Legolas (Orlando Bloom)

Több
19 éve 6 hónapja #255800 Írta: Ízisz
Ízisz válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Filmzene topicban biztos tudnak segíteni ;)

"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 6 hónapja #255779 Írta: SÓLYOMSZEM
SÓLYOMSZEM válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Sziasztok lenne 1 kérdésem vki nem tudja h milyen zene szól a his name is aragorn or frodo.....(hivatalos oldalon megtekinthető)kisvideó alatt fontos lenne előre is köszi

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 6 hónapja #255742 Írta: Ízisz
Gladiátor: Nálam akkora hatása volt, hogy egy hétig csak azon agyaltam!! Annyira fájt, h meghalt a végén Maximus, meg az a gabonamezős kép 8) nagyon tetszett a film!

És az az undorító kis féreg.. már nem is tudom a nevét, tudjátok kiről van szó, hááááát, azt a psit úgy megutáltam a filmben... :twisted:

Arthur királyt még nem láttam sajnos.

Több
19 éve 6 hónapja #255716 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Alyr Arkhon írta: Én az Arthur királyt végképp nem számítanám a törénelmi filmek közé. A Tróját sem. Ha egyáltalán léteztek a szereplőik, akkor sem tudunk róluk semmit. (sőt, trójai háború sem biztos hogy volt.)

Gladiátor: Rám maga a sztori nem tett nagy hatást, viszont a fényképezés ( a harcjelenetek kockázása vagymi) kifejezetten nem tetszett.

Trója: Még nem láttam, de megvan otthon.

KoH: Na ez már történelmi filmnek számít abból a szempontból, hogy mind Szaladin, mind Jeruzsálem, mind a Keresztes Háborúk léteztek/léteznek. Még nem láttam.

hmm, Arthur királynak a feldolgozása a legújabb leletek meg források alapján volt, de fél-történelmi mesének fogjuk fel inkább, Merlin és a többiek :)
Trója: Ne nézd meg :D
Gladiátor: Ez indította el a történelmi film hullámot, de sztem nem lett olyan rossz...
KoH: Egyszer nézhető :)

Több
19 éve 6 hónapja #255712 Írta: cortez71

Fyra Ithilwen írta: Cortez, már ne haragudj, én nem tudom, ki írja a DVD-k borítójára a szöveget, de már csak azért, hogy értsd, miről beszélek, felhozok egy példát: a Kutyák & Macskák c. film egyik legfontosabb karaktere egy PERZSA macska, erre a tartalom írója full-lazán odavéste, hogy SZIÁMI, mintha egyáltalán hasonlítana egymásra a két jószág... szal így viszonyíts.

Szvsz az Alexander igen is vontatott volt, az utolsó jelenetek meg ráadásképp elég gagyira sikeredtek, főleg a Nagy Sanyi VS elefánt... és egyáltalán nem az akármilyen illetőségű románcok miatt, hanem csak úgy egyszerűen.

A Trója hűségéről mindjárt előkeresek egy cikket...

Ezt az égő filmet úgy magyarázod, ahogy akarod... Amúgy az idézet az Acces Hollywoodból van, elvileg hozzáértő írta, aki forgatásokon is ott volt :P
1:0 ide :D

Több
19 éve 6 hónapja #255707 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Én az Arthur királyt végképp nem számítanám a törénelmi filmek közé. A Tróját sem. Ha egyáltalán léteztek a szereplőik, akkor sem tudunk róluk semmit. (sőt, trójai háború sem biztos hogy volt.)

Gladiátor: Rám maga a sztori nem tett nagy hatást, viszont a fényképezés ( a harcjelenetek kockázása vagymi) kifejezetten nem tetszett.

Trója: Még nem láttam, de megvan otthon.

KoH: Na ez már történelmi filmnek számít abból a szempontból, hogy mind Szaladin, mind Jeruzsálem, mind a Keresztes Háborúk léteztek/léteznek. Még nem láttam.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 6 hónapja #255687 Írta: Fyra Ithilwen
Fyra Ithilwen válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
A trójai háború kegyetlenül lecsupaszított változatát szeretném megírni a két szembenálló hőssel, Hektorral és Akhilleusszal a középpontban - David Benioff, a forgatókönyv írója.

Valahol olvastam még valamit erről, de nem tudom, hol, és nem találom, de a lényeg az, hogy nem is törekedtek a hűségre. Szvsz égőbb, hogy ha igyekeznek jót csinálni, és úgy cseszik el...

Tiro!

Több
19 éve 6 hónapja #255684 Írta: Fyra Ithilwen
Cortez, már ne haragudj, én nem tudom, ki írja a DVD-k borítójára a szöveget, de már csak azért, hogy értsd, miről beszélek, felhozok egy példát: a Kutyák & Macskák c. film egyik legfontosabb karaktere egy PERZSA macska, erre a tartalom írója full-lazán odavéste, hogy SZIÁMI, mintha egyáltalán hasonlítana egymásra a két jószág... szal így viszonyíts.

Szvsz az Alexander igen is vontatott volt, az utolsó jelenetek meg ráadásképp elég gagyira sikeredtek, főleg a Nagy Sanyi VS elefánt... és egyáltalán nem az akármilyen illetőségű románcok miatt, hanem csak úgy egyszerűen.

A Trója hűségéről mindjárt előkeresek egy cikket...

Tiro!

Több
19 éve 6 hónapja #255618 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

cortez71 írta: Nálam Gladiátor, Arthur király, Nagy Sándor, KoH, ez a sorrend töris filmeknél :)

Nálam a Gladiátor messze az utolsó helyen van...
Tipikusan holliwoodi alkotás, előre meg tudtam mondani milyen jelenet fog következni... Talán csak az első negyed óra volt jó... szvsz
Nagy Sándort láttam (félszemmel) majd legközelebb jobban megnézem...
Arthur királyt nem láttam, és KoH-t sem... ezért nagyon nehéz nekem valamiféle sorrendet felállítani... :roll:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 6 hónapja #255601 Írta: cortez71

Ilweran írta: Már ne is haragudj, de egy film nem attól lesz felejthető, hogy a Star Wars-szal együtt mutatják be..... Ha utálod, magáért utáld, ne azért, mert épp egy (szerinted) fontosabb alkotás is van a hónapban....

Nem a saját véleményemet mondtam, hogy felejthető lesz! :D
És amúgy épp ezért nem szerintem, hanem 10 emberből 9 szerint fontosabb alkotást vetítenek le :D

Több
19 éve 6 hónapja #255597 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Már ne is haragudj, de egy film nem attól lesz felejthető, hogy a Star Wars-szal együtt mutatják be..... Ha utálod, magáért utáld, ne azért, mert épp egy (szerinted) fontosabb alkotás is van a hónapban....

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
19 éve 6 hónapja #255595 Írta: cortez71
Hogy ennek a kritikának Fyra mennyire fog örülni :P :D :lol: !
Hát nemtom, én az igazat megvallva untam... Ráadásul, mint már többször kifejtettem, nagyon felejthető film, mert most úgyis az SW rulz mindenhol (megjegyzem, jól is teszik :) )
Jövő héten nézem másodjára, mert elcipelem az osztályt, hogy megnézzük (töri tagozatos vagyok :) )...
Nálam Gladiátor, Arthur király, Nagy Sándor, KoH, ez a sorrend töris filmeknél :)

Több
19 éve 6 hónapja #255590 Írta: Ilweran

Nimrodel (Melklerien) írta:

Ilweran írta: (szakmai ártalom)

OFF: Meg szabad kérdezni, milyen szakma?

OFF: politológus vagyok......

Itt egy egész jó cikk a Mennyei királyságról: www.origo.hu/filmklub/20050505szalemalejkum.html

Több
19 éve 6 hónapja #255588 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Ilweran írta: (szakmai ártalom)

OFF: Meg szabad kérdezni, milyen szakma?

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
19 éve 6 hónapja #255587 Írta: Ilweran
Hát már megint utálni fogtok, de azért vállalom a véleményemet, szerintem jó volt a Mennyei királyság. Szerintem az utóbbi évek legjobb történelmi filmje, messze veri a Tróját, Arthur királyt, Nagy Sándort, nálam a Gladiátort is. Nem vagyok történész, nem tudom mennyire volt hiteles, de mivel kitalált sztoriról van szó, szvsz nem ez a legfontosabb. Számomra hihető és fogyasztható volt a történet, bár az elején kicsit döcögött a "szegény kovácslegényből hirtelen nagy harcossá válás". Kellőképpen nagyszabású és epikus a sztori, de nincs túlspilázva, nem lép át a giccstartományba. Gyönyörű a látvány, a csaták pont elég véresek, de túlzásoktól mentes.
A színészi alakítások szerintem nagyon jók. Orlinak ezzel tényleg van esélye a kiugrásra, szerintem ez az eddigi legjobb alakítása. A mellékszereplők mind egydimenziós figurák, kevés szereppel, de azt hibátlanul oldják meg. Ami nekem igazi meglepetés volt az Marton Csokas Guido szerepében, én a GYU-n kívül másban nem láttam, az ottani három perces szerepéből nehéz lett volna megítélni milyen színész, de ebben a filmben szerintem ő a legjobb!
A romantika meg hál'Istennek, nincs túlfuttatva. Kiéhezett nő+vonzó harcos, hirtelen egymásra találnak, aztán másról szól a film. Szerintem így jó.
Ami a legjobban tetszett (szakmai ártalom) az, hogy mindkét oldalt bemutatta, nem ítélkezett, a keresztények és az arabok közt is voltak vérengző patkányok és békére vágyók, jók és rosszak. Felteszi az örök kérdéseket "Kié Jeruzsálem?" "Melyik vallás szent helyei a legyszentebbek?" "Mit ér a hit" de nem akar rá válaszokat adni.
Szerintem egy nagyon jó film, jó történettel, jó színészi alakításokkal, elgondolkodtató mondanivalóval, szájbarágás nélkül. Nekem tetszett. Ennyi.
[size=9:1chf86aj]Persze tiszteletben tartom más véleményét is. Ízlések és pofonok.[/size]

Több
19 éve 6 hónapja #255578 Írta: Olorin.papa

Máb írta: Én csak azt sajnálom, hogy olyan színészek sem menthették meg ezeket a filmeket, mint Peter O'Toole vagy Jeremy Irons vagy Liam Neeson.
Kár érte-tük vagy mi van . Értitek.

A film (szvsz) igencsak a holliwoodi producerek hatása alatt áll, ami nagyon is a kárára válik! :down:
Peter O'Toole éps a többi színész megpróbált ebből az alkotásból a legtöbbet kihozni, (még Brat is) és ezért maximális elismerés nekik, (engem megrendített amikor a király, fia gyilkosa előtt leborulva könyörög :crying: )
Ide most egy idézetet érzek megfelelőnek:
"A producer és a rendező álandó harcban van, a producer kasszasikert akar csináltatni, a rendező jó filmet akar készíteni, ha az előbbi győz, akkor egy rossz "tömgfilm" lessz, ha a rendező, akkor még jó film is lehet. Ezért döntöttem úgy, hogy saját filmeket csinálok..." (George Lucas)

Több
19 éve 6 hónapja #255571 Írta: Máb
Máb válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Én csak azt sajnálom, hogy olyan színészek sem menthették meg ezeket a filmeket, mint Peter O'Toole vagy Jeremy Irons vagy Liam Neeson.
Kár érte-tük vagy mi van . Értitek.

Több
19 éve 6 hónapja #255499 Írta: cortez71

Fyra Ithilwen írta: A Tróját alapból nem úgy reklámozták, mint az Íliász megfilmesítését...
Maguk a készítők mondták, hogy nem ugyanaz a történet, szóval ezek nem "hibák". Mellesleg szvsz jobb, mint a Nagy Sándor. Az sokkal vontatottabb volt, a vége meg :roll:
Nekem amúgy tetszett Orlando haja a Trójában :D

Ezt rosszul tudod! "hogy eljátssza Akhilleuszt AZ ÍLIÁSZ LÁTVÁNYOS FILMFELDOLGOZÁSÁBAN"... neked ez a fél mondat mit mond? Amúgy a DVD borítóján virít a szöveg :D :lol:
és igenis hibás :P
Aha, szal most már szegény Sándort is belekeverted... hát jó, te akartad... :D
A Nagy Sándor egy történelmileg HŰ film, kiemeli Nagy Sándor figurájának lényegét. Csak hát az egy dolog, hogy mindenki arra emlékszik, hogy "né' már a csávó még b*zi". Ez max csak a filmközönséget minősíti, meg a tudatlan kritikusokat. Inkább nézek egy történelmileg helyes filmet, mint egy gagyi koppintást. Vontatott... erre csak azt tudom mondani, ne ülj be olyan filmre, aminek a témáját nem élvezed. Nálam pl Nagy Sándor a top10 történelmi személyiségek közt van, most is olvasok róla egy könyvet...
No de Trója! A görög mitológia gyalázata!

Több
19 éve 6 hónapja #255497 Írta: Fyra Ithilwen
A Tróját alapból nem úgy reklámozták, mint az Íliász megfilmesítését...
Maguk a készítők mondták, hogy nem ugyanaz a történet, szóval ezek nem "hibák". Mellesleg szvsz jobb, mint a Nagy Sándor. Az sokkal vontatottabb volt, a vége meg :roll:
Nekem amúgy tetszett Orlando haja a Trójában :D

Tiro!

Több
19 éve 6 hónapja #255494 Írta: cortez71

Micike írta: Trója... a héten néztem meg először! (Már nagyon-nagyon megszerettem volna nézni) és hát nem is tudom. Tetszett, meg minden, na mondjuk Brad hossú szőke haja.. no comment.

És Orli sem volt valami jó barna bongyor (hobbitos) hajjal, bár a rucijuk, a csomó kék tunika nagyon ott volt! :)

És még valami: a végén, amikor íjat tart a kezében és lövi kettesével, háááááát, egyből GyU jutott eszembe, na meg Odüsszeusz= Sean Bean (Boromir) segítségével is :lol:

Sztem nem lett rossz film!

Trója: no comment :disagree:
Annyi történelmi hiba van benne, mint égen a csillag...
Én azt bántam meg, hogy bementem rá a moziba :D ... Aztán amikor anyukámék megvették szülinapomra DVD-n :roll: Nem baj, legalább jót lehet rajta röhögni... amúgy maguk a készítők is lejáratják magukat a DVD kisfilmjein. sztem ők is belátták, h ez nem film, hanem látványorgia. Brad Pitt jó színész, de itt szánalmas teljesítményt nyújtott. Komolyan mondom, mint egy makacs kamaszfiú, úgy alakítja Akhilleuszt. Orlinak alapból rosszul írták meg a szerepét, először szimpatikus, aztán nagyarcú kis k*cs*g szerepet játszik. Helené karkaterére sokkal szebb színésznőt is választhattak volna, mert szvsz Diane Kruger nem egy álomnő. Menelaosz és Agamemnón. Hm. 1.) Menelaosz nem hal meg 2.) úgy néznek ki, mint 2 kivénhedt rokker. de most komolyan! Patroklosz hősködő majom (amúgy meg Akhilleusz beleegyezésével ment el harcolni a scatába, és nem Akhilleusz unokaöccse, hanem barátja volt). Egyedül aki úgy még valóságos karakter az Andromakhé és Priamosz. A többiek semmis sablonfigurák.
A film pozitívuma, hogy a zenéje nem olyan rossz :wink:
Sajnos, ugyanez a helyzet a Mennyei királysággal is... sablonfigurák, erőltetett történetvezetés. Hát van ez így, de a Gy.U.-ban jól játszott Orli :)
A nagy áttörésre azonban várni kell...

Több
19 éve 6 hónapja #255489 Írta: Ízisz
Trója... a héten néztem meg először! (Már nagyon-nagyon megszerettem volna nézni) és hát nem is tudom. Tetszett, meg minden, na mondjuk Brad hossú szőke haja.. no comment.

És Orli sem volt valami jó barna bongyor (hobbitos) hajjal, bár a rucijuk, a csomó kék tunika nagyon ott volt! :)

És még valami: a végén, amikor íjat tart a kezében és lövi kettesével, háááááát, egyből GyU jutott eszembe, na meg Odüsszeusz= Sean Bean (Boromir) segítségével is :lol:

Sztem nem lett rossz film!

Több
19 éve 6 hónapja #255387 Írta: Olorin.papa

Máb írta: Orlando meztelen feneke.
Persze lehet más a véleményetek.

:lol: Elképzeltem, ahogy a tinilányok rohamozzák a mozit...
Biztosan bekerűlne ide is a kép... :P

Több
19 éve 6 hónapja #255385 Írta: Máb
Máb válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Ez a "KOH" c.új film követi a mostani trendet. Korhatár nélküli-tehát cici nincs benne, ellenben fröcsög a vér, rohad a hús, reccsen a csont. Ez biztos nem olyan ártalmas, mintha benne lenne mondjuk Orlando meztelen feneke.
Jöttem. láttam, győztem film, semmi több, semmi jobb.
Persze lehet más a véleményetek.

Több
19 éve 6 hónapja #255326 Írta: cortez71

Nimrodel (Melklerien) írta:

cortez71 írta: Megnéztem a KoH-t...

Remek! :D Na...
Mennyit romantikáztak benne? És mennyire??? Könyörülj meg rajtam, és túlzások nélkül mondd a szemembe! :roll:
Attól tartok, ez megint egy olyan fim lesz, ami megzavarja a hormonháztartásom... :oops:

Fáradjatok el a moziba, és ott meglátjátok! :)
Van benne romantika, de nem lesz benne Orli egy szál tudjátokmiben :D :lol:

Több
19 éve 6 hónapja #255324 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Fyra Ithilwen írta:

Ancalima Anarórë írta:

Fyra Ithilwen írta: Azért remélem, nem haragszol meg, ha mások is megnézik a Te véleményedtől függetlenül... :roll:

Bocs, de ő vsz egy szóval sem mondta, hogy ne nézzük meg, csak véleményt mondott. ;)

Ne vedd komolyan, csak piszkálgatom. :D ;)

:D :D :D

OFF vége

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 6 hónapja #255307 Írta: Fyra Ithilwen

Ancalima Anarórë írta:

Fyra Ithilwen írta: Azért remélem, nem haragszol meg, ha mások is megnézik a Te véleményedtől függetlenül... :roll:

Bocs, de ő vsz egy szóval sem mondta, hogy ne nézzük meg, csak véleményt mondott. ;)

Ne vedd komolyan, csak piszkálgatom. :D ;)

Tiro!

Több
19 éve 6 hónapja #255305 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

cortez71 írta: Megnéztem a KoH-t...

Remek! :D Na...
Mennyit romantikáztak benne? És mennyire??? Könyörülj meg rajtam, és túlzások nélkül mondd a szemembe! :roll:
Attól tartok, ez megint egy olyan fim lesz, ami megzavarja a hormonháztartásom... :oops:

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
19 éve 6 hónapja #255275 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 6 hónapja #255274 Írta: Fyra Ithilwen
Azért remélem, nem haragszol meg, ha mások is megnézik a Te véleményedtől függetlenül... :roll:

Tiro!

Több
19 éve 6 hónapja #255157 Írta: cortez71
Megnéztem a KoH-t...
Jobban untam, mint a Nagy Sándort :D
Orli megint csak égette magát... Trója-szindróma: a film nem fog benned megmaradni. Nem igaz, h nincs olyan töris film, ami igazán nagyon jó lenne...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.492 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére