Állatbarátok

Több
19 éve 9 hónapja #244057 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Toma gazda írta: hümm kamerák kihelyezésén nem gondolkoztál?

Nem rossz gondolat!!!!! Aztán a végén Közellenség lesz szegény állatból vagy mifene???? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #244043 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Celebriel írta: Minden télen megjelenik a madáretetőnkél egy kismadárpár... És már az összes madárhatározót megnéztük, és igazából egyik képen se ismertünk rájuk! :( Olyasmi, mint a királyka... De mégsem az! Meggyvágó? Nem! :? De a macskáim éjjel-nappal vadásznak rájuk... :(
Más: a kutyám hasa piros. :( Ez mit jelenthet? Csupasz a haskója(dalmata), és eddig fekete-fehér foltos volt. Most meg vörös! Ez szerintetek...? Gomba??? Vagy a hidegtől van???

:D Ha a madárka fején korona van, és cinege méretű, akkor Királycinege! :roll: Nagyon ritka, és csak hideg télen jelenik meg... :oops: asszem :oops:

A kutyus hasa meg szvsz a hidegtől olyan...

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #244035 Írta: Celebriel
Celebriel válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Minden télen megjelenik a madáretetőnkél egy kismadárpár... És már az összes madárhatározót megnéztük, és igazából egyik képen se ismertünk rájuk! :( Olyasmi, mint a királyka... De mégsem az! Meggyvágó? Nem! :? De a macskáim éjjel-nappal vadásznak rájuk... :(
Más: a kutyám hasa piros. :( Ez mit jelenthet? Csupasz a haskója(dalmata), és eddig fekete-fehér foltos volt. Most meg vörös! Ez szerintetek...? Gomba??? Vagy a hidegtől van???

Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...

Több
19 éve 9 hónapja #244023 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Állatbarátok
hümm kamerák kihelyezésén nem gondolkoztál?

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
19 éve 9 hónapja #243984 Írta: Niph

Alyr Arkhon írta: Nem annyira kitartó, cirka fél éve hogy legutóbb hallottam -egészen tegnapig.
Egyébként meg szvsz embernek nincs ilyen hangja.

Akkor egy új madárfaj van láthatáron........ :twisted: :twisted: :twisted:
Biztos valami mutáns bagoly....na jó nem OFF-olok........ :twisted: :twisted:

Több
19 éve 9 hónapja #243981 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Nem annyira kitartó, cirka fél éve hogy legutóbb hallottam -egészen tegnapig.
Egyébként meg szvsz embernek nincs ilyen hangja.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #243980 Írta: Niph

Alyr Arkhon írta:

Niph/Elentári írta:

Alyr Arkhon írta: Tegnap éjfél körül újra jelentkezett a házunk melletti kiserdőben élő "jeti". (mi inkább Harp-madárnak hívjuk egy scifi novella alapján... )
A hugom teljesen megrémülve jött be. (nem láttuk, csak hallottuk)

Továbbra is olyan hangokat ad ki, mintha egy ember sikoltozna, de erre inkább csak emlékeztet.
Tegnap vhol a temető mögött lehetett, nem túl messze a háztól. (a hugom megijedt hogy valami élőholt vagy szellem, - hiába kicsit sok Stephen Kinget olvas)
A kutyák továbbra sem izgatták magukat nagyon miatta.

Nem lehet hogy csak valaki szorakozik??????????? :twisted: :twisted: :twisted:

Éjfél körül mínusz kilenc fokban, bokáig érő hóban?
(másrészt ha ez lenne akkor szvsz a kutyák ugattak volna mint a fene.

Vannak még elvetemült """Állatok=emberek a világban""""
Ha meg állat akkor elég kitarótan tud riogatni vagy mi fene..... :oops: :oops: :oops:

Több
19 éve 9 hónapja #243976 Írta: Alyr Arkhon

Niph/Elentári írta:

Alyr Arkhon írta: Tegnap éjfél körül újra jelentkezett a házunk melletti kiserdőben élő "jeti". (mi inkább Harp-madárnak hívjuk egy scifi novella alapján... )

Továbbra is olyan hangokat ad ki, mintha egy ember sikoltozna, de erre inkább csak emlékeztet.
Tegnap vhol a temető mögött lehetett, nem túl messze a háztól. (a hugom megijedt hogy valami élőholt vagy szellem, - hiába kicsit sok Stephen Kinget olvas)

Éjfél körül mínusz kilenc fokban, bokáig érő hóban?
(másrészt ha ez lenne akkor szvsz a kutyák ugattak volna mint a fene.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #243970 Írta: Niph

Amúgy megha a madaraknál tartunk.... Mostanában nálunk is megjelentek bizonyos kis madarak úgy néz ki mintha cinege lenne csak piros a hasa és nem sárga.
A másik madárfajta meg akkora mint egy galamb de mégse úgy néz ki. A feje hasonlít a sólyoméhoz de mégse az?????? :?: :?: :?: :?: :?:

Több
19 éve 9 hónapja #243907 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Ancalima Anarórë írta: Silima: Magának letépte??? Ez hogy jött össze?? 8O

Hát gondolom beakadt vmi deszkák közé. Most a konyhában lábadozik, és búsan vonít, mert közénk akar jönni. Hohohogyisne, szétszedné a lakást!

Több
19 éve 9 hónapja #243902 Írta: Olorin.papa

Ha a kutyákat nem zavarta, akkor nem jeti :roll: Biztos valamiféle madár...

Több
19 éve 9 hónapja #243896 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Alyr Arkhon\n

Tegnap vhol a temető mögött lehetett

Klassz helyen laktok... ;) :D
Silima: Magának letépte??? Ez hogy jött össze?? 8O

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 9 hónapja #243864 Írta: Alyr Arkhon
Tegnap éjfél körül újra jelentkezett a házunk melletti kiserdőben élő "jeti". (mi inkább Harp-madárnak hívjuk egy scifi novella alapján... )

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #243802 Írta: Silima
Emberek, én ennyi fenyőrigót meg csonttollú madarat még sosem láttam egyszerre! Elöntötték a kertet, zabálják a csipkebogyót... Csupa piros pötty a hó, olyan, mintha véres lenne...
Meg véres is...
A kopónk letépte az egyik körmét a hátsó lábáról... nagyon vérzett, olyan volt az udvar meg a konyha, mint egy látványmészárszék... 8O de az állatorvos összevarrta a kérdéses artériáját, de addigra már mindent sikerrel összekent...

Több
19 éve 9 hónapja #243579 Írta: Vewy
Vewy válaszolt a következő témában: Állatbarátok
kedves gillotth, jajdehogyis!
csak tisztában vagyok vele, milyen nagy hiba az állatok antropomorfizálása, mégis néha még magam is rajtakapom

Több
19 éve 9 hónapja #243575 Írta: Silima

Alyr Arkhon írta: Vagy rakj ki több helyre magokat és minden helyre csak nem megy oda enni egyszerre ez a madár.
Egyébként a viselkedése majdnem a verébre vall, csak az nem, hogy néha magányosan jön, és persze a leírás is mást mutat.
Keresztkérdés: Saccperkábé milyen környezetben laksz, és hova tetted az etetőt? Melyik a legközelbbi hely ahol vadon élhetnek madarak és az mileyn tipusú (ártér, erdő, rét)?

Jujjj de ravasz ;) :lol:
Gondolom, valamely pintyféle, bár nem akarlak befolyásolni. Csíz a csupasz körtefán :) Na jó, nem. :oops:

Több
19 éve 9 hónapja #243571 Írta: Alyr Arkhon
Vagy rakj ki több helyre magokat és minden helyre csak nem megy oda enni egyszerre ez a madár.
Egyébként a viselkedése majdnem a verébre vall, csak az nem, hogy néha magányosan jön, és persze a leírás is mást mutat.
Keresztkérdés: Saccperkábé milyen környezetben laksz, és hova tetted az etetőt? Melyik a legközelbbi hely ahol vadon élhetnek madarak és az mileyn tipusú (ártér, erdő, rét)?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #243567 Írta: Silima

gilloth írta: Madárbarátok, segítséget kérek szépen!! :o :)

a madáretetőnkre eddig széncinkék jártak, akiket nem nehéz felismerni ;) (szépek :P olyan fura érzése van az embernek, mintha vki megtervezte volna a kinézetüket ;) ) de két-három napja jöttek másféle madarak is. Elsőre szürkésnek tűntek, de jobban nézve olyan piszkossárga, a hasa alul inkább sárga és a szárnyában vannak olyan élénk citromsárga színű tollak. Amúgy kb u.akkora mint a cinege, de karcsúbb, és nem úgy eszik. A cinege- nemtommér - csak felkap egy magot és elvonul vele egy ágra. Ez a másik madár beül az etetőbe és csak lazán eszik amíg akar :P , aztán elrepül. Néha el is zavarja a cinegéket ha azok épp magért jönnének, mikor ő ott van. Néha egyedül jön, néha többen is vannak.
Nem tudja vki milyen madár lehet ez?

Énszerintem zöldike... bár így látatlanben elég nehéz :P A verebek is úgy esznek, hogy betottyannak a magok közé és tömik a fejüket - amivel sztem nincs baj. Ha nagyon zavar, szerezz/készíts olyan etetőt IS, amin alul van egy kis nyílás. Azon csak a cinke tud bemenni, könyv szerint, illetve nálunk is jól bevált. De ha ilyenből etetsz, akkor jó lenne, ha tennél pl. ablakpárkányba is magot, mert a többi madár is éhes. Valóban, a cinkék nem tűnnek olyan talpraesettnek... de nekem még a verebekkel és a házigalambokkal sincs semmi bajom, ha odajönnek kajolni az ablakba.

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 9 hónapja #243556 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Vewy, jól gondoltad: NEM ítéltem meg ;) csak azért írtam le a viselkedését hátha segít vkinek felismerni. [size=9:3q8fjq8o](Amúgy ezen az alapon a cinegéket is megítélhetném, mért nem esznek eccerre, mert van h csak egy van ott?) [/size]De mint mondtam, NEM teszem. :) Tudom, h az állatokat nem lehet és nem is szabad emberi erkölcsi mérce szerint nézni. :) szal cak leírás nem ítélet akart lenni....
[size=9:3q8fjq8o]Remélem, a válaszomat nem érzed úgy h veszekedni akarok v ilyesmi. :) Mert persze h nem. :) [/size]

Több
19 éve 9 hónapja #243544 Írta: Vewy
Vewy válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Nem tudom, milyen madár ez, majd más megmondja, de ne emberszemmel ítéld meg. Tudom, még nem tetted, de ne is :)
Nem rosszabb élőlény mint a cinke, csak mert kitúrja a cinkét

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 9 hónapja #243540 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Madárbarátok, segítséget kérek szépen!! :o :)

a madáretetőnkre eddig széncinkék jártak, akiket nem nehéz felismerni ;) (szépek :P olyan fura érzése van az embernek, mintha vki megtervezte volna a kinézetüket ;) ) de két-három napja jöttek másféle madarak is. Elsőre szürkésnek tűntek, de jobban nézve olyan piszkossárga, a hasa alul inkább sárga és a szárnyában vannak olyan élénk citromsárga színű tollak. Amúgy kb u.akkora mint a cinege, de karcsúbb, és nem úgy eszik. A cinege- nemtommér - csak felkap egy magot és elvonul vele egy ágra. Ez a másik madár beül az etetőbe és csak lazán eszik amíg akar :P , aztán elrepül. Néha el is zavarja a cinegéket ha azok épp magért jönnének, mikor ő ott van. Néha egyedül jön, néha többen is vannak.
Nem tudja vki milyen madár lehet ez?

Több
19 éve 9 hónapja #243516 Írta: Beren
Beren válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Egy barátomnak van egy kutyája, akit régebben mindig akkor vittek sétálni, amikor véget ért a Barátok Közt. És a kutya tudta, hogy közben van egy reklám, szóval nyugodtan feküdt a helyén, de amikor másodszor szólalt meg a zene ami a film végét jelenti, már ugrott is. Aztán átrakták a filmet más időpontra, de a kutya akkor is sétálni akart a film végén. Nagyon figyeltek, hogy a film vége felé már kézben legyen a távirányító, hogy a zene kezdetekor át tudják kapcsolni, de a kutya előbb tudta mikor lesz vége, mert egy perccel a zene előtt már ugrált hogy irány sétálni. Ami még jól meg tudta kavarni a dolgokat az az volt, hogy néha nem tudták nézni a sorozatot, olyankor felvették videóra. Amikor visszanézték, a kutya akkor is sétálni akart. :D

Barátságot kötött a madarakkal meg a vadakkal, s azok segítették és nem árulták el, s attól kezdve Beren nem evett húst.

Több
19 éve 9 hónapja #243449 Írta: Alyr Arkhon

Narmo Poice írta:

Alyr Arkhon írta: A régi kutyám felismerte a GyU zenéjét.

Idomítottad? :D

Nem.
Még réges-régen, amikor még élt (ez általában előfeltétele annak hogy zenét hallgasson) és beteg volt eccer eléggénagyon akkor bent volt az előszobában infúzióval meg minden, én meg éppen akkor vettem/kaptam meg a FotR zenéjét kazettán és látástól vakulásig hallgattam.
A Black Rider részre még idény nyáron is felkapta a fejét.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #243446 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Narmo Poice írta:

Bandika kedves (a macskám, aki még nem tudná :D ) is felismert valamilyen filmzenét, de már sajnos nem emlékszem, melyiket. Azt tudom, hogy Mozartot is szereti, mert gyakran bejött, ha azt hallgattam, de egyébként nem is szokott a szobámba jönni, tehát bizonyára a zene hatott rá... :) ))

"Well, I'm back."

Több
19 éve 9 hónapja #243442 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Több
19 éve 9 hónapja #243424 Írta: Alyr Arkhon

Niph/Elentári írta: Olorin.papa: Oké oké értem én!!!!!!

Amúgy az macsekomnak mostanában az a mániája hogyha szól a szobámba a zene fogja magát bemegy és elterül az ágyamon. Erre én fogom és kirakom a szobából de egy perc múlva már ott is van........... :twisted: :twisted:

Muzikális cicc.
Sztem nem bajaz.

A régi kutyám felismerte a GyU zenéjét.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #243392 Írta: Niph
Olorin.papa: Oké oké értem én!!!!!!

Amúgy az macsekomnak mostanában az a mániája hogyha szól a szobámba a zene fogja magát bemegy és elterül az ágyamon. Erre én fogom és kirakom a szobából de egy perc múlva már ott is van........... :twisted: :twisted:

Több
19 éve 9 hónapja #243388 Írta: Olorin.papa

Niph/Elentári írta:

olorin.papa írta: Talátam néhány érdekes képet:
www.vicclap.hu/pic/3490/
www.vicclap.hu/pic/4581/
www.vicclap.hu/pic/1042/
www.vicclap.hu/pic/4828/

előre is bocsi... :oops:

Jézus!!!! Szegény cica!!!!!!! Ez ez ............ állatkínzás!!!!!!!Szegény macsek!!!!!!!!!!! :evil: :cry:

:roll: Mielőtt megennétek, NEM így tárolják a macsekot, csak a cicakiállításon egyszer felemelték... :evil:

Több
19 éve 9 hónapja #243374 Írta: amberblood
amberblood válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Phaedra/Namarie írta: Állataitok mit szólnak a hóesésnek?

a macsek megtámadta a havat is... :roll:
lökött cica :wink:

"Szép a tavasz és szép a nyár is,
de szebb az ősz s legszebb a tél..."

/J.A./

Több
19 éve 9 hónapja #243286 Írta: Alyr Arkhon
Az egyik kutyám (az idősebb) szokás szerint bement a házába, hogy addig aludjon amíg el nem olvad a hó (ez nem szokott összejönni, de a szándékot értéklejük) és csak ritkán jön ki, a fiatalabb meg tegnap a legvadabb hóesésben amikor a nyolcperces út alatt a hó sapkát alkotott a fejemen kint várt a kapunál és ugrált meg minden, viszont valami miatt egyáltalán nem evett este. (ez nem tetszik, eddig mindig evett. hóban, esőben, bármikor. még a hurkazsíros kenyeret se kérte) Az orra nedves volt, tehát nem volt lázas, a viselkedése se mutatott semmit, de akkor se tetszett.
A macskák csak etetésre jöttek elő, így róluk nem tudok nyilatkozni.
A botsásákák agyának szerintme túl sok szótagból áll a "Hó".

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.144 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére