A HOBBIT
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
A második filmes faliszőnyegen a Durin-családfa mellett az alábbi ábrák voltak:
Erebor - hollók
Vasdobok - punk sörtéjű vaddisznó
Ered Mithrim - kos
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- donoroknal
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
- Lindórie
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Boromir31
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Köszönetek: 2
Sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Több látvány volt benne, gyorsabban pörögtek az események. Smaug-ot hihetetlenül jól meganimálták.
A vége fele, amikor Legolas megküzd az egyik orkkal, kicsit olyan volt, mint a Tekken Street Fighter. Mellesleg nem értem, Legolas mit keresett a filmben, amikor a regényben nem is szerepel. Az a szerelmi szál meg tényleg nem kellett volna.
Ennek ellenére nagyon tetszett, a harmadik részt pedig már izgatottan várom.
- dini82
- Nem elérhető
- Schreiner János
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 9
Szia! Isten hozott!Ateya Kemet írta: Sziasztok! Új regisztráltként arra gondoltam, hogy beköszönök!
- Ateya Kemet
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Gandalf
- Nem elérhető
Addig is néhány kép az elmúlt időszakból:
Gandalf és Bard:
www-images.theonering.org/torwp/wp-conte.../07/HBT3-066396r.jpg
Gandalf és Thranduil:
www.gannett-cdn.com/-mm-/4a244d64fa2d341...Y-1157--65995406.JPG
Dol Guldur, forgatási werkkép:
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-a...01936216781073_n.jpg
Smaug-díszlet a ComicCon-on:
scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1...16255316093506_n.jpg
Az első hivatalos plakát (ez egészen friss!):
scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1...6f8695cb&oe=544237E4
- Gandalf
- Nem elérhető
A harmadik film hivatalos szinopszisa:
DER HOBBIT: DIE SCHLACHT DER FÜNF HEERE
Der Oscar®-preisgekrönte Filmemacher Peter Jackson präsentiert mit „Der Hobbit: Die Schlacht der Fünf Heere“ den Abschlussfilm zur Trilogiefassung des nach wie vor sehr populären Meisterwerks Der Hobbit von J.R.R. Tolkien.
„Der Hobbit: Die Schlacht der Fünf Heere“ zeigt das epische Finale der Abenteuer von Bilbo Beutlin, Thorin Eichenschild und den Zwergen. Als die Gefährten ihre Heimat vom Drachen Smaug zurückfordern, entfesseln sie unversehens seine zerstörerische Kraft: Der wütende Smaug speit seinen feurigen Zorn auf die wehrlosen Männer, Frauen und Kinder von Seestadt.
Thorin ist besessen von seinem Drang, den zurückeroberten Schatz zu schützen – dafür riskiert er sogar Freundschaft und Ehre, während Bilbo verzweifelt versucht, ihm Vernunft beizubringen. Bald muss der Hobbit eine sehr brisante Entscheidung treffen. Doch noch viel größere Gefahren stehen den Gefährten unmittelbar bevor. Denn nur der Zauberer Gandalf erkennt, dass der gewaltige Gegner Sauron seine Ork-Legionen in Marsch gesetzt hat, um den Einsamen Berg überraschend anzugreifen.
Als sich der Konflikt zuspitzt und die Finsternis hereinbricht, stehen die Völker der Zwerge, Elben und Menschen vor der Wahl: entweder gemeinsam kämpfen oder untergehen. In der epochalen Schlacht der Fünf Heere setzt Bilbo sein Leben für das seiner Freunde ein: Die Zukunft von Mittelerde steht auf dem Spiel.
Die „Hobbit“-Trilogie erzählt eine zusammenhängende Geschichte in Mittelerde 60 Jahre vor „Der Herr der Ringe“, den Oscar-Gewinner und Filmemacher Peter Jackson und sein Team als Blockbuster-Trilogie ins Kino brachten. Der Höhepunkt war der Oscar-preisgekrönte „Der Herr der Ringe – Die Rückkehr des Königs“.
Ian McKellen ist wieder als Gandalf der Graue dabei, und Martin Freeman spielt die Rolle des Titelhelden Bilbo Beutlin. Als Thorin Eichenschild ist Richard Armitage zu sehen. Zur internationalen Besetzung zählen Evangeline Lilly, Lee Pace, Luke Evans, Benedict Cumberbatch, Ken Stott, James Nesbitt sowie Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving und Orlando Bloom. Weitere Rollen übernehmen (in alphabetischer Reihenfolge) John Bell, Manu Bennett, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Billy Connolly, Stephen Fry, Ryan Gage, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Sylvester McCoy, Graham McTavish, Dean O’Gorman, Mikael Persbrandt und Aidan Turner.
Das Drehbuch zu „Der Hobbit: Die Schlacht der Fünf Heere“ verfassten Fran Walsh & Philippa Boyens & Peter Jackson & Guillermo del Toro nach dem Roman von J.R.R. Tolkien. Der Film wurde von Peter Jackson zusammen mit Carolynne Cunningham, Zane Weiner und Fran Walsh produziert. Als Executive Producers sind Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kamins und Carolyn Blackwood beteiligt, Philippa Boyens und Eileen Moran co-produzieren.
Zum kreativen Team gehören Kameramann Andrew Lesnie, Produktionsdesigner Dan Hennah, Cutter Jabez Olssen und Komponist Howard Shore. Die Kostüme gestalten Richard Taylor, Bob Buck und Ann Maskrey. Taylor verantwortet außerdem die Entwürfe und Fertigung der Waffen, Rüstungen und speziellen Fabelwesen-Masken, die wieder im preisgekrönten Weta Workshop hergestellt werden. Das Oscar-preisgekrönte Visuelle-Effekte-Studio Weta Digital unter der Leitung von Joe Letteri gestaltet die visuellen Effekte für den Film. Für Make-up und Frisuren ist Peter Swords King verantwortlich. Als Konzeptdesigner sind Alan Lee und John Howe beteiligt. Die Leitung der visuellen Effekte übernimmt Eric Saindon. David Clayton verantwortet die Animation.
Unter Jacksons Regie wurde „Der Hobbit: Die Schlacht der Fünf Heere“ in 3-D mit 48 Einzelbildern pro Sekunde gedreht und wird dann in ausgewählten Kinos im Format High Frame Rate 3D (HFR 3D) sowie in anderen 2-D-, 3-D-Formaten und in IMAX®-Kinos gezeigt. Produziert wurde der Film in Jacksons eigenem Studio in Miramar/Wellington sowie an Schauplätzen in Neuseeland. Die Endfertigung fand bei Park Road Post Production in Wellington statt.
New Line Cinema und Metro-Goldwyn-Mayer Pictures präsentieren eine WingNut Films Produktion: „Der Hobbit: Die Schlacht der Fünf Heere“. Wie schon die ersten beiden Trilogie-Teile „Der Hobbit: Eine unerwartete Reise“ und „Der Hobbit: Smaugs Einöde“ ist auch der Abschlussfilm eine Produktion von New Line Cinema und Metro-Goldwyn-Mayer Pictures (MGM) – New Line managt die Produktion. Der Film kommt am 10. Dezember 2014 in die deutschen Kinos.
Warner Bros. Pictures übernimmt weltweit den Verleih, wobei MGM den Verleih in bestimmten Ländern sowie alle internationalen Fernsehlizenzen verwaltet.
Forrás:
www.herr-der-ringe-film.de/v3/de/news/to...ilme/news_112267.php
- Schreiner János
- Nem elérhető
- Leguanember
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Dóra VidacsMagyar Tolkien Társaság
május 3., 17:12 ·
bocsánat ha volt már kérdés, de egy dolog szöget ütött a fejembe a második Hobbit-film kapcsán: a jelenetben, amelyben Thorin és Thranduil beszélgetnek, Thranduil bedobja, hogy "Vannak ékkövek a hegy alatt
amikre én is vágyom....Fehér ékkövek, tiszta csillagfényből." - ez szerintetek mit jelenthet, mire utalhat, találhatok erről valami infót vagy sztorit valamelyik könyvben? mert ez így első blikkre nekem nagyon úgy hangzik mint egy szilmaril, de hát ennyire csak nem kutyulta PJ össze a könyveket..
Tetszik · · Megosztom Ez 4 embernek tetszik.
Gergely Tóth Az első rész bővített változatában elhangzik a válasz, de most nekem sem ugrik be pontosan. (a fehér kövek a kis dobozban amit nem adnak neki oda, csak mutogatnak)
május 3., 17:18 · Tetszik · 1
Dóra Vidacs jaja az megvan, láttam a bővítettet de hogy pontosan mi az és miért van a hegyben, meg egyáltalán, miért csukják el előle, vagy miért tart igényt rá... bökdös.
május 3., 17:19 · Tetszik · 2
Guth Ádám Szerintem Thranduil azokról az ékkövekről beszél amelyek a ládikában vannak. Ha jól emlékszek, de javítsatok ki ha nem így van, a tündék azért vágynak annyira a fehér, csillagfényű ékkövekre mert emlékeztetik őket azokra az időkre, amikor még nem volt sem Nap sem Hold és a csillagfényes éjszakában jártak Beleriand erdeiben. Viszont ami szerintem érdekesebb hogy az Arkenkő vajon egy szilmaril e vagy csak egy nagyon értékes drágakő. Vélemények?
május 3., 17:43 · Tetszik · 2
Mészáros Zoltán Szilmaril az ami inkább a tündéket érdekli, mert az még abból a korból származik, ahol a tündék hatalmasak, erőteljesek voltak és könyörtelenek. Na meg a hozzá kapcsolódó mágia és a gyűrű hatalma az ami miatt kellhet szerintem.
május 3., 17:57 · Tetszik
Guth Ádám Természetesen a szilmarilok érdeklik a tündéket, de Thranduil szerintem nem is gondol bele abba hogy esetleg a hegy mélyén lehet valamelyik, mert egy ugye Earendilnél van a Vingilot fedélzetén, egyet Maedhros dobott egy tűzzel teli szakadékba, egyet pedig Maglor vetett a tengerbe. Viszont az Arkenkő lehet egy szilmaril, méghozzá az amelyiket Maedhrosszal együtt elnyelt a Föld méhe. május 3., 18:15 · Tetszik · 4
Dóra Vidacs én ugyanerre gondoltam, mint Guth Ádám, de a szilmarilok ha minden igaz méretben kisebbek mint az arkenkő (elvégre Morgoth koronájában hülyén nézhettek ki ezek a böhöm bling-blingek, nem?
május 3., 18:19 · Tetszik · 2
Barna Bálint Hát, lehet, hogy a válasz azért egyszerűbb, és még A szilmarillok ismerete sem kell hozzá. A hobbitban leírja Tolkien, hogy a Tündekirálynak a gyengéi az ékkövek, ezért is ad ezekkel kapcsolatos megbízást a törpöknek, ami a forrása lesz a konfliktusuknak (lásd ehhez az első rész bővített változatát is).
Ami a szövegtörténet érdekessége, hogy eleinte a Tündekirály nem Thranduil volt, hanem valószínűleg Thingol (amikor még Tolkien nem helyezte el rendesen térben és időben A hobbitot, hanem csak fejben kötötte össze a mitológiájával), és a konfliktus a Nauglamír/Nauglafring-történetre való utalás lehetett. Persze, később rájött, hogy ez a történet nem játszódhatott akkor, ezért a Tündekirályból egy másik Tündekirály lett (azért a doriathi és a bakacsinerdei tündék között számos párhuzamot meghagyott), és A Gyűrűk Ura során új nevet is kapott: Thranduil.
május 3., 19:46 · Tetszik · 9
Kalmár László Tamás egyébként, nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem van egy olyan érzésem, hogy Bilbónál már ott volt a ruhája alatt az Arken kő, amikor Thorin elállta az útját, és neki szegezte a kardját. Szerintetek?
május 3., 19:56 · Tetszik · 1
Dóra Vidacs fú, erre a Thingolos sztorira még nem gondoltam én csak facsargattam az orrom, hogy ugye nem raktak bele szilmarilt teljesen indokolatlanul, ugye nem..? de remélem, a következő filmben tudunk dolgokat meg erről a viszálykodásról a két királyság között. én őszinténszólva nem emlékszem a Hobbitban mi és hogyan szól erről, ahogy pölö erre a "csak az egyesítheti a törpök hét nemzetségét akinél az arkenkő van" dologra sem.
május 3., 20:02 · Tetszik
Barna Bálint Az csak filmes hozzátoldás, hogy az Arkenkő egyesítheti a hét törp nemzetséget, a második filmben afféle McGuffint csináltak belőle. Gondolom, azért találták ki, mert azt gondolták, Thorinék mégsem vághattak neki konkrét tervek nélkül a küldetésnek, az Arkenkő fontosságát meg három filmen keresztül akarták felépíteni (és el is kezdték az elsőben).
Én is sokat töprengtem azon, hogy Bilbónál van-e az Arkenkő, de a legutóbbi megtekintés alapján úgy láttam, mintha még mindig az aranyhalom szélén fénylett volna valami, amikor Bilbó láthatatlanul fut a sárkánytűz elől...
május 3., 20:09 · Tetszik · 1
Erzsébet Bukovszki Szerintem arra a nyakláncra gondolt ami Thingolé volt.... Egyébként a könyv szerint, amikor a sárkány kirepül és a törpök elkezdik átkutatni a termeket, akkor Bilbó megtalálja az Arkenkövet és magához veszi, mint jogos részét, az 1/13-dot. május 3., 20:30 · Tetszik
Gergely Tóth Arkenkő:
Szerintem nem szilmaril, annak azért nagyobb híre ment volna, bár olvastam, hogy az Arkenkő akár lehetne a földbe (tűzbe) került szilmaril is, én valahogy nem hiszem. (méretben bőven lehetett akkora, hatalmas bling, de Morgoth se volt egy babaméret, ha pl a Fingolfinnal vívott párbaját nézzük)
Thranduil meg nemigen fog nyíltan egy szilmaril birtoklására törni, ez azért eléggé kinyitotta volna a bicskát úgy kb. mindenki másnál. De azért Középföldén kicsit több szép ékszer létezett a gyűrűknél és a szilmariloknál, amikért érdemes kockáztatni
A filmben a legutóbbi nézés után nekem eléggé úgy tűnt, hogy Bilbónál van van mire Thorin elkezd morcoskodni a karddal
május 3., 22:51 · Tetszik · 4
Anna Rabyn Kádár Szerintem a szilmarilok annyira az elso-masodkorhoz tartoznak, amennyire a gyuru a harmadkorhoz. Az Arkenko csak egy, a legertekeseb ekkovek kozul kozepfolden.
május 3., 22:56 · Tetszik
Nagy Tamás Csúnya lenne ha ott lennének a szilmarilok...
május 3., 23:06 · Tetszik
Barna Bálint PJ nem fogja csak úgy a semmiből bedobni a szilmarilokat a történetbe, minden magyarázat és felvezetés nélkül (amelyre az utolsó filmben nem lesz már idő). Ettől nem kell félni.
május 3., 23:13 · Tetszik · 1
Szigeti Emese Thranduil csak arra gondolhatott, hogy mint legértékesebb ékkövet akarja magánál tudni.
május 3., 23:47 · Tetszik
Hidász Botond Szilmaril tuti nem az Arkenkő, mert azok nem kerülnek elő elvileg a világ végéig. (Már, ha jól értelmezem Mandos második jóslatát.) Meg ha az lenne, mint Alyr írta, tuti szemet szúrt volna már valaki más noldának, aki biztos nem hagyta volna a törpöknél... Szerintem csak egy ritka és érdekes drágakő.
De mikor Thorin a karddal morcizik neki, akkor már nála van szerintem.
A fehér drágakövekhez kimásoltam a könyvből az idevágó részt:
"Az ősidőkben háborúkat vívtak a törpökkel, akiket azzal vádoltak, hogy ellopták a kincsüket. Meg kell mondanunk, hogy a törpök erről másképp számoltak be, állítva, hogy ők csak azt vették el, ami járt nekik, mert a tünde-király alkut kötött velük nyers aranya és ezüstje megformázására, ám utóbb nem akart fizetni érte. A tünde-királynak egy gyengéje volt, a kincse, főleg az ezüst és a fehér ékkövek, s noha sokat felhalmozott belőlük, még többre vágyott, mert nem rendelkezett még annyi kinccsel, mint a hajdani-tünde urak. Népe nem bányászott, nem is munkált meg fémeket és drágaköveket, és kereskedelemmel meg földműveléssel sem igen foglalkozott. Minden törp tudta ezt, noha Thorin famíliájának semmi köze sem volt ahhoz a régi pörlekedéshez, amelyről beszámoltam."
Szóval Thranduil csak sima fehér drágakövekre vágyik, mint a bővített első részben is látszik. Én csak ott azt nem értem, hogy miért mutatja meg neki Thrór, aztán csapja be előtte a fedelet, azon kívül, hogy bosszantsa és magára haragítsa Thranduilt. (Mert gondolom azért vonult oda hirtelen egy tünde sereggel, amit az elején mutatnak, hogy megtámadja a törpöket, nem pedig az jutott eszébe, hogy segítse a őket Smauggal szemben, mikor még hírt se kaphatott róla... Aztán mikor látta, hogy a sárkány megelőzte, szépen hazament. )
Különben, ha Thranduil eredetileg Thingol lett volna, akkor mindjárt érthetőbb a fenti szöveg.
május 4., 0:29 · Szerkesztve · Tetszik · 4
Gergely Tóth Mondjuk érezni, hogy ez még csak mese, mert felmerül, hogy ha a tündék se nem földműveltek, se nem fémmunkáltak, akkor ugyan miből éltek?
május 4., 0:44 · Tetszik
Dávid Czégé Gandalf: miért, ha Taurielt bedobta a tökéletes semmiből, akkor szerintem a Szilmarilok bedobása még csak nem is olyan merész, annak legalább van némi történelmi alapja
május 4., 0:54 · Tetszik
Hidász Botond Vadászgattak, meg gyűjtögettek az erdőben. Vagy fotoszintetizáltak.
(De nekem ez már Lóriennél is felmerült (ami elvileg sokkal elzártabb, mint a Bakacsinerdő), hogy honnan van elég élelmük. Meg Moria is a Harmadkor első felében, amikor csak Lórien volt a közelében, akitől élelmet szerezhetett volna, mielőtt az megromlik, ha már egyáltalán nem mező-gazdálkodtak a törpök sem.)
május 4., 0:54 · Tetszik · 2
Nagy Tamás A törpök szerintem gombát termesztettek a föld alatt, vak halakra halásztak a hegy mélyén a tavakban, és kecskét tartottak a hegyeken.
május 4., 1:28 · Szerkesztve · Tetszik · 1
Gergely Tóth A törpök nem tartottak háziállatokat. Ellenben nagyon aktív, folyamatos kereskedelmet folytattak egész Középföldén (főként északon). Ők adták mindenkinek a fémeszközöket meg egy csomó mást is (Bilbó születésnapjára a petárdákat is például). Cserébe nyilván élelmiszereket szereztek be.
Lórienben létezhetett mezőgazdaság, elvégre a lembast is elkészítették valamiből (ahhoz ugye egy speciális gabona kell, amit csak a Yavanna-csoport tagjai termesztettek, de feltételezhetően ahol egy gabonakert van, ott van hely többnek is)
május 4., 1:50 · Tetszik · 2
Dávid Czégé Egyébként már várom, hogy ki lesz az első turbójogvédő, aki antiszemitának kiáltja ki Tolkient, mert _egyértelmű_, hogy a törpökben a zsidók vannak kikarikírozva, mert ugye nagyorrúak, szakállasak, imádják a pénzt, kapzsik, ők irányítják a kereskedelmet, titkolóznak a többi nép előtt (a nevüket sem árulják el, ugye), ráadásul még a nyelvük is sémi jellegű!
május 4., 2:59 · Szerkesztve · Tetszik · 2
Nyitrai József Fela te vagy az egyetlen, akiben ez felötlött amúgy ha kimennél Izraelbe akkor láthatnád, hogy mennyire nincs semmi valóság a sztereotípiák mögött, amiket most felidéztél.
május 4., 3:04 · Tetszik · 3
Dóra Vidacs Botond HSZebol kiindulva azert arra viszont kivancsi lennek hogy a Hegymely vagy Smaug ellen lett volna eredmenyesebb Thranduil meg a kedves kis szanhuzo pajtasai ahogy lattam nem epp ostromhoz voltak oltozve
május 4., 6:17 · Tetszik
Barna Bálint Gyanítom, hogy az Erdei Királyság (Woodland Realm) nem csak üres hordókkal kereskedett Esgaroth népével, hanem mindenféle egyéb fontos szállítmányok is jöttek-mentek a két nép között.
Ez a vidék virágkorában egyébként igen érdekes kereskedelmi folyamatoknak lehetett a tanúja: az erdőtündék, a bakacsinerdei emberek (vagy hivatalos nevükön: az erdőnép), a tavi emberek, a suhatagi völgylakók, az erebori törpök, a vasdombi és szürkehegység-beli törpök és a keletlakók között jöttek-mentek az áruk, amikor éppen nem volt ellenségeskedés (amikor volt, gondolom, akkor is lehetett valamiféle feketekereskedelem). Nyilván minél közelebb laktak egymáshoz ezek a népek, annál intenzívebb lehetett ez a gazdasági egymásra utaltság. Talán a kincsre vágyás és a jószívűség mellett ezért is siethetett Thranduil az esgarothiak segítségére Tóváros pusztulása után.
május 4., 12:00 · Tetszik · 1
Barna Bálint Hogy Thror miért genyóskodott Thranduillal a bővített változatban, nem tudom pontosan, de gyanítom, hogy már nem volt normális ekkorra. A kincs teljesen elvette az eszét (vagy az Arkenkő? esetleg az utolsó Törp Gyűrű a Hét közül?), nem véletlen, hogy óriási aranyszobrot készíttetett saját magáról (illetve készíttetett volna, ha Smaug támadása előtt lett volna ideje befejezni - de legalább Thorin próbálkozott a hasznosításával), illetve Kiválasztottnak gondolta saját magát pusztán az Arkenkő birtoklása miatt. Szintén a bővített változatban van egy beszélgetés Gandalf és Elrond között Thror családjának őrületéről, talán nem véletlenül építették fel ezt a szálat. Talán a harmadik filmből kiderül még több dolog.
május 4., 12:07 · Tetszik · 1
Bujdosó Beáta Réka Azt hallottam kurzuson, hogy annyira őrzik a szerzői jogait a Szilmarilok történetének, hogy PJ még a többi istár nevét sem rakhatta bele a filmbe, (gandalf nem is mondja végig a neveiket amikor kérdezi tőle valaki a filmben , csak mond hármat aki a Hobbitban is szerepel és "a többire már nem is emlékszem" ) mert azokat a neveket nem tartalmazza a Hobbit könyv és elvileg perrel fenyegetőztek ha megemlíti. Ez alapján nem hiszem hogy PJ merne párhuzamra utalni egy Szilmaril és az Arkenkő között, mert azonnal beperelnék. Szóval ha van alapja a párhuzamnak ha nincs, szerintem a filmben csak véletlen hogy hasonlóan hangzott. 18 órája · Szerkesztve · Tetszik · 1
Deák Adri Most milyen jó lenne, ha facebook helyett a jóöreg fórumon vitatnánk meg ezeket a dolgokat, akkor meglenne az a rettentő hosszú poszt-kommentsor, ami arról szólt, miért nem szilmaril az Arkenkő, és akkor csak ide kellett volna linkelni. De hát itt nem lehet visszakeresni semmit:(
7 órája · Tetszik · 1
Csak tessék, csak tessék
vice versa: www.facebook.com/groups/magyartolkientar...k/10154100130725154/
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Gandalf
- Nem elérhető
- "The Hobbit: The Battle of the Five Armies" lesz a harmadik film címe
- A “There and Back Again” esetleg felbukkanhat egy jövőbeli trilógia-kiadás dobozán
- A vágásokkal szépen haladnak
- A Smaug pusztasága bővített változata a tervek szerint 25 perccel lesz hosszabb a mozis változatnál
Eredetiben a részletek:
www.facebook.com/PeterJacksonNZ/posts/10...3996558?stream_ref=1
- Sil
- Nem elérhető
www.hollywoodreporter.com/behind-screen/...s-mocap-smaug-682351
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Gandalf
- Nem elérhető
www.latimes.com/videogallery/79295600/En...ug%27-visual-effects
Mondjuk, szerintem ezek után Conan Stevens legalább egy apró említést megérdemelt volna a stáblistán valahol...
- Gandalf
- Nem elérhető
aeonflux.blog.hu/2014/02/19/dvd_bd_exklu..._desolation_of_smaug
- dini82
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
ent.sina.com.cn/m/f/hlw/2014-02-17/19124098028.shtml
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- dini82
- Nem elérhető
- laszlofme
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
- Schreiner János
- Nem elérhető
- dini82
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- dini82
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- dini82
- Nem elérhető
Vegyes érzésekkel jöttem ki a moziból.Azóta már megnéztem mégegyszer eredeti szinkronnal is.A sárkány magyar hangja szerintem elég jól sikerült,de valahogy Thranduil Hujber Feri hangján nem az igazi:Nehezen barátkozom vele.Valamint a pókok ,hát azok elég rosszak ,legalább is így elsőre.Már hozzászoktam ,hogy a Gyűrűk ura szinte tökéletes szinkronnal ment és így nagy elvárásaim voltak.Sajnos Legolas sem az igazi,de ugye eltelt 10 év a Lotr. óta(Rékasi Károly meg egy kicsit felejtett azóta).
Összeségében a film jó volt,különösen a sárkányos jelenet volt nagyon klassz!!!Smaug pedig isteni lett!Legolas sajnos egy kicsit meghízott az évek alatt ,de azért hozta a formáját.Nekem a hordós rész is tetszett,nem volt rossz a törpök fején ugrálás sem.Több jelenet kellett volna Beornnál,A Bakacsin erdőben.Talán majd a bővített változatban.
- laszlofme
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
www.theonering.net/torwp/2014/01/10/8615...s-for-may-this-year/
- Gandalf
- Nem elérhető
Írtam válaszlevelet ez ügyben!
Üdv,
Gandalf
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.