A Gyűrűk

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27316 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: A Gyűrűk
Ja!<br> Es a filmben a harom kozul eddig egyiket sem emlitettek. Meg galadriel gyurujet sem, pedig annak mar szerepelnie kellett volna. (Illetve Gandalf gyurujere van nem kozvtetett utalas, mikor a balroggal kuzd a hidon, de aki nem olvasta eszre se veszi)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27315 Írta: Anonymous
En azt nem ertem, hogy a film elejen, mikor mutatjak a tundek 3 gyurujet, lathato 3 tunde, aki viseli oket.<br> Na most se Galadrielt, se Elrond-ot nem lattam kozottuk.<br> Amugy en nagyon kivancsi vagyor Cirdan-ra. Kar hogy csak a 3. resz vegen lesz lathato (remelem nem hagyjak ki).<br> <br> Bar az is igaz, hogy a Harom Eregionban keszult, es szerintem se Elrond, se Cirdan nem volt jelen (sot intettek az erdo tundeket Sauron-tol), es valoszinuleg galadriel se.<br> Erdekes lehet hogyan is kerult hozzajuk kesobb a Harom, es kik birtokoltak oket elozoleg.<br> Nem tud rola vki vmit, hogy esetleg Tolkien megirta-e ezt valahol?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27314 Írta: Anonymous
A Tűz, a Víz és a Lég gyűrűiről van szó. A védelem szimbolikus lehet, ezeknek az elemeknek az erejét fordították a gonosz hatások ellen.<br> <br> Lórien volt a legfenyegetettebb, lévén a legközelebb Mordorhoz. Már korábban is volt összetűzésük Dol Guldurral, Barad-dúr pusztulása után is még vagy háromszor érte támadás. <br> <br> De nem hinném, hogy ezeket Galadriel verte volna vissza egyszál magában, mezítláb állva a fűben, a Nenyát lengetve :) voltak ott harcos tündék, szép számmal.<br> <br> Völgyzugoly a HithAeglir mögött relatív biztonságban volt, oda el se jutottak a gonosz erők, Mithlondba meg végképp nem, az nagyon messze volt mindentől...<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27313 Írta: Anonymous
Érdekes, hogy a Három Gyűrű a három nolda menedék uránál volt (Szürkerév, Völgyzugoly és Lórien). Jó lenne tudni, milyen kapcsolódás van a Gyűrűk, és a védett helyek között....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27312 Írta: Anonymous
A Három Gyűrűt eredetileg a Három leghatalmasabb elda őrizte. Ezeket Ugye az eregioni Celebrimbor, az egyik legnagyobb nolda kovács (ha jól emlékszem, Feanor unokája) készítette. Az őrizők: Galadriel, ő a mithrilből készült Nenya-t őrizte; Círdan, ő a vöröskövű Narya-t őrizte, de ezt Gandalfra bízta érkezésekor; és Gil-Galad, a középföldi noldák utolsó királya, ő a Vilya-t őrizte. Az Utolsó Szövetség létrehozásakor ezt Elrondra bízta.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27311 Írta: Anonymous
Hoppá, a ''mert'' csak a mozi verzióban van ott... :-) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27310 Írta: Anonymous
''Három Gyűrű ragyogjon a tünde-királyok kezén,<br> Hét a nemes törpök jussa, kiknek háza cifra kő,<br> Kilencet halandó ember ujján csillantson a fény,<br> Egyet hordjon a Sötét Úr, szolganyájat terelő,<br> Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején,<br> Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetelen,<br> Egy a sötétbe zár, mert bilincs az Egyetlen,<br> Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején.''<br> <br> És Aragorn versét szeretem még nagyon: '' Van, mi arany, bár nem fénylik...'' :-) <br> Valamit még akartam kérdezni a gyűrűkkel kapcsolatban, de fogalmam nincs, hogy mit... A tünde-gyűrűk neveiben az y-t ugye j-nek kell monani?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27308 Írta: Anonymous
Nya, kivételesen ezt a részt én is tudom.. :) ) Ehhez elég a filmet is megnézni.. :) <br> Bár azt nem tudom, hogy hol van pontosan a három tünde-gyürü...<br> A gyürülidércek állatira jók voltak, pl amikor üldözték Arwent és Frodót a lovakkal, és utána jött a víz... :) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27309 Írta: Anonymous
Ja, meg az a vers is nagyon tetszik, ami ehhez kapcsolódik, ami a könyv elején van... :) )<br> <br> Bilincs az egyetlen...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27307 Írta: Anonymous
Akkor most már értem a Gyűrű-dolgokat... Nagyon köszönöm! :-) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27306 Írta: Anonymous
20 db.<br> 9 ember<br> 7 törp<br> 3 tünde<br> 1 Egy

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27305 Írta: Anonymous
A kilenc ember fokozatosan vált lidérccé amíg a Gyűrűiket hordták. Teljesen Szauron akarata alá kerültek, s így a Sötét Úr már könnyedén visszavette tőlük a Gyűrűket. Innentől kezdve már csak őt szolgálják. Még ha az Egy Gyűrű a lidércekhez kerülne is, nem tudnák használni uruk ellen, mert nincs önálló akaratuk.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27304 Írta: Anonymous
igen, azok voltak, de Szauron és a Gyűrűk miatt lidércekké lettek... (ha valamit rosszul tudok, javítsatok ki!:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27303 Írta: Anonymous
A 9-et tudtam, de ők miért lidércek? <br> ''Klinecet halandó ember ujján csillantson a fény''<br> A lidércek emberek...? Illetve, régen tudom, hogy azok voltak...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27302 Írta: Anonymous
Gandalf: ja, ok! akkor ezt is tudom:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27301 Írta: Anonymous
Nem, a Kilenc Szauronnál van! Különben nem szolgálnák a lidércek.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27300 Írta: Anonymous
Hú, nagyon köszönöm!!! ;-) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27299 Írta: Anonymous
Olórin: igen, erre gondoltam!<br> Galadirel: a Három megvan, a Hét egy része Szauronhoz került, a többi elpusztult, a Kilenc a naugúloknál van.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27298 Írta: Anonymous
csak egyszer olvastam a GYUt és csak könyvtárbol ugyhogy nem tudom megnézni,de végül is melyik gyürük semmisültek meg és milyik van meg valahol?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27297 Írta: Anonymous
Círdan szavai Gandalfhoz, amikor átadta neki a Naryát:<br> <br> <i>''Vedd ezt a gyűrűt, uram, mert nehéz munka vár rád; hadd legyen segítségedre a fáradalmakban, amiket vállaltál. Ez ugyanis a Tűz Gyűrűje, és talán sikerül ismét felgyújtanod vele a szíveket ebben a hűlni készülő világban.''</i><br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27296 Írta: Anonymous
Igen! A Három Galadrielnél, Elrondnél és Gandalfnél van. Gandalf Círdantól kapta a Gyűrűt, mert neki nagyobb szüksége volt rá, mint Círdannak.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27295 Írta: Anonymous
Sajnos (vagy inkább szerencsére... :-) még nem olvastam ki a könyvet telljesen, de ha jól értettem, egy a tümde-gyűrűk Galadrielnél, Elrondnál és Gandalfnál vannak, nem? Gandalfnál mit keres tünde-gyűrű?<br> A neveket sajnos én is keverem, főleg, hogy annyi hasonló van... Éowyn, Éomer, Glorfindel, Galadriel... Őket kivételesen tudom, de van, hogy olvasok egy-egy nevet és egy ideig eltart, míg rájövök, hogy kiről van szó... Majd ha már sokadszorra olvasom a könyvet, biztos könnyebben menni fog... :-) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27294 Írta: Anonymous
Szeretném, ha valaki elmondaná, hol tartanak itt. A Gyűrűk (elsősorban a Hét Gyűrű) engem is érdekel, és szívesen beszélek róla bárkivel.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 napja #27293 Írta: Anonymous
Gandalf:Most már nagyából értem csak a neveket még néha keverem..

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 napja #27292 Írta: Anonymous
hát hogy elhajózzanak :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 napja #27291 Írta: Anonymous
Kik?/Mik?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #27290 Írta: Anonymous
Nem igazán értettem, hogy miért mentek el a Révhez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #27289 Írta: Anonymous
Nem baj az! A végére már otthonosan mozogsz benne!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #27288 Írta: Anonymous
Nekem tetszett de az biztos hogy sokszor vissza kellet olvasnom benne hogy képbe legyek<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #27287 Írta: Anonymous
Én nem szólok..csak most kezdem majd olvasni..

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.599 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére