- Köszönetek: 1
Színművek
Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)
Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs |
|
30 | 30% |
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten |
|
20 | 20% |
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr |
|
16 | 16% |
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk |
|
17 | 17% |
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e |
|
8 | 8% |
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom |
|
9 | 9% |
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa ) | |||
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak |
- Tünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Én lettem a Fan Fiction rovat szekesztője a Tolkien.hu-n.
Szeretnék megkérni mindenkit, hogy a közérdekű közleményeket (próbákat, előadásokat) illetve az alkotásokat (rajzokat, zenét, verset, novellát, bármilyen kreatívot) a rovatomba is töltsétek fel. Nagyon örülnénk neki, hisz itt is keresgélnek a látogatók és a galéria eléggé üres még.
A következő kérésem az lenne, hogy a még meg nem alakult csoportok alakuljanak meg mielőbb, mert így az oldaluk üres marad.
A kevésbé aktív csoportokat pedig szeretném aktivitásra buzdítani, itt a tavasz, mindenki tele van energiával, ébredjetek fel Ti is téli álmotokból
Nagyon várom, hogy munkát adjatok nekem , mindenkinek sikeres alkotást kívánok
Remzymama/Tünde
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Léli
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Most sajnos nem hoztam magammal a papírt, de akire emléxem, azt kiírom.
Ami biztos: Idrill és Maeglin szerepei még bizonytalanok... Maeglin elvileg most pénteken eldől (Peredhil, icke, Ery utoljára fog meghallgatni titeket), Idrill részéről pedig Narb és gillz... 2 hét múlva pénteken ráértek? Ketten kell hogy megnézzünk titeket egyszerre, mert enélkül nem lehet dönteni...
Akikre emléxem:
Tour: Cue
Glorfindel: Leguán
Szárnysegéd: Gandalf
Yavanna: Artemisz (Bár Ery még nem látott, de tekinthető 96%-osnak)
Polgárok: Kincső és Hanna biztos, Eldamyn és Rabyn még bizonytalan a harmadik posztra
Tanácsnok: Lamy
Turgon: Felagund
Gratulálok mindenkinek! Aki pedig nem kapott most szerepet, az ne csüggedjen, mert nem azt jelenti, hogy rossz volna, hanem azt, hogy ezekre az adott szerepekre a többieket alkalmasabbnak láttuk.
Továbbá!
Szükségünk volna még egy férfi szereplőre, valamint ork (kb. 2-3) és őr (1-2) önkéntesekre. Az őrnek van kb. 3 mondata...
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gillz
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: Hé és engem miért tetszett kihagyni? Különbenis nem drámisták, hanem FőnixFiókák vagyunk
[size=9:3pq2z3p3](Egyébiránt mi csak MAX. 2-3-an leszünk, szal sztem csapódunk hozzátok )[/size]
mi meg szvsz 7en, szal lehetmh mnem hozzánk csapódtok, mer sokan vagyunk de kituggya.
Fornostosok: Narb, te most már ráérsz, nem? Mert akkor átnézhetnétek a szobalányos jeleneteket...
need more brainz. yourz. now.
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
[size=9:3n0fnlgd](Egyébiránt mi csak MAX. 2-3-an leszünk, szal sztem csapódunk hozzátok )[/size]
>> mea culpa, én pedig tuti beírtalak, de lehet, hogy szerkesztgetés közben benyomódott az insert...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Cueddo
- Nem elérhető
KÖRKÉRDÉS!
akartok-e jönni Ösküre vasárnap, látni SOK-SOK-SOK impróelőadást? végre valami színházit. szeretném, ha mindenki, aki velünk játszik, látna Színházat. hogy tudjátok, hol kezdődik az a történet, amit mi is művelünk. hogy miről is szól a színjátszás.
arról szól a nap, hogy hajnalban lemegyünk (teljesen ingyenes az egész, csak a diákvonatjegy odavissza 800 pénz), beéneklük, bemozgunk, kapunk próza-szövegdarabokat, és színházat kell csinálni belőle. délután mutatja be a hat csapat: FőnixFiókák (köztük Kincső, Ring), 0., 1. (köztük gillz, én), 2. (köztük Nim), 3., végzettek (köztük Beleg).
ha lejöttök nézőnek, még annyira korán sem kell kelni:
www.elvira.hu/elvira.dll/uf?ed=06.04.20&...sz=0&u=45&x=102&y=50
8.55 Déli> 10.53, fehérvári átszállással
12.15 Déli > 14.10, szintén -"-
szeretettel várunk mindenkit! este jövünk haza, fél kilenckor leszünk a Déliben. szívből ajánlom mindenkinek, akit érdekel, hogy kell a semmiből színházat csinálni (amit mi is teszünk ).
