Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Több
13 éve 4 hónapja #401660 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Boldogkőváralján lesz olyan helység/épület, ami a tavalyi Troll funkcióit tölti be?

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #400889 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Aeglos írta: Dodié is az IKEA-ból van, de azt nagy hirtelenjében nem találtam az oldalon.

Megtaláltam! Kicsit más mint amit lentebb linkeltem, de nagyjából ugyanaz: www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10185588 és a fiókok hozzá: www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70185590#/70185590/

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #400843 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Anglachel/Gurthang írta: Belevaló minas tirithi yakuza bármit meg tud hamisítani :twisted: :twisted: :twisted:

Egy mai megbeszélésen kiderült, hogy speciális whololografikus hamisítás elleni védelemmel lesznek ellátva ;)

Több
13 éve 4 hónapja #400772 Írta: Alew
Alew válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
[center:gz5bn98w]Tábori házirend 2011.[/center:gz5bn98w]

1) A tábori rend betartásáért minden táborozó felel. A tábori rend előírásai valamennyi táborozóra érvényesek.

2) A táborban 18 éven aluliak számára alkoholt fogyasztani és alkoholos befolyásoltság állapotában tartózkodni tilos! A 18-ik évüket be nem töltött táborozók dohányzása tilos, a Ntv. 2. § (9), 7. § (13), 67. § (1) alapján!

3) Alkoholt fogyasztani 18 éven aluli jelenlétében, illetve közösségi, nyilvános területen és a közös helyiségekben, valamint a közös programok során minden táborozó számára tilos!

4) Dohányozni 18 éven felülieknek az erre kijelölt helyeken van lehetőségük.

5) A tábor rendjének, tisztaságának fenntartásában minden táborozó egyaránt köteles részt venni. A házak rendben tartása az ott lakók, a közösségi területek az azt használó közösségek felelősségei. A kijelölt dohányzó hely nem megfelelő állapota esetén annak megtisztításáig elveszti státusát.

6) A tábor területének elhagyását a főszervezőknek minden esetben jelezni kell. A 18 éven aluliak engedély nélkül nem hagyhatják el a tábor területét!

7) Tartsuk tiszteletben mások pihenéshez való jogát; ezért a délutáni csendespihenő alatt, és az esti takarodótól a reggeli ébresztőig tartó időszakban rendzavaró viselkedés, hangoskodás, hangos zenehallgatás nem engedélyezett!

8) A táborozók legyenek tekintettel a közeli falu és lakóinak nyugalmára, ezért a táboron kívül is elvárás a kulturált viselkedés.

9) A tábor vizesblokkjai közös használatúak az egész tábor számára, ezek állapotára minden táborozó köteles vigyázni, és lehetővé tenni a többi táborozó számára azok teljes értékű használatát.

10) Tűzrakás csak a főszervezők által erre kijelölt helyeken és időkben lehetséges.

11) A szervezői szobákban és szervezői pihenőben csak a szervezők tartózkodhatnak. A szervezői irodában, raktárban, konyhában, büfében kizárólag a főszervezők és az ott feladatukat ellátó szervezők tartózkodhatnak, ettől eltérni csak a táborvezetőjének engedélyével lehet.

12) A táborozók által hozott, saját tulajdonú (dísz)fegyvereket, íjakat, nyílvesszőket zárt raktárban tároljuk, azokat balesetvédelmi okokból csak konkrét használatra adjuk ki.

13) A programban jelzett keretjáték-eseményeken, étkezéseken minden táborozó megfelelő állapotban és illendő, a keretjáték szellemiségébe illeszkedő öltözékben köteles megjelenni.

14) A tábor személyzetének szállásaira, raktáraiba és kiegészítő helyiségeibe belépni csak a főszervezők engedélyével lehet.

15) Az egészségügyi problémákat (rosszullét, súlyos allergia, baleset) minden esetben jelezni kell a főszervezők felé, ellátásuk az egészségügyi helységben vagy szükség esetén a helyszínen történik.

16) Az elektromos hálózat kialakítása nem teszi lehetővé nagy teljesítményű elektromos eszközök (hűtő-, fűtő berendezések, például hajszárító, vízforraló, rezsó, hűtőtáska) szálláshelyeken való használatát, ezért kérünk minden táborozót, hogy ezek használatát mellőzze a szálláshelyeken - használatuk a konyhában, étkezőben, fürdőben, valamint a szervezői helyiségekben megengedett. A kisebb teljesítményű eszközök használata esetében a szálláshelyeken csatlakozó aljzatonként összesen 250 W teljesítményű eszköz csatlakoztatható. Az egyes eszközök hozzávetőleges teljesményének listája a házirend mellékletében olvasható, a tényleges fogyasztást az eszközről lehet leolvasni.

17) Amennyiben bármely táborozó a fenti szabályokat megsérti, a táborvezető fenntartja a jogot, hogy saját döntés alapján a táborozót a további részvételből kizárja, a részvételi díj megtérítése nélkül, különös tekintettel a második és harmadik pontra!

---

Jellemző elektromos eszközök teljesítménye

Vízforraló 2400-3000 W
Hajszárító 1800-2200 W
Hajvasaló/hajsütővas 600-1000 W
Teafőző/kávéfőző 600-1400 W
Borotva/epilátor 80-150 W
Laptop 80-150 W
Asztali lámpa (villanykörte) 60-100 W
Notebook 60-80 W
Netbook 40-60 W
Asztali lámpa (fénycső) 15-45 W
Hangfal 10-30 W
Fényképezőgép-töltő 10-15 W
Elemtöltő 10-15 W
Olvasólámpa 5-15 W
Rovarriasztó 2-5 W
Telefontöltő 2-8 W

Alew

War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.

Több
13 éve 4 hónapja #400639 Írta: Anglachel/Gurthang

Kincső (Thilanna) írta: Nyilván a PLÖMnek van annyi esze, hogy a csavaralátétekkel való visszaélés lehetőségét megelőzze. ;) Azaz hiába hozod a tavalyi castarjaidat, vagy veszel a boltban. :P

Belevaló minas tirithi yakuza bármit meg tud hamisítani :twisted: :twisted: :twisted:

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 4 hónapja #400598 Írta: Alew

Alustriel írta: Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy lesz-e olyan, aki ilyen nagy felfújható kék gumimatracot hoz, és hogy pumpát tud-e majd nekem kölcsönözni egy felfújás erejéig? :) Előre is köszi! :)

Igen. Hozok és kölcsönadom.

Alew

War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.

Több
13 éve 4 hónapja #400582 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Nyilván a PLÖMnek van annyi esze, hogy a csavaralátétekkel való visszaélés lehetőségét megelőzze. ;) Azaz hiába hozod a tavalyi castarjaidat, vagy veszel a boltban. :P

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

• Alustriel
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #400576 Írta: Alustriel
Alustriel válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy lesz-e olyan, aki ilyen nagy felfújható kék gumimatracot hoz, és hogy pumpát tud-e majd nekem kölcsönözni egy felfújás erejéig? :) Előre is köszi! :)

Több
13 éve 4 hónapja #400563 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Természetesen az idei tábori játék nem igényli semmiben sem a tavalyi ismeretét, el lesznek majd magyarázva a szabályok, szóval az újoncoknak/többéves kimaradóknak emiatt nem kell aggódniuk! ;)

A tavalyi tábori játékot a tavalyi tábor topicjában lehet átbeszélni, kéretik a témával átfáradni oda:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="forum.tolkien.hu/viewtopic.php?f=12&t=551">viewtopic.php?f=12&t=551

Ott megtaláljátok a tavalyi táboros újságokat is pdf-ben, nem kell beszkennelni (az én ottani hozzászólásaimban vannak belinkelve a fájlok - igen, mindhárom szám).

Több
13 éve 4 hónapja #400558 Írta: darthpit
darthpit válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Volt példáuk a Castar (jól írom?) ami mint kiderült, Csavaralátét tündéül

Elcsaljuk a haláltól jogos diadalát. Le nem győzetünk. Tiszta szívvel ugrung két lábbal a pokolba, tudván: Mi újra felemelkedünk!

Több
13 éve 4 hónapja #400556 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Grondir írta: Idén is (olyan) lesz (a) GYÍK- játék, mint tavaly? :)

És milyen volt a tavalyi? :) (Én ugyanis tavaly nem voltam táborban, ezért már a nemzetségek is enyhe megdöbbenést váltottak ki belőlem.) Ha valaki pár szóban, egy-két mondatban leírná, mit takart ez tavaly, annak nagyon megköszönném :)

"Well, I'm back."

Több
13 éve 4 hónapja #400555 Írta: Grondir
Csak gondoltam biztos, ami biztos alapon viszek egy doboz alátétet! :D
Egyébként nem; de tényleg érdekelne, idén hogy lesz. De akkor várok. :)

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
13 éve 4 hónapja #400554 Írta: Gandalf

Grondir írta: Ez világos, és köszönöm; de engem jelenleg jobban érdekel a gyakorlati része. :mrgreen:

Nem hiszem egyébként, hogy a PLÖM még tábor előtt ismertetné a részletes szabályokat. Majd ott a helyszínen!

Több
13 éve 4 hónapja #400552 Írta: Grondir
Ez világos, és köszönöm; de engem jelenleg jobban érdekel a gyakorlati része. :mrgreen:

Lacho calad! Drego morn!

Több
13 éve 4 hónapja #400550 Írta: Gandalf

Grondir írta: Idén is (olyan) lesz (a) GYÍK- játék, mint tavaly? :)

Én csak a keretjátékos oldalát vagyok jogosult megválaszolni:
Tavaly egy egyhetes nagyvásár volt a kerete a gyűjtögetős-kereskedős játéknak, idén viszont az újjáépítés és felvirágoztatás a fő motivációs erő a népek számára, ezért ennek megfelelően újra kellett értelmezni az egésznek a jellegét. ;)

Több
13 éve 4 hónapja #400548 Írta: Grondir
Idén is (olyan) lesz (a) GYÍK- játék, mint tavaly? :)

Lacho calad! Drego morn!

Több
13 éve 4 hónapja #400523 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Konkrétabban (ahol megvásárlási hely és ár is található), ezeket találtam, IKEA cuccok:
www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70115578
www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50163264
www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/60139301
Dodié is az IKEA-ból van, de azt nagy hirtelenjében nem találtam az oldalon.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
13 éve 4 hónapja #400240 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Dodie írta: Jurtásoknak (de akár házasoknak - vagy hajadonoknak háhá) ajánlom egy ilyen vásárlását.

:lájk: :lájk: :lájk: Nagyon fontos és hasznos lesz, ne feledjétek, hogy a faházak alvásra vannak méretezve - arra, hogy cuccotok is van, már kicsik. Ez a megoldás nagyon sokat segíthet!

Több
13 éve 4 hónapja #400182 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Kedves népem, mindenkit felvettem, kösz a türelmet. Csápoljon nekem, aki nem látja magát, vagy látja, de nem nálam kéne, hogy. :)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
13 éve 4 hónapja #400102 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Drágáim, elvileg mindenkit felvettem a topicba. Aki mégsem látná az visítson!

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
13 éve 4 hónapja #400083 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

darthpit írta: Gyanítom, hogy itt többrendben összeesküvés-elmélet forog fenn, én például megint tündének lettem beosztva (3/3 tábor)

Ugyan, 3 tábor az statisztikailag még nem releváns. Én pl 8 táboromból 6-ban voltam tünde (ha az első táborbeli tündebarátokat ide számítjuk). ;)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
13 éve 4 hónapja #400079 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Na most már majdnem egy órája mindenki megkapta, béke van. :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
13 éve 4 hónapja #400077 Írta: Anglachel/Gurthang

darthpit írta:

Dodie írta: Van valami összefüggés abban hogy megkaptam a 2. táboros levelet majd összeomlott a facebook?:DDD

Gyanítom, hogy itt többrendben összeesküvés-elmélet forog fenn, én például megint tündének lettem beosztva (3/3 tábor)

A véredben van :D

AURE ENZULUVA!

Több
13 éve 4 hónapja #400072 Írta: darthpit
darthpit válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Dodie írta: Van valami összefüggés abban hogy megkaptam a 2. táboros levelet majd összeomlott a facebook?:DDD

Gyanítom, hogy itt többrendben összeesküvés-elmélet forog fenn, én például megint tündének lettem beosztva (3/3 tábor)

Elcsaljuk a haláltól jogos diadalát. Le nem győzetünk. Tiszta szívvel ugrung két lábbal a pokolba, tudván: Mi újra felemelkedünk!

Több
13 éve 4 hónapja #400059 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Szolgálati közlemény mindazoknak, akik a levél megkapása után sindáknak fogják érezni magukat: csak este, otthonról foglak tudni felvenni titeket a csapattopikokba, addig kérem szíves türelmeteket - pár ezer évhez képest az a néhány óra igazán semmiség, nem? :)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
13 éve 4 hónapja #400058 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Türelem-trónterem. 99-es óránkénti kvóta van. Valszeg a sindák 1-2 órával később kapják meg, DE megkapják. Amúgy elindult a felvétel a néptopicokba is, de ez sem egyszerre, mert nem minden népvez ér most rá, hanem csak este, de sietnek.
Amúgy meg jupppi!

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"

Több
13 éve 4 hónapja #400057 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Még én sem. A facebook kommenteket elnézve a haradiak és a hattyúsok kaptak eddig :D

Több
13 éve 4 hónapja #400056 Írta: Alew

Dodie írta:

Alew írta: - Fogtok kapni egy részletes a tábor előtt, amiben szerepelni fog a házirend, a javasolt magatokkal hozandó dolgok listája és információk az utazásról.

Igen, ez olyan mint az idegen nyelvű teszek. Vajon honnan, és milyen szó hiányzik a mondatból? Helyes ragozás: plusz egy pont!

listát

Jóvanna! :)

Alew

War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.

Több
13 éve 4 hónapja #400055 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Ömm... Akkor a t.hu levelezőszerver mondta már ben megint az unalmast?

Csak mert én még nem... :roll:

Our knees do not bend easily

Több
13 éve 4 hónapja #400048 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Csitt. :D

Egyébként igen, kimentek a második levelek, bennük a csapatbeosztás.
Én is megkaptam már. :)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Oldalmegjelenítési idő: 0.513 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére