Elrond (Hugo Weaving)

Több
20 éve 11 hónapja #154307 Írta: Finarfiel
Finarfiel válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Igen Sil! Miért nem lehet nálunk iet kapni! :bawling: :bawling: :bawling:
És miért takarják ki Elrondkánk fejét a kamerával? :bawling: :bawling: :bawling:

Az ott meg Figwit csoda a jobb alsó sarokban :wink:

Végy egy Ezt-vagy-Azt, emeld föl a szívedig
s vigyázva tedd le. (Fodor Ákos)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 11 hónapja #154302 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Jól van, na... Nincs nálam a könyv, és már lejárt az időm is, mennem kell. :cry:
De a lényeg, hogy teljesen megfelel a leírásnak. :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 11 hónapja - 20 éve 11 hónapja #154300 Írta: Finarfiel
"Elrond arca kortalan, se nem fiatal, se nem öreg, bár emlékezetébe már sok mindent beleírt az idő, örömöt és bánatot egyaránt. Haja sötét, mint az esteli árnyék, rajta ezüstpánt, szeme szürke, mint a derűs este, s fénye, mint csillagok ragyogása. Tiszteletet parancsoló, mint egy soksok tél koronázta király, de tagbaszakadt, akár a sokat próbált harcos, ereje teljében. Völgyzugoly Ura hatalmas, tündék és emberek közt egyaránt."

Több
20 éve 11 hónapja #154294 Írta: Sil
És ezt nézzétek: Topps kártyák :D (nálunk miért nem lehet ilyet kapni?):
www.theonering.net/scrapbook/gro ... /view/9957
www.theonering.net/scrapbook/gro ... /view/9992

Ez meg ki a csoda a jobb alsó sarokban? 8O
www.theonering.net/scrapbook/gro ... /view/9958

Tears unnumbered

Több
20 éve 11 hónapja #154287 Írta: Sil
Csütörtökön megyek megnézni végre Smith ügynököt! :dance:

Egyébként tegnap este azt csináltam, hogy szépen elővettem a kedvenc Elrond-fényképemet, kiraktam magam elé, és újraolvastam a könyvből az Elrondos részeket, különös tekintettel arra, amikor leírja... És még mindig azt mondom, hogy Hugo a tökéletes Elrond... Pontosan megfelel a leírásnak is: kortalan, tiszteletet parancsoló, hatalmas, stb stb... :roll: És a szeme, az meg valami egészen fantasztikus... Szeme mint az esteli árnyék, meg volt valami a csillagok ragyogásával is... (Izé... Ezt nem tudom fejből, hogy van pontosan... :oops: )

Tears unnumbered

Több
20 éve 11 hónapja #154273 Írta: Finarfiel

Több
20 éve 11 hónapja #154221 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Laurelen írta: szvsz ezen a képen jobban néz ki mint Celeborn-nak.

Szerintem is!! :wink:
A többiről meg aztán ne is beszéljünk!! :roll: :oops:

Amúgy tegnap d.u. az RTL-Klubon a Vadak Urában is szerepelt Marcika! Látta vki? Na, ott aztán szintén isszonyú jól nézett ki!! :twisted: A szeméről bármikor felismerem most már!! :P

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 11 hónapja #154094 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Aldarion írta:

Aeglos írta:

Artemisz (Celebthil) írta: Apropó, Csókás Marci..
Finarfielnek sikerült leakasztani az államat, mikor elárulta, hogy JÁTSZIK A XXX-BEN!!!
Íme:
www.allmegastar.com/photo/2002_XXX_019.html
FÉLELMETES! 8O

8O 8O :evil:
Ez a kép leírhatatlanul undorító.
Hogy tudták ezt az embert betenni Celebornnak :confused2: :rmad2:

Mindenkit el tudnak csúnyítani (pl: Faramir). Szvsz egész jó volt Celebornnak :)

szvsz ezen a képen jobban néz ki mint Celeborn-nak.

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
20 éve 11 hónapja #153871 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Aeglos írta:

Finarfielnek sikerült leakasztani az államat, mikor elárulta, hogy JÁTSZIK A XXX-BEN!!!
Íme:
FÉLELMETES! 8O

Mindenkit el tudnak csúnyítani (pl: Faramir). Szvsz egész jó volt Celebornnak :)

Más lett a világ

Több
20 éve 11 hónapja #153831 Írta: Artemisz

Aeglos írta: 8O 8O :evil:

Nézd meg a többit is!!!! :wink: :lol:

NEMHOGY BÜSZKE LENNÉL RÁ, HOGY MAGYAR!
Ennyi erővel miért Smith ügynök Elrond? Kifejezetten nem a szépsége tűnik fel a Mátrixban.. :twisted:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 11 hónapja #153829 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Íme:
FÉLELMETES! 8O

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
20 éve 11 hónapja - 20 éve 11 hónapja #153827 Írta: Artemisz
Apropó, Csókás Marci..
Íme: www.allmegastar.com/photo/2002_XXX_019.html
FÉLELMETES! 8O

Itt van még 1pár LEHALÁSOSAN SEXY KÉP:
1
2
3 ; 4 :oops: :oops: :oops:
ITT meg ITT nézzétek meg!! TISZTA ŐSMAGYAR!!
Ohhh!! "Marcika, the Warrior!"
ERRŐL az oldalról!

Azért ez is egy írtó klassz pasi, nem gondoljátok?! :wink: :roll:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 11 hónapja #153724 Írta: Artemisz
Üdv, Emberek! [size=9:2fy1ehw9](mintha panganánk kicsit.. :roll: :? )[/size]

Nna... MEGNÉZTEM A MÁTRIX 1.-ET FINARFIELNÉL!!
Köszi szépen! Nagyon jól, mi több tökéletesen jól éreztem magam.. főleg a sok Hugo- meg Csókás Marci-képtől!!

Ami a filmet illeti... hm. Nagyon monumentál, nagyon klassz. Szeretem az ilyen filmeket, amikben vki nem akarja/meri elhinni, hogy ő Kiválasztott, aztán mégis nekilendül és teszi a dolgát, méghozzá nagyon jól!
Főleg meg szeretem a valószínűtlennek tűnő, logikus csavarintásokat. Vki csinál/mond vmit, és teneked gőzöd nincs, mit akar vele, s mikor kiderül, mi volt a célja, te csak lesel: "Úristen, ez tök logikus, és egyszerű mint a pofon! Én ezt sose tudtam volta ilyen ügyesen kifundálni!"

A háttérvonatkozásokkal kapcsolatban: 8O ANYÁM!! Miket ki nem találnak emberek!!!!! :twisted:

Az egyetlen, amin kicsit húztam a szám, az a Csipkerózsika-inverz jelenet volt... :twisted: :roll: ámbár másképp tán nem lehetett volna megoldani...

Hugo alias Smith: NA, JÓ.... Erre már nincs szó! Hogy csinálja ez a pasi???!!

Oké. Az arc ugyanaz. De még a VONÁSAI is tök mások!!!!
Ami a beszédében ugyanaz, az EGYEDÜL A KIEJTÉSE!! [size=9:2fy1ehw9](Hál'ég, felirattal néztük!)[/size] Még a HANGMAGASSÁGA, A HANGSZÍNE IS TOTÁL MÁS!!! A hanglejtéséről és a beszédstílusáról aztán ne is beszéljünk!!!!!!! Leájulás!
Még sose éreztem magam így filmnézés közben, mint mikor Smith volt színen!! Nem félelem volt: üresség, dermedés, bűvölet! Gyilok!!! Így érezheti magát a galamb a vipera szemébe nézve! Még így is van benne valami eszméletlen VONZÓ: tudod, hogy megöl, kicsinál, tönkretesz, mégis úgy hív, úgy kísért!!!!

Mindennek tetejébe még mikor gyűlöl és kétségbeesett, akkor is GÉP! Meg tud maradni gépnek! Ha nem saját szememmel látom, el se hiszem!
Na, hát, szóval TÖKÉLY!!!!
Hugo a No.1.!!!!!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 11 hónapja #153383 Írta: Hodori
Hodori válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
ja lehet hogy csak félre értettem..mindegy. igen a magyarszinkron tényleg egy nagy 0! a LOTR filmben is voltak akkora bakik. Arrra emlékeztek hogy Boromir mondta hogy ö a király fia, aztán 2 perc mulva mondta Aragornnak hogy Gondornak nics szükség királyra...elég aggasztó volt...

Lotr itsumademo!

Több
20 éve 11 hónapja #152986 Írta: Artemisz

Hodori írta: Egyébként a Trinitys jelenet magyarul tényleg kicsit komikusan lett, de angolul nagyon szép(kicsit bekönnyeztem rajta..)

Talán mégse olyan híresen jó a magyar szinkron, mint mondják?! :? 8O

Egyébként, hogy első hozzászólásodra reagáljak, nekem nem tűnt fel, hogy bárki szapulta volna Agent Smith-t! Én mondjuk még 1 Mátrixot se láttam, de a trailer alapján SZENZÁCIÓS!!
Engem amúgy a Matrix filozófiai vonatkozásai nemigen érintenek meg, mert a világképem eléggé kialakult.. Talán szerencsésebb vagyok e szempontból, mint a legtöbb ember..

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 11 hónapja #152958 Írta: Hodori
A kibövitett nekem is meg van DVDn és már kismillioszor megnéztem..de Elrondot attol nem sikerült megszeretnem. Egyébként a Trinitys jelenet magyarul tényleg kicsit komikusan lett, de angolul nagyon szép(kicsit bekönnyeztem rajta..)

Lotr itsumademo!

Több
20 éve 11 hónapja #152951 Írta: Artemisz
ANYÁM BOROGASS!!!!!! 8O 8O 8O 8O
Fini, ISTENNŐ VAGY!!!! KÖSZÖNÖM! KÖSZÖNJÜK EZT A CIKKET!!! :hello: :hello:

Ahogy itt Hugo nyilatkozik Elrondról... Jézusom, ez kész... kábé ugyanaz, mint amiket mi itt leírtunk, de az ő szájából..... Talán így Hodori is kissé jobb belátásra tér.. :wink: :roll:
Szent ég, ha eddig nem imádtam volna maximálisan, mostantól végképp.. ez a pasas egy CSODA!

És főleg mert annyira emberi és annyira jó fej! És van benne nem kis irónia is!

De hogy Macbethet játszotta! Micsoda tökéletes szerep neki! Hogy a Julius Caesarról ne is beszéljünk! Mit nem adnék, ha úgy láthatnám!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 11 hónapja #152948 Írta: Artemisz

Sil írta: És ha lehet, próbáld meg eredetiben is megnézni egyszer, mert Hugo hangja valami fantasztikusan jó. :wink:

Én a FotR bővítettet láttam eredetiben, és ha eddig végképp nem rajongtam volna Elrondért, hát itt....
Ahogy elbúcsúztatja a Szövetséget!!! TÖKÉLY!!!!!
Amúgy tenném hozzá, nézd meg a RotK-trailert! A hangja ott... Ááá, azt hallani kell!!!

Való igaz, én a filmet láttam először, de már az elején a Last Alliance-jelenetekben első látásra rákattantam Elrondra. Nem úgy, hanem mert olyan szimpatikusnak tűnt.. aztán mikor megjelenik Frodó betegágyánál... ott végképp végem lett.
A filmbeli karaktert ért változtatások csak a súlyos döntések fokozott kihangsúlyozására hivatottak. Sok időbe telt, míg ezt elfogadtam, de beláttam, hogy így kell lennie. Idézném Elenielt szintúgy privátból:

Eleniel(csillaglany) írta: A vicc az, hogy a sebezhető oldala szerintem igazán a filmben derül ki, ezért is tetszett annyira Hugo játéka. Közelebb hozta Elrondot, igaz, épp ezért jobban is fáj látni, ahogy sorban érik a veszteségek...
Sokan azt mondják, hogy túl kemény Aragornnal a filmben, de szerintem nem. Pont ezek a kicsit támadó megnyilvánulásai mutatják, hogy bizony neki is megvannak a maga félelmei, hogy valódi, érző lény!
Szóval a film kiválóan bemutatja, hogy mennyire összetett jellem. Harcos, bölcs, apa, férj, gyógyító... Határozott, mert arra van szüksége a népének, ugyanakkor visszahúzódó, és szívfacsaróan magányos. Sokszor arra gondolok, hogy vajon volt-e valaki Középföldén, akinek olykor elmondhatta a kétségeit. Na jó, talán Gandalf, de az megint más ügy...

Hugo maga is azt nyilatkozta, hogy Elrond, a féltünde emberi oldalát és sebezhetőségét igyekezett láttatni főképp.
A filmbéli változtatások ellenére érződik, hogy Hugo el tudta játszani Elrondot a maga teljességében.
Pl. David Wenham a maga átszellemült arcával tökéletes könyvbeli Faramir lett volna, erre föl... na, ezt hagyjuk..
De Elrond esetében találtunk magyarázatot a változtatásokra.
Az pedig nem igaz, hogy nem tud szívből mosolyogni! A szomorkás mosoly még jöhet szívből! Én épp ilyennek képzelen, hisz aki ennyi mindent (s főképp fájdalmas dolgokat)látott és megélt, az még csoda, hogy egyáltalán mosolyog! Példát vehetnének róla a mai halandók is!

Most is a fülemben cseng (Hugo hangján), amint ezt Elrond oly csodásan megfogalmazza a könyvben:
"Az én emlékezetem az Óidőkbe nyúlik vissza. Én láttam a Nyugat mindhárom korszakát, sok-sok vereséget és haszontalan diadalt.."
S szinte látom, hogy miközben ezeket mondja Frodónak, olyan megértő, gyöngéd mosollyal tekint rá, mint a betegágyánál.

Én amúgy azt is szeretem Elrondban, a könyvben is és a filmben is, talán még nem is írtam; hogy az egyszerű embereket/hobbitokat is milyen komolyan veszi!! Egy szemernyi lenézés nincs benne! Sőt, mintha pont velük szemben egy kissé a tartózkodását is "levetné"! Ahogy Bilbónak is mondja:
"Ébredj, kicsi mester!", azon mindig csupa könny lesz a szemem! :oops: :cry:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 11 hónapja #152940 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Lyana írta: Mellesleg javítsatok ki, ha tévednék, de nem úgy van, hogy a három tünde gyűrűt Galadriel, Elrond és Círdan kapják? :hein:

A gyűrűket eredetileg Galadriel, Círdan és Gil-Galad kapják. Gil-Galad csak később adja át Elrondnak.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
20 éve 11 hónapja #152939 Írta: Lyana
Lyana válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Hugo eleinte nekem is fura volt Elrondként. Film közben végig éreztem, hogy már ismerem valahonnan, de akkor még nem ugrott be, aztán később rájöttem, már láttam a Mátrix-ban. Érdekes volt, egyszer, ügynökként, látni és mindig azt hallgatni, hogy: "Mr. Anderson!" [size=9:1x4a3tbg]//a végére már kezdett kicsit idegesíteni//[/size]. Aztán meg már bölcs tünde szerepében vezeti a tanácsot Völgyzugolyban.
De szerintem jól játszotta mindkettőt. Igaz a Mátrix 3. végén eléggé fura volt, hogy a mindig oly biztos Smith mennyire megrémült, mikor meglátta Neot feállni. Azzal a résszel valahogy nem voltam kibékülve. Olyan bugyutának tűnt. :?

Mellesleg javítsatok ki, ha tévednék, de nem úgy van, hogy a három tünde gyűrűt Galadriel, Elrond és Círdan kapják? :hein:
Csak, mert -ezen már sokat agyaltam- az első rész elején amikor mutatják az előzményeket a gyűrűk is benne vannak és a három tulajdonos is, és nekem nem igazán tűnik egyik alak sem Elrondnak. Vagy csak rosszul látok és nem ismerem fel? Vagy rosszul tudtam és nem ő kapta a gyűrűt? :? :oops:

Itt a kép is amire gondoltam: www.warofthering.net/photos/fotrgaladrie...epages/image10.shtml

"A tűzből parázs lesz - majd az is kialszik,
De, ha lehunyod a szemed, a fényét újra látni fogod..."

Több
20 éve 11 hónapja #152930 Írta: Finarfiel
Az origo filmklubban megjelent egy naon remek cikk Hugoról
Hugo Weaving, a trilógiák hőse
címmel. Érdemes elolvasni.

"Számomra a színészet a gyerekkori játék meghosszabítása" - nyilatkozta már ismert színészként. "Gyerekként is gyakran képzeli az ember magát valaki másnak. Persze később, ahogy felnőttem, egyre inkább önmagam megértésében segített, és felfedezhettem általa, hogy mások hogyan menekülnek a valóság elől. Eszközzé vált ahhoz, hogy kapukat nyissak meg más emberek felé.
Azt viszont nem hiszem, hogy a színészet számomra is menekülés lett volna attól, hogy valójában sehová sem tartoztam. Igaz, hogy egész életemben álmodoztam Nigériáról, de ez egy teljesen romantikus vágyakozás volt. Nigéria rettenetes hely a valóságban."

Több
20 éve 11 hónapja #152929 Írta: Sil

Vilya írta: Jujj! Hirtelen a Babó jutott az eszembe, ott is ilyen mosolygosak vidámak a "Tündérek". Vajon Elrond is olyan volt? /Huhh... már nem emlékszem pontossan.../ Ugye a Tündék = a Tündérekkel?

Nem, Elrond ott is komolyabb volt, bár sajnos nem szerepelt sokat. :wink: A "tündék = tündérekkel" csak és kizárólag a Babó fordítására értve igaz... :?

Tears unnumbered

Több
20 éve 11 hónapja #152928 Írta: Sil

Hodori írta: Bocsi, de nem győztetek meg..nem tudom, hogy ti a könyvet vagy a filmet olvastátok/néztétek elöbb(én a könyvet) és abban Elrond sokkal jobb indulatu és öszintén tud mosolyogni, ez hiányzott a filmböl. Nem akarok senkit se megbántani de bátyám volt az 1.premieren és azt mondta hogy általános röhögés tört ki mikor megláták Elrondot...

Természetesen a könyvet, immár 13 éve vagyok rabja. :wink: És mint mondtam, először nekem sem tetszett. Pl. a legelső benyomásom az volt róla, hogy kopaszodik... [size=9:165g3tcp](Pedig nem is, csak nagyon hátrafogták az összes haját...)[/size] Aztán meg, amikor Gandalffal beszélget, kifejezetten öregnek látszik - de ez is szándékos, mert éppen arról van szó, hogy a tündék ideje lejárt, és Elrond is belefáradt Középföldébe... Na meg persze ahogy Aragornnal szemben viselkedik...

Egyébként ahhoz, hogy ráérezz azokra a finom kis nüanszokra, ahogyan Hugo Elrond karakterét felépíti, nem elég egyszer megnézni a filmet. És ha alaposabban megfigyeled, a jóindulat meg a mosolygás is megvan, figyeld csak meg, amikor pl. Frodót üdvözli, vagy amikor bejelenti a Szövetség megalakulását.

És ha lehet, próbáld meg eredetiben is megnézni egyszer, mert Hugo hangja valami fantasztikusan jó. :wink:

Tears unnumbered

Több
20 éve 11 hónapja #152888 Írta: Neframíel
Neframíel válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
ÁÁÁ!! ÁÁÁ!! Brrrr.... arrrrghh... ááá!!!
Ne haragudjatok rám, de merevgörcsöt kapok virtuálisan /is/ ha vki azt mondja, a tüncik = a tündérekkel. Jaj... izé... megpróbálok fogalmazni.
NNa. Tehát. Ez egy elég bonyi téma, amit a nyelvek topicban asszem eléggé kiveséztek/tünk. A saját rövidke megfogalmazásom ez ügyben: NEM. A tündérek nem egyenlők Tolkien tündéivel. A Mester ezzel is újat alkotott a régiből /persze, persze; alapjai a mondavilág alakjai voltak; faerie-knek is sokat nevezte őket; ami általánosan egy kelta tündérmanó - ne jöjjön senki könyörgöm a Heri Kókleres párhuzammal!!! - de az ő tündéi - micsoda gyönyörű magyar szó rájuk :) - mások. /Sok mindenben mások; főleg mivel az eredeti tündérek a mondákban ált. illékony, eltűnő, sokszor röpködő izé-mizék, míg a tündék sokkal "kézzelfoghatóbbak" a képzelet által, sokkal jobban megjelenik előttünk alakjuk, kidolgozott kulturájuk, külön nyelvük, népcsoportjaik vannak - egyszóval a mondavilág alapjaiból újat és teljeset alkotott Tolkien.
Tehát még egyszer NEM ;) bocs a viszonylagos offért... bárkivel szívesen vitázgatok priviben. :)

Nna, most "vallanom" kell. :) Elsőnek nekem se tecc. Hugo Elrond szerepében! Bennem volt még a mátrixos Smith ügynök minden rideg eleganciája, majdhogynem sznobizmusa; és akkor erre... egy tünci szerepében!! De ugyanígy nem tecc. kismillió szereplő sem elsőre - Galadriel és Gandi kivételével. Aztán... aztán többször megnéztem; és hát... nem tulzás kijelentenem, beleszerettem Elrond karakterébe. Tökéletes a megformálása - Hugo játékában a finomság a legcsodálatraméltóbb; a kis mozdulatok - akár az a gúnyos kis mosoly is Smith ügynök karakterénél. Profi.

Persze nem akartam tömjénezni... de azért mégiscsak fanok vagyunk, vagy mijjaffene. :)

[size=9:3tji8y8x]Trin meg.. hát... sajna mi önkéntlenül ujjongásba kezdtünk mint lánysor, mikor volt az a rész... :) túlfeszített izgalmi állapot volt, és hát Neo szép szemeiért jobban odavoltunk, mint ezért a - néhol szerintünk túljátszott - Trin-szerepért... Jahj, már megint offolok... lőjjön le vki. :) [/size]

Több
20 éve 11 hónapja #152881 Írta: Vilya
Vilya válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Hodori írta: Bocsi, de nem győztetek meg..nem tudom, hogy ti a könyvet vagy a filmet olvastátok/néztétek elöbb(én a könyvet) és abban Elrond sokkal jobb indulatu és öszintén tud mosolyogni, ez hiányzott a filmböl.

Jujj! Hirtelen a Babó jutott az eszembe, ott is ilyen mosolygosak vidámak a "Tündérek". Vajon Elrond is olyan volt? /Huhh... már nem emlékszem pontossan.../ Ugye a Tündék = a Tündérekkel?

Hodori írta: Nem akarok senkit se megbántani de bátyám volt az 1.premieren és azt mondta hogy általános röhögés tört ki mikor megláták Elrondot...

Ezt utálom a legjobban, mikor néznéd a filmet és sutyorgás hallatszik jobbról, majd balról végén valaki felnevet hangosan. :rmad2: [size=9:3d8w3nlk]Ez volt a Mátrixnál is, mikor Trinity elkezdett haldokolni a hátunk mögött kitörtek nevetésbe. De nem értettem miért? Mi volt abban nevetséges. Bocs az offért![/size] :rmad2: :cyclops: :shake:

[size=9:17rof5fd](Frodó & Samu)[/size]

Több
20 éve 11 hónapja #152869 Írta: Hodori
Bocsi, de nem győztetek meg..nem tudom, hogy ti a könyvet vagy a filmet olvastátok/néztétek elöbb(én a könyvet) és abban Elrond sokkal jobb indulatu és öszintén tud mosolyogni, ez hiányzott a filmböl. Nem akarok senkit se megbántani de bátyám volt az 1.premieren és azt mondta hogy általános röhögés tört ki mikor megláták Elrondot...

Lotr itsumademo!

Több
20 éve 11 hónapja #152798 Írta: Sil

Hodori írta: Elrond szép, higgadt,bölcs)

Hmm... Azaz pontosan olyan, mint ahogy Hugo eljátssza... :wink: (Artemisz: Teljes mértékben egyetértek!)
Megkockáztatom, hogy még szép is, ha alaposabban megnézed... (Először én sem tartottam annak, de csak meg kellett néznem még párszor a filmet...) :roll:
Azt meg, hogy higgadt meg bölcs, tökéletesen hozza Hugo. Meg a tündékre jellemző eleganciát, méltóságot, kecsességet is...
De ami a legelrondosabb benne, az az érzékenysége, sebezhetősége, ahogy Artemisz mondja. Hiszen Elrond a legtragikusabb sorsú szereplő a Gy.U.-ban, ha jobban belegondolunk. Ő az, aki elveszít mindenkit, aki közel áll hozzá. :cry:

Tears unnumbered

Több
20 éve 11 hónapja #152797 Írta: Artemisz
Hodori, hogy vmi kedveset is offoljak: a neved...
Hodori, a Tigris a szöuli olimpia kabalaállata volt, ha jól tudom... Jól tudom? :wink: És gondolom ennek van vmi köze névválasztásodhoz!

És ellenérveidre kíváncsi vagyok, szóval ne rettenj meg a kirohanásomtól, és ne is sértődj meg, kérlek! Inkább írd le, Te milyennek képzeled Elrondot! Szvsz mindenkit érdekelni fog, és újabb megvitatható téma!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 11 hónapja - 20 éve 11 hónapja #152784 Írta: Artemisz

Hodori írta: (valahogy nagyon nem illik hozzá ez a szerep..Elrond szép, higgadt,bölcs)

Hmmm... na, most három mély levegő, mielőtt topicgazdához méltatlanul lekiabálnálak.... :evil:

Hugonál kevés higgadtabb fazont tudnék elképzelni. Elrond szerepére pedig SENKI MÁST!!!! Szépség? No, igen. Nem is tudom, ki írta ebbe a topicba valamikor régen: Egyetlen ember se elég szép tündének! Javaslom, olvasd vissza a topicot, rengetegszer kiveséztük ezt a témát.
Persze hogy mindenki úgy képzeli el a könyv szereplőit, ahogy akarja, ebbe nem lehet belekötni. De szvsz Elrondban a "megfáradt tünde"-karaktert tökéletesen kihozza Hugo arca.
Ami pedig a bölcsességet illeti: hadd idézzem ennek kapcsán önmagamat privátból(lusta vagyok kétszer gépelni :roll: ):

Tudod, Elrond karaktere sztem olyan iszonyú pici nüanszokból áll össze olyanná, amilyen, hogy ezt egy kevéssé érzékeny ember nem is érzékeli. Borotvaél!! És Hugónak sikerült rajta megmaradni!!!! Zseniálisan hozta ki Elrond sebezhető mivoltát, ami a könyvben csak a nagyon figyelők számára világosodik meg. Komolyság és mély érzés, aggódás és fájdalom, reménytelen gondolatok és küzdeni akarás, kiábrándulás és szeretet, érzékenység és gyengédség. Ez Elrond. És ezért imádom annyira.

Hát, még tudnék mit írni, de talán elég volt most ennyi is... :? Jogod van a véleményedhez, mint itt mindenki másnak... de aki hasonló véleményen volt, mint Te, az mindig sikerült meggyőzni!!! :wink: :lol: Ha visszaolvasol, meglátod!

Neframíel írta: [size=9:118hjwjq]de azért ne egyen meg a fene. Ki védelmezné akkor ennyire Elrondunkat??? :) [/size]

[size=9:118hjwjq]Édes vagy, cicamica! Amint a fenti ábra is mutatja: Nem hagyom magam!!!!!! Sem drága egyetlen apucimat! De Hugót se!![/size]:twisted: :twisted: :P

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 11 hónapja #152783 Írta: Neframíel
Neframíel válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Antirkisztus??? Nem lehet h félrértetted?? 8O én már 3szor láttam a +-at, de egyszer se hallottam... jaj... antikrisztus... rossz álmaim lesznek! :) enélkül is elég félelmetes abban a szerepben... :roll:
Jajaj... Agent Smith... az egyik ismerősöm annyira parázik tőle, h csak úgy emlegeti: "Tudodki". :D persze nem a Herrí Kókler-párhuzamra akart utalni :)

[size=9:1n90ub0d]jójó, Artemisz, elküldöm nemsokára... örülök h kíváncsi vagy rá :D de azért ne egyen meg a fene. Ki védelmezné akkor ennyire Elrondunkat??? :) [/size]

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.612 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére