Versek

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32543 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Versek
Próbálkoznék, de nem megy...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32542 Írta: Anonymous
Krisie, Sesy Olórea! Meg kéne írni a második kötetet is röviden (mint eddig), versben, nem? :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32541 Írta: Anonymous
nem az a gondom, hogy nem Te írtad, hanem, hogy Arwen Girl hozzászólásából arra lehet következtetni, hogy ö viszont azt hiszi, Te írtad...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32540 Írta: Anonymous
Ha nagyon szeretnéd,Amanibhavam,akkor írhatok be sajátot is,bár ilyen még egyelőre nem létezik.Csak azért írtam be,mert annyira szeretem ezt a verset-valahogy annyira megfog a hangulata,kedvem támad azonnal nekiindulni Középfölde kies tájainak..

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32539 Írta: Anonymous
persze Tar-Ancalime nem a sajátját idézte be... (bocs)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32538 Írta: Anonymous
Tar-Ancalime:Nagyon jó!!!!<br> Krisie:A Tiéd is nagyon jóóóó!!<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32537 Írta: Anonymous
Indul az út a küszöbről<br> Ha nem vigyázok,elszelel<br> Felkötöm én is a sarut<br> Gyerünk utána,menni kell<br> Utak találkozása vár,<br> Futok,a lábam bizsereg<br> Csak ott lehetnék végre már!<br> Aztán hová?ki mondja meg?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32536 Írta: Anonymous
Krisie: Dizájnos. :) Kicsit olyan rap-szerű, ha nem sértődsz meg...<br> Én nem vagyok költő, de néha nagyon kiakadok és akkor:<br> 'Sírva vesznek a percek a mélybe,<br> repülj, hajóm az éjből a fénybe,<br> túl a világon, távoli tájon <br> Eressea, boldog kikötőd várjon!'<br> <br> :) Kár, hogy 'minden út görbe'...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32535 Írta: Anonymous
A Merry, Trufa értendő Pippin, Trufa elirtam bocsi

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32534 Írta: Anonymous
Hát én is megírtam a saját GYU versemet. Remélem tetszik nektek.<br> <br> <br> A gyűrű szögessége - avagy a gyűrű éneke<br> <br> Ég gyémántja tó kristálya<br> pillangónak puha szárnya<br> Meseszerű tündetáj<br> Ég mélykékje tó sötétje<br> Orkok vad hörögése<br> Zord Mordor tüzére vár<br> ---<br> Egy gyűrű gaz sose igaz<br> Sötét éj kél mindenki fél<br> Gyűrű honol sötét jobbon<br> Ork hadsereg sötét dombon<br> Középfölde szabad népe<br> Csatára kész még ma délbe<br> ---<br> Csata zaja ló sikolya<br> Trappol, dobog ezer pata<br> Vad kegyetlen ádáz csata<br> Jő a gonosz nézz csak oda<br> --<br> Sötét gyűrű sötét erő<br> Ez itt ma nem legyőzhető<br> Fényes a kard hullik az uj<br> Sötét gyűrű el ne gurulj<br> ---<br> Hegy tüze vár szó hangja száll<br> Féltékenység árja, Isildur halála<br> Kristályos tó homok fénye<br> Gyürüt rejt mély sötétjébe<br> ---<br> Idő árja s a tó fogja <br> Mélysötétben csillogó legenda<br> Ármány készül Gollam örül, <br> A gyűrű új kézbe kerül<br> ---<br> Gyűrű fénye csalfa lénye alázatos Gollam éke<br> Barlang mélye éj sötétje gonosz ármány új reménye<br> Gyűrű koppan Gollam horkan Csontos ujja meg <br> <br> megroppan<br> --<br> Zsákos Bilbo hobbit ficko <br> Százegy éves jo tökfilko<br> Megye körül táncra pördül,<br> Gandalfnak sok gyerek örül<br> --<br> Bor, dal tánc meg tüzijáték<br> Merry, Trufa cseles szándék<br> Sárkány röpte torta sütve<br> Zsákos Bilbo gyűrű trükkje<br> --<br> Frodo, Gandalf kupaktanács <br> itt a gyűrű nem maradt más<br> Sam lesz a hű utitárs<br> A kis csapat hamar halad<br> Merry, Trufa pácban ragadt<br> --<br> Éj szele kél utról letérj<br> Gyűrűllidérc most ideér<br> Mindenki fut hosszu az út<br> Fekete nazgul vizre nemjut<br> --<br> Gyűrűlidérc Bree-be ha érsz jól körülnézz<br> Sötét szoba mélyén, ágyak puha fészkén <br> négy hobbit felkél<br> kilenc nazgul rikolt a négy hobbit sikolt<br> Aragorn veletek jol kitolt<br> --<br> Gyűrűlidérc jaj utolérsz most nagy a félsz<br> Nincs hova bujj Morgul tőr szúr, Frodo elnyúl<br> Fény és hideg Frodo liheg, Arwen siet<br> --<br> Gandalf,Sarumán két ősi aggastyán <br> Küzdenek Orthanc sötét tornyán<br> Sas röpte Gandalf szökte<br> Sarumánt a düh kitörte<br> --<br> Levél réze fal csipkéje<br> Tündér Arwen Völgyzugoly szépe<br> Apja Elrond hős tünde vezér<br> Frodo ágyában magához tér<br> --<br> Itt a tanács, Legolas jő<br> Messze ő a legszebb íjlövő<br> Gimli a kis köpcös<br> Bárdja jó öblös<br> Boromir rajtad csalfa a pír<br> --<br> Szövetség jő Sarumán fehér feje fő<br> Caradhras hegyét le is omlasztja ő<br> Nem marad más út csak Moriába<br> Veszélyes az út de irány oda<br> --<br> Paci Buga ez nem zsuga <br> Vár otthon a meleg ruha - eredj oda<br> Mondd jóbarát, s lépj be-nohát<br> --<br> Druin Hídja omlik, <br> Gandalf meg is botlik<br> Balrog tüze izzik<br> Ostora kínt izzít<br> --<br> Jaj nagy a kín mindenki sír<br> hosszú az út boszú nemjut<br> Utunk Lothlorienbe fut<br> --<br> Lothlorien erdő lombja, Galadriel a gyűrű fogja<br> Igazmondó tükör képe, Galadriel lépj a fényre <br> <br> Galadriel örült, mert a kísértés nem sikerült<br> --<br> Továbbindul a kis csapat <br> Earendil csillagfénye mutasson nektek utat<br> Szálljatok most vízre végre<br> Vár reátok ősapáitok hatalmas képe<br> --<br> Boromir szíve zöldül, a gyűrű pördül<br> Frodo védd mgad, ez neked túl nagy falat<br> Odaát lásd meg a kiutat<br> --<br> Orthanc gödreiből sötét szörny most előretör<br> Uruk hai hada halad<br> Remeg a föld most védd magad!<br> --<br> Legolas lő az ijja jő<br> Ugy kell neked gonosz ork fő<br> Aragorn vad kardja halad<br> Hord el magad te rusnya had!<br> --<br> Hobbit szaladj nyomodba jaj<br> Boromir jő hőst játszik ő<br> Ij messze szál Boromir már<br> Az örök vadászmezőkön jár<br> --<br> Merry Trufa két kis buta hebehurgya<br> Rugkapál és visít de az ork nem sipít<br> Cipelik őket Orthancba hol rút szörnyek otthona<br> --<br> Frodo rohan vár a roham<br> Sam kiabál : Ne menj uram!<br> Hajo repül Sam elmerül<br> Frodo kihuzza a vizből<br> --<br> Két jóbarát régi, LEgolas és Gimli<br> Tanácstalanul nézi<br> Legolas meg is kérdi:<br> Nem kéne utánuk menni?<br> --<br> Aragorn jő választ ad ő<br> Két jóbarát csak reánk vár<br> Rohanjunk hát adjuk meg már<br> Ami a csúf orkoknak jár.<br> <br>

Több
22 éve 7 hónapja #31 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Versek
A régi Versek téma folytatása.
Tolkien és a látogatók :) költészetének szentelve!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32533 Írta: Anonymous
Sesy: Nagyon ügyi vagy!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32532 Írta: Anonymous
Jó volt, Sesy. Szép, csak így tovább. :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32531 Írta: Anonymous
Én átköltöttem egy dalt. A Legolasos topikba beírtam egyszer.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #32530 Írta: Anonymous
Na, elkeztem irni, egy hmm... elbeszélő költeményt (?) a GyU-rol:)<br> még nincs kész, de ha tetszik folytatom:<br> <br> Egy történet, nagy hősi tett<br> Mit most elbeszélek én<br> Egy dolog, mire sokan emlékeznek<br> Egy Örökéletű esemény!<br> <br> Volt hajdanán egy Sötét Úr, ura<br> Mordornak, Szauron!<br> Övé volt az Egy Gyűrű, kortlátlan hatalma<br> Mindent elpusztított.<br> <br> De a Gyűrűt levágták<br> Halálos fekete kezéről<br> S bár elvesztette alakját<br> Szauron lát, s tud mindenről.<br> <br> A hatalom eszköze<br> Isildurhoz, a királyhoz került<br> De ellene tört orkok vad serege<br> Isildur meghalt...a Gyűrű víz alá merült.<br> <br> Uj hordozója Gollam lett,<br> Ki csak rosszatt tett vele<br> Régi otthonábol csak a Ködhegységbe mehetett<br> És ott a Gyűrű lassan bekebelezte!<br> <br> Majd az értékes ''csecse-becse''<br> Cserben hagyta a megkínzott hobbitot<br> De a sors miatt, ez véletlen?<br> Talált egy uj, érdekes hordozót.<br> <br> Zsákos Bilbó volt ez ki reá lelt<br> Az egyszerű hobbit, egy agglegény<br> A Gyűrűt zsebrevágta és elszelelt<br> De Gollam ebbe belerokkant szegény.<br> <br> Hatvan év mult el nyomtalanul<br> De Bilbó mégis megfáradt<br> Hirtelen elment hát, és hagyatékul<br> Unokaöccsére hagyott vagyont, házat...<br> <br> És míg valamit! egy borítékban<br> Apró aranygyűrű lapult<br> Ez biztosította a teljes hatalmat<br> És ezt imádta mindenki bolondul!<br> <br> Frodó - a unokaöccs és házigazda<br> Nem sok mindent kezdhetett vele<br> Gandalf a mágus veszélyesnek modnta<br> De neki nem volt szíve kárt tenni benne<br> <br> Teltek multak az évek, lassan<br> Már a húsz is odalett<br> Frodót egy alkonyon meglátogatta Gandalf<br> S végre Frodó is megtudta mi a Gyűrű története<br> <br> A águs sürgette, keljen utra hamar<br> Menjen a tünde-lakta Völgyzugolyba<br> Gandalf aztán elment, és elmult a tavasz<br> Majd a nyár, mire Frodó elindult az Útra.<br> <br> Veletartott hű szolgája, a kertész<br> Csavardi Samu a szomszédból<br> Kibe nem szorult nagy bátorság, de paraszti ész<br> És hűségesen, elszántan vándorolt.<br> <br> Gyorsan átvágtak a csendes Megyén<br> De titokban Fekete Lovas követte nyomukat<br> Utol is érte őket, de menedék volt a gyökér,<br> Bozót, a lovas elment és ők folytatták utjukat.<br> <br> Töbörluykba értek, Frodó régi városába,<br> Ott Borbak Trufa fogadta őket<br> Egy szép házba elmentek vacsorára<br> Lakomára! baráti társaság körében.<br> <br> Jókedvű vacsora és mosdás után<br> Frodó rászánta magát a búcsúra<br> De egy ''összeesküvés'' segített sorsán,<br> Barátai mindenről tudtak.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32529 Írta: Anonymous
:D

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32528 Írta: Anonymous
Meghallgattam!<br> Nem semmi! Nagyon szép... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32527 Írta: Anonymous
:) )<br> Oké!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32526 Írta: Anonymous
Készülj fel rá, hogy _yéni_ helyett _in yar_-t fog mondani...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32525 Írta: Anonymous
Nem hallottam, de most feltétlenül meghallgatom (ha letöltöttem :) )<br> Nagyon köszi!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32524 Írta: Anonymous
Ugye? :) ))<br> És hallottad már?<br> <br> www.freeweb.hu/samgamgee/tolkien2.mp3

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32523 Írta: Anonymous
Estel: pont ma olvastam ezt a verset! Szerintem is gyönyörű.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32522 Írta: Anonymous
Ai!laurië lantar lassi súrinen,<br> Yéni únótimë ve rámar aldaron!<br> Yéni ve lintë yuldar avánier<br> Mi oromardi lisse-miruvóreva<br> Andúnë pella,Vardo tellumar<br> Nu luini yassen tintilar i eleni<br> Ómaryo airetári-lírinen.<br> <br> Sí man i yulma nin enquantuva?<br> <br> An sí Tintallë Varda Oiolossëo<br> Ve fanyar máryat Elentári ortanë<br> Ar ilyë tier undulávë lumbulë;<br> Ar sindanóriello caita mornië<br> I falmalinnar imbë met,ar hísië<br> Untúpa Calaciryo míri oialë.<br> Sí vanwa ná,Rómello vanwa,Valimar!<br> Namárië!Nai hiruvalyë Valimar.<br> Nail elyë hiruva.Namárië!<br> <br> Hát nekem meg ez az egyik kedvencem, főleg mióta nemrég hallottam Tolkien előadásában is!<br> Igazán szép. Lassan már tudom kívülről!<br> :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32521 Írta: Anonymous
ha Tolkien, akkor az óangol sztorik is jöhetnek,nem? beírom akkor egy 2 évvel ezel?tti szerzeményemet<br> <i><br> Merlin halála<br> <br> Leszáll az este: s ahogy a fények utolsó cseppje<br> lassan szüremlik át a felhők dús szövedékén,<br> úgy távozik el tőlem a varázslóság minden öröme, kinja.<br> Ilyképpen készülök távozni én is az édes világból,<br> léptem ritmusát az Idő szivének bús ütemére igazitva.<br> Egyedül vagyok immár - Ártus a sirban hever rég, s a vitézek<br> szent edényt s szent erényt kergetni szanaszét futottak,<br> s a büszke lovagok csontja sorban fekszik ott az őszi porban<br> sem fényes Lancelot, sem a hű Galahad nem viv csatákat<br> Stonehenge sok köve közt Mordred zord seregével,<br> s a könnyű Perceval sem kutatja Montsalvat száz édes titkát - <br> elmentek mind, s mivégre? a temérdek kin közt nem vevék észre,<br> hogy a Vér veresét a lemenő Napban éppúgy benne találod,<br> mint a Kehelynek szép aranyát Guinever hosszú hajában.<br> S nekem, ki lassú léptemmel betűket hordtam halomba egyre,<br> nem maradt más, hogy ha ránk zuhan végre a sötétség,<br> reszkető ajakkal im a Nevet kimondjam, s elmulik lám a világ</i>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32520 Írta: Anonymous
Az úton mindig várható<br> Rejtek-kapu,orv forduló<br> S bár gyakran jártam erre már,<br> Egy nap titkok ösvénye vár<br> Ne várj hiába,várj,megyek<br> Hold-Túl-Nyugat,Nap-Túl-Kelet!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32519 Írta: Anonymous
Ász.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32518 Írta: Anonymous
Ja igen:<br> <br> nem Tolkien költészete ugyan, de a weben sok ilyen Tolkien IHLETTE költemény van, némelyik nagyon szép.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32517 Írta: Anonymous
ide is átmásolom a BOROMIR topicból azt a verset, amit Finduilas talált a weben.<br> Mivel hiú vagyok, bemásolom alája a fordításomat is, amit én alkottam. Enjoy:<br> <br> <br> O Son of Denethor wither have you gone? <br> Journeying to the north, you departed ere long, <br> <br> Seeking there for the Sword that was Broken, <br> You travelled so far and was shown a token, <br> <br> That the doom of the world was near at hand, <br> And companions you found from many a land. <br> <br> Then returning home you found that doom, <br> For Isildur's bane hath the power to consume, <br> <br> And twist Men's thoughts beyond our ken, <br> This doom you found on high Amon Hen. <br> <br> But then in redemption you fought and died, <br> And stood so bravely at the Halfling's side, <br> <br> Winding your horn though no help it came, <br> Only the arrows of Orcs until you were slain. <br> <br> But now though you have passed down to the Sea, <br> Take heart brave lord, for your land is free. <br> <br> ---- Óda Boromirhoz ----<br> <br> Ó, Denethór fia, utad merre vitt?<br> Északra utaztál s oly rég nem vagy itt,<br> <br> Kettétörött Kardnak kutattad nyomát,<br> S messzeségben lelted végül zálogát<br> <br> Világ Végzetének, mely már közelít,<br> S számos messzi tájról lettek társaid.<br> <br> Visszatérvén rád hullt sorsodnak keze,<br> Isuldurnak Átka, s emésztő ereje;<br> <br> Ember-elmét gyötrő, meg nem értheted;<br> A Látás Hegyén így ért el végzeted.<br> <br> Megváltásért vívtál s nem féltél halált,<br> Mely a Félszerzetnek oldalán talált.<br> <br> Segélyért hiába szólt kürtöd szava,<br> S lebírt végül orkok nyilának zápora.<br> <br> Távoztál és immár a Tenger elragadt,<br> Bízz s nyugodj, dicső hős: országod szabad.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32516 Írta: Anonymous
Az úton mindig várható<br> Rejtek kapu, orv-forduló,<br> S bár gyakran jártam erre már<br> Egy nap titkok ösvénye vár;<br> Ne várj hiába, várj, megyek,<br> Hold-Túl-Nyugat, Nap-Túl-Kelet!<br> Ez a kedvencem. Frodó mondja a legvégn.Számomra azt jelenti, hogy minden nap történhet vm. érdekes.<br> És azt, hogy ha valamit mag akrarsz tenni, tedd meg!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32515 Írta: Anonymous
A Cross Bornsról én is hallottam-olvastam egy matek előadáson-, mellettem pedig mondják, hogy hallották, hogy jó. :)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.958 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére