Színművek
Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)
Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs |
|
30 | 30% |
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten |
|
20 | 20% |
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr |
|
16 | 16% |
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk |
|
17 | 17% |
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e |
|
8 | 8% |
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom |
|
9 | 9% |
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa ) | |||
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak |
- gillz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
need more brainz. yourz. now.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cueddo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Gandalf írta:
Hogy MI lesz kedden??? 8OKincső (Thilanna) írta: Héé emberek, nyugalom!!!
Csak azért gondoltunk a hétfőre, merthogy nemártana még egy próba szerda előtt; a kedd pedig kiesik össznépi LEPmegbeszélés miatt.
Ha nem jó, akkor találkozunk szerdán, és mindenki készül lélekben.
(Hétfőn vezetőségi megbeszélés, hetek óta kint van az eseménynaptárban...)
Brandir mondta tegnap, hogy kedden mindenféle LEPes segítőnek megbeszélés leszen. Anyu/Rózsától meg úgy tudom, h. Pók most szervezi a helyet hozzá.
A vezetőségi meg kb. csak Eryt és Téged érint, ha jólsejtem...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Cueddo írta:
gillz: kellesz, perszehogy
jövőhéten erre készüljetek:
HÉTFŐ dec12, 18.00-20.00 ADS
SZERDA - összpróba! - dec14, 16.30-20.00 ADS, Beleg is jön, megnéz minket. minden statiszta jöjjön, elejétől végéig lemegy. azok is kellenek, akik csak egy fűszálat tesznek keresztbe,
MIN-DEN-KI.
Hétfőn edzésem van, szerdám meg órám van kb fél hatig (ráadásul ZH, amit még ellógni sem tudok)...
Úgyhogy elnézést...
Our knees do not bend easily
- gillz
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
nem lehettett volna ezt addig megbeszélni, amíg ott vagyok?
nekem NEM jó a hétfő
hisztismorcos Hanna
- Cueddo
- Nem elérhető
gillz: kellesz, perszehogy
jövőhéten erre készüljetek:
HÉTFŐ dec12, 18.00-20.00 ADS
SZERDA - összpróba! - dec14, 16.30-20.00 ADS, Beleg is jön, megnéz minket. minden statiszta jöjjön, elejétől végéig lemegy. azok is kellenek, akik csak egy fűszálat tesznek keresztbe,
MIN-DEN-KI.
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- gillz
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
mydear matektanár ma méltóztatott közleni, hogy a matekverseny amire korábban jelentkeztünk páran, holnap lesz, 2-6-ig.
Biztos nem maradok ott végig, de ezen okból kifolyólag nem tudom, mikor érek oda próbára. De megyek. Sorry, nem rajtam múlik.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
kéremtisztelettel,
szerintem dec23-ig még besomfordálhatunk az ajtósira, elvileg nyitva van, ha a vizsgázóknak nyitva van
utána pihenjünk.
jan2-6ig terjedő hétköznapokon meg ismét vizsgák, tehát nyitva.
jövő szerdára, tehát DECEMBER 14-re (16.30-tól!!!) minden Aldarionos, statiszták és népek, tegyétek magatokat szabaddá!!! én is ellógom az előadásom, gyertek próbára. teljes összpróba, miegyéb lesz.
(Dylan Thomas)
- gillz
- Nem elérhető
- Panda
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Előszöris helyszín: Üveghegyen túl : Az eötvösutcai ezen idő alatt nem hiszem, h. bejáccik... (de megkérdezem, ha kell) más 5let?
Másodszor időpontok: meg kéne beszélni, ki mikor van/nincs Pesten, ér rá, stb
Ezt mondjuk ma próbán elkezdhetnénk
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Lamy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Révén, hogy teljes káosz van a beadandó és megtanulandó munkáim között, két hétig "hanyagolnám" a próbákat. Bocsika. Dec20 után már viszont tudok menni, csak vajon hova? (egyetem zárva/vizsgázókkal tömve)
Színjátszón azért még leszek.
A.W.S Lamy
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Montágh Imre írta: Ha rászánjuk magunkat a [beszéd]tanulásra, először is meg kell tanulnunk hallani. Az első időben - ha már tudunk egy kicsit hallani - megdöbbent majd bennünket az a sokféle beszédhiba és modorosság, ami környezetünkben fellelhető, később majd kezdjük észrevenni saját hibáinkat is. (Ez azonban ritkán tesz bennünket bölcsebbé a mások megítélését illetően.) Amikor kezdjük látn a célt, s fölfedezzük a leküzdendő hibákat, az első hónapok nagy munkával, lendülettel és eredménnyel köszöntenek be. Ezután némi stagnálás következik, egy kicsit visszaesik az érdeklődésünk, mert felületes eredményeink nem vigasztalnak a makacs hibák megmaradásáért. Később kezdjük látni az eredményt, ilyenkor már otthoni környezetünk is észleli a változást, többnyire fejcsóválva, hogy "kezdesz úgy beszélni, mint egy színész", meg "beszélj rendesen mint régen", "ne mélyítsd a hangodat", "régebben gyorsabban beszéltél"... de ennek a korholásnak mi őszintén örülünk s azon kapjuk magunkat, hogy olykor már akkor is jól beszélünk, ha oda se figyelünk, s hogy lám veszekedés közben milyen "jól visz a hangunk". Akkor aztán többnyire leállunk és visszaesünk. Ne legyen így!
Miért írtam ezt be?
egyrészt a beszédtanulás sokkal nagyobb intenzitást követel, mint a heti egy alkalom színkör
másrészt, és ez a fontos, ne válasszuk külön a színpadi és a civil beszédet, mert ha jól csináljuk, akkor "ugyanolyan" lesz a kettő. Az rendben van, hogy ha felmegyünk a színpadra, még fokozottabban figyelünk rá. De főleg azért, mert rövid idő alatt, sajnos nem a megfelelő intenzitással dolgozva [size=9:fm3d66eu](bár ez rajtunk múlik)[/size] kell eredményt elérnünk, figyeljünk a civil beszédben is, amennyire lehet, h. érthetően beszéljünk - ezzel is gyakorlunk. Ez szvsz csak hasznunkra lehet civilként is.
- Cueddo
- Nem elérhető
icke: megnéztem most azt is - azért nem jó, mert elbeszélés. a ballada műfaja azért jó, mert egyszerre líra-epika-dráma, a Kőmíves Kelemen különösen dráma, és sok benne a kihagyás.
(Dylan Thomas)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Laurelen írta:
Alyr: én isgillz írta: Alyr: visszajelzek
dehát honnan tudnánk, melyik szerepre válogatnak ki minket? vagy - a feltétel az egész szöveg tudása? benne vagyok csak akkor minél hamarább linkeldd be lécci...
Nektek, és mindenkinek emlékeztetőül:
gilgalad.uw.hu/nkhe.html
Itt a humoros darab, valamint mindenkitől, aki benne lenne, kérnék egy privit, időponttal, hogy mikor ér rá próbálni.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Kincső
- Nem elérhető
Én egyébként támogatom a főnixes cuccokat, mert ami Bicskeitől származik, az csak jó lehet [size=9:2nuyt9jx](És ha majd egyszer eljutok az ő osztályába, akkor nem kell majd megtanulnom )[/size]
És GRATULA, RING!!! :hello:
Mostmár hatan vagyunk!
Nagyon-nagyon örülök, h. az osztálytársam lettél, de ezt már mondtam!!!
- icke
- Nem elérhető
Cueddo írta: első lépésben ennyit a beszédtechnikáról. tanuljátok meg.
egyébiránt pedig lesz intenzitás-gyakorlat is (ami egyben beszédtechnika is). hogy elrémítsek mindenkit: egy hosszabb vers lesz, amit szintén meg kell tanulni. hogy konkrétan mi lesz az, még nem tudjuk, de időben kiderül.
gillz: megnéztem a Hídavatást, szerintem ez sem jó, meg az Arany-balladák általában, mert túl sokat kéne agyalni csak azon, hogy kihámozzuk az értelmét. egyelőre nehezek nekünk. továbbra is javaslom a Kőmíves Kelement, mert az egyszerű, de mégis olyan erejű szövege van, hogy ahhoz hűtőszekrénynek kell lenni, hogy ne szenvedéllyel mondjuk.
