Csavardi Samu

Több
21 éve 8 hónapja #103304 Írta: Csavardi Samu
Csavardi Samu válaszolt a következő témában: Csavardi Samu
Persze hogy láttam! De az késobbi mint a Kincsvadászok! A terror iskolája 91-es míg a Kincsvadászok 85-ös, tehát ott Sean 14 éves, a terrorban már 20...! :) De szerepelt még A rózsák háborújában, A bátrak igazságában és a Memphis Belle-ben is... :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #103303 Írta: Csavardi Samu
Persze hogy láttam! De az késobbi mint a Kincsvadászok! A terror iskolája 91-es míg a Kincsvadászok 85-ös, tehát ott Sean 14 éves, a terrorban már 20...! :) De szerepelt még A rózsák háborújában, A bátrak igazságában és a Memphis Belle-ben is... :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #103302 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Csavardi Samu
A terror iskoláját láttad? Abban is ő játszik, de én erre csak a FOTR után jöttem rá.

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 8 hónapja #103299 Írta: Csavardi Samu
Én Sean Astint már jó régrol ismerem, ugyanis egyik kedvenc gyerekkori filmem a Kincsvadászok (The Goonies) volt, ahol o volt ugye Mikey, a foszereplo! Idotlen idok óta megvolt a film, s marhára örültem, mikor megláttam, hogy o fog játszani engem! :-) ) Most majd remélhetoleg felkapják, s egyéb filmekben is tetszést fog aratni! Én bízom benne! :-)

Több
21 éve 8 hónapja #102661 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Csavardi Samu
Sziasztok!

Sesy Olórea írta:

Szméagol írta: Szerintem Samu és Frodó egyaránt nem vágyott a hírnévre. Frodó természetéből adódóan visszahúzódó volt, Samu pedig követte ebben URÁT. Mondhatjuk, hogy mikor elment Samu felszabadult valamelyest. (Ne szó szerint értsétek :!: )
Tudjátok vannak a gyenge jellemek és Samu ilyen volt. (Ezzel korántsem akarom kritizálni Samut, ugyanis szerintem ez nem hiba :!: )
Frodót a "Frodó" topicban kéne megvitatni... :wink: , dehát ők különválaszthatatlanok. :roll: :)

Samu sem csak követte az urát, hanem nem volt ő sem oan, mint Trufáék, csak egy egyszerű parasztfiú, aki nem vágyott hírnévre. Látszik ez abból is, hogy nem hordott oan úri ruhákat még a GyH után sem, mint Pippin úrfiék, csak a régi köpenyét.
Az meg, hogy Samu fölszabadult, az igaz - annyiban, hogy már nem húzott kétfelé a szíve, bár szerintem ez nem volt igaz...
(na most ez megint naon zavaros lett... :oops: )

Neked is igazad lehet... *sóhaj*
De egy könyvből annyi mindent lehet kiolvasni, pláne ha érzelmekről van szó... :wink: :roll:

Több
21 éve 8 hónapja #102611 Írta: Prisca
Prisca válaszolt a következő témában: Csavardi Samu

Diamond írta: hódica: ezek a képek eszméletlenek!!!!
Prisca: honnan van ez a szöveg?

Ez a vers Sean saját szerzeménye, és a hivatalos oldaláról vettem le:
www.seanastin.com

Egész jó kis oldal... jegyzeteket kapcsolt a filmekhez... tulajdonképpen az egész munkásságáról lehet ott olvasni...

"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."

Több
21 éve 8 hónapja #102607 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Csavardi Samu

Szméagol írta: Szerintem Samu és Frodó egyaránt nem vágyott a hírnévre. Frodó természetéből adódóan visszahúzódó volt, Samu pedig követte ebben URÁT. Mondhatjuk, hogy mikor elment Samu felszabadult valamelyest. (Ne szó szerint értsétek :!: )
Tudjátok vannak a gyenge jellemek és Samu ilyen volt. (Ezzel korántsem akarom kritizálni Samut, ugyanis szerintem ez nem hiba :!: )
Frodót a "Frodó" topicban kéne megvitatni... :wink: , dehát ők különválaszthatatlanok. :roll: :)

Samu sem csak követte az urát, hanem nem volt ő sem oan, mint Trufáék, csak egy egyszerű parasztfiú, aki nem vágyott hírnévre. Látszik ez abból is, hogy nem hordott oan úri ruhákat még a GyH után sem, mint Pippin úrfiék, csak a régi köpenyét.
Az meg, hogy Samu fölszabadult, az igaz - annyiban, hogy már nem húzott kétfelé a szíve, bár szerintem ez nem volt igaz...
(na most ez megint naon zavaros lett... :oops: )

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 8 hónapja #102450 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Elanor: Az a legmegnyugtatóbb számomra, amit én írtam. Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy miért Samut dicsőítik és hogy miért őt szereti mindenki. (Én is őt kezdtem szeretni, pedig én igazából Frodót szerettem és nem akartam "hűtlen" lenni hozzá. (Vannak ilyen nünükéim.) Ezért találtam ki, hogy ők ketten eggyek (a "kitalálásban" anyukám is segített).) Ellentétek dúlnak bennem, mostanában így van ez... :roll:
Te gondolat olvasó vagy??? :wink:

Szerintem Samu és Frodó egyaránt nem vágyott a hírnévre. Frodó természetéből adódóan visszahúzódó volt, Samu pedig követte ebben URÁT. Mondhatjuk, hogy mikor elment Samu felszabadult valamelyest. (Ne szó szerint értsétek :!: )

Több
21 éve 8 hónapja #102441 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: Csavardi Samu
Bocs, Sziszi@16, de a nevem NiPh. A vers, amit Prisca berakott, nagyon szép! Sajnos nem értem az egészet, de amit igen, az szép. És tényleg: honnan?
www.ninecompanions.net/gallery_p ... osam_8.jpg
www.ninecompanions.net/gallery_p ... muil_2.jpg
www.ninecompanions.net/gallery_p ... muil_1.JPG

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye

Több
21 éve 8 hónapja #102432 Írta: Isil
Isil válaszolt a következő témában: Csavardi Samu
Sziasztok!!!! Köszi az információt, Diamond! Nifh, megpróbálom megézni az Hbo-n! És megpróbálom felvenni, ha kell kölcsön is adom. :) ))))
:dance: :P

Több
21 éve 8 hónapja #102429 Írta: Diamond/Samu
Diamond/Samu válaszolt a következő témában: Csavardi Samu
hódica: ezek a képek eszméletlenek!!!!
Prisca: honnan van ez a szöveg?

Ezt a cinematrix.hu-n találtam:
Hobbitbunyó A Gyűrűk Ura – A két toronyban
2002/12/09
Elijah Wood egy interjúban elárulta, hogy A Gyűrűk Ura – A két torony egyik jelenetében összeverekszik egymással Zsákos Frodó és Csavardi Samu. A szcénát idén nyáron vették fel Peter Jacksonék Új-Zélandon.

Tolkien regényében ilyen verekedést hiába keresnénk, a scifi.com-nak nyilatkozó Elijah Wood szerint azonban szükség volt a jelenet utólagos beépítésére, mert ezzel is érzékeltetni akarták, milyen hatást gyakorol az Egy Gyűrű Frodóra.

A film moziba kerülő változatában a Frodó és Samu közötti verekedés szelídebb „hangszerelésű” lesz, ám Wood elmondta, hogy a DVD-n megjelenő bővített verzióban Sean Astinnel folytatott bunyójának vadabb pillanatait is látni lehet majd.
:sam3:

"Ha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, semmi sem állhat közénk."

Több
21 éve 8 hónapja - 21 éve 8 hónapja #102428 Írta: Niphredil/Szméagol
Jövö héten vasárnap reggel 8 körül lesz az HBO-n a Memphis Belle Seannal. :wink:

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 8 hónapja #102228 Írta: Prisca
Prisca válaszolt a következő témában: Csavardi Samu
Hali!
Valaki nagyon jó angolos... le tudná fordítani ezt a verset?---

The Fishbowl
God soup
and other reflections from 35,000 feet

Looking up --> into the deep rich azure
sky -- Beyond the Home of the heart
into the Land of the soul --
with a splash and a flicker down
bejeweled water rippling and undulating
A carpet layer of crystal clear impenetrable Depth --
Oceans of Love spread beneath my feet
miles of sky play before mine eye
Silken spread a
Cloudy Bed
A cry -- a sigh -- to breathe
to die
Alive
as I strive
for a View Above
The sultry dome of operatic
Love kisses in my ear . . .
May 23, 2001

Nagyon-nagyon hálás lennék érte! :lol:

"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."

Több
21 éve 8 hónapja #102169 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Csavardi Samu
hát igen..az átlag hobbit elég együgyü, nem lát tovább az orránál, ezért nem is tudták igazán felfogni, hogy mi mindent köszönhetnek Frodónak... :? :roll:

pár kép Seanról :arrow:
www.bagendinn.com/images/sean/tokyosfear.jpg a sztár 8) www.bagendinn.com/images/sean/pr ... ldaddy.jpg a kislányával :P :wink: www.bagendinn.com/images/sean/seanbwnew1.jpg itt nagyon jól néz ki 8) :P

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Több
21 éve 9 hónapja #101192 Írta: Sesy
Elanor, megint mindenben egyetértünk... :wink:

Az engem is nagyon bántott, hogy Samut mindenki jobban magasztalta, mint Frodót... De igazából a hobbitok viselkedése volt a legbántóbb, hogy Trufát és Pippint mennyire sztárolták (na meg Samut is), Frodót meg nem értették meg, és nem is érdekelt senkit, hogy mi történt vele... Samunak nem is volt miért elhajóznia a felesége haláláig, Frodónak viszont igen, mert az már nem volt élet, ami neki maradt.

Több
21 éve 9 hónapja #101128 Írta: hódica

Elanor írta: Annyira kíváncsi lennék a találkozásukra Nyugaton...szipp, szipp, biztos nagyon megható :)

Jujj, arra én is...bár talán mégsem lenne jó +tudni, mert akkor eltűnne a varázs, meg lehet, hogy ha filmre vinnék már nem lenne olyan mrghatóan szép jelenet...bár lehet, hogy hülyeségeket fecsegek :roll: :oops: :oops:

Több
21 éve 9 hónapja #101126 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Csavardi Samu
Szméagol: ezt most nem igazán értettem :roll:
Az a legmegnyugtatóbb válasz, amit Rabyn írt?

Más: igen, Frodó elhajózott, Samu meg itt maradt (azt persze hozzá kell tenni, hogy később Samu is elhajózott... :roll: ). De ha vki saját boldogságát feláldozva "megmenti a világot" (persze, nemcsak Frodó egyedül mentette meg, de neki volt a legközvetlenebb feladata benne, és rá tette a legnagyobb hatást az Út), és ezek után a saját hazájában, ami annyira fontos volt neki, és végig az tartotta benne a lelket mégcsak egy "köszönömre" se méltatják, és "habókosnak" titulálják, és ehhez még hozzájön, hogy az Út során szerzett külső és belső (de leginkább mindkettő) sebei nem hagyják nyugodni (gondolok itt Banyapókra, a Morgul-tőrre, vagy akár csak a Gyűrű okozta soha el nem múló gyötrelmekre), akkor esetleg megbocsájtható, hogy ez a valaki itt hagyja ezt a világot, és elmegy oda, ahol megnyugást remél.

Samu pedig csak később megy utána, és hogy miért? Mert rá itt még feladatok vártak. Ami Frodónak csak további kínszenvedés lett volna, az Samunak tevékeny cselekedetek sorozata. Gondoljatok csak bele, mennyiben hozzájárult a Megye megszépítéséhez, és hányszor válazstották újra Hobbitfalva polgármesterévé.
Ezekenek fényében talán jobban értehtő, hogy miért történt ez mind így...

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 9 hónapja #101102 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Rabyn írta: szerbusztok eddig nem jkártam erre de most itt vagyok...
Szrintem külön lehet választani Samut és Frodot.. Mert én Samut sokkal jobban kedveltem.. Meg hát ugye Frodo elhajozik Samu ittmarad-))

Őszintének kell lennem hozzátok. Ezen (még régebben, mikor a III. részt olvastam) nagyon sokat gondolkodtam, ugyanis elvakultan imádtam Frodót és nagyon zavart, hogy ennyire dicsőitik Samut. (Például Ithiliában az emberek így beszélnek valahogy "...dicsőítsük BÖLCS Samut és Frodót".) Ebből adódóan sokáig foglalkoztatott a téma és erre jutottam. Számomra ez legmegnyugtatóbb válasz... :roll: :wink:

Több
21 éve 9 hónapja #101076 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Csavardi Samu
szerbusztok eddig nem jkártam erre de most itt vagyok...
Szrintem külön lehet választani Samut és Frodot.. Mert én Samut sokkal jobban kedveltem.. Meg hát ugye Frodo elhajozik Samu ittmarad-))

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 9 hónapja #100343 Írta: Niphredil/Szméagol
Bizony, jobb a találkozást az olvasó képzeletére bízni. Olyan szép lehetett!
Sesy: Samu képei általában édesek... :)
Sok Frodó&Samu kép:
www.ninecompanions.net/galleries ... ry_p1.html

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 9 hónapja #100196 Írta: Sesy
www.bagendinn.com/sam.htm naon édes képek :wink:

Több
21 éve 9 hónapja #99289 Írta: Sesy
Nem hinném, hogy filmben megtudnák jól csinálni azt a jelenetet. Már a Szürkeréves rész sem biztos, hogy lesz oan gyönyörű, mint a könyvben. De Tolkien leírásában szívesen "megnéztem" volna azt a jelenetet...

Több
21 éve 9 hónapja #99240 Írta: Elanor

Szméagol írta: Ó, Elanor, hiszen Tolkien épp azért nem írta le ezt, hogy had képzeljék csak el ezt az olvasók.

Szméagol: és ki mondta, hogy nem? ;)

Én pontosan ugyanezt gondolom! (Majdnem le is írtam, de aztán mégsem... :roll: )
Az sem lenne jó, ha pl. a filmben benne lenne... persze, biztos gyönyörűen megcsinálnák, de már magát Valinort sem tudnák úgy ábrázolni, amilyen lehet, és egyébként is, az egész jelenetet sem.

Több
21 éve 9 hónapja #99237 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Ó, Elanor, hiszen Tolkien épp azért nem írta le ezt, hogy had képzeljék csak el ezt az olvasók. Ki-ki a maga módján.
Valaki azt képzeli, hogy sírva egymásra borultak. Ez is lehet. De szerintem nem. verőfényes hajnalra virradtak Valinorban, mikor egy hajó érkezett. Frodó őszen és öregen, de ugyanolyan átható szemekkel áll a kikötőben. Samu leszáll a hajóról, egy ideig bénultan áll. Majd meglátja Frodót...
Nem írom tovább. Azt hiszem nem kell. :wink:

Több
21 éve 9 hónapja #99204 Írta: Elanor

Niphredil/Szméagol írta: így igaz! Én egyébként nagyon sajnáltam, hogy Samu nem mehetett el rögtön Frodóval Nyugatra. De végül is utána még sok remek dolgot csinált a Megyében. Csak az fáj, hogy ennyi idöre elszakadtak egymástól.

Talán pont azért nem mehetett el rögtön, mert rá még várt egy csomó dolog! Hobbitfalva rendbehozása, stb... lehet, hogy ennek így kellett lennie :roll:
Annyira kíváncsi lennék a találkozásukra Nyugaton...szipp, szipp, biztos nagyon megható :)

Több
21 éve 9 hónapja #99063 Írta: Niphredil/Szméagol
hódica: szimpi nekem ez a Rozi! Olyan igazi hobbitnak való a hölgy. Biztos jó feleség lesz! :)

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 9 hónapja #98987 Írta: hódica

Szméagol írta: Sziasztok!

Aki azt állítja, hogy Samu vagy nélkül nem sikerül a küldetés az elfogult az adott oldalon. Épp ezért úgy gondolom, hogy aki szereti Frodót az Samut is szereti és fordítva. A barátságuk eggyé olvasztja őket. Ők ketten nem választhatók külön.
Ezért szeretem én őket, kettőjüket a legjobban és talán csak egy leheletnyivel kedvelem jobban Frodót, mert ő áll a legközelebb hozzám személyiségben.

*hódi nagyban bólogat* :D :D

Pár kép Sarah McLeod/Rozi-ról :arrow: www.iansmith.co.uk/lotr/weblogs/ ... cLeod4.jpg www.iansmith.co.uk/lotr/weblogs/ ... cLeod3.jpg
www.iansmith.co.uk/lotr/weblogs/ ... cLeod2.jpg

Több
21 éve 9 hónapja #98912 Írta: Niphredil/Szméagol
így igaz! Én egyébként nagyon sajnáltam, hogy Samu nem mehetett el rögtön Frodóval Nyugatra. De végül is utána még sok remek dolgot csinált a Megyében. Csak az fáj, hogy ennyi idöre elszakadtak egymástól.

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 9 hónapja #98901 Írta: Elanor
Igen, ez mind igaz, és az meg a másik hogy Bilbó alig hordta, amíg nála volt, ezzel szemben Frodó többször felhúzta!

Több
21 éve 9 hónapja #98825 Írta: Sesy
Hm... érdekes, irtam és nem látszik...

Amúgy Bilbónál 60 évig volt a gyűrű, és mégis képes volt megválni tőle, míg Samunál csak a küldetés alatt van, tehát 1-2 év, és mégis teljesen az uralma alá hajtja

Amikor Bilbónál volt, akkor még nem kereste Szauron. De Frodó sebet is kap a nazgóloktól, és Mordor közelében kezdi átvenni rajta az uralmat a Gyűrű, olyannyira, hogy már "Gollamosodik".
Samu alig hordta a Gyűrűt, mégis megérezte a hatalmát, s őrá is gyakorolt kisértést. Mert Mordornban voltak, a Gyűrű "szülőföldjén", közel a Szemhez.

Frodó és Samu tényleg együtt teljesek csak, egymás nélkül nem is igazán ők. Ezért is oan szomorú, hogy a könyv végén el kell válniuk.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.529 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére