George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #396514 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Felagund írta: Ma kicsit tesztelgettük a fórumot, ennek keretében adminból moderátor lettem, és nap végére az is maradtam, folyományaképpen sajnos nem tudok regisztrációt elfogadni, bocsi, meg kell várnod Straphét holnap reggel... :roll:

Ok-ok. :)

Ha nem bánod, a véleményed lehet kölcsönveszem a PC Dome fórumára a topikomba. :) Nagyon tetszett, hihi. :)

Szerk.:

Ágyasrabszolgák akarunk lenni, most rögtön, Emiliával. :D

Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.
Utolsó szerkesztés: 13 éve 8 hónapja által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 8 hónapja #396512 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Ma kicsit tesztelgettük a fórumot, ennek keretében adminból moderátor lettem, és nap végére az is maradtam, folyományaképpen sajnos nem tudok regisztrációt elfogadni, bocsi, meg kell várnod Straphét holnap reggel... :roll:

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #396511 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Pofátlanul lusta módon bemásolok egy másik fórumon írott rezümémet, mi több, még arcpirítóan reklámozom is a másik oldalt :D

Felagund a [url=http://www.gameofthrones.hu]http://www.gameofthrones.hu[/url] oldalon írta: Hát, na, én is túlvagyok rajta! :D

Mivel elég aktívan követtem a megjelenő trailereket és werkfilmeket, ezért olyan nagyon sok új jelenet nem volt benne számomra, de azért az újak is tartalmaztak elég érdekességet ahhoz, hogy ne unatkozzak :D

Szeretném elhagyni a kötelező köröket, hogy jajdemilyenhű meg jajdemilyenszép, ezt már előttem szinte mindenki elmondta, de azért leszögezném rögtön így az elején: az összbenyomásom totál pozitív.
Igaz, hogy a rész eléggé lassan csordogált, de egy igen sok "fő"szereplős történetben, ahol minden karakter majdnem egyforma "fontos", kell időt hagyni arra, hogy a néző megismerje az adott karaktert. Ez szerintem igen jól sikerült, még ha tök laikus lennék is (pedig nem vagyok :P ), elég jó képet kapnék arról, hogy melyik szereplő miféle jellem. A "ki kinek a kije" az egy fogósabb dolog, de talán nem annyira fontos, mint az, hogy az illető kicsoda is igazából, a rokoni viszonyok majd tisztázódnak később, szerintem.

Nem sokan említették meg, de szerintem a legeslegnagyobb erőssége a sorozatnak a parádés (noha nem hivalkodó!) színészi játék. Egy-egy rövid gesztus annyi mindent el tud árulni... Catelyn szemvillanása Robbnak a lakománál, Sansa rövid vállrántása a "Hol a húgod?" kérdésre, mind-mind beszédesebben árulkodnak az egymás közti viszonyról, mint megannyi narráció. Rengeteg kedvenc jelenetem lett hirtelen :D Remélem ezt az egyszeri néző is észreveszi, és tudni fogja, hogy ez itt bizony nem a kardozásról meg a tűzgolyóhajigálásról szól, hanem bizony, emberi drámákról, még ha a körítés talán kicsit szokatlan is a mai ember számára.

Színészekről szólva, toronymagasan kiemelném Mark Addyt (aki talán előzetesen a legtöbb kritikát és lesajnálást kapta), aki briliánsan kerülte el, hogy azonnal beskatulyázódjon az "élveteg kövér disznó" kategóriába, gyönyörűen mutatta meg, hogy Robert bizony ennél jóval árnyaltabb figura (és az igen sajátos formális vs informális viszonya Neddel szerintem az egyik fő humorforrás volt a részben).
Catelyn a másik nagy kérdőjel volt, nem csak nekem, hanem a rajongók többségének, továbbra is tartom, hogy szerintem túl öreg(nek néz ki), külsőre és habitusra Jennifer Ehle sokkal jobb lett volna, de a korát leszámítva abszolút tökéletesnek jött le nekem. Mind a gyerekeihez, mind a férjéhez, mind az Északhoz fűződő viszonya nagyon szépen jött át a jelenetein. (És külön nagyon tetszett az a kis grimasza, amit akkor vágott, mikor Sansa Joffreyról áradozik neki :mrgreen: ).
Kit Harrington se lesz rossz, szerintem, amennyire emlékszem a Stark házban azért Jon Snow eléggé olyan kis színtelen-szagtalan kis pukkancs volt, ez most abszolút stimmelt, várjuk a továbbiakat :)
Továbbá itt és most ki kell jelentenem, hogy menthetetlenül szerelmes vagyok Emilia Clarke-ba, ennek megfelelően képtelen vagyok elfogulatlanul nyilatkozni :D <3 Viccet félretéve szerintem ő is abszolút a helyén volt, mondjuk a "állunk és patetikusan, szomorú bociszemekkel nézünk a távolba" jeleneteket én kicsit ritkítottam volna, mert elég öncélú...
Hogy negatívumokat is említsek, a prológus hemzsegett a hibáktól. :roll: Mindenfélétől... Nem megyünk ellenséges vidéken egyedül felderíteni, ha tél van és hideg, akkor az embernek látszik a lehellete, stb-stb... És a mai napig nem értem, hogy a félőrült Will hogyan került át a Fal déli oldalára...
Na mindegy...

A másik nagy előzetes félelmem a szintén meglehetősen ambivalensen értékelt zene volt. Erről azt kell mondanom, hogy nem rossz. Nem is kifejezetten jó (a főcímzene pl tipikusan az, ami lehetne nagyon jó is, csak épp Djawadiból hiányzik az a kis szikra, ami belerakja a szükséges plusszt), de abszolút kellemes, és nem vonja el az ember figyelmét. (A Deres első megpillantásakor hallható kb négy ütem pedig még kifejezetten szép is, kár, hogy annyiban marad :P )

Summa summarum, nekem nagyon tetszett, várom a jövő hétfőt!

Utolsó szerkesztés: 13 éve 8 hónapja által.

Több
13 éve 8 hónapja #396510 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
Felagund, légy szíves, add már meg az admini regisztrációs mailt a GOT-fórumon. :)

Több
13 éve 8 hónapja #396509 Írta: Felagund

Dreamer_KF írta: A sorozattal alapvetően elégedett vagyok, az HBO ismét "megmutatta".

Mondjuk mintha Hodor feltűnően keveset szerepelt volna..őő..semennyit? :)

Ott állt a második sor jobb szélén amikor Starkék fogadták Robert királyt ;)

Több
13 éve 8 hónapja #396508 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
Megnéztem, és teljesen elbűvölt. (L) Nem is pontozom, mert nem is tudnám. Túl elfogult vagyok. :D

A színészek mind remek választások voltak, Cat-et kell még egy kicsit szoknom. Mindenkivel elégedett voltam. Mark Addy remekül hozza Robert királyt és Sean Bean Eddardot, Maisie Arya szerepében pedig igazi csibész, remélem nem lesz olyan néző, aki nem kedveli. :)

Pozitívum, hogy bár sokan nem voltak kibékülve Kirt Haringtonnal az előzetesek alapján, de szerintem remekül fogja hozni Jon karakterét. Ez ugyanúgy igaz Harry Lloydra, már most hozza a frusztrált és sértett sárkányivadékot.

Ahogy sokan elmondták, Tyrion szerepét tényleg Peter Dinklagenek írták, és úgy érzem ez igaz Nicolaj Coster-Waldaura is Jaime esetében. :)

A zene egyes helyeken nagyon jó volt, máshol nem is igazán vettem észre.

A főcím, áááááááááááá, kétszer is megnéztem, röhtön egymás után. nem tudom ki találta ki ezt a térképes megoldást, ahogy végigszállnak Westeros és Essos felett, de ez eszméletlen jól sikerült.

Páran kicsit lassúnak érzeték az első részt, nos, nekem, mint olvasónak inkább kicsit gyors is volt, de ez a sorozatosításból ered. Annyiban egyetértek velük, hogy a nézőknek ez kicsit lassú lehet, mert, ahogy a könyvben, itt is a világ és a szereplők bemutatása teszik ki az első etapot.

Az igazi sava-borsa az egésznek még csak ezután következik, és akik olvasták, tudják, hogy mekkora király karakter Kisujj és Varys. :D

Tetszettek a hozzáírt családias jelenetek, különösen, ahogy Cately jelzett Robbnak, hogy ideje Aryát eltüntetni a színről. :D (L)

És..és...Emilia Clarke gyönyörű. (L) :)

Apa és az öcsém egyelőre azon az állásponton vannak, hogy megnéznek még egy részt. Az öcsém azt mondta, kicsit zavaros volt, mert túl sok a szereplő, és azt hiányolta, hogy narrátor jelleggel egy kicsit kb. tíz percben bemutassanak valamit a világ múltjából - és eme kritikában van egy jogos szempont. A LOTR esetében is rááldoztak a műsoridőből, hogy azoknak a nézőknek is legyen egy kis rálátása, akik nem ismerik a világot és a könyvekben részletesen leírt történelmét.

Ez a szempont azért érdekes, mert a második résznek olyannak kell lennie, hogy valóban megfogja a nézőket.

Nagyon kíváncsi leszek, mert a többséget szerintem nem az olvasók teszik ki.

A főcímmel kapcsolatban olvastam jó kommenteket:

Nereus

Az a hihetetlen, hogy milyen kis apróságokat belecsempésznek a rajongók kedvéért. Figyeljétek meg az intro sequence-ben az égő gömb körül pörgő fémkereten elmesélik három domborművön a Bitorló háborúját. Első képen a Targaryen sárkány felégeti a királyságot, a másodikon a szarvas, a farkas és az oroszlán leteríti a sárkányt. Végül a harmadikon minden ház behódol a koronás szarvasnak. :) Fantasztikus

Ezt észre sem vettem, pedig tényleg! :) Milyen jó szeme van egyeseknek! :)

Sixy

...amennyire én tudom (nekem ez abból már kiderült, amit láttam a sorozatból), a történet az egymással civakodó, hatalomra törő házak intrikáitól hemzseg. Az intrikák és érdekek szövedéke egy igen bonyolult gépezethez hasonlít, és egész küzdelem olyan, mint egy nagyon összetett játék, (gondolom, ezért is "Game of Thrones" a cím), a főcím a játéktábla-szerű térképpel és a fogaskerekekkel kiemelkedő építményekkel számomra éppen ezt jeleníti meg zseniálisan. Szóval szerintem több mint egy "jól néz ki".

:)

Több
13 éve 8 hónapja #396507 Írta: Dreamer_KF
A sorozattal alapvetően elégedett vagyok, az HBO ismét "megmutatta".

Mondjuk mintha Hodor feltűnően keveset szerepelt volna..őő..semennyit? :)

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
13 éve 8 hónapja #396479 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
A régi isteneknél teljesen kimaradt az 'ő' betű. Fentebb látom, hogy nem alapvetően a betűtípussal van a baj, szóval szerintem hegesszetek rajta valamit :)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
13 éve 8 hónapja #396460 Írta: Elendur Parmandil

Metaflora írta:

Alyr Arkhon írta: Amúgy nem teljesen jogos, a régi kiadású Trónok Harcában még sok helyen vasfát ír, már ha az ugyanaz mint a varsafa...

A vasfa az egy egészen másik fafajta, nem?

De, az eredetiben is különbözik: ironwood (vasfa) és weirwood (varsafa).

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Több
13 éve 8 hónapja #396454 Írta: Metaflora

Alyr Arkhon írta: Amúgy nem teljesen jogos, a régi kiadású Trónok Harcában még sok helyen vasfát ír, már ha az ugyanaz mint a varsafa...

A vasfa az egy egészen másik fafajta, nem?

Több
13 éve 8 hónapja #396452 Írta: Felagund
Én jobb' szeretem a varsafát, majd ha lesz itt is javított kiadás, majd jó pénzért elvállaljuk, hogy kijavítjuk :D :D

Több
13 éve 8 hónapja #396450 Írta: Alyr Arkhon

Felagund írta: Majd később bővülnek, csak mivel ez alapvetően filmes oldal, nem akarunk nagyon előreszaladni ;)

A varsafa jogos, aztat javíttyuk

Elendur: ja, tessék beléjük írogatni :D :D

Amúgy nem teljesen jogos, a régi kiadású Trónok Harcában még sok helyen vasfát ír, már ha az ugyanaz mint a varsafa...

ezért is volt a rákérdezés.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 8 hónapja #396448 Írta: Felagund
Majd később bővülnek, csak mivel ez alapvetően filmes oldal, nem akarunk nagyon előreszaladni ;)

A varsafa jogos, aztat javíttyuk

Elendur: ja, tessék beléjük írogatni :D :D

Több
13 éve 8 hónapja #396429 Írta: Alyr Arkhon
Felagund: Azért a régi istenekről szóló részt elég rövidre zártad a gameofthrones.hu-n, ennél azért többet tudunk, lásd az öregasszonyt akivel Bericék beszélnek Istenszem mellett (nekem valami sziget rémlik, sok-sok kivágott fa tönkjével), Öreg Nan is mesélt asszem ezekről, na meg ne feledjük a zöldlátók, bőreváltók és a fák szemeinek összefüggését...

A weirwood meg most vasfa vagy varsafa?

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 8 hónapja #396421 Írta: Elendur Parmandil

Felagund írta: Egyébként ha hirdethetem:

Pofás új oldal (és fórum!!!), szépen gyarapodó tartalommal ;)

www.gameofthrones.hu

Ahogy álláshirdetésekben szokták mondani, fiatalos, dinamikus csapat, sok szeretettel várja az új tagokat ;)

A topikok felét te nyitottad :D

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Több
13 éve 8 hónapja #396412 Írta: Felagund

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta:
Ez viszont egész jó, csak kicsi a kép. :)

Westeros.org az westeros.org ;)

Tessék, ehun-e nagyobban ;)

Több
13 éve 8 hónapja #396408 Írta: Felagund
Egyébként ha hirdethetem:

Pofás új oldal (és fórum!!!), szépen gyarapodó tartalommal ;)

www.gameofthrones.hu

Ahogy álláshirdetésekben szokták mondani, fiatalos, dinamikus csapat, sok szeretettel várja az új tagokat ;)

Több
13 éve 8 hónapja #396407 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Elendur Parmandil írta: Melyik rajongói címer nem tetszik?

Ez sem , ez sem (ez különösen béna) és ez sem (ez már-már közelít). :lol: Valahogy egyik sem az igazi.

Ez viszont egész jó, csak kicsi a kép. :)

Igazából kivárom az HBO-sat. :D Rohadt jók lettek a logók, igazán megcsinálhatták volna a Tyrelleset és Martelleset is. :)

Több
13 éve 8 hónapja #396406 Írta: Elendur Parmandil
Melyik rajongói címer nem tetszik?

Azt hiszem, végül én is csináltatni fogok, de az HBO-s Stark illetve Targaryen pólók nagyon pofásak, azokat szerintem megvetetem. :D

Több
13 éve 8 hónapja #396405 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Elendur Parmandil írta: Pólóból nekem Martell kéne... :D Szerintem mindegyiket megveszem majd/csináltatok, a biztonság kedvéért. Pár száz dollár ide-oda, nem számít. :D

Nekem is Martelles kellene, de a rajongói címer nem tetszik.

Pólót pl. itt Jászberényben pár ezresért lehet csináltatni, ráadásul az üzlet olyan technológiával viszi bele a pólóba (legalábbis ezt állítják), hogy a szálakba beleégetik a képet, ahol az van, és így nem kopik le.

Szóval olcsóbban kijössz, ha csináltatod és úgyis tökéletes. :)

Szerk.: Mekkora királyság lenne már, ha megkérdeznék, hé, te, mit jelent az szöveg ott az oroszlánfej alatt.

Erre én mondhatnám: Halld üvöltésemet! :lol:

Több
13 éve 8 hónapja #396404 Írta: Elendur Parmandil
Pólóból nekem Martell kéne... :D Szerintem mindegyiket megveszem majd/csináltatok, a biztonság kedvéért. Pár száz dollár ide-oda, nem számít. :D

Több
13 éve 8 hónapja #396402 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
Lehet, hogy teásbögrét is csináltatok majd. "Varázsbögrét" - ez olyan, hogy akkor mutatja meg a képet, amikor a forró tea benne van. :) Pl. a fekete bögre kifehéredik.

Ez lesz a Greyjoyos. :D Hihi!

A pólók meg Lannister és Arryn. :)

Több
13 éve 8 hónapja #396401 Írta: Elendur Parmandil

Felagund írta: kupa (Baratheon)

Jó is úgy inni, hogy azt látod: "Ours Is The Fury" :D

Több
13 éve 8 hónapja #396381 Írta: Elendur Parmandil
Utállak... :P :evil:

Én is meg fogom rendelni. :P A születésnapomat elárasztják majd az HBO-termékek.

Több
13 éve 8 hónapja #396379 Írta: Felagund
Nekem, ha minden igaz, hamarosan úton lesz két póló (Lannister, Greyjoy) és egy kupa (Baratheon) egyenesen Ámerikából... :D

Utáljatok... :P 8-)

Több
13 éve 8 hónapja #396336 Írta: Elendur Parmandil

Felagund írta: Bericet speciel simán ki lehet nyírni az első évadban, őt ez annyira nem befolyásolja :D ;)

:lol:

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Egyébként lehet, hogy nyáron csináltatok magamnak pár pólót. :D Pl. Targaryeneset, Lannistereset*, Greyjoyosat*, Arrynosat*, no meg Starkosat. :D

Én lehet, hogy megveszem az HBO-s pólókat, nem rosszak, de a csináltatás is jó ötlet.

Amúgy én az a típus vagyok, aki nyavalyog Bombadil miatt. :P :D

Több
13 éve 8 hónapja #396335 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Elendur Parmandil írta: Szerintem Martin itt teljesen feltételes módban beszélt. "Van egy szereplő, aki először jelentéktelennek látszik (pl. Beric), így a rendező simán kiírja az első évad során - közben a második vagy harmadik évadban adott szereplő már kulcsfontosságú lenne." GRRM az ilyen bakikat szeretné megakadályozni illetve egyeztetni ez ügyben a rendezőkkel. (Persze ez szigorúan szvsz. :D )

Nem olyan szvsz az, hajlok az egyetértésre veled. :) Ezért is linkeltem azt a kommentet, amit, hogy Martin igazából semmi egyértelműt nem állít.

Úgyhogy nem hiszem, hogy túlzottan aggódni kellene, ennek ellenére nagyon remélem, hogy nem lépnek nagy hülyeséget az írók :D , viszont nem hinném, hogy az eddigiek tükrében bármi agyatlanságot csinálnának. Martin is elégedett, azt nyilatkozta, hogy a kisebb változtatások az adaptációból erednek, és csak a kőfanok nyavalyognak Bombadil Toma hiányán. :D

Egyébként lehet, hogy nyáron csináltatok magamnak pár pólót. :D Pl. Targaryeneset, Lannisterset*, Greyjoyosat*, Arrynosat*, no meg Stakosat. :D

Kár, hogy nincs Martell* logó. Az lenne az első. :D

* Hogy néznének már az utcán. :lol: Halld az üvöltésem (Hear Me Roar), Mi nem vetünk (We Do Not Sow), Hatalmas, mint a becsület (As High As Honor) és Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik (Unbent, Unbowed, Unbroken).

Angolul sokkal kifejezőbbek, mert rövidek, tömörek, és ááá. :D Olyan cool szövegek. :D :lol:

A Greyjoyoson kívül e másik háromban menni az utcán ráadásul egy kicsit nagyképű is lenne. :D :twisted: :mrgreen:

Több
13 éve 8 hónapja #396332 Írta: Felagund
Bericet speciel simán ki lehet nyírni az első évadban, őt ez annyira nem befolyásolja :D ;)

Több
13 éve 8 hónapja #396331 Írta: Elendur Parmandil

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: The main concern that I flagged David and Dan with was … what I call “the butterfly effect” … there are many minor characters that appear, and it looks as though, “OK, we can cut this character.” … But then in Book 3, that character has a huge role to play … I try to tell them about it. Sometimes they address it, sometimes not, in which case, two seasons from now, if we’re still on the air, we’ll see how they deal with that.

(...)

Na, most döntse el az ember, hogy és mint van. :D

Mostan tényleg kiírnak egy kulcsszereplőt, vagy sem?

Szerintem Martin itt teljesen feltételes módban beszélt. "Van egy szereplő, aki először jelentéktelennek látszik (pl. Beric), így a rendező simán kiírja az első évad során - közben a második vagy harmadik évadban adott szereplő már kulcsfontosságú lenne." GRRM az ilyen bakikat szeretné megakadályozni illetve egyeztetni ez ügyben a rendezőkkel. (Persze ez szigorúan szvsz. :D )

Több
13 éve 8 hónapja #396330 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
WiC.net - D&D more ruthless than GRRM

Nos, itt arról írnak, hogy egy olyan karakter fog meghalni az első évadban, aki az írott formában csak a harmadik kötet vesztenél ez az életét.

Először Martin is csak annyit közölt, hogy férfi karakter lesz. Aztán még ennyit sejtelmesen kijelentett:

The main concern that I flagged David and Dan with was … what I call “the butterfly effect” … there are many minor characters that appear, and it looks as though, “OK, we can cut this character.” … But then in Book 3, that character has a huge role to play … I try to tell them about it. Sometimes they address it, sometimes not, in which case, two seasons from now, if we’re still on the air, we’ll see how they deal with that.

A kommentek között megy a találgatás, a legtöbben Tywin Lannister-Lord Rickard Karstark-Beric Dondarrion-Hoster Tully vonalon haladnak (Hoster esetében a "huge role to play" nem áll fenn...), sőt még Roobot is emlegetik...

Tywin, Robb és Beric egyaránt hajmeresztő lenne, hisz mindegyik a történet főbb olyan szereplői, akiknek lényges történet-száluk van.

Ki lehet az? Valaki Westeros.org-ról a halállistát: List of death , a harmadik könyvben kilencvenhét halál van. :O

Valaki azonban felhívja a figyelmünket, hogy vegyünk egy mély lélegzetet:

"ARGH NO NO NO PLEASE EVERYONE STOP AND TAKE A DEEP BREATH.

The way Hear Me Roar summarized those linked articles was a little confusing, and people are jumping to some wrong conclusions. GRRM did NOT say that this particular character has a large role in book 3– and he did NOT say that D&D made this particular change in order to compress the story.

The first part was a hypothetical situation that GRRM brought up, something that he said could potentially happen with lots of characters if he didn’t communicate well enough with D&D. And the second part was totally a guess by Elio, who was trying to think of reasons why D&D might be killing off characters early in general.

Elio/Ran has posted several clarifications since then, to say that he’s been told it’s “a VERY MINOR character”, i.e. very unlikely to have any real effect on book 3. Unfortunately, as soon as he got the rumor storm calmed down a little on that board, HMR started a new one here…"

Na, most döntse el az ember, hogy és mint van. :D

Mostan tényleg kiírnak egy kulcsszereplőt, vagy sem?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.568 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére