Tolkien Tábor 2010

Több
14 éve 5 hónapja - 14 éve 5 hónapja #388802 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2010
Aktuális teljes névsor:
109 fő

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Utolsó szerkesztés: 14 éve 5 hónapja által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 5 hónapja #388777 Írta: Kincső
Ok, köszi, hogy jelezted.
Aki még késik az legyen szíves jelezze (de elég ám mailben v. priviben), különben úgyis rákérdezek úgy jún.10. körül :P

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 5 hónapja #388774 Írta: Hírilorn
Hírilorn válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2010
Sajnos úgy tűnik, hogy pár nappal később tudom csak utalni az első részletet 30-a után. :? Remélem, nem nagy gond! Előre is ezer bocs a késésért!!

Csak csöndben a szó,
csak éjben a fény,
csak elmúlásban a lét:
sebes röptű sólyommadár
a tiszta égen át.

Több
14 éve 5 hónapja #388748 Írta: Kincső

Grt írta: De, lehet, vagy legalábbis én úgy küldtem. :)

Te faxon küldted. :D Faxon lehet (privi megy). Szkennelve nem szeretném. (Tudom, szigorúbb vagyok, mint Dorw. :D )

Kimentek a harcos rendbe jelentkezőknek az e-mailek a választás menetéről, június 3-ig várjuk a válaszaitokat. :)

Több
14 éve 5 hónapja #388746 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2010

Gandalf írta: Egy kis keretjáték-ízelítő:
Katt ide!

És YouTube-on is:
Dol Guldur fenyegetése - A tábori keretjáték előzetese

Több
14 éve 5 hónapja #388745 Írta: Grt
Grt válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2010
De, lehet, vagy legalábbis én úgy küldtem. :)

"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."

Több
14 éve 5 hónapja #388742 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2010
A 18 éven aluliaknak nem lehetne e-mail-ban elküldeni azt a szülői jóváhagyó nyilatkozatot (beszkennelve :D )?

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
14 éve 5 hónapja #388740 Írta: Gandalf

Több
14 éve 5 hónapja #388734 Írta: Kincső
Igen, elég sok helyen fent van a neten, kb. mindenütt, ami táborokkal kapcs. ingyenes, v. csak jelentkezők után kell fizetni, mint a Táborfigyelőn. (Ryana jó PR-felelős. :) )
És "sajnos" a szervezők idén rendesek voltak, szóval nincs onnét hiányzó...

Több
14 éve 5 hónapja #388733 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2010

Kincső (Thilanna) írta: A 130 főt mindenképpen jó lenne elérnünk, hogy a költségvetés rendben legyen, most pedig 108 főnél tartunk csak.

A táborszervezők közül mindenki benne van már ebben a 108-ban? Az MTT-t ismerve lehet, hogy pár fővel jobban álltok, csak még lusták voltak beküldeni a jelentkezést. ;)

Az osztrákok közül eddig ketten jeleztek vissza a fórumukon, hogy idén sajnos nem tudnak jönni (nyári gyakorlat meg szabadság-gondok miatt). :(

Mondtam volna a Táborfigyelőt, de látom, ott már fent van.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
14 éve 5 hónapja #388728 Írta: Kincső
Terv További Táborozók Toborzására :)

Ha van olyan ismerősöd, legyen (régebbi) emtétés vagy jófej rokon, barát, iskola- vagy munkatárs, aki még nem jelentkezett táborba, de szerinted jól érezné magát ott, szólj neki!!

A 130 főt mindenképpen jó lenne elérnünk, hogy a költségvetés rendben legyen, most pedig 108 főnél tartunk csak.
(Ez a tavalyihoz képest jó eredmény (tavaly ilyenkor 90-100 közti volt a létszám), de annyiban rosszabb, hogy tavaly sok mozgosítható emtétés is volt még, akikről most tudjuk, hogy nem tudnak jönni.)

Már az is segít, ha megnézitek meg, kik írtak Facebookon talánt, és akivel jóban vagytok, annál személyesen is rákérdeztek, hogy jön-e!

Összefoglalom azt is, mi(=a logisztikai csapat) milyen csatornákon dolgozunk még elsősorban:
- a FB talánosok közül mindenkinek személyesen írunk
- a Művészeti Pályázat résztvevőinek "célcsoportra optimalizált" PR-mailt küldünk :)
- plakátokat és szóróanyagot juttatunk el a Művészetek Palotája előtti TáborSátor táborkínáló rendezvényre

Kérlek Titeket, segítsetek ennyivel (is), hogy még jobb legyen a tábor!!

Több
14 éve 5 hónapja #388720 Írta: Kincső
[center:1px8qowg]"Legfrissebb híreink" rovat :) [/center:1px8qowg]
Személyi & szerkezeti változások

:arrow: Sajnos Dreamer munkahelyi okok miatt egyáltalán nem tud részt venni a táborban, így nemzetségvezetői tisztét Idhren veszi át.

:arrow: A túljelentkezésre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy idén KÉT HARCOS REND/CÉH LESZ. Örömmel jelenthetem, hogy ezzel Alyr is belépett a céhvezek sorába, mint a "B típúsú" harcosrend vezetője. :D
Az eddigi harcos jelentkezőket 1 héten belül e-mailben tájékoztatjuk a 2 harcosrend közötti választás módjáról. Addig is Alyr céhes leírása kikerült a többi közé.

Látogatói nap(ok)

A táborba lehetőség van az utolsó hétvégére lelátogatni. Kétféle verziót kínálunk erre, mindkettő tartalmazza a szállás és étkezés árát:

1. verzió: 1 éj, 4-5 étkezés
Érkezés július 31-én szombaton (délelőtt), távozás augusztus 1-én vasárnap (max. 15:00-kor a táborozókkal együtt): 3000 Ft

2. verzió: 2 éj, 5-6 étkezés
Érkezés július 30-án pénteken késődélután (az esti rendi bemutatók megtekintésére), távozás augusztus 1-én vasárnap (max. 15:00-kor a táborozókkal együtt): 5000 Ft

További információk (program, utazás, jelentkezés) >>

Több
14 éve 5 hónapja #388716 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2010
hát, végülis akkor riszpekt... és köszönjük a kimerítő infómennyiséget ;)
(eszerint idén legalább - remélhetőleg - nem lesz hozzá olyasféle szemfényvesztő "beosztókvíz", mint ami annak idején volt. :roll: )

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
14 éve 5 hónapja #388713 Írta: Kincső
Persze hogy nem az volt. Bocsi, de lezárhatnánk, vagy folytathatnánk priviben? Idén ezt találtuk legjobbnak, és kész, már nem lesz változás.
Hidd/higgyétek el, tényleg meghánytuk-vetettük, és nem voltak olyan jók a szubjektív beosztások, mint amilyen sok energiát belefeccöltünk (pl. tavaly; amikor meg szubjektív volt KEVÉS energiával, még rosszabb lett) .

Több
14 éve 5 hónapja #388710 Írta: Sil

Kincső (Thilanna) írta: (NB. nem az a legjobb csapatbeosztás, ahol minél több ember a saját haverjaival van, mert olyankor garantáltan lesz olyan csapat vagy csapatrész, ami "maradék" érzetű lesz.)

Szerintem sem, de nekem a nem-annyira-véletlenszerűnél sem tűnt úgy, mintha az lett volna a szempont, hogy az emberek a haverjaikkal legyenek (sőt). (Legalábbis így kívülről nézve, de még a párok is szét voltak szedve.)

Tears unnumbered

Több
14 éve 5 hónapja #388705 Írta: Kincső
Sil, sajnos nem vált be a variálgatás sem (csak ez kifelé nem volt ilyen nyilvánvaló), mert elrontotta a korábbi szempontokat (tavaly is volt ebből gond pl.). Ez most idénre végleges, sokszor körüljárt döntés. Természetesen nem azt jelenti, hogy elfogadunk egy olyan beosztást, ami rögtön rossznak látszik, hiszen nem egyetlen verziót dob ki a gép, és azokból kiválasztjuk(-ják) a legjobbat a népvezek.

No para, mi is jó csapatokat akarunk, de arra jutottunk, hogy a sok kipróbált módszer közül olyankor lettek a legjobbak, amikor minél véletlenszerűbb volt a rendszer. :) (NB. nem az a legjobb csapatbeosztás, ahol minél több ember a saját haverjaival van, mert olyankor garantáltan lesz olyan csapat vagy csapatrész, ami "maradék" érzetű lesz.)

A csapatelőadások hatékony létrehozását pedig a rendek szerinti egyenletes eloszlás fogja idén segíteni. (Ez elég hasonló ahhoz a korábbi verzióhoz, amikor megpróbáltuk megítélni az emberek kreativitását/húzóemberségét a korábbi tapasztalatok alapján, de azokban az esetben is sok tipp félrecsúszott. Ez objektívebb annyiban, h. az emberek aktuális fő tevékenységét jelzi.)

Több
14 éve 5 hónapja #388704 Írta: Sil
Na, akkor most kezdek el aggódni. A szubjektivitás kizárásával pont azokat a tapasztalatokat hagyjátok ki a folyamatból, amiknek a felhasználása eddig segítette, hogy igazán működőképes csapatok jöjjenek létre. Mennyiben jobb, ha valakinek X-szel vagy Y-nal szemben vannak rossz érzései, hogy miért oda osztotta, mint ha sokkal több embernek a Szent Algoritmussal szemben? Én is emlékszem a 2006-os csapatbeosztásokra (szvsz meglehetősen kontraproduktívnak bizonyult, lásd pl a mi csapatelőadásunk megszületését - bár maga a csapat jó volt, és én még nem is voltam rossz csapatban) , úgyhogy nem vagyok meggyőződve egy tisztán véletlenszerű rendszer létjogosultságáról. Akkor működhetne így, ha mindenki új lenne, senki nem ismerne senkit, nem lehetne tudni a preferenciáit, vagy hogy milyen jellegű csapatba tud legjobban beilleszkedni. Vagy kiindulási alapként, aztán variálgatni, ahogy szoktátok, és ahogy bevált.

Tears unnumbered

Több
14 éve 5 hónapja #388700 Írta: Kincső
Az aggodalmak eloszlatása végett a csapatbeosztásról mégegyszer:

Idén azért döntöttünk a teljesen véletlenszerű, számítógép által kidobott beosztás mellett, mert az volt a tapasztalatunk, hogy ez a módszer adja a valóban legegyenletesebb (=egyenletesen erős) és legkevésbé vitatható (=szubjektív szempontokat nem tartalmazó) csapatbeosztást. (Az egyetlen emberi döntési tényező, hogy több verziót fog kiadni a gép, ebből közös megegyezéssel választ ki egyet a négy nemzetségvezető és Ádám, mint közösségi felelős főszervező.)

Nagyon fontos szempont volt számomra (t.i. hivatalosan a logisztikához tartozik az osztás módja), hogy senkinek ne lehessenek személyes rosszérzései (igen, 2006-ban voltak legélesebben, de máskor is), hogy őt X vagy Y osztotta ide vagy oda. Ezzel a szemponttal a közösségvezetők is egyetértettek (hozzátéve a saját javaslataikat), így a mai főszervezőin végleges döntés is született erről.

Ami új szempont lesz (és ez még az egyenletesség erősítéséhez tartozik, szintén ma dőlt el), hogy az egyes táborozók rendi beosztását figyelembe vesszük a csapatbeosztásnál, hogy a csapatfeladatok (elsősorban az előadás) létrehozásánál ne kerüljön hátrányba egy-egy csapat amiatt, hogy pl. szinte az összes táncos egy másik csapatba tömörül.

(Ne lepődjetek meg, ha az utóbbi pár hsz egyszercsak összeszerkesztődik. :P )

Több
14 éve 5 hónapja #388694 Írta: Estel Adániel
értem a választ. ;)
:)

Több
14 éve 5 hónapja #388693 Írta: Kincső

Estel Adániel írta: "teljesen" "véletlen""szerű"? :D

Nem értem a kérdést. Program fogja csinálni a beosztást, ennyi.

Több
14 éve 5 hónapja #388691 Írta: Estel Adániel
"teljesen" "véletlen""szerű"? :D

Több
14 éve 5 hónapja #388689 Írta: Kincső
Csak arra figyelünk, h. a nemek és életkorok nagyjából hasonló arányban legyenek az egyes nemzetségekben, ill. ha sok olyan van, aki kevesebb Tolkien-művet olvasott, akkor ők is arányosan "oszoljanak el" a csapatok közt. Egyébként teljesen véletlenszerű lesz idén.

Több
14 éve 5 hónapja #388682 Írta: Grondir
Köszönöm!
És a nemzettségbe mi alapján "kerülünk be", teljesen véletlen, vagy van vmi rendszere?

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
14 éve 5 hónapja #388680 Írta: Kincső
A táborban évek óta két csoportba tartoznak a táborozók: egy, a keretjátékban és közösségileg együttműködő csapatba(=nemzetség) és egy közös (alkotó)tevékenységre épülő céhbe (régebbi nevén rendbe). Egy átlag napon délelőtt céhes, délután pedig csapatprogram van 2,5-3 órában, ezen kívül szabadidő (pihenésre, sportra, beszélgetésre), tábortűz vagy teaház, keretjáték-események és csapatos vagy céhes kisebb-nagyobb bemutatók töltik ki a napot. De van csak csapatos és csak rendi nap is, meg egy egész napos kirándulás is.
A céhekben értelemszerűen a választott tevékenységeddel foglalkozol hasonló érdeklődésűekkel együtt, lehet az esti tábortűzhöz "performanszokat", kis bemutatókat készíteni, illetve a céhes foglalkozások végére egyénileg felkészülni egy ún. mestervizsgára, általad választott mesterdarabbal. (Erről majd a táborban a céhvezek elmondják, hogy idén hogy lesz.)
A nemzetséged pedig valamilyen középföldi népcsoportnak felel meg, ezeket érintik majd a keretjáték különböző eseményei. Lesznek különféle feladatok is, pl. csapatelőadás. A nemzetségen belül 2 ún. család lesz, hogy kisebb közösség is kialakulhasson, ezeknek is lesz egy-két közös program.

Röviden kb. ennyi :)

Több
14 éve 5 hónapja #388676 Írta: Grondir
Kaphatok bővebb infót a táborról, ugyanis még nem voltam, és alig tudok róla vmit. Mik ezek a nemzettségek? És általában a tábor rendszeréről is többet szeretnék tudni. Köszönöm.

Lacho calad! Drego morn!

Több
14 éve 5 hónapja #388656 Írta: Kincső

Adanedhel írta: Asszem én nem küldtem nyilatkozatot, de elég ha azt írom hogy beleegyeznek a szüleim? :)

Nem szórakozásból kérjük az írásos beleegyezést, hanem mert jogilag mi leszünk a felelősek a 18 éven aluliakért a táborban. Szóval küldd légyszi - én is 5 éven át küldtem postán a táborjelentkezést ;)

Több
14 éve 5 hónapja #388655 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2010

Adanedhel írta: Asszem én nem küldtem nyilatkozatot, de elég ha azt írom hogy beleegyeznek a szüleim? :)

Azzal nem megyünk sokra, ha mondjuk törött lábbal küldünk haza, ők meg perelni akarnak ;)

(értsd jól :) )

Our knees do not bend easily

Több
14 éve 5 hónapja #388654 Írta: Adanedhel
Adanedhel válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2010
Asszem én nem küldtem nyilatkozatot, de elég ha azt írom hogy beleegyeznek a szüleim? :)

Több
14 éve 5 hónapja #388648 Írta: Kincső

Namarie írta: Kincső: nem inkább kiskorúakat? :)

a fiatalkorú picit más... :)

A fiatalkorú a 14-18 éves. Ennél fiatalabb igen kevés van, és asszem már mind küldtek szülői nyilatkozatot.

Kérném, h. a jogi szakkifejezéseken való vitát a jövőben mellőzzük. :P (Ezt törölni fogom.)

Több
14 éve 5 hónapja #388646 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2010

Náda írta: Nem eszek meg senkit

OFF

Persze akiket megettél, ők sajnos már nem beszélnek... :twisted:

ON

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.504 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére