Tolkien és a Szerepjáték

Több
20 éve 8 hónapja #175447 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
Coldarrow: én azt nem ajánlanám, mert szörnyen van kidolgozva. Elolvastad már a könyvet, minden máshoz képest szörnyű, a régi MERP sokkal jobb

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #175086 Írta: Coldarrow1100
Coldarrow1100 válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
Látom felvetésem érdekes visszhangot váltott ki.

Az új szerepjátékra gondoltam, amit pár 2-3 éve adtak ki.
A pontos neve: A Gyűrűk Ura Szerepjáték (GyUSz)

Sajnos AD&D-hez nem tudom hasonlítani, mert csak egy röpke kaland erejéig volt szerencsém hozzá, de az is még a második generációs lehetett. De szívesen megírom-ha valakit érdekel-, hogy nagyvonalakban milyen ennek a játékrendszere.

A MERP-el ugyan nem játszottam, de hasonló véleményeket hallottam róla, mint amik e fórumon elhangzottak.
Ezzel a szerepjátékkal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy ugyan keveset használtuk még, 2 krónika erejéig (ez 10-15 játékülést jelent), de a Tolkieni tempó és a hangulat, amit a könyv és a film közvetít igazán visszadható vele. Az sem igaz, hogy sokat kell lapozgatni a szabálykönyvet, mert maga a játék is írja, hogy rengeteg opcionális szabályt tartalmaz, melyeket akkor célszerű figyelembe venni, ha már mindenki belejött a játékba.

Nálunk annyiban volt vontatott a kaland(ozás), hogy a játékosok közül csak egy olvasta a könyvet, a többiek pedig csak a filmet látták. De ez a hiányosság kiküszöbölheő volt azáltal, hogy csak a filmben szereplő dolgokból válogattam.
Azt hiszem nagyjából ennyi
Köszönöm, hogy kifejthettem a véleményemet.

Coldarrow (Robi)

"Nem mindenki téved el, aki kóborol !"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #164818 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték

Running írta: Mármint melyik rossz technikailag az új,vagy a régi ICE féle fajta?

A régi... mondom, h az újat még nem volt szerencsém tanulmányozni. :)

Egyébként pedig marhára kíváncsi vagyok, h ha lecseng a GyU-láz (nagyjából az extended-DVD-ig adok időt neki, plusz max. két hónap), akkor mennyire lesz elhagyva az új játék... :roll:

Üdv:

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
20 éve 9 hónapja #164270 Írta: Running
Running válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
Ja elkezdtem forditani a régi merphez kiadott kiegészitőket és elég nagyokat csalódtam. Vannak új dolgok az igaz, de nagyrésze bugyuta kidolgozatlan és egysikú és vannak nagyon nagy baromságok is. Az időben ide-oda lépeget, követhetetlen. szóval az ötletek meglettek volna, de igy megcsinálni bűn volt. Megérdemelte a bukást, remélem az új fajtával nem követik el újra ezt ahibát.

szurkulet.hu - Minden Gyűrűk Ura rajongónak. Leírások, képek, zenék...

Több
20 éve 9 hónapja #164267 Írta: Running
Mármint melyik rossz technikailag az új,vagy a régi ICE féle fajta?

Több
20 éve 10 hónapja #163581 Írta: Dínchamion

Engwabal írta: Nem ajánlom a középfölde szerepjátékot. Baromi sokat kell írni meg a könyvden lapozgatni. A D&D-vel jártok a legjobban. nekem hihettek már 7-éve szerepjátékom.

Izé... :roll: Abból is van egyfelől háromféle (ugyebár: D&D, AD&D, D&D 3rd Edition), és ha már arról beszélgetünk, hogy melyik a legjobb, akkor vitán felül a Storyteller rendszerek, azon belül is az Ars Magica (legalábbis a 3rd edition, a negyedikbe még nem másztam bele, pedig valahol megvan a gépemen).

Másfelől pedig technikailag és szakmailag valóban rossz a MERP (az újat nem láttam, de többek szerint egész jó -- és ráadásul a kósza infók szerint a D&D 3. mintájára készült).

Üdv:

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #163484 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
Na, kábé ilyen tapasztalt emberektől hallottam azt is, hogy jó. De ha rossz is, azért lenne érdemes legalább kipróbálni, mert csak arról alkothatok teljes értékű véleményt, amivel már személyesen is találkoztam. A D&D is jó--csak nem GYU. És ha már MTT-sek vagyunk, illene legalább megnézni, mit alkottak belőle.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 10 hónapja #163399 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
Nem ajánlom a középfölde szerepjátékot. Baromi sokat kell írni meg a könyvden lapozgatni. A D&D-vel jártok a legjobban. nekem hihettek már 7-éve szerepjátékom.

Több
20 éve 10 hónapja #163236 Írta: Dínchamion

coldarrow1100 írta: Kedves topic látogatók, szerepjátékosok!

Először is sikerekben gazdag újévet kívánok mindenkinek így utólag!

Nincs kedvetek Gyűrűk Ura szerepjátékot játszani?
Ha esetleg valakit érdekel, kérem írjon! Részleteket megvitatjuk.

Köszi

Melyiket? A régit vagy az újat?

Üdv:

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #163126 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
Hm...engem érdekel, bár még soha nem játszottam vele, de kipróbálnám. Annál is inkább, hogy eddig kétfajta végletvéleményt hallottam róla, ráadásul mindezt olyanoktól, akiknek adok a szavára--tehát szívesen megnézném, milyen is valójában.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
20 éve 10 hónapja #163114 Írta: Coldarrow1100
Coldarrow1100 válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
Kedves topic látogatók, szerepjátékosok!

Először is sikerekben gazdag újévet kívánok mindenkinek így utólag!

Nincs kedvetek Gyűrűk Ura szerepjátékot játszani?
Ha esetleg valakit érdekel, kérem írjon! Részleteket megvitatjuk.

Köszi

Coldarrow (Robi)

"Nem mindenki téved el, aki kóborol !"

Több
20 éve 10 hónapja #162894 Írta: Dínchamion

Running írta: Akár hiszed akár nem, a legtöbben mereven elzárkóznak minden fajta újitástól, ezért jár még mindig ott az egész, ahol jár.
Tolkiennek akadt segitsége, csak nem gondoltad, hogy zsir egyedül talált ki mindent? :) Az egyetemen ahol dolgozott, ott azért dörögtek a gondolatok.

Egyfelől én is idegenkedem a legtöbb újítástól, mivel az már nem autentikus, nem Tolkien -- ez nem azt jelenti, hogy nem jó, hanem azt, h nem hiteles. Egyedül a nyelvek esetében teszek kivételt, mert azok olyan törvények alapján mködnek és fejlődnek, amik függetlenek Tolkientől. De ez nem igaz a többi dologra.

A másik: miből gondolod, hogy az egyetemen hozzájárultak a munkájához? Mármint közvetlenül, mert közvetve egyértelmű... Főleg az után, h elég gúnyosan kommentálták a GyU-t...

Üdv:

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #162455 Írta: Running
Akár hiszed akár nem, a legtöbben mereven elzárkóznak minden fajta újitástól, ezért jár még mindig ott az egész, ahol jár.
Tolkiennek akadt segitsége, csak nem gondoltad, hogy zsir egyedül talált ki mindent? :) Az egyetemen ahol dolgozott, ott azért dörögtek a gondolatok.

Több
20 éve 10 hónapja - 20 éve 9 hónapja #162410 Írta: Nariel
Nariel válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
:?

"... alig hitted, hogy egyszer ez is eljöhet még...
... feletted is felragyoghat az ég."

Több
20 éve 10 hónapja #162196 Írta: Dínchamion

Running írta: Nem értelek. Oké azé az újitásokat nem Tolkien neve alatt kell eladni, de ezenkivül mi a problem. Azt mondod nem Tolkien? Én úgy tudom, azért akadt segitsége, akkor az se hiteles. Na mind. :)

Most én nem értelek... :roll: Milyen segítsége akadt és kinek??

Csatlakozom, ha megkésve is: Kellemes ünnepeket és Boldog új évet mindenkinek! :)

Üdv:

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #161321 Írta: Running
Buldog karit és szilv esztert mindenkinek!

Több
20 éve 10 hónapja #160599 Írta: Liang
Liang válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
Ide külön is beírom,remélem ha off is,azért elfér... :wink: .

Kellemes és boldog karácsonyt kívánok minden szerepjátékosnak!

Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka

Több
20 éve 10 hónapja #160235 Írta: Running
Nem értelek. Oké azé az újitásokat nem Tolkien neve alatt kell eladni, de ezenkivül mi a problem. Azt mondod nem Tolkien? Én úgy tudom, azért akadt segitsége, akkor az se hiteles. Na mind. :)

Több
20 éve 10 hónapja #160058 Írta: Dínchamion

Running írta: Az álláspontom annyi, hogy valamit azért lehetne fejleszteni, kiegésziteni a világon, mert unalmas hogy még mindig tolkien jegyzeteiben turkálnak, ahelyett hogy ott folytatnák, ahol a mester abbahagyta. Ennyi. A jogi dolgokat pedig meg lehet vásárolni. Vagy a jogok tulajdonosa is kezdhetne vmit.

Ezzel nem értek egyet. :? Ha valaki folytatná, legyen akár a legjobb szándéka, az már _nem_ Tolkien és emiatt _nem_ hiteles. Ez egyes-egyedül a nyelvek esetében nem így van, mivel azoknak külön fejlődési rendszere van, amire vannak univerzális formulák -- ezen kívül minden más dolog (származzon akár Christophertől vagy Józsitól a nyolcból) durván fogalmazva fan-fiction.

Üdv:

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #159958 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték

Running írta: Lehet hogy igazad van, de én akkor se kedvelem azokat a rendszereket, hol 2 értékből áll egy karakter, valamint szintlépésnél 1-et hozzá kell adni az életerőhöz, ezek nem jönnek be.
Tudom h ezek üzleti vállalkozások, de ez nagyon annak tűnt és valóban nem lett gáz, de nem is lett korszakalkotó. :)
Az álláspontom annyi, hogy valamit azért lehetne fejleszteni, kiegésziteni a világon, mert unalmas hogy még mindig tolkien jegyzeteiben turkálnak, ahelyett hogy ott folytatnák, ahol a mester abbahagyta. Ennyi. A jogi dolgokat pedig meg lehet vásárolni. Vagy a jogok tulajdonosa is kezdhetne vmit.

Ott folytatnák ahol a Mester abbahagyta? Ezt mégis hogy gondolod? Ugyanis nem tudni hol hagyta abba, amíg be nem fejezik a "jegyzetei között a turkálást" ...
De az való igaz, hogy az illetőt rövid időn belül megköveznék ha igazán folytatni akarná...
És ki mondhatná meg hogy jól folytatta-e?

A jogi dolgokat csak akkor lehet megvásárolni ha eladják. Tudtommal ilyet nem szívesen tesznek.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #159936 Írta: Running
Lehet hogy igazad van, de én akkor se kedvelem azokat a rendszereket, hol 2 értékből áll egy karakter, valamint szintlépésnél 1-et hozzá kell adni az életerőhöz, ezek nem jönnek be.
Tudom h ezek üzleti vállalkozások, de ez nagyon annak tűnt és valóban nem lett gáz, de nem is lett korszakalkotó. :)
Az álláspontom annyi, hogy valamit azért lehetne fejleszteni, kiegésziteni a világon, mert unalmas hogy még mindig tolkien jegyzeteiben turkálnak, ahelyett hogy ott folytatnák, ahol a mester abbahagyta. Ennyi. A jogi dolgokat pedig meg lehet vásárolni. Vagy a jogok tulajdonosa is kezdhetne vmit.

Több
20 éve 10 hónapja #159897 Írta: cucuboy
cucuboy válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
Running: Asszem minden komoly kiadó által kinyomott szerepjáték üzleti vállalkozás. Ezen belül vannak jobban és rosszabbul sikerültek, de a lényegen mindez nem változtat. Üzleti vállalkozásként a LOTR nem a legcikibb fajta; egyértelműen a film miatt hozták ki, de lehetett volna sokkal rosszabb is.
A rendszer egyszerűsége kérdésben egyértelműen nagyon erősen fogalmazol, az én ízlésemnek túl erősen; a rendszer egyszerűsége nem minősíti a játék komolyságát. A Storyteller meglehetősen egyszerű rendszer, mégis komolynak,sőt hű de komolynak szokás mondani. Sőt, manapság nem a túlbonyolított rendszerek a piacvezetők tudtommal. Valóban, nagyszerűnek én sem nevezném a rendszert, de elég kevés rendszert neveznék annak. Egy négyest minden további nélkül megadnák neki ott, ahol a Merp gyenge közepes.
A világ kapcsán teljesen értelmezhetetlen számomra álláspontod. Milyen újat kellene adnia? Ki az az öngyilkosjelölt, aki vállalná Középfölde továbbírását? (márha erre gondolsz) Ez a jogi problémák miatt sem nagyon lenne lehetséges valószínűleg, másrészt óriási eséllyel megköveznék az illetőt. Egy gondom van a világleírás részekkel, túlságosan érződik bennük a filmek íze, és egy komoly meséhez messze nem elég az alapkönyv (ami persze nem meglepő). A Merp ebből a szempontból jobban teljesít, igaz ott érdekes kiegészítéseket tettek néhány helyen a világhoz, ami nem vette jól ki magát.

Magyar nemzeti hobbitot!

Több
20 éve 10 hónapja #159758 Írta: Running
Cucuboy: Egyetértek, én is hasonló dolgokat hallottam az új Lotr szerepjátékról. Mondjuk nekem más a véleményem róla, de az én véleményem nem igazán számít, mivel elég kritikus vagyok. Szóval. :) Szerintem üzleti vállalkozás volt az új szerepkönyv és ez rányomja a bélyegét. Nincs meg benne az a szikra, amit pl a filmben elcsíptek.
A külcsíny értelemszerűen jó, már ami a filmből van beleollózva, a többi harmadrangú szerintem. A rendszer egyszerű, gyerekeknek való. Szerintem nagyszerűségének nem csapna meg a szele. (Lehet azért mondom, mert én a bonyolultabb dolgokat szeretem!!) Másik problémám, hogy nem látom az új részeket benne, semmi újat nem ad, a szöveg, a világ, minden tök ugyanaz, mint évtizedekkel ezelőtt. Fejet kell hajtanom ennyi maradiság előtt.

Dínchamion: Látod, ezért írok, írtam egy könyvet ami segít ezt a problémát megoldani a hűség nélkül. :) )

Üdv

Több
20 éve 10 hónapja #159719 Írta: cucuboy
cucuboy válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
Dínmanchion: Az új LOTR rpg meglepően jó, szvsz köröket fut a Merp körül. A rendszer egyszerű, de jól működik, kissé a d20 hajaz, bár itt 2k6 az alap dobáskód, ráadásul komoly kísérleteket tesz arra, hogy valami módona játék folyamatába a tolkieni hangulatot be lehessen csempészni. Nem értek egyet vele több helyen, de az tény, hogy dicséretes vállalkozás. :)
Hogy mennyire lehet komoly szerepjátékot játszanio Középföldén... Ebbe a kérdésbe én is belefutottam a mesém kapcsán. Tény, hogy nehéz ügy, nagyon gondos munkát igényel, és de véleményem szerint meg lehet oldani. Bár nekem nem sikerült maradéktalanul. :D

Magyar nemzeti hobbitot!

Több
20 éve 10 hónapja #159298 Írta: Dínchamion

Running írta: Aszem a topic neve arra utal, hogy itt tolkienes szerepjátékos dolgokkal megy a foglalkozás és nem más történetekkel és játékokkal, de lehet hogy rosszul tudom, ezt majd a gazdánk eldönti aszem.
Szerintem tökre nincs igazad Dínchamion. Királyul lehet játszani Középföldén is, legalább úgy mint akármelyik értelemesebb világban. A kaland lényegét pedig úgyis a mesélő+játékosok határozzák meg. Egy királyul mesélhető világba is lehet megállás nélküli hentet nyomni, ezt csinálják a fantáziaszegény emberek, vagy ilyesmi. Vagy rosszul gondolom, kicsit elbizonytalanodtam.

Nos igen, elméletileg itt a tolkienes dolgok mennek, de hát ugye nem vagyunk vaskalaposak... :D

Szerintem meg Középfölde halál alkalmatlan komoly szerepjátékra: a Harmadkor túlságosan kötött, az Első- és Másodkorról pedig nem tudunk eleget, hogy az a tipikusan "tolkieni" zamata meglegyen. Na ezek után mi lehet mesélni, hogy meglegyen a hűség is, meg a karakterfejlődés is?

Üdv:

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #159279 Írta: Running
Aszem a topic neve arra utal, hogy itt tolkienes szerepjátékos dolgokkal megy a foglalkozás és nem más történetekkel és játékokkal, de lehet hogy rosszul tudom, ezt majd a gazdánk eldönti aszem.
Szerintem tökre nincs igazad Dínchamion. Királyul lehet játszani Középföldén is, legalább úgy mint akármelyik értelemesebb világban. A kaland lényegét pedig úgyis a mesélő+játékosok határozzák meg. Egy királyul mesélhető világba is lehet megállás nélküli hentet nyomni, ezt csinálják a fantáziaszegény emberek, vagy ilyesmi. Vagy rosszul gondolom, kicsit elbizonytalanodtam.

Több
20 éve 10 hónapja #159155 Írta: Peredhil/Phoenix
Peredhil/Phoenix válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték
Nos, kedves Running, egy kicsit eltértünk a tárgytól, mert remélem nem néztetek olyan bolondnak, hogy nem tudom hogy Tolkien már nem él(de szelleme velünk maradt :wink: ). Ezt én is tudom, csak bátorkodtam hangot adni, annak a véleményemnek, hogy szerintem helye van más szerepjátéknak is a topicban. Nos, végül is ezt nem én döntöm el hanem a topic nagyura, csak én ezt gondolom.

Tisztelet teljes főhajtással:
V.N.G.

Peredhil - Thor

"Eladom az Internet teljes másolatát 5689 db DVD-n (vagy 2 DVD-n pornó nélkül)."

Több
20 éve 10 hónapja #159134 Írta: Dínchamion
Valdin: Tolkiennek magának valóban semmi köze a szerepjátékokhoz, bár amikor kitalálták az egészet, még élt... De anno megjelent a MERP, az a szerepjáték, ami a Rolemaster egyszerűsített (?) változata volt, Középföldére alkalmazva. Aztán most, a filmek körüli hajcihőt meglovagolva, kiadták az új GyU szerepjátékot, amit még nem láttam, de nem fűzök hozzá túl sok reményt... :? Na mindegy.

Nekem mondjuk az a személyes véleményem, hogy nincs túl sok értelme Középföldén játszani, mert nem nagyon van hely a karakterek kibontakozására. De ha már valaki mindenáron Középföldén óhajt játszani, az ne az "Uruk-hai elleni harcomban" mottóval csináljon péntek esti vértivornyát Véres Pistikéknek. Ezért van ez a topic. :wink:

Üdv:

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #158852 Írta: Running
Valdin: Tudtommal Tolkien-nek semmi köze sincs a szerepjátékhoz, mivel annak kialakulása előtt elpatkolt. Vagy rosszul tudom? De várj, had magyarázzam el. Tudom létrehozott egy világot amin lehet ilyen szerepjátékot jáccani és nagyon-nagyon sokan éltek ezzel a lehetőséggel. Kishazánkban nem annyira elterjedt ez a játék. Ennek ellenére szerintem klasszisokkal jobb világ mint pl az izé.

Üdv

Több
20 éve 10 hónapja #158691 Írta: Peredhil/Phoenix
Peredhil/Phoenix válaszolt a következő témában: Tolkien és a Szerepjáték

Dínchamion írta: Gyerekek, jók ezek a szituk, csak egy a bajom: közük nincs Tolkienhez. Nem bánom, ha ilyenek is vannak, de próbáljunk elsősorban T. felé orientálódni (meg a szerepjáték felé -- régi ellenérzéseim vannak a H. Á. N. Y. -- akarom mondani M. Ó. K. Á. S.-sal kapcsolatban :roll: )

Egyszóval: nem baj, h vannak, de nem tudnátok valami jobbat és/vagy Tolkienhez kapcsolódót játszani?

Üdv:

Bocsi, Dín, de azt mondjuk nem igazán értem, hogy Tolkien-nak, eleve mi köze van a szerepjátékhoz? Leszámítva azt az új GyU-s rpg-t, de azt ahogy elnézem nem sokan játszák, vagy csak én nem látom.

Peredhil - Thor

"Eladom az Internet teljes másolatát 5689 db DVD-n (vagy 2 DVD-n pornó nélkül)."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.592 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére