Tolkien tanulmányok
- svindler
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Tundek (Egy faj tortenete a mitologiaktol, Tolkien vilagan at a mai fantasy irodalomig)
Ha meg lesz mas is, akkor jelzem.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Betbabó" - Zsákos Bilbó figurája könyvben és filmvásznon
Az Alkotás Szeretete - A Másodlagos Teremtésről és Megtört Fénynyalábokról
Tolkien Teológiája - Moralitásjáték, vagy keresztény erkölcs?
Egyenlőre ennyi, a többit majd máskor...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Liang
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
Tetszik az idézeted,csak már nem tudom miben is volt.Mintha Tier mondta volna...de lehet hogy nem.
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
- Batti
- Nem elérhető
A magam részéről a következőkkel foglalkoznék szívesen:
--A vallás megjelenése vagy meg nem jelenése a Gyűrűk Urában és a Szilmarilokban.
--Az ékszerek és szerepük Tolkien műveiben.
--Középfölde geográfiája, elsősorban az északnyugati területek.
--Különleges fegyverek, eredetük és szerepük középfölde háborúiban.
Természetesen ha valakinek tetszik bármelyik téma vagy annak része nyugodtan használja fel.
Szóval kezdjük el a dolgot.
"Kane o Keizai Suru"
- Gandalf
- Nem elérhető
Közzé kéne tenni Vz MTT részlegében is, a Fórumon először!
- Lamorak
- Nem elérhető
A 38. Nemzetközi Középkorász Kongresszust 2003. máj. 8-11-én rendezik a Michigan állambeli Kalamazoo-ban (arról híres, hogy halála után itt látták először Elvist ). Ez egy hatalmas, világméretű rendezvény; olyan, mint a mi hétvégi konferenciánk volt (hangulatát tekintve), csak 3000 emberrel...
A 2003-as kongresszuson az immár két éve létező 'Tolkien at Kalamazoo' csoport 5 szekciót szponzorál (tavalyelőtt 3 volt, idén 4). Az egész ötszekciós program a 'Tolkien and the Discourses of Medieval Culture' (Tolkien és a középkori kultúra diskurzusai-- sokkal egyértelműbb lett...), az egész főszervezője Jane Chance ( jchance@rice.edu ). A tervezett szekciók a következők:
1. Tolkien and Medieval Philosophy and Theology (Tolkien és a középkori filozófia és teológia). A szekció társszervezője Brad Eden.
2. Tolkien and Medieval Orality (Tolkien és a középkori szóbeliség). Társszervezője szerénységem...
3. Tolkien and Manuscript Culture Analogues (Tolkien-párhuzamok a középkori kézirati kultúrában). Társszervező Sandy Straubhaar.
4. Tolkien and Medieval Historiography/Narratology (Tolkien és a középkori történetírás, narratológia). Társszervező Rebekah Long.
5. Tolkien and the Other World(s) (Tolkien és a más(ik) világ(ok)). Társszervező Doug Anderson.
Aki esetleg úgy érzi, hogy tudna megfelelő tudományos színvonalú dolgozatot produkálni, és van esély arra is, hogy el tud jönni Amerikába jövő májusban, az ne tétovázzon, hanem írjon vagy Jane-nek, vagy nekem. Absztraktok leadási határideje szept. 15, úgyhogy mindenkinek lesz ideje gondolkozni.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Gandalf
- Nem elérhető
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Lamorak
- Nem elérhető
Astragan írta: Tolkien óckodott mindennemű feldolgozástól: /rajzfilm, film/ lehet erősen megfogadtatta fiát ezzel, más se tegye a családból. Vardát igencsak rágni fogja a következő megjegyzés: megértem hogy volt rá oka.
Azért csak eladta a filmes jogokat... és még csak nem is akkora összegért, amekkorát gondolnánk.
Astragan írta: vagy csak egyszerűen nem tartotta atöbbi műfajt méltónak arra, hogy hitelesen megjelenítse.
Hogy Tolkien mit gondolt a műfajokról, az már titok marad... de szerintem nagyon-nagyon ellentétben állna az ő irodalmár-felfogásával, hogy a műfajok közül bármit is (a film ráadásul nem is ugyanabban az értelemben 'műfaj', mint mondjuk a regény-- és a GyU még csak nem is regény... ) 'méltatlannak' tartson bármire.
A irodalmi szövegfajták közül egyik sem alapvetően 'méltóbb' bármire, mint a másik, és ez a többi médiumban is így van.
Arra reagáljatok, hogy írt-e vki Mark Craemer-nek (válaszolva a felhívásra amit lentebb illesztettem be)?
Lamorak
(Aristotelés)
- Astragan
- Nem elérhető
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Astragan írta: Vardát igencsak rágni fogja a következő megjegyzés: megértem hogy volt rá oka.
Nem értem , már miért rágna?
Rettegve ültem be a moziba, mert szentül meg voltam győződve, hogy ebből a könyvből csak elrontott filmet lehet csinálni, mint a Végtelen történetből szvsz. Kivételesen kellemesen csalódtam. És ennek nagyon örülök.
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
- Astragan
- Nem elérhető
magam részéről: nem hiszem, hogy szerette volna, hogy megjelítsék az egészet, és az embereknek a fejében a film által sugallt véleményük legyen a dologról, vagy csak egyszerűen nem tartotta atöbbi műfajt méltónak arra, hogy hitelesen megjelenítse.
- Lamorak
- Nem elérhető
Üdvözöllek benneteket Tolkien baratok!
Jelenleg indul egy projekt, mely J.R.R Tolkien "The Hobbit" es "The Lord of the Rings" mindenfele nyelvre valo forditasaval foglalkozik. Ezert keresünk a te orszagodbol is embereket akik segitsegüket tudjak nyujtani. Szüksegünk vannak emberekre akik hajlandoak ertekelni a forditasokat. Nem is kell sokat, mindössze 500 szo eleg is lenne. Aki hajlando irni, annak szüksege van jol ismerni az eredeti angol es a magyar forditasokat is. Nyelveszek elönyben! A projekt bemutatasa 2002 majusara van tervezve. Aki hajlando segiteni az köszönetkent megkapja a teljes foritast! Mi sajnos nem beszelünk magyarul, a felhivas szinten egy forditas. Akinek kedve van segiteni az irjon a következö Email cimre, angol vagy nemet nyelven: info@jrrt.de . Nagyon szepen köszönjük a segitsegedet es üdvözletünket küldjük Nemetorszagbol!
Lamorak
(Aristotelés)
- Gandalf
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ringbearer
- Nem elérhető
Azért ez nagyon gáz lenne!
Hol olvastad?
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ringbearer
- Nem elérhető
Nem ciki, én is hiszek benne!
Amúgy engem teljesen elszomorít az, hogy Tolkien fia Christopher
kitagadta a fiát és az unokáját, mert támogatták a filmet.
Ha ezt tudta volna Tolkien, attól tartok meg se írja
- zsoffija
- Nem elérhető
Szóval:az a legújabb rögeszmém,hogy Középfölde igenis létezzz...ik!!!
Csakk...kissé eljegesedett odalenn...Délen!
Kituggya,mi van a jég alatt...
(tudom,hogy butaság ...rögeszme!meg lehet,hogy csak tájékozatlanságom az oka,és minden hülye tudja,amit én nem... )
DE MOST LEÍRTAM,hihíííí!!!
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- svindler
- Nem elérhető
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.