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Ery
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
Fornost: szerdán másik próbára kell mennem fél hattól, esetleg vagytok-e oly vállalkozó szelleműek, hogy próbáltok nélkülem? Átpróbálhatjátok azokat, amiket eddig vettünk, vagy esetleg a maradék kétszemélyeseket megnézhetitek.
Ha van, aki elvállalja a lebonyolítását, annak hálás leszek
Ery? Vagy épp Alyr?
- Kincső
- Nem elérhető
Van valakinek kedve május 1-én 20:00 kezdettel a Szkéné Színház Parasztopera c. előadását megnézni? Azt hiszem olyan 800-1000 Ft körül van a jegy. Én láttam 2 éve nyáron szabadtéren, érdemes megnézni! Akinek igen, jelezze priviben/e-mailben/telefonon (mégmindig 06/30 520 6447), és próbálok jegyet szerezni.
Továbbá kedden, azaz április 25-én az Almássy téri Szabadidőközpont Kávézójában a Főnix Színházi Műhely Karinthy: Hogy kell bánni a férfiakkal? c. darabját adja elő, jegyek a helyszínen válthatók 800 Ft-os áron. Gyertek el, mert mióta mondom már, hogy nagyon érdemes!
- Cueddo
- Nem elérhető
FIGYELEM!
színkörön már mondtam, de közzéteszem itt is: július elejére kaptunk előadáslehetőséget a zöldmacskában, már csak a dátumot kell konkretizálni.
ez azt jelenti, hogy mostantól indul a céltudatos próbaidőszak. a pénteki alkalmakat úgy fogjuk megtartani, ahogy az szerepel a honlapon, tehát 4-től 6-ig színkör, 6-tól 8-ig jelenetpróbák. aki tehát anno azt mondta, hogy vállalja a jelenetkészítést, arra mostantól vonatkozik a próbarend:
havonta egyetlenegy hiányzás lehet csak, minimum két nappal - tehát szerda estig - előre bejelentve. (kivéve lábtörés, negyvenfokos láz, stb.)
csak úgy tudunk együtt dolgozni, és adni a közönségnek, ha megtiszteljük egymást azzal, hogy pontosak vagyunk és megtanuljuk a szöveget. köszönöm, hogy az utóbbi alkalmakon remekül tudtunk dolgozni.
SZÍNKÖRÖSÖK: jövő hétre mindenki tudja hibátlanul
a Tóth Árpád: Láng-ot
egy Vidor Miklós-féle nyelvgyötrőt
a Galagonyát
ezt a hármat kérem, ezekkel fogunk gyakorolni mostanában. nem tudom, volt-e most, de jövő héten biztos meglesz a kiadós beszédtechnika, amit már ígérgetek egy ideje
a zöldmacskában két dolgot adunk elő:
1. Jelenetek Középföldéről
+ ÚJ >> 2. Darvasi László: Sen-jün, a kertrejtőző - a novellát elvileg szétküldtem már mindenkinek, akinek tudom az emilcímét - olvassátok el! jövő héten megnézzük együtt, kiosztjuk a szerepeket és elkezdünk gondolkodni rajta.
JELENETEK
Morwenék: jövő héten végignézzük egyben az egészet, sokszor. addig is gyakoroljátok az intenzitást (érzelem erőssége!) - sosem elég, tudjátok Morwen: 1. képben indulat-őrület fokozatos kiengedése, önmagát igazolja; 2. képben parancsolni akar Nienornak <--> félti is. melyik mondatot miért mondja? mit akar elérni vele? (mi a szándéka?) ezt gondold végig. Mablung: felelősség a 16 emberért > ezért józannak kell maradnia, még akkor is, amikor Morwen már rég magából kikelve üvöltözik vele. Nienor: több erőt bele, amikor vitatkozol Morwennel, lehetsz nyugodtan szemtelen is!
[size=9:q55cqzhw]lassan lezárjuk a próbát veletek, és lépünk tovább a többi jelenetre.[/size]
TOVÁBBI MENETREND:
Peredhil: írok neked szövegjavaslatot vázlatosan, de te is írj! ha úgy érzed, nem jó, az nem baj. majd összecsiszoljuk. csak legyen valami. jövő héten sorra kerülsz, biztos.
Ery - Lamy: ezt is próbáljuk jövőhéten.
Ratz & Ring: nektek is kéne szöveg, majd agyalok rajta, de ti is töprengjetek! 2 hét múlva próbáljuk (máj5).
aztán jövök én, utolsóként, június tizenvalahány, azaz főnixvizsga után teljes gőzzel.
gillz: elsősorban mostmár neked kéne rendezni (végülis te vagy a rendező ), és a jeleneten való gondolkodást segíteni Peredhilnek és Ratzéknak. én elindítottam a dolgot, mostmár kell egy friss elme, mert egyelőre nincs több ötletem.
(Dylan Thomas)
- Lamy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Kincső
- Nem elérhető
Ellenben fél4 előtt nemnagyon tudok odaérni, max egy picivel, úgyhogy kérem tisztelettel pár perc válogatódást engedélyezni még bármikor 4 előtt, egyébként Nienorozom
- Léli
- Nem elérhető
Cueddo írta:
Ery: kérlek, tegyük 3-ra a pénteki válogatást, mert f4-től Eldamynnal és Kincsővel Morwenezünk. kérekszépen szövegkönyvet. köszönöm!
Nekem jó a 3. Megoldható, hogy akkor elkezdünk válogatni, a többit meg majd megbeszélem akkor Eryvel, ha odaért.
Tehát!
Pénteken 3-tól lesz válogatás, ahol szeretnénk véglegesíteni a szereplőket. Kéretik mindenkit, akinek még akár egy hajszálnyit is kétséges a szerepe, jöjjön el, hogy dönthessünk.
Köszönöm
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- gillz
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: Azt hiszem attól, hogy mi Morwenezünk, nyugodtan válogathatnak/-tok, elférünk Feltéve, hogy a polgárválogatást gyorsan lezavarjátok
Gillz: még ma szeretnék infót arról, hogy kell-e holnap menekült nő, mert Artemisz dolgozik délután, tehát nekem kéne mennem... [size=9:3pqi8714]de nem ragaszkodom hozzá [/size]
ha ma még elég az info, akkor nem kell jönnöd ha véletlenül mégi itt vagy, akkor megnézhetem veled a dolgot, mert nem árt, de az se baj, ha nem érsz rá.
- Cueddo
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Gillz: még ma szeretnék infót arról, hogy kell-e holnap menekült nő, mert Artemisz dolgozik délután, tehát nekem kéne mennem... [size=9:2t9eqoqm]de nem ragaszkodom hozzá [/size]
- Ery
- Nem elérhető
De Léli elviekben ráér, így ő kezdhetné előbb. A mostaninak viszont pont az lenne a lényege, hogy közösen jussunk dűlőre.
Nehéz ügy. Megoldjuk.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Cueddo
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
Ringbearer írta: Cue, én ma nem megyek.
Gillz, holnap próba Ajtósi 4?
4!. Nézünk Caltasos jelenetet, meg a barahir-nainna-szolgálólány jelenetet. mondjuk. ha ugye jönnek a szereplők szöveget tessék megtanulni.
Bocsi, utólag szerkesztettem az időpontot, mert hamarabb (fél6) el kell mennem, ergo aki ott lesz, azt nyúzom. aki szeretné a jelenetét próbálni, az jöjjön időben
- Ringbearer
- Nem elérhető
Gillz, holnap próba Ajtósi 4?
"Be the change you want to see." Gandhi
- Ery
- Nem elérhető
Pénteken 15:30-tól szeretnénk véglegesíteni a szereposztást. Ez főleg Idril és Maeglin szerepéért indulókra vonatkozik!
(Az aspiránsok kérhetik a szövegkönyv legújabb példányát a szokott módon. + címmel, hogy hová küldjem)
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Cueddo
- Nem elérhető
egy kis beszédgyakorlat a neveléselmélet-könyvemből
Bábosik István írta: a közvetett követelés arra szolgál, hogy a nevelési követelményeket a közvélemény követelményeivé, a közvéleményt pedig ezen követelmények közvetítőjévé alakítsa át.
(Dylan Thomas)
- Lamy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Kincső
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
KEDDI SYNITHOS-talit tegyük át fél órával későbbre, 15.00 -ra. tanítok előtte, és nemigen érnék oda.
nagyon bízom benne, hogy meg tudjuk tartani. figyelgetem majd az időjárásjelentést. (darazsak és dongók kíméljenek... )
(Dylan Thomas)
- Kincső
- Nem elérhető
pénteken el kell jöjjek kb. 6-kor, mert 7-re színházba megyek.
>> akkor viszont megint előre kéne hozni a Morwenes jelenet 2. részét fél négyre, hogy ne boruljon az egész színifoglalkozás. Az 1. képet rendesen, 6 után vesszük majd.
- Ery
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
köszönöm mindenkinek, aki eljött, és jelenlétével emelte a nap fényét átoszka:
most kicsit kevesebb volt a munka, de hát szünet van
Morwenék jelenetét begépeltem, és vacsora mellett rövidesen elkezdem meghúzni és picit átírogatni. most, hogy tüzetesen végigolvastam, még tisztábban átlátom az érzéseket benne: remek jelenet lesz, ha jól megcsináljátok!
jövő pénteken, 21-én lesz egy kiadós beszédtechnika-rész, és mindenkit szeretnék hallani egyenként, és pucolgatni fogunk szép beszédet, mert olyat már hónapok óta nem csináltunk. Tóth Árpád: Láng-ot MINDENKI tanulja meg ápr21-re, hibátlanul. mentség mostmár nincs. kegyetlen leszek.
Tóth Árpád: Láng
Eldobtam egy gyufát, s legott
hetyke lobogásba fogott.
Lábhegyre állt a kis nyulánk
hegyes sipkájú sárga láng;
vígat nyújtózott, furcsa törpe,
izgett-mozgott, előre, körbe;
lengett, táncolt, a zöldbe mart,
nyilván pompás tűzvészt akart:
piros csodát, izzó leget,
égő erdőt, kigyúlt eget;
de gőggel álltak fenn a fák,
és mosolygott minden virág,
nem rezzent senki fel a vészre,
a száraz fű sem vette észre,
s a lázas törpe láng lehűlt,
elfáradt, és a földre ült,
lobbant még egy-kettőt szegény,
s meghalt a moha szőnyegén.
Nem látta senki más, csak én.
21-én, PÉNTEKEN 16.00-18.00-ig fog tartani a beszéd+színészmesterség, aztán szünet, aztán 18.00-19.45-ig jelenetpróbák. Eldamyn, Patiszon, Kincső, tőletek megakadás nélkül kérem a szöveget, legelejétől a legvégéig, 1-2. képet, és gondoljátok át azt is, amit eddig foglalkoztunk vele: tudjátok, gondolatokat szétválasztani, hol vannak fordulatok, miért mondom? mit akarok elérni? tételesen, mondatról mondatra gondoljátok át. elküldöm emilben a meghúzott szöveget, Eldamynnak viszem kedden kinyomtatva.
ápr18, KEDD - 14.30 -kor találkozunk a Margitszigeti bejárónál, a 26-os Margit-hídi megállójában. 17.15-ig tart a Synithos Extra számítsatok egy mozgásos-lazítós-testtudatfejlesztős délutánra, pár mesterségbeli gyakorlattal fűszerezve
Lamyn, Ratzkhán, Peredhilen, Eldamynon és rajtam kívül még jön valaki?
Ring?
gillz?
Kincső?
Ery?
többiek?
(Dylan Thomas)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Cueddo
- Nem elérhető
(Dylan Thomas)