- Köszönetek: 0
Boromir (Sean Bean)
- Minerva
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Off: az a jó ebben a topicban, hogy felváltva van szó Borror és Seanieról, bezzeg az "aragornos" topicban...
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Minerva
- Nem elérhető
Sil írta:
A kürt eredetéről a harmadik kötet elején és a Függelékben van szó.Penngaladiel írta: Vagyis az eredetéről nem beszél, csak arról, hogy sok generáción át ez a kürt az elsőszülött fiú tulajdona volt.
"- Ezt kaptam - mondta Denethor, s a jogart letéve, fölemelte az öléből, amit eddig bámult. Mindkét kezében egy kettéhasított kürt felét-felét, egy ezüsttel pántolt vadtulok kürt két töredékét.
- Ez az a kürt, amit Boromir mindig magánál hordott! - kiáltotta Pippin.
- Úgy van - mondta Denethor. - S annak idején én hordtam, mert a királyok bukása óta mindig házunk elsőszülött fiát illeti, azóta, hogy Mardil atyja, Vorondil leterítette a vad tulkot Rhún távoli mezején."
Függelék: "A Rhún-tenger közelében még fellelhető fehér vadtehenekről a legenda úgy tudja, hogy Araw teheneinek leszármazottai. Araw vala volt és vadász, az egyetlen a valák közül, aki az Óidőkben többször is átjött Középföldére. Nevének nemes alakja Oromé."
A nyakláncról viszont nem találtam semmit.
Jaj Sil, naon köszi, már végre tudom "Gondor Kürtjének" hátterét...
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Undómiel
- Nem elérhető
- shaira
- Nem elérhető
Jó ez az életrajz! Elfogyasztott 3 feleséget, és van 3 lánya. Szép kis teljesítmény.
- Undómiel
- Nem elérhető
www.compleatseanbean.com/sean-bio.html
- Undómiel
- Nem elérhető
- Undómiel
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
A kürt eredetéről a harmadik kötet elején és a Függelékben van szó.Penngaladiel írta: Vagyis az eredetéről nem beszél, csak arról, hogy sok generáción át ez a kürt az elsőszülött fiú tulajdona volt.
"- Ezt kaptam - mondta Denethor, s a jogart letéve, fölemelte az öléből, amit eddig bámult. Mindkét kezében egy kettéhasított kürt felét-felét, egy ezüsttel pántolt vadtulok kürt két töredékét.
- Ez az a kürt, amit Boromir mindig magánál hordott! - kiáltotta Pippin.
- Úgy van - mondta Denethor. - S annak idején én hordtam, mert a királyok bukása óta mindig házunk elsőszülött fiát illeti, azóta, hogy Mardil atyja, Vorondil leterítette a vad tulkot Rhún távoli mezején."
Függelék: "A Rhún-tenger közelében még fellelhető fehér vadtehenekről a legenda úgy tudja, hogy Araw teheneinek leszármazottai. Araw vala volt és vadász, az egyetlen a valák közül, aki az Óidőkben többször is átjött Középföldére. Nevének nemes alakja Oromé."
A nyakláncról viszont nem találtam semmit.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Penngaladiel
- Nem elérhető
`You remember well, and as one who has in truth seen him,' said Faramir. `Then maybe you can see it in your mind's eye: a great horn of the wild ox of the East, bound with silver, and written with ancient characters. That horn the eldest son of our house has borne for many generations; and it is said that if it be blown at need anywhere within the bounds of Gondor, as the realm was of old, its voice will not pass unheeded.'
Vagyis az eredetéről nem beszél, csak arról, hogy sok generáción át ez a kürt az elsőszülött fiú tulajdona volt. A nyakláncról szerintem nincs semmi információ azon kívül, hogy Boromir leírásában van szó róla. Lehet, hogy Tolkien akart valamit kezdeni a dologgal, de végül mégis kihagyta a történetből. Ki tudja...?
- Finduilas
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Azon gondolkodom, hogy ki lehetett volna Boromir Sean helyett, és nemigen tudok olyan színészt, aki szóba jöhetne. Pedig sok kedvenc színészem van (pl Bill Pullman és Jeff Goldblum), de egyik sem tűnik megfelelőnek. Főleg azután nem is érdemes erről beszélni, hogy valaki már ilyen tökéletesen megformálta ezt a nagyon összetett szerepet.
Határozottan rémlik valami a kürtről, de nem tudom, hol olvastam róla. A lánca nekem is feltűnt, amikor olvastam, és vártam is, hogy majd előjön a története, de sajna nem jött... Nem lehet, hogy esetleg egy titokzatos hölgytől kapta?
Jajj, mit nem adnék, ha a Macbethben láthatnám játszani!!!
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- n8n
- Nem elérhető
shaira írta: Boccs a kérdésért: Milyen nyakláncról van szó?
Ugyanis egy hétre eltüntem. meg is lett a következménye
TÉNYLEG nem volt semmi lefolyása Boromi nyakékének, vagy csak én siklottam át rajta?
Így van a LOTR I.-ben megírva: "Ezüst nyakékét egyetlen fehér kő díszítette, haja a válláig ért."
Nekem nem ugrik be.
ezt Erunis_ írta...
errőpl a láncról van szó, vagyishogy éppen az az, h nincs vele semmi említésre méltó...vagy?
ja igen, és akkor van Seannak testvére?
n8n returns
- shaira
- Nem elérhető
Ugyanis egy hétre eltüntem. meg is lett a következménye
- Mya Leeroy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Cicafül írta: Offika: Tobias Moretti a Rex felügyelőben játszotta Mosert, Rex gazdáját, ő volt az első. Még Shoki, meg Böck játszott mellette. Na, rémlik?
Tényleg, rémlett valahonnan a neve, de nem bírtam rájönni...
Hát lehetne cserélgetni a szerepeket, én pl. Lego-t se így képzeltem ...de ez más téma...
Azt, meg hogy David Wenham csak az arca miatt lett bevéve, azt elhiszem, de végülis szvsz a külső az első szempont...azért biztos tud ő is játszani!...
...Much that once was is lost, for none now live who remember it...
- n8n
- Nem elérhető
elvileg a "(mostmár)"-nál van vége
n8n returns
- n8n
- Nem elérhető
Kérdés: van Seannnak testvére?
Undómielírta
én is pont így! a színpadi színészet valahogy...más, és nekem sokkal szimpatikusabbDe jó! Tudtam, hogy imád Shakespeare-t játszani, de hogy ilyen hamar! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én a színpadi színészeket jobban becsülöm, mint a filmsztárokat! Aki meg mindkettő egyszerre...
Minerva írta
hát ez passz....Szegény Bort elhanyagoljuk...
Gondor Kürtje honnan ered? Bocs a hülye kérdésért... Úgy értem, ki használt először kürtöt?...
Nyaklánc: ez újabb passz... és még én tartom magam fannek
nem lenne Sean? phűű.......... na várjatok, ezen gondolkodnom kell *n8n gondolkodik* -->.....<-- gondolkodás....hát nem nagyon jutottam semmire, legfeljebb arra, aki Faramirt játsza (mint Mya) vagy....ááá, nem tudok gondolkodni!!! meleg van!! (meg hüly vagyok )
Bill Pullman? Jó volt ő Longstarnak.... de nemtom elképzelni Boromirként 8O (most elképzeltem őt Boromir ruhában... hát izé...fene a vizuális fantáziámat!)
Viggo? lehet, de Ő valahogy mégis Király lett jobban illik hozzá, mint Boromir figurája, de lehet, h csak a megszokás beszél belőlem
egy bizt: Sean tökéletes Boromirnak! (mostmár) egy biztos: teljesen mind1, hogy ki milyen gyorsan olvas, egy a lényeg: h elolvasta, és h itt van köztünk, és nagy GYUFAN!
Kérdés: van Seannnak testvére?
Undómielírta
én is pont így! a színpadi színészet valahogy...más, és nekem sokkal szimpatikusabbDe jó! Tudtam, hogy imád Shakespeare-t játszani, de hogy ilyen hamar! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én a színpadi színészeket jobban becsülöm, mint a filmsztárokat! Aki meg mindkettő egyszerre...
Minerva írta
hát ez passz....Szegény Bort elhanyagoljuk...
Gondor Kürtje honnan ered? Bocs a hülye kérdésért... Úgy értem, ki használt először kürtöt?...
Nyaklánc: ez újabb passz... és még én tartom magam fannek
nem lenne Sean? phűű.......... na várjatok, ezen gondolkodnom kell *n8n gondolkodik* -->.....<-- gondolkodás....hát nem nagyon jutottam semmire, legfeljebb arra, aki Faramirt játsza (mint Mya) vagy....ááá, nem tudok gondolkodni!!! meleg van!! (meg hüly vagyok )
Bill Pullman? Jó volt ő Longstarnak.... de nemtom elképzelni Boromirként 8O (most elképzeltem őt Boromir ruhában... hát izé...fene a vizuális fantáziámat!)
Viggo? lehet, de Ő valahogy mégis Király lett jobban illik hozzá, mint Boromir figurája, de lehet, h csak a megszokás beszél belőlem
egy bizt: Sean tökéletes Boromirnak! (mostmár)
n8n returns
- Könyvmoly
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
A mi lenne, ha... kérdésről az jutott az eszembe, hogy amikor tavaly tavasszal az első képeket kezdték csöpögtetni a neten a filmről, szentül meg voltam győződve, hogy Sean lesz Aragorn, és Viggo Boromir.
Seannak sokkal királyibb tartása volt azokon a képeken, Viggoban pedig időnként valami sunyiságot, vagy inkább "lapulást" éreztem (bocs minden rajongótól, hát nekem nem tetszik valami nagyon és kész), ami érzésem szerint bele is fért volna Boromir alakjába.
Azóta is néha eszembe jut, milyen jó lenne Királynak, legalább végig lelkesedhetnénk a három részt. )
Bár Boromirként szenzációst alakított, úgyhogy olyan nagyon mégse sajnálom.
Nőnemű vagyok, de ez a kép a kedvencem.
- Minerva
- Nem elérhető
De azért Seanie a legjobb.
David pedig nem olyan helyes, mint ő de a célnak azért megfelel...
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Nem ismerem David Wenhamet, így nem tudom megítélni, hogy milyen színész, de szerintem őt semmiképpen nem választották volna Boromir szerepére. Túl szelíd az arca és nyílt a tekintete A külső hasonlóság egyébként sem nyom semmit a latban, a könyvbeli Boromirra egyikük sem hasonlít (de mint korábban írtam, szerintem Davidet a kinézete alapján választották elsősorban, miután Sean már elvállalta a szerepet).
Minerva, nem is rossz tipp Viggo Mindenképpen olyan színészt kellett volna választaniuk, aki jó ellentmondásos figurák megformálásában. Most nem is jut eszembe más. Vannak még ilyen ismert színészek egyáltalán? Vagy csak én vagyok tájékozatlan? 8O
- Cicaful
- Nem elérhető
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Mya Leeroy
- Nem elérhető
Minerva írta: Sztem David inkább Tobias Morettire hasonlít.
Tobias Morettit nem ismerem , de biztosan igazad van!
- Minerva
- Nem elérhető
- Mya Leeroy
- Nem elérhető
Hát, ha nem lenne Sean Bean, akkor ott van még a Faramirt alakító színész, David Wenham is, aki majdnem ugyanúgy néz ki, mint ő!
- Minerva
- Nem elérhető
Ha nem lenne Sean (NENENENE!!!!) akkor talán Viggónak.
- Erunis_
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nembaj, I returned.....
Szóval hirtelen belémcsapott a "deismerős" c. mondat, amikor a kürt eredetéről kérdeztetek...tudom, hogy már olvastam róla, de immár fogalmam sincs, mit. Valamiért mégis az dereng bennem, hogy még valahonnan Númenorból van, vagy esetleg Anárioné volt...utána nézek
De nekem is van ám egy jó kérdésem.
TÉNYLEG nem volt semmi lefolyása Boromi nyakékének, vagy csak én siklottam át rajta?
Így van a LOTR I.-ben megírva: "Ezüst nyakékét egyetlen fehér kő díszítette, haja a válláig ért."
Nekem nem ugrik be.
És gondolkodtatok már azon, hogy Sean NEADJISTEN ne lenne a világon (NE,NE, NE!!!), akkor kinek adtátok volna a szerepet?!
Bennem nem fogalmazódott meg.
Ne elégedj meg azzal, ami vagy, hanem törekedj azzá, ami lehetnél!
/falfirka az Arsenal öltözőjéből/
- Undómiel
- Nem elérhető
- Narië
- Nem elérhető
- Minerva
- Nem elérhető
- Undómiel
- Nem elérhető
- Vic
- Nem elérhető
www.whatsonstage.com/dl/page.php ... 1024343520
Nem semmi, mi?
- Minerva
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.