Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
- Angwen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ez rendben van, de akkor sem a mi 18 évünknek megfeleltethető. És a Filmbeli Frodó igenis nagyjából ennyinek néz ki (az hagyján, de úgy is viselkedik).Gandalf írta: Azért a hobbitoknál az 50 éves kor még fiatalabb és virgoncabb, mint az embereknél (a nagykorúság náluk 33 évesen kezdődik), és a 77 éves Ian Holm már húzós lenne ebben a szerepben.
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Angwen írta: "The first will be rooted firmly in the original book The Hobbit, following the naive young Bilbo on a quest for dragon's gold and showing how he obtained his all-powerful ring."
Bocs, ezt egy újságíró írta, nem PJ vagy GDT! Idézhetnék még ennél is nagyobb marhaságokat a sajtóból...
Azért a hobbitoknál az 50 éves kor még fiatalabb és virgoncabb, mint az embereknél (a nagykorúság náluk 33 évesen kezdődik), és a 77 éves Ian Holm már húzós lenne ebben a szerepben.
Martin Freeman 1971-es születésű, 39-40 évesen korával is legközelebb áll A Hobbit Bilbójához.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Angwen
- Nem elérhető
áááááááááááááá nemhiszemel :morc: :nagyonmorc:
MILYEN ifjú és naiv Bilbó? Barátok között is ötven éves, és nyárspolgár, igen, no de naiv? Ááááááááá, épp elég hogy Frodóból egy tejfelesszájú nyálas kiskamaszt gyártottak, hörr!
(Méghogy PJ ízlésében nem kellett még csalódnunk. Sok húzásával nagyon nem vagyok elégedett.)
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Brannorion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ő az a Jack Black aki egy GyU paródiában is szerepelt? ő eléggé hobbitGandalf írta: - Jack Black
- Thereon
- Nem elérhető
El nem tudom képzelni hogy kerülhetett jelöltek közé.
Thereon, a vándorló varázsló
- Gandalf
- Nem elérhető
A média szerint a szóbajöhető fiatal Bilbó-jelöltek:
- Martin Freeman
- James McAvoy
- Jamie Bell
- Daniel Radcliffe
- Jack Black
- Jamie Bell
- Freddie Highmore
- Emile Hirsch
A Gandalf szerint pedig a józan ész nem jöhet szóba ezeknél a médiumoknál... Nem gondolhatják ezeket a neveket komolyan...
Ezek közül a jelöltek közül max. egy hasonlít valamennyire az öreg Bilbóra (akit hála Istennek az új filmekben is Sir Ian Holm játszik majd!), Freeman, de tőle még komoly és tényleg színvonalas alakítást még nem láttam.
Eddig sohasem kellett csalódnunk sem GDT sem PJ ízlésében, és állítólag a legesélyesebb Bilbó-jelölt mindkettejük listáján szerepelt. Úgyhogy bízzunk benne, jól választanak!
És Christoper Tolkien meg ne nyerjen pert!
- Brannorion
- Nem elérhető
igen őt kerestem a jutubon de nem találtam rá ujra...de ő még elég fiatal szóval nem lesz itt gondSil írta:
Ha ez az unoka Adam Tolkien volt, akkor igen, van némi köze hozzá. Ő fordította pl franciára az Elveszett Mesék Könyvét. Ráadásul ő nem fordult szembe az apjával, mint Simon tette (aki Christopher első házasságából származik), szóval az Estate-ben is elég jó helyzetben lehet.Brannorion írta: én a jutubon láttam az unokáját egy riportban...gondolom ő is ért valamit Középföldéhez
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Ha ez az unoka Adam Tolkien volt, akkor igen, van némi köze hozzá. Ő fordította pl franciára az Elveszett Mesék Könyvét. Ráadásul ő nem fordult szembe az apjával, mint Simon tette (aki Christopher első házasságából származik), szóval az Estate-ben is elég jó helyzetben lehet.Brannorion írta: én a jutubon láttam az unokáját egy riportban...gondolom ő is ért valamit Középföldéhez
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Gandalf
- Nem elérhető
A Profeszornak tudtommal két másik fia már halottak, egyedül Christopher és Priscilla vannak életben.
- Brannorion
- Nem elérhető
én a jutubon láttam az unokáját egy riportban...gondolom ő is ért valamit KözépföldéhezAttila írta:
Brannorion írta:
Igen, igazad van... meg szóval ezért leállítani a Hobbitot? o.O de gondolom a pénz a fiának meg az unokáinak szeretné továbbadni, mert ezt is meg lehet érteni...mert ugye ami jár az jár, de ezért ne minket büntessenek, a NLC-nál senki se tudná jobban megcsinálni sztem....Attila írta: Megértem a TOlkien családot, hiszen itt nagy pénzekről van szó, de nem tudom szerintem én, szóval gondoljatok bele, az apukád egy világszerte ismert és elismert személyiség, és te meg az miatt harcolsz, hogy megapd 83 évesen azt a pénzt amit...ahhh...nem igazán értem őket.
Nem szeretném az ördögöt a falra festeni de ha ne adj Isten C.Tolkien meghal, akkor ki fogja tovább vinni J. R. R. Tolkien örökségét? : :
- Attila
- Nem elérhető
Brannorion írta:
Igen, igazad van... meg szóval ezért leállítani a Hobbitot? o.O de gondolom a pénz a fiának meg az unokáinak szeretné továbbadni, mert ezt is meg lehet érteni...mert ugye ami jár az jár, de ezért ne minket büntessenek, a NLC-nál senki se tudná jobban megcsinálni sztem....Attila írta: Megértem a TOlkien családot, hiszen itt nagy pénzekről van szó, de nem tudom szerintem én, szóval gondoljatok bele, az apukád egy világszerte ismert és elismert személyiség, és te meg az miatt harcolsz, hogy megapd 83 évesen azt a pénzt amit...ahhh...nem igazán értem őket.
Nem szeretném az ördögöt a falra festeni de ha ne adj Isten C.Tolkien meghal, akkor ki fogja tovább vinni J. R. R. Tolkien örökségét? : :
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Brannorion
- Nem elérhető
- Attila
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
entertainment.timesonline.co.uk/ ... 999008.ece
Én most nem a Tolkien-családnak drukkolok...
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
OFF: azt mintha Bombadil Toma emlegette volna...Alyr Arkhon írta: Mér, lehet, hogy a Nap Felkelte előtt fog kezdődni, abban a sötétben ahol még nem volt félelem. (ahogy Szilaszakáll emlegette ha jól emlékszem)
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Missy írta:
Gandalf írta: A PJ-vel és GDT-vel történt csetelés összefoglalója:
volgyzugoly.uw.hu/hirek/hirek.ph ... zes&id=263
Sok új dolgot mondtak el azért.
"A Hobbitban Középfölde régebbi és békésebb arcát is szeretnék bemutatni. Ez az "ártatlanság" veszne el fokozatosan a Film2-ben."
Szerintem ez az "ártatlanság" már A Hobbitban is el fog veszni.(Pl.:Bakacsinerdei pókok, Smaug és még folytathatnám, de főleg szinte az "elején" még a pókok...hogy az Öt Sereg Csatáját ne is említsem.)
Mér, lehet, hogy a Nap Felkelte előtt fog kezdődni, abban a sötétben ahol még nem volt félelem. (ahogy Szilaszakáll emlegette ha jól emlékszem)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Missy
- Nem elérhető
Gandalf írta: A PJ-vel és GDT-vel történt csetelés összefoglalója:
"A Hobbitban Középfölde régebbi és békésebb arcát is szeretnék bemutatni. Ez az "ártatlanság" veszne el fokozatosan a Film2-ben."
Szerintem ez az "ártatlanság" már A Hobbitban is el fog veszni.(Pl.:Bakacsinerdei pókok, Smaug és még folytathatnám, de főleg szinte az "elején" még a pókok...hogy az Öt Sereg Csatáját ne is említsem.)
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Gandalf
- Nem elérhető
- Missy
- Nem elérhető
Gandalf írta: Fene, idén forgatókönyvet írnak és vázlatokat készítenek, jövőre a többi előmunkálatot végzik, 2010-ben forgatják le a két filmet és 2011-ben lesz A Hobbit, 2012-ben a folytatás bemutatója...
Hát próbáld a jó oldaláról nézni...Legalább nem sietik el. Tudom, sovány vigasz, de "evvan"....
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Gandalf
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Gandalf írta: "Váratlan társaság"
Itt: www.wetanz.com/holics/
Magyar idő szerint május 24-én este 10-től csetelés Peter Jacksonnal és Guillermo del Toroval! Regisztrálni kell hozzá a Weta oldalán. Fel lehet tenni előre is kérdéseket, melyek közül 20-at kiválasztanak és arra válaszolnak, de élőben is lehet majd kérdezni pár dolgot.
A Téma:
Erre kiváncsi leszek, mindenesetre regisztrálok, hátha eszembe jut valami értelmes
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Gandalf
- Nem elérhető
Itt: www.wetanz.com/holics/
Magyar idő szerint május 24-én este 10-től csetelés Peter Jacksonnal és Guillermo del Toroval! Regisztrálni kell hozzá a Weta oldalán. Fel lehet tenni előre is kérdéseket, melyek közül 20-at kiválasztanak és arra válaszolnak, de élőben is lehet majd kérdezni pár dolgot.
A Téma:
- Gandalf
- Nem elérhető
Mozinet.hu írta: Jackson mennyországa nem felhőtlen / 2008-05-05 /
Peter Jackson valószínűleg nem a konfliktuskerülés bajnokaként fog bekerülni a filmtörténetbe. Az új-zélandi rendező néhány hónapja a Gyűrűk Ura kapcsán a New Line-nal rúgta össze a port (a rendező beperelte a céget, amiért szerinte nem kapott elég részesedést a trilógia bevételeiből), most pedig legújabb filmje, a The Lovely Bones látványtervezőivel folytatott vitája mérgesedett el olyannyira, hogy le kellett állni a forgatással.
Az Új-Zélandon zajló munkálatok azért szünetelnek, mert Jackson és a látványért felelős stáb vezetői (Jules Cook és Chris Shiver) nem tudnak megegyezni abban, hogyan ábrázolják a mennyországot a filmben.
Az Alice Sebold azonos című regényén alapuló dráma egy 15 éves lányról szól, aki miután gyilkosság áldozata lett, a mennybe került, és onnan figyeli az életet folytatni igyekvő családját.
Nem ez az első döccenő, amivel a stábnak meg kell küzdenie: az apát játszó Ryan Gosling "kreatív nézeteltérés" miatt a forgatás előtt egy nappal kiszállt a projektből. A beugró végül Mark Wahlberg lett, aki Susan Sarandon, Rachel Weisz és Stanley Tucci társaságában szerepel a filmben. Feltéve, hogy elkészül...
- Gandalf
- Nem elérhető
Hm, ez azt jelenti, hogy a "hazai" (USA) forgalmazási jogok végül is a New Line-tól a Warner Bros. kezébe kerültek (a nemzetközi forgalmazás az MGM-é), de a film elkészítése maradt a New Line és az MGM közös munkája... Akkor a bekebelezése a projektnek csak félig sikerült a Warnernek?New Line is overseeing development and will manage the production. "The Hobbit" and its sequel are being co-produced and co-financed by New Line Cinema and MGM, with Warner Brothers distributing domestically and MGM distributing internationally.
(Tudniillik decemberben még az volt a hivatalos, hogy a New Line forgalmaz majd Észak-Amerikában, de aztán jött idén a nagy beolvasztás-hadművelet és a New Line-ból kicsi stúdiót csinálnak, a nagy projektek meg átkerülnek a Warner Bros. alá. Ezek szerint A Hobbit és társa megúszhatta egy kompromisszummal... amin egyébként anyagilag a Warner jár jobban.)
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Gandalf írta: De egyébként del Toro ma maga is válaszolt Felagund kérdéseire (angolul, sorry):
www.theonering.net/torwp/2008/04 ... bit-films/
Ez megtisztelő :biggrin2:
Our knees do not bend easily
- Gandalf
- Nem elérhető
www.theonering.net/torwp/2008/04 ... bit-films/
Sir Ian McKellen pedig felrakta a honlapján a filmlistájára A Hobbitot:
www.mckellen.com/cinema/index0.htm
- Gandalf
- Nem elérhető
Peter Jackson már elmondta, hogy ők A Gyűrűk Ura-szerű világképbe ültetnék át A Hobbitot és ebben a szellemben készülne az összekötő-film is.Felagund írta: Hát, kíváncsi leszek, hogy Gyűrűkuraszerű, vagy Hobbitszerű világot akar majd visszaadni. Mert ugyebár a kettő ég és föld...
Bár ha del Toron múlik, biztosan csempészni fog bele egy kis Faun Labirintusa-hangulatot is. :evil3:
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.