Filmzene

Több
20 éve 2 hónapja #213417 Írta: Araniel
Araniel válaszolt a következő témában: Filmzene
Az már megvan, ez más. Elküldöm, amint módom lesz rá.

Odi et amo. Quare id faciam, fortasse requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 2 hónapja #213395 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene

Anise írta: Sil! Épp most néztem meg a honlapodat. Te arra a számra gondolsz, ami a letöltéseknél az első? Mert nekem nem az van a cd-n. Ha gondolod elküldhetem neked.

Igen, az a 20., extra szám a TTT filmzenén, gondoltam, azt írták meg neked. De ha nem az, küldd át, és megmondom, mi az. :wink: Esetleg töltsd le a 2. számot, a Requiem for a Dream-et, ami a TTT előzetesében hallható zene, hátha azt írták meg neked.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 2 hónapja #213393 Írta: Araniel
Sil! Épp most néztem meg a honlapodat. Te arra a számra gondolsz, ami a letöltéseknél az első? Mert nekem nem az van a cd-n. Ha gondolod elküldhetem neked.

Odi et amo. Quare id faciam, fortasse requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Több
20 éve 2 hónapja #213389 Írta: Araniel
Köszi szépen Sil!

Több
20 éve 2 hónapja #213221 Írta: Sil
Anise: Farewell to Lórien a címe, és ez egy extra szám, szóval a sima mezei filmzene-CD-n nincs rajta, csak a special edition-ön. :wink:

Tears unnumbered

Több
20 éve 2 hónapja #213211 Írta: Araniel
Sziasztok!

Nekem a két torony cd-jén, amit úgy írtak nekem 20 szám van, nem 19. Nem énekelnek benne, csak zene van, de nekem nagyon tetszik. Meg tudnátok mondani, hogy mi az a szám?

Több
20 éve 2 hónapja #212857 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: Filmzene

Sil írta: Bár erről már volt szó többször, Christopher Lee a narrátor a Rhapsody új, The Dark Secret c. albumán:
www.mightyrhapsody.com/sites/dark_secret.htm

Ez csak maxi. A teljes album a Symphony of Enchanted Lands 2. része lesz, s pontosan szeptember 27-én jelenik meg :) A hivatalos oldalon van visszaszámláló is! ;)

Sil írta: Egy videoklip erről az albumról, Christopher Lee is szerepel benne (jobb egérgomb, cél mentése más néven):
Unholy Warcry (10,2 MB, QuickTime kell hozzá)

Nem tudom, nálam a vége felé teljesen beszaggat...
Amúgy klippek tölthetők még le innen:
rhapsody.eplanet.hu/

Több
20 éve 3 hónapja #211722 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: Filmzene
Igen, jól hallottad :) [size=9:3mrhprqg](a zenéje az egyik oka, hogy szeretem azt a filmet, de ez már Off)[/size]

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
20 éve 3 hónapja #211612 Írta: A Szürke Zarándok
A Szürke Zarándok válaszolt a következő témában: Filmzene
Jól hallottam, hogy a Bárányok hallgatnak zenéjét is Howard Shore írta?

"Ma már minden út görbe."

Több
20 éve 3 hónapja #211502 Írta: Barahir
Barahir válaszolt a következő témában: Filmzene
Hosszú idő után megint megnéztem a Rettenthetetlent, és észrevettem, hogy nemcsak a GYU filmzene, de maga a film is átvett belőle dolgokat.
Akinek megvan a film nézze meg:

abban a jelenetben, mikor William elküldi szerelmét, Marront, hogy gyorsan üljön lóra, s William felugrik a katonák elől egy kunyhó tetejére: pontosan az a motívum szól, mint ami a FoTR trailer azon részében, amikor kiírják, hogy "Fate has chosen him".
Van olyan is, amikor William a hegyek tetejére mászik, és körbenéz: a kamera pontosan úgy forog körbe, mint amikor Aragorn a TTT-ben a ló hátáról nézi Kürtvárat. No meg persze a sok tájkép, a film is azzal indít, mint a TTT...
Micsoda egybeesések...

Több
20 éve 3 hónapja #211393 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: Filmzene
:)

(Éljen a Rhapsody! :D )

Aúgy nem tudom... Lee kicsit.... mókásan nézki abban a koronában... :?

Több
20 éve 3 hónapja #211337 Írta: Sil
Bár erről már volt szó többször, Christopher Lee a narrátor a Rhapsody új, The Dark Secret c. albumán:
www.mightyrhapsody.com/sites/dark_secret.htm

Egy videoklip erről az albumról, Christopher Lee is szerepel benne (jobb egérgomb, cél mentése más néven):
Unholy Warcry (10,2 MB, QuickTime kell hozzá)

Tears unnumbered

Több
20 éve 3 hónapja #211183 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: Filmzene
Klassz, ezeket nekem is elküldhetitek. Mármint a dalszövegeket 8)
Szerintem mindkettőre gondolt

Thereon, a vándorló varázsló

Több
20 éve 3 hónapja #209396 Írta: Lin
Úgy gondoltad, hogy a honlapon megtalálható fordításokhoz "alkossunk" egy újabb verziót, vagy olyan fordításokat vársz, amik még nem szerepelnek az oldalon? Nekem egy May it be van, ha kell, azt elküldöm.
Bocs az offért.
Az Aníronhoz milyen "szótárt" használtál?

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
20 éve 3 hónapja #209366 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene
Fordítottam egy Aníront, ezt a honlapomon találhatjátok meg egy halom más Enya dal fordítással, amik helyére a karsa@yahoo.co.uk email címre várok fordításokat.

Kārātārānen a áirâë...

Több
20 éve 3 hónapja #208229 Írta: Lin
Ulmo, Ford Prefect: Hannon le!
A rappelős :itscool:

Több
20 éve 3 hónapja #208121 Írta: smafu
smafu válaszolt a következő témában: Filmzene

A Szürke Zarándok írta: Érdemes egyébként az egyes motívumokat hallgatni a filmzenében, néha egészen megdöbbentő formában hozza be őket. Nektek nem tudom mi a véleményetek, de engem még az nyűgöz le a film zenéjében, hogy milyen fantasztikus szólóénekes részeket írt (főként a tündék témáinál), valamint az, hogy mennyire elemébe vág minden rész zenéjének kezdése. Bár az első rész filmzene kezdését nem nagyon találtam meg a filmben.

Megint egyetértek. A kezdésnél akár kétszázadik hallgatásra is borsódzik a hátam :) . Az első részé valamennyire a csatajelenet alatt megy , bár nem pont ugyanolyan dallamok, de mindenképpen arra emlékeztetnek

Több
20 éve 3 hónapja #208072 Írta: Aldaron (büzsü)
Aldaron (büzsü) válaszolt a következő témában: Filmzene

Ford Prefect írta: www.albinoblacksheep.com/flash/gollum.php

Itt van egy verzió, de ez nem az eredeti. Viszont annál viccesebb... :) )
Ja igen, mert itt rappel...

Na hát ez tényleg királyyyy!!! :up: :dance:

Több
20 éve 3 hónapja #208063 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Filmzene
www.albinoblacksheep.com/flash/gollum.php

Itt van egy verzió, de ez nem az eredeti. Viszont annál viccesebb... :) )
Ja igen, mert itt rappel...

"Well, I'm back."

Több
20 éve 3 hónapja #207978 Írta: Sil
A klip továbbra sem fellelhető a neten, csak a régi, filmből összevagdosott rajongói verzió.

Tears unnumbered

Több
20 éve 3 hónapja #207977 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene
:oops: (hiába, ebben a korban már feledékeny a Vala :) )
De az a klip tudtommal nem került ki a netre. Vagy mégis :hein: [size=9:1dg025tk]Esetleg le lehet rippelni, és felpakoljuk valahova[/size]

Több
20 éve 3 hónapja #207976 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Filmzene

Ulmo írta:

Ardeth írta: Álítólag a Gollum'song-nak van Videoklipje.Nem tudjátok honnan lehet letölteni?

Nincs hivatalos videoklipje. Volt egy video, ami a TTT-ből összeollózott, főleg Gollamról szóló jelenetekből állt, ez alatt szólt a Gollum's song.

De van, a DVD-n is rajta volt. Jelenetek a filmből, közben néha bevágják a csajt. Tudod, a stúdióban meg is néztük. ;)

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
20 éve 3 hónapja #207964 Írta: Ulmo
Itt egy oldal, rajta a Két Torony filmzenéje, letölthető formában. Itt az utolsó dalt keressétek.

Klikk ide

Annyi hátránya van az oldalnak, hogy kb 10 percenként lehet egy újabb zenét leszedni.

Több
20 éve 3 hónapja #207958 Írta: Lin

Ardeth írta: Álítólag a Gollum'song-nak van Videoklipje.Nem tudjátok honnan lehet letölteni?

és magát a Gollum'song-ot?

Több
20 éve 3 hónapja #207876 Írta: Ulmo

Nincs hivatalos videoklipje. Volt egy video, ami a TTT-ből összeollózott, főleg Gollamról szóló jelenetekből állt, ez alatt szólt a Gollum's song.

Több
20 éve 3 hónapja #207866 Írta: Ardeth
Ardeth válaszolt a következő témában: Filmzene
Álítólag a Gollum'song-nak van Videoklipje.Nem tudjátok honnan lehet letölteni?

"A halál csupán a kezdet."

Több
20 éve 4 hónapja #206470 Írta: A Szürke Zarándok
Érdemes egyébként az egyes motívumokat hallgatni a filmzenében, néha egészen megdöbbentő formában hozza be őket. Nektek nem tudom mi a véleményetek, de engem még az nyűgöz le a film zenéjében, hogy milyen fantasztikus szólóénekes részeket írt (főként a tündék témáinál), valamint az, hogy mennyire elemébe vág minden rész zenéjének kezdése. Bár az első rész filmzene kezdését nem nagyon találtam meg a filmben.

Több
20 éve 4 hónapja #206439 Írta: smafu
smafu válaszolt a következő témában: Filmzene
Nekem is az a véleményem, mint Szürke Zarándoké, a motívum visszahozása és valamilyen mértékban átalakítása nagyon is jó.

Több
20 éve 4 hónapja #205880 Írta: Sil
Egy kis nyáladzanivaló: megjelent a "Music from the Movies" c. magazin 81 oldalas LotR különkiadása, exkluzív Howard Shore interjúval és rengeteg infóval a LotR filmzenéről:
www.theonering.net/scrapbook/group/1437/

(Megrendelni itt lehet, ha valakinek van rá lehetősége:
www.musicfromthemovies.com/ )

Tears unnumbered

Több
20 éve 4 hónapja #203874 Írta: A Szürke Zarándok
Az meg, hogy hasonlóságokat fedezhetünk fel Howard Shore többi filmzenéje és a LOTR között, senkit se ábrándítson ki. Minden zeneszerzőnek van saját stílusa jó esetben és hasonlítanak a műveik. Ha egy jó írónak a könyvébe beleolvasol, ha nem tudod, ki írta, akkor is ki tudod találni. Egyébiránt szerintem az a legjobb a filmzenében, hogy megalkotott egy pár igazán kiváló Középfölde-dallamot (Bilbó ünnepélye alatt, A Elbereth Gilthoniel, Gandalf siratója, Éowin gyászdala, Aragorn koronázási éneke, Aníron stb.), amelyek végre megteremtettek Középföldének egy olyan zenei arculatot, ami összetéveszthetetlen mással. Egyébként szerintem ez a legnagyobb érdeme a ruháknak, díszleteknek és másegyebeknek is, bár ez nem ide tartozik.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.900 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére