- Köszönetek: 4
BESZÉLGETŐS topic
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Csatlakozom. A Facebook mondjon le...dorwinion írta: Értem és köszönöm. De mi lenne, ha ilyen információk nem kizárólag csak a facebookra kerülnének fel? Kicsit kiábrándító... :/
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dorwinion
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Tünde írta:
dorwinion írta: Tud valaki valamilyen infót a Beltain-ról? Lesz-e, ha lesz, akkor hol, mikortól lehet menni, stb...
Köszi!
Melián írta
Kedves Kispajtások,
Beltaine, 2011.04.30-05.01.
Kecske-hegyi kőfejtő...
Értem és köszönöm. De mi lenne, ha ilyen információk nem kizárólag csak a facebookra kerülnének fel? Kicsit kiábrándító... :/
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Grondir írta: Írtam privit!
Dolgozom rajta
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Tünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 1
dorwinion írta: Tud valaki valamilyen infót a Beltain-ról? Lesz-e, ha lesz, akkor hol, mikortól lehet menni, stb...
Köszi!
Melián írta
Kedves Kispajtások,
Beltaine, 2011.04.30-05.01.
Kecske-hegyi kőfejtő
Danolászás a tűz körül, naplementenézés, bevállalósoknak napfelkeltenézés, hajnali sütögetés, móka-kacagás...
Ezen a napon lesz a TLV-döntő is, de úgy gondolom, a kettő nem üti egymást, sőt, a lelkes TLV-döntőn résztvevő ifjú tolkienistákat is meg lehet invitálni
Elképzelhető, hogy lesznek ott a sziklamászók, ezért jó lenne, ha néhányan korábban oda tudnánk menni, mintegy biztosítandó a helyszínt.
Egyébként kb. 5-től érdemes gyülekezni.
Azoknak, akik esetleg még nem voltak ott: feljutni a Kolosy térről lehet, a 65-ös busszal kell elmenni a végállomásig (Fenyőgyöngye), onnan pedig kb. 2 kilométer séta következik, az aszfaltozott, enyhén felfelé lejtő úton, majd balra be a parkolóba, azon át, és már ott is az elvarázsolt "katlan" a sziklafallal.
(Aki először jön, azt javaslom, hogy csapódjon oda valakihez.)
Hozzatok finomságokat sütögetni, eszegetni és iszogatni, és lehetőség szerint ZÖLD gyertyákat!
Néhány szó az ünnepről:
Beltaine (Beltane) az ünnep ősi kelta neve, az ír-kelta "Bealtaine" vagy a skót kelta "Bealtuinn." anglicizált változata. Mindegyik egyaránt Bel tüzét jelenti. Bel (Beli, Belinus) a kelta fényisten, eredetét A közel-keleti Baal istenre vezetik vissza.
Beltaine eredetileg kelta vagy druida tűzfesztivál volt, amivel az Istennő és a Szarvasistenség egyesülését ünnepelték meg, a termékenység dicsőítésére. Az ősidőkben juhokat áldoztak fel tűzben, a termékenységért.
Beltane az ifjú Isten férfivá serdülésének ünnepe. Ekkor szeret bele az Istennőbe, és szerelmük beteljesül a mezőkön, virágos réteken. Az Istennőben megfogan az Istenség. Az ő termékenységének, megtermékenyülésének ünnepe ez.
A virágok és a zöld lombok az Istennőt jelképezik, az ilyenkor állított májusfa az Istenséget. Beltaine jelenti az életerő, a szenvedély visszatérését, és a vágy beteljesülését.
Szokás volt, hogy a fiatalok a közeli erdőbe vonultak, és egész éjszaka énekeltek, zenéltek, meséket mondtak és táncoltak a tűz körül. A hagyomány szerint aki a hajnali harmatban megmossa az arcát, egész éven át ragyogóan szép és fiatal lesz. Azon pedig, aki az ünnep alkalmával a forrásvízből iszik, nem fog semmiféle betegség. A druida főpapok ezen az éjszakán gyújtották meg a tüzeket, amelyeket kilenc féle szent fából raktak, és az emberek innen vitték haza a házakba az új lángot, mivel az ünnep előtt nem volt szabad tüzet gyújtani. A Beltaine a vidámság és a játékok ideje volt, alkalom arra, hogy az emberek táncoljanak, zenéljenek, és együtt legyenek.
Az is szokás volt, hogy a fiatalok kimentek a mezőre, erdőbe április 30.-án éjfélkor, virágokat szedtek, azt hazavitték, és azzal ékesítették magukat, illetve a ház védelmére virágszirmokat hintettek szét, majd összesöpörték egy sarokba, és a ház köré hordták.
Közben minden egyes háznál megálltak, lakomáztak, ettek-ittak, jól érezték magukat.
Az ünnep hagyományos színei: a piros és a fehér, valamint a zöld lombok.
Az ünnep ételei, italai: piros gyümölcsök, zöldsaláták, vörösbor, rosé, puncs, nagy, kerek zablepény vagy árpasütemény. Tejtermékek, sárga virágszirmokkal díszített puding, vaníliafagyi.
Illat: tömjén, orgona, rózsa
Gyertya: sötétzöld
Várunk mindenkit sok szeretettel!
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- dorwinion
- Nem elérhető
Köszi!
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Idhren
- Nem elérhető
Grondir írta: Sajnos nem. Különben nem is neki írtam volna...
Tuti biztos, hogy nem tudunk segíteni?
Ha sima MTT-s, akkor valaki az elnökségből, ha táboros, akkor főszervezők?
(Én szívesen segítek bármiben, de ha tudom, mi van, akkor én is tudok próbálkozni Ankalimonnál, hátha én könnyebben elérem pl telefonon. Kicsit el van havazódva a melója miatt.)
De te tudod
- Namarie
- Nem elérhető
Metaflora írta:
Már ha egyáltalán felveszi a telefont (nem nagyon szoktam próbálkozni, de állítólag már ez is problémás ).Léli írta: Hogy ha felhívod, hogy addig nem teszed le a telefont, amíg nem válaszol (mindenesetre tény, hogy merész vállalkozást azt várni, hogy válaszoljon)
Eseteg lesátrazol a lakása ajtajánál??? ))
Jó köztetek...
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
John Howe képe, a címe The Door of Night.Elendur Parmandil írta: Valaki esetleg tudja, hogy a borítón szereplő kép kinek a munkája? (Earendil hajóját ábrázolja, gondolom...)
www.john-howe.com/portfolio/gall ... age_id=320
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Kincső
- Nem elérhető
Közeledik az adóbevallás időpontja (május 20.), és ezzel a befizetett 1% adóról való rendelkezés határideje is.
Ehhez csupán a (1053-as) adóbevallási formanyomtatvány megfelelő részét kell kitöltened. (Nézd meg ezt a rendelkező nyilatkozat mintát !)
Kérjük, hogy lehetőleg győzd meg minél több családtagodat, barátodat is, hogy az MTT javára rendelkezzen az adója 1%-áról!
A kedvezményezett adószáma: 18178209-1-43
A kedvezményezett neve: Magyar Tolkien Társaság
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Grondir írta: Ankalimont mivel lehet rávenni, hogy válaszoljon egy levélre?
Miért írtál neki? Hátha más, elérhetőbb egyének is meg tudják oldani a problémát.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
Már ha egyáltalán felveszi a telefont (nem nagyon szoktam próbálkozni, de állítólag már ez is problémás ).Léli írta: Hogy ha felhívod, hogy addig nem teszed le a telefont, amíg nem válaszol (mindenesetre tény, hogy merész vállalkozást azt várni, hogy válaszoljon)
- Léli
- Nem elérhető
Grondir írta: Ankalimont mivel lehet rávenni, hogy válaszoljon egy levélre?
