A HOBBIT
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
insidemovies.ew.com/2013/11/15/the-hobbi...of-smaug-soundtrack/
Sok-sok új dallam, remélem, hogy a filmben is főleg ezek lesznek a régi dallamok sokszori újrafelhasználása helyett.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
Gandalf írta: Az új vagy bővített részek szinkronját nem ellenőriztük a felvételek előtt, így a minőség számunkra is meglepetés lesz.
Nos, tegnap meghallgattam a bővített változat új részeinek a szinkronját, és azt kell mondjam, zseniálisan jó lett! A fordítás nagyon hangulatos, és komolyabb hibát sem találtam benne elsőre, az új dalok magyar változatai pedig igazán remekül illeszkednek az eredeti dallamhoz és hangszínhez. A stáblista alatt továbbra is ott van a köszönetnyilvánítás az MTT-nek, mint a mozis kiadásban. Bár előtte féltem, hogyan boldogultak a lektorálásunk nélkül, de igen kellemesen csalódtam, és egész elégedett vagyok a végeredménnyel.
Azt továbbra is sajnálom, hogy a mozis részek szinkronján nem tudtak javítani, hanem maradt a korábbi változat.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Schreiner János
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 9
Elnézegetve a tó-városi képeket már sokkal inkább emlékeztet engem a velencei stílusra. A városiak ruhája is meg a házak is (leszámítva, hogy minden fából van, bár gondolom, Velencében is voltak/vannak? nem kőből épült épületek). Még a kereskedő mentalitás (az anyánkat is egy zacskó aranyért...) is stimmel!Gandalf írta: Nekem fura ez a XIV. Lajos-stílus...
- Gandalf
- Nem elérhető
donoroknal írta: Én megkaptam szülinapomra a bővített kiadást,már megnéztem mind a 9 óra extrát,de csalódott voltam hogy az audiokommentálást nem feliratozták?
Nem szokás film alatti audiokommentárt feliratozni. De erről ajánlok egy majdnem 10 éves vitát:
tolkien.hu/index.php/szolgaltatasok/foru...ket-torony?start=270
- donoroknal
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Köszönetek: 0
- Nasarhon
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Itt a filmkönyv beszkennelt változata (új böngészőlapon megnyitva a képeket még olvasható is), erősen spoileres képekkel (pl Beorn, Tóváros):
sweet-orange-sam.tumblr.com/post/6628994...smaug-official-movie
sweet-orange-sam.tumblr.com/post/6629015...smaug-official-movie
sweet-orange-sam.tumblr.com/post/6629041...smaug-official-movie
sweet-orange-sam.tumblr.com/post/6629058...smaug-official-movie
sweet-orange-sam.tumblr.com/post/6629078...smaug-official-movie
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- dini82
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
De lényegében örülök a pozitív visszhangnak!!!
- Gandalf
- Nem elérhető
Van pár mondat, amely talán belefért volna mozis változatba is, és fordítva: bizonyos jelenetek elegek lettek volna, ha csak a bővített változatba kerülnek bele, mégis benne voltak a mozis verzióban. A két új dallal együtt már nagyon sok az ének a filmben, még akkor is, ha ezek mind tolkieni versek megzenésítései is, és önmagukban jó jelenetek lehetnének.
Egy-két helyen a történet igényelt volna még több bővítést, de mivel a film így is elég hosszú, túl sok bővítést már nem bírt volna el ezen felül a dramaturgia.
Az nem kérdés, hogy a mozis verzió labdába se rúg mellette, mert a bővített egyszerűen jobb. Még ha nem is annyival, mint A GyU-bővítések esetén.
Akinek még nincs meg egyik verzió sem, annak mindenképpen a bővítettet ajánlom, de annak, akinek megvan a mozis, szintén tanácsolnám a "cserét". Nem fog utána hiányozni a régebbi vágás.
- dini82
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Benedict, mint Smaug
Neutron cream, anyone?
Gandalf: A bővítettet nem vettem még meg, karácsonyi ajándék lesz.
There is no reality. Only perception.
- Gandalf
- Nem elérhető
Nektek hogyan tetszettek a bővített és új jelenetek?
Mit szóltok a magyar kiadványokhoz?
- Gandalf
- Nem elérhető
Legyenek meg külön is:
- Trailer (SPOILEREK):
- Videóblog 12 (elég SPOILERES ez is):
+ A filmzenéről:
- A betétdal: Ed Sheeran - I SEE FIRE:
- A dupla CD tracklist-je (kitárgyalni szigorúan csak SPOILER-tag használatával!):
www.theonering.net/torwp/2013/11/05/8174...-see-fire-on-itunes/
És még egy bizalmas infó:
Mostantól teljes titoktartás kötelez minket.
- Sil
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
www.facebook.com/photo.php?fbid=59039833...07237&type=1&theater
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
- Film-szinkron: Sajnos nem tudtunk javítani a mozis változat szinkronján, így az változatlan maradt. Valószínűleg Koroknay Géza halála miatt a Nagy Kobold új szinkronhangot kaphatott (hiszen új jelenete is van). Az új vagy bővített részek szinkronját nem ellenőriztük a felvételek előtt, így a minőség számunkra is meglepetés lesz.
- Film-felirat: A mozis változat részeinek a feliratai elvileg már hibátlanok, eléggé alapos munkát végeztünk az átjavításán. Az új vagy bővített részek feliratainál meg volt kötve a kezünk, egyrészt a rövidebb idő által, másrészt meg nem volt hozzá képanyagunk: fogalmunk sem volt, hogy most ki beszél és milyen körülmények között, vagy hogy a filmben éppen mi történik. Pusztán a feliratfájlt kaptuk meg, ami csak a párbeszédek szövegeit tartalmazta. Terminológiai hiba szerintem nem maradhatott benne, fordítási hiba a fent részletezett körülmények miatt előfordulhatott. Majd kiderül.
- Extrák-felirat: Az új-zélandi reklámfilmet kivéve minden más extrát átnézhettünk, ehhez videót is kaptunk, de mivel általában fél napunk volt egy-egy adagra, nem tudtunk mindegyik videóba belenézni. A felirat-fájlokban a legszembetűnőbb hibákat kijavítottuk, apróságok felett persze lehet, hogy elsiklott a figyelmünk, de durvább hibák nem maradhattak benne.
- Füzetecskét vagy egyéb mellékletet nem kaptunk átnézésre, szerintem nem is valószínű, hogy lesz ilyesmi a magyar kiadványokban.
- Nasarhon
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
www.facebook.com/media/set/?set=a.574025175966425
Csak azt nem értem, miért photoshop-olják mindig felismerhetetlenre szegény Martint...
Tears unnumbered
- Nasarhon
- Nem elérhető
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151746991688601
- Gandalf
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Aeonflux-on egyébként nyerni is lehet valamit, ha valaki elsőként találja el, ki lett Smaug magyar hangja...
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
Hujber Ferenc Thranduilnak szerintem borzalmas (Rékasi apjának??), Fehér Tibor Bard-ja határeset, Smaug magyar hangját az eltúlzott torzítás miatt nem ismertem még meg. A régiek hozzák az elvárt szintet továbbra is, Görög László különösen jól hozza az ijedtséget a legelején.
- Gandalf
- Nem elérhető
A korábbi bővített változat videós linkhez: már csak 5 videó van fent. Egyébként rájöttem, hogy mégsem volt teljes a gyűjtemény, mert pl. a bővített Gollamos jelenet nem volt benne.
- Sil
- Nem elérhető
www.flickeringmyth.com/2013/10/new-poste...look-at-stephen.html
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
Sil írta: Nem működik a link, szerkesztetted? (A ... helyett channel-nek kéne lennie.)
Sok-sok völgyzugolyi extra jelenet, helyes... :gyorsanletölt:
A 7. nagyon jó, "That is not an elf maid"...
Link javítva, köszönöm!
Igen, a plusz 13 perc kb. fele (!!!) Völgyzugolyban játszódik! (Sokat is javít Völgyzugoly dramaturgiáján.)
A másik fele eloszlik a Prológus-Hobbitfalva-Zsáklak-Koboldvár helyeken.
- Sil
- Nem elérhető
Sok-sok völgyzugolyi extra jelenet, helyes... :gyorsanletölt:
A 7. nagyon jó, "That is not an elf maid"...
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
www.youtube.com/channel/UC9qs6wOQ9pfjvjN0XrLaOjw/videos
- Gandalf
- Nem elérhető
www.thehobbit.com/fanevent/
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151942...evant_count=1&ref=nf
- Gandalf
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.