Kérdések

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39858 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Kérdések
Drága Olórin, nem tom, miért írod ezt, amikor ekkora baki nem lehet a fordításban. Éowyn nem a nazgúl fejét csapja le, hanem a szárnyas jószágét, amin a nazgúl csücsül. És miután a Nazgúl leszállt a döglött izéről, Éowynnak eltörik a kardja+ pajzsa. És akkor Trufa levágja a nazgúl fejét. Nyah.<br> <br> Amúgy a kérdés nem a főnazgúlra vonatkozott - részemről - hanem arra, hogy mi lett a maradék 8-cal!? (Amúgy a Humor topicban van egy feltevésem, akinek szívfájdalma az Oscar, az olvassa el, mert jobban lesz tőle.)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39857 Írta: Anonymous
Re: eagle_31 - 03.22. - 14:32<br> Estel: bizony, Remény!!<br> Adániel: keresztnevem + a névelő<br> De az is igaz, hogy Adán sindául embert jelent - csak az -iel végződés gyanús nekem; mintha csak női nevek végződnének erre... Ez vajon véletlen? Ugye igen?<br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39856 Írta: Anonymous
Miiii?<br> Kb. 8 milliószor olvastam ezt a jelenetet, hogy nem tűnt fel nekem ilyesmi?<br> Szóval én voltam...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39855 Írta: Anonymous
<br> Na akkor vegyük át újra a FŐNAZGÚL esetet:<br> <br> Az ANGOL eredetiben EGYÉRTELMŰEN ez történt:<br> <br> 1. nazgúl lecsap Éowynre, eltöri a pajzsát és a bal karját.<br> 2. Trufa hátulról belebök a nazgúl lábába<br> 3. nazgúl térdre roskad<br> 4. ÉOWYN lecsapja a láthatatlan fejét<br> 5. nazgúl szelleme eltűnik<br> <br> A MAGYARban az okozta a galibát, hogy az angol szövegben a SHE névmás nőnemű (1. sz. 3. szem), de a magyarban ezt mi csak Ő-nek mondjuk, és vmi figyelmetlenségből nem került bele a magyar szövegbe, hogy ''Éowyn lecsapott'', csak maga az ige.<br> <br> És mivel előtte Trufáról volt szó, úgy olvasható ki, hogy Trufa vágottt a nazgúl nyakába is.<br> <br> De MÉGEGYSZER: ez NEM ÍGY VOLT.<br> ÉOWYN ölt nazgúlt.<br> TRUFA orvtámadása nélkül viszont Éowynnek nem lett volna módja és ideje, hogy levágja a nazgúlt.<br> <br> Tiszta most már minden?<br> :) <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39854 Írta: Anonymous
Az a lényeg hogy megölték...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39853 Írta: Anonymous
akkor most ki ölte meg? :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39852 Írta: Anonymous
ezer pusszantás Olórin! :) )<br> ne,m nem nem nem nem nem nem nem nem nem nem?????????????????????????? nem Tufa ölte meg a fő nazgúlt?? mert a könyvben az van, h Trufa ölt, Éowyn sebzett, nem?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39851 Írta: Anonymous
Kösz,nem vettem észre

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39850 Írta: Anonymous
a pajzs lenn maradt a csónakoknál, a kamera mutatta is, amikor Aragornék rájöttek, hogy Boromir is, Frodó is elt?nt

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39849 Írta: Anonymous
+ hova lett Boromir pajzsa akkor,amikor ott küzdött az orkokkal?(máskor mindig nála volt,most meg szőrén-szálán eltűnt)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39848 Írta: Anonymous
De hova lett Buga a Caradhrason!?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39847 Írta: Anonymous
Éowyn ölte meg; ez teljesen egyértelm? az angol szövegben szerintem

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39846 Írta: Anonymous
Boreger, tudom én, csak gondoltam akadékoskodok egyet. :) <br> <br> Egyébként nekem az angol szövegből se egyértelmű, hogy ki ölte meg! Hajlok arra, hogy közösen, de inkább Trufa szvsz.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39845 Írta: Anonymous
Lord Maul: igen, csak az eredetiben tudod, hogy mikor she és mikor he, de magyarul csak annyit látsz hogy ő ezt csinálta, aztán ő azt csinálta, egyik mondatban még Trufa az ő, a cselekvő, a következőben Eowyn, és nem nyilvánvaló a váltás.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39844 Írta: Anonymous
Olórin: nincs hiba a magyar fordításban, a She-t Ő-nek kell fordítani. :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39843 Írta: Anonymous
Egy kérdés:<br> Móriában az orkok miből éltek? Mert szerintem nem sok minden van ott. Kimerészkedtek a bányákból? És ha igen, ott mit találtak?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39842 Írta: Anonymous
FŐNAZGÚL BUKÁSÁHOZ:<br> <br> ÉOWYN vágta le a fejét, Trufa csak megsebezte! <br> A magyar fordításban hiba van!<br> <br> ----<br> <br> Az EGY GYŰRŰ tündéül:<br> <br> Sindául nem tudom, de QUENYÁUL valószínűleg ez:<br> <br> MINE CORMA <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39840 Írta: Anonymous
Mint tudjuk a Kilenc az Egy Gyűrű szolgája (ahogy egyébként a Három és a Hét is). Tehát a gyűrűlidércek csak addig léteznek, amíg az uruk is. Mivel azonban Gollam (egy kis unszolással) elpusztította a Gyűrűt, így már nem léteznek a nazgúlok sem, sőt az összes többi megmaradt gyűrű is elvesztette az erejét (az a szellemük meghalt - mint a Kilencé is - csak hogy költői legyekk).<br> Így az általunk ismert nazgúl itt a fórumon, már csak a Kilenc emlékének lenyomata. :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39838 Írta: Anonymous
Sziasztok! Engem is érdekelne egy internetes hely, ahol Tolkienről és a Gyűrűk ura a kultúrára gyakorolt hatásáról lehetne magyar nyelven olvasni (szóval valami szociológiai tanulmányszerűség vagy hasonló).

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39839 Írta: Anonymous
Persze Éowyn nélkül nem sikerült volna Trufának elpusztítania a Főgyűrűlidércet (jókor jüt az eszembe.. :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39837 Írta: Anonymous
Szóval akkor tunképpen a Nimrodel vize mire gyógyszer?<br> Eagle: mi Boromir és Lúthien?(majd holnap a suliban újra megkérdezem... :) <br> A Nazgúlok?<br> A Fő Lidérc lesett (ugyebár egy igen derék félszerezet végzett vele...) a többi 8 meg, mivel az Egy a Végzet Katlanába esett, végleg elpusztultak. (Ők összefüggtek a Gyűrűvel) szerintem.<br> Ja, még valami...:Mi a tündéül Az Egy Gyűrű?<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39836 Írta: Anonymous
Hát, ha ide írsz akkor biztos megvagy!?:-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39835 Írta: Anonymous
Igen, szeretném tudni, hogy akkor én most még vagyok-e vagy mi van? Mert ha nem, akkor nem harcolhatok hálivúd ellen!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39834 Írta: Anonymous
De olvastam, csak az a kérdés, hogy mi lesz velük? Merthogy elvileg a Sötét Urral állnak-buknak, de pontosan mi lesz velük?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39833 Írta: Anonymous
Ragoran: Nem olvastad a könyvet?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39832 Írta: Anonymous
Én kedvelem a nazgúlokat és igenis érdekelne, hogy mi lett velük! Valaki nem tudna segíteni?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39831 Írta: Anonymous
Ááá, köszi mindenkinek, Trufa ügyében konkrétan a Saradokra voltam kíváncsi, köszi...<br> Viszont szerintem Gollam nagyon is viseli a Gyűrűt, úgy tud vadászni, nem?<br> Nem toom ti hogy vagytok vele, de engem nem nagyon érdekelnek a nazgúlok...mitöbb, örülök hogy eltűntek...sorry azgúl-nak.<br> De a legközelebbi hely, ahonnan plakátot tudok szerezni, az még mindig Hollandia!<br> Nem tud vki egy közelebbit? Bármi áron!<br> Éowyn: Sokat gondolkoztam Boromir kedvesén, és mikor rátaláltam, nem hittem el, hogy előbb nem jutott eszembe...szóval nem olyan élő szereplő, de ott van, és őőő......Lúthien Tinúviel.<br> Mert ő nemcsak a legszebb, hanem több is...illik Boromirhoz, nem olyan félénk tünde, mint a népe, mert végülis kiszabadította Berent, és együtt megszereztek egy Szilmarilt, ...tehát szerintem NAGYJÁBÓL ő az igazi...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39830 Írta: Anonymous
NA DE MI LETT A NAZGÚLOKKAL???

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #39829 Írta: Anonymous
Emberek!Nem tudna vki segíteni,hogyhol találok vmilyen site-ot,ahonnan tudnék valami érdkes infot szedni a cikkemhez?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39828 Írta: Anonymous
Hobbit családfa ügyben tessék a Függeléket felcsapni! :) ) Konkrétan Trufa apját Saradoknak hívják. :) <br>

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.062 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére