A HOBBIT
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kobold Király, Gollam, Azog:
Három werkvideó, amelyből kiderül, hogy Azog figuráját az utolsó hetekben találták ki, és nem csak a fenyőfás résznél (lásd: LEGO), hanem Azanulbizarnál is Yazneg lett volna eredetileg.
www.herr-der-ringe-film.de/v3/de/news/to...ilme/news_102976.php
Most már kénytelenek lesznek beleírni a folytatásokba is.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
i47.tinypic.com/2u4sto8.gif (mozgó gif)
i47.tinypic.com/35lrdap.jpg (screenshot)
Nyilván még változhat a dizájn, mint Gollam esetében a FOTR és a TTT között, de azért irányadó lehet a további tervezéshez.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nagyon régóta vártam már a filmet, szinte alig hittem el, hogy végre elkészült. Nem rohantam el viszont a premierre, megvártam, míg kicsit lecsendesül a nagy roham, így Karácsony után pár nappal mentem el. Mivel szeretem eredeti hangokkal megnézni a filmeket, kicsit bosszús voltam, hogy nincs 3D-s feliratos verzió Magyarországon, így maradt a 2D-s változat. (Minden elismerésem a magyar szinkronszínészeknek, mert általában jól végzik a dolgukat, de belenézve a szinkronos trailerbe, hát kösz, nem. Így sajnos 3D-ben biztos, hogy nem fogom megnézni.)
A pozitívumok:
A szereplőválogatás nagyon jól sikerült, sokkal jobban, mint a Gyűrűk uránál. Különösen a Thorint játszó Richard Armitage és a Bilbót játszó Martin Freeman volt nagyon pozitív csalódás. Ez utóbbi annyira "Bilbós", hogy még a youtube-os interjúkban is átjön a hobbitos szóhasználata és vicces modorossága. Richard Armitage pedig -hozzánk hasonlóan- nagy Tolkien rajongó, s ez át is jön a játékából. Én a könyvben nem szerettem Thorint, mert gőgös volt és önző, de a filmbeli Thorin egy sokkal izgalmasabb és szerethetőbb karakter (persze a 3. film végére nem lesz az, de sebaj ). Thorint elnézve, most jöttem rá, hogy mit hiányoltam Viggo Mortensenből Aragornként: a nemesi származás megjelenítését. Thorinnál nagyon átjött, hogy nem akármilyen törp, hanem királyok leszármazottja, míg Aragornnál ez teljesen rejtve maradt. Lehet, hogy ez rendezői koncepció volt, mindenesetre nekem a könyvbeli Aragorn után volt egy kis hiányérzetem Viggoval kapcsolatban.
Sir Ian McKellen kiválóan játssza Gandalfot, néha az az érzésem, hogy ő maga Gandalf. Varázslatos volt ismét az öreg Bilbót látni Zsáklakban, s mikor Elijah Wood Frodóként besétált jobbról a képbe, úgy éreztem magam, hogy "Megérkeztem Középföldére.", történjen, aminek történnie kell, én már "meg vagyok véve".
A negatívumok:
A szereplők közül nekem Thranduil óriási csalódás. Nem a szarvassal volt gondom, hanem az a fejtartás, mimika, uhhh... bocsánat, de olyan volt, mintha nem egészen lenne hetero...(S most nagyon finoman fogalmaztam.) Kétszer jelenik meg a filmen, de mindkétszer kizökkentem az élményből és azon gondolkodtam, hogy miért kellett ezt?
A másik csalódás pedig a madárszarosfejű Radagast. Az oké, hogy komikusra veszik valamennyire a figurát, de ez azért túlzás volt. Maga a színész egy nagyon tehetséges komikus, ez kétségtelen, de ez a nevetséges bolond nem illik a tolkieni világba.
Maga a sztori nagyon klassz volt, nem zavart, hogy eltértek a könyvtől. Mondjuk kicsit korainak tartom Bilbó és Thorin nagy összeölelkezését, de ennyi még belefér.
A látvány tökéletes és varázslatos, egyedül az nem jött be, hogy néhol a gravitáció törvényei másként hatnak a jókra és a gonoszokra (pl. a koboldoknál), ez azért elég Tom és Jerry szintű volt...
Ennyit röviden.
There is no reality. Only perception.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
A HFR 3D-nek nagyon szép volt a képe, és a gyors mozgások tényleg nem mosódtak el benne annyira. Nekem alapból rossz a szemem, úgyhogy tartottam tőle, de nem lett tőle hányingerem, és jóval szemkímélőbb volt, mint a másik. Nem tapasztaltam azt a sok kritikus által emlegetett kezdeti furcsa érzést sem, és nekem nem tűnt fel, hogy bármi szappanoperaszerű lenne a látványban. A videojátékszerű részek (pl a zuhanások a goblinvárosban) pedig 2D-ben is videojátékszerűek. Az, hogy kicsit valóságosabbnak látszik a világ, számomra nem volt hátrány és nem zökkentett ki, hiszen Középfölde a saját belső szabályai alapján van annyira valóságos, mint a mi világunk. Az egész azon múlik, amit Tolkien a kételkedés felfüggesztésének hívott, abban meg elég gyakorlott vagyok.
Az IMAX 3D-nél a vászon mérete az egyik nagy előny, és mintha a hang is jobb lett volna, de ehhez a részéhez nem értek. Viszont ennél jobban elfáradt a szemem, pl a vége felé már fel sem tűnt, hogy ez 3D lenne. És mivel itt a vászon szinte teljesen betölti a látómezőt, volt pár kameramozgás, ami elég fura lett így, főleg, amikor a saját tengelye körül elfordult a kamera (pl az elején Bilbó és Gandalf beszélgetésénél) - olyan, mintha mi fordulnánk, nem a kép (vagy pl hasonló effekt, mint álló vonatból nézni egy mozgót).
A szinkron szerintem egész jó lett, csak az a Jó reggel'-ezés elég furán hangzik magyarul, de hát erről Tolkien bácsi tehet. Szerintem a törpök dala is egészen rendben volt, eltekintve a szokásos szótagszám-gondoktól, én rosszabbra számítottam. A szinkronszínészek sindarin kiejtése viszont valami borzalmas...
Ja, és külön pozitívum, hogy láthattam végre mindkétféle Star Trek Into Darkness előzetest mozivásznon is: a HFR verzió előtt leadták a trailert, az IMAX előtt meg az első 9 percet a filmből.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Tevildo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Sil írta:
Már miért ne lenne? A bővítettek a Gyűrűk Uránál is filmenként voltak, nem csak a harmadik után, egyben. A végén majd simán kiadhatnak valami egybecsomagolt, díszdobozos verziót belőlük így is.Tevildo írta: Bővített kiadás úgyse lesz, amíg mind a három rész le nem ment a mozikban. Utána nyilván lesz egy ilyen is a rajongóknak, meg hogy a "még egy bőr"-taktika beváljon.
Jogos. Úgy emlékeztem, hogy csak később kezdték el csöpögtetni a bővített kiadásokat.
Üdv,
a Macskaherceg
- Sil
- Nem elérhető
Már miért ne lenne? A bővítettek a Gyűrűk Uránál is filmenként voltak, nem csak a harmadik után, egyben. A végén majd simán kiadhatnak valami egybecsomagolt, díszdobozos verziót belőlük így is.Tevildo írta: Bővített kiadás úgyse lesz, amíg mind a három rész le nem ment a mozikban. Utána nyilván lesz egy ilyen is a rajongóknak, meg hogy a "még egy bőr"-taktika beváljon.
Tears unnumbered
- Nasarhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
www.behance.net/gallery/Viral-Po ... ug/5679153
- Tevildo
- Nem elérhető
- AmonSul
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Gandalf
- Nem elérhető
www.post-gazette.com/stories/ae/movies/p...kien-scholar-669192/
A nő nincs túl jó véleménnyel Peter Jackson adaptációiról, de az új film alapján úgy látja, megfogadhatták az intelmeit.
- Sil
- Nem elérhető
www.amazon.co.uk/gp/product/0007487266/
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
oscar.go.com/nominees
- Gandalf
- Nem elérhető
A magyarországi IMAX-mozi nem képes HFR-vetítésre, így a kettő nálunk nem esik egybe sajnos.
Európában azt hiszem csak egy-két olyan IMAX-mozi van, amely HFR 3D-re is képes.
- Balin
- Nem elérhető
Sil írta:
Nem, az IMAX nem 48fps-es Magyarországon, csak a HFR (High Frame Rate) verzió. (Külföldön akadnak olyan mozik is, ahol van HFR IMAX 3D verzió így egyben, nálunk sajnos nincs ehhez megfelelő vetítőgép.)Balin írta: Bocsánat,De ezt egyébként nem értem: Mi a különbség az IMAX 3D és a HFR 3D között? :
Azt hallottam az IMAX is 48 fps-es! :
aeonflux.blog.hu/2012/11/23/a_ho ... ni_erdemes
Így már értem, köszi!!!
"Ködlő hegyeken túl,
mély barlangon, tág üregen túl..."
- Sil
- Nem elérhető
Nem, az IMAX nem 48fps-es Magyarországon, csak a HFR (High Frame Rate) verzió. (Külföldön akadnak olyan mozik is, ahol van HFR IMAX 3D verzió így egyben, nálunk sajnos nincs ehhez megfelelő vetítőgép.)Balin írta: Bocsánat,De ezt egyébként nem értem: Mi a különbség az IMAX 3D és a HFR 3D között? :
Azt hallottam az IMAX is 48 fps-es! :
aeonflux.blog.hu/2012/11/23/a_ho ... ni_erdemes
Tears unnumbered
- Balin
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Ha A hobbit: Váratlan utazást ebben az új formátumban néznéd meg, immáron Budapest négy különböző mozijában megteheted!
www.mimozink.hu/?template=movie&id=10298776&uid
- Sil
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
donoroknal írta: Engem a Nazgul kriptás jelenet érdekel a legjobban.Azt lehet tudni h kb. mikor jön ki a bővített változat?
Nem tudni. Valószínűleg a moziváltozat a nyáron jön ki blu-rayen és DVD-n. De persze a nazgúl-kripta simán átkerülhet a második vagy harmadik filmbe is némi módosítással és/vagy visszaemlékezéssel (ez mindegyik első részből kivágott jelenetre igaz).
donoroknal írta: Amugy a Beorn-os kínzójelenetben ki kínoz kit? Mert nem rémlik semmi ilyen.
Mikael Persbrandt nyilatkozta ezt még 2011-ben:
”When I, during the first day, is hoisted up to the ceiling in the west King Kong Studio in Wellington I know what to do, even if it is a bit awkward and difficult to begin with a difficult torture scene. I knew and could even suggest things.”
Ennél többet e jelenetről nem tudunk (és azt se, hogy azóta nem írták-e át és nem forgatták-e újra).
- donoroknal
- Nem elérhető
Amugy a Beorn-os kínzójelenetben ki kínoz kit? Mert nem rémlik semmi ilyen.
- Gandalf
- Nem elérhető
Kivágott/alternatív jelenetetek az első filmből - ezek belekerülhetnek a bővített változatba, de akár a későbbi részekbe is valahogyan (mint pl. A Gyűrűk Ura esetében Szméagol története):
- A Vén Tuk Nyárközép-esti tűzijátéka: Gandalf és a gyermek Bilbó
- Thrain odaadja a kulcsot és a térképet Gandalfnak (helyszín, idő és körülmények ismeretlenek...) -> ez lehet, hogy inkább a második filmbe kerül át valahogy
- Több harc a trollokkal
- Még több törp ökörködés Völgyzugolyban (kaja-csata, tündék bosszantása)
- Bilbó és a Narsil
- Bilbó és Elrond
- Saruman a Hét Gyűrűről magyaráz
- Nazgúl-kripták
- Még több Kobold Király, még több kobold-írnok
- Bilbó elárulja Gandalfnak, hogy a kobold-járatokban ráakadt... a bátorságára.
- "Van egy fogadó, vidám fogadó" éneklése (helyszín, körülények ismeretlenek)[/spoiler:o3d511ki]
A folytatásokkal kapcsolatos pletykák, találgatások, spoilerek, eddig szóba jött jelenetek:
- Gandalf Dol Guldurban (harc Thrainnal)
- Bilbó és a lepkék
- Elvarázsolt patakocska
- Bomburt hordágyon cipelik a Bakacsinerdőben
- Bilbó elejti a Gyűrűt a Bakacsinerdőben?
- Bolg (Dol Guldurban?)
- Legolas
- Tauriel
- Pókokkal és orkokkal harcoló erdőtündék
- Elszabadult hordók
- Tóváros Ura és Alfrid
- Bard és kisfia
- Suhatag romjai
- Bilbó és Smaug párbeszéde
- Még több Radagast
- Esgaroth lángokban
- Az Arkenkő
- Dain és a vaddisznókon (?) lovagló vasdombi törpök
- Sasok vs. óriásdenevérek
- Radagast botja
- Ki kivel harcol az Öt Sereg Csatájában, kik halnak meg?
- Zsáklak elárverezése[/spoiler:o3d511ki]
Nyilván fene se tudja, mennyi belőlük az igaz, vagy mi az, amit addig átírhatnak, újraforgathatnak.
- Gandalf
- Nem elérhető
Nos, egy éles szemű rajongó talált egy érdekes dolgot A hobbit forgatási képei között (ezt is levetítettük tegnap rosszabb minőségben, de ott nem tűnt fel ez a részlet):
[attachment=0:3c86ecxn]<!-- ia0 -->Gandalf_staff.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:3c86ecxn]
- Aragorn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Megnéztem én is aHobbit-ot. Kellett kis idő amíg felvettem a fonalat,és belemerültem a hobbit-törp világba. De a végén már egész jól éreztem magam,és sikerült kikapcsolnom. Képi világ szép,zene jó,történet csordogál. Bár néha vannak a történésekben kis túlzások,hogy mindenki túl él mindent. Pedig elég hajmeresztő pillanatok vannak a kalandokban. De hát ez ugyebár egy mese,nem kell komolyan venni nagyon.
- Gandalf
- Nem elérhető
Egyelőre egyik kiadó sem kacérkodik a gondolattal, hogy kiadják őket magyarul. Ankalimon azért győzködi őket, hátha.Sil írta:
Passz, de a Gyűrűk Ura esetén a hasonló kiadványok (The Art of...) nem jelentek meg anno magyarul, csak a filmkönyvek, a képes útmutatók, meg pl a könyv a fegyverekről... A Hobbithoz egyelőre a filmkönyvből sem láttam még nyomát magyar verziónak.Iglorion írta: Magyarra fordítva is meg fog jelenni ez a könyv?
- Sil
- Nem elérhető
Passz, de a Gyűrűk Ura esetén a hasonló kiadványok (The Art of...) nem jelentek meg anno magyarul, csak a filmkönyvek, a képes útmutatók, meg pl a könyv a fegyverekről... A Hobbithoz egyelőre a filmkönyvből sem láttam még nyomát magyar verziónak.Iglorion írta: Magyarra fordítva is meg fog jelenni ez a könyv?
Tears unnumbered
- Iglorion
- Nem elérhető
Magyarra fordítva is meg fog jelenni ez a könyv?Sil írta:
Ez a bizonyos könyv (illetve az angol verziója) végre megvan nekem is, tegnap érkezett meg, úgyhogy viszem LEP-re, ha valakit érdekel, lehet majd nézegetni.Gandalf írta: Ebből a könyvből kiderül, hogy
Utúlie'n aure! Aiya Eldalie ar Atanári, utúlie'n aure!
- Sil
- Nem elérhető
Ez a bizonyos könyv (illetve az angol verziója) végre megvan nekem is, tegnap érkezett meg, úgyhogy viszem LEP-re, ha valakit érdekel, lehet majd nézegetni.Gandalf írta: Ebből a könyvből kiderül, hogy
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
www.magyarszinkron.hu/index.php?module=m...310&category=szinesz
- Gandalf
- Nem elérhető
Corey Olsen professzor véleménye a filmről:
news.mymiddleearth.com/2012/12/30/the-to...ions-to-hobbit-film/
- Balin
- Nem elérhető
27-én 15:30-kor néztem volna meg az Aréna plazában IMAX 3D-ben.
Erre az Aréna plazában 15:00-tól bombariadót jentettek, mert egy őrült betelefonált, hogy bombát rejtett el az épületben. (Azóta már elkapták: index.hu/belfold/2012/12/27/kiur ... na_plazat/ )Mire beértünk már 17:20 volt. Vidéken lakok tehát nem minden nap megyek Pestre.Így legközelebb január 26-án ...
(A jegy helyett adtak valami utalvány szerűséget, amit 3 hónapon belül felhasználhatunk)
Úgyhogy most várhatok Január 26-ig
"Ködlő hegyeken túl,
mély barlangon, tág üregen túl..."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.