Üdvözletem!
Mit szólnátok a Gyűrűk Urában lévő Earendil-vershez, amit Bilbó írt? Tudjátok, amit táborban is szavaltam. Az se egy nehéz szöveg, és abban is van erő rendesen - nekem meg nagy mániám, és szeretném is megtanulni rendesen elmondani
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Cueddo
- Nem elérhető
nos,
azt beszéltük pénteken, hogy a beszédtechnikát tegyük hatékonyabbá. mégpedig úgy, hogy az alábbiakat tessék megtanulni mindenkinek. értelmük szinte semmi, viszont remek gyakorlatok, harmincéves pályafutással a hátuk mögött is szoktak ezzel bemelegíteni színészek, szóval még csak nem is gáz. íme:
VIDOR MIKLÓS: Nyelvgyötrők
Roppant bottal
koppantottam,
szöcském csacskán
szökkent,
papnadrágban
kappant fogtam,
macskám fecskét
hökkent.
Derengett,
borongott,
merengett,
szorongott,
kerengett,
dorong ott,
de nem vett
korongot.
Körbe pörg e görbe körte,
hat gödörbe, vak tükörbe,
fürge ürge sürg e zűrbe,
őt gyötörd, te rőt ökörke.
Szakállas sakál,
ha választ, csak áll,
s e nóta dacára
spenót a szakálla.
Szegény legény e vén cserény alatt
elél evén szerény lepényhalat.
Szeszély fején e szép keménykalap,
de félek én, mesém henyén halad,
s felén e rémlegény belém harap.
Zabra zebra,
zsebre zabra,
habra rebbents,
hebrents babra,
ugra-bugra, zsupsz a sutra,
pulyka-húzta pudva, dudva,
lukba rúgva fúlt a kútba.
első lépésben ennyit a beszédtechnikáról. tanuljátok meg.
egyébiránt pedig lesz intenzitás-gyakorlat is (ami egyben beszédtechnika is). hogy elrémítsek mindenkit: egy hosszabb vers lesz, amit szintén meg kell tanulni. hogy konkrétan mi lesz az, még nem tudjuk, de időben kiderül.
gillz: megnéztem a Hídavatást, szerintem ez sem jó, meg az Arany-balladák általában, mert túl sokat kéne agyalni csak azon, hogy kihámozzuk az értelmét. egyelőre nehezek nekünk. továbbra is javaslom a Kőmíves Kelement, mert az egyszerű, de mégis olyan erejű szövege van, hogy ahhoz hűtőszekrénynek kell lenni, hogy ne szenvedéllyel mondjuk.
meg úgy általában is, szerintem megtaníthatnánk a többieknek a Főnixes gyakorlatokat, mert akkor nekünk se kéne kétfelé tanulni.
(Dylan Thomas)
- gillz
- Nem elérhető
Holnap valszeg beszéddtechnika, utána pedig sztem rögtön a saját cuccra térnénk rá, tehát aki jön, az készüljön a karakterével. Sőt, esetleg hozhat párbeszédet is, mert akkor azzal kezdünk
és nézzetek blogot, mert felraktam a kérdéseket.
need more brainz. yourz. now.
- icke
- Nem elérhető
Itt szólnék, hogy holnap maximum ötig tudok maradni (beszédgyakorlat erejéig kb.), de az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem tudok menni; ha nem vagyok ott négykor, valószínűleg ez fordult elő Aki olvassa ezt, ugyan szóljon már holnap gilzznek, ha így alakulna... Köszönöm!
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
- Laurelen
- Nem elérhető
Alyr: én isgillz írta: Alyr: visszajelzek
dehát honnan tudnánk, melyik szerepre válogatnak ki minket? vagy - a feltétel az egész szöveg tudása? benne vagyok csak akkor minél hamarább linkeldd be lécci...
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Cueddo
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Cueddo írta:
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/