutatta a bőr alatt rejtőző összes titkot.
Ser Jorah Mormont közbevágott.
- Egy mester?
- Marwynnak nevezte magát - felelte az asszony a Közös Nyelven. - A tengerről. A tengeren túlról.
A Hét Országból, azt mondta. Napnyugati Országokból. Ahol az emberek vasból vannak és a
sárkányok uralkodnak. Ő tanította ezt a beszédet is.
- Egy mester Asshaiban - tűnődött el Ser Jorah. - Mondd, Papnő, mit viselt ez a Marwyn a nyakában?
- Egy láncot, amely olyan szoros volt, hogy majdnem megfojtotta, Vas Úr, s szemei sokféle
fémből készültek.
A lovag Danyhez fordult.
- Csak az óvárosi Fellegvárban nevelkedett férfiak viselnek ilyen láncot - mondta -, ők pedig
tényleg sokat tudnak a gyógyításról.

Nocsak, nocsak, Dany lehet, hogy mégsem jár majd olyan jól?

Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.
Utolsó szerkesztés: 13 éve 8 hónapja által.

Több
13 éve 8 hónapja #395702 Írta: Dreamer_KF

Elendur Parmandil írta: Jaime (két kézzel) simán lenyomná Bronnt. :P

Bronn pedig leszögezte, hogy nem állna ki Gregor ellen. Más kérdés, hogy Oberyn személyes okok miatt már sok éve vágyott a bosszùra, így a hülyesége érthetô; Bronn ugyanebben a helyzetben nyilván nem tette volna ezt.

Kiegészíteném: Bronn igenis kiállt volna, ha kap megfelelő ellenjuttatást :)

Felagund írta: Oberyn hibája nem az volt, hogy kiállt vele, hanem hogy túl közel ment hozzá mielőtt meggyőződött volna, hogy Ser Gregor már tényleg rendesen meghalt-e :P

Ebben egyetértünk. nem megyek közel egy még mozgás- és támadóképes ellenfélhez, ha az JÓVAL erősebb nálam. Földharcban esélye nem volt...

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
13 éve 8 hónapja #395701 Írta: Felagund

Dreamer_KF írta: Vajon Bronn elkövette volna azt a bizonyos égbekiáltó hibát a Hegy ellenében, mint a vörös barátunk? (szerintem nem)

Oberyn hibája nem az volt, hogy kiállt vele, hanem hogy túl közel ment hozzá mielőtt meggyőződött volna, hogy Ser Gregor már tényleg rendesen meghalt-e :P

Több
13 éve 8 hónapja #395700 Írta: Elendur Parmandil

Encsi írta:

Elendur Parmandil írta: Tényleg, ki hova menne vakációzni Westeroson/Essoson belül?

Braavosba asszem több ideig is kinézelődnék, mint egy szimpla vakáció 8-)

Braavos az egyik legjobb :D Kurtizánok, orgyilkosok, tenger és gondolák, kinek kell ennél több? :D

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Több
13 éve 8 hónapja #395698 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Elendur Parmandil írta: Tényleg, ki hova menne vakációzni Westeroson/Essoson belül?

Braavosba asszem több ideig is kinézelődnék, mint egy szimpla vakáció 8-)

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
13 éve 8 hónapja #395697 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Elendur Parmandil írta: Más kérdés, hogy Oberyn személyes okok miatt már sok éve vágyott a bosszùra, így a hülyesége érthetô

Nem volt hülyeség. Oberyn lazán lenyomta a Hegyet, csak a végén kicsit eluralkodott rajta a bosszú íze, amire több, mint 15 évet várt. Ezért kicsit meggondolatlan lett.

Lysa nagyon nem az, akit a könyv alapján elképzelnénk, de leginkább az a bajom, hogy nincs elhízva.

A magyar feliratos videót nem tenné fel valaki Youtube-ra, mert nekem nem játssza le az HBO oldalon. :(

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
13 éve 8 hónapja #395695 Írta: Elendur Parmandil
Jaime (két kézzel) simán lenyomná Bronnt. :P

Bronn pedig leszögezte, hogy nem állna ki Gregor ellen. Más kérdés, hogy Oberyn személyes okok miatt már sok éve vágyott a bosszùra, így a hülyesége érthetô; Bronn ugyanebben a helyzetben nyilván nem tette volna ezt.

Több
13 éve 8 hónapja #395691 Írta: Dreamer_KF
Megnéznék egy Loras vs Bronn, vagy Jamie vs Bronn csatát.
Elfogult vagyok, na.

Vajon Bronn elkövette volna azt a bizonyos égbekiáltó hibát a Hegy ellenében, mint a vörös barátunk? (szerintem nem)

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
13 éve 8 hónapja #395687 Írta: Elendur Parmandil

Felagund írta: A 'ko' meg szerintem egyfajta személyes harcos, vagy testőr akar lenni (megkülönböztetve a vérlovagtól, mert az inkább ilyen közeli fegyverbarátság, kevésbé "professzionális" :D )

Ellenkezőleg, a vérlovag pont az, akinek élete teljesen a khaléhoz kötődik. Ők esküdtek fel a védelmére, ha a khal meghal, ők is megölik magukat.
A ko inkább a westerosi lovag megfelelője szerintem. Az érdekelt, hogy esetleg valami "hivatalos" meghatározás van-e erre, mert a vérlovag funkciójáról többször is van szó, a ko meg csak ott lebeg címként...

Több
13 éve 8 hónapja #395686 Írta: Elendur Parmandil
Jaime fejlődése elképesztő korábbi önmagához képest, de Loras fejlődése attól is függ, hogy életben marad-e egyáltalán... (Közben olvastam olyan teóriákat is, hogy egy hatalmas Tyrell-összeesküvés van a háttérben, Loras valójában sértetlen és egyebek, a többire nem emlékszem.) Ha Lorasunk életben marad és valóban ennyire megsérült, akkor nála is megindul majd egy jellemfejlődési folyamat (bár szerintem Renly halála után már elkezdődött).

Plusz ha Jaime és Loras még összekerülnek, szerintem előbb-utóbb kialakul majd egy hasonló kötelék köztük, mint Ser Arthur és Jaime esetében. Jaime ugyanis úgy látszott, pártolja a fiút és elismeri az érdemeit, noha hihetetlenül idegesíti az önteltsége.

Attól függ, mi a "maga ideje". Ha az Aerys halála és saját megcsonkítása közti időszakot nézzük, akkor valószínűleg igazad van (noha még mindig ott vannak az ellenjelöltek; Oberyn Martell, a Clegane-testvérek sem alábecsülendők).

Több
13 éve 8 hónapja #395685 Írta: Felagund
A "maga idejében" konkrétan a legjobb...

De arra gondoltam, hogy vajon Loras is produkál-e olyan jellemfejlődést, mint Jaime, miután - bizonyos sajnálatos együttállások folytán - át kellett értékelnie az életét... Ugyebár...

Több
13 éve 8 hónapja #395684 Írta: Elendur Parmandil
Jaime jelenleg nincs a Top 10 Westerosi Acélcsávó között... :P Persze maga idejében ő is remek harcos volt.

Max. egy Jaime 1.1 :D

Több
13 éve 8 hónapja #395683 Írta: Felagund
Meglepetésből... :P

Azért megnézném, ha egy Jaime 2.0 lenne belőle :P

Több
13 éve 8 hónapja #395682 Írta: Elendur Parmandil
Még mindig 2:1 arányban kaszabolta le őket. :P Megvárjuk, hogy kis rózsaszálunk életben marad-e, aztán majd döntünk a továbbiakról.

De Ser Arthur mindenesetre a legjobb harcosok közé tartozik, azt nem vitatom.

Több
13 éve 8 hónapja #395681 Írta: Felagund
Azok a kis noname izék? Ugyan menj már... :P

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #395680 Írta: Elendur Parmandil
Azért ha Loras bedurvul, akkor nem lehet semmibe venni... Ser Robar és Ser Emmon, valaki? :P

Tényleg, ki hova menne vakációzni Westeroson/Essoson belül? :P Ott vannak a szépségek, mint Braavos vagy Óváros, akár az Arbor... Kalandvágyóbbaknak meg a Fal, a Vas-szigetek, a Sasfészek... Arany középút pedig Kaszter-hegy. :D

Több
13 éve 8 hónapja #395679 Írta: Felagund
Loras egy kis díjvívó díszvirág, kézitusában egy nő is legyőzi... :P

És amúgy messze, a "Szabad Városokban" :P (Fro)

Ser Arys... :(

Több
13 éve 8 hónapja #395678 Írta: Elendur Parmandil

Felagund írta:

Elendur Parmandil írta: No. Az HBO közzétette a magyar feliratos videót , tessék élvezni.

A Mások vigyék őket, hogy csak Magyarországról lehet nézni... :evil:

Miért, te hol leledzel? :P

Felagund írta: A régi vs új testőrökre megint csak Jaime-nek van egy nagy mondása, miszerint Ser Arthur Dayne mind az ötüket (Loras, Boros, Meryn, Balon és Osmund) le tudná vágni a bal kezével, miközben a jobbal pisál :D :twisted: 8-)

Borosban, Merynben, Osmundban (és talán Balonban) nem kételkedem, de Lorasszal talán meggyűlne a baja.

Nem semmi, amikor csak úgy láttam leírva a Balon nevet, el kezdtem töprengeni, hogy mit keres egy Greyjoy a Testőrségben... :roll:

Felagund írta: Amúgy ser Balon Swann állítólag még a rátermettebbek közül való... (el is küldik gyorsan, hogy ne zavarjon :P )

Az se lesz semmi, amikor rájön, hogy (volt) testvére immáron egy fejjel rövidebb...(és egy karral keskenyebb...) :twisted:

Több
13 éve 8 hónapja #395677 Írta: Felagund

Elendur Parmandil írta: No. Az HBO közzétette a magyar feliratos videót , tessék élvezni.

A Mások vigyék őket, hogy csak Magyarországról lehet nézni... :evil:

A régi vs új testőrökre megint csak Jaime-nek van egy nagy mondása, miszerint Ser Arthur Dayne mind az ötüket (Loras, Boros, Meryn, Balon és Osmund) le tudná vágni a bal kezével, miközben a jobbal pisál :D :twisted: 8-)

Amúgy ser Balon Swann állítólag még a rátermettebbek közül való... (el is küldik gyorsan, hogy ne zavarjon :P )

Több
13 éve 8 hónapja #395676 Írta: Elendur Parmandil
No. Az HBO közzétette a magyar feliratos videót , tessék élvezni.

Több
13 éve 8 hónapja #395675 Írta: Elendur Parmandil
Igen, amikor Jaime emlékeibe látunk, szinte mutatja, mekkora a "züllés" Aerys halála óta. Minden, amit Ser Arthurról elmondott... Igazából nagyon hasonlít Berichez, szerintem.

Nézzük csak meg Robert testőreit... Meryn és Boros kritikán aluliak, Ser Arys még elmegy, a többieket meg vagy hidegre teszik, vagy alig tudunk róluk valamit, mindenesetre egyikük sem az a legendás típus, mint elődjeik.

Ráadásul Aerys testőrségében eredetileg hihetetlenül magas rangú (vagy legalábbis nagy hatalommal rendelkező) családok szolgálta. Martell, Whent, Héttorony, Lannister... Még a Dayne-ek is híresek, Ser Barristan pedig hatalmas hírnevet szerzett a házának.

Több
13 éve 8 hónapja #395674 Írta: Felagund
Fél pont, nem pont :P

Amúgy nekem az az egyik kedvenc jelenetem a sorozatból, mert abban szerintem összeér Martin és Tolkien, már annyiban, hogy a "régi idők" királyi testőrsége, Gerold Hightower, Oswell Whent és Arthur Dayne (8-)) tényleg olyanok, és úgy is viselkednek, mintha valami mítikus hősök lennének. Érdemes megnézni a mondataikat. Egyszerű kijelentések, de mázsás súlyuk van, nem is kijelentés, inkább kinyilatkoztatás...
Zseniális, na :P
(Ser Arthur Dayne meg kedvenc szereplő _evör_ 8-) )

A dothrakikról meg mindig is tudtuk, hogy nem az udvariasságukkal hódítottak, ugyebár :P

Több
13 éve 8 hónapja #395673 Írta: Elendur Parmandil
A lefordított könyv használata engedélyezett? :P

Vagy egy Greyjoy, vagy... *keresgél, keresgél* Ser Arthur Dayne, Nednek, az Öröm Tornyánál. :P

Nyárbort ide! :D

EDIT: Basszus, ezen nagyot röhögtem! Dany: "You know how to say 'Thank you' in Dothraki?" Ser Jorah: "There's no word for 'Thank you' in Dothraki..."
:lol: :lol: :lol:

Több
13 éve 8 hónapja #395672 Írta: Felagund
(és amúgy kap egy virtuális sört, aki google-fu nélkül megmondja, hogy az aláírásomat ki mondta kinek és hol :P ;) )

Több
13 éve 8 hónapja #395671 Írta: Elendur Parmandil
Ha már itt tartunk, volt egy Sophie Turnerrel is (Sansa). :P

Több
13 éve 8 hónapja #395670 Írta: Felagund
Angolul értőknek: interjú Maisie Williams-szel (GyK: Arya)

8-)

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #395668 Írta: Elendur Parmandil

Alyr Arkhon írta: Gyengéjük az obszidián, ami sebzi őket durván, és erre fura színű vért hullatnak (szégyen de nem emlékszem pontosan Sam hőstettére az obszidiántőrrel).
A zombik viszont a tűzre allergiásak, de az obszidiánra annyira nem (mondjuk asszem láncingen törik el Sam tőre)

A Mások még a sárkányacélra=valyriai acélra is érzékenyek Sam kutatásai alapján. :) A zombikat pedig a tűz pusztítja el teljesen, de a fegyver ugyanúgy megsebzi őket, mint emberi életük során, csak nem éreznek fájdalmat (hülye példa, de a Brisingrben voltak olyan katonák, akiknek egyszerűen "kikapcsolták" a fájdalom-érzékelésüket, ezért lazán tovább harcoltak lándzsával a gyomrukban - mondjuk levágott fejjel már nem...).

Alyr Arkhon írta: Nekem alapvetően nagyon tetszett, hogy a megszokott gonoszokkal ellentétben, de jéghez-hóhoz (a Télhez) passzolóan fehérek. (nem utolsó sorban tán ezért hívják őket angolul White Walker-nek... ami így visszagondolva a filmsorozatban elég furán jön ki)

Én szeretem a telet meg a hideget! :D
Az tényleg viccesen hatott, hogy Will ismételgeti, hogy "I saw the white walkers", mint egy félőrült, oszt semmi magyarázat nincs rá, hogy miről hadovál a srác. :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.571 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére