Beszélgetések
- Zsodoo
- Látogató
Szerintem pedig én fiatalabb vagyokRatzkha írta: Ingwea:
A táborban biztos, hogy nem te leszel a legfiatalabb, a nemzetségben azt hiszem igen. De nem hiszem hogy ez számítana bármit is azon túl, hogy a te gondolataid lesznek így a legfrissebbek...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Alapértelmezés szerint valóban szófaragó leszek, de közben elvállaltam egy felkérést, így a Krónikusok külsőseként fotó- és videóküldetést is teljesíteni fogok időnként. Az utóbbival kapcsolatban Icke arra kért, hogy különösen a Hetedik Napon legyek segítségére - feltételezem, hogy ennek az okáról többet tudsz, mint én
Hányat kell még aludni?
- Nellas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Gödörásás? Ja, hogy ilyen rend nincs. A dalárdában leszek, tavaly is ott voltam és imádtam. Ez az egyetlen olyan elfoglaltság a rendi kínálatokból (és talán még a kézműves), amit képes vagyok órákon át művelni, anélkül, hogy megunnám. Nagyon lelkes vagyok, remélem sok jó dalt fogunk tanulni amivalRatzkha írta: Nellas: Egy régész számára melyik rendi foglalkozás lesz érdekes?
"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Nemcsak te csábultál el. (Bár az én szokásos rendem amúgy sem indul idén.)Stara írta: Idén kézműveskedek, de kedvenc 'húgom' Niph táncol helyettem is. Annyira megtetszett a kézműves kínálat, hogy elcsábultam.
Egyébként a kézműves rend kb 1/3-a a mi nemzetségünkből kerül ki: Inez, Sári, Dorka, Viki, Telwe, Stara és én leszünk kézművesek. A többi renddel hogy állunk?
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Sil
- Nem elérhető
A kedvenc számom, a Noldor (ez még kapcsolódik is némileg a táborhoz):
The Lord of the Rings:
És persze a Bard's Song (ez ki sem maradhat):
Tears unnumbered
- Cedomir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Amúgy a Cedomirt általában K-val ejtem. Ja és ami a zenét illeti, végülis a zeneírás is egyfajta kovácsolás.
Arról nem is beszélve, hogy a zene "összekovácsolja" az embereket.
Ki vezet? MAEDHROS!
Fél kéz ... HARCRA KÉSZ!
E!
- Sil
- Nem elérhető
Nem, neki sajnos nem szabad táncolnia még jó pár hónapig, nem véletlenül tiltotta meg az orvos. Ne fájdítsd a szívét.Ratzkha írta: Valamint szeretnélek megörvendeztetni, hogy a táborban szinte biztos, hogy lesz alkalmad akár nép-, akár ír-táncolni.
Tears unnumbered
- Ratzkha
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
A noldák elvégre nem csak kovácsok: a magas művészetek és ősi tudás őrzői ők. Ki tudna náluk régibb, szebb történeteket, táncokat, dalokat?
If you'll tell anyone who will listen but you feel ignored
If nothing's really making any sense at all
Let's talk
- Ratzkha
- Nem elérhető
A táborban biztos, hogy nem te leszel a legfiatalabb, a nemzetségben azt hiszem igen. De nem hiszem hogy ez számítana bármit is azon túl, hogy a te gondolataid lesznek így a legfrissebbek...
Valamint szeretnélek megörvendeztetni, hogy a táborban szinte biztos, hogy lesz alkalmad akár nép-, akár ír-táncolni. ÉS ha kedved van, nyugodtan elhozhatod egy kedvelt hangszeredet is - (bár talán a bőgőt nehéz lenne szállítani... ) - biztos lesz rá lehetőség, hogy nemzetség szinten egymásnak énekelgessünk, zenéket mutogassunk, zenéljünk, ilyesmik.
Let's talk
- Ratzkha
- Nem elérhető
(Pláne, ha hozzávesszük, hogy hozzám is igen közel áll a hobbit-mentalitás, különösen, ami az evés részét illeti)
Egyébként ha szeretnéd, a táborban (vagy akár az összes többi MTTs rendezvényen szólítunk mi szívesen Cedomir-nak (C-vel, vagy Sz-el ejted?) vagy Dôredhel-nek. Ha szétnézel errefelé a hasonló nevek nem számítanak ritkaságnak... (Anglisztikás jóbarátodnak miért nem szóltál, hogy jöjjön táborba... )
A történetekbe rejtett mondanivalóról meg csak annyit, hogy nyilván nem tud kibújni senki a bőréből. Bár írás közben kicsit könnyebb, ha direkt arra törekszik az illető. De Tolkient elsősorban nem a görcsös kibújni akarás jellemezte, így természetesen egy igen nagy adag belekerült az ő világlátásából és általa becsült értékekből a műveibe is. Sokunk épp ezért tartja nagyra tolkien írásait. SZerintem pedig pont ez a nagyon komoly értékvállalás különbözteti meg Tolkient a miilió zsánerfantasy-tól.
A jó idő biztosított. (Tolkien Táborban az esős idő is jó idő. Ezt a tavalyi esőtánc óta tudom én is... )
Let's talk
- Ingwea
- Nem elérhető
Egy kicsit későn ugyan, de én is leadtam a jelentkezési lapot, és mivel tegnap éjszaka hazaértem, ma reggel már fel is jöttem a fórumra bemutatkozni. (akkor még reggel volt, amikor feljöttem... ) A tavalyi TLV-n ismerkedtem meg az MTT-vel, de csak később regisztráltam a fórumon, és először a tavalyi táborban találkoztam soksok tolkienistával egyszerre, ami nagyon jó élmény volt. Azóta sajnos nem vagyok túl aktív, bár fel-felnézegetek a fórumra amikor internetközelben vagyok, olvasgatok, de nem nagyon szoktam hozzászólni. Idén igyekszem ezen változtatni.
MTT-nél Ingwea vagyok, egyébként Welker Tünde, de így kevesen hívnak (leginkább azok, akiket MTT-n kívül is ismerek.. főleg mivel a 'tünde' elég gyakran elhangzik így táborban, és ha én is így neveztetem magam, akkor kapkodhatom ide-oda a fejem. Egyébként is. ). Még gimibe járok, ősszel megyek 11.-be. Tehát lehet, hogy én leszek a legfiatalabb?
Bármivel szívesen eltöltöm az időmet (amiből túl kevés van), ami érdekel (ami viszont ehhez képest túl sok). Elsősorban szeretek olvasni, kirándulni, a zenét, táncot, kézműveskedést. 1.2 km-re lakom a buszmegállótól, tehát egy kisebb kirándulás le/fel a hegyre(/dombra?)mindennap meg van, de mivel ez nem elég, idén a Természet rendjébe jelentkeztem. Járok néptáncra, hárfára, fuvolára, bőrözésre (elvileg futok és lovagolok is), régebben zongoráztam, és írtáncolnék, ha az orvosom engedné.. de remélem ősztől már folytathatom. Minden szabadidőmben ezeken kívül (leginkább a buszon, iskolai szünetekben, órák alatt csak nagyon ritkán, és hajnalba nyúlóan) olvasni szoktam.
Tolkiennel először elsőben találkoztam, amikor a Babót olvastam, majd néhány évvel később a GyU-án keresztül, amikor 9 évesen elolvastam. Azóta már vagy tízszer. A Szilmarilokat akkor elkezdtem, de nem fejeztem be, néhány évvel később azonban elolvastam, és azóta többször. Egyik kedvenc részem a szótár a könyv hátuljában. :cool: Ezeken kívül mindent elolvasok, amihez Tolkien neve kötődik,(és rá tudom tenni a kezem,) és általában azt is, ami nem, csak éppen előttem van. A Tolkieni mitológiában nagyon sok minden vonz. Nem minden könyvet szoktam tízszer elolvasni 6-7 év alatt.. Kedvenc karakterem, részem most nincs. Szeretem Faramirt, Frodót, Éowynt, Arwent, Trufát, Aragornt, Tuort, Lúthient, stb. A Szilmarilokban szeretem Turint történetét.
A tábortól csak annyit várok, hogy kicsit, legalább egy rövid időre ismét Ardára kerüljek. A Természet rendjét jelöltem, mivel ez az, amelyikben a legtöbb olyan lehetőség volt, amit szeretek. Tavaly voltam először táborban, és ott eregioni nolda voltam; nem lesz nagy változás idén, csak talán egy kicsit fiatalodnom kell. Feanor fiaival annyit nem nagyon foglalkoztam eddig, de annyira igen, hogy eldöntsem, ő és Maglor a kedvenceim. Tehát örülök a lehetőségnek, hogy közelebb kerüljek hozzá, a nemzetségéhez csatlakozzak.
(Ahogy végignéztem a bemutatkozásokat, csodálkoztam, hogy mindenki annyit írt, de úgy látszik, nem is olyan nehéz az..)
I will leave, I will leave the woods that bore me,
For our days are ending and our years failing.
- Cedomir
- Nem elérhető
Igazából ez az "olyan rossz hogy már jó" szinten van. A lényege, hogy a Star Trek legnépszerűbb szereplője, Spock énekel Bilbóról.
indavideo.hu/video/The_Ballad_of_Bilbo_B...550716ee57a218ca6929
na mostmár nem írok többet, mert nem olvassátok el.
Ki vezet? MAEDHROS!
Fél kéz ... HARCRA KÉSZ!
E!
- Cedomir
- Nem elérhető
E világi nevem Csécsi Dávid, de Cedomir a becenevem, amit én találtam ki, bár kétlem, hogy bármelyik néphez köze lenne, inkább saját nevemből alakult ki. Ha mindenképp tünde nevet akarnék választani, azt hiszem talán a Dôredhel lenne az, ami kb annyit tesz: "földi tünde" (segítségül hívva a Szilmarilok hátuljában lévő szótárt). Egyébként az ELTE-n tanulok Anglisztika szakon, elsőévesként.
Tolkiennal való megismerkedésem elég vicces, ironikus, sorsszerű, isteni és még sorolhatnám a jelzőket. Pár évvel az első GyU film megjelenése előtt láttam könyvesboltban a köteteket, és azt mondtam: "Fú már megint valami kicsiknek szóló mese" [talán ennél csúnyábban fogalmaztam ], pedig én se voltam olyan idős (most leszek 20 éves). Aztán amikor kijött a Gyűrű Szövetsége film, körülbelül egy hónapig kerestem az állam. Igazából Tolkien vezetett be a fantasy világába, és még ma is az első számú "fantasy" számomra (de tudjuk, hogy a tolkieni mitológia nem fantasy ). Mind három főművet elolvastam már, igaz nem túl sokszor, mert az iskola eddig lekötötte az időmet (és mert hosszúak is, és én nem szeretek hosszú hetekig olvasni valamit).
A tábortól igazából nem várom semmi különöset, jól akarom érezni magam, olyan emberek között lenni, akik ugyanazért rajonganak, mint én. Sajnos ugyanis eddig nem sok ilyen emberrel találkoztam, bár az egyetem első napján sikerült leülnöm egy ilyen ember mellé, akivel azóta is jó barátok vagyunk. Az, hogy tünde lettem, jó, bár nem a tündék állnak hozzám a legközelebb. Valójában szezonális, hogy mikor melyik fajjal tudok leginkább azonosulni, de főleg a hobbitokat csípem , valószínűleg azért a semmittevő láblógatásért, amiért én is odavagyok . De ha már tünde, örülök, hogy Maedhros nemzettségébe kerültem, a noldák közül a legnormálisabb szerintem.
Szabadidőmben főleg filmeket nézek, és szeretek róluk beszélgetni is. Tolkien könyvek közül jó párat begyűjtöttem már, de ezeket elég rövid időn belül, ezért nem sikerült még elolvasnom őket. Egyébként egy nagyon optimista, higgadt ember vagyok. Két dolog tud felbosszantani, de az nagyon: az egyik a számítógépem , a másikba inkább nem mennék bele, mert itt ne erről beszéljünk (legalább itt ne ).
De arról még beszéltem, hogy miért is szeretem Tolkient. A professzor a GyU előszavában azt írta, hogy ő nem híve annak, hogy elrejtsen a történeteiben mindenféle mondanivalót, meg üzenetet. De szerintem ha egy írót foglalkoztat egy probléma, azt igenis beleszövi a műveibe, akarva-akaratlanul. És én ezért szeretem, mert annyi minden van a történeteiben, ami kritika a világunkkal szemben. Plusz van egy nagyon jó stílusa annak ahogyan ír (bár ez függ a fordítóktól is). Amikor olvasom a műveit, olyan érzésem van, mintha ott lennék. Szinte érzem a szagokat, az ízeket, élesen látom magam előtt a tájat. Csodálatos érzés. És az, hogy ilyenkor elmegyek egy más világba, szinte megkönnyebbüléssel tölt el az e világi bajok után.
Egyébként én is szoktam írogatni, verseket is meg mást is. Sok történet ötletem van, sokat el is kezdtem már leírni, de sajnos nagyon lusta vagyok (hobbit vonás? ). A legtöbb versem mondjuk abban a bizonyos témában íródott, amiről itt nem akarok beszélni. Ezért sokan azt mondják, hogy beteg vagyok.
Hú, látom kicsit megszaladt az ujjam a billentyűzeten. Már nagyon várom a tábort, és remélem jó időnk lesz.
AZ ERU LEGYEN VELETEK!
Ki vezet? MAEDHROS!
Fél kéz ... HARCRA KÉSZ!
E!
- Stara
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
- Ratzkha
- Nem elérhető
Inez te például melyik rendet választottad? Barátnőd melyiket ajánlotta? Vagy majd értekezünk együtt a Beleriandi hatalmi viszonyokról? Csak mert én meg politológiát tanulok az ELTÉn...
(Egyébként a tolkieni melankolikus hangulat nekem azokkal a hihetetlen eposzi tettekkel tetszik nagyon...)
Dorka, voltál már rendi foglalkozásokat is felvonultató MTT-s rendezvényen?
Stara: Idén is táncolsz majd? Vagy inkább a kézműves rend?
Gery: A más bőrébe bújásra nagyon is meglesz a lehetőség...
Nellas: Egy régész számára melyik rendi foglalkozás lesz érdekes?
Sú: jól sejtem, hogy te idén is a szófaragók közt leszel majd?
Let's talk
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Egy kicsit mindkettő.Ratzkha írta: Hogy minél gyakrabban igyekszel felbukkanni, az azt jelenti, hogy néha benézel egy családi, vagy nemzetségi összegyülekezésre, gyakorlod kicsit a tünde mosolygást és továbbállsz? Vagy hogy inkább hozzád forduljunk keretjátékos, vagy a tábor koncepciójába nem egészen tudni mennyire beilleszthető ötletekkel, hogy elbíráld őket?
Az első esetet igyekszem úgy csinálni, hogy ne zavarjak bele a nemzetség életébe, (elvégre nem jó egy olyan tag akire hol lehet számítani, hol nem) a második esetben viszont alapvetően megbízom bennetek.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ratzkha
- Nem elérhető
Let's talk
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Alyr Arkhon vagyok, röviden Alyr, egyike ezen nicknév hordozóinak. (Kb minden nagyobb fórumon van legalább egy Alyr, és egyik sem ugyanaz a személy, amennyire én tudom)
Polgári nevem is van, de nem hallgatok rá MTT-s környezetben.
Nagyon régi fórumozó vagyok már, még a kettővel ezelőtti "zöld fórum"-ba regisztráltam először. Az MTT-nek 2003 óta vagyok többé-kevésbé tevékeny tagja.
Tolkiennel komolyabban a filmek és az MTT kapcsán kezdtem foglalkozni, de már korábban (jóval korábban)olvastam a Gyűrűk Urát. Azóta a Gyűrűk Urát vagy tízszer, lehet, hogy többször, legutóbb most télen, amikor hozzájutottam a javított kiadáshoz a Szilmarilokat vagy ötször olvastam, bár jórészt nem egyszerre, és voltak részek amiket igen sokszor átlapoztam.
A többi Tolkien művet úgy-ahogy ismerem, olvastam, beleolvastam, olvastam a címét, hallottam róla előadást, hallottam, hogy valaki mesélt róla valakinek telefonban, vagy ilyesmi.
A feanorita nolda identitás tetszik, még sosem voltam tünde a táborokban (még 2007-ben sem, mert vala voltam), de tartok tőle, nem sok részem lesz benne, mert főszervező lévén, gyakorlatilag csak papíron vagyok része a csapatnak - azért igyekszem fel-felbukkanni majd.
Civil életben az ELTE történelem-levéltár szakos hallgatója vagyok, remélhetőleg levéltáros leszek és őrizhetem az ország múltját. A hobbim Tolkien és az MTT, ezenkívül szeretek olvasni (fantasyt, sci-fit és sok minden mást), szeretem a harcművészeteket (nézni és művelni is), a kutyákat és egyéb állatokat, meg még sok minden mást is, ami pillanatnyilag nem jut eszembe.
A tábortól mit várok? Hát mint egyik főszervezőnek, természetesen a célom "minden idők legjobb MTT tábora". De ez csak elvi cél, a gyakorlati leginkább az, hogy mindenki jól mulasson, és néha, időnként tényleg Beleriandban érezze magát.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Stara
- Nem elérhető
- Orowan/Gery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
<--- Orowan/Gery vagyok, általában Gerinek szoktak szólítani.
Nem vagyok régóta MTT-tag, ez lesz a második táborom. Örülök, hogy tünde lehetek, engem mindig megfogott a bölcsességük, a nemességük, és egyáltalán a halhatatlanság eszméje.
Fantasy-rajongó vagyok, rengeteg fantasy-könyvet olvasok (és egyébként rengeteg egyebet is ), és a szerepjátékok szerelmese. Egyszerűen magával ragad az ötlet, hogy más bőrébe bújhatok, egy más világban. Ezen kívül sokat internetezek, filmeket nézek (vígjátékokat és elgondolkodtatóakat), kosarazom (bár a térdem miatt csak keveset lehet) és zenélek (dob).
Tolkiennel a nővérem fertőzött meg, párszor elolvastam a GYU könyveket, a Hobbitot, a Szilmarilokat (őt még csak egyszer, és az emlékezetem eléggé hiányos róla ahhoz, hogy holnap újra elolvassam ) és az Elveszett Meséket. Mint mondottam (írottam?), imádom a fantasyt minden formában, így elkerülhetetlen volt, hogy Tolkien világa az én lelkemet is elragadja (szerencsére).
A tábortól mit várok el? Már annak az ötlete is, hogy ilyen nagyszabású szerepjátékban vehetek részt, iszonyúan tetszik A tavalyi tábort is nagyon élveztem, és biztos vagyok benne, hogy az idei is legalább olyan jó lesz, közösség-és-egyéb-dolgok-kovácsolás - mindenki azt, amit a legjobban szeretne/szeret - keretjátékkal.
/Gery\
"The purpose of life is a life of purpose. "
(Robert Byrne)
- Inez
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Györe Ágnes vagyok, Ági, vagy Inez- de ehhez egyáltalán nem ragaszkodom, még senki sem szólított így, hirtelen ötlettől vezérelve választottam nicknévnek.
Székesfehérváron lakom, de a Pázmány bölcsészkarán tanulok, Piliscsabán, nemzetközi tanulmányokat.
Szabadidőmben pihenek, semmit sem csinálok, vagy olvasok, sportolok, spanyolul tanulgatok.
Az MTT-s táborra Dorka barátnőm hívta fel a figyelmemet. Mesélte, hogy a tavaszi találkozó fantasztikus volt, és hogy lesz a nyáron egy mtt-s tábor, és kérdezte, hogy nincs-e kedvem eljönni. Én meg mondtam, hogy igen van, és jelentkeztem.
Még A Gyűrűk Ura film első része előtt olvastam A Gyűrű Szövetségét. A film után a maradék két kötetet pár nap alatt elolvastam, alig tudtam kivárni a végét. Azóta is Tolkien művei közül A Gyűrűk Urát szeretem legjobban. A Szilmarilokat kissé nehéz volt olvasnom a sok-sok név miatt, amelyekbe a végére belekeveredtem, de a könyv számomra melankolikus hangulata miatt tetszett nagyon.
A tábortól azt várom, hogy nagyon jó lesz. Sok- sok új ismeretséget kötök, és sok érdekes csapatfeladatban lesz részem.
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Nellas
- Nem elérhető
Civilben friss diplomás régész vagyok, de még csak technikus, a csodálatos bologna-rendszer következtében még nem egészen biztos, hogy a mastert is elvégezhetem (de nagyon rajta vagyok az ügyön). Főleg olvasok és írok (újságba és ide a netre), meg énekelek és ökörködök, az optimizmusom megtörhetetlen és a jókedvem is, viszont tudok nagyon cinikus is lenni
A tábortól azt várom, hogy az utóbbi években kicsit elhanyagolt eredeti célkitűzéseket újra elérjük, azaz azonosulni tudjunk erre a tíz/tizenegy napra a Tolkien által teremtett világgal. Maedhros meg jófej
"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."
- Sil
- Nem elérhető
Szabadidőmben többnyire internetezek, olvasok, zenét hallgatok. (Kedvenc együttesem a Blind Guardian, mint itt oly sokaknak.) Tolkien könyveiből már egészen komoly gyűjteményem van, lassan nem tudom őket hova rakni.
Tolkien mitológiájában elsősorban a kidolgozottsága, a mélysége fogott meg, meg persze az az értékrend, ami nála még megvan, a hétköznapokból viszont már eléggé kiveszett. Hardcore tolkienita vagyok, de nem purista: a filmeket és a fan fiction-t is kedvelem, gyakorlatilag bármit, ami kapcsolódik Tolkienhez. A kedvenc könyvem a Szilmarilok (azon belül Beren és Lúthien története), a kedvenc szereplőm pedig Elrond (a könyvben és a filmekben is). Eléggé nolda-mániás vagyok, a többi nép nem igazán vonz. Fëanor és a fiai kezdetben nem voltak szimpatikusak, de a 2004-es táborban, amikor Curufin népébe kerültem, megkedveltem őket (kivéve Celegormot és Caranthirt). Piszok mázlista vagyok, mert az eddigi táborokban mindig a lehető legjobb csapatba sikerült kerülnöm (voltam tündebarát, Curufin népének tagja, völgyzugolyi követ, Fëanor-párti folyami teler, eregioni holdtünc...), remélem, ez most is így lesz. Nagyon örülök, hogy nemcsak nolda lehetek újra, de még ráadásul Maedhros nemzetségének tagja is.
Eddig mindig a Bölcsek közt voltam (illetve az első táborban, ahol még nem voltak rendek, Varda követői közé tartoztam), úgyhogy gondoltam, idén kipróbálok valami mást, így kerültem a kézművesek közé. (A rend vezetői igen érdekes programokat állítottak össze, ráadásul vétek lenne nem kihasználni a Szanticska által nyújtott extra lehetőségeket.)
Az én nevem már eleve quenya nyelvű (a Silmarienből rövidítettem anno), úgyhogy nem kell külön nevet keresgélnem, lehetek szvsz továbbra is Sil, esetleg Silmarien. Az arc- és névmemóriám mellesleg pocsék, úgyhogy én örülnék, ha nem kellene még egy külön nevet megjegyeznem az újaknál, elég lesz nekem a fórumos nevüket is.
Tears unnumbered
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
És olvasni nem szoktál néha? (Amúgy hasonlóan vagyok én is, a családban már csak legyintenek rám, hogy "ez már megint betűt talált!")Dorka írta: Szabaidőmben olvasok, olvasok, olvasok és olvasok vagy barkácsolok valamit.
A legjobb helyen jársz! Üdv a nemzetségünkben!Dorka írta: Mit várok a tábortól? Elsősorban szeretném kiélni a kreativitásom, ismerkedni és kíváncsi vagyok a csapatfeladatokra, az egész keretjátékra.
- Dorka
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Dorka vagyok, hivatalosan Kiss Dóra, de a Dórát nem szeretem, túl komoly hozzám
Székesfehérvári vagyok, de Pécsen tanulok kommunikációs és médiatudomány valamint magyar szakon. Szabaidőmben olvasok, olvasok, olvasok és olvasok, esetleg a körülöttem levők legnagyobb örömére kamerázok, vagy barkácsolok valamit.
Idén március óta vagyok fórumozó, nem túl aktív, mint láthatjátok a hozzászólásaim számából.
Korábban még nem voltam táborban, a tavaszi találkozón találkoztam először az MTT-sek fantasztikus társaságával. Korábban nem ismertem senkit, csak időnként olvasgattam a fórumot és egy hirtelen ötlettől vezérelve jelentkeztem a találkozóra. Gondoltam, biztos jó lesz, hiszen olyan emberek az MTT tagjai, akik szeretik Tolkien világát, mint én, szóval máris egy közös téma.
Mit várok a tábortól? Elsősorban szeretném kiélni a kreativitásom, ismerkedni és kíváncsi vagyok a csapatfeladatokra, az egész keretjátékra.
Tolkien művei közül legjobban A Gyűrűk Urát, A babót és a meséit szeretem. Olvastam a Szilmarilokat is, de talán a sok név miatt annyira nem fogott meg. Hamarosan újra nekikezdek majd, Ratzkha módszerével.
- Orsie
- Nem elérhető
mint a nickemből is kiderül, Orsinak hívnak, 2004 óta vagyok regisztrálva a Fórumon, és évek óta pártoló tag is vagyok.
Tokient, pontosabban a Gyűrűk Urát nem sokkal a filmek előtt olvastam először, aztán még kétszer, a Babót és a Szilmarilokat egyszer (ha időm engedi, még tábor előtt nekiülök megint), valamint nemrég olvastam el a Húrin Gyermekeit. nem tartozom a "hardcore tolkienita" csoportba, bár természetesen amiért annak idején megszerettem Tolkien-t, még mindig fontos (az értékrend, az általa használt nyelvezet, és az egész mesevilág) de ma már inkább a Társaság maga számít nekem jobban. sok barátot szereztem itt az elmúlt évben, és a Párom is itt találtam meg.
szerveztem már Farsangot, lassan 2 éve a Társaság hivatalos kiadványának, a Lassi Laurie-nak főszerkesztője vagyok, és a tavalyi Táborban Krónikás rendet is vezettem Nimdorcival együtt (sőt, azt megelőző évben is, bár akkor ez random alakult ki az első pár nap után).
Civil életben dolgozom (egy bankban), és szabadidőmben jógázom, japánul tanulok, sok filmet nézek és olvasok.
a Tábortól azt várom, amit sokan mások: hogy jól érezzük magunkat. idén lesz az első alkalom, hogy nem szervezői munkát végzek, úgyhogy többet szándékozom pihenni, mint eddig a dalnok rendben fogok énekelni és azt is nagyon várom! azért jelentkeztem oda, mert már tavaly az őszi találkozón is dalnokoskodtam és nagyon élveztem.
tavaly egyébként törp voltam, az nagyon mókás volt, most örülök a Tünde létnek, ami azért közelebb áll hozzám. Maedhros pedig egy igazán kiváló nolda, Feanor fiai közül szerintem a legbölcsebb és legkiválóbb. úgyhogy klassz, hogy az Ő nemzetségébe kerültem
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Lyona
- Nem elérhető
Lyona vagyok, civil nevet nem írok, mert nem igazán szeretem. Szép, szép, csak alig valaki hív (najó) Áginak, úgyhogy kicsit idegen a dolog tőlem.
Tavaly voltam először táborban, amit rettentően élveztem. LEPen 2003-ban, csak minden egyes évben nyúl voltam jelentkezni az MTT-be. Volt, hogy egyedül mentem rendezvényekre, és vágyakozva néztem, milyen jól összeállt társaság ez. na de aztán nem kerülhettem el a sorsom (meg ti sem engem, muhaha!), úgyhogy azóta is lelkesen szervezek mindent, ami a kezem alá kerül, legyen az farsang, LEP, raktárpakolás...
Civilben angoltanárnak tanulok, régi vágyam a tanítás, ráadásul annyira elvetemült vagyok, hogy hátrányos helyzetű gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Nyaranta gyerekeket és fiatalokat táboroztatok, különféle formákban, Természetkutató tábor, Bátor Tábor, hasonló jóságok.
Az angolban (és minden más nyelvben is) nagyon szeretem a benne megbújó kultúrát. Lenyűgöz, hogyan változnak kultúránként a szólások, idiómák, kifejezések, olyannyira, hogy édesapámmal (aki amúgy fordító) rendszeresen gyűjtjük a különféle félrefordításokat és jókat kacarászunk / szemforgatunk rajta
Idén a szakácsrendet fogom vezetni, (amikor éppen nem a harcosokat okítom íjászatra) ennek nagyon örülök, de kicsit izgulok is, soem csináltam még ilyet. Kísérleti rend lesz, de már nagyon várom! Értelemszerűen szeretek főzni.
Sőt, olvasni is, amíg kicsi voltam rendszeresen bújtam a könyveket a takaró alatt, villanyoltás után, persze mint utólag kiderült, az egész család tudott erről... A Gyűrűk Urát még réges-régen olvastam, hogy mikor, már nem is emlékszem, csak arra, hogy anyu felvont szemöldökkel érdeklődik, vajon mindkét szótárnyi kötetet el szeretném-e vinni az 5 napos bécsi útra... Hát, a 2. kötet elején tartottam, tehát tudtam, hogy igen. Rólam csak annyit, hogy a 3. napon már nem volt mit olvasnom.
Nagyon szeretem a különféle kultúrák, népek meséit, szoktam néha fejből mesélni, de csakis sötétben, és csakis akkor, ha valaki kiérdemli ezt. Hihetetlen varázserő tud lenni egy-egy jókor, jó hangulatban előadott történetben.
A tolkieni világban is leginkább az fogott meg, (és ezért páran nem fognak szeretni) ahogyan Tolkien mesél. Ahogy megteremt egy egész csodavilágot, és az, ahogyan a kultúra, a hagyomány és mese keveredik az írásaiban.
Nem szenvedek őrültségben... Minden percét élvezem!
- Stara
- Nem elérhető
Szabadidőmben -abban a kevésben- szeretek olvasni, kreatívkodni, és különösen szeretem a csillagokat, űrkutatást. A GyU-t sokáig valahogy el is akartam olvasni, meg nem is, valamiért tartottam tőle, aztán a filmek adtak lökést a dolognak, és sajnáltam, hogy nem tettem meg korábban. A szilmarilokat általában tábor előtt szoktam elolvasni, ráhangolódásképp, bár asszem most nem fog menni. A Hobbit pedig nagy kedvencem lett. Engem leginkább az fogott meg legelőször, hogy ebben a világban nem veszik el semmi, (még egy edény sem ok nélkül) mindennek helye van, és célja, aztán meg sok más. Kedvenc karakterem, részem éppen most nincsen.
Most kézműves rendbe kerültem. Maedhros nemzetségén őszintén szólva meglepődtem, mert én eddig mindig ember voltam, kivéve egyszer, de az nem ér, mert akkor mindenki tünde volt. Úgyhogy még át kell hangolódnom emberből. :cool: Tábortól azt várom, hogy ugyanolyan jó, vagy netán jobb legyen mint eddig.
- Kincső
- Nem elérhető
Végre én is hozzájutottam a fórumhoz (tegnap színisulis vizsgám volt, szombaton pedig főpróba rá). Igyekszem behozni a lemaradást
Kincső vagyok, 2002 óta emtétés, jelenleg titkár, amúgy magyar szakos egyetemista (egy évvel Ring alatt). Alyr "hardcore tolkienita" kifejezése nyomán "hardcore emtétéita" vagyok, ami azt jelenti, hogy nemcsak szívesen vagyok köztetek, de szívesen tevékenykedek is a Társaságért. Ezen kívül járok egy drámastúdióba és hobbiként írszteppelek. Nagyon szeretek olvasni (magyar szakosként mily meglepő ), így kerültem kapcsolatba Tolkien műveivel is 12 évesen, aztán megtaláltam a fórumot és itt ragadtam. Mint sokan tudják, kedvenc karakterem Faramir, kiemelten kedvenc történetem vagy fajom nincsen, mivel táborokban voltam már dúnadán-barát, sinda, hyarnustari (númenori) ember, hobbit, teler és eregioni nolda. Úgyhogy nekem nem lesz nehéz noldává válni idén sem. Hadd ne kezdjem el mondani, mi fogott meg a tolkieni mitológiában - az évek során elég sok tudást összeszedegettem róla emtétés előadásokon, beszélgetéseken, és emiatt hosszú lenne elmagyarázni Pár szóban: a mélysége, a kidolgozottsága, az értékrendje és összefüggései.
A tábortól azt várom, hogy egy szuperséges nemzetség legyünk, családvezként tanuljak magamról és Rólatok, és újak-régiek egyaránt átélhessenek hasonló élményeket, mint én/mi az eddigi táborokban. (Szokták mondani, hogy mázlista vagyok hogy milyen jó csapatokba kerültem mindig...) Rendet (családvez lévén) még nem választottam igazság szerint, a szakácsok és kirándulók közt vacilálok főleg. (Nem, nem azért, mert ez a két rendvez került hozzánk. )
A noldák Középfölde történetének legfejlettebb kultúrájú népe, s így jogosan vagyunk büszkék tudásunkra a tudományok és művészetek terén. Szerintem sosem voltunk önzőek, hiszen a tudás igaz hordozói sosem azok, ezért megosztjuk mindenki mással is a közös kultúrát. Persze lobbanékonyak vagyunk, mert az alkotáshoz belső tűz kell, és tisztában vagyunk alkotásaink egyediségével és értékével, és ebből semmilyen körülmények között nem engedünk.
Most ennyi
"...asztaltalan szó-malaszttal..."