Tolkien Tábor 2010
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Adanedhel
Adelard
Aeglos
Áfonya
Ági
Alew
Alustriel
Alyr Arkhon
andariel
Angwen
Ankalimon
Antathor
Artemisz (Erenya)
Athramien
Attila
Balog Ádám
Balogh Márton
Bonácz Ágnes
Byris
Celebrom
Cellofán
Cueddo
Csiti
darthpit
Dodiee
Dorka
Dorottya
Elder
Elemmíriel Gilluin
Encsi
Eorin
Erdariel
Eruntale/Hanna
Estel Adániel
Felagund
Finwe
gamba
Gandalf
Gilith
gillz
Grt
Hírilorn
icke
Idhren
Ilinkó
Ille / Lórien
Inez
Ingwea
InsanekismanO
Julcsi_
Juli93
Kincső (Thilanna)
Klau
Kovács Péter
Kuvasz
Lamy
Laurelen
Leguanember
Lexilver
LordDante
Loth
Mau Rauser
Maverick
Metaflora
Milendoria
Missy
mogy
Morgana
Náda
Namarie
Narbeleth
Natalee
nevern
Newra
Nibeniel
Niph
Nóli i linantea
Olosta
Orowan/Gery
Orsi_
Pippin (Kinga)
Rabyn
Rákos Olivér
Ratzkha
Rhien
Ringbearer
Rodarth
Rózsa
Ryana
sebcsaba
Sil
Silcucc
Sirgon Esgalnor
Sötét Úr
Stara
Szőr Sebestyén Lőrinc
Thorongil Hunadán
Tintin
Trithyn
veszter
Vewy
vicky.f
Viki
Virág
Vonnák Réka
Xoephitia
zs.gothpunk
Zsodoo
Nem tud jönni a korábbi listáról: Dreamer, kentaur, Patiszon
Újak: Gilith, SÚ, Vonnák Réka[/spoiler:157qgxlv]Keretjátékos videó
klikk >>
Terv További Táborozók Toborzására
Ha van olyan ismerősöd, legyen (régebbi) emtétés vagy jófej rokon, barát, iskola- vagy munkatárs, aki még nem jelentkezett táborba, de szerinted jól érezné magát ott, szólj neki!!
(Ez a tavalyihoz képest jó eredmény (tavaly ilyenkor 90-100 közti volt a létszám), de annyiban rosszabb, hogy tavaly sok mozgosítható emtétés is volt még, akikről most tudjuk, hogy nem tudnak jönni.)
Már az is segít, ha megnézitek meg, kik írtak Facebookon talánt, és akivel jóban vagytok, annál személyesen is rákérdeztek, hogy jön-e!
Összefoglalom azt is, mi(=a logisztikai csapat) milyen csatornákon dolgozunk még elsősorban:
- a FB talánosok közül mindenkinek személyesen írunk
- a Művészeti Pályázat résztvevőinek "célcsoportra optimalizált" PR-mailt küldünk
- plakátokat és szóróanyagot juttatunk el a Művészetek Palotája előtti TáborSátor táborkínáló rendezvényre[/spoiler:157qgxlv]Kérlek Titeket, segítsetek ennyivel (is), hogy még jobb legyen a tábor!!
Látogatói nap(ok)
A táborba lehetőség van az utolsó hétvégére lelátogatni. Kétféle verziót kínálunk erre, mindkettő tartalmazza a szállás és étkezés árát:
1. verzió: 1 éj, 4-5 étkezés
Érkezés július 31-én szombaton (délelőtt), távozás augusztus 1-én vasárnap (max. 15:00-kor a táborozókkal együtt): 3000 Ft
2. verzió: 2 éj, 5-6 étkezés
Érkezés július 30-án pénteken késődélután (az esti rendi bemutatók megtekintésére), távozás augusztus 1-én vasárnap (max. 15:00-kor a táborozókkal együtt): 5000 Ft
További információk (program, utazás, jelentkezés) >>
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
Aki még késik az legyen szíves jelezze (de elég ám mailben v. priviben), különben úgyis rákérdezek úgy jún.10. körül
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Hírilorn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Köszönetek: 0
Csak csöndben a szó,
csak éjben a fény,
csak elmúlásban a lét:
sebes röptű sólyommadár
a tiszta égen át.
- Kincső
- Nem elérhető
Grt írta: De, lehet, vagy legalábbis én úgy küldtem.
Te faxon küldted. Faxon lehet (privi megy). Szkennelve nem szeretném. (Tudom, szigorúbb vagyok, mint Dorw. )
Kimentek a harcos rendbe jelentkezőknek az e-mailek a választás menetéről, június 3-ig várjuk a válaszaitokat.
- Gandalf
- Nem elérhető
Gandalf írta: Egy kis keretjáték-ízelítő:
Katt ide!
És YouTube-on is:
Dol Guldur fenyegetése - A tábori keretjáték előzetese
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 3
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
- Grondir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Gandalf
- Nem elérhető
Katt ide!
- Kincső
- Nem elérhető
És "sajnos" a szervezők idén rendesek voltak, szóval nincs onnét hiányzó...
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
A táborszervezők közül mindenki benne van már ebben a 108-ban? Az MTT-t ismerve lehet, hogy pár fővel jobban álltok, csak még lusták voltak beküldeni a jelentkezést.Kincső (Thilanna) írta: A 130 főt mindenképpen jó lenne elérnünk, hogy a költségvetés rendben legyen, most pedig 108 főnél tartunk csak.
Az osztrákok közül eddig ketten jeleztek vissza a fórumukon, hogy idén sajnos nem tudnak jönni (nyári gyakorlat meg szabadság-gondok miatt).
Mondtam volna a Táborfigyelőt, de látom, ott már fent van.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Kincső
- Nem elérhető
Ha van olyan ismerősöd, legyen (régebbi) emtétés vagy jófej rokon, barát, iskola- vagy munkatárs, aki még nem jelentkezett táborba, de szerinted jól érezné magát ott, szólj neki!!
A 130 főt mindenképpen jó lenne elérnünk, hogy a költségvetés rendben legyen, most pedig 108 főnél tartunk csak.
(Ez a tavalyihoz képest jó eredmény (tavaly ilyenkor 90-100 közti volt a létszám), de annyiban rosszabb, hogy tavaly sok mozgosítható emtétés is volt még, akikről most tudjuk, hogy nem tudnak jönni.)
Már az is segít, ha megnézitek meg, kik írtak Facebookon talánt, és akivel jóban vagytok, annál személyesen is rákérdeztek, hogy jön-e!
Összefoglalom azt is, mi(=a logisztikai csapat) milyen csatornákon dolgozunk még elsősorban:
- a FB talánosok közül mindenkinek személyesen írunk
- a Művészeti Pályázat résztvevőinek "célcsoportra optimalizált" PR-mailt küldünk
- plakátokat és szóróanyagot juttatunk el a Művészetek Palotája előtti TáborSátor táborkínáló rendezvényre
Kérlek Titeket, segítsetek ennyivel (is), hogy még jobb legyen a tábor!!
- Kincső
- Nem elérhető
Személyi & szerkezeti változások
Sajnos Dreamer munkahelyi okok miatt egyáltalán nem tud részt venni a táborban, így nemzetségvezetői tisztét Idhren veszi át.
A túljelentkezésre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy idén KÉT HARCOS REND/CÉH LESZ. Örömmel jelenthetem, hogy ezzel Alyr is belépett a céhvezek sorába, mint a "B típúsú" harcosrend vezetője.
Az eddigi harcos jelentkezőket 1 héten belül e-mailben tájékoztatjuk a 2 harcosrend közötti választás módjáról. Addig is Alyr céhes leírása kikerült a többi közé.
Látogatói nap(ok)
A táborba lehetőség van az utolsó hétvégére lelátogatni. Kétféle verziót kínálunk erre, mindkettő tartalmazza a szállás és étkezés árát:
1. verzió: 1 éj, 4-5 étkezés
Érkezés július 31-én szombaton (délelőtt), távozás augusztus 1-én vasárnap (max. 15:00-kor a táborozókkal együtt): 3000 Ft
2. verzió: 2 éj, 5-6 étkezés
Érkezés július 30-án pénteken késődélután (az esti rendi bemutatók megtekintésére), távozás augusztus 1-én vasárnap (max. 15:00-kor a táborozókkal együtt): 5000 Ft
További információk (program, utazás, jelentkezés) >>
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
(eszerint idén legalább - remélhetőleg - nem lesz hozzá olyasféle szemfényvesztő "beosztókvíz", mint ami annak idején volt. )
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Kincső
- Nem elérhető
Hidd/higgyétek el, tényleg meghánytuk-vetettük, és nem voltak olyan jók a szubjektív beosztások, mint amilyen sok energiát belefeccöltünk (pl. tavaly; amikor meg szubjektív volt KEVÉS energiával, még rosszabb lett) .
- Sil
- Nem elérhető
Szerintem sem, de nekem a nem-annyira-véletlenszerűnél sem tűnt úgy, mintha az lett volna a szempont, hogy az emberek a haverjaikkal legyenek (sőt). (Legalábbis így kívülről nézve, de még a párok is szét voltak szedve.)Kincső (Thilanna) írta: (NB. nem az a legjobb csapatbeosztás, ahol minél több ember a saját haverjaival van, mert olyankor garantáltan lesz olyan csapat vagy csapatrész, ami "maradék" érzetű lesz.)
Tears unnumbered
- Kincső
- Nem elérhető
No para, mi is jó csapatokat akarunk, de arra jutottunk, hogy a sok kipróbált módszer közül olyankor lettek a legjobbak, amikor minél véletlenszerűbb volt a rendszer. (NB. nem az a legjobb csapatbeosztás, ahol minél több ember a saját haverjaival van, mert olyankor garantáltan lesz olyan csapat vagy csapatrész, ami "maradék" érzetű lesz.)
A csapatelőadások hatékony létrehozását pedig a rendek szerinti egyenletes eloszlás fogja idén segíteni. (Ez elég hasonló ahhoz a korábbi verzióhoz, amikor megpróbáltuk megítélni az emberek kreativitását/húzóemberségét a korábbi tapasztalatok alapján, de azokban az esetben is sok tipp félrecsúszott. Ez objektívebb annyiban, h. az emberek aktuális fő tevékenységét jelzi.)
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Kincső
- Nem elérhető
Idén azért döntöttünk a teljesen véletlenszerű, számítógép által kidobott beosztás mellett, mert az volt a tapasztalatunk, hogy ez a módszer adja a valóban legegyenletesebb (=egyenletesen erős) és legkevésbé vitatható (=szubjektív szempontokat nem tartalmazó) csapatbeosztást. (Az egyetlen emberi döntési tényező, hogy több verziót fog kiadni a gép, ebből közös megegyezéssel választ ki egyet a négy nemzetségvezető és Ádám, mint közösségi felelős főszervező.)
Nagyon fontos szempont volt számomra (t.i. hivatalosan a logisztikához tartozik az osztás módja), hogy senkinek ne lehessenek személyes rosszérzései (igen, 2006-ban voltak legélesebben, de máskor is), hogy őt X vagy Y osztotta ide vagy oda. Ezzel a szemponttal a közösségvezetők is egyetértettek (hozzátéve a saját javaslataikat), így a mai főszervezőin végleges döntés is született erről.
Ami új szempont lesz (és ez még az egyenletesség erősítéséhez tartozik, szintén ma dőlt el), hogy az egyes táborozók rendi beosztását figyelembe vesszük a csapatbeosztásnál, hogy a csapatfeladatok (elsősorban az előadás) létrehozásánál ne kerüljön hátrányba egy-egy csapat amiatt, hogy pl. szinte az összes táncos egy másik csapatba tömörül.
(Ne lepődjetek meg, ha az utóbbi pár hsz egyszercsak összeszerkesztődik. )
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Estel Adániel írta: "teljesen" "véletlen""szerű"?
Nem értem a kérdést. Program fogja csinálni a beosztást, ennyi.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Grondir
- Nem elérhető
És a nemzettségbe mi alapján "kerülünk be", teljesen véletlen, vagy van vmi rendszere?
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Kincső
- Nem elérhető
A céhekben értelemszerűen a választott tevékenységeddel foglalkozol hasonló érdeklődésűekkel együtt, lehet az esti tábortűzhöz "performanszokat", kis bemutatókat készíteni, illetve a céhes foglalkozások végére egyénileg felkészülni egy ún. mestervizsgára, általad választott mesterdarabbal. (Erről majd a táborban a céhvezek elmondják, hogy idén hogy lesz.)
A nemzetséged pedig valamilyen középföldi népcsoportnak felel meg, ezeket érintik majd a keretjáték különböző eseményei. Lesznek különféle feladatok is, pl. csapatelőadás. A nemzetségen belül 2 ún. család lesz, hogy kisebb közösség is kialakulhasson, ezeknek is lesz egy-két közös program.
Röviden kb. ennyi
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
- Kincső
- Nem elérhető
Adanedhel írta: Asszem én nem küldtem nyilatkozatot, de elég ha azt írom hogy beleegyeznek a szüleim?
Nem szórakozásból kérjük az írásos beleegyezést, hanem mert jogilag mi leszünk a felelősek a 18 éven aluliakért a táborban. Szóval küldd légyszi - én is 5 éven át küldtem postán a táborjelentkezést
- Felagund
- Nem elérhető
Adanedhel írta: Asszem én nem küldtem nyilatkozatot, de elég ha azt írom hogy beleegyeznek a szüleim?
Azzal nem megyünk sokra, ha mondjuk törött lábbal küldünk haza, ők meg perelni akarnak
(értsd jól )
Our knees do not bend easily
- Adanedhel
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Namarie írta: Kincső: nem inkább kiskorúakat?
a fiatalkorú picit más...
A fiatalkorú a 14-18 éves. Ennél fiatalabb igen kevés van, és asszem már mind küldtek szülői nyilatkozatot.
Kérném, h. a jogi szakkifejezéseken való vitát a jövőben mellőzzük. (Ezt törölni fogom.)
- Attila
- Nem elérhető
Náda írta: Nem eszek meg senkit
OFF
Persze akiket megettél, ők sajnos már nem beszélnek...
ON
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.