Kérdések

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39788 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Kérdések
Aranymagnak vagy Tomának?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39787 Írta: Anonymous
Van neki külön topicja, ott ki lehet keresni..

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39786 Írta: Anonymous
Rayan: Az Aranymagról szóló mondatodat nem értettem kristálytisztán...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39785 Írta: Anonymous
Brisa: Aranymag olyan tünde, hogy még. De Toma...Hááát? Szerintem ember.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39784 Írta: Anonymous
Bombadil 'fajtáját' konkrétan nem írja Tolkien, de elég jól leírja, hogy hogy néz ki. Aranymaggal végképp bajban vagyok.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39783 Írta: Anonymous
Théobrian: az öreg Papsajtot én is hobbitnak gondoltam. Aztán most újraolvasom a könyvet és látom, hogy sehol nem mondja rá Tolkien: hobbit. Ezért figyelmesebben elolvastam a személyleírását, és voalá megértettem: Ő ember! :D <br> Amúgy Bombadil Toma sem teljesen tiszta. Akkor ő tulajdonképpen micsoda? És Aranymag tünde?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39782 Írta: Anonymous
De lehetett volna róla fogalma, mivel a Függelékeket is Réz Ádám fordította, s ott is szerintem megemlítették... vagy nem?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39781 Írta: Anonymous
Honnan lehet letölténi a filmet?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39780 Írta: Anonymous
nincs mit bocsizni:-) az lehet a dolog mögött, hogy az El?szót még Réz Ádám fordította, akinek nem lehetett fogalma róla, hogy Elrond nem hal meg (mivel a halhatatlanságot választotta fivérével, Elrosszal szemben), a végét meg már Göncz Árpád

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39779 Írta: Anonymous
Bocsi, bocsi, bocsi *lapul*! Én is úgy emlékeztem, de ezt írta Éowyn és megnéztem, de belátom h félrefordítás. Bocsi még egyszer!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39778 Írta: Anonymous
akkor olvasd el a könyv végét, ahol világosan leírja, hogy Elrond végül belefáradt a világba és elhagyta Középföldét

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39777 Írta: Anonymous
De a depart-nak az elutazikon kívül a másik jelentése, meghal. Ez most v. félrefordítás v. tényleg meghal. Bár ezek után már inkább az elobbire gondolok.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39776 Írta: Anonymous
semmi ilyesmit nem mond...<br> <i>Though the dates given are often conjectural, especially for the Second Age, they deserve attention. It is probable that Meriadoc obtained assistance and information from Rivendell, which he visited more than once. There, though Elrond had departed, his sons long remained, together with some of the High-elven folk. It is said that Celeborn went to dwell there after the departure of Galadriel; but there is no record of the day when at last he sought the Grey Havens, and with him went the last living memory of the Elder Days in Middle-earth.</i><br> <br> tehát 'departed', ami szimplán annyit tesz, hogy 'eltávozott'; fordítási hiba

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39775 Írta: Anonymous
Na, akkor?Most, hogy beigazolódott, nem hazudok...(Kösz Cicafül!!!)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39774 Írta: Anonymous
Gandalf, én megtaláltam (és tényleg):<br> <br> Valószínuleg Nagyszmiálban állították össze az Esztendok krónikájá-t, a Trufiádok által gyujtött anyag segítségével. Bár az ebben közölt dátumok sokszor problematikusak, mégis figyelmet érdemelnek. Valószínu, hogy Trufiádok sok segítséget és információt kapott Völgyzugolybanm ahol többször is járt. Elrond ugyan már meghalt, de fiai még sokáig éltek, jó néhány nemestündével együtt. Állítólag Celeborn is odatelepült át Galadriel távozása után; de arról nincs feljegyzés hogy maga Celeborn végül is mikor távozott Szürkerévbe, utána pedig senki se maradt, aki még emlékezhetett volna a középföldei Óidokre.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39773 Írta: Anonymous
Holnapra behozom a Könyvet. Valami olyasmi, hogy Celeborn Völgyzugolyba megy, miután Galadriel elhajózott, és bár ELROND MEGHALT, a fiai még ott éltek...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39771 Írta: Anonymous
Hát senki sem tud választ adni? Képesek vagytok itthagyni kétségek közepette???<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39772 Írta: Anonymous
??? Tudnád idézni?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39770 Írta: Anonymous
A prológus befejező részében. Az utolsó 10 sor valamelyikében, egész pontosan. IGENIS ÍRJA!<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39769 Írta: Anonymous
Hol írja? Én ilyenre nem emléxem...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39768 Írta: Anonymous
Miért írja a Könyv, hogy Elrond meghal? Hát nem ment Szürkerévbe? Ott is meg lehet halni?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39767 Írta: Anonymous
Ami Boromirt illeti, nekem is a kedvencem volt a Filmben. Elmerengtem rajta, mi lett volna, ha nem hal meg. Szerintem akkor sem nősül meg és nemz utódokat. Ezt még a Könyv alapján sem tudom elképzelni. Túl kalandvágyó volt. Ugyan milyen nőt tudnánk elképzelni feleségeként? <br> A Könyvben ugye, nem túl sok nőalak van felvonultatva. Az Arwen-karaktert riasztja a Boromir típus, nem passzol a finom lelkű kis tünde mellé, míg az Éowyn-karaktert ő nem képes megfogni, mert az Éowyn-lányok a bölcsességhez vonzódnak, olyasvalakihez, aki átlát rajtuk és akiért meg kell változniuk. Van még a Galadriel-karakter, de mellette a férfi elhalványul, amiként Celeborn alakja is másodlagossá vált Galadriel mellett. Így hát a Galadriel féle nő elnyomta volna Boromirt, mellette sem lett volna boldog.<br> Mindenesetre megnyugtatóan hat, hogy a család azért nem halt ki, Faramir gondoskodott utódokról... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39766 Írta: Anonymous
szia n8n!<br> off: megkérdezhetem, hogyan kell kiejteni a nevedet? már egy csomót gondolkoztam rajta...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39764 Írta: Anonymous
Théobrian: egyet értek a Viggoról írt véleményddel! :) )<br> jajjajjja! (vélrményem Áfonya írásához :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39763 Írta: Anonymous
Théobrian: Papsajtra én első olvasásra kapásból azt hittem, hogy hobbit. Aztán láttam a filmben, ott viszont ember... visszalapoztam, és tényleg az: elég alacsony, de ember. A két szolga, Noba meg Boba ők hobbitok. <br> Aragon fia: igen, van neki! A Függelék írja. Eldarionnak hívják, és Aragorn a halála előtt át is adja neki a koronát meg a királyi jogart - szóval Gondornak van királya Aragorn után is. :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39762 Írta: Anonymous
Köszi, nyomon vagyok a képekkel, viszont ugranak az agyamba a kérdések, pl...Papsajt Ászok úr (a fogadós Bríben) szóval ő ember vagy hobbit?<br> És én ugyan még nem olvastam végig, de nem értem, Aragornnak nem születik fia aki tovább uralkodik?<br> Vannak kltőik is: Boromirnak miért kellett meghalnia? (nem szorul válaszra), és semmi utód, csak némán elment?<br> Nekem a kedvencem volt...<br> Na mind1.<br> Viggo Mortensenről csak annyit tudok mondani, hogy a filmben (saját vélemény) nagyon jól néz ki, de való életben iszonyúan, és mellesleg asszem 43 éves, majdnem lehetne az apám, és forgatás közben elvesztette az egyik fogát.<br> Ezt most csak hasból, egyébként egy nagyon jó színész, több nem jön fejből...<br> Hhhhm, még mindig akartam valamitkérdezni, de ahogy n8n-nek, ilyenkor nekem is gyűszűagyam van, akkor köszike, sziasztok...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39761 Írta: Anonymous
hmm, nem egészen értem (gyűszűagyam van, hozzá kell szoni :) <br> mit értesz magyar felirat alatt a GyUfilmhez?(Eena)<br> Aragorn? itt találsz róla elég sok(k) mindent (Xany)<br> ja, műkszik a topic! (Galadriel)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39759 Írta: Anonymous
Most akkor újra műkszik a chatelős topik?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39758 Írta: Anonymous
Tudtok nekem mondani egy helyet, ahol le lehet tölteni egy magyar feliratot a GYUfilmhez?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #39757 Írta: Anonymous
kicsit bövebben?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.086 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére