Tolkien tanulmányok

Több
19 éve 10 hónapja #235288 Írta: Konyhatünde
Konyhatünde válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok

Gandalf írta: Itt egy új feladat a tudományos szekció számára: A Wikipedia egy netes enciklopédia, amit bárki szerkeszthet. A tolkien szócikket kéne átnézni, én már egy-két apróságot kijavítottam benne, egész egyszerű a kezelése. Regisztráció nem kötelező hozzá, de tanácsos, mert különben csak az IP címedet tüntetik fel a szerkesztők között.
hu.wikipedia.org/wiki/J._R._R._Tolkien
Egyéb Tolkienhez kapcsolódó szócikkeit is át kéne majd nézni!

No, azt hiszem, ha túljutottam minden "hivatalos" kötelezettségemen (dolgozatok, remélhetőleg hamarosan), akkor Tolkien életrajzának birminghami részéhez tudok infót szolgáltatni... van is egy-két képem, némelyiket még be kell szkenneltetnem, a maradék nem lesz gond, mert digitális. Megpróbálok majd valami olyat írni a szócikkhez, ami nincs benne a Carpenter-életrajzban, vagy más biográfia-jellegű írásokban.
Folyt. köv. pár hét múlva! :wink:

Namárie! Nai hiruvalye Valimar.
Nai elye hiruva. Namárie!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #235261 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok
Itt egy új feladat a tudományos szekció számára: A Wikipedia egy netes enciklopédia, amit bárki szerkeszthet. A tolkien szócikket kéne átnézni, én már egy-két apróságot kijavítottam benne, egész egyszerű a kezelése. Regisztráció nem kötelező hozzá, de tanácsos, mert különben csak az IP címedet tüntetik fel a szerkesztők között.
hu.wikipedia.org/wiki/J._R._R._Tolkien
Egyéb Tolkienhez kapcsolódó szócikkeit is át kéne majd nézni!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #235247 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok

Lamorak írta: Azt hittem, az LFK már erősen inaktív.

Elég pontos kifejezés, sajnos... :roll: Bár én még mindig hiszek a létezésében, és talán még mások is :) A képtár még megvan :) (bocsika az OFFért, de... de... ugye kedves topicgazdi, nem törlöd ki az FK-dról való aprócska megjegyzést?) :mrfrodo:

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
19 éve 10 hónapja #235240 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok

Gandalf írta: Hát, nem voltál valami kíméletes a szerzővel, Lamorak (minden LFK tagnak kötelező olvasmány Lamorak összes lábjegyzete belőle)!

Nem érdemelte meg. (Azt még nem tudom, melyik lábjegyzetem és milyen formában maradt benne... a kézirat gyanúim szerint jóval durvább volt.)

Azt hittem, az LFK már erősen inaktív.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
19 éve 10 hónapja #234850 Írta: Gandalf
Megkaptam a Lin Carter könyvet karácsonyra, s már bele is kezdtem. Hát, nem voltál valami kíméletes a szerzővel, Lamorak (minden LFK tagnak kötelező olvasmány Lamorak összes lábjegyzete belőle)! :lol:
De amúgy bosszantóak a magyar kiadás félrenyomtatásai, hibái, noha nem túl gyakoriak. Fordítási hiba a másik topicban...
Tartalmilag majd akkor nyilatkozom róla, ha végigolvastam. Mindenesetre nagyon humorosak benne a találgatások A Szilmarilokról! 8)

Több
19 éve 10 hónapja #234210 Írta: Gandalf
Hát, nem hinném, hogy felkerülnének valahova, mert nem biztos, hogy mindegyiknek lesz leírt formája.
A Levelek tényleg jól jönnének, de sajna nem tudok róla, hogy tervbe vették volna a lefordítását, magyar kiadását.

Több
19 éve 10 hónapja #233926 Írta: Miriam
Miriam válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok
A Tolkien szülinapon előadások egyszer majd felkerülnek a netre, v. bármilyen elérhető helyre? Mert sajnos a délelőtti előadásokon nem lehetek ott, de nagyon érdekelnének. :D

Más: Nagyon örülök neki, hogy mostmár minden évben megjelenik valami új könyv Tolkien világáról. :D Ezért szeretnék minden közreműködönek köszönetet mondani. :wink: Esetleg mikor jelenhetnek meg Tolkien levelei magyarul?

"A világ teli van veszedelemmel, és a szeretet most mindenfelé mély bánattal keveredik."

Több
19 éve 10 hónapja #231954 Írta: Gandalf
Lassan össze is lehetne szedni a magyar nyelvű szekundér irodalmat (a nem tudományos jellegűt is beleszámítva), hisz már van annyi, hogy számon kelljen külön tartani!

Lássuk csak...

Humphrey Carpenter: J.R.R. Tolkien élete. Ciceró, 2001.
(ford. Koncz Éva, Tóthfalusi István)
Robert Foster: Tolkien Enciklopédia A-tól Z-ig. Szukits, 2002.
(ford. Szántai Zsolt)
?: A Gyűrűk Ura filozófiája. Édesvíz, 200?. (ford.?)
Michael Martinez: Középfölde életre kel. Édesvíz, 200?. (ford.?)
Lin Carter: Tolkien és A Gyűrűk Ura világa. Szukits, 2004.
(ford. Szántai Zsolt, szaklektor Nagy Gergely :wink: )
?:Középfölde Atlasza. Ciceró, 2004. (ford.?)
Andrew Murray: Tolkien Kvízkönyv. ?, 2004. (ford.?)

Pontosítások, kiegészítések?

Több
19 éve 11 hónapja #230789 Írta: Lamorak

Gandalf írta: Aham, nem csak a neved, Lamorak, de az MTT logója is lemaradt... abszolúte semmi utalás. :evil: De lehet, hogy késő most már reklamálni, a első kaidás a boltokba került...

Azért kapnak majd érte vmit, ilyenkor sajnálom, h nem írtunk szerződést.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
19 éve 11 hónapja - 19 éve 11 hónapja #230758 Írta: Gandalf
Aham, nem csak a neved, Lamorak, de az MTT logója is lemaradt... abszolúte semmi utalás. :evil: De lehet, hogy késő most már reklamálni, a első kiadás a boltokba került...

Több
19 éve 11 hónapja #230637 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok

Lamorak írta:
Gandalf: a szemetek :) úgyis el kell mennem majd a példányaimért, ha nincs benne a nevem meg az MTT logoja, kiverem a balhét.

Tényleg nincs benne..... :roll:
Egyébként elolvastam, kissé "fura" volt. Tetszik az, ahogy megpróbálja elhelyezni az irodalomtörténetben, bár nem vagyok magyar szakos, nem tudom, mennyire helytállóak a nézetei...... Kicsit csapong, és olyan "sokat markol, keveset fog" érzésem volt utána..... ha az eposztól Tolkienig akarja megírni annak a történetét, amit ő fantasynak tart, akkor tán nem 250 oldalon kéne, és nem így....
Amit a másodteremtésről írt (Tolkient idézve) az szerintem abszolút OK, bár még nem olvastam a Tündérmesékrőlt, de szándékomban áll.
Ettől függetlenül azt, hogy mi a fantasy, nem magyarázta meg...... :? Tán egyszer megtudom.
Ami ellenben enyhén bicskanyitogató volt, az a LOTR- és Babó-zanza kb. harminc oldalon, enyhén iskolás stílusban.... :rmad2:

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
19 éve 11 hónapja #230626 Írta: Lamorak

Alcarcalimo írta: Lamorak, hogy lehet hozzájutni azokhoz a tanulmányokhoz, amiket még tavasszal mutattál nekem? Na jó, legyek kissé konkrétabb: amikbe Te is írtál cikkeket...
előre is köszi.

Ha a Tolkien Studies-ra gondolsz, abból van egy példány az MTT könyvtárában, egyeztess Ulmoval, ő a gyűjtemény kezelője.

Gandalf: a szemetek :) úgyis el kell mennem majd a példányaimért, ha nincs benne a nevem meg az MTT logoja, kiverem a balhét.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
19 éve 11 hónapja #230582 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok
Lamorak, hogy lehet hozzájutni azokhoz a tanulmányokhoz, amiket még tavasszal mutattál nekem? Na jó, legyek kissé konkrétabb: amikbe Te is írtál cikkeket...
előre is köszi.

Több
19 éve 11 hónapja #230574 Írta: Gandalf

Lamorak írta: Én lektoráltam (és a mérges lábjegyzetek legtöbbször tőlem származnak benne). Ahhoz képest, milyen korai és milyen amatőr, nem rossz, egyszer érdemes olvasni, és mivel egyelőre nincs komolyabb, a forrásokkal foglalkozó szöveg magyarul, sajnos muszáj lesz rá hivatkozni is (?-- talán még ezt meg lehetne úszni azért, hivatkozzunk inkább Carpenterre). De ne bízzunk benne túlságosan; a lektorálás után tárgyi tévedés legalább már nincs benne, de akkor is nagyon elnagyolt, nagyon amatőr, nagyon általánosító, azon felül, hogy a 'fantasy' terminust tökéletesen kritikátlanul és történetietlenül kezeli, Tolkient is bűnrészessé téve ebben az 'On Fairy-Stories' olvasatával (hozzáteszem, maga Tolkien szerintem semmi ilyesmiről nem beszélt az OFS-ben).

Belenéztem, de kihagyták a nevedet belőle... azért belerakhatták volna. :?

Több
19 éve 11 hónapja #230218 Írta: Gandalf

Több
19 éve 11 hónapja #230217 Írta: Well-of-Souls
Well-of-Souls válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok
Köszönöm, ez jó hír :)

Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre

Több
19 éve 11 hónapja #230212 Írta: Lamorak

Well-of-Souls írta: Én is szívesen benne lennék, ha a dolog konkrét beindulása nem azonnali (mondjuk májustól tudnék részt venni bármiféle munkában).

Remek, amúgy is akartam már neked is szólni. A dolog beindulása attól lehetne azonnali, legfeljebb beszéllnál, amikor tudsz; eléggé nyitott lenne a program.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
19 éve 11 hónapja #230208 Írta: Well-of-Souls
Well-of-Souls válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok
Én is szívesen benne lennék, ha a dolog konkrét beindulása nem azonnali (mondjuk májustól tudnék részt venni bármiféle munkában).

Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre

Több
19 éve 11 hónapja #230203 Írta: Lamorak

Gandalf írta: Ma láttam egy új könyvet a Szukits-nál:
Lin Carter: Tolkien és A Gyűrűk Ura világa
Szekundér műnek tűnik a címe alapján, tud róla valaki valamit?

Én lektoráltam (és a mérges lábjegyzetek legtöbbször tőlem származnak benne). Ahhoz képest, milyen korai és milyen amatőr, nem rossz, egyszer érdemes olvasni, és mivel egyelőre nincs komolyabb, a forrásokkal foglalkozó szöveg magyarul, sajnos muszáj lesz rá hivatkozni is (?-- talán még ezt meg lehetne úszni azért, hivatkozzunk inkább Carpenterre). De ne bízzunk benne túlságosan; a lektorálás után tárgyi tévedés legalább már nincs benne, de akkor is nagyon elnagyolt, nagyon amatőr, nagyon általánosító, azon felül, hogy a 'fantasy' terminust tökéletesen kritikátlanul és történetietlenül kezeli, Tolkient is bűnrészessé téve ebben az 'On Fairy-Stories' olvasatával (hozzáteszem, maga Tolkien szerintem semmi ilyesmiről nem beszélt az OFS-ben).

Összefoglalva: érdekes, érdekes, annyira nem rossz, mint a GyU filozófiája, de régi és amatőr.

Gandalf: jó h rajta vagy, csak még mindig nem jutottam a szervezés kezdetéig... mit szóltok ahhoz, h januárban kezdjünk vmit csinálni, mondjuk egy alakuló alkalmat, és ott megbeszélhetjük a módszerünket is?

Lamorak
(Aristotelés)

Több
19 éve 11 hónapja #230079 Írta: Gandalf
Ma láttam egy új könyvet a Szukits-nál:
Lin Carter: Tolkien és A Gyűrűk Ura világa
Szekundér műnek tűnik a címe alapján, tud róla valaki valamit?

Több
20 éve 5 napja #225298 Írta: Gandalf
Úgy látom, nem túl népszerű ez a topic... :?
Ki az, aki szívesen részt venne egy tudományos szekciós csoport munkájában? Hányan jelentkeznének? Meg lenne szükség esetén az 5 ember? Én benne lennék (persze, laikusnak számítok, mert az irodalomhoz nem igazán konyítok, de ha ez nem gond, csatlakoznék - persze, nem tom, rajta vagyok-e Lamorak listáján...)
S kinek mikor és milyen gyakorisággal lennének jók a csoporttalik?

Több
20 éve 2 hete #222292 Írta: Gandalf
Indítsunk először valami "lájtosabbal", mondjuk vitaesttel vagy valami hasonlóval, utána majd jöhetnének a saját előadások, angol nyelvű konferenciák, stb., mert ha rögtön belevágunk a sűrűjébe, sokakat elijeszthet a dolog a belépéstől...
A birminghami cuccoson biztos nem tudok most részt venni, nincs rá időm, de ezekre a 2 heti összejövetelekre szívesen elmennék egy kicsit fejet tágítani... :roll: Gondolom, ez egy kicsit inklinges jellegű lenne, tehát összegyűlünk valahol, iszogatunk meg megvitatjuk egymás műveit, előadásait, nem? Csak éppen nem irodalmi műveket, hanem recenziókat.
De erre az 50 éves fordulóra nem lehetne már létező előadásokat kivinni mondjuk a magyar tudományos konferenciákról?

Több
20 éve 2 hete #222167 Írta: Lamorak
Minden tudományos munkával, főleg irodalommal és filozófiával foglalkozó tagunk érdeklődésére tarthat számot, hogy Hans-Georg Gadamer 2 évvel ezelőtti halála után a legnagyobb releváns kortárs halál Jacques Derrida , aki péntken halt meg, 74 éves korában.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
20 éve 3 hete #221972 Írta: Lamorak
Kedves tudomáyosok,

két dolgot szeretnék, bár nagy bánatomra szolgál, h az előző kéréseimet se nézte senki, sőt, egy ideje egyáltalán nem is ír senki a topikba. Ennek meg kell változnia :)

1. Az MTT csoportjainak megalakulásába a Tudományos Szekciót mindenképpen szeretném bevonni, és elindítani egy többé-kevésbé rendszeres találkozásokkal, beszélgetésekkel, vitákkal működő tudományos műhelyt. Már készítettem egy listát azokról, akikre számítok, és őket külön is fogom ezzel zaklatni; de addig is kérem, h minden ilyen iránt érdeklődő olvasson vissza egy kicsit, tekintse át, amit a múltkor írtam egy ilyen csoport általam elképzelt működéséről, és habozás nélkül írjon nekem.

2. Mint tudjátok, 2005-ben az angliai Birminghamben kerül megrendezésre a Gyűrűk Ura megjelenésének 50. évfordulóját megünneplő igen összetett rendezvény. Ezt nem csupán az angolok, hanem a világ összes (vállalkozó szellemű) Tolkien Társasága szervezi, köztük mi is. Egyik javaslatunk az volt, h szívesen megszervezünk egy tudományos szekciót a rendezvény tudományos stream-jében. Előzetesen én a 'Tolkien's Poetry: Approaches and Appreciations' címet improvizáltam ennek. De mivel kiderült, hogy 'Tolkien's Poetry' szekciót már ajánlott valaki, a következő lehetőségeink vannak: (1) ha megfelelőnek látjuk mégis ezt a témát, beszállunk hozzá, és együtt rendezzük ezt a szekciót; vagy (2) kitalálunk egy egészen más témát. Hogy az ötleteiteket, amivel kétségkívül holnaptól elárasztjátok a topikot, tudjátok kontrollálni, ide teszem a júliusban megjelent Progress Report-ból az akkor aktuális szekció-listát szervezőkkel együtt:

Reception of Jackson Films -- Martin Barker (Aberysthwyth University, Wales)
Hobbit Names aren't from Kentucky -- David Bratman
Ecology and Environment -- Mart Brauer (Estonian Tolkien Society)
Film Tourism -- Sasha Buchmann
Tolkien Linguistics -- Marcel Bülles (German Tolkien Society)
Endless Knot -- Joe R. Christopher
Snergs and Hobbits -- Joe R. Christopher
Re-reading Tolkien -- Robert Eaglestone (University of London, England)
Tolkien and Cross-over Fantasy -- Rachel Falconer (Sheffield University, England)
LotR: Merchandising and Scholarship -- Ethan Gilsdorf (US journalist)
Tolkien's Poetry -- Melody Green
Footsteps of the Archetypes in the Legend of LotR RotK: End of the Psychic Journey towards the Self -- Arash Javanbakht
Tolkien's Mythology -- Rae Ann Kumelos
Song of the Secret Fire -- Lorraine S Lipoma (West Georgia University, USA)
Elvish Languages -- Carolina Panero (Argentinean Tolkien Society)
The Lord of the Rings in Poland -- Polish Tolkien Society
Race and Organisation in Tolkien -- Manuel J. Tejeda (Barry University, USA)
Hope, Sacrifice, and Courage in LotR --Nicole Topham
Frodo as Primal Hero/Sacrifice -- Constance G. Wagner
An Ecumenical Approach to Tolkien -- Greg Wright
The Great Questions -- Ella van Wyk (American University of Sharjah, USA)

Egyben felhívom a figyelmet, h ha valaki előadással akar valamelyik itt felsorolt vagy majd ezután előkerülő szekcióban részt venni, az természetesen az adott szekció szervezőjével kell felvegye a kapcsolatot, bár én személy szerint örülnék, ha az MTT is tudna minden magyar megnyilvánulásról (tehát ha valaki jelentkezik más szekcióba, legyen olyan kedves és jelezze nekem is).

Lamorak
(Aristotelés)

Több
20 éve 2 hónapja #215390 Írta: Lamorak
No, ennyit a nyárról--senki nem csinál semmit (én sem). Akkor húzzunk bele vmit.

A Tolkien Társaság érdeklődési csoportjainak kezdődő megszerveződése kapcsán rám hárult a feladat, h szervezzem meg a 'tudományos szekciót' és annak működését. Kezdő javaslatom a következő: kezdettől azt gondoltam, h a tudományos csoportnak valahogy úgy kellene dolgoznia, mint régen a normális TDK-k (Tudományos Diákkörök) az egyetemeken. Nagyjából kéthetente összejövünk, és (1) mindenki hozza a projektjeit, amin épp dolgozik (készülő cikkek, tanulmányok, akár csak vázlatos, ötletelő formában; később mehetnek a Lassiba, konferenciára, Tolkien Studies-ba, a tolkien.hu tudományos részére, stb.), ha van szöveg, felolvas, ha nincs, elmondja, mire gondolt (milyen szöveget vizsgál, mi az értelmezésre váró probléma, részlet, jelenség, stb., hogyan tervezi megközelíteni, esetleg olvasott-e vmit a szakirodalomban); (2) ennek hiányában, vagy ezzel párhuzamosan lehetne témákat kitűzni, amik minél többek tudományos érdeklődését felkeltik (Tolkien és a kanonicitás, és populáris kultúra, és a fantasy, és a fikció elméletei, és a mitológia poétikai elvei, és a kritikatörténet, és a különböző kortárs elméletek, és így tovább), aztán ezekről beszélgetni--mindenki hozza a saját tudományos-elméleti műveltségét és terminológiáját/megközelítési módszereit. Idővel szerintem közös projekteket is ki lehetne majd találni (talán egy magyar Companion to Tolkien-t is össze lehetne rakni).

Más: a 2005-ös angliai GyU-ünneplő nagy rendezvényre felajánlottuk egy tudományos szekció megszervezését. Szeretnék ötleteket és javaslatokat hallani, h szerintetek mi lehetne az a téma, amit a Magyar Tolkien Társaság tudományos szekciója a legjobb szívvel ajánlhatna. Nekem eddig konkrétan a 'Tolkien's/ Tolkien and Poetry' jutott eszembe, de leginkább azért, mert már régen van egy félig-meddig kész absztraktom, amit szívesen megcsinálnék erre az alkalomra.

Megint más. A 2004-es évben elindult az első kimondottan Tolkiennel foglalkozó tudományos folyóirat, a fentebb említett Tolkien Studies (l. acunix.wheatonma.edu/mdrout/TolkienStudies/index.html , bár még nem sok minden van itt fent). Az MTT kapott ebből egy recenzió-példányt a kiadótól (könyvtárunk tehát tovább gyarapodott), ez viszont azt jelenti, hogy a következő 2 Lassi valamelyikébe kellene róla írni egy nagyjából egy oldalas recenziót. Ehhez keresek érdeklődőket: a példányt szívesen rendelkezésre bocsátjuk, akit érdekel, írjon privit.

Ahogy még majd eszembe jutnak a dolgok, írok újra; addig is indítsunk be itt vmit.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
20 éve 3 hónapja #210450 Írta: Lamorak
Némi törölgetést hajtottam végre a topicban, különösen az utóbbi fél év kimondottan 'aktuális' dolgait tekintve (mmint azokat, amiknek az aktualitása azóta teljesen kifutott); érdemi dolgokat nem töröltem. Rövidesen jön a tolkien.hu tudományos részlegének teljes új feltöltése, többek közt az update-elt Szekundér Bibliográfia.

Szeretnék viszont jelentkezőket kérni egy recenzió-részleghez--a Szekundér Bibliográfia olyan terjedelmes már most, hogy válogatni belőle teljesen kezdőként elég nehéz. Ezt a válogatást/bekapcsolódást szeretném segíteni úgy, hogy a legjobb alapkönyvekről (akár cikkekről is) rövid (átlag másfél-két oldalas) összefoglalókat, recenziókat rakunk fel, linkelve a bibliográfiába, de külön is elérhetően. Aki kedvet érez magában ilyen szövegek elolvasására (előnyben persze azok, akik már olvastak ebből a körből) és belőlük összefoglaló írására , vagy ha csak javasolni akar címet a listába, várom a jelentkezést.

Aki Tolkiennel kapcsolatos tudományos keretbe illő hírt talál vhol, azt is kérném, h továbbítsa nekem; nyár végére szeretném elindítani az erős és tartalmas Tudományos Szekciót az oldalon, ahol természetesen hírek is lesznek majd.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
20 éve 5 hónapja #194377 Írta: Gandalf

Több
20 éve 5 hónapja #191978 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok

Gandalf írta: Illés előadása:
fantasya.hu/index.php?modul=cikk&mod=mutat&id=469&kezdes=0

Azok számára, akinek nem mindegy, hogy x kilobyte-tal többet kell-e letölteniük (GPRS, mittomén), a címe: "J. R. R. Tolkien és Robert E. Howard -- „A sötét barbár” és „a hobbit” mitológiája"

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
Több
20 éve 6 hónapja #190834 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Tolkien tanulmányok
annak idején Bill Welden küldött nekem egy mélt, hogy mennék-e, akkor azt írtam, szívesen
most e pillanatban azt sem igen tudom, a jövő héten mi lesz, de mindenesetre érdekes lenne ott lenni

love is the shadow that ripens the wine

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.537 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére