BESZÉLGETŐS topic

Több
19 éve 6 hónapja #253447 Írta: Adelard
Adelard válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Léofwine írta:

Kincső (Thilanna) írta: Az Egri csillagok attól eltekintve, hogy kötelező, még NAGYON JÓ könyv is.

Ez tény! Imádtam. :roll:

Egyetértek!! Nekem nem volt kötelező, de én kb 6x olvastam, és mindig nagyon tetszett :D Arra is szavaztam mint legjobb magyar könyv ;)

Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 6 hónapja #253417 Írta: Léofwine
Léofwine válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kincső (Thilanna) írta: Az Egri csillagok attól eltekintve, hogy kötelező, még NAGYON JÓ könyv is.

Ez tény! Imádtam. :roll:

"Végignézett rajtunk, nem szólt semmit csak sírvafakadt!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 6 hónapja #253413 Írta: Arwena
Arwena válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Emberek ha van olyan akit érdekel:

Perme május hatodikán kettőkor ballag Pesten ha valaki esetleg ott szeretne lenni annak priviben elmondom a részleteket.

Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.

Több
19 éve 6 hónapja #253410 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ez itt Off!
De be kell írnom: :lol:
:eek2: A másik csatornán egy riport megy, a filmmel párhuzamosan, a jelenlegi pénzügyminiszterről a: A Hiány Ura címen!!! :quasi: :crap: :dead:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 6 hónapja #253403 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
OFF:

Zsákos Frodó csakis hegyi óriás lehet :D A termete megköveteli ;)

On:

És bocs. :oops:

Több
19 éve 6 hónapja #253399 Írta: Meleth_lin
Meleth_lin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Gilgolwen Nimrandir írta: Nagy Könyv

összesítettben:

1. Gárdonyi Géza ~ Az egri csillagok
2. Molnár Ferenc ~ A Pál utcai Fiúk
3. J.R.R. Tolkien ~ A Gyűrűk Ura

A saját kategóriájában pedig első helyen!

:bounce: :hello: :D

EZ SZUPER!!!

Én rosszabbra számítottam...de ez nagyon szép eredmény, de még lehet jobb is! :wink: Egyébként én a másik kettőt is szeretem... Az egri csillagok a kedvenc kötelező olvasmányom, imádtam, amikor azt kellett olvasni! :) :roll: De azért a GyU-nak szurkolok természetesen! :D

"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."

Több
19 éve 6 hónapja #253391 Írta: +Earendil+
+Earendil+ válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Kicsit pesszimisták vagytok,szerintem decemberben a Gyu megelőzi majd
mindkettőt. :wink:

Az Útnak vége nincs soha,
Ha egyszer az ajtón kifut;

Több
19 éve 6 hónapja #253381 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ezt Nólitól kaptam:

Gondolom már többen is ismeritek, de azért hátha van akinek új. Én mindenesetre jót mulattam rajta :D :D

Hówhite és the seven törps

Hole volt. hole nem volt, lived egy king meg egy queen. Egy day, nekik
lett egy daughter. Her haja volt mint ében. s her skin like hó. Így
lett her name: Hówhite. Mindenki volt happy, de a queen meghalt in TBC.
Hówhite’s apja lett nagyon sad and Hówhite too. But nem sokkal after
the king gondoled that: “Kell feleség to me!” So after pár hét, the
king megérkezedett with egy nő. She lett a new queen. But jött influenza
so the king elpatkoled too. Maradt hát Hówhite és the mostoha. The
mostoha was very gonosz and she had a tükör. She often kérdezte a
tükröt: “My tükör, my tükör tell me: I am the legszebb or nem?” Erre a
tükör: “You are so-so, but Hówhite is szebb, mint you!” Erre a Mostoha
very angry lett. Felbéreled a vadász to kill Hówhite. But the vadász’s
szíve was lágy as méz, so he nem tudta kill Hówhite. Hówhite így stayed
in the erdő, where sok állat van. Hówhite találed egy house, ami was
very kicsi. Be is mened és rögtön el is sleepedt. End of the day, the
törps coming haza, és they látják that valami nem o. k. . They with ész
like Colombo’s rájöttek, hogy one itt valaki. Erre már Hówhite is
felébrededt és fast elmondta me az ő troubleja. A seven nyomorék
befogadni Hówhite, hogy majd she cook and takarít rájuk.

Meanwhile the gonosz mostoha rájött, that Hówhite még lives. Főzött
gyorsan almakompót, with méreg, hogy kill Hówhite with saját kezűleg.
Másnap the törps went to bánya for arany, and Hówhite was left egyedül.
Aztán came the gonosz mostoha, mint egy granny, with the almakompót and
said to Hówhite: “You voltál with me so kedves és adtál water to me,
hogy now én give you kis almakompót. ” So, hát Hówhite meg is ate it,
and meg is halt tőle. When the törps arrived at házukba, they láted that
Hówhite is halott. Their szívük were zokoging, and they építetted
big-big koporsó with üvegfedél, to beletenni Hówhite. Then came the
királyfi on fehér horse and csókoled Hówhite on ajak, mert he was kicsit
necrophil, but Hówhite feléleded a meglepitől. The törps heart
hypertrophysaled from the öröm. And the királyfi felülteted Hówhite on
his fehér horse and they elmened a lemenő nap felé. The törps were very
boldog, mert know that the mostoha lebucskázed hazafelé menet egy big
stoneról. And mindenki volt happy, and lived happy, míg el nem jött a
pestis. End of mese”

Több
19 éve 6 hónapja #253379 Írta: Olorin.papa
Ha elég szívósak, és kitartóak vagyunk, bejuttathatjuk a GyUrát a legjobb 12 közé, és ott már minden lehetséges.
Ha véletlen ez lenne a végeredmény, talán örülnék neki, de nem lennék nagyon elkeseredve.

Több
19 éve 6 hónapja #253376 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Az Egri csillagok attól eltekintve, hogy kötelező, még NAGYON JÓ könyv is. :idea: Én még azelőtt, h. suliban kötelező lett volna, már 2x olvastam. :wink:

Ugyan spec nem ezekre szavaztam (magyar könyvként), de maximálisan értékelem a végeredményt. Szerintem az, hogy magyar könyvek megelőzték a GyU-t, egyáltalán nem rossz, sőt egy kifejezetten pozitív dolog.

Össze sem lehet hasonlítani a hármat, hiszen teljesen más témájú, szerkezetű, stb. A GyU attól még ugyanolyan jó könyv marad, de a másik kettő sem rosszabb :wink:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 6 hónapja #253374 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
furcsa hogy pont ezek a könyvek előzik meg...kicsit olyan mintha az embereknek nem jutott volna eszükbe, hogy miket olvastak ezért beírták az első eszükbe jutó kötelezőt...(különösen gyanús ez a magyar regényeknél...)

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
19 éve 6 hónapja #253370 Írta: +Earendil+
+Earendil+ válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Én a Hankiss Elemér,és Verebes István féle értelmiségieket nem tudom megérteni.Miért gondolják,hogy az angliai és németországi eredmenyek
véletlenek voltak? :confused2:

Az Útnak vége nincs soha,
Ha egyszer az ajtón kifut;

Több
19 éve 6 hónapja #253369 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

összesítettben:

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Mi az hogy CSAK harmadik?

Több
19 éve 6 hónapja #253356 Írta: Olorin.papa

összesítettben:

Nekem az első, gyermekkorom meghatározó magyar regénye volt, a Láthatatlan emberrel együtt... :roll:

Több
19 éve 6 hónapja #253349 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Attól, mert valami kötelező olvasmány, még nem biztos, hogy népszerű is. Nekünk pl a Goriot apó is kötelező volt Balzactól, és rettenetesen utáltam :crap:
Drukkolok a Gy.U.-nak! :bounce:

Több
19 éve 6 hónapja #253346 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Öhm, nekem tetszik az első kettő :P
Bármennyire is kötelező olvasmányok...

Több
19 éve 6 hónapja #253344 Írta: Olorin.papa

összesítettben:

:bounce: Gratula! :dance:

De a neheze még csak most jön! :look:

Több
19 éve 6 hónapja #253338 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

összesítettben:

Én csak annyit tennék hozzá: Gratulálok J.R.R. Tolkien!!!

u.i.:Hajrá gyerekek nyomjuk be a legjobb 12-be!!! ;)

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 6 hónapja #253337 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

összesítettben:

igen, és ez nagyon szép eredmény, mivel kötelező olvasmányok előzik csak meg! ígérem, ezt még lenyomjuk a végén :)

Több
19 éve 6 hónapja #253335 Írta: Gilg (Gwindorn)
Nagy Könyv

összesítettben:

Több
19 éve 6 hónapja #253279 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Lehet már írtátok, de gondoltam szólok ha mégsem, hogy a Corában lehet kapni GyU képeslapokat (125ft/db).

Több
19 éve 6 hónapja #253275 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Éljen Tolkien és A Gyűrűk Ura! :bounce:

Több
19 éve 6 hónapja #253269 Írta: Gilg (Gwindorn)
A Nagy Könyv

A teljesség kedvéért a tudnivalók egy helyen:

Forrás: www.anagykonyv.hu/?action=RulesOfVote

"Bő 24 óra múlva megszületik a TOP 100-as lista!

Szavazni most már csak telefonon és sms-ben lehet, de érdemes! Nemcsak a TOP 100 alakulásában szólhatnak bele, de a szavazók között értékes nyereményeket sorsolunk ki. A szerencsések gazdagabbak lehetnek egy SANYO 300 Wattos házimozi rendszerrel a SANYO jóvoltából, vagy egy 100.000 forint értékű digitális kamerával a Mediterán Házak Kft. felajánlásának köszönhetően, vagy egy NOKIA 6230-as mobiltelefonnal (Nagy Könyv mobiltartalmakkal) az M Factory Kft.-nek köszönhetően.

Pénteken, április 22-én, délután hat órától szombat estig, a 21.05-kor kezdődő A Nagy Könyv - A legjobb 100 tévéműsor végéig, szavazhatnak a TOP 100-ba bekerülő könyvekre, a TOP 150-es lista alapján, mely 75 magyar és 75 külföldi regény címét fogja tartalmazni. A lista azon regények címét tartalmazza, amelyek a legtöbb szavazatot kapták a levelezőlapokon és az interneten.
...........
Az élen levő 150 könyv listáját megtalálhatják a www.anagykonyv.hu weboldalon, az MTV 320-as teletext oldalán és a wap.anagykonyv.hu wapoldalon, emellett április 23-án, szombaton, megjelenik a nagyobb országos napilapokban is. A listán a könyvek címe mellett egy kódot is találnak majd. Ezzel a kóddal szavazhatnak a 150 regény közül arra, amelyet a TOP 100-as listán szeretnének látni. A szavazásra ekkor már csak telefonon és sms-ben lesz lehetőségük. Mindkét esetben a 06-81-601-301-os számon adhatják le a szavazatukat. Ha telefonon szeretnének szavazni, akkor a 06-81-601-301-os számot hívják, amikor a készülékük gombjai segítségével beüthetik kedvenc regényük kódját. Ha sms-ben kívánnak szavazni, akkor pedig küldjék el a regény kódját sms-ben, szintén a 06-81-601-301-os számra.

A hívás és az sms díja egyaránt 120 forint + ÁFA (30 Ft). A szavazásból befolyó bevételt a Nagy Könyv Programiroda a legrosszabb helyzetben levő könyvtárak állománygyarapítására fordítja.

Ezen szavazás alapján születik meg a TOP 100-as lista, melyet április 24-én megtekinthetnek a weboldalon."

ahogy már többen is írták:
A Gyűrűk Ura Tolkien, John Ronald Reuel 206

Több
19 éve 6 hónapja #253268 Írta: Olorin.papa

Gandalf írta: S vajon a többi Tolkien-könyv? Se Hobbit, se Szimarilok, se egyéb? Azokra is kellett volna szavazni... :roll:

Ha nálunk is a GyU nyer, az elismerés Tolkien teljes munkásságának.
A Szilmarilok annyira nehéz olvasmány, hogy a fanatikusokon kívül más nem is olvassa el többször :roll: , és a "rászokási" folyamat minden esetben a GyU-val kezdődik :lol:

Több
19 éve 6 hónapja #253263 Írta: Gilg (Gwindorn)
Tegnap nem voltam, így csak ma értesültem a nagy hírről...

Ecthelion írta: A Gyűrűk Ura bekerült a legjobb 150 könyv közé! Gratulálunk J.R.R. Tolkien!

:hello: :bounce: :bounce: :hello: :D és ha Eru is úgy akarja... ;)

Több
19 éve 6 hónapja #253260 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Gandalf írta: S vajon a többi Tolkien-könyv? Se Hobbit, se Szimarilok, se egyéb? Azokra is kellett volna szavazni... :roll:

A netes szavazásnál rajta volt a listán a Szilmarilok meg a Babó is! Meg még Tolkien néhány könyve. Legalábbis amikor én beírtam Tolkien nevét a szavazásnál a keresőben, akkor több Tolkien könyv szerepelt a választékok között. Az már más kérdés, hogy mennyi szavazatot kapott :roll:

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Több
19 éve 6 hónapja #253241 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Viszont van még egy szám, nem tudom erre is lehet szavazni, két szám van? Idézet:

"Ha sms-ben kívánnak szavazni, akkor pedig küldjék el a regény kódját sms-ben, szintén a 06-81-206-206-os számra."

Gandalf: egyre lehetet szavazni, és ez a legelismertebb műve, talán ezért! De egytértek, mindegyik megérdemelné hogy ott legyen!

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 6 hónapja #253240 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
S vajon a többi Tolkien-könyv? Se Hobbit, se Szimarilok, se egyéb? Azokra is kellett volna szavazni... :roll:

Több
19 éve 6 hónapja #253239 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ecthelion írta: A Gyűrűk Ura bekerült a legjobb 150 könyv közé! Gratulálunk J.R.R. Tolkien!

A további "feladat", akinek van lehetősége megtenni:

06-81-601-301-as számra elküldeni a 206-os kódot.

Idézet a www.anagykonyv.hu oldalról:
"Pénteken, április 22-én, délután hat órától szombat estig, a 21.05-kor kezdődő A Nagy Könyv - A legjobb 100 tévéműsor végéig, szavazhatnak a TOP 100-ba bekerülő könyvekre, a TOP 150-es lista alapján, mely 75 magyar és 75 külföldi regény címét fogja tartalmazni. A lista azon regények címét tartalmazza, amelyek a legtöbb szavazatot kapták a levelezőlapokon és az interneten."

Hajrá Tolkien Professzor!!!

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Több
19 éve 6 hónapja #253229 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
A Nagy Könyv 150-es listáján fent van A Gyűrűk Ura!!!

Aki regisztrált a Nagy Könyv oldalon, a Szavazásra kattintva megnézheti a 150-es listát. Aki nincs regelve, az keresse fel az MTV teletextjének 320-as oldalát, vagy megnézheti wapon is a wap.anagykonyv.hu oldalon.
Telefonon és sms-ben még mindig lehet szavazni a kedvencre. Persze, ha rajta van a 150-es listán. Tehát szavazzatok, mert a GYU ott van! :wink:

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.592 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére