Versek
- Halálvirág/Gemini
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Én mindig lemaradok a nagy eseményekről. Szerintem határozottan jót tett a topicnak ez a vita. Csomóan elkezdtek utána kritizálni, ami jó.
Én meg tanultam legalább öt új szót.
Kripli: Én amúgy várom, hogy mi sül ki belőle(d).
Suhi:: 8O Woá! Ez aztán ütős! De van benne valami, ami számomra kicsit furává teszi. Néhol te vagy benne, aztán olyan idegen lesz. Nem, ez nem a helyes szó.... inkább azt mondom: szokatlan. Hm....hm.... lehet hogy csak én olvastam túl kevés verset tőled?
Idhren: (cím nélküli): Szép. Engem egy szó zavar: a "csücsül". Valahogy megtöri a vers borongósságát, sejtelmességét. (ezt éreztem én, mikor olvastam) Ugyanakkor lehet, hogy mégis jó, mert illik hozzád. Mármint a szó. Te jó ég, hagyjuk, hajnali fél négy van. Írásképtelenné váltam. Majd elgondolkodom rajta és leírom, hogy mi is jár most a fejemben, de ez most nem megy, ne haragudj.
Alcar: Engem is egy Efkú versre emlékeztetett az első két sor, de a címét nem tudom. Az fqqdk versnek. A műved egyébként szép, jó volt olvasni, de több nekem nem jött át. Szép és kész.
Itt egy merész kísérlet, felrakom, aztán majd lesz valami.
Formátlan kutatás
Felverem éjjeli ágyam
Retteg a Szép szeme lágyan
Terjed a térbelü Hajnal
Elnyeli bús zivatarral
Hullik a tested a porba
Megtörik rajtad a forma
Lüktet a tetszeni vágyás
Rajtad a bús leokádás
Ennyire futja a szellem
Ennyire süllyed a kellem
Itt ez a seb betakarva
Lángol a matrica rajta
Ellepi lelkem a háj
Olvad az angyali báj
Kattan a szívben a zár
Fullad a Holdbeli táj.
*
Állj meg, gyermek
Nem vezet út erre
Más ösvényre vigyen
A menekülés terhe
*
Itt van ez a világ, senkinek se jó
Elásni sem hagyja a zseniális szó.
2005-01-14 16:57
darált Halál
bang bang
Elvakít a napfény.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alison West
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Snuffles írta: Verzsön4: Formalinban úsznak a szemek...
Ez jó
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Narmo Poice írta:
Idhren/Ryelnya írta: (a "néha-néha dög voltál" vagy a 'néha-néha dög vagy már' a jobb?)
Háát.. nem vagyok túl izé remélem,de nekem egyik sem igazán illik oda. Próbálj valami mást Ha elmondod, hogy mire gondoltál pontosan néhány rímmel szolgálhatok
Hm, én egy múltkori történelem órán sehogyse találtam el a megfelelő rímet egy erőteljesen Pilinszky-utánzatú vers utolsó sorára és több verzió is készült. Vicces...
Vörös téglafalra tapadt hó,
Látom fent a kék eget.
Piszkos porcukor hull fentről és
*változatok*
Verzsön1: Egyszer minden szép lehet.
Verzsön2: Kerülném a tekinteted.
Verzsön3: Holdkóros hercegek.
Verzsön4: Formalinban úsznak a szemek...
Azt hiszem, kicsit biológia óra fíling lett belőle a végén o:))
"Well, I'm back."
- Narmo
- Nem elérhető
Idhren/Ryelnya írta: (a "néha-néha dög voltál" vagy a 'néha-néha dög vagy már' a jobb?)
Háát.. nem vagyok túl izé remélem,de nekem egyik sem igazán illik oda. Próbálj valami mást Ha elmondod, hogy mire gondoltál pontosan néhány rímmel szolgálhatok
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Mikor ülte lelkem félelem
Akkor benned volt a reményem
Te akkor se gondoltál rám
Néha-néha dög voltál
Kínzol mintha gyűlölnél:
Bárcsak szeretnél....
(a "néha-néha dög voltál" vagy a 'néha-néha dög vagy már' a jobb?)
it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini
- Silima
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Alcarcalimo írta: Hát maga megbolondult, hát maga megbolondult, hát maga megbolondult, hogy mindent háromszor mond, hogy mindent háromszor mond, hogy mindent háromszor mond???
OFF: Karinthy hatására nem tudok olvasni sem Adyt, sem Móriczot komoly képpel...
ON
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- Brandir
- Nem elérhető
- Brandir
- Nem elérhető
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
ADIM, köszönöm, bírkózom magammal, erőim végesek, de igyekszem:)
Kripli, elvont/elszállt/rajongó/ezoterikus eszményeidért hajdan én is lelkesültem, de főleg a 4 fal között. Ha onnan kilép az ember és élni kényszerül, pénzt keresni, akkor picit átrendeződnek a fontossági sorrendek. Nem ezen eszmények létjogosultságát és megvalósíthatóságát vonom kétségbe, csak ezen a helyen nem tartom abszolút irányelvként elfogad6ónak őket;)
Well, köszönöm a segítséget és utólag is bocsánatot kérek szövegeid hűtlen kezeléséért, a túlbuzgó jobbító szándékért.
Mau, irreleváns, ha az Aki vagy-ról Ákos Ne fájjon többé c. számára asszociálok? Amúgy tecc, tecc, kalapemel, jólmegaszontad;)
Suhi, te mostanában mindíg meglepsz, és ez jó! Lehidaltam elsőre a szonettedtől, de még rágicsálom egy picit;)
Zé, drága, az Est-ikont meg az átírtat lementettem, átnolvasom még. Köszi a hozzászólást, csak csatlakozni tudok:)
Jacó, keress meg archívumfrissítés-ügyben; legjobb, ha találkozásidőpont-egyeztető sms-t küldessz!
havazás
fehér-fekete lett a világ
a távlatok mind bezárultak
nem süt csak parázs a hamun át
és messze szökött minden holnap
farkába harapó kígyó
fájó forrasztású
hamisarany-lila
mindenséget játszó
fából vaskarika
- **Shaman**
- Nem elérhető
csak a szád szép, és a vár a dombtetőn.
alkonyatkor sokat csókolóztunk a temetőben,
S te, a sírkövön élveztél.
Olykor-olykor megíjedtünk, a kemence bekepcsolásakor.
Néha kicsapott az égett hússzag, de Te szerettél.
Ejj, de sokat ültünk Pista bácsin. Szinte családtag volt már.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Camilleának
Camillea, kit kegyelnek Istenek,
csókkal hívogat bujálkodni ágyad,
s nékem mámor-gyönyör perceket kínál
szép piros ajkad;
Mézborral locsolva kiszáradt torkom
felhevült véremmel dobol a szívem,
heverődre, kedves, vadul kívánva
rántalak téged;
Karcsú kis lábaid fonódnak lágyan
derekam köré és hallom, hogy zihálsz:
Mit nekem poklok emésztő tüze, de
ölelj meg százszor!
Karmolás pírja ékíti hátamat,
őrült a szenvedély, kapaszkodj belém,
mindent megadok, hogy feszülő erőm
érezzem benned...
2005.01.27-28
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Mau Rauser írta:
Hoztam nektek én is szennyedékeket.
aki vagy
a hajam oroszlánsörény
és embervér mosdatja karmaimat
a szám dohányízű már korareggel
néha fűtetlen fülkék káoszával hálok
és hazám nem ismeri álmomat
mit áldozhatnék a kóbor értelemnek
aki Van
ha nem beszélhetek a zöldbarna égről
amerre füst száll és tágul a tér
ahol a lassan lehulló vérgömböt figyelem
minden élő gyöngy-gyökerét
adhatok-e álmot az értelemnek
aki Van
talán sosem ébredtél gyömbérízű
porba tekintő sápadt mosolyokkal
titokarany végtelenbemúlással
szerepbe vágyó karakterhalmazok
különös szavaival
és negyvenkét oldalú üvegtesttel
a hajam dohányillatú már korareggel
csak a fűtetlen fülkék ismerik álmomat
és nemhazámban minden nap káosszal ébredek
aki Vagy
20501271623lnkm$X
Üdv:
-- Mau
Mau, ez kifejezetten jó lett:) tetszenek benne a képek, és hogy nincs teletömve számomra ismeretlen szakkifejezésekkel:DDD jó a ritmusa is, és a végén a visszatérő motivum, vagy mi:)
[size=9:hwt4qzef]Gyerekek, én megpróbáltam most is rendesen kritizálni.. de hát nem megy...[/size]
Ja, és nem kéne elsiklani felette, bár a vita közepére lett betéve:
Shaman: A H2SO4 nagyon jó lett!! Igazán elgondolkodtató.
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Suhifarok
- Nem elérhető
Öntudat
axiómákra épülő préri-szabadságod
száguldó tűzparipa útja ha megtöri
megérzed lényegét a sikító magány ördögi
táncának mi elítéli álszent sápadságod
megittasulva attól mit eltaszítottál
halálfélelmedben hogy ne nézhess szembe
a magad kreálta istennel el és elrettenve
most reszkető kéjjel olvadsz össze bűneid világán
rohansz a felfedezések őrült iramával
ráébredve az emberi vágyak eredendő
kielégületlenségére s végzetesen úszol az árral
de felismered vigyorát a gúnyost a magányét
eladtad lelked az élet ördögének
rabságba fúló eufóriáért
- Orsie
- Nem elérhető
Jóvanna, felfedeztem a Riyanoq-féle intertextet is, de sikeresen beolvasztottad a Mau-stílusba és így a jelentésgazdagodás télleg megtörtént, szvsz. Amúgy az idézet teljesen pontos voltMau Rauser írta: Pontosítalak: ez egy akkora Riyanoq-intertext, hogy majd leesik a monitorról. [„…itt ebben a valóságban a hol napi szükségletem a brando kávé” asszem vhogy így van] amúgy a többi tényleg Mau-kép persze nem omázskodni akartam elsősorban, az intertext viszont jól összekapcsolja a nevezett két szöveggel, ami esetleg jelentésgazdagodást eredményezhet.
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Zúg az éter,
Életnek jele se látszik,
a csendben a lelkem is fázik.
Süvít a szél,
Dühödten hordja a havat,
némaságba fulnak a szavak.
Kint havazik,
bent a szoba kulcsra zárva,
eltört szivem még mindig árva.
Élet nincs,
elmém fantomok tanyája,
s az elveszett remény hazája.
Csend van.
'Is there anybody out there?'
- Mau Rauser
- Nem elérhető
Orsie / Fraktál írta:
Nekem ez a része jött be leginkább. Ezek a képek.. tipikus Maunekem testvérem minden pláza és bakancs a kávé és szénsav univerzumában hol mindennapi szükséglet az örök mondatlan füstízű szavakká élt szépség
Pontosítalak: ez egy akkora Riyanoq-intertext, hogy majd leesik a monitorról. [„…itt ebben a valóságban a hol napi szükségletem a brando kávé” asszem vhogy így van] amúgy a többi tényleg Mau-kép persze nem omázskodni akartam elsősorban, az intertext viszont jól összekapcsolja a nevezett két szöveggel, ami esetleg jelentésgazdagodást eredményezhet.
Amúgy ninziendi tenna
Üdv:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Zarándok, Mau: köszönöm szépen a hsz-t! Igen, jól látjátok valóban ismerem fq versét (ami azt illeti: fejből tudom, tekintve, hogy az Apokalipszis emléktáblájára után ez a kedvencem tőle...). Természetesen nem akartam koppintani, valójában az első versszak lekarmolása s elolvasása után jutott eszembe fq verse... S igyekeztem, hogy az enyém pozitív kicsengésű legyen (ne legyek már olyan deppes állat )
Erda: ha szabad megjegyeznem: sztem nagyon szép képeket használsz időnként. Komolyan: öröm olvasni (főleg egy rohadt nagy depp hullám után:))
Olvasok tovább, s ha tudok érdemben hozzászólni, megteszem:)
- Alison West
- Nem elérhető
- Orsie
- Nem elérhető
Mau: Az egoistic manifesto télleg kicsit hápéká hommázs, de ütős lett. :up:
nekem testvérem minden pláza
és bakancs a kávé és szénsav
univerzumában hol mindennapi
szükséglet az örök mondatlan
füstízű szavakká élt szépség
Timona: Ha nem leszel… - nyüssz, ez gyönyörű lett és nagyon szomorú...
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Artemisz (Erenya) írta: Szerintem szép. Még csak nem is érzek benne pozőr felhangot. A közhelyek használata pedig nem bűn: én írtam anno direkt 1 verset "közhelyek" címmel, arra kommentálta, emlékszem, Zarándok kollegina, hogy: " Ez a vers jó lecke azoknak, akik közhelyesen kerülik a közhelyeket". Nos, a tiedre ugyanez áll. Kellemesen borongós a hangulata, a fokozás meg kifejezetten remek ötlet! Ad neki bizonyos hátborzongató ízt.
Hm, hát köszönöm szépen a kritikát, ha tényleg így gondolod, akkor most nagyon örül a kis lelkem. Zarándok kollegina pedig nagyon jól mondta, irigylem a gondolatait.
"Well, I'm back."
- Artemisz
- Nem elérhető
Snuffles írta: aszem ezt a vackot még a magyartanáromnak is megmutattam és jól lehurrogta, hogy olyan, mint valami kora Petőfi-vers. szerintem is rohadt közhelyes. (neeem, ilyenkor nem a köztéri vécékre gondolok. )
Snuff, az én magyartanárom rendszeresen elküldött a búsba a verseimmel, az ilyet föl se kell venni. Szvsz nem is hasonlít Petőfire, legföljebb abban, hogy négysoros versszakokból áll
Szerintem szép. Még csak nem is érzek benne pozőr felhangot. A közhelyek használata pedig nem bűn: én írtam anno direkt 1 verset "közhelyek" címmel, arra kommentálta, emlékszem, Zarándok kollegina, hogy: " Ez a vers jó lecke azoknak, akik közhelyesen kerülik a közhelyeket". Nos, a tiedre ugyanez áll. Kellemesen borongós a hangulata, a fokozás meg kifejezetten remek ötlet! Ad neki bizonyos hátborzongató ízt.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Máb
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Mau Rauser
- Nem elérhető
a hpkfless meg… valahol direkt valahol nem. lelkem-mélyén-lepke leginkább.
így mondjuk jobb.
Üdv:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Alison West
- Nem elérhető
Lényegestelen, már javítva lett
Mau Rauser írta:
ugyanaz a jelünk ha ugyanoda megyünk valaki utánad fordul visszahúz orvul s így alakul céllá az út és emberré magad ha valaki voltál valaki vagy
Hipekarma-utóérzetem van
- Mau Rauser
- Nem elérhető
Hoztam nektek én is szennyedékeket.
!05:24 egoistic manifesto
nekem testvérem minden pláza
és bakancs a kávé és szénsav
univerzumában hol mindennapi
szükséglet az örök mondatlan
füstízű szavakká élt szépség
te sem álmodtál soha vonatok
nyomán érkező szépújvilágról
mégis társammá tett a versed
és a lélektelen mosolyfüggés
ami téged is kezdettől kínoz
ugyanaz a nevünk ha ugyanoda
megyünk valaki utánad fordul
visszahúz orvul s így alakul
céllá az út és emberré magad
ha valaki voltál valaki vagy
200501271545lnkm$X
És még egy:
aki vagy
a hajam oroszlánsörény
és embervér mosdatja karmaimat
a szám dohányízű már korareggel
néha fűtetlen fülkék káoszával hálok
és hazám nem ismeri álmomat
mit áldozhatnék a kóbor értelemnek
aki Van
ha nem beszélhetek a zöldbarna égről
amerre füst száll és tágul a tér
ahol a lassan lehulló vérgömböt figyelem
minden élő gyöngy-gyökerét
adhatok-e álmot az értelemnek
aki Van
talán sosem ébredtél gyömbérízű
porba tekintő sápadt mosolyokkal
titokarany végtelenbemúlással
szerepbe vágyó karakterhalmazok
különös szavaival
és negyvenkét oldalú üvegtesttel
a hajam dohányillatú már korareggel
csak a fűtetlen fülkék ismerik álmomat
és nemhazámban minden nap káosszal ébredek
aki Vagy
20501271623lnkm$X
Üdv:
-- Mau
(Weöres Sándor)
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
mi van ha nyakamra ül a bú
ha miattad vagyok szomorú
mihez nyúlsz te akkor
mit gondolsz
ha miattad könny csücsül a pilláimon
te tetted, keserűség-démon
kezded előről és megismétled:
szétroppantod szívemet
darabjait szétfújod
tőröd beleszúrod
és én mégis így vagyok
felhőtlenül boldog!
( )
it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
a vitához nem szeretnék hozzászólni, a kötetes izé meg engem amúgyse érint. na perme offolódik.
Vércseppek hullanak a szirmokra,
mert boldogtalan vagyok,
és már itt van az alkony-óra,
amikor mindent itthagyok.
Vércseppek áztatják a szirmokat,
vörösre festve azt,
és vörös könnyeket hullajt
minden, mi itt maradt.
Vércseppeket könnyeznek a szirmok,
talán nem is hiába,
intek neked "kellemes napot!"
még egyszer... utoljára.
2004. 08. 10.
"Well, I'm back."
- ADIM a Des
- Nem elérhető
Kripli, "hogy megtanítson valamire, hogy mutasa az utat"... nos, minden ember egy különálló, önálló egység, és mindenki más szemléletmóddal rendelkezik, így nehéz valamire azt mondani, hogy utat mutat, hisz lehetetlen ennyi igénynek megfelelni. Ami egyikünknek bejön, az a másikat nem érinti meg. Egyébként örülök, hogy elcsitultak a hullámok.
Tim és Alcar, ti aztán hihetetlen egy páros vagytok! Be foglak nevezni benneteket egy teniszmérkőzésre!
Szofi, köszönöm. Örülök, hogy már nem csak a felszínt nézed. Könnyű és kényelmes a MókaMikit látni, s elveszni annak illúziójában. Kevesen veszik a fáradtságot, hogy előítéleteiket levetve megnézzék, ki is van a maszk alatt...
Aki ma a homokba dugja a fejét, holnap a fogát csikorgatja.
"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"