Frodó (Elijah Wood)

Több
20 éve 4 hónapja #204629 Írta: Ilúvatar Gyermeke
Ilúvatar Gyermeke válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)

Fangi írta: nos megkaptam a kritikát.Elég keményen.Nehezen de büszkén viselem el,igaz ami igaz nem vagyok tolmács,de valószinü,hogy ezek után nem igazán fogok fordítani.(nem hogy berakni ide a fordítást.) :roll:

Szerintem nincs okod az elkeseredésre, mert senki sem tévedhetetlen... :wink: Ráadásul ez a szöveg tele volt amerikai szlenggel, szóval egyáltalán nem könnyű az ilyet lefordítani! De dicséretes, hogy megpróbáltad, s mindenki számára közkinccsé szeretted volna tenni! 8) NE ADD FEL!! Tanulj a kudarcokból, mert igazán abból tanulunk, s nem a sikereinkből... :idea: A javításomat- amit Te "kritiká"-nak nevezel - meg végképp nem azért írtam, hogy eltántorítsalak a további fordítástól... :oops:
(Amúgy meg senki sem születik fordítónak/tolmácsnak, hanem azzá válik - rengeteg időt, szorgalmat belefektetve... :sungl: )
Remélem, nincs harag? :oops:

Cserébe elküldöm a kedvenc Lij képemet - amit Viggo csinált róla - s amit már mindenki ismer... :lol: :lol: :lol:
www.theonering.net/scrapbook/view/3281

There is no reality. Only perception.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 4 hónapja #204537 Írta: Fangi
Fangi válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)

Ilúvatar Gyermeke írta:

Lin írta:

Ilúvatar Gyermeke írta: De nem is ERRE gondoltam az előbb, mikor fordítási hibáról beszéltem...

Erre gondoltál?

Fangi írta: Riporter:Húztak már be neked amitől még monoklid is lett?
Igen Scarlett Johanson.Ő egyszer megütütt.Hihetetlen csaj.

Szerintem a kérdés arról szól, hogy van e v.ki, aki tetszik neki? Erre válaszolja, hogy S. J.. Más hibát én nem igen látok.

Arra a kérdésre, hogy jár-e most valakivel, azt válaszolja- idézem:"Nem, már hosszú ideje egyedül vagyok. Azt hiszem, túl válogatós (=picky) vagyok, s több lehetőségem lenne (járni vkivel), mint amennyit megengedek magamnak." (Tehát nem a munkája miatt...) :oops:

Ill. az utolsó kérdésre (ti. hogy mit mondjuk, ha észrevesszük őt a tömegben) azt válaszolja, hogy "Ne őrülj meg, s felejtsd el, hogy egy nyilvános helyen vagy, s kezdjél sikongatni (cérnahangon utánozza) hogy "Itt van Elijah! Itt van Elijah!". Jobban szeretem azt, ha a csajok azt kiáltják (utánam)"Elijah egy dögös fickó!"

Tehát szereti, ha sexy bitch-nek szólítjuk... :oops: :lol:

nos megkaptam a kritikát.Elég keményen.Nehezen de büszkén viselem el,igaz ami igaz nem vagyok tolmács,de valószinü,hogy ezek után nem igazán fogok fordítani.(nem hogy berakni ide a fordítást.) :roll:

"Nemegyszer ha érték forog veszélyben, van akinek le kell mondani róla, el kell veszítenie,hogy mások megtarthassák"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 4 hónapja #204524 Írta: Onering
Onering válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Szijasztok!

Ismét új filmje lesz? Hogy lemaradtam megint! Az tuti, h nálunk nem fogják moziban játszani :( pedig milyen jó lenne! Vki nem tudna belinkelni képeket erről a filmről? /me már azt se tudja, hol keresse.

Meg akarom nézni a Try seventeen-t is, és kerestem boltban, de még nem találtam. Hol lehet kapni? Kapható egyáltalán nálunk? De jó lenne :o

"miért nő a fü, hogyha majd leszárad?
miért szárad le, hogyha újra nő?"
(Babits)

Több
20 éve 4 hónapja #204483 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Én a forditási kérdésbe inkább nem folynék bele, de hoztam képeket:
www.fantasyplanet.cz/gfx/picture ... 416020.jpg
www.fantasyplanet.cz/gfx/picture ... 414134.jpg

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
20 éve 4 hónapja #204415 Írta: Ilúvatar Gyermeke

Lin írta:

Ilúvatar Gyermeke írta: De nem is ERRE gondoltam az előbb, mikor fordítási hibáról beszéltem...

Erre gondoltál?

Szerintem a kérdés arról szól, hogy van e v.ki, aki tetszik neki? Erre válaszolja, hogy S. J.. Más hibát én nem igen látok.

Arra a kérdésre, hogy jár-e most valakivel, azt válaszolja- idézem:"Nem, már hosszú ideje egyedül vagyok. Azt hiszem, túl válogatós (=picky) vagyok, s több lehetőségem lenne (járni vkivel), mint amennyit megengedek magamnak." (Tehát nem a munkája miatt...) :oops:

Ill. az utolsó kérdésre (ti. hogy mit mondjuk, ha észrevesszük őt a tömegben) azt válaszolja, hogy "Ne őrülj meg, s felejtsd el, hogy egy nyilvános helyen vagy, s kezdjél sikongatni (cérnahangon utánozza) hogy "Itt van Elijah! Itt van Elijah!". Jobban szeretem azt, ha a csajok azt kiáltják (utánam)"Elijah egy dögös fickó!"

Tehát szereti, ha sexy bitch-nek szólítjuk... :oops: :lol:

Több
20 éve 4 hónapja #204412 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)

Erre gondoltál?

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
20 éve 4 hónapja #204389 Írta: Ilúvatar Gyermeke

Nenuial írta: Hát erre én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan kell érteni ezt a mondatot:
"Elijah, you are one sexy bitch"
Segítsetek légyszi a tudatlanokon :crap: :confused2:
Sokszor lehet azt is olvasni mindenféle interjúkban, hogy "Elijah is a GEEK", meg GEEKY Elijah, szóval ez is mi akar lenni, hogy stréber, meg gennyes alak???
Nem értem...

A "sexy bitch" itt kb azt jelenti, hogy "dögös fickó"... (Írhatnék csúnyábbat is, de akkor a drága, aranyos moderátoraink kiakadnának :mad2: , s félelmetes hangon rendreutasítanának :twisted: ...s igazuk is lenne, mint mindig... :lol: )
A "geek" pedig "nagyképű"-t is jelent- hát, nem tudom, ki az a ... :cross: aki Elijah-ról ilyet ír... :rmad2: :down: Pont róla, aki a legszerényebb sztár, akiről valaha is hallottam...

De nem is ERRE gondoltam az előbb, mikor fordítási hibáról beszéltem...
Bocsánat, de a tisztesség megköveteli, hogy Lij (vagy bárki más) szájába ne adjunk olyasmit, amit nem mondott... :oops: :oops: :oops:

Több
20 éve 4 hónapja #204347 Írta: Nenuial
Nenuial válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Hát erre én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan kell érteni ezt a mondatot:
"Elijah, you are one sexy bitch"
Segítsetek légyszi a tudatlanokon :crap: :confused2:
Sokszor lehet azt is olvasni mindenféle interjúkban, hogy "Elijah is a GEEK", meg GEEKY Elijah, szóval ez is mi akar lenni, hogy stréber, meg gennyes alak???
Nem értem...

Több
20 éve 4 hónapja #204286 Írta: Ilúvatar Gyermeke

Fangi írta: ez acikk egy angol magazinban volt,sajnos nem tudom melyikben.

A MORE c. angol magazinban jelent meg, az Április/Május számban.
Itt az eredeti: always.ejwfiles.net/images2/elijahmore.jpg
Kattints rá, mert egy elég édi kép is van mellette- fel tudod nagyítani, ha a kép jobb alsó szélére kattintasz! :lol:

Ne haragudj, Fangi, de picit rosszul fordítottad... :oops: :oops: :oops:

Több
20 éve 4 hónapja #204247 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Mozijegyet? Hát szvsz én inkább letöltöm... (meg nálunk itt a kis fapados moziban szvsz nem is adják majd...) a zenéje már úgyis megvan, és már láttam is a neten... Valahogy nem szeretem újabban a szinkronos filmeket... :roll:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 4 hónapja #204237 Írta: Fangi
a képek valóban nagyon szuperek!és nemsokára jön a sunhine!
Ugye tudjátok,,,,,,,,,,,,?
remélem mindenki veszi mára mozijegyeket. :lol:

"Nemegyszer ha érték forog veszélyben, van akinek le kell mondani róla, el kell veszítenie,hogy mások megtarthassák"

Több
20 éve 4 hónapja #204232 Írta: Fangi
ez acikk egy angol magazinban volt,sajnos nem tudom melyikben.
Tessék elolvasni! :!:

riporter:A gyu leforgatása után,kaptál mütalpakat és a bizonyos gyürüt is.Mi történt azóta velük?

Elijah:Igen van otthon egy pár mütalpam,de nem viselem úgy mint egy papúcs.,de azóta sem vettem elő ,benne van egy dobozban de félek ha kinyitnám akkkor elég szagos lenne.

riporter:Jársz most vkivel?
Elijah:Nem,már régóta nincs senkim.Mivel most rengeteg a munkám így nem igazán érem utol magam.

Riporter:Mennyire volt fiatal eddig aki házassági ajálatott tett neked,(levélben)?
Elijah:hmmm....egy 12 éves lány.

ripoorter:Elmennél akár egy rajongóddal szórakozni?
Elijah:Úgy gondolom ha vki azért akar velem elmenni szórakozni,mert látott engem egy filmben,az már egy rossz hozzáállás ha igy indit.(csak mert sikeres vagyok).

Riporter:Húztak már be neked amitől még monoklid is lett?

Riporter:Mikkor benne vagy egy kapcsolatban,szeretsz romantikus dolgokat tenni?
Elijah.Imádok ajándékot venni,ezzel meglepni a lányt.Úgy érzem ennél nincs szebb és romantikusabb mikor az ember a saját érzelmeit és saját magát adja a másiknak öszinte szivvel..Adnék neki egy Mix cd,mivel imádom a zenét,életem egyik fontos szerepét játsza a zene.

a vége nagyon gagyi kérdés!
berakom ide,ha vki kéri lefordítom,de nagy hülyeség!

na jó leirom!
riporter:ha esetleg meglátnánkm valahol,akkor kérlek mondd,hogyan hivjuk téged?
Elijah:Elöször is felejtsd el,hogy nyilnános helyen vagy és csak kiabáld azt hogy:
-Elijah itt van!!!!!!!!Elijah itt van!!!!!!! (kiabálja Elijah vékony hangon)
és közben ezt gondolják magukban a csaqjok:
-Elijah egy igazán szexi bitch!

megjegyzés:Az amerikaiak szerett teljkesen szeretik a bitch szót használni,akár nőre akár férfirra mondják,ez vmi csúny szót jelent.
Konkrétan kurvát!De nem hiszem hogy Elijahra a kurva lenne a megfelelő,talán ez olyan mint a faszi szó!
szerintetek?

Több
20 éve 4 hónapja #204221 Írta: Lin
Tényleg nagyon jók :lol: :P
Föleg ez: merengö3

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
20 éve 4 hónapja #204176 Írta: Aldaron (büzsü)
Aldaron (büzsü) válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Tényleg Gyűrűk Úrnője, pont ma néztem én is :-) ))))))))))

Akkor most berakom őket! (Lementés: jobb gomb, Cél mentése ...):
motoros csákó
Kékség :-) ))
merengő 1 rúúúúlllzzz 8)
merengő 2
motoros Lij
vigyorrriiiii
merengő 3
merengő 4 - merengők nagyon rúlzzz

Több
20 éve 4 hónapja #204168 Írta: Gyűrűk Úrnője
Gyűrűk Úrnője válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Sziasztok!Vannak a www.allwaysen új képek Lijről.Amik NAGYON CUKIK. :-) :D :D :D :D :D :D

Hai!

Több
20 éve 4 hónapja #203754 Írta: Arelenwen
Arelenwen válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)

Lin írta: golammal csak erős idegzetűeknek ajánlanám :roll:

-"Az vagy, amit eszel."- hát Frodó kicsit sok kolompért evett! :D :D :D

Több
20 éve 4 hónapja #203655 Írta: Lin
Igen, én is tudtam róla, de most újra rábukkantam a képekre és nem tudtam megállni, hogy ne rakjam be :wink: Ha jól emlékszem, a Cartoon N. adta volna.

Több
20 éve 4 hónapja #203609 Írta: Aldaron (büzsü)

Lin írta: kép rajzfilmből:
www.jrrtolkien.org.uk/Images/FRODO.JPG
Még egy: golammal csak erős idegzetűeknek ajánlanám :roll:

Szerintem a rajzfilmet inkább Gyűrűk Ura paródiának lehetne nevezni... olyan nevetséges minden szereplő... főleg Frodó... meg gollam, stb.. Az :arrow: Előzetesek, bemutatók topicban beszéltük, hogy jön ejsze Magyarországra valamelyik tvadón a rajzfilmhármas... na hát arra kiváncsi leszek :D Bizti sokat lehet majd röhögni... :lol:

Több
20 éve 4 hónapja #203599 Írta: Lin
kép rajzfilmből:
www.jrrtolkien.org.uk/Images/FRODO.JPG
Még egy: golammal csak erős idegzetűeknek ajánlanám :roll:

Több
20 éve 4 hónapja #203391 Írta: Aldaron (büzsü)
Itt egy nagyon nagyon nagyon jól sikerült Fanart:
www.elijahfan.com/fanzone/carrie/carrie-001.jpg
És itt egy másik is:
www.elijahfan.com/fanzone/saaema/saaema-001.jpg
Ez olyan Lijes:
www.elijahfan.com/fanzone/claire/claire-002.jpg
Húúú, de művészi :D :D :
www.elijahfan.com/fanzone/fido/fido-001.jpg
Ez is nagyon eredeti 8) :
www.elijahfan.com/fanzone/rebecca/rebecca-001.jpg
Na erről nem is beszélve...
www.elijahfan.com/fanzone/caitlin/caitlin-001.jpg

És itt van a kalapos képről egy háttér is:
Háttér

Több
20 éve 4 hónapja #203344 Írta: Lin
Nimrodel Melian: a képek :itscool: Szinte mindet lementettem :D
www.elijahfan.com/fanzone/tiell/tiell.jpg fanart
[size=9:3adijvtw](jó utat!)[/size]

Több
20 éve 4 hónapja #203312 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)

Aldaron (büzsü) írta: Liv és Lij
Orli és Lij
Elijah 06
Frodó 03

Ezek tetszenek a legjobban!!! :D (Az elsönek az eredetije is marha jó kép róluk! ez )
lordoftherings.webpark.sk/downlo ... ig_122.jpg
Jajj, de tök jó kép! :)
lordoftherings.webpark.sk/downlo ... ig_117.jpg :mrgreen:
[size=9:1totmv46](Mindhárom kép csak lementve müködik!)[/size]

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
Több
20 éve 4 hónapja #203182 Írta: Coralie
Ami van képem még, azt akkor berakom:
www.elijahfan.com/fanzone/becca/becca-001.jpg Frodó
www.elijahfan.com/fanzone/becca/becca-002.jpg
www.elijahfan.com/fanzone/becca/becca-008.jpg
www.elijahfan.com/fanzone/anne/anne-002.jpg Elijah
digitalart.org/artwork.php?ID=4559 Frodó
digitalart.org/artwork.php?ID=34418 Aragorn és Frodó
digitalart.org/artwork.php?ID=15117 Gandalffal
Remélem bejönnek, és tetszenek is. [size=9:32ahi31e](Most pedig elröpülök Skóciába, pápá!)[/size]

Nimrodel

Több
20 éve 4 hónapja #203085 Írta: Timona
Köszike, mostmár jó :D Nagyon édi ezzel a mesekönyvvel :D

Fodor Ákos

Több
20 éve 4 hónapja #203026 Írta: Lin
Sorry :oops: Túl gyorsan gépelek, aztán persze, elszúrom. Ami, nagyon tetszett, az a 3. kép, amit Nimrodel Melian rakott be, de semmi áron nem tudtam beidézni :evil: [size=9:1karzfuh]( tudom, béna vagyok )[/size]

Több
20 éve 4 hónapja #203022 Írta: Timona
Lin ez az utóbbi 2 se műxik, legalábbis nálam :(

Fodor Ákos

Több
20 éve 4 hónapja - 20 éve 4 hónapja #203020 Írta: Lin

Nimrodel Melian írta: Volt valami videó, ahol mesét olvasott fel. Ez ugye abból való?

Igen
itt a mesekönyvvel.

Több
20 éve 4 hónapja #203008 Írta: Gyűrűk Úrnője
Gyűrűk Úrnője válaszolt a következő témában: Frodó (Elijah Wood)
Nagyon Nagyon Nagyon Cukorfalat.Én annak a Cuki mosolyának nem tudok(ÉS NEM IS AKAROK)ellenállni. :-) :D :oops:

Hai!

Több
20 éve 4 hónapja #202987 Írta: Coralie

Nimrodel

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 2.255 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére