Humor
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Nefra, Nima, Lamorak, folytatásokat várok tőletek.
Alyr: (ja ez én vagyok... )
Ivó: Az írásodnak Frodó nevén kívül köze nincs a tolkieni művekhez. Ezt még úgy-ahogy megbocsájtanám, ha humoros lenne. De nem az.
Alyr
(ezt nem mint HTU hanem mint magánember írtam, a HTU pártatlan... remélem)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nimashilin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ivó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Nimashilin
- Nem elérhető
Sünee: szegény Buga! Büdös dög Samu!
Nefra: köszi az aggódást, majd még írom, csak alkotói válság ugye...
Addig egy szakállas vicc kicsit átköltve:
Legolas és Gimli az Amon Henen megtalálják a véres Aragornt és a halott Boromirt. Aragorn sápadt arccal térdel. Legolas megkérdi: -Mi történt, Aragorn?
-Az orkok megtámadták Boromirt. Trufát és Pippint elrabolták. Samu és Frodó eltűnt a Gyűrűvel együtt. Én idefutottam, épp Boromir haláltusáját láttam. Verekedni kezdtem az orkkal, több helyen egsebesített, a karomon, a fejemen. Boromir a karjaim között halt meg.
-Szörnyű! -kiált fel Legolas. -És mondd csak, hogy vagy? Nagyon fáj a fejed?
-Csak ha nevetek.
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Eközben Lórien földjét szintén elérte egy settenkedő árnyék.
- Óhhh, a szhok bhüdösz levél!!! Fujj!!!! Nem szeresszük! – kínlódott Gollam.
- Maradj csöndbe! A végén még elárulod, hogy itt vagyunk! – teremtette le Szauron.
- Akkohr tce miértc beszélsz? – kérdezte Gollam.
- Hogy neked legyen mit kérdezned. – válaszolta Szauron.
- Akkor iszh! Nem akarunkc a gonossszz tüncik földcére lépni! – mondta Gollam.
- Piszilnem kell. – mondta Szméagol nyöszörögve.
- Kuss. Most nincsenek itt a tündék, így tiszta a levegő. – mondta Szauron.
- Dce mi nem akarunk a gonosszzz tüncik földcére menni! Ész nem tisszta a levegő! Eper illatcú!!! Fuujj!!! – undorodott Gollam.
- Piszilnem kell. – ismételte Szméagol.
- Az elébb piciltél. – mondta gúnyosan Szauron.
- Assz Gollam volt! – nyöszörögte Szméagol.
- Akkor is! – válaszolta Szméagol, így a settenkedő lény leállt.
- Bár valaki más esett bele volna helyettetek! – óbégatott Szauron, miközben a settenkedő lény dolgát végezte. – Akkor most másvalakiben lennék!
- Példcául arra a dagattc hobbitcra gondolssz? Mhagassz a kolesztcerin sszintcje! –mondta Gollam.
- Nem! Frodóra! – válaszolta Szauron.
- Ahh gasszda! – csillant fel a lény szeme Szméagol tekintetével.
- Ő nem a gazdád! – mondta Szauron.
- De! De! A gasszda! – folytatta Szméagol. – Menj el, ész ne dcere tcöbbet vissza!
- Heee? – nyögte Szauron.
- Menj el, ész ne dcere tcöbbet vissza! – kiáltotta Szméagol, majd egy pillanatra úgy tűnt, hogy sikerült neki.
- Hehe. Ez most nem jött be. De most tovább! A Gyűrűt vissza kell szerezni! – mondta Szauron.
- Ahh a drágaszágh! – mondta Gollam.
- Jaaa…. A drágaszág… - ismételte Szauron.
- Lesszarom Nadc Úr! De a drágasszágh cak a mienk! – mondta Szméagol.
- Szauron! Hányszor mondjam még! Ha nem vigyázol, örökre elhallgattatlak! – dühöngött Szauron.
- Urukok támadtak Caras Caladhonra! – kiáltotta Legolas.
- Ki engedte be őket? – ordította Celeborn, miközben Giliorral vetekedett.
- Urukok?! Jaj ne! – rémült meg Gilior.
- Mi a baj velük?! Azt hittem, hogy már puszipajtások vagytok, miután annyit pancsikoltatok Vasudvardban! – ordított Aragorn.
- Én?! Soha! Még fogat sem képesek mosni! – válaszolta Gilior, és megpróbált elmenekülni, mint a gyáva nyúl.
- Apropó! Hova mész?! – ragadta meg Haldír a nyakánál fogva. – Azt hiszed, hogy ilyen hamar elpárologhatsz, mint a körömlakklemosó?
- Várj! Hány százalékos alkohol tartalmú? – kérdezte Gilior.
- Nem mindegy? – kérdezte Haldír, majd megkötőzte Giliort, és meghagyta a négy hobbitnak, hogy őrizzék. Közben Haldír szintén az urukokra támadt, épp ahogy, mint mi. Legolas el volt valamerre, és én kissé nehezen bírtam velük, de Haldír ott termett, hogy megvédjen.
- Ha bántani merítek, bele fojtlak titeket egy kád habfürdőbe!!! – kiáltotta Haldír, miközben engem próbált védeni, de ekkor a kezéhez kapott. – Ahh!!! A körmöm! Ezért még meglakolsz! – kiáltotta, de hirtelen egy uruk-hai jól hátba vágta egy leszakított fával, és egy pillanatra úgy tűnt, hogy Haldír halálos sebet kapott. Nagyon megrémültem, és felcsendült valami nagyon szomorú tünde ének, de Haldír a kezével hátranyúlt, és előrántott egy szőke hajtincset. – Áhhhh!!!! A hajam! Tudod mit kapsz te ezért?!!!! Ki szilikonozom az agyadat! Már ha van olyan! – és neki ugrott az uruknak, és lekaszabolta. Közben valaki jó nagyot kiáltott:
- Lője le valaki azt a kornyikaládát! – és kiderült, hogy ez Calypso volt, aki egy hatalmas bakelit levéllel ütötte vágta azt az urukot, amelyik felmászott hozzá és a keverő pultjához. – Nesze neked! Nesze, nesze! – kiabálta. Eközben Aragorn és Gandalf, Szarumán nyomába eredtek.
- Úgy sem menekülhetsz Szarumán! – hadonászott a botjával Gandalf, a hatalmas lórieni zűrzavarban. Aragorn meg pont élvezte a kiélezett csatát.
- Harcra fel! Győzni kell! Halál reám, ha ezt hagynám! Előre Gondor fiai! – kiáltotta, kezében a Szent kard.
- Óhh, hogy fulladnál bele a Holt Lápba! Mi tündék vagyunk, nem gondoriak! – kiáltott neki oda Telvien, és épp leütötte a vele vívó szörnyeteget.
- Hogy meritek bemocskolni Lórien szent helyét? Óhh, hogy lehelne rátok a nazgúl! – szitkozódott Arniven, de egy uruk-hai a földre teperte. – Álmodban és pizsamában! Én urukokkal nem kezdek! – mondta, majd hátralökte az urukot, Telvien meg lekaszabolta.
- Nem kapsz el! Áhhhh!!!!! – kiáltott Szarumán, de ekkor megbotlott a palástjában, elvágódott, és Grímára esett. Aztán Gandalfék beérték őket, és ekkor már hajnalodott.
- Na ezt megkaptad, te Fehér Patkány. – szólt Gandalf, de Aragornnak viszont harcolnia kellett az urukokkal, és a tündék segítettek neki.
- Jó van na! Harcolj te mosópor reklám! Úgy nézel ki, mint a Zúnlíkt apósa! – gúnyolódott Szarumán, miközben Gríma alatta nyöszörgött. Ekkora már le lett verve a támadás is.
- Akkor állj fel, és küzdjünk meg. – mondta halál komolyan Gandalf.
- Mi vagy te? Lúk Szákjvóker? – kérdezte Szarumán. Gandalf felhúzta a szemöldökét.
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Neframíel
- Nem elérhető
[size=9:2ddshg6z]Nem az ellen volt kifogásom, hogy berakta a Hawaii szigeteket! Könyörgöm, hiszen én is csomó más helyet raktam be! Csak nem Középföldére. Csak annyit akartam vele elérni, hogy egy fikarcnyi mondatba legalább sűrítse bele, hogy kerül Frodci a Hawaii szigetekre. Vagy Hawaii szigetek Középföldére?... na mind1. Lehet, csak nekem volt csavaros. [/size]
Köszi Ailoleo! Most megnyugtattál. Néha már azt hittem, beírom, aztán csak én olvasom el. Tudod, legalább értem amit olvasok.
Egy bánatom van, emberek. Nem biztos, hogy túlélem. :triste: NIMA: HOL VAN A SZAPPANOPERÁD??? :bawling: Hihetetlen vagy! :mad2: Légyszi, írjad!! Lécci, lécci, lécc.!! :closed:
- Lamorak
- Nem elérhető
Neframíel írta: Nem sok köze van Frodóhoz... jó, jó, alkossunk új szabályokat, de Középföldére hogy kerültek a Hawaii-szigetek?! Nem szeretem, ha ekkora forgásokat teszünk Tolkien mester szabályai ellen, úgy, hogy nem magyarázzák meg, mi miért van. Na mind1. Ez magánvélemény... de te kérted.
[size=9:1zm30skl]/Nagynénnyém?? Drága Ivó, hányszor ajánlottuk barátilag a jó öreg Word helyesírás-ellenőrzőt? /[/size]
Asszem, holnapra fel tudom tenni a folytatást. Már ha vki kíváncsi rá...
Nekem semmi kifogásom a Hawaii-szigetek behozása ellen-- miért, akkor hogy jönnek a Szövetség tagjai a Duna Plazába? (Ezt csak azért mondom, mert természetesen az én Samus hülyeségemben is lesz Hawaii, ha egyszer eljutok oda, h megirjam). Másrészről: Ivó szövegének tényleg semmi köze Tolkienhez, még Frodóhoz sem.
Ivó: nem elég Word-ben irni, ellenőriztetni is kell vele.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Ailoleo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nefrának igaza van, Hawaii nem igazán Tolkien világában van. ne kapd fel a vizet, és ne legyél ennyire sértődős, mert ez az egész életedet elrontja. :nono:
Amúgy szerintem a Word nem hagyna bent ilyen szót, és az írásjelek is hiányoznak.
Nefra:
Még hogy nem akarjuk a sztoridat?? Sztem itt mindenki alig várja, hogy újra hallhassunk kedvenc ismerőseinkről! Úgyhogy csak gyorsan, gyorsan!! :itscool:
"Minden egész eltörött,
Minden láng csak részekben lobban,
Minden szerelem darabokban,
Minden egész eltörött."
- Ivó
- Nem elérhető
Neframíel írta: Nem sok köze van Frodóhoz... jó, jó, alkossunk új szabályokat, de Középföldére hogy kerültek a Hawaii-szigetek?! Nem szeretem, ha ekkora forgásokat teszünk Tolkien mester szabályai ellen, úgy, hogy nem magyarázzák meg, mi miért van. Na mind1. Ez magánvélemény... de te kérted.
[size=9:1jvx73c2]/Nagynénnyém?? Drága Ivó, hányszor ajánlottuk barátilag a jó öreg Word helyesírás-ellenőrzőt? /[/size]
Neframíel: Most elmagyarázom, de csak is azért, hogy ne legyen ködös! Eddig, majdnem mindenki azt írta, hogy ő ment el Középföldére, vagy azt, hogy a Középföldén lévők jöttek el hozzá. Na most, én egyiket sem választottam, hanem egy újabbat írtam. a helyesírással, a Word-ben írtam! És szerintem sosem árt egy kis változatosság. Na mind1. Amúgy, fogalmam sincs, hogy mikor teszem be a Mória show-5 részét. Egyáltalán kíváncsiak vagytok rá?
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Szenvedés Kapuját... :rmad2:
Ivó
- Leguanember
- Nem elérhető
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Ailoleo
- Nem elérhető
Szauron szupertitkos naplója
8290.nap
z egyik ork véletlenül bajszot rajzolt az egyik tünciról készült plakátra, aztán csúnyán beszólt neki. Ezt azt hiszem, nem kellett volna, mert a tünciről kiderült, hogy elég tekintélyes hatalma van. Próbáltam elsimítani a dolgokat, de nem sikerült, mert amikor megláttam az összefirkált plakátot, visítva felröhögtem, és nem bírtam abbahagyni, ezért rám is mérges lett. Hát, ez van. Csak nem lesz belőle baj.
8291.nap:
De baj lett belőle. Kaptam egy idézést a bíróságtól, meg kell jelennem az orkkal együtt, és be kell számolna arról, hogy miért firkáltuk össze a képét. Nehéz lesz, mert az ork neveletlen, pont mint én voltam kis koromban.
8300.nap:
Ma volt a meghallgatás a bíróságon, és nem mondhatom, hogy rendben ment. Ez az ork szörnyű dolgokat csinált, többek között leköpte a bírót, meghúzta a tündék haját, beleharapott a fülükbe és karamellát adott nekik, ami igazából fülzsír volt. Hatalmas hisztéria tört ki a teremben, ekkor jött be Elrond, akit már régebben is ismertem. Nem mondom, szép tünci, illetve csak volt, mert a rosszcsont ork a hófehér bőrét összekoszolta, és nem fogja tudni lemosni róla. Azt hiszem, a tárgyalás eredményét már felesleges is leírnom, börtönre ítélték az orkomat. Valamit tennem kell, hisz családja van, apró gonoszságok itthon, nem mehet el. Azt hiszem odavonulok egy kisebb sereggel, hátha megváltoztatják a tárgyalás eredményét.
8301.nap.
A tiltakozásnak nem volt eredménye, mert az orkok rosszul viselkedtek. Elrond a kezembe nyomott egy levelet a végén, még nem volt isőm kinyitni, de biztos szerelmes belém, mert én olyan szép vagyok! Na, kibontom.
Később:
Te jóságos Morgoth! Hogy Ungoliant hálójába kerüljön az a mocskos tünci!!!
Hát nem hadat üzent nekem?? És mindezt szívecskés papíron küldte el, parfümmel beszórva! És én még azt hittem, hogy szerelmes belém! Ezt nem fogja megúszni! Úgy megbosszulom, hogy csak na! Még ma újabb orkokat csinálok, és aztán támadunk!!! HALÁL ELRONDRA! Nem fogom megbocsátani, hogy nem szerelmes belém, valami durva dolgot csinálok vele. Mondjuk szúrós, divatjamúlt kötött pulcsit adok neki!
"Minden egész eltörött,
Minden láng csak részekben lobban,
Minden szerelem darabokban,
Minden egész eltörött."
- Neframíel
- Nem elérhető
[size=9:152snqke]/Nagynénnyém?? Drága Ivó, hányszor ajánlottuk barátilag a jó öreg Word helyesírás-ellenőrzőt? /[/size]
- Ivó
- Nem elérhető
Frodó naplója
1.nap
Oh, szent basszusgitár! Hajnali 5 óra 7 perc van! Megölöm azt a kakast! Hétkor kell mennem Hawaii-ra! Szusszanok még egy kicsit. Megölöm azt a kakast! Miatta késtem két órát, mert nem volt képes kinyitni azt a büdös száját! Jajj, hol van a piros szíves bokszer-alsóm?
2.nap
A repülőtéren miniszoknyás kiscsajok hajolgattak egyre lejjebb, azzal az indokkal, hogy felkötik a gatyájukat. Hé! Te fogtad meg a seggem, te bugyuta urbánus!? Végre meg érkeztünk! Ohh, Hawaii, a trópusok szigete!
Később
Megérkeztem a csicsás Limuzinommal a Gland Fosel utcába, ahol laknak a nagynényémék. Micsoda!? 9!? Hát nem azt írták, hogy a hatosban laknak? Na mindegy, bemegyek akkor a kilencesbe. Ááá! Hát ez nem jött be. Akkor még is csak a hatosban laknak.
3.nap
Micsoda kényelmes ágy! Sehol egy patkány! Ááá, menj innen, te fekete dög!
A tv-ben csak valami undok kis békát adtak, aki épp most akart magának mesterségesen egy gyereket, így hát gondoltam beteszem az általam hozott meséket. Hmm, épp most fedi fel Törpilla Hókuszpók előtt ártatlan testét. Gondolom, még szűz.
4.nap
Az ebédnél békacomb volt, de én ilyet sohasem szoktam enni, úgy hogy inkább odaadtam a nagynénnyém aranyhalának.
5.nap
Elérkezett az indulás ideje. A nagynéném sírt, a nagybácsim meg röhögött, hogy a szomszédúrnak az álkapcsa odaragadt a kerítéséhez. A nagynénim odaadta a kocsiját, mert az enyémet beledobtam a tengerbe, nehogy kiderüljön, hogy lopott volt.
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Beleg Cúthalion írta: Koszi, Szmeagol, jo Szmeagol, gazda szeret Titeket
Beleg
Beleg: ez így igaz, de nem tudom, te ezt honnan tudod? /Alyr, A Gazda/
és most
Kaland
Cirith Ungol
S: De... Frodó Úr!
F: Mi bajod, Samu? Jó, ezek emberlányok, de hidd el...
S: Frodó úr, menekülnünk kell!
F: Ugyan, miért? Ezek igazi lányok, ezek nem Sztella Ártoá reklámos démonok...
S: Honnan tudod?
F: Behatóan megismerkedtünk...
S: Gyere Frodó úr, mennünk kell!
F: Nyugodj már meg, Samu... csak nem féltékeny vagy?
S: Ugyan, Frodó úr... menjünk...
(A tűzvörös Samu kiráncigálja a döbbent Frodót a börtönből és a toronyból. A torony előtt kicsit megállnak, de Samu nem engedi el Frodót, a nyakába rakja a gyűrűt és úgy néz rá, mint egy féltékeny férj)
S: Én megmentelek és így hálálod meg?
F: Miről beszélsz?
S: Még a krumplilekvár receptjét is elárultam...
F: Ugyan, kinek?
S: Szauronnak...
F: Te beszéltél a Sötét Úrral?
S: Igen... elég kedves illető csak egy kicsit forró...
Gondor pusztáin
G: Mindjárt Minas Tirithnél leszünk...
P: Egészségedre...
G: Minas Tirith a Fehér Város...
P: Megfáztál? Mi van azzal a várossal?
G: Ez a neve...
P: Ez a Minhapciihi?
G: Valami olyasmi...
P: Csupa allergiás lakik ott?
G: A Fehér Város Gondor fővárosa...
P: Még fehér is? Miért? Kiszívta a nap?
G: Mint a te fejedet?
Rohanban
Gi: Ez a Holtak Ösvénye?
É: Ez...
A: Hát nem túl Királyi hely...
Arw: Mi az a csillogás ott elöl?
É: Hát igen... az ott...
T: Egy naaaaagy hűtőgép...
É: Nem! Az....
Gi: Sok szép kristály Galadriel hajának...
Ar: Sok korona nekem, hogy felpróbálhassam, melyik a jó...
Arw: Sok csillogó sampon!
L: Sok csillogó tükör!
É: Ugyan, ti kicsiny hitűek! Ez Haldír Márványtemploma!
Arw: Miiii? Annak a felfújt, hidrogénes ficsúrnak itt temploma van?
É: A vérkommandó szakrális központja...
A: Annak olyan is van?
É. csodáljátok!
(A templom hatalmas, kívül fehér, belül vörös márványból. Az oltárán egy hatalmas Haldírszobor, és töméntelen üvegcse vér. Közöttük véregerek, vérpatkányok és vérnarancsok futkosnak)
É: És csodáljátok Haldír hatalmas szentélyét...
A: Ugyan minek?
É: Hitetlenek! De már nem sokáig... Megidézem nektek Haldír szellemét...
L: Egy élő lény szellemét?
É: Áhhh... apróságokkal ne törődj... eddig is sikerült...
T: Hmmm...
Gi: Kristály nincs?
(ekkor megjelenik Haldír szelleme az oltár felett)
H: Helló!
L: A''a!
H: Jaj, a Bakacsinerdei...
Arw: 'iy'
H: Egy völgyzugolyi... Arwen? Te mi a fenét keresel Rohanban?
Arw: Te mért nem haltál meg eddig?
H: Nem jött össze... sajnos...
Arw: Nagy kár... én elszöktem Szürkerévből... gondoltad, hogy azért szürke, mert poros?
H: Poros?
Arw: Egészen szürke lett tőle a hajam...
H: Beleőszültél? Kár hogy nem örökre... jól néznél ki...
Arw: Nekem legalább a természetes hajszínem...
H: Csak irigykedsz...
L: Bocsika, nincs tükröd?
milyen?
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
A Frodo & Nazgul (a'la Star Wars: "Frodo, en vagyok az apad") sztem egyutt van az Athelas-os dolgokkal.
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
3. Olórin, ha jól emlékszem
5. Dodiee - Lamorak - Namarie
6. Rayan
A többi most nem jut eszebe... A Frodó&Nazgúl az melyik paródia?
Ivó: nem rossz, de azért egy kicsit kemény [size=9:19n3cgbz](meg szegény Eldarion, már ha róla van szó...).[/size]
Sünee: aranyos! Ez a falánk Samu...
Neframíel: folytatást, gyorsan!Elképzelem, mi fog történni, ha "majd ellesznek itthon" 8O
Hajnal: nagyon jó! A napló vége tetszik a legjobban.
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
A majus 18-i Sci-Fi napra osszeallt a csapat, meg a musor is.
A musorban szerepel nehany titkos naplo, meg egy-ket parodia, itt irom hogy mik.
Kerem hogy nezzetek at, es ha tudjatok melyiket ki irta, vagy honnan szarmazik, akkor irjatok be ide, hogy az eloadas elott megemlithetsuk melyik zsenialis muvet ki kovette el
1. Frodo&Nazgul parodia
2. Athelas parodia
3. Gimli naploja (Sercli fia Kifli-fele verzio)
4. Elrond naploja (Kanaszta-fele)
5. Athelas 2. - A remalom folytatodik
6. Haldir o Lorien naploja (Lorieni jostick-verzio)
7. Haldir halala
Koszi!
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Sünee
- Nem elérhető
Ó, ha én azt tudtam volna,
Hogy el kell menj, drága Buga,
Előbb megettelek volna
Mostmár sosem ízlelhetem
Tarjádat, és combodat sem,
Farkasok teszik helyettem.
Szívesen cserélnék velük,
Móriában nincs mit ennünk,
Ó jaj nekünk, éhen döglünk!
Gimli szerint lesz majd kaja,
Szerintem csak jó sok hulla
De hát az már mind elrohadt.
Szóval, Buga, menjél haza,
S kerüld el a farkasokat!
Egyszer úgyis megeszlek majd!
Milyen?
"Aki sokat keveri a szart, azt előbb-utóbb berántja a kanál."
- Leguanember
- Nem elérhető
Összegezve: CSak így tovább!
Nefra: Teljesen odavagyok a sztoridért, meg azért, hogy másokat is bevontál(Dez, Hajnal). Tűkön ülve várom a folytatást!
Hajnal: Gratula a naplóhoz. Csak a papagájok nem jöttek le elsőre. Egyébként ezt nem is értem. Tudom, hogy a crebainokra értetted, de ez így gáz.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Ivó
- Nem elérhető
Gimli naplója
1.nap
A gubába! Teljesen megfeledkeztem a születésnapról! Hisz ma lesz 0 éves Arwen gyereke! Íííí! Na, mindegy, még össze tudok valamit ütni. Megérkeztem, kezemben egy égett, füstölgő piripócsi malaccal, és egy mérgező vödörrel a kezemben. Gondoltam jó lesz játszani a kis Dedinek.
2.nap
Megzsaroltak, hogy ha nem alszok ott náluk a kicsike Dedike mellett, kivágnak a Törprezervátumomból! Azt pedig nem hagyhattam. Reggel furcsáltam is, miért olyan vizes a Micimackós pizsamám.
3.nap
Nem akartam megenni az ebédet, így hát gyorsan felpattintottam a villámmal a tiszta fehér plafonra. Arwen asszonyság csodálkozott is, hogy megettem, és erre meg akarta hálálni a szakácskönyvének, és véletlenül ráesett a húsos gombóc az arcába. Ki is kaptam érte rendesen Argó papaságtól. Hiába, itt ő az úr a háznál.
4.nap
Eljött az utolsó este. A harmónikázó mumusgyerek a pipáját püfölte, és erre jól kicsesztem vele, elvettem a cigit, meggyújtottam, és beletettem az égő részét a gyerek szájába. Arwen és Aragorn nem értették, miért füstöl ez a kis Dedike.
Az utolsó óra
Megháláltam hogy vendégül láttak, és még egy kicsikét játszottam Dedikével és a konyhakéssel, de az kis ***** levágta a szakállamat.
Néhány perc
Még egyszer, gondoltam a gyereknek is meghálálom a „jóságát”, így hát gyorsan felvittem az emeletre, és kidobtam az ablakon. Hiába. Az a béna Aragorn kitette a kezét azzal az indokkal, hogy megnézze, esik ez az eső. De nem esett, csak a gyereket kapta el.
A gardróbban töltött 1 perc után
Megkerestem a szomszédokat, és megkérdeztem tőlük, hogy egy 4 napos baba érne le először a földre, vagy az ágyúgolyó. Ki kellett még azt is próbálni, hogy melyikük pattan vissza, de épp akkor jött a taxim.
Utolsó másodpercek
Elköszöntem, és puszikát adtam Dedike arcára, mint ha nagyon sokat törődtem volna vele. Hát persze. Csak más értelemben.
Milyen lett? De most komolyan, véleményt, légyszike!
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Meleth_lin
- Nem elérhető
Ellana ötletet adott, ezért én is írtam egy-két könyvötletet:
A Világ legrövidebb könyvei:
Éowyn: Hogyan légy jó háziasszony?
Gollam: Süssünk, főzzünk!
Banyapók: A fény szemre kifejtett gyógyító hatásáról
Gandalf: Hogyan fuss el k*rva gyorsan a helyszínről, ha a lábad előtt leszakad a híd egy balrog alatt, és az leesik?
Frodó: Gyűjtsünk gyűrűket!
Boromir: Királyságom, Gondor
A Világ leghosszabb könyvei:
Samu: Mit lehet készíteni krumpliból? (Itt a Forrest Gump című filmből vettem az ötletet, onnan, amikor a néger sorolja a rákkajákat...)
Bilbó: Hogyan ne közeledj egy sárkányhoz
Gimli: A bányák titkai ("szappanoperaszerűen")
Ennyi most, de még lehet felrakok egy paródiát, amelyiket tegnap említettem, de azt nem biztos.
Na, Namarie!!! :dance:
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- Ivó
- Nem elérhető
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Nem tudom, hogy előttem írt e már valaki naplót vele......... nem tudtam magam visszafogni. Azért teszem be így egybe az egészet, mert jobb, mint tördelve. Bocs Alyr. A külalak miatt is elnézést kérek, de a forumhoz kellett igazítani.
Gandalf naplója:
1.nap.
Ma van Bilbó szülinapja. Óhh, hogy a nazgúlba! Vasudvardban felejtettem az ajándékát. Na, majd visszamegyek érte. Ma Frodóval futottam össze. Nagyot nőtt a gyerek, mióta legutóbb láttam! Már a csípőmig ér! De szerintem nem lesz magasabb. Bilbó nagyon gyanús. Van valami Gyűrűje. Azt hittem, hogy meg akarja kérni a kezem, de én tudom, hogy az a Gyűrű rossz. Így lebeszéltem, de a szülinapi buli után Bilbó lelécelt fájdalmában és Frodóra hagyta a Gyűrűt. Miért nem rám?!! Aztán jött Frodó, de nekem el kellett mennem. Tudom, hogy valahol van használati utasítása annak a Gyűrűnek.
Xxxxx….. nap.
Nem tudom milyen napot írunk, de elölről kezdem a naplót. Szóval első nap. Miután megjártam az emberek városát, és átnyálaztam Isildur 4597 oldalból álló szappanoperáját, semmi nyomát nem leltem a Gyűrűnek. Majd lesifotós képekre találtam rá, amiből megtudtam a Gyűrű sorsát. Holnap a Megyébe érek. Ja, el ne felejtsem: Pipafüvet beszerezni. Ja, és azt sem, hogy Aragornnak is kell.
2.nap
Újra a Megyében. Délután betértem a kocsmába, majd eszembe jutott, hogy Frodót kell meglátogatnom. Szegénykére a szívroham jött, de nem baj. Még fiatal. De én félek a Gyűszűtől. Elnézést. A Gyűrűtől. Frodónak megmondtam, hogy rezgést érzek az erőben, és el kell hagynia a Megyét, és elvinni a Gyűrűt. Majd találkozunk a Pajkos Póniban. Ja, Samu a kertésze is vele tart. Azt mondta, hogy Frodó úr nélkül ő nem megy sehova. Na, a kis szerelmespár. Na ők elindultak, én meg nyargaltam Keselyüstökkel Vasudvardba, Szarumánhoz.
3.nap
Még mindig Vasudvard felé tartok. Úgy tűnik, hogy a ló bírja az iramot. Nem úgy, az én fenék izmom. Éjjelente furákat álmodok. Mezítelenül fekszem egy műanyag szoláriumban, és fém tárgyak után vágyódom.
13. nap
Végre itt vagyok Vasudvardban, de átok Szarumánra! Miután cseverészik velem egyet, arra kér, hogy álljak át a sötét oldalra. Én persze nemet mondtam, majd már azt mondta: „Én vagyok az apád!”. De ezt sem veszem be. Majd elpáholt. Lehet, hogy tényleg az apám? Mindenesetre szobafogságot kaptam a torony legtetején.
14. nap
Be kéne fonni a hajamat, és leereszteni. De nem olyan hosszú a hajam, és herceg sincs a láthatáron. Tünde kötelem sincs, hogy bándzsi dzsámpigoljak. Hogy fogok innen kijutni?
15. nap
A valákhoz imádkoztam, hogy küldjenek egy hatalmas madarat, hogy lelécelhessek. Ehelyett egy lepkét küldtek. Óhh, a jó valák! El se bír a lepke! Aztán társalogtam a lepkével, majd a dízel motorjával elhajtott, hogy hív egy madarat.
16. nap
Jött egy veréb. De mikor meglátott, elhúzott, mint a vadlibák. Közöltem a lepkével, hogy nagyobbra gondoltam. Még aznap megjelent egy sor vadliba, az egyik nyakában Nilsz Holgerszon. Na ez se jött be. Ígérte, hogy kerít egy sast.
20. nap
Na a sas jött is, és elvitt Völgyzugolyba.
21. nap
Találkoztam Frodóval. Samuval épp az ágyban találtam rá. Miért kell nekem mindig rossz helyen lennem, rossz időpontban? Így átmentem Elrondhoz, nosztalgiázni.
22. nap
Tanács. És majdnem végig nekem kellett csépelnem. De úgy döntöttünk, hogy a Gyűrűt elpusztítjuk, és megalakult a Gyűrű Szövetsége. Közben állandóan valami szőrős manusz kiabált be, hogy ne így álljunk, meg úgy álljunk, meg nem ez van a könyvben. Na erről ennyit. Közben meg egy Nyanya nevű énekesnő végig kornyikálja az egészet.
23. nap.
A Szövetség elindult, ami négy hobbitból, két emberből, egy törpből, és egy tündéből áll. Na, és jómagamból. A törp és a tünde állandóan bosszantják egymást. A két férfi is ezt teszi. A hobbitok meg rájöttek, hogy csoportosan szép az élet.
24. nap
A papagájok bekavartak. Így a hegységen keresztül kell mennünk. Gimli már előre készül, hogy egymást fogjuk enni. Na ezt azért nem. Legolasnak a legjobb. Jár a havon. Egy ilyen oxigén talpas csizmát én is be fogok szerezni. De kiderült, hogy ez az út se jó. Szarumán „Carmen halálát” zúdította ránk, így kénytelenek vagyunk Mórián keresztül menni.
25. nap
Túl vagyunk egy polipon, Frodó még él, a Gyűrű még megvan, hulla mindenhol, én is épségben vagyok. De hol van Boromir?! Ja, ő is él még. Még. De Gollam követ minket. Később rájövök, hogy ugyanaz a szőrős egyén, rövidnadrágban szintén követ minket, néhány emberével, akiknek fura eszközök vannak a kezükben. Aztán rájövök, hogy eltévedtem, de a lórieni pizza szaga áthatolt a tárnákon, és megleltem a helyes irányt. De a hullák nagyon bosszantottak.
26. nap
Gimli be akarja járni a Roppant Csarnokot, de közlöm vele, hogy erre nincs időnk. Erre durcásan berohan valami kriptába, és valami rokonnak a sírján bőgi ki magát. Jobb helyet nem tudott találni? A bőgése, és Pippin játszadozása a csontvázzal, orkokat vonz ide. Én meg lezuhanok egy hídról. Ciki. Az életben nem segítettek volna. Megjegyzés: a „Fussatok bolondok!” helyett csúnyábbat kellett volna mondani. Közben Nyanya nyenyeréjét hallom. Kezdem unni.
Nem tudom hányadik nap….
Meghaltam. Ja, nem. Élek. De mezítelen vagyok. Mi is volt? Volt valami balrog…….hmmm……
32. nap
Rájöttem, hogy hányadik nap ez. Miután pucéron bevonultam Lórienbe, és Galadriel közölte velem, hogy itt jártak a többiek. Aztán valami fehér gúnyába bújtatott, és elküldött a Fangornba.
33. nap
Találkoztam Szilszakállal, meg két hobbittal. Jé! Ez Pippin és Trufa! Majd jöttek Aragornék is. A frászt hoztam rájuk.
34. nap
Elnyargaltunk Theodenhez. Aztán ördögöt kellett űznöm. Legolas a hajamat irigyli. Aragorn meg az övét. Gimli meg Aragorn méreteit.
35. nap
El kell nyargalnom Éomerért, meg a bandájáért. Grímát likvidáltuk. Ja, nem. Elszökött Szarumánhoz. Közöltem Aragornnal, hogy öt nap múlva találkozunk, Kelet felől. Pirkadatkor.
38. nap
Mire Éomerrel megérkeztem, láttam, hogy Theodenék összebalhéztak Szarumánnal. Ha nem vagyunk ott, szétlapítják őket. Még jó, hogy tiszta ruha volt rajtam.
39. nap
Vasudvar ostroma. Az entek megelőztek. Én mindig mindenből kimaradok?
40. nap
Elnézést, hogy keveset írok, de alig van időm. Most épp Pippinnel nyargalok Denethorhoz. Vagy Konnektor? Mi is a neve? Kezdek szenilis lenni. Pippin Denethor szolgálatába áll.
Megjegyzés: Denethor piromániás.
43. nap
Nincs időm írni.
44. nap
Még mindig nincs időm írni.
45. nap
Most aztán végkép nincs időm írni.
46. nap
Nem vagyok otthon.
56. nap
Aragornból, nyolcvan év után végre király lett. Ezt is megélte Frodó él. A Gyűrű nincs meg. Bilbóval való házasságom ugrott. Aragorn elveszi Arwent. Aragorn még nem tudja, hogy én vagyok az apja.
Nem tudom hányadik nap.
Elhúzok Szürkerévbe. A hajó neve Titanic.
Nem tudom hányadik nap, 2.
Ajajjj…..a Titanic elsüllyedt.
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Neframíel
- Nem elérhető
Fontos kérdések
Fásultan néztem magam elé. Csütörtök van, anyuék pedig pénteken hazaérnek… Hiába próbáltam kitalálni valamit, hogy mégis hogy lehetne előlük elrejteni „szerzeményeimet”, már semmi nem jutott az eszembe. Minden megbízható ismerősöm, akinek elmondtam a dolgot - és esetleg nem röhögött pofán – már sikoltozva menekül előlem, ha meghalja azt a szót, hogy „középföldeiek”. De néhány esetben elég volt a „Trufa” , vagy a „Pippin” is.
Marci ott ült mellettem, bambulta a tv-t. Szegény jól lefáradt, pedig csak két órát kellett rájuk vigyáznia. Olyan előremeredve ült, hogy azt hittem, alszik… nyitott szemmel?!
-A kutyám hátát megnyírták, a pamacsok a fején két oldalra vannak választva… - motyogta fásultan. – Trufáék megetették az athelassal, és azóta… bajai támadtak…
Nem tehettem róla, minden fáradtságom ellenére fölkuncogtam, ahogy elképzeltem a földszintes kutyát, amint punkosra vágott hajjal föl-alá rohangál.
-Te ezt viccesnek találod? – kérdezte fölháborodva.
-Nem… - haraptam a számba, majd a kiszőkített macskámra gondoltam. Hiába, Tolkien mester elfelejtette elmondani, hogy Legolasnak az állatkozmetika a mániája…
-Gandalf megölte az aranyhalaim… - jelentette be gyászos képpel. Döbbenten néztem rá. Gandalf sok hülyeséget megcsinált, de nem volt… gyilkos!
-Hogyhogy megölte? – kérdeztem. Kutatóan nézett rám, hogy nem nevetem-e ki. Próbáltam komoly maradni.
-Valami lepkéről beszélt… pillangónak nevezte azt a kis szerencsétlen molyt, én meg kiröhögtem… erre mikor meghallotta, hogy a húgom aranyhalát Bálnának hívják, vízbefojtotta.
Hát igen… A Keresztapa bevédi a családját… - gondoltam, majd pislogtam magam elé. Hogy lehet egy halat vízbefojtani?!
-Te… Marci… hogy érted hogy vízbefojtotta?
Mérgesen nézett rám. A szomszéd szobából ébredeztek a középföldeiek. Ebéd után mindig aludtak egyet.
-Úgy, hogy Bálnácska nem szerette a csapvizet. Speckó tengervize volt, érted? Erre meg beöntött neki sima vizet!
-Lehet, rá akarta szoktatni… csak jóindulatból… - vigyorogtam, mire dühösen fordult oda hozzám.
-Majd elmondom Gandalfnak, hogy leszóltad a molyát, és véletlenül hozzáteszem, hogy imádod a kaktuszaidat! – sziszegte.
Felhördültem. Csak a kaktuszaimat ne!!
-Te meg egyszer csak összefonva találod Bölény farkát! – Bölénynek hívták Marci negyedméteres kutyáját. – Tudod Legolas farkat fonni is szeret! – vágtam vissza.
Marci elsápadt, sértődötten felállt. Le akarta kapcsolni a tv-t, de valami a nyakába ugrott… egy másik valami pedig kilopta a kezéből a távkapcsolót, és a két hobbit már nyomogatta is kuncogva.
Marci egyre dühösebb lett. Hátralépett, de nekiment Legolasnak, aki szokása szerint az oldalán hurcolta a tegezét. Legolas felhorkant, majd még kissé álmosan, mérges tekintettel nézett rá.
Marci egyszerűen… kinyújtotta rá a nyelvét!
Legolas megdöbbent, Marci pedig agresszívan hátrafordulva – hátha még valakit fellökhet – nézegetett körbe.
A tünde szemei már sértetten csillogtak, és szép nyelvén épületes káromkodást eresztett meg.
-Örülök, hogy így szeretitek egymást… - morogtam elpirulva. Ebben a pillanatban nem voltam benne biztos, hogy jó dolog volt tőle sindát tanulni…
Gimli motyogva jött ki, hogy már nagyon unja a polcon való alvást, és hogy Legolas mindig teletömködi a száját plüssállatkákkal.
-Mert mindig horkolsz! – csattant fel a sértett tünde, de már én is elkezdtem a magamét mondani, hogy mért mindig a plüssállatkáim irritálják. Már mindegyiknek kegyetlen szaga volt Gimli szájától – bezzeg a fogmosásra nem tudtam megtanítani a törpöt!
-Mért mindenkinek velem van baja?! – kiáltotta hisztérikusan a tünde, majd erélyes léptekkel átcsattogott a másik szobába. A nagyanyáméba!
-Mentem. – mordult hátra Marci, majd az ajtóban megfordult. Egy percre mintha elfelejtette volna a veszekedést, elgondolkozva nézett rám.
-Hétfőtől suli… akkor mit kezdesz majd velük? – kérdezte halkan.
-Hát, majd ellesznek itthon. – próbáltam vidám maradni, de bentről egy óriási csattanás hirdette, hogy Legolas megtalálta a nagyi porcelánfiguráit… majd ijedt csönd után lázas motoszkálás – valószínűleg össze akarta rakni.
Sóhajtottam. Habár Frodó még mindig hortyogott, Samu már újra a kinti lábosokat környékezte; Aragorn pedig apu díszkardjával vagdosott hihetetlen energiával. Arra már gondolni se mertem, Gandalf és „társa” merre vannak.
-Most mit csináljak? – kérdeztem kétségbeesetten, az egész helyzetre gondolva.
-Majd kitalálunk valamit… azok, akiknél voltak, mit mondanak?
-Ők semmit… csak az üzenetrögzítőjük zaklatott hangon: „-Jelenleg nem vagyok elérhető, déltől háromig pszichológusnál, háromtól ötig terápiás kezelésen vagyok, öttől meg csak annak vagyok itthon, akit nem Neframíelnek hívnak.”- mondtam zordan.
Marci sajnálkozóan nézett rám.
-Majd visszajövök… - mondta, majd mérgesen megvillant a szeme. –Ha addigra eltünteted előlem ezt a bolond tündét…
Bólogattam, majd lassan felálltam, hogy megmagyarázzam annak a „bolond tündének”, hogy ragasztó nélkül nem igazán fog sikerülni összerakni a porcelánt…
Milyen?? Kíváncsiak vagytok a folytatásra?
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Sziasztok!
Ezt az egyik osztálytársam találta a neten! (A tartalomért felelősséget nem vállalok, szó szerint van! )
Nem volt se időm, se türelmem kicsillagozni, úgyhogy bocsi!
(Remélem emiatt nem vág ki a fórumról senki!)
Remélem ekkora hozzászólást többé senki nem fg írni.
Mert ha igen, sajnos kénytelen leszek az egészet törölni. Ha ekkora szöveget akar valaki beszúrni, jobb lesz ha több külön hozzászólásban teszi...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ivó
- Nem elérhető
1.nap
micsoda görbe estét rendeztünk.
Arwena: Na, ez aztán kafa!! Görbe, mi???
hát persze, hogy jobbnak látta engedelmeskeni..2.nap
hogy miért nem teperte le!!!??? (tudom, tudom, piszkos fantáziám van, nem kell senkinek se mondania...)5.nap
szóval letepert.. ) Igaza van! A kis *****!6.nap
ez nekem nem tetszettKésőbb
hát mégsem volt jó ötlet végigaludni a tanácsot7.nap
a Mória show-ba? szívesen látlak benneteket! De komolyan!...mennyjünk inkább móriába....
hát persze h elfelejtette!16.nap
na, ez a később már tetszett!később
a 18.nap csúcs
21edik nap is elég jó// de csak *elég* jó//
végülis jó nekem tetszik
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Arwena
- Nem elérhető
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Fircorwen: ááá! Sándor elől még a LotR sem menekülhet! :biggrin2:
Hajnal: fantasztikus! Még!
A Liv- és PJ-naplók is Királyak, írjátok meg a többi színészét is!
Alyr: egyetértek SÚval és leguanemberrel, ja,és VÉÉÉÉÉRT! :itscool:
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye