- Köszönetek: 0
Találkozások
- Szendi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ai lintulinda Lasselanta
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Léli
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Nekem a május 5. nem jó, illetve valamikor máj.-jún.-ban lesz a matek kisérettségink, de attól még valószínű ráérek (lévén, hogy nem tanulok rá ). Azon kívül rengeteg színdarab-próbánk lesz még fogalamam sincs, hogy mikor (ha pontosabban tudok, leírom). /a legegyszerűbb szerintem a nyáriszünetben lenne/.
Egyébkét ma rátok gondoltam. Délután csendesen szemergett a nyárizápor, kiültem az erkélyre, hallgattam az eső csobbanásait, meg koppanásait, és arra gondoltam, hogy milyen jó lenne most veletek egy hegységben egy eldugott kis faházikóban ülni és a Kószák Könyvét olvasgatni.
Ai na vennui
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Míriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nagyon sajnálom, de nekem a május egyáltalán nem jó. Május 24-25én fellépésünk lesz vidéken, és arra kell edzenem keményen. Meg most fogok szigorlatozni nyelvtöriből is, úgyhogy rettegek
pussz: Míriel
Úgy érzem, tele van a szám földdel.
- Narië
- Nem elérhető
- Rayan
- Nem elérhető
Ja, ha júniusra + májusra vonatkozik, akkor bármikor ráérek
Nektek mindent!
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Fereste
- Nem elérhető
- Cicaful
- Nem elérhető
De azt leírom, nekem melyik lenne a legjobb: május 10-11-12. (3 hét múlva) Bár valószínű, hogy az érettségizők ezt a dátumot nem fogják szeretni... De tőlem bármilyen időpontra szervezhettek talit, majd igyekszem a dolgokat úgy rendezni, hogy elmehessek
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- nazgúl
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- Yavanna
- Nem elérhető
"Aure entuluva!"
- Morwen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Elnézést, hogy ilyen rég nem voltam,de sajna csak ritkán engednek fel...
Ezér szeretném azt megkérdezni, hogy kitűztétek-e mélr a következő találkozó idejét?
Sajna nem volt idom visszanézni az irottakat, de megigérem, hogy ma még jövök és mindent áttanulmányozok!!!
Addigis: Namarie!
- Szendi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
" Ai lintulinda Lasselanta
Pilingeve suyer nalla ganta
Kuluvi ya karnevalinar
V'ematte singi Eldamar"
Ai lintulinda Lasselanta
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Akkor Dűne? Melyik? : : :
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
- Fereste
- Nem elérhető
a hóesésről: imádom a friss, gyönyörű havacskát lehullani ienkor áltban kimegyek a mellettünk levő erdőbe és sétálok, sétálok egyedül ezt a részét szeretem a télnek, mert nekem naon nem fekszik ez az évszak... jellememnél fogva sokkal yobban szeretem a tavaszt, de legfőképpen a nyarat
az elemek közül nekem két kedvencem van, melyek meghatározóak nálam. az egyik a VÍZ. egyszerűen imádom. nem tudom elképzelni a nyarat, anélkül, hogy ne vmi tónak/tengernek a partjára ne menjünk... ha hosszabb ideig is vagyunk egy helyen, én az alkonyatban naon szeretem nézni.... csak ülök csendesen, és nézem a vízet... ufff, gyönyörű..
a másik elem, amely hozzám tartozik, az a tűz. tábortűznél, vagy bármien tűzecskénél bámulatba esek, és csak nézek bele... naon szeretem ahogy lángol... olykor vmi félelmetes is van benne, és ezért is szeretem....
és ha már itt az elmerengésnél tartunk, hadd osszak meg veletek egy élményt (ezt már az IRC chaten elmondtam ) szóval fizika óra volt, és Bmi rossz volt a hangulatom... ablak mellett ültem, az idő eső utáni volt. az ablakhoz hajolt egy rügyező fa. és én egész fizika órán ezt a fát bámultam... csak néztem, és nem tudtam betelni vele... nem azért mert szép volt, mert ezt azért nem lehetne elmondani róla... csak egyszerűen a hatása... hát szóval kész voltam..
- Ragoran
- Nem elérhető
- Áfonya
- Nem elérhető
Most már én is hozzászólok.
Számomra a hóesés jelenti a teljes nyugalmat. Nekem is egyik kedvenc évszakom a tél, én minden évebn rimánkodom, hogy essen a hó, mert anélkül egyszerűen elveszik a varázsa a dolognak. Olyankor, este, sötétedés után, vagy csak alkonyatkor, még a kis udvarunkra is élvezet kimenni, beltapicskolni a hóba, élvezni ahogy a pelyhek az arcomra hullanak... a legjobb persze ilyenkor jó nagyot sétálni valami csendes, hóborította erdőcskében, aztán utána leülni a jó meleg szobában egy nagy pohár forró kakaóval és az ablakon keresztül nézni a hóesést.
Másik nagy szerelmem a víz - ami nekem abszolút lételemem - bármilyen víz partján képes vagyok elmerülni a gondolataimban, álmodozni, stb. Már a látványa is megnyugtat.
A vihar pedig - annyira gyönyörűen félélmetes tud lenni, hogy az ember libabőrös lesz tőle. A szél, az elsötétedő ég, az eső... Akkor érzed igazán, milyen kicsi kis lény az ember a nagy természethez képest. Persze igazi tengeri vihart még nem láttam, de a balatoni viharok is ki tudják váltani ezt az érzést. Nyáron én olyankor mindig kiállok a nyaraló ajtajába. Nem baj, ha megázom. És akkor fürödni is tényleg nagyon jó!
Eső: amikor esik - én mindig kinyitom az ablakot, és beszippantom a friss levegőt. Az a legjobb benne, a levegőnek meg a földnek az esőáztatta illata, amit sajnos a városban már nem igazán lehet érezni a sok beton miatt...
Jó, most már abbafejezem... bocsi a sok rizsáért.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- ainawethien
- Nem elérhető
Ne haragudjatok, csak fogalmam se volt ezt hova tegyem be.. Igazából Lestat-nak, és a többi vámpírosnak szól..
Láttam a Queen of the damned-t!! Mindenkinek ajánlom, mert nagyon jó lett! Nos, a könyvhöz nem sok köze van, de ha csak a filmet nézzük, nagyon jó. Ez a Lestat sokkal jobb, mint a Tom Cruise-féle!! Komolyan!! Pedig féltem tőle, de nem, megállta a helyét. /Bírom Tom-ot, de valahogy benne nem volt meg ez a hatalmas vámpír vonzerő../
Nah, bocs mindenkitől, akit ez nem érint.
Ainawthien
Dom is not gay. He's just Lij's boyfriend.
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Brisa:A viharokat én is nagyon szeretem. Mindig lemegyünk fürödni olyankor.. Volt már olyan amikor utána a vízből halásztuk ki a fürdőköpenyeket(papucsokat..) Néha csak nézzük a viharokat, kimegyünk a nagymolóhoz, és csak állunk, és nézzük..(A nádas vízszintes.. )
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Brisa
- Nem elérhető
És milyen lenyűgöző a Vihar tombolása, amely gyakran kicsavart az üdülő fáit is. A gondnokság szerencséjére, sosem tart sokáig ez a fantasztikus jelenség.
Amikor elvonul a vihar, úgy néz ki az egész környék, mintha háború lett volna. A fák kidőlve, ágak letörve és szanaszét mindenütt. Az asztalok és padok feldőlve, a hullámtörő kövek között döglött halak lebegnek...
De aztán előjön a hattyúcsalád a 7-9 kicsivel, mintha mi sem történt volna és elkezdenek tolláskodni... Olyan édesek...
Brisa
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
A válaszból arra következtetek, hogy tuti olvastam valahol, de hogy hol? Még mindig teljesen tudatlan vagyok. (És felületes...)
Namárie!
Varda Tintallë
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Arwen
- Látogató
Asszem valamit elrontottam!, bocs, nem így akartam!
Azt is én írtam!
És Teljesen elájulTAM!
- Arwen
- Látogató
Itt mindenki olyan szépeket ír, hogy az nem is igaz!
Komolyan mondom, hogy le fogok írni minden történetet, és valahogy beillesztem a készülő könyvembe.
Teljesen elájult
Ha már itt tartunk, az éjszakáról nekem is eszembe jutott egy történet:
Szeptember 20.-a volt, egy langyos őszi éjszaka. Az osztályommal tanulmányi kirándulásra mentünk Kisgyónba. Már nagyban csámborogtunk a tök sötét erdőben egymás kezét fogva, nehogy a földön kössünk ki, amikor kiértünk egy jó nagy tisztásra, és akkor olyan látvány tárult a szemem elé, amilyet még álmomban sem láttam. Volt egy hatalmas fa (a neve azt hiszem ördögfa, vagy valami hasonló volt) a tisztás közepén, és a telihold pont fölötte világított, rá vetette a fényét. Gyönyörű látvány volt! [/code]
- Ragoran
- Nem elérhető
Kedvenc évszakom a tél, kedvenc napszakom az este, ebből következik, hogy a téli éjszaka a kedvencem- de a nyári éjszaka is elmegy-. Nagyiéknál van egy kis hátsó udvar egy nagy dombbal ami a ház feléig ér. Van ott egy kutya aki mindíg a ház tetején ül, innen jutott eszembe, hogy mért ne mehetnék föl én is a tetőre! Persze a kuty csak addig ment föl amíg volt egy lapos rész, de felmentem a tetejére és hanyatt feküdtem a teőn, felettem a telihold alattam egy aggodóan vinnyogó kutya aki teljesen odavolt, hogy mi a francot keresek a tetőn.
Másik élményem amikor télen felmentünk a Hármas-határ hegyre(hogy írják?) nagyon hideg volt minden csupa hó. Vagy két órán keresztül mendegéltünk a probléma csak az volt, hogy egy gumi csizma volt rajtam és mivel egy meredek szakaszon kellett volna felmenni amit tükörjég borított elég nehéz volt a dolog. Ha valahol elestem mindíg visszacsúsztam az aljáig a végén sikerült felmenni, de azóta is, ha van egy kis szabad időnk felmegyünk a hegyre!
Bocs, hogy beleszóltam!
- Nem elérhető
Az mi?
Namárie!
Varda Tintallë
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Cicaful
- Nem elérhető
Gillz: a sátrazásról nekem is hasonló élményeim vannak. A kedvesemmel a Tisza-tó partján vadkempingeztünk, a gát mentén. Ám párom agyában a kép: kocsi+sátor, egymás mellett. Így leoffroadoztunk a gáton a kispolákkal (!), és felvertük a sátrat egy kellemes kis öbölben. Ám ahogy befejeztük megdörrent az ég, és elemi erővel zúdult ránk a víz. Mintha dézsából öntötték volna. Sátor be, és az éjszakát a kocsibantöltöttük. De a legszebb az volt, hogy nem tudtunk kijönni. A szinte folyékony állagú sárba belekapart a kerék. Végül a legközelebbi falu TSZéből jött velünk egy bácsi, aki traktorával kivontatott minket, két üveg sör fejében Meg kell hagyni, kalandos volt!
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Akkor mostmár muszáj hosszabban is megszólalnom.
Köd: nagyon jó, bizsergető érzés.
Reménykedtem, hogy Angliában jártamkor lesz lehetőségem hajnali ködben sétálni monolithok között, de sajnos végig sütött a nap.
Viszont van egy fényképem, ahol egy templomtorony látszik, rejtelmes ködbe burkoltan, és mögötte alig sejthetően egy toronyház.... Nem tudtam ellenállni, még jó, hogy abban az időszakban folyamatosan fényképezőgéppel mászkáltam mindenhova.
Vagy egy másik kép (ez élőkép, így csak az emlékeimben él), ahol egy tisztáson állva azt látod, hogy a köd, vagy felhő folyamként folyik le a szemben lévő hegyoldalról...
Szeretem a csillagokat, ezért is hobbim a csillagászat. (Az egyetlen, amit sajnálok az eddigi életemből, hogy nem lettem csillagász.) De azért jelen lehetek amatőrcsillagászként. Nagyon jó derült éjszakákon kint feküdni a szabad ég alatt és bámulni a csillagos eget. Majd arra ébredni, hogy felkelt a nap és én még mindig a szabad ég alatt fekszem.
De a vihart is szeretem. Az a legszebb, amikor nyáron ömlik az eső és közben villámlik és dörög. Ilyenkor lehet igazán érezni, hogy milyen elementáris erővel képes tombolni a természet.
Namárie!
Varda Tintallë
- Yavanna
- Nem elérhető
Köd? Vannak helyzetek, amikor tényleg megkapó a sejtelmessége! De emberek! Nincs annál pocsékabb dolog, mint tejködben vezetni! Ez mindig felőrli az idegeimet!
Na ha már így benne vagyok, leírok még egy storyt!
Egy jó pár évvel ezelőtt a sulival sítáborba indultunk Csehországba. 2 busznyi ember, csomagok és két helyismerettel rendelkező síoktató!
Este 6 körül megérkezünk egy parkolóba. Mindenkin városi ruha, -20 fok, sűrű hóesés és vaksötét! Közölték veelünk, hogy a busz itt marad, a csomagokat elviszik kocsival a szállodáig, de nekünk gyalog kell mennünk és a két oktató majd vezet minket! (80 embert! Na persze!) Elindultunk a településen keresztül, aztán lassan elhalványultak a falvacska sápadtan világító fényei és az út egy erdőbe vezetett tovább! Na ez volt az a pont, ahol már végleg szétszakadozott a társaság 5-6-os csoportokra, a vezetők elhúztak a saját tempójukban előre, a nyomaikat pedig szépen, módszeresen befedte a hó! Mindenki teljesen elveszve baktatott a tök sötét erdőben (balra fenyőerdő, jobbra szakadék-sose felejtem el a látványát!), teljesen elázva a szakadó hótól és átfázva a jeges széltől! Ráadásul a mi 5 fős társaságunkból egy elmés csaj még azt is fölvetette, hogy mi lesz, ha jönnek a medvék meg a farkasok! Képzelhetitek azt a pánikot! végül kb 3 órás gyaloglás után találtunk egy hotelt , ahová rajtunk kívül még vagy 20 embernek sikerült eljutnia! Már kezdtünk örülni, hogy de jó, amikor az egyetlen helyi nyelven értő társunkkal közölték, hogy a mi hotelünk egész máshol van! Aztán végül bepakoltak mindenkit 2 hókotró kocsiba, vagy mibe és azzal szállítottak át bennünket hegyen-völgyön, úttalan utakon át a saját hotelünkbe! Azt már nem is mondom, hogy ennek a hülye kocsinak rossz volt az ajtaja és közölték, hogy mindenki jól kapaszkodjon, mert ha valaki kiesik az tutira megfagy reggelre!
Aztán nagy iskolai botrány lett az ügyből! Mindenesetre a sítábor többi része jó volt, és azóta is imádom a téli éjszakát, csak hát ugye ez kicsit kalandosra sikeredett!
"Aure entuluva!"
- Eglarcarien
- Nem elérhető
Gillz: Marhára biztató, amit írtál! Vízitáborba készülök a nyáron... (kajakozás és bicajtúra sátras éjszakázással egybekötve, egy héten át)
Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.