Hogy ha felhívod, hogy addig nem teszed le a telefont, amíg nem válaszol (mindenesetre tény, hogy merész vállalkozást azt várni, hogy válaszoljon)
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- Idhren
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Fontos! Ajánljátok ismerőseiteknek is, különösenm, ha tanárjelöltek, mert ez a nyíregyházi tanárképző főiskola égisze alatt működik, és elismerik nyári nevelési gyakorlatnak. (A helyszínen leigazolják). Ha valaki csak egy részére tud jönni, részarányosan fizetési lehetőség elvileg van.
A TÁBOR hivatalos ismertetője
XX. BEREGI TERMÉSZETVÉDELMI TÁBOR - BARABÁS
Postacímünk:
Táborvezető: Toldi Zoltán, Természetbarát Diákkör, 4800 Vásárosnamény Kossuth út 19.
Telefon: E-mail:
06 30 3761290 (mindig) TOLDI ZOLTÁN Táborvezető toldiz@index.hu
06 45 472545 (este)
Lányi József, 3000 Hatvan Mészáros Lázár út 50.
Lányi József egyikT.V.H. (Hatvan környéke) E-mail: és MSN:
06 20-9311496 (mindig) lanyi.jozsef@freemail.hu
06 37-342-729 (este)
Nyári táborozás!
XX.Beregi
Természetvédelmi Tábor
Barabás – Kaszonyi-hegy
2011.augusztus első hete.
TÖRZSIDŐ
A vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Természetbarát Diákköre,
Hatvan és Aszód, Erdély, Felvidék és Kárpátalja
2010-ben is megrendezi hagyományos XX. nyári, nomád, természetkutató és természetvédelmi táborát.
A tábor típusa és helyszíne:
• Nomád tábor, elhelyezés sátrakban
• Saját sátor vagy általunk biztosított sátor
• Az országhatártól néhány száz méterre, festői környezetben. A Kaszonyi-hegy lábánál
• Természetismereti, természetkutató tábor, kötött szakmai programokkal
• Matracról és hálózsákról a résztvevő gondoskodik, külön kérésre tudunk csak polifómot, vagy hálózsákot biztosítani.
• Utolsó nap a szakmai programokon szerzett tudásodról akadályversenyen számolhatsz be (csapatmunkában), majd a rangsorolás után okleveleket és díjakat osztunk ki
Költségek: részvételi díj: 18.000Ft/fő (Teljes és korlátlan étkezés napi 3! + a progra-
mok: buszkirándulás, hajókirándulás, strand))
Kiket várunk?
12 éves kortól (6. osztály) minden olyan fiatalt és családot (szülővel fiatalabb gyerek is jöhet), aki:
• szereti a természetet, a nomád sátorozást
• szeretne részt venni a térségben folyó természetvédelmi felmérésekben, Fiatalokat, akiknek olcsó, szakmai munkával egybekötött pihenést szeretnénk nyújtani.
• Osztályokat, csoportokat – erdei iskola programra
Mit hozz magaddal?
• Hálózsákot, polifómot ha tudsz, sátort
• ha tudsz fényképezőgépet, határozó könyveket, jegyzetfüzetet, rajzeszközt
• több váltás ruhát (meleg ruha, fürdőruha) esőkabát, esetleg terepre gumicsizma, elemlámpa
• étkezéshez nem törékeny pohár, tányér, kés, kanál..stb.
• Ha tudsz, kerékpárt (várhatólag a tábor a kölcsönzőből hoz kerékpárokat a túrákhoz)
• Költőpénzt, diák igazolványt, állandóan szedett gyógyszered
• Orvosi igazolást, hogy táborozhatsz
Ne hozz magaddal!
• A természetbe nem illő eszközöket
• Nagy értékű tárgyakat, ékszereket
Étkezés, ellátás, tisztálkodás:
• Napi háromszori bőséges étkezés – meleg ebéddel (szükség szerint bármikor kérhető repeta!)
• Ebéd kiszállítva a helyi önkormányzati konyháról, reggeli vacsora svédasztalos és korlátlan, de ne pocsékolj feleslegesen!
• Tisztálkodás hideg vízben, artézi kútból, feketefóliával körülvett tábori „Zuhanyzóban” (lavór) „falusi WC”
• Tábori büfé működik – üdítő és egyebek Agregátorról 220v (mobiltöltés, hűtőszekrények, világítás, vetiő projektor, számítógépek, stb)
Utazás: Lányi József kísér oda vissza (a Retúr jegyeket Vásárosnaményig kell venni 50%-os diák) Odautazás: Hazautazás:
08.01. (vasárnap) 08.08.(vasárnap)
• MINDENKITŐL kérek: telefonszámot, elérhetőséget, E-mail vagy MSN címet.
• A pontos utazási „dolgokat” időben kiküldöm, vagy nálam lehet érdeklődni!
• A résztvevőket a vásárosnaményi MÁV állomás előtt 12.00 –13.00 között autóbusszal várjuk.
• Visszainduláskor 10.00-ra szállítjuk a vasútállomásra a résztvevőket úticsomaggal ellátva.
• Aki az utazást egyénileg oldja, meg az jelezze!
Napirend , szakmai munka:
Ébresztő: 7.00 Reggeli: 8.00-8.30 Terepmunka: 8.30-12.30
Ebéd: 12.30-13.30 Szabadprogram: 13.30 – 16.00
Délutáni csoportmunka: 16.00-17.00 Szabadprogram:17.00-19.00
Vacsora: 19.00-20.00 Vetítés 20.00-21.30 Tábortűz: 21.30-
1. A résztvevők szakvezetők és egyetemi-főiskolai hallgatók vezetésével naponta szakmai programokban vesznek részt
2. A résztvevők naponta más csoportban dolgoznak, így mindenki minden programmal megismerkedhet.
3. Délután a csoportvezetőkkel összegzik a napi megfigyeléseket, elkészítik a szakmai jelentést.
4. 5 terepnap +1 nap tábori akadályverseny
5. Az akadályversenyen a tábor alatt szerzett ismeretekről játékos formában számolnak be a résztvevők
6. A tábori kirándulás fakultatív program. Tisza-parti fürdés és hajókirándulás
7. Szakmai csoportok:
Botanikai – fajlista-készítés Botanikai – társulástani felmérés
Faunisztikai – rovarász – pókász Madárgyűrűző
Természetfotó Vízminőség-vizsgáló
Tábori ellátók (ügyelet) Túlélőtúra terepöltözékben (túravezető tanár „macsétával” utat vág.
Táborunk, nomád, természetkutató szaktábor, ahol a pihenésen kívül, a természettel való harmonikus együttélésre is nevelni kívánjuk a résztvevőket. Évek óta eljönnek a nemzetközi környezetvédelmi programjainkba bekapcsolódott, határon túli iskolák fiataljai is Észak-Erdélyből, Kárpátaljáról és Kelet-Szlovákiából. Sokszínű, színvonalas programmal várunk minden érdeklődőt!
Hogyan lehet jelentkezni? Nálam!!! (Lányi József)
• Levélben, telefonon, e-mailen, vagy e a fenti címen írásban is a 06.01.-ig, a csatolt jelentkezési lap vagy annak megfelelő adatok magadásával A jelentkezés elfogadását 06.15.-ig visszaigazoljuk. lanyi.jozsef@freemail.hu
• Email: toldiz@index.hu (Táborvezető Toldi Zoltán)
• Egyeztetés után osztályfőnöködnél
• A jelentkezőknek 5000 Ft előleget Kell befizetni
- piros postai csekken az alábbi címre: Toldi Zoltán 4841 Jánd Arany János tér 1/A
• - illetve LÁNYI JÓZSEF-nél (Helyiek) vagy az osztályfőnöknél megbeszélés után
• A befizetésről elismervényt adunk, a többi költséget a helyszínen kell befizetni. Indokolatlan visszalépés esetén az előleget nem tudjuk visszafizetni.
FONTOS: Nekünk NEM KELL JELENTKEZÉSI LAP. ELÉG NÁLAM JELENTKEZNI (LÁNYI)
- Azt is nálam jelezd, ha van SÁTRAD!
Mégegyszer a fontosabb címek - Mobil: 06/20-93-11-496 Vonalas: 06/37-342-729
Email lanyi.jozsef@freemail.hu MSN lanyi.jozsef@freemail.hu
Levélcím: 3000. Hatvan Mészáros Lázár út 50.
Előtte kb. négy nappal le lehet jönni TÁBORT VERNI (ez kemény munka! )[/color]
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Kincső
- Nem elérhető
Szeretnék két jelentkezőt, egy fiút és egy lányt, aki NEM jön Tavaszi Talira, de ráér ápr.16-án szombaton délután 3 körül kb. 1 órára! A FSZEK központi gyerekkönyvtár Sárkányos Mesanapján kellene bevonulni lovagi ill. udvarhölgyi jelmezben Meseország Királyának kíséreteként. Jelmezt az MTT raktárból is tudunk adni.
(Immár harmadik éve hagyományosan ezzel a szívességgel háláljuk meg, hogy a Tolkien Levverseny döntője a FSZEK gyönyörű épületében lehet teljesen ingyen.)
Várom a mielőbbi jelentkezést priviben/mailben/msn-en/fácsén/telefonon/füstjelekkel!
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Sötét Úr írta: A lassan hagyománnyá silányuló szokás szerint idén is szeretnénk valamiféle módon emlékezetessé tenni a Költészet napját, jól.
A továbbiak a Verses topikban olvashatók – írjatok izibe!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Nekem a "fácsé" v "facebook" nem volt sohasem célom, de ha már oda keveredtem...
Nem szorgalmazom igazán az ismerös keresést, nincsen is sok, de annyi szép emlék köt ide Hozzátok, hogy a teljesség igénye nélkül megjelöltem pár embert, bár a civil nevekröl nehéz felismerni.
Ezért ha aztán meguntok, vagy csak terhesnek éreztek csak küldjetek a jó francba.
Ha meg nem jelöllek be valamejikötöket, ne érezze sértésnek, mint írtam az elején, nem törekedem a teljességre!
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Zsodoo
- Látogató
Sötét Úr írta: Lehet, hogy Zsodoo az OFFicial spam-re gondolt?
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
Itt nincs off, csak spamZsodoo írta: bocs, egy kis off, de terjedjen itt is:
- Zsodoo
- Látogató
[center:2qs9w3nm]Felhívás
Ithilien (leendő) népei! Kedves Táborozók!
Ha éreztek magatokban hajlandóságot arra, hogy szélesebb körben
mutassátok be tudásotokat, tehetségeteket, de ezt szívesen tennétek
mégis családiasabb, oldott hangulatban, ne habozzatok jelentkezni
sörházi komédiásnak! Várunk bármilyen énekes,
táncos, vagy szöveges produkciót, illetve költeményt, prózai művet
bármilyen témában; egyetlen megkötésünk az, hogy kapcsolódjon
Tolkien világához és a keretjátékhoz. Ha úgy gondoljátok,
bennetek rejlik a komédiás, jelentkezzetek nálam (szaszzs kukac
hotmail pont com), vagy a plom2011 kukac googlegroups pont com
címen július 1-ig!
A produkciók előzetes tábori elbírálásban részesülnek.
Emeljük együtt a Helytartó udvarának fényét!
PLÖM – Programos-Logisztikus Összevont Munkacsoport[/center:2qs9w3nm]
- Léli
- Nem elérhető
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Kicsiben:
[center:33rvrkoh]
Előre is köszönöm, ha segítesz!
(Úgy néz ki, hogy a Parlamentes kép 1920×1200-as változata kiemelt kép lesz hamarosan a Wikipédián... )
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.