- Köszönetek: 0
Középfölde földrajza
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Bocsi, pedig olvastam hogy magyarnyelvű kéne Még utána nézek.Elessar király. írta: És magyar nyelvű. Vagy olyan nincsen?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
.Elessar király. írta:
Igen, épp ahhoz kéne a térkép. A magyarításához. Azért kéne magyar nyelven.3.Aragorn írta: Korábban be volt linkelve a Battle for MIddle-Earth- es térkép... /EA honlapjáról/
Az a térkép nagyon nem magyarul volt. [size=9:2a08asn6](Bocs, hogy nincs linkem )[/size]
Olyannyira nem, hogy angolul...
Amúgy ti magyarítjátok? Sok sikert hozzá :agree:
[size=9:2a08asn6]/Még sajnos nem játszottam vele...gépigény.../[/size]
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Igen, épp ahhoz kéne a térkép. A magyarításához. Azért kéne magyar nyelven.3.Aragorn írta: Korábban be volt linkelve a Battle for MIddle-Earth- es térkép... /EA honlapjáról/
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
- .Elessar király.
- Nem elérhető
rajta a béke napjaiban!"
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Kösz, de ennél még részletesebb kellene.Gilgolwen Nimrandir írta:
Ez itt a kedvencem, van ennél részletesebb térkép is (bár olyat most nem tudok mutatni) de szerintem ezen is elég sokminden rajta van..Elessar király. írta: Tudtok linket adni elég részletes, magyar Középfölde térképhez?
rajta a béke napjaiban!"
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Ez itt a kedvencem, van ennél részletesebb térkép is (bár olyat most nem tudok mutatni) de szerintem ezen is elég sokminden rajta van..Elessar király. írta: Tudtok linket adni elég részletes, magyar Középfölde térképhez?
- .Elessar király.
- Nem elérhető
rajta a béke napjaiban!"
- Ygdrasil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ygdrasil
- Nem elérhető
Amm, egyetlen kifogással élnék: szép dolog a szellem szabadsága, de kissé idegesítő is lehet, mikor a könyvesboltokban is megjelent térképes könyvben valaki vígan eltervezve a negyedkor világbéke hangulatát, Aragorn birodalmát szép kerekre kanyarította, mintha ott mindenki leborulva földjét elé nyújtja, hogy jöjj, dicső király, legyen a tiéd, mert visszatértél.
Na igen, ahány ember, annyi elképzelés, vahj mi lett a gyűrűháború után a határokkal. Így nem muszáj egyetértenem.
- Beleg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kitartás Glorlyg!!!Glorlyg írta: Hello feleim! Nos én is haladgatok a térképemmel.
Kérlek ezt adjátok át Estelnek:
KI A FENE CSINÁLTA EZT A DÉL GONDORI SZINTVONALAS TÉRKÉPET AZ EMBERFIA ILL. TÖRPFIA SE IGAZODIK KI A TEKERVÉNYEIN. RÁADÁSUL EGY KÉT HELYEN TELJESEN ROSSZ!!!!!!! DE NAGYON!!!! MEGSZEG MINDEN A SZINTVONALAKRA VONATKOZÓ SZABÁLYT. DE LEGFŐKÉPP A KÉT LEGFONTOSABBAT :
1. A SZINTVONALAK ÖNNMAGUKBA VISSZATÉRŐ GÖRBÉK
2. A SZINVONALAK SOHASEM KERESZTEZIK EGYMÁST ÉS ÖNNMAGUKAT
Elnézést a kiabálásért, és köszönöm a figyelmet!
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Glorlyg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kérlek ezt adjátok át Estelnek:
KI A FENE CSINÁLTA EZT A DÉL GONDORI SZINTVONALAS TÉRKÉPET AZ EMBERFIA ILL. TÖRPFIA SE IGAZODIK KI A TEKERVÉNYEIN. RÁADÁSUL EGY KÉT HELYEN TELJESEN ROSSZ!!!!!!! DE NAGYON!!!! MEGSZEG MINDEN A SZINTVONALAKRA VONATKOZÓ SZABÁLYT. DE LEGFŐKÉPP A KÉT LEGFONTOSABBAT :
1. A SZINTVONALAK ÖNNMAGUKBA VISSZATÉRŐ GÖRBÉK
2. A SZINVONALAK SOHASEM KERESZTEZIK EGYMÁST ÉS ÖNNMAGUKAT
Elnézést a kiabálásért, és köszönöm a figyelmet!
Gilran Thalion Glorlyg
=^ . ^=
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
Tudom, ez már Off, és nem ide tartozik, de tudna valaki nekem egy ilyet mondani? Előre is köszönöm!Mornambar írta: Főleg szerepjátékboltokban találod meg.
- Mornambar
- Nem elérhető
Akár a falra is kiteheted őket
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
- Beleg
- Nem elérhető
Na hallod én hülye vagyok! Persze hogy Daniel. Csak a Reeve névről nekem örökre Superman jut eszembe, és őt ugyebár Christopher játszotta. Bocs a tévedésért!Bögyös Fredegár írta: Azon az oldalon, amit Beren Erchamion linkelt be, csak nekem írja ki, hogy a térképek többé nem elérhetők, vagy nektek se megy?
Beleg: Akire Te gondolsz, az nem Christopher Reeve, hanem Daniel Reeve. Véletlen összetéveszthetted a Supermen színészével. Egyébként én a neten meg egy pár könyvben láttam Daniel néhány munkáját, és annyira megtetszettek nekem a térképek, és a megsárgult tengwar- vagy angerthas rúnákkal írott tekercsek, hogy hobbiból szabadidőmben egyet-kettőt magam is megpróbáltam készíteni.
Egyébként melyik az a könyv, amiről Ti beszéltek? Mi a címe, és ki adja ki? Mert lehet, hogy érdekelne. Köszönöm!
6 térkép van a csomagban: a Megye, Eregion, Rohan, Mordor, Kelet-Gondor, Nyugat-Gondor.
Nagyjából teljesen lefedi azokat a területeket, amelyeken a Szövetség áthaladt.
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Mornambar
- Nem elérhető
Bögyös Fredegár írta: Egyébként melyik az a könyv, amiről Ti beszéltek? Mi a címe, és ki adja ki? Mert lehet, hogy érdekelne. Köszönöm!
A Gyűrűk Ura szerepjáték egyik kiegészítő füzete.
6 nagyonagy, nagyonszép térkép + 40 oldalnyi leírás (ua. mint a Szabálykönyvben)
Főleg szerepjátékboltokban találod meg.
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Cirmos
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Bögyös Fredegár írta: Azon az oldalon, amit Beren Erchamion linkelt be, csak nekem írja ki, hogy a térképek többé nem elérhetők, vagy nektek se megy?
Nekem se megy, sajna.
adesso vieni qui
e chiudi dolcemente gli occhi tuoi
vedrai che la tristezza passera
/Ron/
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
Beleg: Akire Te gondolsz, az nem Christopher Reeve, hanem Daniel Reeve. Véletlen összetéveszthetted a Supermen színészével. Egyébként én a neten meg egy pár könyvben láttam Daniel néhány munkáját, és annyira megtetszettek nekem a térképek, és a megsárgult tengwar- vagy angerthas rúnákkal írott tekercsek, hogy hobbiból szabadidőmben egyet-kettőt magam is megpróbáltam készíteni.
Egyébként melyik az a könyv, amiről Ti beszéltek? Mi a címe, és ki adja ki? Mert lehet, hogy érdekelne. Köszönöm!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ulver írta: Olyat olvastam valahol (talán pont ezen az oldalon), hogy Tolkien néhány dolgot megváltoztatott a korábbi szöveghagyományokhoz képest. Például ilyesmit, hogy a Föld mindíg is gömbölyű volt, nemcsak Númenor után lett azzá. Vagy hogy a Nap és a Hold is létezett korábban, nem csak a Fák világítottak. Igaz ez?
Tolkien sok változatot készített a világ teremtéséről, és a történetéről, de mindezek közül az számít kanonizáltnak amit Christopher Tolkien kiadott a Szilmarilokban.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ulver
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
Hildórienről semmi biztosat nem lehet tudni. Amikor Númenor elpusztult és Arda gömbölyű lett, sok szárazföld eltűnt, és újak keletkeztek. Talán a messzi keleti földek is elpusztultak, de ez csak spekuláció.
- Ulver
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
Utumno Angbandtól keletre volt, Melkor első erődje, kb hasonló éghajlaton, mint Angband.
Hildórien messze keleten volt, nagyjából a harmadkori Pelargir szélességén feküdt. Vagyis mediterrán éghajlatú vidéken.
Egyébként ha ennyire érdekelnek ezek a dolgok, esetleg ruházz be a Középfölde Atlasza c. könyvecskére
- Ulver
- Nem elérhető
Sajnos még nem olvastam a Szilmarillokat, ezért elég keveset tudok Középfölde őstörténetéről.
És mi a helyzet a keltre lévő területekkel?
Utumno, Hildorien?
- Ulmo
- Nem elérhető
Ulver írta: Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy Beleriandnak (és az északra lévő vidékeknek, Angban...stb.) milyen az éghajlata? Már eleve Forochel vidékén hideg van, milyen lehet még attól is északabbra? (még hidegebb? )
És még azt szeretném megkérdezni, hogy a Harmadkor végén milyen állapotban vannak ezek a vidékek. Léteznek még?
Bocs, ha a kérdéseim hülyén hatnak, de még csak most ismerkedem a tolkieni életművel.
Beleriand és a tőle északra lévő területek (így Angband is) az Első Kor végén, a Harag Háborújának több, mint 40 éve alatt teljesen elpusztultak. Ezt a vidéket elöntötte a tenger. Tehát a Harmadkor végén ez a terület már nem létezett.
Éghajlat: Beleriandban a Dorthoniontól északra fekvő terület neve Dor Daedeloth (az örök fagy földje) volt. Ez talán sokat elárul az éghajlatáról Mellesleg még északabbra van, mint a harmadkori Forochel.
Létznek Arda-térképek, amiket Tolkien rajzolt, de ezek elég kezdetleges állapotban vannak. Ha érdekel, írj privit.
Kérdezz bátran, azért van a fórum
- Ulver
- Nem elérhető
Most végigkérdezhetném Utumno-tól kezdve mindent, de akkor inkább arra lennék kíváncsi, hogy a HK végén, mi az, ami megmaradt Középföldén kívül?
Ja, és tudtok olyan Arda térképet, melyet mag Tolkien rajzolt?
Le lehet ilyesmit tölteni?
- Panni
- Nem elérhető
Ecthelion írta: Beleriand elpusztult az első kor végén, tehát ezek a beleriandi vidékek már nem léteznek.
Az éghajlathoz nem tudok sajna hozzászólni.
Szerintem létezni léteznek, csak víz alatt...
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Ecthelion
- Nem elérhető
Az éghajlathoz nem tudok sajna hozzászólni.
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.