George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Több
13 éve 8 hónapja #396329 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Igen, Erynél lesz, 8tól lehet gyűlni, 10kor kezdődik. Szerintem szívesen lát majd, de azért kérdezd meg :)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 8 hónapja #396328 Írta: Alyr Arkhon

Encsi írta: Lesz valami közös Tórnok harca nézés? (mondjuk kicsit pofátlannak érzem ezt így megkérdezni)

Eryt keresd fel az ügyben, nem tudom hogy áll a dolog, én pl jó eséllyel nem is fogom látni holnap.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 8 hónapja #396327 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
A fórumon, ahol általában fent vagyok, az egyik fórumozó társam lehetőséget kapott a nyereményjáték által, hogy részt vegyen a premier előtti vetítésen.

balays82 gondolatai az első két részről b][url=http://www.pcdome.hu/forum.php?action=ll&t=20836#1881020:3k2k76m9]Forrás[/url][/b

Eddig sem nagyon voltak kétségeim, de az első két rész meggyőzött arról, hogy ez egy nagyon jó sorozat lesz.
George R.R. Martin mondta az egyik werkfilmben, hogy mennyire megdöbbent, amikor először szembesült azzal, hogy a készítők milyen pontosan építették fel a valóságban a könyvben megteremtett világot. Ezzel nem lehet, és nem is érdemes vitatkozni, valóban így van, fantasztikus, ahogyan a szemünk előtt kel életre Westeros, illetve egyelőre leginkább a Deres és Pentos, de egy rövid időre már a Fal és a monumentális Királyvár is (vajon Harrenhal várára mi lesz a megfelelő jelző? :) ).

Az autentikus helyszínek mellett a másik hatalmas piros pontot a nagyon jól eltalált szereplőkért érdemli az HBO, talán nincs is olyan, akivel szemben komoly kifogást lehetne emelni. A könyv után a filmben is nagyon gyorsan Tyrion lett az egyik kedvenc karakterem (akinek a rondaságát ugyan nem, de a természetét annál inkább sikerült ábrázolni, egyértelműen a sorozat legfőbb humorforrása), Arya szerepére pedig szerintem egyszerűen nem is létezhetett jobb választás. Külön kiemelném még a Joffrey herceg szerepét játszó Jack Gleesont, aki még egy szót sem szólt, csak éppen megjelent a vásznon, de már az volt az ember érzése, hogy legszívesebben bemosna neki egyet, ez pedig később csak fokozódott. :) A sort még hosszasan lehetne folytatni Eddard, Robert király, Sansa, Cersei, minden szereplő a helyén van, látszik, hogy nagyon komoly válogatás előzhette meg a forgatást.

Ami magát a sorozatot illeti, leginkább úgy lehetne jellemezni, hogy a könyvek rövidített verziója, amiben minden lényeges mozzanat benne van, az eredeti történésektől pedig csak a legszükségesebb esetekben, és a legkisebb mértékben tér el, amennyire azt a műfaji különbözőségek megkövetelik. Semmiképpen nem helyettesíti a könyv elolvasását, inkább csak kiegészíti azt, ezt azonban nagyon jól, nagyon élvezetesen teszi. A két óra alatt egy pillanatig sem unatkoztam, sőt annak ellenére feszültséget tudott teremteni már az első két rész is, hogy pontosan tudtam, mi fog történni. Szintén Martin mondta, hogy szerinte a rajongói is meg lesznek elégedve a végeredménnyel, amit én megint csak megerősíteni tudok.

Aki egyébként aggódott miatta, azt megnyugtatom, hogy a vér, az erőszak és a meztelenség ábrázolásában az HBO most sem kötött kompromisszumokat, ilyen téren is minden rendben van. Különösen Daenerys, illetve az őt játszó Emilia Clarke mutatott sokat magából, a magam és szerintem mondhatom, hogy a férfitársaim legnagyobb örömére.

Gondolom, az eddigiekből is nyilvánvaló, hogy nagy élmény volt a tegnapi vetítés. Hozzáteszem, eléggé ledöbbentem, amikor szembesültem a kis túlzással VHS minőségű képpel, ami megjelent a vásznon, de biztosan csak azért volt ennyire meglepő, mert korábban még nem voltam ilyen rendezvényen. Nyilván a technikai korlátok miatt volt ilyen a minőség, valószínűleg azt a kópiát vetítették vászonra, amit majd a tévében is leadnak, de jobb lett volna, ha valahonnan kerítenek egy HD felbontású anyagot. Ez azonban tényleg csak pár percig volt zavaró, utána már nem erre figyelt az ember.
A körítés is rendben volt, kaptunk egy nagyon igényes kis füzetet a sorozatról, illetve regisztrációkor egy méretes érmét a Stark ház címerével és jelmondatával (nem tudom, volt-e a többi háznak is, én örültem, hogy ilyen jutott), illetve a hostess lányokon is olyan póló volt, amin az egyes házak címre és jelmondata szerepelt, ilyenből nyerni is lehetett, de nagy bánatunkra nem sikerült elcsípni belőlük.

Számomra egyértelműen a Trónok harca az év egyik legjobb sorozata, amely maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Azt gondolom, minden jelenlegi és leendő rajongónak érdemes belekezdenie.

Szerkesztés:

Sorozatjunkie - Pilot - Bruzsy véleménye

Ő egy olvasó, jövőhéten jön a két nem-olvasó, winnie és human véleménye.

Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.

Több
13 éve 8 hónapja #396326 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Lesz valami közös Tórnok harca nézés? (mondjuk kicsit pofátlannak érzem ezt így megkérdezni)

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
13 éve 8 hónapja #396319 Írta: Elendur Parmandil

Esgal írta: Medve anyám... :shock:

:lol:

Kis emlékeztető: HOLNAP PREMIER!!!

Valamint 87 nap a Dance with Dragons megjelenéséig (megszerzéséig pedig 92 :D ).

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Több
13 éve 8 hónapja #396311 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Medve anyám... :shock:

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
13 éve 8 hónapja #396309 Írta: Alyr Arkhon
Ennél csak nem szörnyűbb:
retronom.hu/index.php?q=node/1974
:D :D

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 8 hónapja #396300 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
JÉZUS
KRISZTUS!!! :o :shock:

Még jó, hogy az ilyeneket igazából a kutya nem szokta elolvasni... :roll:

A 'Strank' nem tudom hogy jött nekik :D

Our knees do not bend easily

Több
13 éve 8 hónapja #396298 Írta: Elendur Parmandil

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: A jövőheti tévéműsorban írnak egy hasábnyival a Trónok harcáról, de a szöveg egy részének az HBO oldaláról való teljes másolása mellett a szöveg második részében sikerült pár remek hibát véteni.

Az Éjszakai Őrség még nem is olyan durva, de a Targaryensek (igen, az okos fordító az angol többesszámot gond nélkül ott hagyta :lol: ), de a Tyrian :lol: és a Jeffrey :lol: viszik a pálmát. :mrgreen:

Különdíj, hogy egy bekezdésen belül a Deres és a Winterfell egyaránt szerepel. :D :lol:

Ezt imádom. Ha már veszik a fáradtságot, hogy írjanak három sort valamiről, akkor esetleg utánanézhetnének a dolgoknak, hogy ne ilyen bődült marhaságot írjanak le. Mintapélda erre a Filmkatalógus leírása a Trónok harcáról.

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Több
13 éve 8 hónapja #396296 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Elendur Parmandil írta: Az HBO készített egy nagyon pofás kis térképet (érdemes megnézni, tényleg nagyszerű) és egy Viewer's Guide-ot (lényegében egy kis ki-kicsoda).

Tényleg jó, és végre van egy rendes térkép is Essos egy részéről. :D

Más.

A jövőheti tévéműsorban írnak egy hasábnyival a Trónok harcáról, de a szöveg egy részének az HBO oldaláról való teljes másolása mellett a szöveg második részében sikerült pár remek hibát véteni.

Az Éjszakai Őrség még nem is olyan durva, de a Targaryensek (igen, az okos fordító az angol többesszámot gond nélkül ott hagyta :lol: ), de a Tyrian :lol: és a Jeffrey :lol: viszik a pálmát. :mrgreen:

Különdíj, hogy egy bekezdésen belül a Deres és a Winterfell egyaránt szerepel. :D :lol:

Több
13 éve 8 hónapja #396295 Írta: Elendur Parmandil
Az HBO készített egy nagyon pofás kis térképet (érdemes megnézni, tényleg nagyszerű) és egy Viewer's Guide-ot (lényegében egy kis ki-kicsoda).

Több
13 éve 8 hónapja #396287 Írta: Elendur Parmandil
A sárkányüveg ugye szimplán obszidián, az meg inkább fekete.

Több
13 éve 8 hónapja #396286 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Elendur Parmandil írta: @Grondir: ha egy Más kardjára gondolsz, akkor szerintem igen. :D

Sárkányüvegre gondoltam inkább, de neked van igazad. Néztem is mit keresne itt még obszidián.
Utánaolvastam, csak a kékes színt hiányolom belőle. :)

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
13 éve 8 hónapja #396285 Írta: Elendur Parmandil
Tudom mi ez, csak nem értettem, hogyan kapcsolódik Gandalf hozzászólásához.

@Grondir: ha egy Más kardjára gondolsz, akkor szerintem igen. :D

Több
13 éve 8 hónapja #396284 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Ez az, amire gondolok? :D

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
13 éve 8 hónapja #396278 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Elendur Parmandil írta:

Encsi írta:

Gandalf írta: As High as Hodor! :mrgreen:

\m/

\m/???

Egy metálvillával tisztelegtem Gandalf előtt.

(szóval akár még passzolt is a hozzászólásodhoz)

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
13 éve 8 hónapja #396268 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
A Game of Thrones magyar rajongói oldalának spoiler mentes véleménye az első két részről.

Jaj, és az előbb elfelejtettem mondani, hogy Mark Addy nagyon jó arc. :lol:

Több
13 éve 8 hónapja #396264 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Elendur Parmandil írta: Mielőtt Juraviel megtenné.

:lol:

Este vagy a hétvégén úgyis megtettem volna, ha látom. :D :P

Szerk.:

Jaj, má! :D Semmi meglepetés nem marad, de imádtam a könyvben is Jon és Tyrion első találkozását. :D

Annyira de annyira eltalálták hangulatilag. :)

Több
13 éve 8 hónapja #396262 Írta: Elendur Parmandil
Mielőtt Juraviel megtenné:

5 új részlet az első epizódból! ("You got fat." :lol: Jó lesz Mark Addy, még ha nem is hat láb magas. :D )

Valamint néhány Behind the Stage fotó. ( Hosszúkarom egész pofás kis darab lett. Valaki meg tudná mondani, mi a másik címer a Whenteké mellett? A róka miatt én a Florentekre tippelnék...)

Több
13 éve 8 hónapja #396261 Írta: Elendur Parmandil

Encsi írta:

\m/

\m/???

Ismeri valaki a Voice in the Dark-ot vagy a War of Thronest? (Blind Guardian)

Több
13 éve 8 hónapja #396259 Írta: Encsi

\m/

Több
13 éve 8 hónapja #396249 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Alyr Arkhon írta:

Elendur Parmandil írta: Steffon Baratheon - az anyja Rhaelle Targaryen volt. A külsejéről semmit se tudni, de Robert, Stannis és Renly semmit sem örököltek a Targaryen-génekből.

Naná, hogy nem, hiszen "a mag erős... " :D

Már akié, ugyebár... :P

Több
13 éve 8 hónapja #396225 Írta: Elendur Parmandil
Mindenesetre én kétlem, hogy Jon Rhaegar és Lyanna fia. Az Ashara Dayne-es pletykát sem tartom túl valószínűnek.

Több
13 éve 8 hónapja #396224 Írta: Alyr Arkhon

Elendur Parmandil írta: Steffon Baratheon - az anyja Rhaelle Targaryen volt. A külsejéről semmit se tudni, de Robert, Stannis és Renly semmit sem örököltek a Targaryen-génekből.

Naná, hogy nem, hiszen "a mag erős... " :D

Szerintem simán lutri a dolog, és nem tudhatjuk, hogy Jon milyen származású, hiszen korábban Stark-Targaryen gyerek nem volt de hivatalos, se fattyú. Nem tudjuk kinek erősebbek a génjei...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 8 hónapja #396222 Írta: Elendur Parmandil

Alyr Arkhon írta: Targaryenek és hajak:
Mondom újra, nyissátok ki a Kóbor Lovag képregényt, ott a trónörökösnek is _sötét_ haja van... (annak akit véletlenül fejbecsapnak a végén)

Baelornak pedig pont Martell az anyja, és a Martelleknél a legerősebb a rhoyne-i örökség.

George R. R. Martin írta: A legtöbb rhoyne-i vér a sós dorne-iakban csörgedezett

Alyr Arkhon írta: Amúgy a vér felülírására nem sok kísérlet volt, lévén, hogy családon belül házasodtak. (és ha annyira domináns lenne a valyriai vér, nem hiszem, hogy szükség lett volna erre...)

Azért házasodtak a családon belül, mert isteneknek képzelték magukat, és nem akarták a vérvonalat beszennyezni.

Folyami Aegor - az anyja Barba Bracken. Fekete hajú, lila szemű.
Shiera Seastar - az anyja Lysi Serenei (szintén egy valyriai származású családból). Ezüst-arany haj, kék és zöld szemek.
Folyami Brynden - az anyja Mylessa Blackwood. Albínó volt; fehér haj és vörös szem.
Steffon Baratheon - az anyja Rhaelle Targaryen volt. A külsejéről semmit se tudni, de Robert, Stannis és Renly semmit sem örököltek a Targaryen-génekből.

Ha valaki a Targaryenek leszármazottja, valamilyen külső jegyben szerintem mindenképp megmutatkozik a származása.

Több
13 éve 8 hónapja #396204 Írta: Alyr Arkhon
Targaryenek és hajak:
Mondom újra, nyissátok ki a Kóbor Lovag képregényt, ott a trónörökösnek is _sötét_ haja van... (annak akit véletlenül fejbecsapnak a végén)
Ettől még Targaryen.
Amúgy a vér felülírására nem sok kísérlet volt, lévén, hogy családon belül házasodtak. (és ha annyira domináns lenne a valyriai vér, nem hiszem, hogy szükség lett volna erre...)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 8 hónapja #396193 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Felagund írta: LOL! :lol:

Mutassanak nekem egy darab Lannistert, aki nem önző!!! :P

Tyrion. Ő vitathatatlanul nem önző. Sokat törődik másokkal, ezért is lóg ki a Lannisterek közül. Megérti azokat, akik sérültek, számkivetettek.

Elég csak három példát felhozni. Ahogy Sansával bánik már a megérkeztekor. Jonhoz való hozzáállása. Nyerget készít Brannek. Tyrion egy jószívű karakter.

Egyáltalán nem önző.

Lehet, hogy Kevant is megemlíteném.

Szerk.: Lehet, hogy a folyamatosan átalakulóban lévő Jaimet is megemlíteném.

Több
13 éve 8 hónapja #396190 Írta: Felagund
LOL! :lol:

Mutassanak nekem egy darab Lannistert, aki nem önző!!! :P

Több
13 éve 8 hónapja #396187 Írta: Elendur Parmandil
Tavaszi fáradtság (plusz versenyek utáni kimerültség) és ASoIaF-mánia eredménye:
tanár *rábök a Yucatán-félszigetre*: mi is ez?
én: Yunkai-félsziget!
:D

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Áá, a hivatalos honi Trónok harca honlapon van egy kvíz, hogy "milyen király lennél?". Nekem ez az eredmény jött ki:

Nekem nem tölti be... :(
EDIT: Siker! Lannister vagyok. :twisted:
Based on your replies you would be more a democratic emperor, who has the sufficient self-confidence to sit on the throne. You are not selfish, you want to serve your people, but in some cases you can’t stand others opinion. You have an amazing strategic thinking. You are a typical Lannister! They built a powerful kingdom in the western mountains and valleys, they are the richest house in Westeros. Your motto is: "Hear me roar!"

Több
13 éve 8 hónapja #396186 Írta: Felagund

Elendur Parmandil írta:

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Viszont ne feledd: Arya és Jon inkább Stak-jegyekkel rendelkezik, míg Sansa, Robb és Rickon Tully-beütéssel.
Nem lehet kizárni, hogy az Elsők vére, akik tényleg elsők, felülírták a valyriai jegyeket.

Ha az Elsőktől származó alany felülírná a valyriai vérvonalból született külső jegyeit közös utód esetén, akkor szerintem simán felülírná a jóval "jelentéktelenebb" származású Tullykét is.

Ott a pont, szerintem... Ha tényleg kiderül, hogy Jon Targaryen-vér, akkor Martinbá tartozik egy alapos genetikai levezetéssel a hajszínek dominanciaviszonyait illetően :D :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.597 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére