Tolkien tanulmányok

Több
20 éve 8 hónapja #184310 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok
:!: :!: :!:

FIGYELEM!!

A konferenciára a szállásfoglalások határideje április 18. éjfél!!!!

Az ár éjszakánként 1500 és 2000Ft között lesz, ennyit számoljatok (kollégiumban). A konferencia időpontja: április 23-25. (péntek-szombat-vasárnap)

Kérek mindenkit, hogy minél előbb jelezze, ha részt akar venni hallgatóként a konferencián, és esetleg vannak speciális igényei (kivel akar együtt aludni, ilyenek). Ez utóbbiakat nem biztos, hogy sikerül teljesíteni, de ha mégis, akkor szeretnék előre tudni róla!!

E-mail címem változatlan: gregfazekas@netscape.net

Ha bárkinek egyéni problémája van, messengeren megtalál.

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #183674 Írta: Dínchamion

Gandalf írta: Milyen jelentkezési határidő? Az előadókat éreintő, vagy a részvételt érintő?

Az előadókat érintő :wink:

Dín

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #183454 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok

Dínchamion írta:

Léli írta:

Dínchamion írta: Mit szeretnél tudni? :)

Egyrészt pont azt, amit az imént leírtál ;) :)

Másrészt, melyik nap mi lesz? (végülis már 1 hónapja vége a jelentkezési határdőnek, vagy mi). Mert nem biztos, hogy pénteken el tudok jönni a suliból (bármennyire is akarok).

Csak futtában: a jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk, itt a topikban is már az új szerepel.

A beosztás még nincs kész, ha meglesz, akkor kiplakátolom ide is. ;)

(Igyekezz elkéretőzni, színlelj beteget, vagy bánomén... :) )

Milyen jelentkezési határidő? Az előadókat éreintő, vagy a részvételt érintő?

Több
20 éve 8 hónapja #183445 Írta: Dínchamion

Léli írta:

Dínchamion írta:

Léli írta: Engem inkább az érdekelne, hogy lehet-e már valamit tudni a Konferenciáról? vagy még nagyon a szervezési szakaszban van?

Mit szeretnél tudni? :)

Másrészt, melyik nap mi lesz? (végülis már 1 hónapja vége a jelentkezési határdőnek, vagy mi). Mert nem biztos, hogy pénteken el tudok jönni a suliból (bármennyire is akarok).

Csak futtában: a jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk, itt a topikban is már az új szerepel.

A beosztás még nincs kész, ha meglesz, akkor kiplakátolom ide is. ;)

(Igyekezz elkéretőzni, színlelj beteget, vagy bánomén... :) )

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #183441 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok

Dínchamion írta:

Léli írta: Engem inkább az érdekelne, hogy lehet-e már valamit tudni a Konferenciáról? vagy még nagyon a szervezési szakaszban van?

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
20 éve 8 hónapja #183286 Írta: Dínchamion

Kedves érdeklődők!

Aki szeretne részt venni a konferencián, és szállást is óhajt foglalni, az nekem jelezze (lehetőleg e-mailben). Éjszakánként 1500-2000 forintra érdemes számolni, ez egyenlőre kollégiumot jelent, úgy tűnik.

Minden további információt itt fogok közölni, egyenlőre ez a legtöbb infó, amit mondani tudok.

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #183001 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok

A Fehér Lovas írta: Köszi,te tanulsz egyébként latint?(Én igen,és hát,nehezen megy...) 8O

Bocs, de ez itt OFF topic...

Engem inkább az érdekelne, hogy lehet-e már valamit tudni a Konferenciáról? vagy még nagyon a szervezési szakaszban van?

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
20 éve 8 hónapja #182981 Írta: A Fehér Lovas
A Fehér Lovas válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok
Köszi,te tanulsz egyébként latint?(Én igen,és hát,nehezen megy...) 8O

Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. Aki gondolkodik, de nem tanul, nagy veszélyben van. (Konfucius)

Több
20 éve 8 hónapja #182795 Írta: Dínchamion

A Fehér Lovas írta: Dínchamion írta:

Ehhez csak egy hozzáfűznivalóm van: Banyapók = vagina dentata (asszem). :lol: :lol:

No other comment. :?

Úgyemlékszem (javíts ki,ha tévedek),hogy az aláírás résznél vmi latin idézet volt,csak megváltozattad...ne haragudj,de mi is volt az? :?:

Ez volt az: Victus sine somnus et somnium est sicut civitas sine opibus, castrum sine numeris, coquina sine suppellectili, mensa sine cibis, hortus sine herbis, pratum sine floribus, arbor sine foliis...

Illetve ennek egy rövidebb, 120 karakterbe beleférő változata... :wink:

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #182788 Írta: A Fehér Lovas
Dínchamion írta:

Ehhez csak egy hozzáfűznivalóm van: Banyapók = vagina dentata (asszem). :lol: :lol:

Úgyemlékszem (javíts ki,ha tévedek),hogy az aláírás résznél vmi latin idézet volt,csak megváltozattad...ne haragudj,de mi is volt az? :?:

Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. Aki gondolkodik, de nem tanul, nagy veszélyben van. (Konfucius)

Több
20 éve 8 hónapja #182167 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok
Én ezen inkább sírnék.... :triste:

Amúgy a könyvbe beleolvastam, és tetszett...

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 8 hónapja #182157 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok

Dínchamion írta: Ehhez csak egy hozzáfűznivalóm van: Banyapók = vagina dentata (asszem). :lol: :lol:

Ezen mintha oriasiakat rohogtunk volna Lamorak eloadasa utan.... ß)

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"

Több
20 éve 8 hónapja #182147 Írta: Dínchamion

Dín

Több
20 éve 8 hónapja #182131 Írta: A Fehér Lovas
Gondoltam Lamorak,hogy benne volt a kezetek :wink: !
A fordítás egyébként tök jó lett,bár Völgyzugolyi Gandalf szerint dobtatok egy pár hátast,amikor fordítottátok,mert tök nagy hülyeségekre leltetek benne :o h: ,mindenesetre jó kis olvasmány,mindenkinek ajánlom,bár Dániel barátom szerint azonban nem lehet túl jó,mert ő nem akar olyan könyvet olvasni,ami megmagyarázza neki,hogy mit kellene látnia a Gyűrűk Urában...dehát nem lehetünk egyformák...

Több
20 éve 9 hónapja #181718 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok

Artemisz (Celebthil) írta: OFF:
Míriel???!!

Én aszittem, Vewy!!

Ja, tényleg, bocsánat. De Míriel is csinált vmit benne, nem? legalábbis mintha úgy emlékeznék.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
20 éve 9 hónapja #181706 Írta: Artemisz
OFF:
Míriel???!!

Én aszittem, Vewy!!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 9 hónapja #181704 Írta: Lamorak

A Fehér Lovas írta: Olvasta vki A Gyűrűk Ura filozófiáját?Én ma fejeztem be,tök jó.Az összes írományt érdemes áttanumányozni,nekem segített kicsit jobban megismerni a Könyvet.Vélemények? :?:

Öööö, mi fordítottuk/lektoráltuk (Dín, Ankalimon, Míriel meg én).
Véleményeim vannak, de egyelőre kevésbé szalonképesek :) Talán idővel. De örülök, ha találtál benne érdekeset

Lamorak
(Aristotelés)

Több
20 éve 9 hónapja #181571 Írta: A Fehér Lovas
Sziasztok!
Olvasta vki A Gyűrűk Ura filozófiáját?Én ma fejeztem be,tök jó.Az összes írományt érdemes áttanumányozni,nekem segített kicsit jobban megismerni a Könyvet.Vélemények? :?:

Több
20 éve 9 hónapja #181341 Írta: Artemisz
Hű, szent egek, ez nagyon monumentál!!!

Ebből fog egyáltalán bármit is érteni a magamfajta TTK-s halandó?

Mibe keveredtem! 8O 8O

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
Több
20 éve 9 hónapja #180654 Írta: Dínchamion
Berakom ide is, hátha valaki nem nézi a főoldalt. :wink:

A
Magyar Tolkien Társaság ,
a Pécsi Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karának Angol Tanszékcsoportja,
a Modern Irodalomtörténet és Irodalomelmélet Tanszék,
és a PTE-BTK HÖK
2004. április 23 és 25 között Pécsett rendezi a második magyarországi tudományos konferenciát J.R.R. Tolkien műveiről.

A konferencia címe

‘J.R.R. Tolkien: Nyelv, hagyomány, értelmezés’

A szervezőbizottság előadók jelentkezését várja a magyar felsőoktatás lehetőség szerint legszélesebb rétegéből (egyetemi hallgatók és doktorandusz hallgatók, ill. oktatók). A 2003. évi konferencia sikere után az idei rendezvény a szervezők szándéka szerint J. R. R. Tolkien életművének nyelvi-irodalmi fókuszú vizsgálatára tenne kísérletet, mérlegelve a korpusz irodalomtörténeti vonatkozásait, kanonikus helyzetét, a nyelvészeti megfontolások és a filológia szerepét, és az alkalmazható elméleti megközelítéseket és kereteket, továbbmozdítva ezzel a Magyarországon is egyre gazdagabb és színvonalasabb Tolkien recepciót.
A szervezőbizottság ezúton hívja fel az érdeklődőket az előadás tervezetek benyújtására.

Kérjük, hogy javasolt (20 perces) előadásának 250-300 szavas kivonatát juttassa el Nagy Gergelyhez (Magyar Tolkien Társaság—SZTE Angol-amerikai Intézet), Fazekas Gergelyhez (Pécsi Tudományegyetem, Angol Tanszék) vagy Stemler Miklóshoz (Pécsi Tudományegyetem, Modern Irodalomtörténet és Irodalomelmélet Tanszék)
2004. március 26-ig,
postán (Nagy Gergely, Angol-amerikai Intézet, Szegedi Tudományegyetem, Szeged, Egyetem u. 2., 6722)
vagy e-mailen (lamorak@mars.arts.u-szeged.hu, gregfazekas@netscape.net, violator@axelero.hu).

További információért kérjük, írjon a fentebbi e-mail-címekre, vagy hívja a 20-588-5863-as telefonszámon Nagy Gergelyt , a 20-222-98-51-es telefonszámon Fazekas Gergelyt, avagy a 30-277-2934-es számon Stemler Miklóst.

Akinek szeme van, stb. 8)

Dín

Több
20 éve 10 hónapja #172184 Írta: Lamorak

Gandalf írta: Egy kérdés:
Ezúttal is ingyenes lesz a részvétel a konferencián, vagy kell valami belépő?

Azt hiszem, h símán részt venni (hallgatni, hozzászólni, stb.) ugyanúgy ingyenes lesz, mint tavaly. Tavaly is csak az előadóktól szedtünk regisztrációt (mivel őket regisztráltuk).

Lamorak
(Aristotelés)

Több
20 éve 10 hónapja #172097 Írta: Gandalf
Egy kérdés:
Ezúttal is ingyenes lesz a részvétel a konferencián, vagy kell valami belépő?

Több
20 éve 11 hónapja #167353 Írta: Dínchamion

Lamorak írta:

Dínchamion írta: Tervekről pár szót tudok mondani: szeretnénk meghívni egy (két?) nagy arcot külföldről előadónak, és kicsit leszűkíteni a konferencia témáját a tavalyi általánoshoz képest...

Jane Chance ápr. végén tud jönni, Verlyn Flieger márc. végén-ű. Jelenleg az április végére nyomulunk (Din, a héten még kéne egyeztessünk, tudsz chatre jönni vmikor?), de még nem irtunk ki semmit. A téma nagyrészt kialakult: filológia, irodalomtudomány, irodalomelmélet (ebben egyébként majdnem ugyanúgy benne van minden, mint tavaly).

Melyik chatre? A tolkienesnek ki kell még nyomoznom a paramétereit, de este tíz után mindig fönt vagyok vhol (leggyakrabban a Natalie Portman-chaten). De ha jó ez az esti időpont (nekem csak tíz után jó, addig horribilis a percdíj :( ), akkor küldj egy sms-t vagy e-mailt, és akkor ott leszek. (Vagy gyere te a NP-chatre :) -- a szerver irc.galactus.nl, a channel pedig #natalieportman... "Aristotle" nicken vagyok arrafelé)

Lamorak írta: Ha valaki tud szponzorokat (Jane utazását és szállását meg kell teremtsük), azonnal értesitsen. Vajon lenne annak realitása, angolosok szerte az országban, hogy az ország angol tanszékei mind támogatnák a rendezvényt valamennyi pénzzel, mi meg körbeküldenénk Jane-t vendégelőadni mindenhol? Irok is Donald Morse-nak. Tudnátok tájékozódni más egyetemeken?

Hát, nem tudom, h ez kivitelezhető-e (mármint h a többi angolos tanszék támogassa a pécsi rendezvényt), de mindenki fusson körbe, meglátjuk. Én ma nagyon hulla voltam, de holnap/holnapután fent fogok lógni az ICQ-n meg rohangászok a tanszékekre.

Ja! Az az info, amit végül is visszaküldtél javítva, az mehet a tsz-eknek?

Üdv:

Dín

Több
20 éve 11 hónapja #167294 Írta: Lamorak

Dínchamion írta: Tervekről pár szót tudok mondani: szeretnénk meghívni egy (két?) nagy arcot külföldről előadónak, és kicsit leszűkíteni a konferencia témáját a tavalyi általánoshoz képest...

Jane Chance ápr. végén tud jönni, Verlyn Flieger márc. végén-ű. Jelenleg az április végére nyomulunk (Din, a héten még kéne egyeztessünk, tudsz chatre jönni vmikor?), de még nem irtunk ki semmit. A téma nagyrészt kialakult: filológia, irodalomtudomány, irodalomelmélet (ebben egyébként majdnem ugyanúgy benne van minden, mint tavaly).

Ha valaki tud szponzorokat (Jane utazását és szállását meg kell teremtsük), azonnal értesitsen. Vajon lenne annak realitása, angolosok szerte az országban, hogy az ország angol tanszékei mind támogatnák a rendezvényt valamennyi pénzzel, mi meg körbeküldenénk Jane-t vendégelőadni mindenhol? Irok is Donald Morse-nak. Tudnátok tájékozódni más egyetemeken?

Lamorak
(Aristotelés)

Több
20 éve 11 hónapja #167263 Írta: Dínchamion

Gandalf írta: Hogy áll az idei tudományos konferencia ügye? Lehet már tudni valami konkrétat?

Semmit. :roll: Volt szó pár dologról, de mivel ezek semmelyike sem biztos, nem szívesen nyilatkoznék. Ami igen valószínű, az az, h (elméletben) Pécsett lesz. Namármost nekem holnap (ma) véget ér a vizsgaidőszak, ráadásul két hétig semmi dolgom, tehát rá tudok feküdni a helyi dolgokra.

Tervekről pár szót tudok mondani: szeretnénk meghívni egy (két?) nagy arcot külföldről előadónak, és kicsit leszűkíteni a konferencia témáját a tavalyi általánoshoz képest...

Most gyorsan ennyit, de majd Lamorak kiegészíti, ha gondolja.

Üdv:

Dín

Több
20 éve 11 hónapja #167238 Írta: Gandalf
Hogy áll az idei tudományos konferencia ügye? Lehet már tudni valami konkrétat?

Több
20 éve 11 hónapja #165201 Írta: Lamorak
A LEP-en kapcsolatot teremtettünk egy Mitológus Klub elnevezésű, fiatal vallástörténészekből álló igen ígéretes társasággal. Ma kaptam tőlük egy mailt, amit megosztok mindenkivel; az érdeklődők mindenképpen menjenek, felfegyverkezve Shippey-vel és egyéb komoly Tolkienista olvasmányaikkal, és szóljanak hozzá.

Január 23-án este 19 órakor a SÓTER Klubban (Budapest, VI.Dessewffy u.53) teljes estés előadást tartok a Gyűrűk Ura-trilógia vallástörténeti értelmezési lehetőségeiről (párhuzamok kelta, germán, indoárja, óiráni, egyiptomi, mezopotámiai stb. hőseposzokkal, beavatási rendszerekkel).

Szeretettel várom a Magyar Tolkien Társaság tagjait, barátait!

Üdvözlettel:
Bácsfi Diána
mítoszkutató

Lamorak
(Aristotelés)

Több
21 éve 1 hete #158729 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok
Aiya!

Remelem, ide is befer. Aki tud digizni, felvehetne ß)

Aiya!

Cuppanjatok a tv-re:

A GYŰRŰK URA - A TÖRTÉNELEM TÜKRÉBEN
December 15-én, hetfon, este 9-kor, National Geographic

Középfölde mítikus világa vajon miként kapcsolódik a mi jól megszokott hétköznapjainkhoz? A műsor filmrészletek bemutatásával és ezek valós történelmi eseményekkel való párhuzamba állításával lebbenti fel a fátylat a mélyen a lelkünkbe hatoló trilógia sikrességének titkáról.

A szereplőit és eseményeit Tolkien Középföldéről szóló könyvéből kölcsönző film a világtörténelem nagy hőseivel és híres történelmi eseményeivel von párhuzamot. A történetben olyan részletekre is fény derül, melyek a történelem forgószínpadának egyes szereplőit - köztük Willam Wallace-t, I. Erzsébet királynőt és Theodore Rooseveltet - merőben új fényben tüntetik fel. A Gyűrűk ura trilógiában Gimli szerepét játszó John Rhys-Davies által vezetett műsorban az Amerikai Polgárháború és az agincourt-i csata legérdekesebb pillanatai is megelevenednek.

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"

Több
21 éve 2 hete #157730 Írta: Lamorak

Dínchamion írta: Ehem, ehem... (Umbridge után szabadon... :D :lol: )

Megkaphatjuk az előadás(ok) szövegét valahogyan? Vagy csak én vagyok lemaradva, és elérhető vhol?

Üdv:

Türelem, a Lassiban jönni fog. Már ha a héten még megcsinálom.
Utána még egyszer jönni fog a konferenciakötetben. Már ha megcsináljuk azt is.

Lamorak
(Aristotelés)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.540 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére