- Köszönetek: 0
Állatbarátok
- Vikil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Silima
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Niph/Elentári írta: Hmmmm...
Régen jártam erre és lenne is kérdésem, illetve kérésem.
Írja le vki hogy melyek azok a kutyafajták amelyek tuti nem golyoznak be.
Oka: A kutyánk hétvégén sajna megharapta apát, amikor megfogta hogy, nehogy az ismerősőkre ugráljon......
Olyan kutyafajta nincs.
De szvsz a keverékeknél kisebb az esély mert nincsenek túltenyésztve.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Niph
- Nem elérhető
Régen jártam erre és lenne is kérdésem, illetve kérésem.
Írja le vki hogy melyek azok a kutyafajták amelyek tuti nem golyoznak be.
Oka: A kutyánk hétvégén sajna megharapta apát, amikor megfogta hogy, nehogy az ismerősőkre ugráljon......
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Silima
- Nem elérhető
Celebriel írta: A macskám elkezdett fürödni... :eek4:
Ez normális???!! Magára borítja a vízzel teli locsolókannát, beleugrik az esővizes hordóba, stb...
Sztem normális. Sok macska szereti a vizet, ha nem a gazdái akarják belegyömöszölni a fürdőkádba...
- Celebriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Drizzt írta: Működik a nyelve ?
A macskának? 8O Hát, eddig működött.
Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...
- Drizzt
- Nem elérhető
- Celebriel
- Nem elérhető
Ez normális???!! Magára borítja a vízzel teli locsolókannát, beleugrik az esővizes hordóba, stb...
- Lora
- Nem elérhető
fujj.. szemét, meg a belső szerveit, vagy belsejét vagy mittomén.. szóval csak az egybefüggő pikkelyréteg volt a múltkor is az akvárium alján...
ezek a "macskasütős" storik meg elég durvák
Gyöngycem (voltam valaha)
- Silima
- Nem elérhető
olorin.papa írta: Kicsit utánna érdeklődtem, elég igénytelenek, és szeretnek elbújni, 14-15 fokos víznél azért lehetőleg ne legyen hidegebb, akkor kezdjél aggódni, ha a hasukat látod ...
Ó igen, ma találtunk egy hasát süttető guppit... 8O Könnyeket hullatva elbúcsúztattuk...
De már láttunk pár szifót is, úgy látszik, bölcsen rájöttek, hogy a felszínhez közel melegebb a víz...
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Silima írta: Alyr, engem is érdekelne, ha nem is latinul... Nagyon jól hangzik!
Vettünk szifókat a kerti tóba. Xifó. Mexikói kardfarkú hal. Ilyesmi. Amint kieresztettük őket azonnal leúsztak az aljára, és azóta se láttuk egyiket se. A tetemüket se, ami biztató, de mégis... Van már valakinek tapasztalata a szifókkal kapcsolatban? Nekünk csak akváriumban volt eddig, és ott ugye nem olyan zavaros a víz, mint a tóban...
Kicsit utánna érdeklődtem, elég igénytelenek, és szeretnek elbújni, 14-15 fokos víznél azért lehetőleg ne legyen hidegebb, akkor kezdjél aggódni, ha a hasukat látod ...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Silima
- Nem elérhető
Vettünk szifókat a kerti tóba. Xifó. Mexikói kardfarkú hal. Ilyesmi. Amint kieresztettük őket azonnal leúsztak az aljára, és azóta se láttuk egyiket se. A tetemüket se, ami biztató, de mégis... Van már valakinek tapasztalata a szifókkal kapcsolatban? Nekünk csak akváriumban volt eddig, és ott ugye nem olyan zavaros a víz, mint a tóban...
- Meleth_lin
- Nem elérhető
Nekem egyébként van egy gyönyörűszép németjuhász kutyám. Kalóznak hívják, és júniusban lesz egyéves. Majd lehet rakok is fel róla képet...
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Semmi nem okosabb a kutyánál, több érzéke van ugyanis, mint más állatoknak, egyedül ők ismerik meg a nevüket, szeretik gazdáikat.
A kutyáknak több fajtája van, az egyik az erdő bestiáinak felkutatására(való), és elfogásárára, más a farkasok zaklatásától védi a juhnyájat virrasztván, megint más a gazdájának vagyonát őrzi, nehogy véletlenül elragadtassék latrok által, és gazdájukért a halállal is szembeszállnak, önként futnak urukkal a prédához**, gazádjuk testét még holtában is őrzik, és el nem hagyják. Nekik*** olyan a természetük, hogy ember nélkül nem is létezhetnek. "
Ezt a kis szöveget ma reggel fordítottuk le szemináriumon. egy középkori bestiáriumban olvasható. A nyelvtani helytelenségekért elnézést, próbáltam szöveghűen, mégis magyarosan és régiesen fordítani... (plusz nem volt nálam csak a szöveg meg az órai jegyzet)
A következő szócikk is a kutyákkal foglalkozik, ha van rá igény azt is begépelem (még nincs végig lefordítva).
Ha valaki kéri, begépelem latinul is...
*= itt próbálja a canist a cano (énekel) igéből levezetni
**= ez igen érdekes kis tagmondat, valószínűleg azt jelenti, hogy játszik a gazdájával
***= ti. a kutyáknak
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Silima
- Nem elérhető
Nálunk szerencsére sütés/mosás még nem volt... bár anya egyszer megállította a 90fokos mosást, mert azt hitte, belerakta a kutyát. Frissen mosott fehér uszkár volt, előrehaladott vemhes, és mikor egy percre egyedül hagytam a szobában, nyom nélkül eltűnt. Először azt hittük, kizökött, de nem. Felforgattuk a házat, anya megnézte már a mosógépet is... Végül a plüssállatok között találtuk meg. Oda is benéztem, de fehér szőrös-fehér szőrös... nem vettem észre. A frászt hozta ránk.
- Celebriel
- Nem elérhető
olorin.papa írta: A bátyám fogta a cicust a nyitott tűzhely ajtó előtt, az a bolond meg beugrott a tűzbe. Még mindig a fülemben van a sírása.
Az öreganyám meg a sütőbe sütötte meg.
A cica bent szokott melegedni a sütőben, aztán az meg rácsukódott, öreganyám meg begyújtott a kályhába. 8O Mivel tök süket volt, csak a szagra kapta fel a fejét, de akkor már mindegy volt...
ÁÁÁÁÁ!!!! :dead: Szegény, hülye, kíváncsi, lusta, fázós macskák!!!
Egyébként volt még egy hasonló, bár a kimenetele miatt viccesebb eset... Én kimostam a macskám... De semmi baja nem lett, eltekintve a betegessé váló víziszonyától... Nem vettem észre, hogy beugrott a mosógépbe, én meg nagyon ügyesen, szorgalmasan elindítottam egy mosást... Még jó, hogy elöltöltős...
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Kb. 10 éve volt egy hatalmas, csíkos, eredeti házi maccsunk, aki ritka fázós volt. Karácsony tájékán anyu sütött süteményt, és néhány percre nyitvahagyta a sütő ajtaját. Egyszerre csak egy hatalmas nyervákolásra az egész család összfutott a konyhába. Kiderült, hogy a hüle kadúrranás be akart ülni a sűtőbe melegedni, de mivel az alja még forró volt, így a tappancsait megégette. Miután a lábát lekezeltük nem volt különösebb baja, legfeljebb az, hogy onnantól tisztes távolságra elkerülte a sütöt.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Az öreganyám meg a sütőbe sütötte meg.
A cica bent szokott melegedni a sütőben, aztán az meg rácsukódott, öreganyám meg begyújtott a kályhába. 8O Mivel tök süket volt, csak a szagra kapta fel a fejét, de akkor már mindegy volt...
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Celebriel
- Nem elérhető
olorin.papa írta:
Celebriel írta: A sziámi cicákról van egy naon kellemetlen emlékem...
Bocs, ha már írtam, de... Elég durva. Mamám megsütötte... :dead:
Ez már nálunk is előfordult...
Jah, sajna komoly.
Cicus bent aludt a cseréppkályhában (jó szokása volt), és mamám nem vette észre. Simán, laza kézmozdulattal begyújtott. Macskának annyi esélye se volt, hogy a mama meghallotta volna a sírását - kiment még egy kis fáért...
Veled hogy volt?
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
- Silima
- Nem elérhető
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
- James
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Apropó, digitális macska a neten: Hol lehet ilyen oldalakat találni? Ajánlanátok egyet-kettőt?
Köszi.
Félvér Herceg
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Ez már nálunk is előfordult...
- Silima
- Nem elérhető
HE?? 8O 8O 8O : : Ezt nem mondod komolyan!! Ugye?! 8O
Anya most szeretne sziámit, csak az a baj, hogy a mostani cicánknál jobbat kívánni sem lehet. Nem mászkál el, nem megy ki az utcára... (na jó, ha nem karommal dagasztana, az még jobb lenne 8O ) és hát egy sziámi... szóval fél, hogy ellopnák. Mármint a macskát. Pedig szép állat a sziámi...
- Celebriel
- Nem elérhető
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Ime 3x Vaszil, a hüle sziámi maccs:
1x - porszivozás közben a felborított puffban,
2x - nem tudta megvárni míg a vízestálkáját letettük a földre,
3x - Szenteste az ajándékbontás közben, a már letépett csomagolópapírral és madzaggal.
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
De bizonyos helyzetekben nagyon is jó, hogy vannak már ilyenek is. Az egyik barátnőm kilánya nagyon szeretett volna kiscicát magának, de nem lehetett neki, mert az apja allergiás a macska szőrre. De, hogy mégis legyen neki, az apja keresett a Neten egy ilyen virtuális macska neveldét, és ott létrehozott [size=9:3kopr6jz](vagy tudom is, hogy hogy csinálják az ilyesmit, nekem még nem volt szerencsém hozzá) [/size]a kislányának egy cicát. A gyerek nagyon örült neki, ha már igazit nem kaphatott, de így mégis a magáénak mondhat egy macskát - azóta már 1 év eltelt, ha teheti minden nap foglalkozik a virtuális maccsekkal a gyerek.
- Silima
- Nem elérhető
Félvér Herceg: nem rossz ötlet a digitális kutya, főleg nem a szomszéd eb helyett, aki éjjel megállás nélkül, órákon keresztül ugat, és ugat, és ugat, és ugat, és ugat, és ugat... 8O És NEM SZÓLNAK RÁ!!!! Néha már felkelek és kiüvöltök neki valami gorombaságot az ablakon át...
De ha normális a kutya, akkor jobb szeretem, ha meg is tudom simogatni...