A Gyűrűk

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27014 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: A Gyűrűk
Hali!<br> <br> A film kapmányában igérgetett gyűrűket még nem sorsolták ki?<br> <br> Üdv: Hawk

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27351 Írta: Anonymous
Olorin!<br> <br> Ha jól emlékezem, akkor a yűrű keresése c. könyvben Tolkien fia (vagy Tolkien maga) azt írja, hogy igenis Gandalf kapta meg a tűz gyűrűjét. <br> <br> Namost akkor ez hogy van. Nála van de nem őt szolgálja?<br> <br> Üdv: Hawk

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27013 Írta: Anonymous
a számsorból: egy-három-hét-kilenc... hopp, valami eszembe jutott!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27012 Írta: Anonymous
naugye, csak majdnem ;) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27011 Írta: Anonymous
hiányzó ötös? kié-mié?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27010 Írta: Anonymous
A nevemet nem árulhatom el, mert ki ismeri, annak hatalma van felettem. a nemem:igen(na jó, lány)Kedvenc festőm:Salvador Dali, és tudok rántottát sütni, jobb napjaimon még TÜKÖRTOJÁST is! Ja, az életkorom 6314 nap, a szemem színe kékes-zöld, a pupillám körül egy sárga peremmel, ami nem genetikai anomália, teljesen normális. Igy majdnem teljesen őszinte voltam:))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27350 Írta: Anonymous
Ez ismét egy hasznos beszólás volt!!(ez is)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27349 Írta: Anonymous
jahjah

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27348 Írta: Anonymous
A vastagbetű jól néz ki!! És ilyen későn...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27009 Írta: Anonymous
Szerintem azóta szóba se került, de egy kis részt nem olvastam el és lehet, hogy pont ott volt!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27008 Írta: Anonymous
Annakidején, mikor utoljára itt jártam, valaki felvetette, hogy mi van a hiánzó ötösselk a gyűrűknél, ami ugye a számsorból(három-hét-kilenc) hiányzik.<br> Mivel rég nem néztem be-megfejtettétek már eme nagy titkot?:-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27347 Írta: Anonymous
(Baromi okos vagy, Olórin, de az vastagbetűt mégse tudtad kikapcsolni az előző hozzászólásodban... Gratulálok!)<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27346 Írta: Anonymous
kicsit off:<br> <br> Morgoth neve is szóba került:<br> teljes nevén <b>Morgoth Bauglir<b>.<br> Melkor, az ainuk és a valák leghatalmasabbika a pusztulás, a félelem és a tagadás Erejévé változott Eán.<br> A tündék ezért nevezték el Morgoth Bauglir-nak, azaz Az ''Elnyomó Fekete Ellenség''-nek.<br> <br> Sindául:<br> môr = sötét(ség)<br> goth (coth) = ellenség<br> bauglir = elnyomó, zsarnok<br> <br> Jajde okos vagyok! :) <br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27345 Írta: Anonymous
Na így már világos... márha fölfogtam ilyen későn... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27344 Írta: Anonymous
Szerintem meg nem! :) <br> <br> Nézzük, mit is mond Gandalf a balrognak:<br> <br> <i>''-- Én a Titkos Tűz <b>szolgája</b> vagyok; én táplálom Anor lángját. A Fekete Tűz nem segít neked, <b>Údún lángja</b>. Takarodj vissza a Homályba! Át úgyse tudsz jönni!--''</i><br> <br> Mármost:<br> <br> 1. Anor (sindául) = Nap.<br> <br> 2. Gandalf NEM a Naryát, a Tűz Gyűrűjét szolgálja (jól kinézne!), hanem a Titkos Tüzet, amiről a Szilmarilok ezt írja (Valaquenta):<br> <br> <i>''...Ilúvatar létet adott a látomásnak, és elhelyezte a Semmiben, a <b>Titkos Tüzet</b> a világ szívének közepébe tette; s a neve Ea lett...''</i><br> <br> A Titkos Tűz (másutt: az Olthatatlan Láng) tehát Ilúvatarnak, azaz Erunak, az Egyetlennek az ereje, amely létet ad a teremtett dolgoknak, és valósággá teszi őket.<br> <br> Gandalf (azaz Olórin, egy maia) ezt a teremtő, éltető ''jó'' tüzet szolgálja.<br> <br> A balrog pedig Morgoth szolgája volt, Morgoth régi erődjében, <b>Utúmnó</b>-ban, amit sindául <b>Udún</b>-nak neveznek. <br> A balrogok másik megnevezése ''lángostor'', és a filmen is jól látszik, hogy van közük a tűzhöz. Ők a gonosz, pusztító tűz megtestesítői.<br> <br> Világos-é ez így most már? :) <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27343 Írta: Anonymous
Szerintem is...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27342 Írta: Anonymous
Szevasztok! A 3 gyűrűt Galadriel, Gil-Galad és Círdan kapta. Ehhez a filmesek is hűek maradtak, Galadrielt mutatták a film elején. Naryát, a tűz gyűrűjét Círdan az ötödik mágusnak adta aki Szürkerévbe érkezett, mert őt tartotta a legméltóbbnak rá. Ő volt Gandalf, aki a balroggal vívott harcban kiáltotta: én vagyok a Titkos Tűz őrzője, ami szerintem utalás a tünde-gyűrűre.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27007 Írta: Anonymous
Hát van aki ilyen gonosz embör, de én nem vagyok az!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27006 Írta: Anonymous
hát pl. név, nem, életkor, szemszín, kedvenc festő, tud-e rántottát készíteni stb. :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27005 Írta: Anonymous
Milyen igazságot???

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27004 Írta: Anonymous
Namárie!! Itt senki se hazug, de senki sem nem mondja el a teljes igazságot...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27003 Írta: Anonymous
:) ) kök:))na pá.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27002 Írta: Anonymous
Szia!! Joccakát!!Akkor sem vagy hazug, disznó meg végképp nem!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27001 Írta: Anonymous
de iigeeeen...brühühühhühühühü!!! na megyek aludni, jó éjszakát! akkor is Pippin a kedvencem! meg Legolas! de Arcsit(hihihi) is szeretem:))<br> Áve és szép álmokat!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #27000 Írta: Anonymous
Csak nem jutott eszembe a neve!!Nem vagy hazug disznó!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #26999 Írta: Anonymous
na jó. hazug dizsnyó vagyok! Nincsnek előítéleteim...mindenkit egyformán UTÁLOK!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #26998 Írta: Anonymous
Páfrány Pockó!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #26996 Írta: Anonymous
Amúgy Samut a könyvben nem szerettem, de a filmben sokkal szimpibb volt. főleg a végén. ÍGéretet tettem! Ne hagyd el őt, Csavardi Samu! Eszemben sincs... olyan cuki volt! És Szméagol pedig akkor a legaranyosabb, amikor majdnem jó lesz...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #26997 Írta: Anonymous
Dodie:Nem, mert ez nem igaz csak úgy mondod!! Na mindegy!! Azaz egykét Aragornpárti jól ellesz eggymással!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #26995 Írta: Anonymous
Hogy hívják azt az embert akivel Bríben találkoznak, Buga régi gazdája(A filmből kihagyták)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.596 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére