Kérdések

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39827 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Kérdések
Trufa pedig a Borbak család sarja. Apjáról nem esik szó a könyvben, bár lehetséges, hogy a családfáján megtalálod a nevét. Majd én is megnézem.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39826 Írta: Anonymous
eagle: Én úgy tudom, hogy Gollam azért nem halványul el, mert valójában nem húzta sokszor az ujjára a Gyűrűt. Sőt, legtöbbször magával sem vitte, hanem a barlangjában hagyta, amikor vadászni ment a sötét barlagokba.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39824 Írta: Anonymous
köszi, ha nagy leszek meghálálom

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39823 Írta: Anonymous
adán=ember

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39822 Írta: Anonymous
Erendil=E

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39820 Írta: Anonymous
Eagle!! megvan! Olórin a fiatal kori neve Gandalfnak (mellesleg egy gépnél ülönk mostan ketten, és együtt találtuk meg, de sebaj :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39818 Írta: Anonymous
Hát ya, sorry, de néha csak úgy dőlnek belőlem a kérdések...<br> Ya, Boromir nekem is a kedvencem (volt:(sajna)<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39817 Írta: Anonymous
köcce emberek!!<br> drága barátném, yoo sokat írtál! :) )) (Eagle)<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39816 Írta: Anonymous
Hi everybody:<br> fordulok hozzátok néhán kérdéssel, <br> mint az általában itt tartózkodók...<br> Szóval...hm..hm, mi is..igen, képben vagyok:kinek a fia Trufa?<br> És szólna nekem pár szót valaki Erendilről?<br> Ugye semmi köze ELendilhez?<br> Ez itt kissé zavaros...<br> És egy régi T-ma: Gollam nem halványult el? Miért? Itt mi történt?<br> Aztán...<br> Ezek már nem olyan kérdések, csak egy kicsit. Azazhogy van valami jelentése annak, hogy Arwen?<br> Nem Undómiel, Arwen. <br> És azt tudom, hogy Estel Remény,<br> és Aragornra mondták, de az Adániel honnan jött?<br> És a név, mint Olórin?<br> Aragornról egyetértek Théobriannal,<br> Tényleg, honnan jött a Théobrian?<br> Nem volt ilyen a könyvben...<br> Ya, és napjaim nagy problémája:<br> HONNAN SZEREZZEK PLAKÁTOT A FILMRŐL?????<br> kössszi.......... :) )))))))))<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39815 Írta: Anonymous
Brisa:Köszi,majd igyekszem:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39814 Írta: Anonymous
A Nimrodel patak.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39813 Írta: Anonymous
n8n: Ha jól emlékszem (épp mosst járok ott a könyvben), Balinnal egy ork nyílvessző végzett a Tükörtó partjánál.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39812 Írta: Anonymous
Jön megint a kérdés dönpping!!! (Estel, Olórin :) )) <br> Hogy halt meg Balin??<br> A Nimrodel patak, vagy Folyó? szerintem patak...<br> És szomorúságra, v szerelmi bánatra orvosság a vize?<br> köcce ennyolcen

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39811 Írta: Anonymous
boreger!! csak mostan jutott eszembe... a nevemet így kell ejteni:<br> ennyolcen (jé!!!!!)<br> namaripontose<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39810 Írta: Anonymous
pipike: Zseniális ötlet! Nem kellünk mi hozzád. Megy ez egyedül is. Azért, ha kész a mű, én kíváncsi lennék rá...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39809 Írta: Anonymous
Hehe....De szerintem valami olyasmi lesz(a címet még nem találtam ki),hogy ha egy könyvet megfilmesítenek akkor akaratlanul is milyenné fog válni a film....Na ez most hülyén hangzik,nem tudtam pontosan leírni,de szerintem elmondva nem rossz....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39808 Írta: Anonymous
Lehetne ez is: Amit a nagy Műről tudni kell :D

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39807 Írta: Anonymous
pipike! ha még itten vagy!<br> lehetne akár:<br> <br> A 60-as évek trilógiája<br> v.:<br> A könyv amely a Végtelen Történetet ihlette<br> bár ez nem bizt. (mármint, h a VT a LOTR ihlette...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39804 Írta: Anonymous
Köszi a rengeteg címet,csak ugye én még csak elsős vagyok,vagyis ahhoz kéne viszonyítani...De azért tök rendik vagytok,kösszke!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39801 Írta: Anonymous
Menj a Nyelvek es irasok topicba, ott sok infot talalsz.<br> Van egy levlista is amire lehet jelentkezni.<br> <br> Laegolas

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39800 Írta: Anonymous
Lenne egy kérdésem, ti vagytok az utolsó esélyem. Tudja valaki, hogy hol lehetne megtanulni tündéül? Most ezen nem nyelvkurzust értek, hanem hogy Tolkien bácsi a Gyürük urában, meg a Szirmarilokban található jegyzeteken kívül nem hagyott ránk mást? Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39799 Írta: Anonymous
pl. ''A Gyűrűk Ura - jelenség és a háttere''<br> Nagyon jó szociológiai tanulmányt lehetne írni erről!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39797 Írta: Anonymous
Nem rossz, nem rossz!<br> :) <br> pipike, láttad ezt?<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39796 Írta: Anonymous
Vagy lehetne:<br> <br> ''Az összehasonlító nyelvtudomány ihlető hatása a kora XX. századi brit fantáziairodalomra''<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39795 Írta: Anonymous
Gondolom a GyU-nál... :) =<br> <br> A címe lehetne mondjuk:<br> Korszakalkotó mű egy újságíró szemével. (Ha cikkről van szó.)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39793 Írta: Anonymous
Emberek!Öszintén szólva nem tudtam,hova rakjam be ezt az üzit,de légyszi segítsetek!!!!<br> Magyarból szabadon választható cikket lehet írni,és én olyat szeretnék,ami a GyU ról szól.Csak aza probléma,hogy a tancsi nem éppen bírja a Könyvet és az osztálytársaim sincsenek oda érte és vmi olyan címet szeretnék választani, amivel nem néz mindenki sík hülyének mégis jóól ki lehet benne fejteni a GyU-t.Persze nekem gôzöm sincs,mit lehetne, szóval lécci lécci lécc segítsetek!!!Elôre is köszi:pipike

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39792 Írta: Anonymous
Aza röhej, hogy ezt az Elrond meghal/eltávozik témát már részletesen kitárgyaltuk, jómagam is beidéztem az angolt és a magyart...<br> <br> De hát asszem mégiscsak Don QuiOlórin vagyok... :( (<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39791 Írta: Anonymous
Na jó, azt hiszem, megbocsájtok! ;-) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39790 Írta: Anonymous
Gandalf: az lehet h ő fordította, de valószínű h sorban haladt és előbb fordította a prológust és utána a függeléket, és valószínű h nem emlékezett h mit írt az elején. Mindegy megbocsátható!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39789 Írta: Anonymous
Mindkettőnek!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.970 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére