Vélemények, kritikák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23871 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Nagyon jó, hogy végre készült egy ilyen nagyszabású és rendkívül jól beharandozott film. Sikerét nyomon követve talán a nagy amerikai stúdiók is ráeszmélnek arra, hogy igenis komoly hiány volt eddig igényes fantasyból, pedig belehet vele csalogatni nagyon sok embert a moziba. Remélhetőleg így később talán más kiváló szerzők művei is megfilmesítésre kerülnek majd...<br> <br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23574 Írta: Anonymous
Lásd a FANTASY és AZ ELVAKULTSÁG című témákat!<br> <br> Tolkien nem fantasyt írt, ebben Dalamarnak igaza van!<br> <br> B.Olórin<br> <br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23870 Írta: Anonymous
Dalamar,<br> <br> bocs, egy másik topicban már kiderült, hogy pont azt mondod, hogy Tolkien NEM egyenlő fantasy...<br> <br> Ugyanazt mondjuk, csak a másik oldalról :) <br> <br> B.Olórin<br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23869 Írta: Anonymous
Dalamar,<br> <br> látom, egy rakás témába beírtad ugyanazt a véleményt... :) <br> <br> Kérlek, ne ugorj így neki a GYU-nak.<br> Aki ismeri Tolkient, tudja, hogy a film jó, de a könyv még jobb, és ha a GYU-t fantasynak hiszed, akkor még nagyon sokat kell olvasnod Tolkientől és Tolkienről.<br> <br> Ez persze nem baj, mert idehaza még a rajongói is jobbára csak a GYU-t és a Hobbit-ot (A Babó) ismerik. <br> <br> Jó lenne, ha kicsit világosabban láthatná mindenki, miről is szól a Tolkien-életmű, és így talán nem lennének fogalom keveredések, és akkor a fantasy-rajongóknak sem kellene mérgelődniük.<br> <br> Az ELVAKULTSÁG téma, amit csináltál, pont jó, ott szívesen folytatom, ha gondolod (amíg kulturáltan lehet vitatkozni, miért ne vitázzunk, hm?)<br> <br> üdv<br> B.Olórin<br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23868 Írta: Anonymous
Hmm, hát a film azt kell hogy mondjam lényegesen jobb mint a könyv. És ilyet nem sűrűn szoktam mondani mert jobban szeretek olvasni mint mozizni! PERSZE MINDEZ EGY KIS REKLÁM MIATT!! Üzenem azoknak akik MOST a reklám hatására olvasták el a gyűrűk urá-t, hogy olvassanak el egy DRAGONLANCE-t vagy egy Salvatore-t és utána istenítsék ezt a véleményem szerint erős közepes fantasy könyvet!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23573 Írta: Anonymous
BOREGER rátapintott a lényegre! Gyerekeknek íródott !!! De mennyire! Nem mondom hogy nem érdemes elolvasni, de NEHOGYMÁR JJR TOLKIEN-T TARTSÁTOK A FANTASY KIRÁLYÁNAK csak azért mert ELVILEG ő írta az elsőt. Megjegyzem ez az állítás igencsak sántít.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23572 Írta: Anonymous
Legolas: a HP tényleg gyerekeknek íródott, ennek ellenére le tud kötni egy felnőttet is. Olvasd el, érdemes!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23571 Írta: Anonymous
Namárie!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23570 Írta: Anonymous
én is meek yoo8

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23569 Írta: Anonymous
Nos, Legolas, kés?re jár! Azt hiszem, lassan távozok!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23568 Írta: Anonymous
Tök jó, nagyon sok kép egy az egyben Alan Lee és John Howe képei alapján készültek. A lavinás például teljesen!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23567 Írta: Anonymous
yaayaa erre én is ki akartam térni:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23566 Írta: Anonymous
Aha, Legolas is nagyon jó volt. A végén elég szép, mikor halomra lövi az orkokat. Nagyon jól eltalálták a szerepl?ket, én az összeset olyannak képzeltem olvasás közben, ahogy itt kinéztek! Figyelted, hogy mikor a Caradhrason kelnek át, mind belesüpednek a hóba, de, ahogy a könyvben is szerepel, de Legolas lazán a tetején közlekedik?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23565 Írta: Anonymous
:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23562 Írta: Anonymous
Legolas viszont nagyon teccet a filmben:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23563 Írta: Anonymous
Még a múlt héten nézegettem a lordoftherings.com-ot, ott láttam el?ször az orkos képeket, de nekem nagyon bejött!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23564 Írta: Anonymous
Bocs, lordoftherings.net

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23560 Írta: Anonymous
Teccetek csak rusnyák voltak:))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23561 Írta: Anonymous
Ja!<br> :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23559 Írta: Anonymous
Te nem így képzelted ?ket? Szerintem marhára el lettek találva. Oké, nem warcraft-típusú orkok voltak, szépnek meg kifejezetten nem lehetett ?ket nevezni, de szerintem nagyon jól illettek a film hangulatához! És igazából semmi olyan nem volt rajtuk, ami ellenkezett volna Tolkien szövegével. Neked mi nem tetszett rajtuk?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23867 Írta: Anonymous
Még valami:<br> <br> nem tudom, mennyire figyeltétek meg, hogy jó tapló hazai szokás szerint a filmek stáblistájakor már mindenki igyekszik kifelé.<br> <br> Mondjuk valami B-film stáblistája engem se érdekel, de itt eldöntöttem, hogy addig a helyemen maradok, amíg meg nem jelenik a Dolby Surround in selected theatres felirat :) <br> <br> És meglepetésemre a nézőtér kb. fele ugyanígy szépen végignézte!<br> <br> Elvégre fizetünk 950,- pénzt, jogunk van hozzá az utolsó kockáig...<br> <br> B.Olórin<br> <br> <br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23866 Írta: Anonymous
Na, ma megnéztem másodszor is a filmet, ezúttal a feliratos verziót.<br> <br> Megállapítottam, hogy Szarumán mindkét verzióban (a szinkronban is) ökörséget mond:<br> <br> [a frissen megcsinált uruk-hai ork, az a rasta hajú :) áll előtte, Szarumán beszél:]<br> <br> ...az orkok ocsmány fajtáját most tökélyre vittem, az uruk-hai elleni harcomban.<br> <br> Ez az egyetlen fordítási baki a filmben: természetesen nem az uruk-hai elleni harcról, hanem <i>harci uruk-hai</i> orkfajtáról van szó. Amit Szarumán tenyésztett ki, hogy a szabvány orkoknál erősebb fajtát hozzon létre (akik nem gyengülnek el a napfényben, nagyobbak és erősebbek -- és csak őt szolgálják).<br> <br> A filmben egyre több részletet fedeztem fel így másodjára, tényleg sokszor meg kell nézni... <br> <br> Érdekesség, hogy míg szinte minden jó karakter brit akcentussal beszél (a hobbitnép valami egész bájos falusias ízzel), addig az uruk-hai orkok (akik a Közös Nyelvet ugyebár romlottan, rondán beszélik), amerikai kiejtéssel és persze rém gurgulázva, torokhangon.<br> <br> A magyar szinkron pedig így visszagondolva, teljesen jó!<br> <br> Akik nem tudnak magyarul, csak angolul és idehaza beülnek a feliratos filmre, azok viszont rászívnak:<br> <br> Amikor a szereplők tünde nyelven beszélnek, a felirat csak magyarul mutatja a jelentést (mint a szinkronizált verzióban).<br> Ült mögöttem egy pár, a srác csak angolul tudott, szegény barátnője kénytelen volt szinkrontolmácsolni a felirat alapján a tünde szövegeket...<br> <br> B.Olórin<br> <br> <br> <br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23558 Írta: Anonymous
az orkok viszont nagyon rusnyára sikeredtek:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23557 Írta: Anonymous
yaayaa

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23556 Írta: Anonymous
Meg azok a fegyverek, amivel a tündék harcoltak! Figyelted? Az egyik pillanatban még nyilaztak, a következ?bn meg már hentelték az orkokat!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23555 Írta: Anonymous
letöltöm

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23553 Írta: Anonymous
Elküldjem, vagy letöltöd?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23554 Írta: Anonymous
Az viszont télleg nagyon yoo volt amikor a tündék nyilzáport zuditottak az orkokra

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23552 Írta: Anonymous
Van ott egy kép a másodkor tünde-seregér?l, Elronddal az élen. Eszméletlenül jó! De mondjuk a másodkort lezáró csata, Szauron halála is döbbenetes volt! Én még soha nem láttam még csak hasonlót sem filmen!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23551 Írta: Anonymous
nem láttam a képeket<br>

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.639 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére