Tanulószoba

Több
17 éve 9 hónapja #312677 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Grion, nem feltétlenül az Acesses megoldás a nehezebb, max a kevésbé elegáns programozó szemmel ;)
Közben megoldódott a feladat, hála érte Ulmonak, úgyhogy mostmár ne törje vele magát senki :)

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja #312658 Írta: Grion
Grion válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Jaj, bocsi!!!! :oops: Akkor azért voltam naiv, mert nem tudtam, hogy olyan is van. :lol: Naná, hogy mi a rosszabbat, meg a többetszenvedőset tanuljuk. Mit tanuljuk... Felhasználjuk azt a tudást, amivel születtünk. :D

A bánat, amely néma, addig suttog a szívhez, amíg az megszakad.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja #312656 Írta: Timona
Grion, kedves tőled, hogy megpróbálkoztál vele :) így én is meg tudnám oldani, de nekem most kifejezetten SQL kódokal való megoldásra lenne szükségem és nem Acess féle kattingatásra ;)

Fodor Ákos

Több
17 éve 9 hónapja - 17 éve 9 hónapja #312654 Írta: Grion
Nos, én nemrég tanultam, de olyan tanártól ám, hogy nagyon nagy teljesítmény lesz, amit most látni fogsz! Tulajdonképp az a problémám, hogy az eredmény esélye a helyességre 50%... :lol:

1.) Berakod a Terméknevet és a Gyártási időt az első oszlopba, és a Gyártásihoz feltételnek beírod, hogy kisebb 200.01.01. A gyártásit nem kell megjeleníteni.
2.) Ehhez annyit tudok mondani, amit bizonyára tudsz: a parancsszavak angolul vannak, tehát berakod a Termékek táblát, és feltételnek beírod, hogy "not began with k and not end with k".
4.) Itt berakod a Terméknevet, és az Árat, és az árhoz feltételnek beírod, hogy 800 or 1000 or 1200 or 1400. It azt hiszem, szummázni kell, és Count.
6.) Berakod mindjuk a Termékek táblát, szummázod, és Count-ra állítod.

Ennyit tudok segíteni, és lehet, hogy még ez sem jó, de azért megpróbálkozhatsz vele... :oops: A többiek talán tudnak okosabbat is mondani, de addig be kell érned velem. :lol: Pedig szereztem én ebből ötöst valamikor... Tulajdonképp össze-vissza nyomkodtam mindent, és végülis jó lett...

Több
17 éve 9 hónapja #312613 Írta: Timona
Khm, SOS kéne nekem egy kis segítség SQLből. Tanultam én ilyesmit réges rég, még az Üveghegyen is túl, de most sehol sem találom a jegyzeteimet és meg kéne oldanom egy feladatocskát, melyben 6 kérdéske leledzik! HELP!!! Nagyonnagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni!

Ím a feladat:

Írjuk fel a következő SQL kódokat!
Van egy Rendelés adatbázisunk a C meghajtó Vállalatok könyvtárában, melyben létrehoztunk egy Termékek táblát, a következő mezőkkel: Cikkszám, Terméknév, Terméktípus, Szín, Darabszám, Ár, Gyártási idő, Gyártó cég.

1) Listázzunk olyan rekordokat, amelyek 2000.01.01. előtt készültek vagy 2000 Ftnál olcsóbbak és fehér színűek!
2) Listázzuk ki olyan termékek neveit, amelyek nem „k”-val kezdődnek és fejeződnek be!
3) Rendezzük a termékek táblát ár és gyártási idő szerint csökkenő sorrendbe azon rekordokra, melyek 2002.02.02 és 2002.03.03. között készültek (Ne és kapcsolattal oldjuk meg a közöttiséget!)
4) Kérdezzük le ismétlődés nélkül azokat a termékeket, amelyek 800 vagy 1000 vagy 1200 vagy 1400 Ft értékűek! (Ne or kapcsolat segítségével!)
5) Kérdezzük le a terméktípus- csoportok összárát!
6) Számolja meg a rekordok számát!

Fodor Ákos

Több
17 éve 10 hónapja #311326 Írta: Grion

A Hobbitban esik róla szó :mrgreen:

Oh, nagyon köszi, akkor nem írtam egetrengető hülyeséget. Most olvasom újra a Babót, de még nem járok ott. Na de milyen jó már a memóriám! *kisönteltpofa* :D

Több
17 éve 10 hónapja #311318 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Grion írta: Nem sok, amit hozzá tudok tenni, de emlékezetem szerint utalás van valahol arra, hogy a törpök által készített gyermekjátékok népszerűek voltak, és nagyon jó minőségűek. Meg nem mondanám, hol olvastam, de a lényeg az, hogy ennek alapján nem csak élelmiszerrel, meg élvezeti cikkekkel kereskedtek...

A Hobbitban esik róla szó :mrgreen:

Több
17 éve 10 hónapja #311315 Írta: Grion

Szméagol írta: Hello, nem tudja valaki, hogy hogyan zajlott Középföldén a kereskedelem, ha ugyan volt ilyen? Kábé csak a boroknál és a pipafüvek kapcsán találtam árnyalt utalásokat erről a témáról. Persze tudom, hogy Tolkiennak ez nem fő témája. És azt, hogy hol milyen pénzekkel vizettek?

Nem sok, amit hozzá tudok tenni, de emlékezetem szerint utalás van valahol arra, hogy a törpök által készített gyermekjátékok népszerűek voltak, és nagyon jó minőségűek. Meg nem mondanám, hol olvastam, de a lényeg az, hogy ennek alapján nem csak élelmiszerrel, meg élvezeti cikkekkel kereskedtek. A pénznemről fogalmam sincs, de megkockáztatnám az aranyat (persze csak egynek), már csak a Babó miatt is, mivel Bilbótól is elfogadták ezt a fizetőeszközt.

Több
17 éve 10 hónapja #310237 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tanulószoba

icke írta: Üdvözletem!

Ery és Gandalf kérésére kétirányú latin-angol szótárprogram . Letölt, kicsomagol, words.exe-vel futtat. Képzett/ragozott alakokat is felismer.

icke

Ezer köszönet!

Több
17 éve 10 hónapja #310225 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Üdvözletem!

Ery és Gandalf kérésére kétirányú latin-angol szótárprogram . Letölt, kicsomagol, words.exe-vel futtat. Képzett/ragozott alakokat is felismer.

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
17 éve 10 hónapja #309087 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Ühüm. Valahogy nekem is sántított a dolog...

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
17 éve 10 hónapja #309085 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Missy írta: Ez nem igazán ide kapcsolódik, de ilyesfajta topik nem lévén..
A Gold Book Kiadó által megjelentetett Paul Doherty-féle könyvek mennyire hitelesek történelmileg? Még csak az első pár oldalnál tartok, de kicsit meginogtam, mikor ágyékkötő helyett mindenhol "szoknyát" ír.
8O Kissé zavaró számomra.

Hát, a Bookline.hu besorolása szerint "szórakoztató irodalom"... :)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 10 hónapja #309082 Írta: Missy
Ez nem igazán ide kapcsolódik, de ilyesfajta topik nem lévén..
A Gold Book Kiadó által megjelentetett Paul Doherty-féle könyvek mennyire hitelesek történelmileg? Még csak az első pár oldalnál tartok, de kicsit meginogtam, mikor ágyékkötő helyett mindenhol "szoknyát" ír.
8O Kissé zavaró számomra.

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.

Több
17 éve 11 hónapja #305792 Írta: Arzeen

Estel Adániel írta:

Ethuil írta: Népek!

Van itt valaki, aki érettségizett fizikából, és esetleg meg tud dobni egy egyszerű, kézzelfogható leírással az ultranhangról és az infranhangról. A neten rengeteg zagyvaság van, és nincs időm válogatni, mert millió dolgom van még. Szóval ha valaki esetleg tudna segíteni, sürgősen... megköszönném :(

Ha ugyan nem késő egy hónappal és tizenegy nappal később: nem tudok sem ultranhangról, sem infranhangról, sem arról, hogy miféle zagyvaságok vannak róluk a neten; azt viszont tudom, hogy egyszerűen és kézzelfoghatóan ultrahangnak nevezzük az emberi füllel hallhatónál magasabb, infrahangnak pedig az emberi füllel hallhatónál mélyebb hangokat. Előbbi kb. 20000 Hz-től (20 kHz-től) fölfelé kezdődik, utóbbi kb. 20 Hz-től lefelé.
(1 Hz <-> 1 rezgés / s) ;)

Hehe! :D

Azóta már kaptam egy ötös az akusztikus fegyverekről készített monológomért :D De azért kösz ;)

Több
17 éve 11 hónapja #305761 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Ethuil írta: Népek!

Van itt valaki, aki érettségizett fizikából, és esetleg meg tud dobni egy egyszerű, kézzelfogható leírással az ultranhangról és az infranhangról. A neten rengeteg zagyvaság van, és nincs időm válogatni, mert millió dolgom van még. Szóval ha valaki esetleg tudna segíteni, sürgősen... megköszönném :(

Ha ugyan nem késő egy hónappal és tizenegy nappal később: nem tudok sem ultranhangról, sem infranhangról, sem arról, hogy miféle zagyvaságok vannak róluk a neten; azt viszont tudom, hogy egyszerűen és kézzelfoghatóan ultrahangnak nevezzük az emberi füllel hallhatónál magasabb, infrahangnak pedig az emberi füllel hallhatónál mélyebb hangokat. Előbbi kb. 20000 Hz-től (20 kHz-től) fölfelé kezdődik, utóbbi kb. 20 Hz-től lefelé.
(1 Hz <-> 1 rezgés / s) ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
17 éve 11 hónapja #305642 Írta: Gelmir
Gelmir válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Én úgy tudom hogy már fejtettek meg belőle, és pár szó rokonságot mutatott a magyarral (pl.: bölcső). Egyébként semmi sem biztos,
lehet hogy pusztán hazafias buzgóság.

Több
17 éve 11 hónapja #305229 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Hello, nem tudja valaki, hogy hogyan zajlott Középföldén a kereskedelem, ha ugyan volt ilyen? Kábé csak a boroknál és a pipafüvek kapcsán találtam árnyalt utalásokat erről a témáról. Persze tudom, hogy Tolkiennak ez nem fő témája. És azt, hogy hol milyen pénzekkel vizettek?

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 11 hónapja #305226 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Ethuil írta: Remélem sok jó történész olvassa ezt az oldalt :D

Ma egy furcsaságra bukkantam, vagyis inkább érdekesség, amit már hallottam, de nem voltam biztos benne. Nos, a kérdésem az lenne, hogy a sumér nyelv meg van-e fejtve? Azt tudom, hogy az ékírás megvan, de hogy a nyelv is, azt nem. :? Előre köszönöm! :D

Én ugyan nem vagyok szakértő, de úgy tudom, a beszédet nem fejtették meg! (már ha erre gondolsz)

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
18 éve 1 hete #303366 Írta: Missy
Miért érzem azt, hogy olyankor nem szeretnélek látni..? :lol: :oops:

Több
18 éve 1 hete #303363 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Hidd el, nem kaptam fel a vizet:).:Az egészen máshogy fest:D :twisted:

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
18 éve 1 hete #303361 Írta: Missy
Jól van na, nem kell felkapni a vizet, nem foglaltam semmiféle álláspontot, csak megemlítettem, hogy ilyen elmélet is van.

Több
18 éve 1 hete #303357 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Tanulószoba
A Sumér és Magyar nyelv közti hasonlósságot kár firtatni..meglehetősen nagy baromság. Az MTA örökös tag nyelvészprofesszor tanárom szerint is.

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
18 éve 1 hete #303352 Írta: Missy
A sumér a Kr. e. III. és II. évezred fordulója körül megszűnt beszélt nyelv lenni,de az ékírást használták még sokáig(pl.:vallási szövegek).

És ha hiszed, ha nem, azt is állítják, hogy a sumér nyelv nem holt nyelv, hanem él a magyarban.

4 korszakra lehet osztani a nyelv történetét(archaikus,klasszikus,új-és posztsumer).
Az archaikus dialektusát(nyelvjárását) a nyelvészek mondhatni hézagosan értik,a klasszikusét már jobban.
Az ékírással együtt a nyelv is feledésbe merült, csak a XIX.század elején, az ékírás megfejtése után fedezték fel újra.Több dialektus ismert(pl.: eme-gir,eme-SAL).

[size=9:3gr0vcun](Szerintem erről Gandalfot kellene kérdezni, azt hiszem töriszakos .)[/size]

Ja, majd' elfelejtettem[size=9:3gr0vcun](még valami ******** néztek itt)[/size] köszi Gandalf. Vettük mi ezt nyelvtanon, de már nemigen voltam biztos benne. Még annyit, hogy szinte csak képeket szedtem le a weblapokról, és elég sok van, az összes lapot be kell írni? Leellenőrzik ezt?[size=9:3gr0vcun]Mondjuk nem hinném-szerintem nem jutok tovább megyeire, csak nem nézi a tanárom olyan szigorúan...[/size]

Több
18 éve 1 hete #303345 Írta: Arzeen
Remélem sok jó történész olvassa ezt az oldalt :D

Ma egy furcsaságra bukkantam, vagyis inkább érdekesség, amit már hallottam, de nem voltam biztos benne. Nos, a kérdésem az lenne, hogy a sumér nyelv meg van-e fejtve? Azt tudom, hogy az ékírás megvan, de hogy a nyelv is, azt nem. :? Előre köszönöm! :D

Több
18 éve 1 hete #303329 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Missy írta: Kell írnom egy mindössze 22 oldalas dolgozatot, és az lenne a kérdésem, hogy a végén, mikor megadom a forrásokat az internetnél a weblap címét is fel kell tüntetni? [size=9:31t1vgn0]Hülye kérdés, tudom..[/size]

Az úgy korrekt, ha a honlap címét és elérhetőségét is megadod, pl.:

Tolkien.HU ( www.tolkien.hu/ )
Völgyzugoly - Magyar Tolkien Oldalak ( volgyzugoly.uw.hu/ )

De írhatod fordítva is, előbb az elérhetőség és zárójelben utána a címe az oldalnak. A lényeg, hogy következetes legyél mindenhol! :wink:

Több
18 éve 1 hete #303328 Írta: Missy
Kell írnom egy mindössze 22 oldalas dolgozatot, és az lenne a kérdésem, hogy a végén, mikor megadom a forrásokat az internetnél a weblap címét is fel kell tüntetni? [size=9:1hvuk285]Hülye kérdés, tudom..[/size]

Több
18 éve 4 hete #302525 Írta: Arzeen
Népek!

Több
18 éve 1 hónapja #301393 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Panniii / Annis írta: Alyr: Akkor szólj, ha szükséged van rá, mert nekem a rendes javított kiadású Start Német I könyv van meg az utána következő Unterwegs (3 kötetes de nekünk csak az első kettő kellett)

Már nem kell, ma megvettem.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 1 hónapja #301367 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Alyr: Akkor szólj, ha szükséged van rá, mert nekem a rendes javított kiadású Start Német I könyv van meg az utána következő Unterwegs (3 kötetes de nekünk csak az első kettő kellett)

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Több
18 éve 1 hónapja #301286 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Alyr Arkhon írta:

Sasha Vykos írta:

Alyr Arkhon írta: Nincs valakinek hosszútávú kölcsönzésre
Start 1 német tankönyve+munkafüzete?

Az nembaj, ha használt, csak legyen.

valamikor még gimi harmadikban kitámasztottam egy ilyennel egy ablakot...ez az uccsó emlékem róla...

(de azért körülnézek...ha megvan akkor viszont erősen használt, bár talán legalább szórakoztatóak lehetnek a széljegyzetek:) )

Legkevésbé sem érdekel ha használt vagy ilyesmi, egyszerűen csak szükségem van rá.

nincs meg:( sajnos.

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.631 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére