Középfölde földrajza

Több
19 éve 8 hónapja #242591 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Én a déli klánokon, mint Lugiu klán meg ilyeneken röhögtem :D
Ott DÚnföld felé...
Apropó Dúnföld!
Nézzétek meg ezt az oldalt:
www.eagames.com/official/lordoft ... o=villains
(A Harmadkor PS2 játék szereplői)

Szvsz nagyon pofás, főleg a vadember, meg a Boszorkányúr!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #242570 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza

Argeleb írta: Érdekes térképek...
Mennyi ezekben a fikció? (nekem az az érzésem elég sok)

Hasonlítsd össze a Gy.U. térképeivel, látni fogod (úgy a 90%-a fikció)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #242560 Írta: Argeleb
Argeleb válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Érdekes térképek...
Mennyi ezekben a fikció? (nekem az az érzésem elég sok)

Több
19 éve 8 hónapja #242557 Írta: Running
Running válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Én megtaláltam. 8) A déli részek nevei nekem kicsit törökösen hangzanak... :? Nem mintha baj lenne a török nevekkel csak ugye.. :roll:

szurkulet.hu - Minden Gyűrűk Ura rajongónak. Leírások, képek, zenék...

Több
19 éve 8 hónapja #242556 Írta: Mornambar

Ulmo írta:

Mornambar írta: A forum.rpg.hu -ra már beírtam, de ide is belinkelem:
Bazi sok térkép, főleg Arnor váraival 8O :
www.taivaansusi.net/roolipelit/l ... /maps.html

Érdekes... Főleg az "Aglarond" nevű település, vagy mi a szösz (ami ugyebár nem vár, sem falu, hanem egy barlangrendszer) Megint egy rakat kitalált név, aminek semmi köze a mitológiához. De furcsa módon pl Amon Sul erődje semelyik térképen nem szerepel, pedig elég fontos erősség volt. Vagy csak én nem találtam meg :roll:

Én Lon Dear-t kerestem, de az sincs :)
Ellenben Tukbányán szép kis várak vannak ;)

Több
19 éve 8 hónapja #242550 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza

Ulmo írta:

Érdekes... Főleg az "Aglarond" nevű település, vagy mi a szösz (ami ugyebár nem vár, sem falu, hanem egy barlangrendszer) Megint egy rakat kitalált név, aminek semmi köze a mitológiához. De furcsa módon pl Amon Sul erődje semelyik térképen nem szerepel, pedig elég fontos erősség volt. Vagy csak én nem találtam meg :roll:

Lehet, hogy titokban tartották a létezését. :D

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 8 hónapja #242549 Írta: Ulmo

Több
19 éve 8 hónapja #242523 Írta: Mornambar
A forum.rpg.hu -ra már beírtam, de ide is belinkelem:

Több
19 éve 8 hónapja #242359 Írta: Running
Felagund ne kukacoskoggy, mindenki tudja kikre gondolt. :P
Egyébként szerintem az lenne a legtutibb, ha csinálnál néhány vázlatot a fontosabb formákról (hegyek, erdők) és akkor tudnánk arra értelmes minősítést adni, persze csak ha gondolod. 8) Mert így nem igazán lehet értelmesen megnyilatkozni...

Több
19 éve 9 hónapja #242227 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Valákra, talán? ;)

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 9 hónapja #242225 Írta: Glorlyg
Glorlyg válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza

Running írta: Ha engem kérdez valaki, akkor szerintem is gáz, ultragáz.

Majd akkor itélkezz ha már hipszometriát tettem rá mert akkor a vallákra mondom gyönyörű lesz. De ez még csak a jövő zenéje. Most még csak a bemutatkozó művemen dolgozom, és épp a hegyeken rágom át magam, elég nehezen megy. Na enyit a szintvonalakról és a hipszometriáról!

Tiszteletem!

Gilran Thalion Glorlyg

=^ . ^=

Több
19 éve 9 hónapja #242121 Írta: Beren Erchamion
Beren Erchamion válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Kétségkívül a szintvonalas ábrázolás lenne a leginkább precíz, de nekem inkább az a fajta hegyábrázolás tetszik, amit Tolkien is alkalmazott, és ami az Atlaszban is szerepel.
Persze ez csak az én véleményem, de szerintem sok terület esetében nem áll rendelkezésre elég információ..

"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."

Több
19 éve 9 hónapja - 19 éve 9 hónapja #242102 Írta: Running
Ha engem kérdez valaki, akkor szerintem is gáz, ultragáz.

Több
19 éve 9 hónapja #242095 Írta: Mornambar
Sztem az Atlasz hegyábrázolásai is kiválóak.
Én mondjuk nem rajongok az olyan szintvonalas ábrázolásért.... :roll:

Több
19 éve 9 hónapja #241958 Írta: Glorlyg

Estel Adániel írta: Ha volna hozzá elegendő hiteles info, akkor talán a szintvonalas ábrázolás egész szemléletes lehetne (mint pl. a Christopher Tolkien által készített Gondor-térképnél *) de ennek híján esetleg az árnyékolt... bár az még mindig elég nagy meló - viszont cserébe az egyik legszemléletesebb, szvsz. :)

[size=9:1b2raptt]*megtekintéshez beírandó a szerző vezetékneve kétszer ;) [/size]

Köszi a térkép alapot! Tényleg nagyon jó! Egyébbként az árnyékolást digitálisan megoldani elég nehéz, ebben igazad van. Bár... hm....
Ha mégis ezt választanám eléggé sokáig tartana megcsinálni. Mindenesetre teszek egy próbát.

Gilran Thalion Glorlyg

=^ . ^=

Több
19 éve 9 hónapja #241933 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Ha volna hozzá elegendő hiteles info, akkor talán a szintvonalas ábrázolás egész szemléletes lehetne (mint pl. a Christopher Tolkien által készített Gondor-térképnél *) de ennek híján esetleg az árnyékolt... bár az még mindig elég nagy meló - viszont cserébe az egyik legszemléletesebb, szvsz. :)

[size=9:1jjz92uf]*megtekintéshez beírandó a szerző vezetékneve kétszer ;) [/size]

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 9 hónapja #241881 Írta: Glorlyg
Sziasztok! Szeretnék előterjeszteni egy kérést! Szeretnék néhány javaslatot kérni, hogyan is ábrázoljam a hegyeket és egyébb magaslatokat. Mindenki nézze meg a Középfölde Atlaszt és mondjon véleményt mi a legmegfelelőbb ábrázolási mód ! SZERINTE ! ELőre is köszönöm!
Tiszteletem a tolkien.hu minden látogatójának!

Gilran Thalion Glorlyg

=^ . ^=

Több
19 éve 9 hónapja #241746 Írta: Running
Ork erőd? Az se rossz, én valami északi nép erődjének tippeltem. 8)

Glorlyg: Sok sikert a térképgyártáshoz. Tényleg elég ritka az, ha valaki nem csak a száját jártatja, hanem csinál is valamit.

Hétvégén ismét feltöltöttem a legújabb térképvázlatot, kukk ide:
szurkulet.hu/Altalanos/10_Terkep/Kontine...inens_negyedkori.htm

Több
19 éve 9 hónapja #241528 Írta: Mornambar

Ulmo írta: Mornambar: Fram az éothéodok (a rohírok elődei) közé tartozott, talán az egyik királyuk lehetett. Az éothéodok azon a vidéken éltek (HK 1975 körül költöztek oda, és kiirtották Angmar megmaradt lakosságát), talán egy fővárosuk lehetett.

Igen? Aszittem vmi ork erőd! Az király! :)

Több
19 éve 9 hónapja #241518 Írta: Ulmo

Glorlyg írta:

Ulmo írta: Azt egy percig se gondoltam, hogy a szövegekhez is hozzányúlsz. Azért egyébként is harapok :twisted:
Szvsz képként kéne kezelni a térképeket, nem pdf állományként. Így nincs gond a telepített fontokkal. A publikáció kérdését gondold át: szerzői jog által védett anyagról van szó, még ha módosított formában is. A magyar kiadó (plusz a térképek készítői!) biztosan nem örülne, ha a nagy nyilvánosság elé kerülne a műved, még akkor sem, ha jobb, mint az eredeti. Hidd el, tapasztalatból beszélek :(

Csak a netre szándékozom feltenni.

Tökmindegy, hova rakod fel. A neten való megjelentetés is publikálásnak számít. Én csak szeretém elkerülni, hogy ezzel is ugyanaz történjen, mint az én Hobbit-fordításommal.

Mornambar: Fram az éothéodok (a rohírok elődei) közé tartozott, talán az egyik királyuk lehetett. Az éothéodok azon a vidéken éltek (HK 1975 körül költöztek oda, és kiirtották Angmar megmaradt lakosságát), talán egy fővárosuk lehetett.

Több
19 éve 9 hónapja #241511 Írta: Mornambar
Az Atlasz regionális térképein -asszem- a Gundabadtól keletre vannak Framvár romjai.
Mi volt ez a város?

Több
19 éve 9 hónapja #241464 Írta: Glorlyg

Ulmo írta: Azt egy percig se gondoltam, hogy a szövegekhez is hozzányúlsz. Azért egyébként is harapok :twisted:
Szvsz képként kéne kezelni a térképeket, nem pdf állományként. Így nincs gond a telepített fontokkal. A publikáció kérdését gondold át: szerzői jog által védett anyagról van szó, még ha módosított formában is. A magyar kiadó (plusz a térképek készítői!) biztosan nem örülne, ha a nagy nyilvánosság elé kerülne a műved, még akkor sem, ha jobb, mint az eredeti. Hidd el, tapasztalatból beszélek :(

Csak a netre szándékozom feltenni. A pdf azért jó mert bele lehet nagyítani, és akkor sem pixeles a kép, meg aztán rá lehet keresni a szavakra. Hidd el jó az a pdf. De azért gif vagy tif formátumba is átkonvertálom. Ja egyébkén Coreldraw nevü grafikus szofverrel csinálom, így szerencsémre sokféle formátumba tudok konvertálni.

Tiszteletem a tolkien.hu minden látogatójának!
Nézzétek meg az ELTE térképész tanszékének honlapját. A másod évesek közt megtaláltok Horváth Mónika néven!
lazarus.elte.hu

Gilran Thalion Glorlyg

=^ . ^=

Több
19 éve 9 hónapja #241453 Írta: Ulmo
Azt egy percig se gondoltam, hogy a szövegekhez is hozzányúlsz. Azért egyébként is harapok :twisted:

Több
19 éve 9 hónapja #241450 Írta: Glorlyg
Üdv! Le kell szögeznem hogy az atlasznak mindössze csak a térképeit ujítom fel, vagyis nem változtatok rajta csak szemléletesebbé teszem. Minden információ ami a térképen rajta van az rajta lesz az enyémen is, de se több se kevesebb. Nekem mindössze csak esztétikai gondjaim voltak az atlasz térképeivel szemben, ill az hogy néhol az ábrázolás nem egyértelmű. Az egész felfogható olyannak mindha kódexmásoló lennék.

Elnézést ha valaki emiatt csalódott lenne, de tudásomból csak ennyi telik.

Így is elég sok ideig fog tartani. Ráadásul felmerültek bizonyos problémák is pl. nem tudom beszkennelni alapnak az atlasz némely térképét, ez az atlasz kötéséből adódik. Nem tudom úgy kisimítani hogy ne törjem el a könyv gerincét. Itt a térképész tanszéken eléggé jó szkennerek vannak de ez a probléma akkor is fenáll. A hegyek ábrázolásával is vannak gondjaim, meg kéne találnom a legmegfelelőbb ábrázolási formát, ami szép is és egyértelmű is. Akkor még nem is beszéltem a publikáció problémájáról. Pl milyen formátumban tegyem közzé, nos a legmegfelelőbb a pdf de itt a gond a betütipusokkal van. Ami nincs telepítve a felhasználónál nem jelenik meg stb... stb...

Tisztelettel a tolkien.hu látogatóinak.

Gilran Thalion Glorlyg

=^ . ^=

Több
19 éve 9 hónapja #241358 Írta: Ulmo
Gloryg: végre egy ember, aki nem csak a száját jártatja, hanem tesz is valamit. Előre is elismerésem! Ha tudok segíteni, keress meg.

Több
19 éve 9 hónapja #241329 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Akkor háromszoros Vivát Glorlyg-nak! Hajrá-hajrá, előre! 8)
Ha valóban elkészül egy ilyen új térképsorozat, ami megfelel a kényes térképészeti elvárásoknak, baromi büszke lehet majd magára a magyar rajongó tábor, és természetesen a szerzőre. :)
Az angolul jól tudók biztosan tudnak majd neked segíteni a térképi ábrázolás és a mű összevetésében, a megfelelő források kikeresésében.

Több
19 éve 9 hónapja #241251 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza
Kedves Glorlyg: Sok sikert heroikus munkádhoz!

Amennyiben bármivel segíteni tudok Neked, csak szólj ;)

Minden jót!

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 9 hónapja #241249 Írta: Glorlyg
Kedves mindenki! Van szerencsém bejelenteni hogy immáron nekikezdtem Középfölde atlaszának feldolgozásához. Bár tudom munkám akár éveket is igénybe vehet. Mivel az igéret szép szó és ha betartják úgy jó! Mivel cikizni merészeltem az atlaszt, megigérem hogy immár térképész szemével, megpróbálom a térképeket újradigitalizálni, jobbá varázsolni. Kezdetnek egy hagyományos Középfölde és Beleriand térképet készítek el, s csak azután az atlasz térképeit. Remélem a vallák vezetik a kezem, nehogy remegjen az egér a kezemben. Egyébként tudom hogy úgy is lesz mit rajtuk kifogásolni. De remélem azért tetszeni fog majd. Jelenleg a Középfölde térképem még félkész állapotú de azért készülget.

Tiszteletem a tolkien.hu minden látogatójának. :)

Gilran Thalion Glorlyg

=^ . ^=

Több
19 éve 9 hónapja #239989 Írta: Beren Erchamion
Beren Erchamion válaszolt a következő témában: Középfölde földrajza

Silmarillion írta:

Beren Erchamion írta: A fekete körvonalakat hiteles térkép alapján rajzoltam, és ceruzával színeztem ki (még van itthon néhány fekete-fehér alap). Egyébként olyan 80x100 cm... 8)
Tervezem egy javított változat készítését is... :D

EZ NAON PROFI!!!!!!!!
Kár hogy ilyen kicsi méretben szkennelted be:(

Itthon megvan sokkal nagyobb felbontásban is (~3200x2700 képpont, majdnem egy mega), de a honlapra csak ilyen kicsiben rakták fel...
Ha akarod, esetleg elküldhetem e-mailben. :wink:

"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."

Több
19 éve 9 hónapja #239711 Írta: Running
Feltöltöttem az új verziót, tudom nem érdekel, ha mégis katt ide: szurkulet.hu/Altalanos/10_Terkep/Kontine...inens_negyedkori.htm

Ja egyébként a térkép Paint Shop Pro 9-el készül. Az eredeti térképrészletekből kivágom a kívánt részt, majd beillesztem és belemosom ahova kell, kb így, szép részletesen meg lehet így alkotni a hiányzó részeket, csak türelem és idő kérdése. Nekem eddig 1 hónapomba került.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.535 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére