Istarok

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26314 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Istarok
Tolkien eléggé kihangsúlyozta, hogy Szauron és Szarumán is Aule-maia. Vajon miért?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26313 Írta: Anonymous
Jó, akkor ezt hagyjuk...<br> Más, kapcsolódó: Sauron természetesen Maia, méghozzá az Aule-maiák közül. Gandalf is, egyébként, meg a többi Istár is (Gandalf Manwe-hez kötődik).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26312 Írta: Anonymous
Lamorak: Nem én mondtam, hogy Tolkien tudós vagy... én csak folytattam...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26311 Írta: Anonymous
Nálam is, de akár okt.20-án, akár nov.13-án, nem látom a relevanciáját.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26310 Írta: Anonymous
Izé...nálam nov.13 van...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26309 Írta: Anonymous
Én is azt kérdezem, hogy hogy kapcsolódik-- ez itt van ebben a témában, okt. 20-nál. Én sem értem, azért kérdeztem.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26308 Írta: Anonymous
Melyik előzőt?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26307 Írta: Anonymous
Lamorak: Légyszi megmagyaráznád az előző bejegyzésed? Egy másik témáról hoztad át, vagy ide kapcsolódik?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26306 Írta: Anonymous
Alyr mondta,hogy Tolkien tudós vagy.... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26305 Írta: Anonymous
Ayna-- ez micsoda? meg minek?<br> 'Dr. Lamorak a Tolkien Tudós. Rendel: H-P: nemtommikor Sz: valamikor V: zárva'<br> (egyébként nem vagyok Dr., bár remélhetőleg 3-4 éven belül elkészül a disszertációm-- igen, Tolkienről.)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26304 Írta: Anonymous
Ugy tudom Szauron is maia...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 napja #26303 Írta: Anonymous
:) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 napja #26302 Írta: Anonymous
:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 napja #26301 Írta: Anonymous
No igen, elkezdtem a Szilmarilokat, elolvastam a Harmadkort.<br> Összegzek:<br> Istárok: a valák által Szauron ellen Középföldére küldött emberi alakot felvett maiák.<br> Az idézet, amit beírtam arra utal, mintha több/sok istár lett volna. Ez az első istárokról szóló részletben volt benne, ahol a számukról semmit nem írtak és talán Istár-tanulmány néven emlegetik. A folytatásban egy másik istárokról szóló részben csak ötről van szó, amelyek nem együtt érkeztek, ebben megegyezik a Szilmarilokkal, viszont a Gy. keresésében Gandalf jött utoljára, a Sz-ban G. másodikként. Ja! A Sz-ban nincs meghatározva, a keletre menő istárok száma. Egyelőre befejezem, mert várnak a gépre. Majd folytatom.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 napja #26300 Írta: Anonymous
Ott sem...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 napja #26299 Írta: Anonymous
Hmm...És a Szilmarilokban?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 napja #26298 Írta: Anonymous
kyre:ott sem

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 napja #26297 Írta: Anonymous
Nos, nem hiszem, hogy a Nazgulok a Rend tagjai voltak. :) <br> Persze lehettek a valák beépített kémjei, de ezt sehol nem olvastam Tolkiennél. :) <br> Úgy képzelem, hogy a Rendet Szauron ellenében hozták létre, de ez nincs A gyűrű keresésében kifejtve és a GyU olvasásakor a Rendről szóló részek nem ragadtak meg bennem, vagy ott sem írnak bővebben róla?<br> A Nazgulok csak volt-emberek, már csak szellemek.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 napja #26296 Írta: Anonymous
Sesy:De.<br> Dwin:attól még,hogy ember, lehetett varázsló...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #26295 Írta: Anonymous
:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #26294 Írta: Anonymous
Hát, a Nazgulok azok a halandó emberek voltak, azok a királyok, akik megkapták a Kilencet.. nem?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #26293 Írta: Anonymous
Ayna: Lehet, hogy hiányos a ttudásom, de jelenlegi ismereteim szerint egyet kell értenem Alyral a főnazgul témájában.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #26292 Írta: Anonymous
Én sem olvastam a Gyűrű keresését... :( (<br> Alyr: A Nazgulok Ura? Ő csak ember volt...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #26291 Írta: Anonymous
Én nem olvastam a Gyűrű keresését... de a Nazgulok Ura is hírhedt sötét varázsló volt....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #26290 Írta: Anonymous
Ki mit tud a Mágusok Rendjéről?<br> Csak istárok lehettek a tagjai, vagy mások is?<br> Mert, ha csak istárok, akkor ez (amit írtam) ellentétben áll azzal, hogy összesen csak öt istár jött Középföldére.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 2 hete #26289 Írta: Anonymous
És a többi?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 2 hete #26288 Írta: Anonymous
Stwoyn: Idézek: (A gyűrű keresése: Az istarok)<br> 'A Rend tagjainak száma nem ismert, de azoknak, akik Középfölde Északi felére jöttek' (...) 'öt vezetőjük volt.'<br> Ebben én is egyetértek Lamorakkal.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hete #26287 Írta: Anonymous
4. és 5. Csak 5 ment Középföldére, és teljesen egyetértek Lemorak barátommal, nem szabad összemosni, de nem szabad elfelejteni és meg lehet tenni (tovább lehet gondolni) de nem lehet megmásítani a könyvet

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hete #26286 Írta: Anonymous
Alatar, Pallandó... Ezeket a neveket még Lalaith írta annak idején az ,,a,, fórumra... Ezek az 5. és 6. istár nevei...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 3 hete #26285 Írta: Anonymous
Dr. Lamorak a Tolkien Tudós.<br> Rendel: H-P: nemtommikor<br> Sz: valamikor<br> V: zárva

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.548 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére